29
  • dez
    Szerződtessék a farkast! (A Kengyelfutóból.) :p
  • pip
    ezt azert ok sem gondolhattak komolyan :-) Szerintem csak a fun kedveert van.
  • Tetsuo
    Ez nekem teccik! Van már pilótájuk?? :DD
  • [NST]Cifu
    Olyannyira tesztrepülés, hogy a fellépett problémák miatt (a gép indulás után kétszer is orsozó mozgást végzett jobbra, a hajtóműből egyszer egy durranást hallott működés közben a pilóta, plusz a leszállást a tartalék irányító rendszerrel végezte) meghatározhatattlan időre felfüggesztette Rutan az SSO további repülését, amíg a problémákat fel nem tárják és ki nem javítják. Szóval az a 10 millió egyenlőre még a bankszámlákon fog csücsülni...
  • mrzool
    Miért kellett volna ballasztot szállítaniuk, ill. miért kéne 2 héten belül megismételniük? Ez egy tesztrepülés volt, az X-díjat nem most akarják megnyerni, hanem csak pár hónappal később.:))
  • Ratty
    Gratula nekik!
    Azért ez már nem kicsi előrelépes:P Jah és ha jól tudom akkor már elvileg ezen az utón is 3 személyni tömeget kelelt szálítaniuk!
    De az első kérdésem amint megláttam a cikket az volt, h vajon sikerülni fog ez 2 héten belül is:P
  • tajfun
    = fing :D
  • pip
    "Mellékterméke vízgőz, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén"

Minek a mellékterméke? Nem inkabb égésterméke akar lenni?
  • pip
    kéjgáz=N2O, azaz dinitrogen-oxid, ezt nyomod a tejszinhabba meg az NFS-ben is ezt adagolod a motorba. Csovesek is hasznaljak, olcso drog. Lehet hogy ettol vigyorog a muksi leszallas utan?
  • Pluskast
    Gratula nekik!
    Talán ezzel végre megnyílik a tömeges személy szálítás lehetősége az űrbe.
    Remélem 40 év múlva már a holdra is el lehet jutni turistáskodni:) Én tuti befizetnék rá:)
  • Mice
    kéjgáz=?
  • Mice
    :) hát egy kicsikét életvidámabban virít itt a feje mint a kínai muksónak a visszatérés után :)
  • valaé valaé ná
    Az emberi butaság is elég alattomos tud lenni.
  • cryon
    wowbagger!
    idézet:
    "az üzemanyag nem illékony és a többi rakéta üzemanyagnál jóval környezetbarátabb. Mellékterméke vízgo½z, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén, míg az amerikai u½rsiklók ammóniumot és alumíniumot égetnek."
    Na melyik rendszer is szennyezőbb?
    Egyébként feltételezem, hogy egy átlagos személyautó élettartama alatt a sp1 fellövésénél keletkező szén-monoxid adag többszörösét juttatja a környezetbe. És hány személyautó is futkos az utakon? A teher és egyéb közlekedési eszközökről nem is beszélve.
    Úgyhogy szerintem még ne ess kétségbe, nem a sp1 miatt fogsz megfulladni, de még az unokád se, már ha lesz. :)
  • papabear
    Azért van itt néhány sufnituning versenyző is...
    :o)

• papabear
    http://www.xprize.com/teams/index.html
  • Bishop 11
    Gratula!
    Linket azért adhatatok volna.
    Kiváncsi lenék a töbi hajóra is.
  • HuAn82
    Asszem tegnap néztem meg a csodamasinájukról egy rövid videót. Pöttyet le vannak maradva Carmack-ék.
  • Dzsini
    még nem nyerték meg az X-díjat :) ahoz egy legalább 3 fő szállítására képes géppel kell 2 héten belül 2 teljesértékű utat elvégezni ugyanazzal a géppel - vagyis Carmack és az Armadillo még versenyben van
  • wowbagger
    hajrá! DE "Mellékterméke ... szénmonoxid ...". Ha jól sejtem ez jóval mérgezőbb, és alattomosabb gáz mint az űrsikló égéstermékei....
  • Frenzy
    Burt Rutan mindig is furcsa gepeket tervezett, esetleg erdemes megnezni nehany korabbi gepenek terveit vagy fotoit, nagyon meglepo tud lenni :-)
  • Ph03niXx
    Burt Rutan rulez! Nagyon jó, hogy végülis őnekik sikerült ez először... Amúgy meg a WhiteKnight kifejezetten tetszik. Kicsit extrém kinézetű, de tetszik.
  • Tetsuo
    Qrva yo! Újabb xtrame sport! Váááá :)
  • akyyy
    hátha lesz video
  • gz8
    Gratulix!
    Azért élőben is nagyon szívesen megnéztem volna :))
  • Dredd
    de igen, ez pont az a project :) gratulálok én is a kivitelezőknek, és köszönet paul allennek, végre egy gazdag ember nem egyszerűen elb***a a pénzét hanem valami hasznosra költi.
  • artschi
    Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez nem az a dolog, amin Carmack is indult az űrhajóépítéses cuccal? :)
  • Ottto
    Király. Gratula.
    Vajon hány éves kortól lehet majd levizsgázni űrhajóra :D
  • Cat #1
    gratula! :)

(azon gondolkozom, hogy vajon Burt Rutan, vagy a az angol marsi szonda, a Beagle-t tervező Colin Pillinger pajesza a nagyobb? http://www.sg.hu/kep/2004_05/0525beagle1.jpg)