6739
Command & Conquer III
  • Szeszmester
    Ne keltsd már a feszültséget, miért ne lehetnének profi játékosok a neten. Mutasd a replayt! Ja, lefagyott, bocs.

Fairlight verzióm van, videók alatt csúszik a hang. Van megoldás? Ha originál, akkor nem csúszik? Ha nem a Kane verziót veszem meg, az mindenképp magyar, vagy megy angolul is?
  • venyswatim
    Egyébként is mindig elképedek az olyan embereken akik úgy viselkednek mintha nem lett volna gyerekszobájuk, mintha az első érintkezése a társadalommal az interneten keresztül történt volna..... pffff
  • rage at work
    S ha a magyar language filet átnevezed english-re az eredeti english helyett ?
    Akár akkor hiheti a program azt is, hogy most az angolt látja, ha közben magyarok benne a szövegek. Szerintem az a SkuDef file-t sem érinti ilyen módon.
  • venyswatim
    Kedves Carbon!

Szerintem ha tudnák akkor már irták volna, régóta olvasom ezt a forumot és az jött le, hogy itt NEM TAHÓK az emberek, csak azzal aki megérdemli. Szal kérdezd meg még vagy 40x szer és esetleg még ki is rúgnak innen.....
  • dudiomsz
    ezt elég hülyén fogalmaztam meg:)
  • Gundark1234
    Nos felvétel nem tudom hogy van-e,mert nem sokkal a meccs után, dacára a friss javításnak, lefagyott az egész. Persze majd megpróbálom felkutatni mert én is kíváncsi vagyok hogy csinálta.
  • dudiomsz
    van és az a gond hogy a magyar változatnál CNC3_english_1.1.SkuDef ezt a fájlt is felülírja ezért volt hogy csak az 1.1-es patch-el mennt és itt csinál ebből egy 1.2-t is, és erre már nem jó a magyar patch
  • rage at work
    Biztos, hogy menni fog, mert csak egy nyelvi filet kell átcserélni, azt meg a patch úgy sem érinti.
    De egyáltalán van már 1.2-es patch ?
  • dudiomsz
    nekem nem:(
  • Árnyvadász
    Előző kommentről jutott eszembe. Ütközetben a brutál AI dupla jövedelemmel kezd, azaz ez csalás, de a többi AI tisztességes.

Gundark1234: Elásni még nem kell. Korai lenne :) Különben is majd minden játékban vannak csíterek. Megértem, hogy idegesít, de idővel csak javul a helyzet. No meló tényleg...
  • Sampras
    a replayben meg tutod nezni hogy mit csinalt
  • Szega87
    van róla valami felvétel?
  • kovecses
    akkor mlg 1x megkérdem!

1.2-es patchel megy a magyaritás?
  • Gundark1234
    Hát srácok, én nem is tudom...most jövök egy multi meccsről. Asszem eláshatjuk a game multiját ugyanis kifogtam egy csítert. NA és ha egy van több is van/lesz. A csóka 3perc 53 mp alatt kivégzett, mégpedig egy klasszikus tank rush-al. (NOD skorpiók). Hogy hol itt a csít? Én még javában vártam hogy a 2 harveszter hozza a zsét és közben épült a warfactory, ez meg hirtelen megjelenik 20 tankkal plusz néhány rakétással és legyalulják az aratóimat aztán a bázist is. Csak azt tudnám hogy lehet legyártani 20 tankot alig 2 perc alatt. Nyilván egy kis segítséggel.Nah csak gondoltam beírom hogy akinek eredeti van az vigyázzon,mert már itt se tiszetességesek.
  • Árnyvadász
    Tegnap este feltelepítettem a játékot és hajnalban sikerült is ágyba kerülnöm :) Szerintem baromi jó lett, igazi 90%-os cucc, ahogy néhány magazin értékelte is.

Tökre tetszik, hogy az egész program, úgy ahogy van ám blokk magyar. Persze szinkron nincs, de nem is kell. No meg eretnekség is lenne. Szöveg is jó helyre került a mozik alatt! NOD-al kezdtem el, megcsináltam három küldetést és nagyon meg vagyok elégedve.. Érthetően, világosan és látványosan van megoldva mit kell csinálni és a videók is hangulatosak. Ajay beszólásain fetrengtem. Nem akarom lelőni a poént, majd meglátjátok.

