6215
A warez rossz

• Xtian
    Próbáljunk nem személyeskedni, ha kérhetnélek!

Az itt hozzászólók többsége, akármelyik oldalon is áll, több legális eredeti cuccal rendelkezik, mint a nagy átlag, ezt értsd már meg!
  • Zóanagyvarázsló
    Na igen, ez az AutoCAD és társai érdekesn hangzik, ezekre nem létezik valami támogatásirendszer vagy studennt edition? Mert akkor elég sajátos az üzleti modelljük. Nekem is vannak ismerőseim, akiknek ilyet kell használniuk, de ugye elvileg ezek sem olcsó programok. Nekem egyetemen legfeljebb SPSS-t kellett használnom, de szerencsére elég volt olyan szinten, amennyire az óra kereteiben elhetőség volt. (Mondjuk nyilván nem lett volna hátrány, ha otthon is lett volna lehetőségem gyakorolni, de ennyire nem is volt komoly ez a tárgy.)
  • Lammer
    iq rulzik -.-
  • Zóanagyvarázsló
    Egyértelműen a két helyzet különbözőségéről volt szó, s nem a helyességéről. Nem értem, miért kell rosszindulatúan félreértelmezni egyes állításokat, és megint csak önigazolást elvezetni belőle. Ja, azt hiszem az utóbbi tagmondattal ezt meg is válaszoltam.
  • guardian hero
    De látom mindenáron igyekszel "javítani" az arányon...

Egyébként örülök, hogy jól szórakozol, mindig is ilyen humorküszöbre vágytam.
  • Lammer
    "de meg 1embert sem fogsz meggyozni. "

akar hiszed, akar nem... en Zó szavaival elve erosen " jellemfejlőd"-tem...

igen! javareszt a topik hatasara! vissza lehet olvasni nagyon regen miket irogattam ide... ma mar(joideje) teljesen maskepp latom a dolgokat es torekedek az eredeti hasznalatara ;)
  • Istencsászár
    Jó éncsak rácsaptam az asztalra és mondtam egy programot... lehetett volna autocad is mivel azt tanulok és kell is tanulnom... elsősorban itt szvsz játékokról van szó, ezeket a neves felhasználói programokat meg a cégek és egyéb hivatlosan működő szervek megveszik s meg is kell venniük, nemhiszem h óriási probléma lenne nekik hogy én nem teszem, de mondom csak egy példa volt, de ez megint olyan dolgo h én lewarezolom akkor mivan... de mivel mindenki ezt mondja igy kárt okozunk... ez játékoknál erősebben és durvábban áll fenn, mivel azokat egy paraszt ( jó értelmben ) ember veszi meg, és a fejlesztőket mi egyszerű emberek tartjuk el... ha mindenki abból indul ki hogy najó én leszedem más megveszi, akkor oda jukadunk ki mint a Titan Quest fejlesztői h csődbe mentek, nomeg a fejlesztők átvándorolnak a konzolkora, mivel elsősorban a pécé mint játékplatfomról van szó ahol ezek a dolgok előtérben vannak...
  • Xtian
    Az a vicces hogy sokkal több önigazoló, warezellenes, álszent (igen álszent) hozzászólás születik, mint ahány állítólagos "warezhuszár" valaha is benézett ebbe a topikba! :)
  • gazgoblin
    szepen fogy korulottuk a levego....kivancsi vagyok most mibe magyaraznak bele dolgokat...

• guardian hero
    Semmit nem írtam a konkrét esetről, mivel fogalmam sincs, hogy Totti mire használja a Photoshopot. Két lehetőséget vázoltam fel, egyik szerint baromság lewarezolni, másik szerint etikailag megkérdőjelezhető, de a gyártó cégnek hosszabb távon valószínűleg hasznos.

Ha ezzel szerinted "kimagyaráztam" bármit is, akkor neked is erős gondjaid vannak a szövegértéssel.
  • guardian hero
    1. nem írtam, hogy a tanulási szándék jusztifikálja a warezolást, csak annyit írtam, hogy etikailag kérdéses lehet a megítélése
    2. a példád egy iszonyú nagy baromság, mert ha a szerzett képességeid (reflex, térlátás, stb..) révén munkát vállalsz, és elmész mondjuk cirkuszi bohócnak, akkor nem fogod a cirkusszal megvetetni az adott FPS játékokat, hogy azokkal dolgozz
  • ThugEdge
    muhahaha
    jól tetted, hátha-de azért ha van rá mód ne-háború lesz
    battlefieldben nagy okosságok vannak:)
    jól beszélsz szvsz
  • ThugEdge
    na jó, sztem most ugyanolyan röhejes módon magyarázod a dolgokat,mint amikor ti általatok warezhuszárnak titulált srácoknak mondjátok,hogy röhejes a keresettel stb való magyarázat

