18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Mike at home
    most az Eszényesztben szopok, még jó hogy volt zsém, és vettem 100 elfgyökereet, meg annyi tisztító folyadékot, amennyit össze tudtam szedni, meg 100 üveget
    mondjuk a démonokkal nincs baj meg a vérfattyak?kal sem, amíg nincs velük mágus, mert ha van, esélyem nincs
  • Mike at home
    én a sárkányt kinyírtam 7-es szinten, ja és sikerült megcsinálni a 10 csontvázat is, savbombákkal, de aztán megint jött egy halom, úgyhgy visszafordultam, és elmentem a mágustoronyhoz, és végig kommandóztam ajtóróé, ajtóra
    Én ajtót kinyit, Wynne földrengés, Alister gránát be (tűzbomba leginkább) utána meg fagy meg midnen áldás, ami csak létezik
    volt már olyan hogy a csajok kifeküdtek, de a srácok már veteránok, már megszokták a piálást csata közben
    ja és aeddig ne hazsnáltam a lopakodást, tök jó, érdemes rá pontot teni, főleg amikor lopakodásból sózol oda
  • kiscsavo96
    Hali!

Figyuzzatok nem tudtok egy jo kis magyaritast a Dragon Age Originshoz?Ha tudtok lecci jelezzetek az oldalon!
  • lightjack
    már leöltem az elfeket...de nem baj, vhogy nem sajnálom őket, főleg mert renegade karim van. ha majd egy olyan karival tolom aki szent, akkor azt választom amit te az előbb leírtál. de csak a tündék mellé állni és megölni az összes vérfarkast sosem fogom...na mind1, pár mellékküldit megyek megcsinálok Alistairral felfejlesztem 38as erőre, azt felteszem rá a jó kis páncélt. mondjuk épp most lett meg a kővéváltoztatás, és egy keményebb ellenre rányomom, meg rá az emberzúzó ketrec azt csók neki.
  • keysersoze
    Legjobb ha senki mellé se állsz, így az elf főmágus + a fehér farkas kinyírja magát és eltűnik az átok. Mindenki heppi, senki nem lesz morcos, cserébe annyi hogy a végső csatánál nem kolbászol be a harcmezőre az elf főmágus. Nem mintha sok vizet zavarna ott akármelyik "segítség" is, önerőből is elég könnyen lenyomható.
  • keysersoze
    Szinte az összes spell használható valamire (leszámítva az ilyen death syphon, rejuvenate féle papíron jól hangzik dolgokat), de ezekből csak pár olyan van ami a legjobb. Ezekt szedtem össze. Stun + direkt sebzés mindent visz.

DLC-s dolgokat nem használtam, így Shale is kimaradt, nálam Alistair + Lilana volt állandó tag a mágus főkari mellett, a 4. helyen pedig Wynne / a kunári barbár osztozott (meg eleinte 1-2-szer Morrigan). Meg a játék végefelé Oghtren is versenyzett a 4. helyért, inkább csak amiatt mert sokan el vannak ájulva tőle és gondoltam kipróbálom, de ő volt a legtöbbször lehalva harc közben. A végső csatára Wynne jött helyette.
  • koppim
    Már megoldódott.
    A Leliana's song -ot nem tettem fel az újratelepítés után, és így már Force load-al betöltötte.
  • lightjack
    jah és a másik kérdésem, h amikor a vérfarkasok mellé állok, mert inkább mint az elfek mellé(renegade karim se tudja megtenni azt h az elfek mellé álljon), akkor Pala az elején helyesli, utána meg kapok rá -15-öt...ez miért van?
  • lightjack
    különben a kővéváltoztatást már Wynne-nél fejlesztem. Általában mindig 2 mágust viszek magammal, Pala és én(szerencsevadász). ez sztem elég jó kombó, csak egy bajom van, h most felszedtem a tök jó tök drága halálosztó páncélszettet, de nem tom kire rárakni, mert 38 as erő kell, Alistair-nek majdnem megvan, de ahhoz meg vinni kéne őt küldikre, de nem fér már be a csapatba...nem tom kit kéne kihagynom a csapatból. mindenki az alappilére. és Pala sokkal erősebb tankként mint Alistair. három csontit Rengéssel 2mp alatt intézett el egyszerre...szal ti kit hagynátok ki?
  • koppim
    Feltettem a http://social.bioware.com/project/1205/ címen talált redesign modot, majd le is vettem, de azóta nem tudom betölteni a régi auto és gyors mentéseimet, normál mentést má r régen csináltam.

