Robot módjára tanul az agyunk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Én pedig rohadtul kiváncsi vok az új 'élõlényekre', az öntudatukra stb.. remélem még látok ilyet (s ne a Skynetre gondolj).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Nem a mechanikai dolgokra gondoltam hanem az inelligenciára. Most jutott eszembe h halakat is 99%ban szimulálnak már (programban)..

Leírtam, mi lenne az eredeti értelme a cikknek, ami sajnos elveszett a ferdítésben... Egyébként Piscator az agyunk messze nem tökéletes. Ha nem akarjuk, hogy az emberi szellem alkotóképessége korlátaiba ütközzön - amit már napjainkban is érezni - , akkor bizony azt a bizonyos szellemet kell kiterjeszteni. Ha nem neked vagy nekem, a gyerekeinknek.

Munch
Ez a cikk szánalmas...
egyébként robotokat mi kreáltuk, mire hasonlítson? Ugrónyúlra?

CAD
A cikk gusztustalan, teljes hozzanemertesre vall... ha mar ilyet forditanak, akkor legalabb valaki olyan csinalja akinek valami ralatasa van a dologra.

Raadasul paradoxonok vannak:
Robot módjára tanul az agyunk versus A mesterséges intelligencia az emberek agyához hasonlóképpen tanul

Precizitas, hitelesseg es a ralatas teljes hianyarol ad tanubizonysagot a cikk sajnos.

caddie

A gépi intelligenciánál is van fejlõdés, ami elõbb-utóbb az emberi gondolkodás szintjén lesz, sõt..
Te, én azt nem akarom (megvárni).
Van hat milliárd emberszabású ember, minek még telepíteni más lényeket.
Ez ugyanolyan, mint a delfinek intelligencia keresése, ufók, más értelmes (élet)formák mániákus hajszolása.
Kimenetként ez nagyon meghatározható az embernél: nem tudja elfogadni a saját fajtáját, mindenképp más formában keresi az értelmet, miközben elhanyagolja a többi léttársát.

Régi gondolkodásom: addig fejlesztik, tökéletesítik a robotok agyát, szöveteit, hogy a végén eljutnak egy annyira tökéletes formához,...ami... maga az ember.
Csak nem klónózva, hanem technikailag reprodukálva.

Oké teknika, de haggyuk már abba az Ember boncolgatását!
Bizonyára nincs túlvilág, minden leírható számokkal, atomokkal, de addig is, míg ez tökéletesen sikerül, hadd gyönyörködjek az emberi agy végtelen sokszínûségén.
Szeretet, szerelem, kollektív tudatalatti, hûség, mitoszok, megannyi vegyes érzelem, a zsenik, biztos? ?

Azért Dayanékat ne szóld le, a világ egyik legerõsebb MI laborját viszik, nemzetiségi alapon meg pláne kár lenne következtetni. Az hogy a sajtó mit csinál a cikkeikkel, az nem az õ hibájuk.

Dez, figyeltél te már ablakon kijutni próbáló legyet? 😊 A mai megoldások tényleg kb. a rovarok szintjén mozognak, képesek vagyunk bizonyos funkcióikat leutánozni, bizonyosakat meg persze nem (pl. a repülésüket). Nagy erõfeszítéssel lehetséges volna valami olyan robotot legyártani, ami olyan "okos", mint egy csótány, de ezzel egyelõre nem szórakoznak sokan, mert nem sok értelme van, na meg persze az ember szebb kihívás.

Ezt persze bármilyen rekurrens agyi struktúrában rendszerben fel lehet tételezni, de elõszeretettel gondolják a basal ganglia funkciójának, ott ha jól emlékszem sikerült is majmokon a direkt jutalomra érzékeny sejteket kimutatni.

Huha, a TD modellekrõl beszélek, amelyek egy értékbecslõ eljárás idõben különbözõ idõpontban eredményeit hasonlítják össze, ez alapján képeznek egy hibatagot és a hibának megfelelõen állítják az értékelést.

Tetsuo
Abból indultam ki, h 5 éve már azt mondták/írták (nem a Blickben v a Népszabadságban 😊 a rovarok szintjén van a mesterséges 'értelem'. Lehet h tévedtem..