Egér + billentyűvel egyszerűen lehet irányítani a játékot, pedig igen sok parancs van, de mégis a gyors játékmenet alatt is játszi könnyedséggel oszthatóak ezek. Bevallom én sok RTS-t főleg az egérrel irányítok, billentyűt ritkán használom, de itt megtanultam ezt a fajta irányítást és a sok klikkeléstől elfáradt kezemnek ez nagy szolgálatot tett.

Persze ahogy sokan mások is én is kiváncsi voltam a Scrinekre, mit tudnak, milyen egységeik vannak. Ezért 3 ütközet pályán (skirmish) ki is próbáltam őket. De nemcsak őket, hanem a NOD és GDI egységeit is. Gerilla, Lerohanó , Teknős és Kiegyensúlyozott AI-val. Demóban nem tetszett a NOD, de itt elnyerte a tetszésem. Kifejezetten jó velük játszani és sok kellemetlen pillanatot lehet okozni velük az ellenségnek. Szabotőr és az árnyékosztagosok nagyon jól használható egységek.

Scrin faj tetszetős. Egyetlen dolgot visszataszítónak, gusztustalannak találtam: Amikor is a kiválasztott gyalogos, vagy jármű, nem emlékszem pontosan, de szó szerint a hang amit kiadott az egy büfögés volt. Poénnak elmenne, nyilván annak is szánták, de túl jól sikerült  Szóval a Scrinek. Jó velük játszani és a védelmi épületeiket nagyon hasznosnak találtam. Vihartorony és a Zümmögő kaptár igazi kedvencemmé vált. Előbbi az ionviharok miatt főleg, de a sebzése sem elhanyagolható. Ezek a kis alap zümmögők meg azért hasznosak, mert hozzá lehet őket rendelni járművekhez. Gyalogságot, de nagyszámban járművet és épületet is rendesen szétszednek. Stáziskamra is jó ötlet. A szuperfegyver sajnos nem olyan látványos, mint a másik két oldalon, de hatásában ugyanazt nyújtja. Pedig nagyon jónak hangzott ez a világűrbe való kiszippantás. De látványilag nem annyira nagy durranás.

A játék grafikája viszont szemet gyönyörködtető! Akár az ütkezetes térképeket veszem, akár a kampány térképeit. Arra figyeljetek oda, hogy van sok semleges épület, amit el lehet foglalni! A mutáns tanyára hívnám fel, mint épületre a figyelmet: amikből aztán mutáns martalócokat lehet jó pénzért előhívni. Kemény legények ezek, ráadásúl a tibérium mezőn gyógyúlnak is. De rengeteg egyéb épület van, amit hasznos ha a mi oldalunkra állítunk.

Nemrég vittem végig a Tiberian Sun, Red Alert 2 játékokat, egy-két hónapja a Generals-t. Meg persze az összes többi résszel is játszottam már, nem egyszer, nem kétszer. Persze ez a játék a tibérium sorozat tagja, de véleményem szerint ez a legjobb rész. A hadjárat NOD részről jól épül fel. Logikus és taktikailag is teljesen megalapozott, hogy ezeket kell csinálnunk, hogy győzelemre vigyük a testvériséget. Kane ahogy a GDI-ról beszélve átszellemül és dühe a felszínre tör, az még mindig azt a hangulatot árasztja, amit a sorozat előző, meg azt megelőző részében is átéltem.

Sokat olvastam más fórumokon, főként idősebb emberektől, hogy ez a játék semmi másról nem szól csak, hogy legyártunk x egységek és földbe döngöljük az ellent. Semmi taktika, semmi kihívás, és unalmas meg monoton az egész. Szerintem ez nem így van. Nem teljesen így igaz. NOD-al igen is lehet és kell is taktikázni. GDI is követelhet taktikát, de ott a mammoth és a juggernaut egységekkel meg lehet tenni a fentebb írtakat. A Scrinek pedig főleg a technikai fejlesztéseik után válnak igazán ütőképessé. Az alap egységeik nem valami erősek. Bár az alap egységek egyik oldalon sem erősek, de a scrin fajt brutálabbnak képzeltem el alapból.