Mikor beakarom tölteni egy ablakban ezt írja

Battledress of the Provocateur ( for Origins)
    Battledress of the Provocateur ( for Avekoning)

Leokézom és semmi nem történik.

Újratelepítettem a játékot, de nem oldotta meg a gondot.

Mit lehetne tenni?
  • keysersoze
    Stun az ami kiüt. Hold/paralyse/petrify.

ha már majdnem meghalsz a boss miatt
    Ott már a ketrec se segít. ^^ Ser Cauthrien az egyetlen akinél esélyes, a revenantok stunnal gyerekjáték. Tömegpusztításra SOTC/Inferno/Fireball, szelektívre cone spellek. Addig volt kihívás a játékban amíg hanyagoltam a stunt. Legfontosabb.

az a spellsorozat ami az erőtérrel kezdődik nagyon hasznos
    Gondolom a Shockwavere gondolsz. Bár állítólag nem nagyon resistelik, nem sebez sokat, és stunolni se tud, csak knockdown, mint a fireball. A fireball viszont olcsóbb, sokkal gyorsabb a cooldownja, erre nem éri meg ennyi skillpontot elkölteni. Para explosion + SOTC (vagy Inferno) jóval többet sebez, és mivel a para explo stunol, téged se sebez addig senki. Ha kifogy a para explo, még mindig van (mass) paralysis, mind blast, cone of cold.

A másik ketreces kombó a Shatter, csak épp a lényegre, a bossokra nem hat. Úgy meg minek?
  • lightjack
    mi az a stun spell??

azzal meg nem értek 1et h az emberzúzó ketrec nem jó bossok ellen. revenantok életét gyorsan lekapkodta, 2 szer használtam az elleni harcban az összéletének majdnem a felét az vitte le. a másik 2 tank meg lekapta a másik felét. na meg az erőtér képesség is nagyon hasznos, ha már majdnem meghalsz a boss miatt, akk gyorsan erőteret rá és kapsz kb 15 s-et h feltölsd képességeid, kicsit megpihenj, beállíts h minden oldalról attackolják a bossokat. szal az a spellsorozat ami az erőtérrel kezdődik nagyon hasznos. legalábbis a számomra.
  • keysersoze
    Érdemes menteni előtte, egyszer beállni a szektásokhoz, mert csak ott tanulható meg a berserkes spec, majd reload, és leverni a sárkányt. A berserker spec megmarad, mert account függő (minden spec az), nem a mentésben tárolódik.
  • keysersoze
    Minimálisan töltődik, combat traininggel is. Az csak bónusznak jó. Van ugyan spell, amivel növelhető a mana regen (rejuvenation / mass rejuvenation - utóbbi kevesebbet tölt, de az egész csapatra), de ezeket magadra nem tudod pakolni, csak másra, így szóló mágussal felesleges. 2 mágussal már lehet egymásra dobálni. Csak épp nem sok értelme van, mert annyit tölt vissza mint a legkisebb mana poti, és elpazarolsz rá 1-3 értékes skillpontot, amiből sokkal fontosabb spelleket is vehetnél. Potionozni kell, annál nincs jobb. Érdemes többféle méretben is tartani magadnál potit, mert ezeknek is van cooldownja mint a spelleknek, viszont csak az adott fajtára vontakozik, vagyis ha kis potit ittál, akkor abból egy ideig már nem ihatsz, de nagyobb potiból már igen. 4 féle méret van, ha mind a 4-ből tartasz magadnál, 4x többet piálhatsz. :)
  • keysersoze
    Pedig ez még semmi, majd amikor jönnek a kb. mindenre immunis revenantok, meg a tápos csonti csicskái, na azok már kemény harcok. ^^