amúgyis mi ez a hozzáállás?
    ha kiderül az egyik kutyátokról,hogy eddig istentelenűl nagy pofával hírdette, az amúgy természetesen nem legális dolog ellen az igét és lám csak lopkodja a dolgokat ő is, AZ MÁS
    mert barátom most pont ezt magyaráztad itt el szépen okosan, hangzatosan, már-már költői szépséggel

ilyeneket én is tudok

inkább legyél tárgyilagos
  • Ewergo
    Jo akkor én reflex, térbeli látás mód, tájékozódás, tanulás miatt töltöm le pl. egy drágább FPS játékot. Csak tanulni szeretnék belöle ezért én ingyen használhatom a te rafinált elméleted szerint.
    Itt mindenki csak és kizárolag tudásszomj és tanulás miatt warezol! Ezzel meg is van dumálva a topik. Köszönyük! :)
  • gazgoblin
    "Egy embert küldtem el a francba, de nem tudom, ez mióta kell függjön a játékaim számától. A tieid meg pláne nem tudom, hogy jönnek ide. Te vagy az ultimate mérce, vagy mégis mit képzelsz magadról?"

neismond..valami ilyesmit mar nekem is elsutott....
  • guardian hero
    "Az pedig ,ha valaki egy 150E Ft-os progit lop szerinted nem olyan nagy bun,sot meg jot is tesz"

Nem írtam ilyet, megint hazudsz.
  • fishBNS
    Nem hiszem,h egyetlen egyszer is hozzad hasonloan alparian fogalmaztam volna. Csak vissza kell olvasni,szinte minden hozzaszolasod hordozza az igazi stilusjegyeid.

Az pedig ,ha valaki egy 150E Ft-os progit lop szerinted nem olyan nagy bun,sot meg jot is tesz... haat

Telleg sok nekem egy-egy mondatod.
  • guardian hero
    Nem ezt magyaráztam, de felfogóképességedet nyilván meghaladja egy olyan hozzászólás, amiben összetett mondatok is vannak.

A hangnemet pedig jócskán kiérdemelted magadnak, már a legelső totál felesleges és semmitmondó, amellett lekezelő hozzászólásoddal, amit azóta is ragozol, pedig így ért véget:

"Ti csak vitazzatok tovabb. Jovore ismet benezek. =]"

Legalább magadnak ne hazudj, és gyere vissza jövőre (vagy ne).
  • guardian hero
    Ok, igazad van, utánanézve/utánagondolva kicsit jobban a Fallout 1-2 nem a legjobb példa, az Interplay ott valamit nagyon elszúrt.
  • fishBNS
    "akkor pofázhatsz."

Ezzel csak azt magyarazod,h a kisebb lopas lopas a nagyobb meg nem. Es szerintem felnohetnel mar ahoz, hogy ertelmes emberi hangon szolalj meg a forumban Te OSTOBA!
  • guardian hero
    A #3067 hozzászólás egy érvelés. Ajánlom hosszasan tanulmányozd, és majd ha tudsz hasonlót, akkor pofázhatsz.
  • Zóanagyvarázsló
    A Fallout 1-2 nem éppen a legjobb példa, mert míg ők szolíd sikert hoztak (nem is miattuk tart ott az Interplay, ahol), addig az azonos divízióhoz tartozó* Baldur's Gate igazi blockbuster lett (tehát miattuk sem mehetett tönkre).

Ugye a Black Isle nem csak egy fejlesztőcsapat volt, hanem az Interplay egyik divíziója, hozzájuk tartoztak így BioWare játékai is.

