18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Menj vissza a táborba (az erőd átalul, mire visszatérsz)

Sohpia életben hagyásának semmi értelme, a vérmágust meg ha akarod megölheted úgy is, hogy nem elfogadja a döntésedet.
    Jelentősége csak akkor van, ha van vérmágusod, Avernus köntöse vérmágiára ad bonuszt.
  • lightjack
    nah kipucoltam a harcosbércet, megöltem azt a szellem Sophiát és életbenhagytam a vérmágiával foglalkozó krapekot. de az most hova tűnt? meg a másik, aki miatt ide jöttem, aszonta kedvezményeket kapok... de hol van?? mert vásárolnék tőle de nem tom hol van. jah és hol van az a láda amibe belerakhatok cuccokat? melyik terembe?? jah és hogy milyen előnyökkel járt volna az h ha Sophia mellé állok és a vérmágust ölöm meg??
  • lightjack
    jah nemszóltam rájöttem... vissza kell menni:D
  • lightjack
    nemértem... adtam még +10 aranyat a sárkánypáncél elkészítéséhez, de nem kaptam meg a superior armort. csak 25% fire resistence-em van. miért lehet ez??? csak 3 drake pikkelyt vett el tőlem. vkinek van vmi ötlete h miért?
  • MrAndree
    Erő a kardok használatához is kell. Van olyan képesség, hogy cunningot használ a sebzés meghatározásához és nem erőt de attól még a kardok használatához továbbra is erő kell majd.
    Tőröknél a módosító 0.5 dex és 0.5 erő (vagy cunning ha megvan az a képesség), kardoknál meg 1 erő vagy 1 cunning, szóval kardoknál dex nem játszik. Én maradtam a tőröknél mert egyrész alacsony elfem kezében hülyén mutat egy akkora kard ami nagyobb mint ő, másrészt meg dexedet ugyis felviszed 36ig minimum a dual harc passzív skillek miatt.
  • steweee
    a második dvd-n mi van? nem kérte telepítéskor, és a játék alatt sem... ?: ? ? ? ?? az *.nfo fájlban arra hivatkozik, hogy ha egyéb nyelvű feliratokat is akarok, akkor arról telepítsem manuálisan. de úgy else indul ilyen telepítés, csak a normál indító panel...
  • steweee
    nos, kissé eltér akkor az eddig megszokottaktól a dolog. az erő csak a páncél viseléséhez kell ? ha tőrről áttérek könnyű kardokra, akkor már az ügyesség nem is módosít majd csak a dörzsöltség ? elég furcsa, most szedem az 1.4-es peccst, meglátjuk abban mit ír a dologról.tudom hogy az alapjáték hemzsegett a hibáktól, azért nem is játszottam. lehet érdemes lenne már megvárni az ultimate editiont, hamarosan megjelenik, abban benne lesz minden, remélhetőleg egyben
  • Bucsek
    értem köszönöm.
  • Fantusz
    "Feltűnő" tereptárgyak a kutya számára bírtnak némi jelentőséggel (megjelöli a területet, s bonuszokat kap az adott territórián belüli harcra - ergo, ha a kutyát nem vitted magaddal, nincs jelentősége)

Tekercseknek, dokumentumoknak semmi haszna, drágakövek között lehet ajándék Palának, be lehet adni a törpéknél, de vannak olyanok, amelyeknek semmi jelentősége.
  • Fantusz
    Nincs értelme képzetlenül íjjal lövöldözni, minimális lenne a sebzés.
    Minden fegyvernem sebzését a speciális képességek növelik, teszik hatékonnyá.
    Egy gyilkos nyilvesszővel hatalas sebzést lehet bevinni, de ahhoz jónéhány "előképességet" is meg kell tanulni.

Dualos szerencsevadásznak akkor fontoasbb az ügyesség, ha két tőrrel harcol, ha szeretnél idővel áttérni a telejes értékű fegyverekre, a dörzsöltség lesz a sebzésmódosítód.