Kell 1 (-2) mágus, az a lényeg. Ezeknek alap hogy minél több stun spelljük legyen. Mind blast, paralysis explosion (glyph of paralysis + repulsion kombó), mass paralysis. Egyesek szerint felesleges ennyi féle, de hidd el nem az. Mindig van aki leamrad a stunról, pl. mert később ér oda, vagy letelik a stun ideje, de a spell még nem töltődött újra. Majd a revenantnál látszik meg igazán hogy milyen hasznos ha van egy rakás féle stunod, és folyamatosan tudod stunolni, ideje sincs 2 ütéssel leverni az egész csapatodat.

Ami kell még egy mágusnak: mana clash (varázslók ellen 1 hit kill), inferno (értelemszerűen ami alatta van a skill treeben, azok is, nem írom le mindet külön), blizzard, tempest, dispel magic, heal, affliction hex. Spell might+inferno+blizzard+tempest = storm of the century, a legnagyobb pusztító (ne állj alá), de még erre is jól jön időnként egy inferno, pl. a Broodmothernél. A leggyakrabban használt spellek a fireball és a cone típusúak (fire/cold/lightning) lesznek.

Ezzel kb el is használod az összes elkölthető pontodat a játékban, többre nemigazán marad. De nem is kell, mert nincs értelme. Sokan esküsznek pl. a crushing prisonra, de pont a bossok ellen használhatatlan, olcsó tucatellenfelekre meg minek. Felesleges pontkidobás. Ugyanígy nem jött be a forcefield se, inkább lestunolom az ellenfelet, akkor pullozni se lesz ideje, probléma kilőve. Stonefist/Petrify jó lenne fagyasztott ellenfeleket összetörni (shatter spell kombó), csak sajnos eléggé esetlegesen működnek, így ezeket is hagytam a 'csába.

Ja igen, még marad 3 skillpontod, én ezeket bloodmage specializációra költöttem el. De ha nem akarsz ilyesmit, akkor ajánlom az affliction hex vonal továbbfejlesztését, a misdirection hex és death hex kiváló bossok elleni spell. Előbbivel gyakorlatilag esélytelen hogy eltaláljon, utóbbival meg minden ütés amit beszív critical lesz. Ha van pár harcosod, értékelni fogják.

Egy ilyen mágussal nem lesznek gondjaid, még csapat se nagyon kell. :)
  • keysersoze
    Beállsz egy ajtóba, glyph of repulsion, glyph of paralysis, majd mehet minden: fireball, cone of cold, ami van.
  • Fantusz
    Bosszúállok ellen a harcosok vannak előnyben, a mágiák jelentős része ellen immunis (mágus inkább a csapatot healelje)

