Történelmet írt a Scaled Composites

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerzõdtessék a farkast! (A Kengyelfutóból.) :p

ezt azert ok sem gondolhattak komolyan :-) Szerintem csak a fun kedveert van.
Tetsuo
Ez nekem teccik! Van már pilótájuk?? 😄D

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

[NST]Cifu
Olyannyira tesztrepülés, hogy a fellépett problémák miatt (a gép indulás után kétszer is orsozó mozgást végzett jobbra, a hajtómûbõl egyszer egy durranást hallott mûködés közben a pilóta, plusz a leszállást a tartalék irányító rendszerrel végezte) meghatározhatattlan idõre felfüggesztette Rutan az SSO további repülését, amíg a problémákat fel nem tárják és ki nem javítják. Szóval az a 10 millió egyenlõre még a bankszámlákon fog csücsülni...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Miért kellett volna ballasztot szállítaniuk, ill. miért kéne 2 héten belül megismételniük? Ez egy tesztrepülés volt, az X-díjat nem most akarják megnyerni, hanem csak pár hónappal késõbb.😊)

Gratula nekik!
Azért ez már nem kicsi elõrelépes😛 Jah és ha jól tudom akkor már elvileg ezen az utón is 3 személyni tömeget kelelt szálítaniuk!
De az elsõ kérdésem amint megláttam a cikket az volt, h vajon sikerülni fog ez 2 héten belül is😛

= fing 😄

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

"Mellékterméke vízgõz, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén"

Minek a mellékterméke? Nem inkabb égésterméke akar lenni?
kéjgáz=N2O, azaz dinitrogen-oxid, ezt nyomod a tejszinhabba meg az NFS-ben is ezt adagolod a motorba. Csovesek is hasznaljak, olcso drog. Lehet hogy ettol vigyorog a muksi leszallas utan?
Pluskast
Gratula nekik!
Talán ezzel végre megnyílik a tömeges személy szálítás lehetõsége az ûrbe.
Remélem 40 év múlva már a holdra is el lehet jutni turistáskodni😊 Én tuti befizetnék rá😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

kéjgáz=?

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

😊 hát egy kicsikét életvidámabban virít itt a feje mint a kínai muksónak a visszatérés után 😊

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Az emberi butaság is elég alattomos tud lenni.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

wowbagger!
idézet:
"az üzemanyag nem illékony és a többi rakéta üzemanyagnál jóval környezetbarátabb. Mellékterméke vízgo½z, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén, míg az amerikai u½rsiklók ammóniumot és alumíniumot égetnek."
Na melyik rendszer is szennyezôbb?
Egyébként feltételezem, hogy egy átlagos személyautó élettartama alatt a sp1 fellövésénél keletkezô szén-monoxid adag többszörösét juttatja a környezetbe. És hány személyautó is futkos az utakon? A teher és egyéb közlekedési eszközökrôl nem is beszélve.
Úgyhogy szerintem még ne ess kétségbe, nem a sp1 miatt fogsz megfulladni, de még az unokád se, már ha lesz. 😊
papabear
Azért van itt néhány sufnituning versenyzõ is...
:o)

papabear
http://www.xprize.com/teams/index.html
Gratula!
Linket azért adhatatok volna.
Kiváncsi lenék a töbi hajóra is.
HuAn82
Asszem tegnap néztem meg a csodamasinájukról egy rövid videót. Pöttyet le vannak maradva Carmack-ék.

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Dzsini
még nem nyerték meg az X-díjat 😊 ahoz egy legalább 3 fõ szállítására képes géppel kell 2 héten belül 2 teljesértékû utat elvégezni ugyanazzal a géppel - vagyis Carmack és az Armadillo még versenyben van

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hajrá! DE "Mellékterméke ... szénmonoxid ...". Ha jól sejtem ez jóval mérgezõbb, és alattomosabb gáz mint az ûrsikló égéstermékei....

Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Burt Rutan mindig is furcsa gepeket tervezett, esetleg erdemes megnezni nehany korabbi gepenek terveit vagy fotoit, nagyon meglepo tud lenni :-)

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Ph03niXx
Burt Rutan rulez! Nagyon jó, hogy végülis õnekik sikerült ez elõször... Amúgy meg a WhiteKnight kifejezetten tetszik. Kicsit extrém kinézetû, de tetszik.

Class is over.

Tetsuo
Qrva yo! Újabb xtrame sport! Váááá 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

akyyy
hátha lesz video

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

gz8
Gratulix!
Azért élõben is nagyon szívesen megnéztem volna 😊)

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

de igen, ez pont az a project 😊 gratulálok én is a kivitelezõknek, és köszönet paul allennek, végre egy gazdag ember nem egyszerûen elb***a a pénzét hanem valami hasznosra költi.

artschi
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez nem az a dolog, amin Carmack is indult az ûrhajóépítéses cuccal? 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Ottto
Király. Gratula.
Vajon hány éves kortól lehet majd levizsgázni ûrhajóra 😄

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

gratula! 😊

(azon gondolkozom, hogy vajon Burt Rutan, vagy a az angol marsi szonda, a Beagle-t tervezõ Colin Pillinger pajesza a nagyobb? http://www.sg.hu/kep/2004_05/0525beagle1.jpg)