Felsőbb elme nevű gyalogos egységükre figyeljetek oda! Ő át tudja venni az irányítást az épületek, járművek és gyalogosok felett is, szóval nagyon hathatós egység. Idegeneknél talán a legjobban a pajzsok tetszettek. Egyrészt baromi jó az effektjük  Másrészt pl. a pusztító lépegető egységeknek is igen jól jön a pajzs általi védelem. Hiába ő a legjobb földi egység, azért pajzs nélkül viszonylag hamar szétkapható.

A magyar kifejezések miatt, akik ugye angolul játsszák elnézést. Talán annyira nem vészes és kivehető mire utaltam. Napokat tudnék még írni, de melóznom kell...
  • kovecses
    megy 1.2-vel???

vagy most ti nem spameltek?

:D
  • Rusy
    Meg azt még elfelejtettem leírni, hogy hosszútávon mindenképpen az az 5 ember nagyobb bevételt fog termelni, mert pl a supreme commandert én is megvettem, meg még szerintem sokan meg is fogják, letöltöttem a warez verzióját a c&c-nek ha jó lett volna megvettem volna így marad a 3000
  • Rusy
    igen teljesen igazad van, ez nem csak a játék iprarra igaz...
  • Boron Power
    Igen a pénz az első nekik, meg valószínű nekünk is az lenne. De ez így egy öngerjesztő folyamat. Ahogy egyre több a bóvli játék, egyre igénytelenebb lesz a közönség is, ezért még több sz..t el tudnak adni. :( Ugyanezt a folyamatot lehetett volna fordítva is megindítani, igényesebb játékok igényesebb playereket neveltek volna ki(persze ez macerássabb). Régen(10 éve) úgy érzem így volt, mára viszont megjött a tömegtermelés.
    És ez zajlik az életben is. Elcseszik az oktatást -> egyre több hülye -> szavazni abszolút nem az esze alapján, hanem a hülye szónoklatok, TV2, RTL klub alapján fog -> senki nem lesz képes veszélyeztetni a maroknyi elit pozícóját.
  • venyswatim
    Igen, ez rendben is van. Mondjuk tapasztalatból tudom, hogy a végén úgyis a fejlesztőkön csattan az ostor, a hülye fönökök mindig őket csezsegetik, na de mindegy ez egy ilyen szakma, más szakmának meg más gyíkja van. :D
  • Rusy
    Hát jaja ez nem a fejlesztőkön múlik egyáltalán, de az az igazság hidd el benne vagyok csak nem a játékiparban, a producerek akik pl adnak mittomén 10 millió dollárt, gondoljatok bele a filmek elkészíési költségeisbe stb, és hogy mondjuk ma magyarországon te adsz 1 millió forintot, nekem az is sok pénz, és azt szeretnéd, hogy legyen belőle 2 millió, szvsz engem pl kurvára nem érdekel mennyire összetett a játék szép vagy csúnya hardcore gamer vagy láma veszi meg, esetleg fikázzák, meg bőrlehúzás, max az érdekel megvan e már a 2 milla és hát c&c esetében biztos meg is lesz, úgyhogy nem akarom védeni egyáltalán pláne az EA-t, de ha az ő helyükben lennél ugyanezt csinálnád, és igazad van, aki a lóvét adja na az aztán abszolut nem ért hozzá, csak jöjjön a péz, és jelenjen meg, majd adunk ki hozzá 100 patchot kit érdekel, a c&c esetében gondolom már az előrendelések is kinullázták a költségeket, mert sokan látatlanba megvették, én is megfogom tiszteletből majd ha 3000 lesz, de ti itt most arról beszéltek, hogy el lehessen mondani jaj milyen jó jaj milyen szép stb, ez gyerekek tudjátok kinél van?
    Sid maiers peter jackson, a supreme commanderes csóka, ők nem azért csinálnak játékot hogy lóvé legyen ők azért mert ez az életük és maradandót akarnak alkotmi, ez maximum 5 ember (de főleh nem az EA), a töbi péz péz péz (amiben mondjuk félig meddig igazuk is van)...
  • a_n_d_r_e_w
    de aki panaszkodik nem a játék minösége miatt teszi, tehát ott van EALA, kb 100 dolgozóval(utolsó emlékeim szerint), és ezek csinálnak egy jó játékot (túl sok baj nincs vele, jól fut és szép is), de mégis azon az 1-2 emberen múlik, akik odafönt ülnek, azt hiszik értenek hozzá, és rajtuk múlik az egész (producerek), meg szintén azon az 1-2-n, akik összevissza ígérgetnek, képedbe hazudnak, és még nekik áll feljebb (CM-ek)
    na ezekre az embern nyugidtan haragudhat szvsz, anélkül hogy a fejlesztöket megsértené
  • venyswatim
    Ja,ja, szerintem is elkeserítő ez a konzol faszság, pláne hogy ritka gyökér irányíthatósága van. Legalábbis aki egeren nőtt fel annak biztos. Szemét gyártók, gondoljatok bele egy rakás játék csak azért nem jelenik meg pc-n mert különben ki a faxom venné meg ezeket a xarokat.... vicces, nem csinálnak saját maguknak versenyt, lásd mikrofos meg a halo sorozat. Ez a piaci nyomás, (l)uzerekre így erőltetik rá a szarjaikat. Az is megmosolyogni való, hogy sok programozó anyjába küldi azt aki ezt a többmagos mizériát megálmodta, jelenleg arra sincs idejük hála a kiadóknak, hogy egy "mezei" gépre megirják rendesen, nemhogy több magra. Persze a nagyképü hardware gyártóknak könnyü, nem gon egymás mellé fotózni 520000 magot se, ha a táp ellátást megtudnák neki oldani már lenne... na ez a lol. Konzolt meg majd akkor veszek ha legalább olyan jól lehet majd iránítani mint egy pc, bár még akkor is megfogom gondolni.
