A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

21. században ott a net, nem kell a sok ingyenélõ managert fizetni. Intrjút adsz netes újságoknak, megdobod õket screenshotokkal, videókkal, és máris várni fogják az emberek. Ha jó a cucc. Mert ugye jót kell csinálni, ami megéri apénzért, és nem a szart elpasszolni drágán. Ott a Stalker vagy a Duke Forever, lehet hogy sose jelennek meg, mégis mekkora rajongótáboruk van, akármikor kiadhatják, nem kell szezonra igazítani, mert anélkül is rohannának a boltba az emberek.

"Tucatgagyit meg miért töltöd le? Ha egyszer olyan sz*r, akkor mit foglalkozol vele?" - mert a speciálisan megszerkesztett screenshotok meg prerender videok alapján jobbnak tûnik mint amilyen a valóságban. Azt nem reklámozzák ha szar az irányítás, unalmas a játék, nincs hangulata. Ez akár tisztességtelen piaci magatartásnak is minõsülhet, a vásárlók megtévesztésének. Valamint: hol a garancia? Minden termékre kötelezõ, szoftverre hol van? De a markát azt tudja nyújtani mindenki...

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

beláttam > beláttad

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

aabyssx
Hiába csinálsz qrwajó bort egyedül, ha ott rohad meg az egész a pincédben, mert nem tud róla senki. De próbáld csak meg! Menj nyugodtan tönkre a sok ingyenélõ nélkül! <#wilting>

Tucatgagyit meg miért töltöd le? Ha egyszer olyan sz*r, akkor mit foglalkozol vele? Szereted kínozni magadat? Nóóórmááális?!? <#wow3>

www.youtube.com/aabyssx

Hát igen, örülök hogy beláttam hogy igazam van.

aabyssx
Hú apám, hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem a választ. Úgyhogy nem is kezdem. Ide való, mintaértékû hozzászólás volt! Gratula! <#shakehead>

www.youtube.com/aabyssx

Igen, van eredeti XP Prom.

Legyél büszke a cdgalaxisra és társaira is hogy basznak behozni az országba. Akkor meg mibõl vegyük meg? Még az se tudja aki akarja.

Na azt a sok ingyenélõt kéne kiiktatni a láncból, mindjárt nem kéne annyi felé osztani a pénzt. Tudod: jó bornak nem kell a cégér. Egyszerûen csak jót kell készíteni, amiért hajlandó pénzt kiadni az ember. Persze ehhez dolgozni kell, nem elég egy játéknak a verziószámát egyel megnövelni, és kidobni "újdonságként". A tucatgagyiért meg a 80 ft-os lemez is sok. Minden áru csak annyit ér amennyiért el lehet adni. Vagyis amennyiért a vevõ hajlandó megvenni. A szoftver árak (és ebbe beleértek minden digitális anyagot, film, zene) viszont köszönõviszonyban sincsenek az értékükkel. Még jó hogy nem rohanják meg a pultokat érte a vásálók. Ellenben nyavajognak hogy milyen sokba kerül ez meg az... Miért, más iparágban nem? Azt hiszik csak nekik munka elkészíteni azt a szoftvert, a rávalót megkeresni a vevõknek meg milyen könnyû. Hát nem.

Téged melyik kiadó fizet a hittérítésért? Ugyanazt a marketingszöveget nyomatod. Érdekes hogy egyre másra jelennek meg az olyan cikkek - többek közt itt az sg-n is - hogy a warez növeli az eladásokat (igen, mivel sokan megveszik azt is amit látatlanban nem - szirszar demókkal meg senki nem szemeteli tele a gépét), valamint sorra döntik meg a rekordokat az eladások. Hogy is van ez? Mibõl nõnek az eladások ha állítólag épp csökkennek? Nem kicsi logikai bukfenc! Nemhogy örülnének a rekord összegû lóvénak, inkább azért sír a szájuk hogy 1-2 ember aki amúgy se tudta volna mibõl megvenni, az nem veszi meg. Hûha, elestek 0 ft haszontól, deszar... Menjenek csõdbe aztán dolgozzanak kohászként, tanárként, mentõsként, majd megtanulják mi a munka, és milyen kevés az érte kapott fizetés. Azt osszák be, vegyenek 150k bruttóból 15 rongyért játékot meg 6 ropiért filmet, közben tartsák el a családot, meg fizerssék a rezsit, kölcsönöket (lakás, autó). Az a baj hogy akik itt siránkoznak, azok nem tudják mi a munka, és mennyit ér. El vannak szállva maguktól, azt hiszik csak elég elképzerlni egy nagy számot, és azt majd mindenki kipengeti. Ha ez így menne, senki nem lenne szegény, képzelõereje mindenkinek van.