Az üzleti felhasználású szoftvereket tektinve pedig egyetértek, más a célközönsége, mint egy otthonra való szórakoztató szoftvernek. Persze ettől még warezolás letölteni. (És tényleg vígan el lehet lenni ingyenes szoftverekkel, én azt sem tudom, hogy néz ki ez a Photoshop.)
  • fishBNS
    Egy ervet sem hallottam toled,csak a hozzaszolasaim fikazasat bunko stilusban. De nem baj,toled meg ezt szoktuk meg.
  • guardian hero
    Inkább te mehetnél el politikusnak ezzel a kiváló érveléstechnikáddal. Nem baj, ezzel is csak azt bizonyítod, hogy nem tudsz bele kötni a mondandómba.
  • guardian hero
    Egy embert küldtem el a francba, de nem tudom, ez mióta kell függjön a játékaim számától. A tieid meg pláne nem tudom, hogy jönnek ide. Te vagy az ultimate mérce, vagy mégis mit képzelsz magadról?

Sose mondtam olyat, hogy aki warezol, forduljon fel. Ezt csak a Te kis paranoid agyadban megfogant különbejáratú üldözési mániád mondatja veled. Esetleg próbálj meg egyszer az életben a hozzászólásaimra reagálni, és ne a levegőbe puffogtatni a hatalmas életbölcsességeidet, meg azok ellenkezőjét másnap, ahogy megszokthattuk tőled.

Pl. kérdezném, olyan szar volt a Fallout1-2, hogy szét kellett bombázni az Interplaynek a harmadik rész fejlesztőstúdióját? Miért nem tud két ilyen kaliberű játék eltartani egy kiadót, ha nem a warez miatt? Miért van az, hogy miközben az Interplay a pécés kultjáték Fallouttal becsődölt, azzal egyidőben a Final Fantasy eladásai rekordokat döntögettek, a Square helyzete meg megingathatatlan? Annyival jobb játék az FF, annyival többen szerették?
  • fishBNS
    Szerintem a mai politikai elit kremje lehetnel!!! Igy kimagyarazni a szart! :DDDD LOL
  • guardian hero
    Mivel a játéknak ő a célközönsége, és végig is játssza, ezért logikus, hogy meg kell vennie.

A Photoshop elsősorban nem otthoni felhasználásra készült, igazából a letöltése hülyeség, csak egy rossz reflex, hiszen az ingyenes Gimp, vagy ami még jobbb, a Paint.NET tökéletesen megfelel a legtöbb otthoni célú felhasználásra.

Igazából az egyetlen etikailag kérdéses dolog, ha valaki tanulás céljára tölti le a warez Photoshopot a gépére. Sajnos az Adobe-nek tudtommal nincs student licensze, vagy a Visual Studio Express-hez hasonló "tanuló" verziója, ugyanakkor valószínűleg rengeteg hasznot generálnak nekik azok az emberek, akik a warez verzión kitanulják a photoshopolást, aztán egy cégnél elhelyezkedve nyilván a Photoshopot vetetik meg a céggel.

Összességében azt kell mondjam, hogy bármennyire is furcsa, egy Photoshop otthoni lewarezolása (nem a webdizájn vállalkozásod számára!!!) jóval kisebb kárt okoz a szoftveriparnak, mint egy játéké.
  • Tinman #3066
    Fele annyi játékod sincs, mint nekem, mégis mindenkit oly szépen elküldesz a francba. Ccccccccc
    Az élet nem egyesekből meg nullákból áll, ahogyan te látod.

-A warez rossz és forduljon fel mindenki, aki warezol. Ez egy 0-ás álláspont.
    -Van a másik hülye, aki azzal jön, hogy a "faszom fizet játékért". Ez az 1-es álláspont.

Összeségében mindketten görcsössen lihegitek a saját téves elképzeléseteket, ugyanis a wrz helyzet sokkal bonyolultabb kérdés.
    Kezdve a gazdasági helyzettől, kiadóktól, egészen a megtévesztett végfelhasználókig, a nyerészkedő FTP szemétládákkal bezáróan, etc. Hosszú diplomamunkát lehetne ebből összehozni.

Egyik fröcsögőnek sincs igaza, főleg nem a bunkó stílusban irogatóknak A miértekre a válaszokat meg már ezer+1x kibeszélte itt mindenki...