Modok egyéni megitélés alá esenek, böngészni kell a nexust, s aha tetszik valamelyik kipróbálhatod.
    Ha a hivatalos modok (DLC-k), fönt vannak, sokat már szinte csak kinézeten tudsz legfeljebb javítani, a dlc-k ellátnak mindenféle jóval (páncélok, fegyverek).
  • Bucsek
    és egyébként ezek a "feltűnő fa, meg odu meg sátor" meg minden... ezeknek van valami célja? meg a papiruszoknak, papirtekercseknek meg az a drágakő ami "ó be szép" :D
  • Bucsek
    basssssszus kulcs :((

akkor kár :(

köszi
  • Fantusz
    Arról a küldetésről már lemaradtál, nem tudod megcsinálni, mert az épületbe nem léphetsz be.

Amikor a kereskedőnek segítettél, meg kellett volna keresni néhány elrejtett dokumentumot, s ha mind megvan, egy titkos rejtekhelyen lévő ládát találtok, benne néhány kacattal.
  • Bucsek
    Harcosbércen mit lehet még csinálni azon kívül, hogy a ládámba pakolok meg vásárolok ezt azt? Azért kérdem, mert a küldetések naplómban azt írja, hogy kezdem megismerni a történelmét ennek a helynek, de még valami hiányzik... mindjárt összehívom az országgyülést és hát utána már nem igen tudok kimozdulni, max a játék végén asszem.
    szóval hogy és mit kell csinálni? csak 2 képességet kapok vagy lesz még +2 is?

bocs hogy 2x rakom ki, csak ha már ennyire aktivak vagytok, nekem is válaszolhatnátok :D
  • steweee
    nade ami még ennél is fontosabb kérdésem lenne. a dragonnexusról milyen modot érdemes letölteni feltétlenül? van millió, a ládásat már leszedtem mint hasznos dolgot. ami van dlc-m, ezeket kaptam, azok igazából csak a tárgyakat tartalmazzék még a legelső nagyobb pack volt hozzá.
  • steweee
    köcce

nem úgy gondoltam az íjászt hogy azt is fejlesztem, hanem hogy alapból elég ügyes hozzá hogy lődözzöm, meg az ügyességre rakok pontot, tehát később is jól fog lőni képességek nélkül is 1-2-t közeklharc előtt. jöjjön oda hozzám az ellenfél sztem...
  • Fantusz
    Human nemesből a játék végén lehet király(nő), a többiekből nem. - ha számít ez a szempont, vedd figyelembe (érdemes minden karakterrel az eredettörténetet végigjátszani, más-más a kezdet)

Dualos szerencsevadász jó választás, de nem ő lesz a csapatban, aki a legnagyobb sebzéseket beviszi.
    Íjászatot szerintem hanyagold, nincs értelme ide-oda rakosgatni pontokat.
    Lesz egy másik csapattagod, akit fejleszthetsz tovább íjra, ha gondolod, de a legnehezebben játszható kaszt az íjász: vannak nagyon jó képességei, de sokszor kényszerül közelharcra, s ott már bajban lehet.

A passzív képességek (kitérés, automatikus hátba szúrás, stb) megtanulásával kezdd, dualos stílusból egyenlőre elég az alap, majd később azt is fejlesztheted, specializációnak a párbajhős, bérgyilkos a legkézenfekvőbb (szerintem).

alap méregkeveréssel kezd a kari, ezt nem is érdemes nála tovább fejleszteni, másik csapattagoddal kevertethetsz mérget, ha szükségét érzed (Zevran).

Lopakodásnak egyetlen értelmét a csapdaállítás adná, de elég pepecselős, nem igazán hatásos stílus a csapdázás - erre majd ráérsz gondolkozni később, hogy kell-e.
    Csapdakészítést viszont semmi esetre sem a főkarakternek kell mesteri szinten tudni, hanem egy kevésbé aktív csapattagnak.

