18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • böröczk
    Ez igaz, de nekem nem tetszett túlzottam a felderítö specializácio, azt meghagytam Lelianának.
    Az én mostani pagonyelfem elég zülött, hangját is ekképp választottam hozzá. : D A kinézete is dukál hozzá, a modora és cselekedetei, úgyhogy ö rászolgált a bérgyilkos címre. : P De valóban az egy city elfhez jobban illik, mondjuk ha azt vesszük, a kisebbségi komplexusban szenvedö, ember-utálo, bosszúálló pagonyelftöl sem idegen. : P
    Csapdafelfedezéshez/hatástalanításhoz cunning kell sok. Valamint alapból nem árt, ha abból sok van, mert az egyik skillre, ha tudsz már tenni pontot, akkor azt veszi alapul az erö helyett. Ergo mintha harcosnál az eröre tennél, nála a cunningtól függ a sebzés.
    Ügyességre a legtöbb pont, aztán cunning, majd egy kis életerö, kb ennyi. Csak ezekre adj.
  • ShaiHulud
    hopp bocs akkor masrol beszelunk. az orult varazslonak lehet verfarkas bort adni :)
  • Mike at home
    most már késő szerintem
  • ShaiHulud
    de ott nem farkasbor kell, hanem verfarkas bor :)
  • Mike at home
    akkor az mindjárt itt van
    egy pagonyelfnek stílszerüen felderítőnek is illik lennie nem?
    mégse bérgyilkos, az olyan cityelf stílus

és az miért van, hogy a csapdákat - holott semmiféle csapdakészítési képessége nincs - mintdig a karim fedezi fel? ezekl szerint nem a csapkakészítő skill kell hozzá, hanem a medvetalpas izé - aminek a neve nem jut eszembe?
  • böröczk
    menj elöbb, beszélj a csajszijával is. majd fuss hozzá vissza, és akkor már elfogadja.
  • Mike at home
    hát nálam az a marha nem fogadta el, ellenben ég a feje felett a jelzés, de nem tudok vele mit csinálni
  • böröczk
    7. és 14. szinten kapod meg a második specializációt, azt hiszem.
  • böröczk
    De van, oda viszont elgé egy darab farkasbör. Ugyhogy amig elérsz a dalish elfekhez, tarts meg legalább egy farkasbört, mert ott majd hasznát veszed egy mellékküldinél.
  • Mike at home
    azt bírom, hogy van ugye a tábor, ott a kereskedő, és akkor hadovál nekem vmi discount-ról, aztán semmivel sem olcsóbb vagy ad több pénzt a mocsokja mint a többiek
  • Evoluti0N
    A farkasbőröket nyugodtan eladhatod. Jómagam legalábbis nem találkoztam olyan küldivel, amiben azt kellett adni valakinek.
  • böröczk
    Öhm, a köveknek késöbb, ha már megszerezted a törp szövetségeseket, lesz szerepük, úgyhogy én a helyedben tartogatnám öket.
  • Mike at home
    hiába keresem a wikin, sehol nem találom hogy képzettségeket hány szintenként ad?
    a specializáció meg tényleg 10. szintenként van? ergo a ikövetkezőt 20-ason tudom felvenni?
    egyébként kb. hányas szintig szokott a karakter eljutni?
  • Mike at home
    csak azért kérdeztem, mert ha eladom, aztán jön valaki, hogy kell neki 3 csicsás váza akkor megszívtam
    úgyanígy a farkabőrök sem kellenek?
  • Evoluti0N
    Miért kellene egy offline játékhoz tört szerver? :D
  • phoenix99
    tört server nincs ehhez a játékhoz segitsetek már légyszi
  • ShaiHulud
    dw warrior annyira imba, hogy siman megoltem cauthrient nightmaren, amikor le akar tartoztatni, midnenfele mage trukk nelkul :)
  • lightjack
    még max annyit változtatok h 2. nak inkább elkezdem a mass para utat nem a heal-t. am melyik tart tovább? a mass para vagy a para explo?? úgyértem a hatása.
  • lightjack
    hát nálam nem kuka hanem eladom.
  • keysersoze
    Aminél lila "ajándék" feliratot találsz, azt oda lehet adni a csicskáknak hogy jobban lájkoljanak téged, a többi kuka.
  • keysersoze
    Igen, csak ne feledd hogy minden spell lejár előbb-utóbb (bossoknál inkább előbb), és míg Misdirection Hexből csak 1 van, addig stunból 4 is (Para Explo, Mind Blast, Mass Para, mezei Para), így mindig van mit ráraknod, ha az egyik épp kifogy. A Misdirection Hex talán csak Ser Cauthriennél tart tovább mint a stun (bár lehet hogy azt is leszarja 1 sec alatt mint minden mást).
  • keysersoze
    De m inek folyásoljak befele bárkit is, mikor semmi szükség rá? ^^
  • Mike at home
    szvsz nem
    lehet játszani úgy is, hogy nem tökéletesen optimális a karaktered