Most hirtelen nem tudok linket adni, de az Ultima prodzsekt elég színvonalas alkotás lett volna, voltak screenshotok, és hát inkább kereskedelmi szintû mint freeware, ezért is várta mindenki. Aztán a geci kiadó beintett, fenyegetõzött, a fiúk meg leálltak vele. Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene is eset. Persze a kiadó nem mozdult rá a témára hogyha már bezárták a cuccot, akkor legalább õk megcsinálják és kiadják. Azt nem, de más se csinálja...

xAttilax
Ugye itt mindenkinek eredeti Windows és Word van a gépén vagy netán linux?

A gazdagok terrorizmusa a háború, a szegények háborúja a terrorizmus!

Lammer
Titan Quest topicbol: kopipészt(as abby style) <#buck>

"Checkerboy
ma 17:42 | Privát | Válasz | #1387
sziasztok !Most töltöttem le ILLEGÁLISAN (igen , büszke vagyok magamra) a Titan questet."
hat verigrat... megaszani...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

aabyssx
BTW a 200 fejlesztõn kívül ahhoz, hogy mai színvonalon hozzád eljusson a játék - hasraütésszerûen - dolgozik vagy 5000 ember (kiadó alkalmazottai, CD dobozoló gyár alkalmazottai, szállító cég alkalmazottai, kiskereskedelmi alkalmazottak, reklámcégek alkalmazottai és még az a rakás szolgáltató, akik az infrastruktúrát alájuk teszik stb.). Kiváncsi volnék, hogy ezek közül hányan járnak Ferrari-val.

Ezt az ipart baze' el kell tartani, ha nem akarod magadnak írogatni az amõba szintû játékokat.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Neeem, nem olyan jön a helyemre. Mivel a warezeseknek nem lehet elég jó ajánlatot tenni - az írható cucc mindíg olcsóbb lesz -, olyan jön a helyemre, aki a költségvetésbõl SOKKAL-SOKKAL TÖBBET KÖLT VÉDELEMRE A JÁTÉK TARTALMA HELYETT. Léteznek már alkalmazások, ahol az USB kulcsos védelem a CPU 30%-át is felemészti. Ilyenekre akarod kényszeríteni azokat, akik a hobbidat lehetõvéteszik? Ez szívás mindenkinek! Nekik is meg Neked is.

www.youtube.com/aabyssx

Ilyen is van, de azért ne legyél igazságtalan. Öszintén, milyen arányban játszol freeware és kereskedelmi forgalomban megjelent játékokkal? Csodálkoznék ha 1:99 -nél jobb lenne az arány, de inkább még annyi sem lehet. A többség pedig egyáltalán nem játszik homebrew játékokkal, hisz' ott a sok jó profi játék - csak le kell tölteni.
Így van. Pl. Az ultima 4-6 projectet is kiadói fenyegetõzésre állították le, pedig lelkes amatõrök megírták volna ingyen. És persze a kiadónak se lett volna belõle semmi vesztesége, mert õk meg _nem_ készítették volna el, így nyilván bevételük se lett volna belõle (illetve nincs is). De azért jól megszopattak pár lelkes rajongót. Ezért menjenek csõdbe, csak akadályozzák a fejlõdést, a közjót.

Majd jön más aki tveszi a helyed, és megelégszik 3 ferrari árával, nem akar 30-at. Én is szeretnék havi 10 milkás fizetést, összedobnád nekem? Mert én meg annyit képzeltem el és rázom a bilincset. <#eplus2>

Hát egy fps-t még talán meg lehet csinálni házilag nagyon nagy munkával, de pl. egy BG színvonalú rpg-t nem tartom valószínûnek.
Pedig te. Lehet ótös garázs cuccot csináln i, csak rá kell szánni az idõd Lsd. az SG-n a négy srác által összedobot horror cuccot. azért nem kell torzítani.
mila69en
ez yoa... töltöm is😄DDD

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

aabyssx
Ez már nem az a kor, ahol 3 garázsfejlesztõ össze tud rakni olyan játékot, ami akár a zsé kategóriát is megütné.

A mai cuccokhoz (még a leggagyibb lehúzós sz*rokhoz is) millió dolláros költségvetés, meg 100+ fõs csapat kell. És ez csak a fejlesztés. A world-wide terjesztést (népszerûsítés, elérhetõség megoldása stb.) nem is említve.

