18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • keysersoze
    Nálam nem indul semmi, csak a program, lehet hogy rossz cracket raktál fel. Szokásos helyekről beszerezhető egy működő is. Én is azt használok, pedig eredeti a játék, csak nem fogok minden indításnál cd-t ki-be rakosgatni.
  • böröczk
    Aha, meg a fösztoriban talán baromi nagy haszna van még? Én legalábbis rengetegszer szívtam elsö karakteremmel, akinek nem volt maxon a meggyözése, rengeteg konfliktus elkerülhetö vele. Pénzt meg másból is lehet szerezni..
  • keysersoze
    Úgy is meg lehet csinálni a játékot hogy nem raksz semmire pontot, majd a csicskák megoldanak mindent, de nem erről volt szó, hanem arról melyik skill hasznosabb. A herbalism biztosítja a pénzt a legjobb cuccok megvásárlására, a meggyőzés pedig csak 1-2 bónusz aranyat, meg harc előli kitérést jelent. Pénzben nyilván jobb a sok mint a kevés, tehát ebben a herbal a nyerő, harc elől meg minek kitérni, azért tápolod a karidat hogy jó harcos legyen, nem pedig jó megfutamodó.
  • böröczk
    Ja egyébként a vérmágus specializáció szerintem hanyagolható. Én nem vettem hasznát kicsit se, elsö végigjátszáskor eladtam szegény Erzsike lelkét a démonnak, és megkaptam a specializációt. : P De haszontalan, egyedüli értelmes specializáció fökarakternek szerintem a bűvharcos/arcane warrior, na meg healer, de arra ott van Wynne. Persze sajátodból is csinálhatsz gyógyítót, node..
  • böröczk
    Azzal viszont számolj, hogy mágusoddal nem igazán kerülsz majd közelharcba, én emiatt már le is tettem a mágus fökarakterröl, elég volt kettö belöle, valahogy jobban tetszik a közelharcos karakter, és a mágusom arcane warrior specializációig nem lett véres soha : D kvázi mindig a távolból kell ugyebár szemlélni az eseményeket, legalábbis, ha életben kívánod tartani a mágust. Arcane warriornál se rontasz persze a tömeg közepébe, de egy kicsit színesíti a mágus kasztot szerintem.
  • böröczk
    Hát gondolom nem támogató mágust kívánsz indítani, hanem inkább támadót. Viszont nem rossz, ha van egy második mágus a csapatban, én elöször leírom, hogy a Morrigannek és Wynnenek mikre tettem, egyik mágus képesség sem árt, ha van a karaktered mellett, legyen az harcos vagy szerencsevadász, vagy mágus, ami nem rendelkezik, vagy nem akarod, hogy rendelkezzen a következöekkel: Morrigannek az átkokra tettem, elsö két sort huztam ki teljesen az átkok közül, azok a leghasznosabb hexek szerintem (köztük a csoportos bénítás és a halál átok, ha rájuk mész egyébként, kiírja, miket tudnak), de az alattuk lévö, harmadik sor is igen hasznos, ráadásul még a kombókat is leírja a rémálom és társainál,hogyan lehetnek egyetlen varázslattal véglegesek. Az utolsó sort én a vérmágusra hagynám, ott is vannak jók, de nélkülözhetöbbek szerintem, mint a fölötte lévö három sor.
    Ezen kívül Morrigannek a jeges cuccoknál a 3.-ig raktam pontot a skillekre, kizárólag a vagykúpig. Nem rossz a jégvihar (vagy hogy van magyarul, most angolul játszom) sem, de nekem területre ható varázslatok közül jobban bejött pl a tömeges bénítás, de ha látványos varázslatot akarsz, akkor a tűz-villám-jég skilljeinél kimaxolhatod valamelyik utolsóját. Viszont a kombók nem ezekkel érhetöek el, én kettöt használtam saját karakteremmel (két mágusom voldt, mindkettönél másikat, ezeket egyébként simán kipontozhatod a társaidnál is, Wynne vagy Morrigan), egyik a fagykúp/fagyasztás + emberzúzó ketrec, másik a csúszós anyag + tűzgolyó, és az elsöt viszonylag hamar el is tudod érni, már a körmágusoknál lévö álomban is bátran alkalmazhatod a bosszoknál. Én mindet úgy öltem meg mágussal, nem egy kihívás, de gyorsan megvolt legalább : D
    Wynnenél meg egyértelműen az összes healer skill, plusz ahogy jól esik, támogató skillek, amik a társakat erösitik. Én mondjuk most kipróbáltam vele a rúnarajzolást, és nem rossz.
    Egyébként minden mágus karakternél érdemes a mágus skillek oszlopát is kihúzni.
  • lightjack
    ahham értem...nemtom mit tegyek. am ha most indítanék egy mágus karit vki tudna segíteni abban h mit érdemes fejleszteni? keysersoze írt vmit a különböző mágiuaegyvelegekről, amiket a 7es szinten jó alapozást adnak. ezt le tudnád írni? megköszönném. azt kb h mit érdemes kifejleszteni a 7 es szintig feltétlenül, és hogy mit érdemes utána tenni? meg gondoltam spec nek nem lenne rossz a vérmágus de a másik mi lenne? nah vki ezt meg tudná mondani hálám üldözné:)
  • böröczk
    Meggyözés/befolyásolás fontos, azt és a harci gyakorlatot kell kimaxolni (négy-négy pont), utána már, amit akarsz.. Én túlélésre majd lopásra tettem még pontot. Mármint ezeket a fökarakternél, a többinél azt választod, amit jól esik. Mágus csapattársnak gyógynövénytan, szerencsevadásznak méregkeverés/lopás, azonkívül túlélésre és harci taktikákra bármelyik csapattársnál lehet pontot tenni.
    Egyébként meg, ha úgy érzed, hogy elszúrtad (bár szerintem nem), akkor még mindig ott a respecialization italka végsö esetben, nem kell emiatt az elejéröl kezdened.
    A passzív képesség meg igenis fontos, mivel az határozza meg, hogy a választott harci nemben (kétkezes, pajzsos, duplatörös, íjas, stb) mennyire képzett a karakter.
  • MerlinW
    Befolyásolásra elég egy, max kettő és csak a fő karakternek kell
    Taktika logikusan a csapattársaknak kell elsősorban, az határozza meg mennyi taktikai slotjuk van.
    Harci gyakorlat a legfontosabb, a többi pedig opcionális. Főkarakternek méregkeverés és növénytan felesleges.