nem hisezem hogy ne lehetne ilyen karakterrel is végigjátszani

én spec sosem voltam maximalista egy játékban
    nem kell tudományosan nekiállni
    nem egy gépet fejlesztesz hanem egy karaktert
  • Mike at home
    a különböző drágaköveknek, meg a mindenféle nem ajándék vackoknak van szerepe, vagy eladhatom őket (különböző listák, üres pergamen, csicsás váza, gyűrű, stb)?
  • lightjack
    azért pár dolgot megfogadok keysersoze-tól. pl az alap dolgokat, a paralysist, meg a SOTC.-t ...de inkább megyek vérmágia felé, nekem az szimpatikusabb.jah és befolyásolásra megyek rá. meg sztem vhova beiktatom a hex-eket, mert elég pro képességek. rányomom a bossra párat azt szinte semmit nem fog sebezni. kösz még1szer a tanácsokat jópárat megfogadok, jah és a buildeket nem lemásolom, csak én is a para úton akartam végigmenni és ehhez kértem segítséget hogy hogyan is csináljam.
  • böröczk
    Herbalismot megcsinálhatod bármelyik csapattárs mágusoddal is, minek pazarolnád a saját karakteredre, amikor annak ott a befolyásolás. -.-"
  • ShaiHulud
    amugy ne legyen mar ebbol wow, hogy midnenki masolja a buildeket. van rengeteg spell/skill/kepesseg/akarmi egyik sem olyan, hogy hianyaban nem lehet vegig vinni a jatekot, tehat en azt tanacsolom, hgoy ugy epitsd a karaktered ahogy NEKED szimpatikus. pl en a para explosiont nem is hasznaltam, mert tul konnyuve valik tole a jatek, ahogy anno 1.00-1.01 korul a forcefield, taunt= halhatatlan tank kombot sem, amit azota halisten fixeltek is ugy tudom :)
  • keysersoze
    Választhatod azt is, én csak leírtam hogy sztem miért jobb a herbal.
  • keysersoze
    Nem kell, dehát mi az ami elengedhetetlen Combat Trainingen kívül? A maradékból a legértelmesebb viszont a Herbalism. Sztem. Azzal mindig tudsz pénzt csinálni, akár szólóban is mehetsz, nem kell ezért csicskákat vinni magaddal. Ez egy biztos támasz az egész játékon keresztül, nem kell mástól függeni. Szabadságot ad.
  • lightjack
    huha nah ezt a sok infót nagyon köcc:) minya nekiállok és elolvasom. kösz mindent étlleg elég hosszú idő lehetett míg mindezt leírtad, hálám üldözzék. csak egy dologban más a véleményünk, ez a befolyásolás. de ne menjünk bele a vitába, így is nagyon hálás vok, köcc még1szer.
  • keysersoze
    Hááát... a Shattering (a.k.a. zúzás) leírásában az szerepel hogy az 1.03-as patch óta Lieutenant rangú (ez asszem a sárga) és afeletti ellenfeleket nem lehet lezúzni. Tehát pont a bossokat, amiket érdemes lenne hosszú harc helyett 1 ütéssel kivégezni. Pórnépre meg minek, az megfekszik már az 1. Fireballtól is. Ráadásul eléggé esetleges a kivitelezése, a Stonefist csak esélyt ad a Shatteringre, de nem 100%. Crushing Prison meg túl drága (4 skillpont, emellé 60 sec cooldown, tehát nem fogod nagyon szórni), van annak a 4 pontnak jobb helye is. Mondjuk egy Mass Paralysis épp kijön belőle.
  • keysersoze
    Én inkább harcolok, nálam ez a szerep. ^^ A mágusok különbenis legtöbbször önzőek, mondjuk én egy tevinteri mágust alakítok. :)
  • keysersoze
    Először is: varázslatok, varázslat kombók. Itt megtalálsz mindent ami a varázslatok működési mechanizmusának ismeretéhez kell.