Erő 20-ig (páncélok matt), később majd talán még dobsz rá néhány pontot.
    Ügyesség 36-ig (ennyi kell min. a képességek megtanulásához)
    Dörzsöltés (csillagos ég a határ, ez lesz a sebzésmódosítód a kardokhoz)

Befolyásolás képességre áldozz, sokan lényegtelennek vélik, holott főkarakternek a legfontosabb képssége (aranyat lehet vele szerezni, nemkívánt összecsapásokat elkerülni, küldetéseket megoldani)
  • MrAndree
    Nem jó ha ennyire uni mert mindenben gyenge lesz. Eleve vagy íjazz vagy dual tőrözz de a kettőt együtt ne mert teljesen felesleges. Ha mindegyiket maxolod akkor nem marad pontod másra, ha meg nem maxolod akkor mindegyik gyenge lesz. Duelist eleve közelharcos. 14330 és 14333ban van leírva elég jó rogue build, én mindig azt használom.
  • ShaiHulud
    fogalmam nincs, nekem eleve angolul rakta fel, angol winem van.
  • steweee
    valaki adjon már tippeket nekem, lécci.

nőci karival akarok játszani, pagonyelf, szerencsevadász, párbajhős kombináció. legalábbis nekem ez jön be úgy alapból. jó e ha ezzel vagyok későbbiekben, nem lesz e gyenge a csapatban. ha jó akkor miket érdemes neki fejlezsteni ? szeretem a dual kardozást, kis nyilazással megspékelvel, ezen kívül ugye lopakodik, csapdát hatástaalnít, felderít, mérget kever, zárat nyit... szóval uni kari, de nem lesz gyenge később, nem lesz olyan társ aki ezeket jobban tudja ?
  • Bucsek
    Harcosbércen mit lehet még csinálni azon kívül, hogy a ládámba pakolok meg vásárolok ezt azt? Azért kérdem, mert a küldetések naplómban azt írja, hogy kezdem megismerni a történelmét ennek a helynek, de még valami hiányzik... mindjárt összehívom az országgyülést és hát utána már nem igen tudok kimozdulni, max a játék végén asszem.
    szóval hogy és mit kell csinálni? csak 2 képességet kapok vagy lesz még +2 is?

köszöntem.
  • steweee
    hogy kell átváltani ?
  • rage
    Nincs különbség a tört és a nem tört között.
    A végén felteszel egy mini image-t, s nem engeded a játékot a netre
  • lightjack
    ezaz>.<
  • ShaiHulud
    attol meg ott van az angol nyelv is.
  • steweee
    ja, és ráadásul magyarított verzióm van meg. pedig utálok magyarral játszani. mindig az eredeti angol a jó
  • steweee
    nos bizonyára. de nem tört játéknál...
  • rage
    A játék installere elég intelligens, szinte mindegy a sorrend
    Alap, kiegészítő (az amúgy is tesz fel patchet) DLC-k (azok is patchelnek, ha kell) és kész is.
  • steweee
    ilyenre gondoltam hogy az awakeninghez kell az alapjáték, arra kell telepíteni ? ha igen akkor alap+awakening + 1.03-peccs?
    vagy az alapot is kell patchelni ?

ha felrakom az addonokat még az első kezdés előtt, akkor fognak aktiválódni maguktól a játék alatt ?
  • lightjack
    nemtom hogy létezik e hozzá külön magyarítás, de hogy ha nem akarod megvenni, akkor tölts le magyar verziót. én is így tettem, és teljes értékű játékot kaptam, amin még a dlc-k is hibátlanul műxenek
  • steweee
    valaki írna nekem egy telepítési útmutatót hozzá ?
    addonokkal meg egyebekkel...

szteremén elkezdeni, de nem is merek belevágni annyi minden van már hozzá.
  • kiscsavo96
    Sziasztok!
    Valaki ne mtudna segiteni kellene egy magyaritas nekem a dragon age-hez valaki segitene nekem kerem?
  • Fantusz
    Nem én írtam, de szerintem félre is értetted.