Képzettségekkel nem lehet elrontani semmit, max az elején nehezebben boldogulsz. Később pedig már nem fogod tudni hova rakni a pontokat.
    Sajnos kihívás a játékban ~lvl16-ig van, utána gyerekjáték a dolog. Persze a lényeg, hogy milyen hamar éred el. Ha szorgalmasan csinálod a mellékküldetéseket, pillanatok alatt eléred és gyakorlatilag megállíthatatlan leszel. Ha nem csinálod, akkor pedig sokszor vért fogsz izzadni:)
  • lightjack
    visszaolvasva a karakterfejlesztésről szóló vitátokat, arra jutottam, hogy hiába de sztem most is el*aszarintottam a szerencsevadász karimat. tettem neki a lopásra, meggyőzésre, harci gyakorlatra de a harci taktikákra nem. akkor most megint elszartam? meg nem tettem a passzív képességekre a szerencsevadásznál az elején. ahj lehet h megint újra kéne kezdenem... szerintetek? ott tartok h végeztem a pagonyelfes és a kör küldetéseivel, meg még pár mellékküldivel. 22%on vok. érdemes újra kezdeni? és ha igen, mágust indítanék, de nem tom h milyen lenne a jó fejlesztés sorozata, ha vki leírni részltesen h 7-8as szintig miket érdemes fejleszteni és utána is mire érdemes rágyúrni azt megköszönném. az is jó ha privi üzenetbe írja le...
  • Bandy11
    Hali lenne egy kérdésem!
    Nem tudom behozni a konzolt tudtok ebben nekem segíteni.
    Amit eddig megtettem hogy a parancsikon tulajdonságaiba helyesen átírtam : "C:\Program Files\Dragon Age\bin_ship\daorigins.exe" -enabledeveloperconsole igy néz ki!

majd köv lépés dokumentumok\bioware\.....\settings-be a keyBiddings.ini-ben átírtam az open consolerészt a következőre:
    OpenConsole_0=Keyboard::Button_0
    OpenConsole_1=(UNASSIGNED)
    mentettem.