  • Boron Power
    Jogos amit mondasz, de számomra elkeserítő, hogy a minden téren hülyének nevelik a mai embert. Ez a játékokban is látszik, pl. terjednek a konzolok, amik a legcsekélyebb gondolkodást sem igénylik, bekapcsolod és megy. Az azon futó játékok hasonlóan. Példának tudnám felhozni a Call of duty 2-t. A korább részekhez képest elképesztően lebutították, egyértelműan azzal a célzattal, hogy bárki botkezűnek is sikerélménye lehessen, és megvegye a játékot.
    Mondjuk lehet előnye is lesz, mert ha ez így megy tovább, akkor leszokok a gamelésről :)
  • kovecses
    az 1.2-es patch-el megy még a magyarositás?
  • venyswatim
    Tulajdonképen azt sem értem hogy az egyik tábor azon rinyál ha hozzá nyúlnak, a másik meg hogy nem, magam is fejlesztő vagyok, kezdő koromban az ilyen embereket szerettem a picsába küldeni, ma már csak leszarom amit akarnak, és szigurúan azt kapják amiért fizetnek is. Nem személyeskedés, csak a másik oldalnak sem könnyű. (fejlesztők)
  • venyswatim
    Igen, de mikor a melóból haza esek, hát nem szoktam topon lenni, ezért jobb szeretek C&C-ni. Supreme csak hétvégén max. Egyébként nem értem miért hasonlítjátok össze a két játékot, mert nem lehet, teljesen más. Szerintem mind a 2 játék kurva jó. Aki meg irta ezt a hc gamer dolgot, ébredjen fel, mert a játék gyártás úgyan olyan üzlet mint bármi más, márpedig ha ennyi embernek gondot okoz még sokszor normal szinten is a játék, akkor nem csinálnak hc gamet-t belőle, mert egy tucat emberen kívül nem venné meg más, tod átlagos iq átlagos játék. Persze a fejlesztés meg q.sokba kerül.
  • venyswatim
    Sliders!
    Meg lehet csinálni, hidd el. Én úgy kezdtem a pályát hogy a mérnök egységekkel a kezdő oldalon lévő power plantet elfoglaltam, a házakba egységeket küldtem, meg az alap bázisát megsemmisítettem. Ezután foglaltam el a túloldali erőművet ami a cél. Ennek az volt az értelme hogy a hidon túli védelmem, az a pár sonickus ágyú, meg az embereim addig fel tudták tartóztatni az ellent amig a bázisom megerősödött. Nagyon sok légvedelmet kell felhúzni, de érdemes úgy csinálni hogy a kis kocsival kibővíted a bázisodat, lehetőleg a hídhoz közel, és oda telepíted a védelmed. Gyártsál mammutot bőven, meg buggykat, légi cuccok ellen nagyon jók, nem árt pár juggernaut sem kb 3-4 db . Szal amikor meg van a kellő egységszám akkor tarold le a bázisát. Védelemnek Én csak sonoc ágyúkat meg légvédelmet, építettem, plusz ott voltak a mamutok meg 2 "RIG", ez elég volt hardon.
  • Boron Power
    Hi! Nem rossz ez a game igazából, de leginkább arra jó, mintha pl. egy komoly fps után nekiállsz agylazításból passziánszozni, vagy aknakeresőzni. Kb. így viszonyul ennek az összetettsége és gondolkodás igénye a Supreme Commanderhez. A Dow DC pedig hangulatával, 7 játszható fajával veri le.
    Lehetett volna jobb is.
  • lafi19
    ugy láttam hogy kijött a sima verzio csak nem tudom hogy magyar e valaki meg tudná mondani hogy magyar e vagy még nem?
  • Sliders
    Még alszotok? :) közben még mindig szenvedek Kölnben :(
  • a_n_d_r_e_w
    hát ha valakiknek még elöjön ugyanez a probléma, akkor úgyis bekerül :)
    De ha minden egyes dolog, ami csak egy-két embert érinten bekerülne, akkor átláthatatlan lenne végül szerintem
  • Sliders
    Köln, a bázis elfoglalva minden franko lenne, de jönnek a mothership-ek és mindent rommá zúznak, egyszerűen nincs ellene hatásos fegyver, ráadásul a gép folyamatosan zúdítja rám a férgeket. De azokat még ezek az újkeletű védelmi ágyuk (nem tudom anevüket) felperzselik, de az anyahajókat amikből kis repcsik is kijönnek, na az brutális, szóval alig lehet kiszedni, és gyakorlatilag rámegy egy csomó egységem, mert a bázisról ki kell jönni hogy azokat tudjam támadni. fingom sincs mivel szedjem le őket, a repcsik gyakorlatilag rgy lövés és halotttak. Esélytelen.
  • Kontrakcio
    München: csapatszállító konvoljban kell a tudósokat kijuttatni a városbol
    Stuttgart: kommandóssal kolbászolsz majd az erőmüveket éleszted ujra vagy Köln: mikor egy kis osztaggal kell befoglalni és mérnökökkel helyre rakni a GDI bázit majd seggbe rugi az idegenekt?
  • Kontrakcio
    Stuttgart,München vagy Köln?
  • Skyline
    Oksa nekem 8 csak gondoltam egyszerübb ha valakinek olyan alaplapi hangcucca van mint nekem akkor ha faq-zik nemfog idenyafogni,és nem szenvedi végig a codecgyilkolást,keresgélést,driver probléma találgatást stb-t amit én végigszoptam...:)
  • Sliders
    Hali!