Ezt pedig valakinek ki kell fizetni. Ki is anek ez az egész készül? Csak nem a játékos?

www.youtube.com/aabyssx

Azért aabyssx nem te vagy az egyetlen játék program író, sõt vannak olyan csúnya lámák akik freeware progikat írnak, és nem átalják ingyen is adni õket.Így max kicsit kopottas kinázetü játékok jönnének ki. Itt is lenne selejt és arany is.
aabyssx
Ha nem fogadod el az én játékszabályaimat, akkor én kihalok, Te pedig kereshetsz más hobbit.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
ejjen (M)agyarorszag... gg :C

Nekünk meg nem kötelezõ a te játékszabályaid szerint játszani, jó lesz warezban is. <#eplus2>

aabyssx
/ paste

ma 11:58 | Privát | Galéria | Válasz | #9657

Ha nincs pénzed megfizetni a "warezt", akkor vegyel eredeti játékokat! Azt hiszem 30e forint nem nagy pénz közel 500 játékért, valamint közel 3000 GBA játékért... vagy vegyél 3 eredeti játékot, és táncolj körülötte esõtáncot! Nem szeressük az ilyen "sírok milyen drága a warez" baromságokat!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
en nagyon tamogatom az ilyen kezdemenyezeseket is(most ne a stilust nezzetek...) ez nagyon korrekt... igy nyertek ezek az eloadok egy vasarlot 😉
Norveg Psy Trance Promo... ehh promo, de letoltheted a full wavban az(most ellenorzott valoban lossless) albumot... ez nagyon korrekt...
ha van meg ilyen azt lokhetitek... 😄DDDD (es meg a stiluson belul sem veszesek...) 😉

Lammer
jajj gyerekek a regi fama 😄DDD
en most felmasztam az archive.org-ra... ahonnet ingyenesen letoltottem losslessben ami tetsztett(le is csekkoltam, tobbsege telleg lossless), mert tok free(IGEN ZENEROL BESZELEK!) es kiirtam specko audiocdre, be az audiolejatszoba, es borulas(iszonyat elborult, sotet es igenyes elektronikus zenet jatszo muveszek vannak freeben is)... 😄DDDDD gg

mrzed001
Vagy ott a harmadik lehetõség, az amelyiket az önérzet diktál ilyenkor ...
Aztán te (dehogy is te 😊) pénzéhes mocskos rohadék meg mész ríni a médiába, hogy íhenhanak a kölkeid, vagy még jobb, hogy a tényleges általad kizsákmányolt készítõket zavarod ki a rivaldafénybe, hogy há nekije adományozzanak má, mee nincsám mibõ tankúni a limót <#eplus2>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Zenérõl és filmrõl volt szó (de talán a játékoknál is igaz).
Egy kiadó megveszi, hogy azon a területen csak õ adhatja ki, te meg leshetsz mivel nincs semmiféle verseny és annyiért adják amit nem szégyelnek ráírni.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Monopolhelyzet pl. a videojátékok területén? Má hogy?

.hzx

aabyssx
Mindegy, hogy én milyen rohadék módon kínálom Neked a cuccaimat. Neked nem kötelezõ megvenni, és nekem nem kötelességem másképpen kínálni azt. Felõlem megvárhatod azt is, hogy az államok összefognak, és majd népiadóból kifejlesztik a HD filmeket és gazdaságos terjesztésüket, vagy támogathasz engem rohadék, pénzéhes, rabló rohadékot, aki lehetõvé teszi (szinte) azonnal.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Hát, ha megnézed mennyi adót fizetsz, akkor ki is jön ilyenre - persze nem, de mégis csodálkoznál. >😊

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Igen, erre próbáltam én is célozni, hogy a piac szabályozó szerepe ezeknél a termékeknél NEM LÉTEZIK, mert monopolhelyzet van

Oké, mától villanyszámla 1 milka, vízdíj 2, internet 3, ha nem tetszik, lakhatsz barlangban is. <#eplus2>
mrzed001
Vagy talán mégsem telejesen így van 😛
Hogy is néz ki jelenleg?
Én mint eladó kínálok valamit Neked vevõnek olyan feltételekkel, amilyet én jónak látok <és még nem ég le tõle a pofámról a bõr>. Ha tetszik és elfogadod a feltételeimet , akkor megkapod és örülhetsz neki . Ha nem tetszik a feltételeimmel együtt, akkor nem kapod meg, de ne is akard élvezni . Nélkülem nem lett volna [a szereplõk meg csak bábuk, a rendezõ meg csak egy pojáca, a producereket is én pénzelem <#eplus2>], tehát úgy kínálom, ahogy akarom. Én nem azért csináltam, hogy jótékonykodjak, hanem azért, mert keresni akarok rajta <és annyiszor ahányszor csak lehet. ezért fizetem azt a k-rvasok lobbistát, hogy megteremtsék nekem a "legális" újraértékesítés feltételeit>. Azoknak csináltam, akik ezzel együtt elfogadják [Hát, nem is a nézõnek <#eplus2>]. Akik nem fogadják el természetesen nincsenek rákényszerítve . Megtehetik, hogy elfordulnak, és nem támogatnak. Ha olyat csináltam, amit nem vesz meg senki, akkor úgyis éhen halok .
[Sõt tovább megyek. Az egész földet a rabszolgámmá teszem, bárki zsarolható az erõszakszervezetim által, mivel NINCS olyan család, ahol ne lenne található másolt CD, vagy DVD, vagy valami. Bizony, még az erõszakszervezeteim is fekete programokkal dolgoznak, hiszen nehogymá pont én fizessek másnak a szaráért <#eplus2>. Rajtam akar meggazdagodni az a kis geci <#eplus2>]