Nálam így megy az alapozás:
    1. szint (2 ponttal indulsz): Flame Blast, Flaming Weapon
    2. szint: Heal (Fireballhoz kell 34 Magic, ennyi idő alatt nem jön össze, így addig elindítjuk a többi alapozást)
    3. szint: Glyph of Paralysis (Paralysis Explosionhoz kell)
    4. szint: Fireball
    5. szint: Glyph of Warding
    6. szint: Glyph of Repulsion
    7. szint: Inferno
    És ha minden igaz, eddigre egy bónusz skillpontot is kapsz a történet folyamán, az meg mehet Mind Blastra.

Tulajdonságoknál KIZÁRÓLAG Magicre tegyél pontot! Csábító ugyan a Willpower a több mana miatt, viszont a varázslatok erősségét kizárólag a Magic határozza meg, ezen múlik hogy hat-e a spelled az ellenfélre vagy se, valamint ezzel arányosan növekszik minden spelled ereje, azaz az általa okozott sebzés, ezért mindennél fontosabb. Kb. 4-5 tulajdonság pontot összeszedsz majd Redcliffe kastélyban, a Fade-ben minden tulajdonságodra, így a maxos meggyőzéshez se kell külön pontot áldoznod (már ha akarsz ilyet), pont kijössz az extrákból.

Cuccot olyat használj, ami Magicra vagy Willpowerre ad bónuszt, esetleg növeli a sebzést néhány %-kal, de ha kell választani +5 Magic és +10% sebzés közt, akkor az előbbit válaszd! Azzal is kb. ugyanott vagy, viszont biztosabban hat a varázslatod. Gyártsál mini mana potionokat, azzal old meg a manautántöltés problémáját, nagyon olcsó módja. A nagyobb piák aránytalanul drágábbak, így nem érik meg mindennapi felhasználásra. A legnagyobb mana potion is csak arra jó hogy legyártsál belőle sokat, és a megfelelő helyen eladd, így generálva magadnak megfelelő mennyiségű pénzt, elfogyasztani pazarlás.

Képzettségek közül a Combat Training a legfontosabb (sztem mindenféle karinak). Egyrészt több pofont viselsz el anélkül hogy megzavarnának varázslás közben, másrészt némi mana regenerációt is ad, de elég jelentéktelen méretűt. A második legfontosabb sztem a Herbalism, amivel nagy mana potionokat lehet gyártani (4. szintű Hrebalism kell hozzá), az alapanyagokat megfelelő helyen véve és a végterméket szintén jó helyen eladva ez gyakorlatilag végtelen pénzt hoz a kasszára. Lehet még a meggyőzést is választani, de a lentebb párszor leírtak miatt én az új játékomban már hanyagolom. A maradék pontokat inkább félrerakom, a kiegben ugyanis van olyan képzettség amivel növelhető a HP és a mana (szokásos 4 szint, +25 HP vagy mana minden alkalommal), inkább ott érdemes azonnal kezdésnél bevásárolni 2-3 mana növelést.