SuD
Hát nem tudom, én egy pókot okosabbnak tartok egy egérnél 😊

ja és a robotainkak a mûködési elvét a saját logikánkkal dolgoztuk ki, tehát a programsornak a logikája a mi gondolkodási módunk tükrözi > vagyis nem csoda ha a robotok hasonlítanak ránk 😛

God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.

nemcsakfeel
"Most meg arról, hogy egyesek észrevették, hogy a "robotok agyának" (szimulált neuronhálózatok) mûködése hasonlít az agy (egy részének) mûködésére. 😊"
Neurális hálózatokat már jópár éve kitalálták, vagyis annak a modelljét, több tíz éve.. Ja bocs az elsõ modell 1940 ben született. Szóval LOL!

*hihi ** *

most is erre törekszik számtalan terület. A marketing és a reklám az emberi törvényszerüségeket használja ki, pl. az áruházakban a polcokra tudományosan megtervezett elrendezéssel rakják az árukat (szemmagasság figyelése, jobbra vagy balra kanyarodnak az emberek stb.)

Egy berendezés megértése nem ekvivalens azzal, hogy pontról pontra modellezed. Szerintetek csak úgy lehet a kenyérpirító mûködését elmagyarázni valakinek, hogy milliméterre leméred és az elemeket pontos összeillesztési magyarázattal látod el? Na ugye hogy nem. A leírásnak léteznek szintjei, és az agynál jó esély van arra, hogy a leírásnak egy olyan szintje is elegendõ lesz, amit akár egy másik agy is megért.

Speciel ezzel foglalkozom, amikor dolgozom... Látom a Gatsbyn is igyekeznek publicitást kiharcolni. Muris látni, hogy mi lesz Dayanék fMRI-vel igazolni kívánt TD modelljébõl, mire eljut az SG-re 😊 Csak arról van szó, hogy van a gépi tanulásos algoritmusoknak egy nagy osztálya, amit régóta szeretnének az agyra is ráhúzni, és most kapott egy újabb pirospontot valakitõl. De ez a "robotoknál is ez figyelhetõ meg", ez a félig emésztett fordítások és ferdítések díszes példánya... 😊

Tetsuo
A gépi intelligenciánál is van fejlõdés, ami elõbb-utóbb az emberi gondolkodás szintjén lesz, sõt.. Persze biztos lesznek különbségek, de azt ma még senki sem tudja miben. Jó tanulási algoritmusok ma még nincsenek ill a realtime adat feldolgozás (a külvilágról) is gyenge. Jelenleg a számítógépek a rágcsáló agyi szintjén vannak, ha jól tudom.

Mér mindig a szar Matrixszal jöttök, nézzétek meg inkább az A.I.-t.

Ha a csaj elfárad, én tudom mire üljön! 😊

zippofcy
Szerintem meg az agyunk nem is tanul, hanem mi magunk tanulunk. Na erre varrjanak gombot a nagyokosok.

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

[HUN]PAStheLoD
ja még valami !

ha 1 agyat 1az 1ben lemodelleznének , a jelenlegi potenciálokkal .. távolságokkal ellenállásokkal etc etc .. akkor szépen lehetne számolni h. mi merre hány mili volt és pár év múlva nem is tartom olyan elképzelhetetlennek .. csak számítási kapacitás kell hozzá .. de az jó csómó

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
az az új szinapszisok létrejötte .. mikor a neuronok kapcsolódás egy állandó pályává alakul .. ezért kell 'gyakorolni' sokat 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

"ps. Jó a csaj"

Megkapná... 😊
"És különben sem fogjuk tudni megmagyarázni az agyunk mûködését, mivel önmagával semmi sem magyarázható 😊"

Ami azt jelentené, hogy a Világmindenséggel a világmindenség nem megmagyarázható tehát a világ megismerhetetlen. Ha jól emléxem, valami görög fazon ezt már mondta 😊

ps. Jó a csaj
Zocsi
Egyetértek veletek! Szvsz lol ez a cikk!

Crokin
És különben sem fogjuk tudni megmagyarázni az agyunk mûködését, mivel önmagával semmi sem magyarázható 😊

Repatarurgyán

Crokin
Ja, még jó hogy. Még írja is:
"...agyunk a mesterséges intelligencia törvényeit követi"

Ezek a törvények tudtommal a mi agyunk szüleményei 😊

Repatarurgyán