mrzed001
Fejlesztõ dettó, és ugyebár a kép és zenei mûvekrõl volt szó.
Ha a programokra gondolok, akkor pedig egyértelmû, hogy a magánhasználatra ingyenes szoftvereké a jövõ (üzleti használatra viszont egyértelmû, hogy fizetni kell érte)

> Eddig még nem sikerült meggyõznöm 😊

Talán mert Õ maga is fejlesztõ és a saját zsebén érzi, ha lop..khm...szerzõi jogot sértenek a sérelmére?

.hzx

aabyssx
De ez nem egészen így mûködik.

Én mint eladó kínálok valamit Neked vevõnek olyan feltételekkel, amilyet én jónak látok. Ha tetszik és elfogadod a feltételeimet, akkor megkapod és örülhetsz neki. Ha nem tetszik a feltételeimmel együtt, akkor nem kapod meg, de ne is akard élvezni. Nélkülem nem lett volna, tehát úgy kínálom, ahogy akarom. Én nem azért csináltam, hogy jótékonykodjak, hanem azért, mert keresni akarok rajta. Azoknak csináltam, akik ezzel együtt elfogadják. Akik nem fogadják el természetesen nincsenek rákényszerítve. Megtehetik, hogy elfordulnak, és nem támogatnak. Ha olyat csináltam, amit nem vesz meg senki, akkor úgyis éhen halok.

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Ha egyetértesz, hogy nem korrekt az eljárás/törvény, akkor már közeledtek az álláspontjaink 😊
Akkor már csak abban kellene egyetértenünk, hogy ahogy bánnak a vevõkkel, úgy kell bánni a vevõknek is velük, végülis ez a piaci felfogás lényege.
Tehát ha valaki kibaszott a vevõjével (átverte, duplán/hatszor fizettette) az ugyan ne csodálkozzon, ha a vevõ is kibaszik vele (nem fizeti ki a 3. sarcot).
Én ezt egyszerûen mint polgári engedetlenség értékelem, és szerintem bõven a piaci és demokratikus szabályokon belül van.

A HD film egyébként jó, de ha már megvettem a DVD változatot akkor én NEM fizetem ki a teljes mû díját, csak hogy most már azt is láthassam, hogy Tom Cruise köpködve beszél

mrzed001
Hát, ezen a témán elég jókat elvitatkozunk Aaby-val 😊
Eddig még nem sikerült meggyõznöm ( _EDDIG_ ) 😊

Hú, látom kezdõdik az újabb menet, várjatok, hozok popcorn-t meg kólát!!!

.hzx

aabyssx
Én nem azt mondom, hogy ez korrekt. De ha nem lehetne rajta rakás zsét keresni, és rajtam múlna, hogy megvalósuljanak-e a HD filmek, akkor nem valósulnának meg.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Baze'! Ezzel az aláírással emberi értékekrõl beszélsz?!? o_O

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Biza, és ilyenkor jut eszembe, hogy mit is tanítottak nekünk: "mi a jog és mibõl alakult ki", azaz az emberek általános morális és erkölcsi értékei ... blablalba .... mely az emberekkel és a társadalommal együtt fejlõdik és változik.
Nos, lassan a jogot utána lehetne állítani az emberek morális és erkölcsi elképzelésének a szerzõi jogvédelemmel kapcsolatban, mert vagy 20 éve elavult.
Addig meg alaposan megsarcolnak minket ezek a drága kedves kiadók és jogvédõ vérebeik

Ez az igazi luxusprofit! Amíg a jog az emberi értékekkel ellentétes, addig pont annyira fogja leszarni mindenki, mint most.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Használd a pause gombot a lejátszón, meg a szemed!

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

mrzed001
Hát, éppen ez a hozzáállás ami baromira gerjeszti a warezt. Régen még volt törvény MO-on tisztességtelen profit ellen, nos ez igencsak abba tartozik 😛

aabyssx
> És annak aki már megvette a teljes fejlesztést ????

Ha nekem csak úgy éri meg igazán, akkor simán.

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Gondolom meg szoktad nézni, hogy hány megabitre tömörítették? Itt amit kapni lehet szarokat némely még a tévén is kockás/mákháborús, hátmég TFT-n (T2 volt talán 5-6 Mbps, na az szép volt)