A további fejlődési útvonalnak a következőket ajánlom (nem egyesével részletezve az egyes spelleket):
    1. Mass Paralysis (és értelemszerűen az alatta levő 3 másik). Mivel ez tartalmaz egy (2.szintű) mezei Paralysist is, így +2 hold spellt kapsz, ami a már meglévő 2-vel (Mind Blast, Para Explo) együtt gyakorlatilag folyamatos stunlockot ad számodra, vagyis az ellenfeleid mindig stunolva lesznek, megvárják hogy végigmenjen rajtuk az Inferno, meg pár Fireball, és közben megütni se fognak. Ha a MAss Para is megvan, akkor gyakorlatilag kész van a karid, a többi csak bónusz.
    2. Mana Clash. Varázslók ellen az ultimate fegyver, legtöbbször instant kill, de ha nem, akkor se marad sok élete. Van hogy 3-4 is kifingik egyszerre, ha mind belelóg a hatósugarába. Fontos spell, de a Mass Para fontosabb!
    3. Dispel Magic. Leszed mindenféle szopató spellt rólad, nagyon hasznos! Igaz, nem válogat, a jó spelleket (pl. Spell Might) is leszedi, de így is jobban megéri, mint megvárni hogy pl. a Curse of Mortality leszedje az össze HP-dat (amíg rajtad van, nem tudsz gyógyulni).
    4. Storm of the Century. A legnagyobbat, és legnagyobb területre sebző spell kombó. Gyakorlatilag másfél Inferno, 4x akkora területen. Vigyázz hova rakod le, mert igaz hogy a fél térképet kiirtja, de téged is pikpak kicsinál ha alá állsz. Legjobb olyankor használni, ha szétszórva vannak az ellenfelek. Kicsit eléjük pakolod, elfutsz, és mire átérnek rajta már mind hulla. A Broodmothernél is jól jön, mert az egyetlen helyre ahova biztonságosan be tudsz állni (mögötte a párkányon), direktben nem tudod sebezni, csak Infernoval meg ezzel. Éshát eltart egy ideig mire lemegy a HP-ja. A kombó tartalmazza a már megszerzett Mana Clasht, valamint a Blizzard és Thunderstorm spelleket. Valamint az ezek alatt lévő Cone of Cold és Shock spelleket, Ez utóbbi kettőt a Flame Blasttal együtt sokat fogod használni szelektív támadásra (amikor berohan közéd az ellenség, és nem akarod lefireballozni a saját csapatodat). Azért érdemes mind a 3-at megszerezni, hogy ne csak ácsorogjál amíg utántölt a Flame Blast. Persze a már meglévő stun spellek birtokában erre se lesz szükség, egyszerűen lestunolsz mindenkit, arrébbrakod a csapatot, majd mehet a maradékra az Inferno / Fireball. Én is csak addig használtam amíg a Mass Parát össze nem szedtem (sajnos akkor még alulértékeltem ennek fontosságát, így sokszor kellett egyesével irtani az ellent).
    5. Én raktam még a Vulnerability Hex - Affliction Hex párosra is pontot, bár nemigazán kellett sose használni. Nem olyan fontos mint amilyennek látszik, persze szép kis bónuszt ad a sebzéshez. A kettő együtt -50% resist az ellenfélen. Ebből az utóbbi 30%, és területre hat, tehát több csókára is jut belőle, de az első csak 1-re hat, tehát -50% resist csak 1 ellenfélen lesz. FONTOS: Előtte kell rárakni az ellenfélre mielőtt sebzed. Ez akkor lesz lényeges, ha folyamatosan sebző spellt használsz (Inferno/SOTC), ha menet közben rakod az ellenfélre, akkor már nem fogja növelni a sebzést rajta. Persze ha még rányomsz 1 Fireballt is, azt már növeli. Mivel a resist mínuszba is mehet, 0 resistes ellenfelekre is hat. A sok pepecselés (előre ráaggatni) miatt max kemény bossokra éri meg, pl. Revenant, sárkány, Ser Cauthrien, egyáb piros ellenfelek. Azonban mire ide eljutsz túl sok szükséged nem lesz rá, a magas Magic miatt így is sokat sebzel, viszont időt spórolhatsz meg vele, az ilyen ellenfelek nem 1-2 Fireballtól halnak. Hasznos, de csak opcionális spellek ezek, ezért is hagytam a végére.
    6. Maradék pontok: amire akarod. Asszem még 3 pontot tudsz összeszedni a játékban (2-t ha nem veszed meg Bodhantól első találkozáskor is a Tome of Magicet, 2. alkalommal ugyanis újratölt a készlete, megint meg tudod venni, de többször már nem játszható el a móka). Én Blood Magicre pakoltam, a Blood Wound gyakorlatilag egy Mass Paralysis, persze ehhez vacakolni kell a blood magiccel, mindig át kell váltani vérmágia üzemmódba, figyelni az életedet ki ne fingjál. Nem fogod nagyon használni, inkább csak egy elit fílinget ad, de egyáltalán nem fontos. Ennyi erővel választhatod a Spirit Healer specializációt is, ott is vannak hasznos spellek. Rögtön a legelső, a Geoup Heal, vagy a 2., a Revival, ami újraéleszt 1 kifingott társadat, ez jól jöhet olyan kemény csatákban mint Ser Cauthrien 1. találkozása. Véleményem szerint ez hasznosabb mint a vérmágia, az csak olyan "a tiltott gyümölcs mindig édesebb" alapon lett nálam beválasztva. Az Arcane Warrior totál felesleges spec mágusnak, az alapvetően harcos kaszt, oda teljesen más spelleket kell válogatni, és nem Fireballal fogsz lövöldözni, hanem karddal csápolni, ezért mágusként ez kilőve. A Shapeshifter pedig úgy szar ahogy van, felesleges pontkidobás. Tehát a választás a Blood Magic és a Spirit Healer közt van, amelyik neked jobban tetszik, itt már olyan mindegy, akár el se kell költeni a maradék pontjaidat.
  • Fantusz
    "harc elől meg minek kitérni, azért tápolod a karidat hogy jó harcos legyen, nem pedig jó megfutamodó"