Sokféleképpen lehet fejleszteni a karaktereket, csapaton változtatni - ebben van a többszöri végigjátszás egyik titka.
  • Fantusz
    Páncélok megeterhelik a karaktereket, meg kell nézni az adott páncéldarab tulajdonságait, de jellemzően a nehézpáncél tankokra való cucc.
    Wade mester remekműve verhetetlen (ha adtál neki aranyat), kimerültség ellen is ad bónusz.
    Nehézpáncélok általában a magasabb kimerültségi érték miatt többet vonnak le az állóképességből, amit az erő növelésével lehet bizonyos mértékig ellensúlyozni.
    Mágust, szerencsevadászt "agyonnyomna" a nehézpáncél - nincs is rá szükségük.
  • horthy
    Közepes vagy könnyű páncélzatot érdemes-e használni ? Mert néztem a páncélzat adatokat némely bőrpáncélzatnak jobbak az adatai mint egy közepes acél páncélzatnak ! Van-e jelentősége az álloképességen kivül hogy közepes vagy könnyű páncélzatot viselek ?
  • lightjack
    nah beszerveztem Palát, és elég kemény az arc. a bosszúállókat sokkal könnyebben szétszedem vele, pik pak megvan mind1ik. a legersőebb tank, csapatból kihagyhatatlan. am nekem Morrigan nem healer hanem szellemcuccos. és az emberzúzó ketrec minden ellenfél ellen nagyon sokat segít, szal ez a szellemcucc elég jól bejön...
  • ShaiHulud
    nekem volt olyan evil partym ahol wynne halott volt az elso talalkozasunk utan es siman vegig lehetett vinni nelkule is hardon :) morrigan healelt.
  • phoenix99
    nah sikerölt végig vinnem dualos harcossal a vezérdémon nem volt valami nagy durranés a csapat tagjai a köv: Aedan dual-alistar tank -Winnye-healer-Morrigan Element magick+healer . Tök jo kis csapat de winnye nélkülözhetetlen a játék során
  • Fantusz
    Mana italok hatékonysága a mágia értéktől függ - mágusok nem magas, nekik elég a kis adag ital, harcosoknak magasabb szinten már nagyobb adag kell a teljes gyógyuláshoz.
    Többféle gyógyital használatának ven még olyan előnye, hogy vészhelyzetben többször itatható a karakter (ekit ellenfeleknél életmentő lehet)

A különböző adalékok (sűrítő, tisztító) irgalmatlanul megdrágítják a lötyik előállítási költségét
  • lightjack
    nahjo inkább a sárkány elleni harcot hagyom későbbre. beszervezem még a kősziklát a partiba, meg van még nagy tűzkristályom is, szal majd immunis lezs a tűzre elég nagy mértékben. inkább Kolgrim ellen fordulok és harcolok a sárkánnyal, mintsem hogy elveszítsem Wynne-t. ő az egyik legértékesebb csapattag...

jah és kösz, majd akk veszek recepteket.
  • Mike at home
    recept, meg tiszító lötyi
  • ferenc001
    Meg kell venni hozzá a recepteket is.
  • lightjack
    tud vki segíteni h hogyan lehet csinálni nem kis adag gyógitalt? mert Morrigannak már 3 as a gyógynövénytana de még mindig csak kis adag potikat tud csinálni.
  • PiszkosFred
    Igen harc kozben is toltodik a mana, persze lassabban mint harc nelkul. Ra tudsz segiteni gyorsasagra a combat training talenttel - ha jol emlekszem. De a legegyszerubb modja a manapoti iszogatas, vagy akar berakni a tactics koze hogy igyon a karakter automatiksan. Keves cooldown van rajta, es mana potit gyartani szinte barki tud, igy a keszlet szinte vegtelen. Arrol nem beszelve, hogy a legkisebb uveg is eleg szokott lenni ahhoz az esetek 90%-aban.
  • Mike at home
    jut eszembe csata közben töltődik a mágus manjá?
    tehát hazsnálható-e az a taktika, mi sok helyen, hogy varázsolsz aztán futáskosás, körbe-körbe
  • Mike at home
    majd visszajövök ide két mágussal
  • ShaiHulud
    ijasz kari amugy szerintem eleg kula dao-ban. nekem is az volt az elso karakterem level 11 korul inkabb csinaltam egy mage-t :) azota volt mar par vegigjatszasom, dw warrior jott be legjobban, nagyon durva.
  • Mike at home
    naja, túlerőben már volt részem sokszor, de nem ennyiben :)
  • böröczk
    Igen az nem rossz, sokszor dazipek telepítéséhez azt használom, de a többit inkább manuálisan szeretem bepakolni, mert csomószor több textúrát, mesht tartalmaznak, és úgy tudok válogatni, modmanager meg csak bedobja az egészet a mappába, szelektálás nélkül.
    Azt árulja el valaki, hogyha a következöt saját, játszható karakternek szeretném, akkor mit tegyek:
    Morrigan the elf
  • Fantusz
    Az elfek táborában vehetsz elf gyökeret, líriumport a Körtoronyban.
    Lotheringben fejezd be a küldetéseket, szedd össze Lelianat és Stent, ha még nincsenek a csapatodban, mert az első szövetségesek beszervezése után automatikusan elusztul a falu.
    Főküldetést ajánlott a Körtoronnyal kezdeni, annak ellenére, hogy onnan nincs visszaút, ha az őrparancsnoknak szólsz, hogy bemész, meg kell csinálnod a küldetést nem lehet addig kijönni (gyógyitalok, manaitalok a hátizsákba)