belépek a játékba nem jön be a 0-ra a konzol.
    Olvastam hogy át kell váltani valami alt+balshfit cuccal angol billentyűre játékon belül de én ezt hiába nyomkodom a konzol akkor se jön be a 0-ra. Valaki részletesen leírná mit rontok el vagy hogy mit hagyok ki előre is kösz.
  • ShaiHulud
    ha az a problema, hogy amikor elinditod jatekot nem engedi betolteni a mentest, mert irja hogy kellenek az adott DLC-k hozza, akkor csak siman varj par masodpercet, illetve menj be a downloadable content reszhez es vard meg amire frissiti, hogy hany bioware pontod van. onnantol jo.
  • Amiga
    Sziasztok!
    Nekem az a gondom, hogy a tartalomfrissítőt minden alkalommal el kell indítanom Win7 alatt (winkey+r, services.msc, Dragon Age: Vérvonalak - Tartalomfrissítő elindítása). Próbáltam automatikusra tenni, próbáltam automatikus késleltetett indításra, de amint kilépek a játékból, letiltja a tartalomfrissítőt és újra manuálisan kell elindítani. :/ Van erre valami módszer, hogy ez a szolgáltatás mindig elinduljon magától?
  • Fantusz
    Mondjuk úgy, nem szórakoztat, ha fölöslegesen agyon kell verni néhány NPC-t.

Ezzel együtt nem próbállak meggyőzni arról, hogy úgy nem jó, ahogy te csinálod, de te sem fogsz arról meggyőzni, hogy főkarakternél gyógynövénytan, méregkeverés képességnek igazán haszna van, bármelyik csapattagot be lehet fogni ezekre a tevékenységekre.

Harci gyakorlat és a harci taktikák - ennyi, amire valóban szükség van (utóbbi is a karakterek önállósíthatósága miatt hasznos), ikább áldoztam a túlélés képességre, mint a koktélkeverésre.
  • keysersoze
    És mitől lenne meggyőzőbb a tukmálás? Hogy kapsz +1-2 aranyat néha? Herbalismmal meg amennyit akarsz.
  • Fantusz
    Awakeningben rögtön a játék elején kapsz egy mágust, úgyhogy nem meggyőző érv.

A lényeg, hogy nem egyetlen lehetőség van jól csinálni a karakterfejlesztést, nálad lazán belefér főkaraternél a gyógynövénytan, én sokkal fontosabbnak tartom a meggyőzést.

Másnak csak ajánlatot teszek a karakterfejlesztésre, nyugodtan választhat más utat, nem feltétlenül rontás egy kevésbé megszokott úton haladni a végigjátszással.
  • keysersoze
    Talán még harcot lehetne elkerülni a dumálással, de azt meg pont nem akarok, XP és cucc veszteség.
  • keysersoze
    Mire csatlakozik, már nekem is 2-es szintű mint neki.

És a legfontosabb: A potiongyártás a kiegben is működik, Morrigan viszont nem lesz ott.
  • keysersoze
    Mert a főkarim is mágus, hozzá illik. A csapattagok meg nem mindig jönnek. Meg amúgyis, minek kéne nekem a tukmálás? Pénz van szinte végtelen mennyiségben, másra meg nem jó.
  • Fantusz
    Ez tiszta, de Morrigan megoldja, miért herdálnál a főkaraterrel erre még külön, ha már a boszi elve képzettebben csatalkozik hozzád?
    (méregkeverésre Zevran van ráálítva)
    Meg lehet oldani a főkarakterrel is, de sokkal inkább fölösleges képesség, mint a meggyőzés (amit kizárólag csak főkarakter tanulhat)
  • ShaiHulud
    jo, de meirt nem morigannal vagy wynnevel maxolod ki?
  • Fantusz
    A kérdés annyi volt, hogy mi lett volna, ha Sophia mellé áll, kapott-e vona a vérágus megölésért valami extrát.

Ezek után az következik, hogy hol lehet megszerezni a vérgyűrűt

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Orzammarban, az arénában kell néhány viadallal elszórakoztatni a nagyérdeműt
  • keysersoze
    Herbalismmal tudsz potionokat gyártani, ami azonkívül hogy magadnak is jó, 1. számú pénzforrás. Ahhoz képest a 100 aranyas líriumbiznisz aprópénznek is kevés.
  • Fantusz
    Sokféleképpen lehet játszani, a többszöri végigjátszásnakm is ez adja többek között az értlemét, hogy más képességeket kapnak a karakterek.