Szerk:
    Ma hozott a futár 4 akciós címet, így már 90 felett vagyok ^^
    Tegnap a tecskóban' meg megvettem a Totorot, a Laputát, meg a Nauszikát... ezen a téren meg 160 felett vagyok.
    Tudjátok mit? Bekaphassátok' :-D
  • fishBNS
    =]
  • ThugEdge
    áááá
    hagyad má
    145 ropival megkárosítható a szoftver fejlesztő,nagyker,kisker stb
    de a 12-14 ezer forintos foshadék játék az má tabu
    na erről ennyit
  • guardian hero
    Én viszont idehaza élek, nem vagyok gazdag, mégis megveszem az eredeti játékokat. Mert hiába várjuk a "társadalmi változásokat", mi vagyunk a társadalom, nekünk kell megváltozni.
  • fishBNS
    Mivel az a velemenyem,h nem egy forum fogja megvaltoztatni az emberek szemleletet nem irhatok mast. De Te a megelhetesi warezolok elmeletet is lehurrogtad,mondvan "vallaljon masodallast" az illeto.
    Pedig hidd el,ha az embernek tele van a zsebe penzzel konnyeden aldoz a hobbijara!
    Mint mondtam kulfoldon elek es egyaltalan nem jellemzo a warez!!! A jatekboltok tele vannak! Nemelyik sikerjatekbol nem lehet kapni ugy elkapkodjak. Igenis szamit,h mennyi penzed van!
    Tehat osszefoglalva az en velemenyem: Eloszor is tarsadalmi valltozasok kellenek es ekkor majd magatol megvaltozik az emberek gondolkodasmodja is. Nem azert mert itt hozzavagjak a fejehez,h mekkora szar,mert letoltotte az XY jatekot.
  • guardian hero
    Nem, én érvelek a véleményem mellett, és az ellenkező véleményekkel szemben.

Te viszont nem osztottad meg velünk a témáról a véleményed, csak a topicot minősítetted. Az ilyeneket valóban elküldöm a halál faszára, itt nincs semmi szükség okostónikra.
  • guardian hero
    Warezolhat egyelőre bárki bátran, nincs igazán törvényi retorzió, következmények azonban vannak. És ez a topic többek közt ezekre a következményekre hívja fel a figyelmet.
  • fishBNS
    Nem ,attol lesz ertelme,h mindenkit elzavarsz a halal faszara,akinek nem egyezik a velemenye a tieddel!
  • Zóanagyvarázsló
    Sajnos az eladások valóban nem feltétlenül a minőséget tükrözik. Egy Psychonauts vagy egy Beyond Good & Evil bukása számomra például több, mint elszomorító. Persze ez esetekben is nyilván követtek el valahol hibát, ha nem is konrétan a fejlesztés során, de ettől még egyes játékok lehettek volna sokkal sikeresebbek warez nélkül, és kaphattunk volna folytatást. (Nem feltétlenül a két példámra gondolok, azok minden platformon buktak.)

Mellesleg a Titan Quest maga nyereséges volt, tehát én élek a gyanúperrel, hogy Iron Lore-ék is hibáztak itt-ott pénzügyileg, de most ujjal mutogatnak. Persze, nem kellett volna bezárniuk, ha eladnak 20 millió TQ-t, de azt már tényleg nem érdemelték volna meg a játékból látottak alapján. Ettől függetlenül mérsékeltebb warezzel nagyobb lenne az esély a fejlesztők fennmaradásra. A PC-s játékok bolti eladásai akárhogyan is nézzük, nem túl biztatóak, és ennek egyik oka igenis a warez.
  • guardian hero
    És minek írsz egy képmutató és értelmetlen topicba? Attól jobb lesz, hogy ötvenszer beleírod, hogy "ez a topic képmutató és értelmetlen"?

Ez aztán az értelmes viselkedés!!! Gratulálok!

Menjél jelentsd fel a topicot a moderátoroknál, majd bezárják, ha tényleg értelmetlen.
  • Ewergo
    Na azé!
    Különben itt vannak a Photoshop hivatalos árak.
  • Ewergo
    Mivel ezt nekem cimezted, illö lenne végig olvasnom de ha megbocsátasz inkább kihagyom.
    szal én kb. 6 évvel ez elött vettem egy eredeti XP-t 35 rugóért azota azt használom. Ugy hogy én má tettem a közjóba lóvét. Én má tiszta vok. Most má warezolhatok bátran. :) Egyesek szerint ilyen álláspont elfogadhato.
  • fishBNS
    Ebből azt szűröm le, hogy te két játékkal játszol egy évben, és azokat meg is veszed. Akkor mégis miért véded olyan hevesen a warezosokat? Miért fáj, ha valaki a pofádba mondja, írja: "A WAREZ ROSSZ"

Eloszor is,nekm szam van.Te meg bunko vagy.

Masodszor nem vedtem a varezt.Hol irtam ilyesmit? Csak azt mondtam,h a topic kepmutato es ertelmetlen.