Elvileg egy szerepjátékról lenne szó, meggyőzéssel, netalán megfélemlítéssel megfutamodásról semmiképpen sem beszélhetünk, sokkal inkább van szó arról, hogy normális harcos nem akar mindenkit ok nélkül agyonverni, ha nem muszáj.

A néhány elkerült harccal elvesztett XP meg visszajöhet máshol, vannak esetek, ahol elegendő befolyásolás nélkül bukod az XP-t.
  • böröczk
    stun, azt még szerencsevadász is tud, a lényeg, hogy olyan képesség, ami harc-mozgásképtelenné teszi az ellenséget.
  • lightjack
    én értem, de keysesoze írtál vmit, még az előző kommentben vhol pár oldallal hátrébb, h vmi rúnafejlesztés meg stb. leírnád azt még1szer összegezve? mert írtad h 8 as szinten már megvan egy elég jó alapozás meg vmi stunt is mondtál. na azokat hogyan????
  • böröczk
    Nem kapsz.
  • böröczk
    Najó de én Wynnenek nyomatom a gyógynövénytant. Azokat is ugyanúgy el tudod adni, érted. Én csak azt mondom, hogy a fökarinak nem kell a gyógynövénytan. Ott van Morrigan meg Wynne, persze akkor már inkább Wynne, Morrigan az a "kisujjamsemozditom" féle. Ez kb olyan, mintha healerré akarnám átspecializálni Morgeszt.
  • keysersoze
    Ha nem akarod újrakezdeni, akkor van egy respec nevű félhivatalos mod, ami bespawnol 1 potiont amivel elfelejtesz mindent és újra pakolhatod a skillpontjaidat, viszont azt olvastam hogy ilyenkor kapsz +1 skillpontot is mellé, ami már nálam cheatnek számít, így nem próbáltam ki.
  • keysersoze
    Lehet másból is, csak nagyon keveset, örülhetsz ha 1-2 jobb cuccra futja majd, én meg meveszek minden nyalánkságot a karaktereimnek. Az 1. játékomban én is maxoltam a rádumálást, mert nagyon ajánlgatta mindenki, aztán rájöttem hogy semmi értelme, mert a zsebmetszéshez hasonlóan alig ad lóvét (igen, a líriumbizniszben a +50-60 arany az aprópénz, pedig az a potionozáson kívül elérhető legnagyobb összeg), és harc elől se akartam kitérni, kell az XP a fejlődéshez. Még így se lehet kimaxolni a karaktert 1 végigjátszásra.

// Illetve elfroottal el lehetne érni a max XP-t, de az már cheat.