Első végigjátszásnál a befolyásolás tökéletes képesség, nem kell ügyeskedni a pénzszerzéssel.
    Főkarakternek soha nem adtam gyógynövénytanra, méregkeverésre egyetlen plusz pontot sem - minek, ha ezeket csapattagok is megtanulhatják.
  • keysersoze
    Sokmindenre nem. Néha 1-2 ezüst, vagy vmi gagyibb cucc befigyel, de inkább csak feleslegesen elpazarolt skillpont.
  • keysersoze
    Ugyanazt a bónuszt (25%) megadja a bloodmage ring is, ami része az alapjátéknak, a 2 meg nem adódik össze, tehát felesleges mindkettőt begyűjteni. Max eladásra, de arra meg ott a potion.
  • Fantusz
    Értem én, csak szerintem te nem értetted

Enyészetben(Fade) kóborolt a szerencsevadász főkarakterével, ahol ugye nincs mellette más csapattag, annyi varázslatot használhat, amennyit az alakváltásban enged a játék.
  • keysersoze
    A feltűnő helyek a mabari kutyának adnak 1-2 pontos bónuszt vmire, a többi meg csak eladni van.
  • keysersoze
    Most kezdtem újra és bizony a rádumálást én is hanyagoltam, sokkal fontosabb a combat training meg a herbalism kimaxolása. Pénz szinte végtelenül jön potiongyártásból, és nem tudok olyat mondani amit tukmálás nélkül ne lehetne megcsinálni, max nem 5 Ft-ot fizetsz érte hanem 10-et (ami olyan mindegy, max gyártasz még 1-2 potiont). Első játéknál én is kimaxoltam a tukmálást, de mostmár hanyagolom.

Persze 3.-nak elmegy, nagyon másr úgysincs mire pakolni. Bár inkább 3.-nak se, inkább tartalékolom a pontokat a kiegre, ott van life / mana növelés skillből, inkább ott vásárolok be belőle.
  • ferenc001
    A CD kulccsal le lehet tölteni a EA Downloader-en keresztül, és nem kell warezzal játszani, hogy crack, működik-e vagy sem, meg mittudomén.
  • steweee
    eszméletlen jó a dolog. nem tudok felállni a gép mellől. igaz, így 1.04-el már szuper az irányítás meg minden, bár nem tudom előtte milyen lehetett, de nem tapasztaltam hibát így
  • Sith
    Most elvi hülye kérdés következik

Egyes DVD-mel történt egy nem kis baleset ami egy 4cm-es karc formájában manifesztálódott...
    szóval szerintetek menyire működőképes a warez és eredeti mixelése? gondolok itt arra hogy warez Disc 1 viszont ugye eredeti CD key és persze bioware store hozzá férés
  • keysersoze
    Lvl7-re megvan az Inferno + Para Explosion + Mind Blast + Heal. Innen még 4 szint a Mana Clash, tehát lvl11-re az is megvan. Nem kell ehhez magas szintűnek lenni, csak okosan kell fejleszteni, csak a lényegre koncentrálva. Ha "ide is 1 pontot, oda is 1-et" módszerrel szétdobálod mindenre, akkor persze hogy nem jut a fontosra. SOTC elég a végére, ezért kell először a Fireball / Inferno vonalat kimaxolni (Para Exploval az is jó). Már a toronyban, az Ogre bosst is Inferno + Para Explo kombóval nyírtam ki az Ostagari csatában, és az még nagyon a legeleje a játéknak.
  • RABBY7
    Köszönöm!
  • ShaiHulud
    itemeket es goldot lopsz pedig ha sikeres a lopasod.

http://dragonage.wikia.com/wiki/Stealing:_Profitable_Targets

itt a lista hogy kiktol mit lophatsz es mi kell hozza.
  • lightjack
    miért jó a lopás??? mert már egy rakás embert kiraboltam, de semmim nem változott... a pénzem se és cuccokat se szereztem...szal mire jó??
  • Evoluti0N
    3 lehetőség van:
    1.gyógycsomaggal (nem keverendő a gyógyitallal)
    2.visszatérsz a táborba
    3.a mágus karakterek képesek megtanulni egy képességet 14-es szinten. Nem tudom mi a neve most így hirtelen, de abban a sorban az utolsó, ahol a gyógyító képességek is vannak. Ha aktiválod, akkor folyamatosan gyógyítja a karaktereket (kivéve a képesség használóját), valamint a negatív hatást is megszünteti.
  • ShaiHulud
    lesser injury kit leszed 1 negativ modositot, a sima injury kit pedig kapasbol 3-t. illetve ha visszamesz a camp-be akkor ott is leesik. tovabba spirit healer utolso kepessege a cleansing aura, az is leszedi a partyrol az injuryket, de csak a castolas pillanataban es a casterrol magarol nem.
  • RABBY7
    Sziasztok!
    Nemrég kezdtem el játszani a gaméval és nagyon bejön..:)
    Viszont elég kezdő vagyok benne...ha meghal a karaktere(i)m,akkor a negativ modosítókat hol lehet megszüntetni?
    Most épp Denerimben vagyok ha jol sejtem...
  • Fantusz
    érthetőbben: nem áll ellen, elfogadja a döntésedet (Avernus)