29
-
dez #29 Szerződtessék a farkast! (A Kengyelfutóból.) :p -
pip #28 ezt azert ok sem gondolhattak komolyan :-) Szerintem csak a fun kedveert van. -
#27 Ez nekem teccik! Van már pilótájuk?? :DD -
#26 Olyannyira tesztrepülés, hogy a fellépett problémák miatt (a gép indulás után kétszer is orsozó mozgást végzett jobbra, a hajtóműből egyszer egy durranást hallott működés közben a pilóta, plusz a leszállást a tartalék irányító rendszerrel végezte) meghatározhatattlan időre felfüggesztette Rutan az SSO további repülését, amíg a problémákat fel nem tárják és ki nem javítják. Szóval az a 10 millió egyenlőre még a bankszámlákon fog csücsülni... -
mrzool #25 Miért kellett volna ballasztot szállítaniuk, ill. miért kéne 2 héten belül megismételniük? Ez egy tesztrepülés volt, az X-díjat nem most akarják megnyerni, hanem csak pár hónappal később.:)) -
Ratty #24 Gratula nekik!
Azért ez már nem kicsi előrelépes:P Jah és ha jól tudom akkor már elvileg ezen az utón is 3 személyni tömeget kelelt szálítaniuk!
De az első kérdésem amint megláttam a cikket az volt, h vajon sikerülni fog ez 2 héten belül is:P -
tajfun #23 = fing :D -
pip #22 "Mellékterméke vízgőz, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén"
Minek a mellékterméke? Nem inkabb égésterméke akar lenni? -
pip #21 kéjgáz=N2O, azaz dinitrogen-oxid, ezt nyomod a tejszinhabba meg az NFS-ben is ezt adagolod a motorba. Csovesek is hasznaljak, olcso drog. Lehet hogy ettol vigyorog a muksi leszallas utan? -
#20 Gratula nekik!
Talán ezzel végre megnyílik a tömeges személy szálítás lehetősége az űrbe.
Remélem 40 év múlva már a holdra is el lehet jutni turistáskodni:) Én tuti befizetnék rá:) -
Mice #19 kéjgáz=? -
Mice #18 :) hát egy kicsikét életvidámabban virít itt a feje mint a kínai muksónak a visszatérés után :) -
valaé valaé ná #17 Az emberi butaság is elég alattomos tud lenni. -
cryon #16 wowbagger!
idézet:
"az üzemanyag nem illékony és a többi rakéta üzemanyagnál jóval környezetbarátabb. Mellékterméke vízgo½z, szén-dioxid, szén-monoxid és nitrogén, míg az amerikai u½rsiklók ammóniumot és alumíniumot égetnek."
Na melyik rendszer is szennyezőbb?
Egyébként feltételezem, hogy egy átlagos személyautó élettartama alatt a sp1 fellövésénél keletkező szén-monoxid adag többszörösét juttatja a környezetbe. És hány személyautó is futkos az utakon? A teher és egyéb közlekedési eszközökről nem is beszélve.
Úgyhogy szerintem még ne ess kétségbe, nem a sp1 miatt fogsz megfulladni, de még az unokád se, már ha lesz. :) -
#15 Azért van itt néhány sufnituning versenyző is...
:o)
-
#14 http://www.xprize.com/teams/index.html -
Bishop 11 #13 Gratula!
Linket azért adhatatok volna.
Kiváncsi lenék a töbi hajóra is. -
#12 Asszem tegnap néztem meg a csodamasinájukról egy rövid videót. Pöttyet le vannak maradva Carmack-ék. -
#11 még nem nyerték meg az X-díjat :) ahoz egy legalább 3 fő szállítására képes géppel kell 2 héten belül 2 teljesértékű utat elvégezni ugyanazzal a géppel - vagyis Carmack és az Armadillo még versenyben van -
wowbagger #10 hajrá! DE "Mellékterméke ... szénmonoxid ...". Ha jól sejtem ez jóval mérgezőbb, és alattomosabb gáz mint az űrsikló égéstermékei.... -
Frenzy #9 Burt Rutan mindig is furcsa gepeket tervezett, esetleg erdemes megnezni nehany korabbi gepenek terveit vagy fotoit, nagyon meglepo tud lenni :-) -
#8 Burt Rutan rulez! Nagyon jó, hogy végülis őnekik sikerült ez először... Amúgy meg a WhiteKnight kifejezetten tetszik. Kicsit extrém kinézetű, de tetszik. -
#7 Qrva yo! Újabb xtrame sport! Váááá :) -
#6 hátha lesz video -
#5 Gratulix!
Azért élőben is nagyon szívesen megnéztem volna :)) -
Dredd #4 de igen, ez pont az a project :) gratulálok én is a kivitelezőknek, és köszönet paul allennek, végre egy gazdag ember nem egyszerűen elb***a a pénzét hanem valami hasznosra költi. -
#3 Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez nem az a dolog, amin Carmack is indult az űrhajóépítéses cuccal? :) -
#2 Király. Gratula.
Vajon hány éves kortól lehet majd levizsgázni űrhajóra :D -
Cat #1 gratula! :)
(azon gondolkozom, hogy vajon Burt Rutan, vagy a az angol marsi szonda, a Beagle-t tervező Colin Pillinger pajesza a nagyobb? http://www.sg.hu/kep/2004_05/0525beagle1.jpg)