Az elfeknél is csinálhatod tovább a küldetést, de ha már most elakadsz, mi lesz, a rom mélyebb részein lévő ellenfelekkel?
    Az Enyészetben a négy alakváltós lehetőség segítség, növelheted a stat pontjaidat, léptek 2 szintet, s ha megcsináltad lesz healered.

Íjászkodni nem könnyű ebben a játékban (nem lehetetlen, de a legnehezebben játszható kaszt), annak meg pláne nincs értelme, hogy dualosra és íjra is fejleszted, ilyen szempontból Leliana is elcseszett karakter.

Túlerő elleni harc nagyon sok lesz, de kis taktikázással megoldható (pl nem a tömörülés közepén harcolva, néhány ellenfelet elcsalva a többitől)
  • Mike at home
    fagykúp télmarok van
    de nem számítottam hogy ekkora fogadtatás lesz
    löttyökből is kéne vagy 3x ennyi mint ami most van

megpróbáltam többféleképpen, egyszerüen legyűrnek minket
    ha csak 5-6 lenne azt még szétkapjuk, ezt már nem
  • Mike at home
    azért vicces vagy :)
    8-as szintű mindenki! az elfekhez jöttem előszőr, már az is nagy dolog, hogy meg bírtuk ölni a sárkányt
    Alistar, Morrgana, karim aki most már inkább 2 kezes tőrrel harcoló elf (egyébként meg ijász) meg a kutya
    nincs semmiféle 2 másus, meg hol van még Wynne
  • Mike at home
    van az 10 is
    visszafordulás, tápolás, majd később visszajövünk
    nagyjából esélytelen kis csapatom ekkora túlerővel szemben
  • Fantusz
    Ügyesen
    Nem tudom miféle csapattal nyomulsz, attól függően kell vartiálni, kik vannak veled.
    Ajánlott egy tank (Alistair, Sten, Oghren, Pala, vagy a főkarakter, ha harcos) pofonfogónak, a többin lehet variálni.
    Két mágussal a csapatban már kényelmesen harcolhattok, Wynne is be tud segíteni, neki a healerkedés mellé nem kell sok harci képzés, de egy lágoló fegyverrel megtámogatott csapat, tűzlabda dobálással spékelve megkönnyíti a dolgod (lefagyasztott ellenfelet pedig össze tud zúzni az egyik alapképességével).
    Morrigan elemecsapás képességét se becsüld le, neki ott van még a télmarok, fagykúp, s a fagyos fegyverrel támogathat az átkai mellett, s ha úgy gondolod lehet tűzlabdája is.

Valamelyik mágusnak hasznos lesz a manacsapás képesség, nem a csontik ellen, de varázshasználó ellenfelek ellen a legjobb.
  • Mike at home
    Vérfarkaos téma, gyerekszellem
    mégis hogy a picsába ölök meg 9!!! csontvázat ami mind ránkront?
  • Fantusz
    Bug.
    Miután legyőztük többet nem volt hozzá szerencsénk.