GDI-al Németországban vagyok. Van egy bázisum és a scrinek jönnek ellenem mindenféle szarral. A legidegesítőbb, hogy ilyen repülő űrhajójuk van ami 500 méterről szétpusztítja a jjárműveimet. Légvédelmi ágyú hatáskörén kívül van. folyamatosan jönnek ezek a szarok, és esélytelen még kijönnöm a bázisról is. Valakinek van ötlete hogy lehet ezeket visszaszorítani? mert reménytelen a pálya
  • rage
    Szerintem, valahol megbújt egy egység még.
    Emlékszem egyszer, még a Red Alertben volt az, hogy nem nyertem meg a csatát, pedig már vagy negyedórája kutattam, hogy mi az, amit még csinálnom kéne ? Aztán végül ráakadtam egy tereptárgy mögött elbújó, létfontosságú német juhászra. Azt lelőve sikerült csak a küldetés
    :-)
  • Rage47
    ha vki tud erre vmi gyógymódot (pl cheat) plz irja le:)
  • Rage47
    sztem találkoztam egy buggal, mégpedig az Albania mapon. az 5. küldetést sehogy sem fogadja el, nem akar befejeződni a küldi, pedig már az egész térkép az enyém... lehet h vmi cheat-et kell használnom h továbbléphessek:S