Nem arról van szó, hogy a kettős fegyver csoportból ne tanulj semmit, hanem hogy állíts fel fontossági sorrendet, a passzív skilljei a legfontosabbak, ráadásul így az állóképességből sem fogysz ki a játék elején.

Passzív képességek megtanulása után jöhetnek a támadó képességek, ha minden igaz addigra már állóképességben is erősödtél annyit, hogy egy-két kombó támadás nulláz le.

Dupla csapással azonban nem jó választás, mert pontosan azokat a lehetőségeket ütöd ki vele, ami a szerencsevadász erőssége: a kritikus találat (dupla csapás ideje alatt kritikus találatot nem vihet be a karakter).

Fenttartott képességnek legjobb ha maradsz a párbaj mellett, majd ehhez később jöhet a lendület (Zevran alapból tudja, megnézheted milyen - zabálja az állóképességet, a játék első harmadában még luxus)
    Riposzt, megtorló, roham , forgószél támadás nem csak hatásos, de látványos is, ezek azonban alapvetően a dualos warrior harci repertoárjához tartoznak, a rouge ezekkel csak akkor lesz hatékony, ha előbb felkészül ( a passzív képességek megtanulásával)
  • Mike at home
    speciel ott nem nyírják egymást, hanem mindeki téged nyír
    tűzalakban a tűztől nem is sebződsz, de a többitől igen
    ezért kell kiiktatni az egyik tanítványt azonnal
  • Mike at home
    lentebb olvastam, hogy nem ajánlátok a kétkezesénél a többi skill-t csak a legfelső sort, hát a harmadik sor elsőja, a tán duplavágás vagy vmi hasonló a neve, az teljesen jó, szépeket sebez
  • Mike at home
    Azóta sikerült befejeznem az egész tornyot
    jópofa volt, főleg a gólem tetszett :D

a megoldása annyi volt, hogy be kellett szaladni melléjük, és akkor láttad hogy ki varázsol tűzön kivül mást, és az oktatót hagyni kellett a csudába, a tanitványokat kellett levadászni pár tűzlabdával, elsősorban azt, aki az instruktorral beszélgetett

érdekes egyébként az, hogy néha vannak ilyen megoldhatatlannak tűnő helyzetek, máskor meg annyira könnyű
  • Fantusz
    Ott szerencsevadásszal nem dobálsz manacsapást a mágusok közé - no meg ahhoz magasabb szintű karakter kell, hogy ennyi magasszintű varázslatott kirázzon a kisujjából (inferno, villámvihar, manacsapás és a többi)
  • keysersoze
    Már nem emléxek ez hol van, de ha mágust látok már repül is alapból a mana clash, így sose volt problémám ilyesmivel.
  • Fantusz
    Lentebb írtak néhány tanácsot, a Körtorony küldetését lehet a legkönnyebben megcsinálni, nem kell mindent erőből megoldani.
    Az enyészet végén a lustaságdémon is csak első játékra lehet nehéz, miután kiismerted gond nélkül leverhető (használd a tatikát, de irányítsd is a csapatot, ne állj bele a területre ható fagyasztásaiba).
    A vérmágus ellni küzdelem sem okozhat megoldhatatlan nehézséget, ott ráadásul Wynne figyelmeztet is (feltéve, ha nem hal meg idő előtt).

Ez enyészetben begyűjtött stat pontokkal izmosodva, erősödve, egy szövetséges csapatot beszervezve hagyhatod el a tornyot (közben Lothering elpusztult)
  • böröczk
    já, nekem is kb ennyi volt. igazábol épp ez a játék lehet "könnyü" megakemény fokozaton is, csak taktika, logika, ügyeskedés kell hozzá. Én már meg se halok, végigzongorázom az összes küldetést, elsö végigjátszáskor meg kínlódtam rendesen.