6215
A warez rossz

• SötétBarom
    Miért is nincs ingyen? Nincs költség, nincs anyag, nincs semmi, csak az, hogy én bemegyek egy helyre, majd kisvártatva kijövök leizzadva..
  • SötétBarom
    Ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy ha kicsit magasabb lenne az életszínvonal, tutira itt figyelne a polcon néhány collectors edition.. Erre is tudok példát mondani: ugye nagy fallout fan lévén (1-2 megvan, eredeti (!!!)), amikor először hallottam a the fall című játékról, igen megtetszett.. Majd amikor megjelent, kiderült, hogy potom 5000ft-nál kisebb összegért meg lehet venni, és láss csodát, már hozta is a posta. Vagy egy másik példa a flatout 2. Szintén budget áron jelent meg, hatalmas gém, szintén itt van a polcon. De 1x ezret nem vagyok hajlandó fizetni.. Van néhány kivétel, de mint a fehér holló kb..
  • lowdog
    "Másik példa: a munkahelyem miatt tudok ingyé fallabdázni, és ezt ki is használom szinte minden nap.. Most akkor rohadjak meg, mer ingyen nyomom, mikor mindenki más perkál érte keményen?"
    semmi sincs ingyen, a fallabdázásod sem. legfeljebb nem Te fizetsz érte.

nem mindegy!
  • SötétBarom
    De hozzájutok.. Nem ártok vele senkinek, nem árulom, stb. Én értem az érvelést, hogy ha nem fizettem érte, akkor ne is játszak vele, ha szar, ha nem.. De az, hogy én mit csinálok teljesen mindegy. Nem ez a fő szabadidős tevékenységem, ezért nem áldozok rá nagyobb összeget, és ugyan ebből az okból nem vettem még konzolt sem.. És épp ezért, ha lelőnének minden torrentet, minden warezoldat, akkor szép lassan abbahagynám.. Mintha mi sem történt volna..

Másik példa: a munkahelyem miatt tudok ingyé fallabdázni, és ezt ki is használom szinte minden nap.. Most akkor rohadjak meg, mer ingyen nyomom, mikor mindenki más perkál érte keményen?
  • lowdog
    és nincs összefüggés?

azt állítod, hogy itt szar, mert drágák a játékok a fizetésekhez képest és ezért a warez jár.
    ugyanakkor a "fejlettebb" országokban magasabbak a bérek, olcsóbbak a játékok, tehát a warez nem jár.

de attól még a warez globális probléma, nem pedig "balkáni"

"és akkor ezt így hogy?"
  • Atkamon
    Pontosan! Ha valaki nem tudja megfizetni a játékokat, ne játszon velük, ennyi. Ha nem engedheti meg magának, akkor ezeket a "szolgáltatásokat" nem tudja igénybe venni, mint ahogy azt sem engedheti meg magának, hogy csak Gucci-ban járjon.
  • SötétBarom
    Nem a warez, a játékvásárlás..
  • lowdog
    hol nem jelent gondot a warez?
  • Istencsászár
    Te sírtál:) a géming drága mulatság, hiszen amit te elköltesz játékra sok tízerzer az másoknak a napi betevőjük is lehetne, szóval ha már valaki gémingre adta a fejét az ne sírjon hogy nincs pénze, meg drága meg egyéb kifogások... NFSt én neked megmondom hogy szar anélkül hogy ránéztem volna...
  • Zóanagyvarázsló
    De ha unaloműzésből lerántok valami játékot, hogy konkrét példával éljek, mondjuk a legújabb NFS-t, és szórakozom vele pár napig, feljövök fórumra és elmondon mindenkinek, hogy ez megint szarabb mint az előző, akkor rossz ember vagyok, hogy nem vettem meg?

Összegezem: tudod, hogy nem fog bejönni, mégis órákat rászánsz az életedből szórakozást is nyújt, de nem fizetnél érte. Nem mondom azt, hogy ettől valaki "rossz ember", de hogy ez nem korrekt az egészen biztos, nem kell úgy kezelni, mintha ez neked járna.
  • SötétBarom
    De ha egyszer az? :S Nem tehetek róla, hogy szar itt. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez másfelé nem jelent gondot.. És éppen emiatt nem itt kell keresztesháborút folytatni..
  • lowdog
    elnézést, azt hittem Te kezdtél "balkáni foskazalozni"

felesleges sajnáltatni magad, sőt tőlem warezolhatsz vakulásig, csak a rossz dumát hagyjuk hogy "fűteni kell a pénz játékra nem jut"
  • SötétBarom
    Ti antiwarez arcok milyen alapon feltételezitek mindenkiről, hogy nem dolgozik/tanul, illetve, hogy 10ezreket partizik el rendszeresen, iszik és dohányzik?

Ebből egy talált, dohányzom.. Kb 3 naponta veszek egy doboz cigit, cink, ezt aláírom, hogy ennek az árát költhetném játékra is :] De soha nem járok "bulizni" mivel akkora lusta disznó vagyok, hogy péntek szombat vasárnap dolgozni szoktam, többnyire éjfél utánig..

Azt sem tudom, hogy milyen alapon feltételezitek, hogy nem veszek játékot? Van pár eredetim, és az általad leírt kategóriába tartoznak (5-6k körül).. De ha unaloműzésből lerántok valami játékot, hogy konkrét példával éljek, mondjuk a legújabb NFS-t, és szórakozom vele pár napig, feljövök fórumra és elmondon mindenkinek, hogy ez megint szarabb mint az előző, akkor rossz ember vagyok, hogy nem vettem meg?
  • SötétBarom
    Lekezelést hanyagolni kéne.
  • Istencsászár
    Ha egyszer használtál akkor kötelező örök életen át folytatni?
  • Flower
    Pedig így van!
  • Istencsászár
    Pécén játszol? pécén bevetséges áron dobálják a játékokat, akinek az a pár ezres sok egy jó gémért az no comment kategória... és meglehet fizetni... nemkell dohányra költeni, nemkell minden hétvégén 10ezret elbulizni nemkell felesleges dolgokra költeni, és máris ott van a pénz a játékra.
  • amodent67
    Ez E-On-t nem kell sajnálni, mert pont azt mondom, hogy a keletkezett veszteségét nem nyeli be, hanem amikor árat emel, azt is bekalkulálja a költségekbe. Azaz aki áramot/vizet/stb. -t lop, az nem a szolgáltató kontójára gazgadszik, hanem a tiedre meg az enyémre.
  • lowdog
    "Elfogadnom, hogy csóró vagyok egész Európához képest, és szép csendben szomorkodni?"

vagy esetleg hass, alkoss, gyarapits..

tudom, lopni konnyebb, tanulni, dolgozni, alkotni nehezebb... de latod van akinek sikerul. neked miert ne sikerulhetne?
  • SötétBarom
    Hmm.. Mit kéne csinálnom? Elfogadnom, hogy csóró vagyok egész Európához képest, és szép csendben szomorkodni? Ennek a kis balkáni foskazalnak a warez helyzete úgy sem fog változtatni semmin..
  • SötétBarom
    Mindjárt megsajnálom azt a rohadvány e.on-t.. :(
  • aabyssx
    Top 10?!? Ajjaj! "2 perc múlva perpatvar"!
  • Istencsászár
  • amodent67
    > jaaaa, hogy a fűtést, villanyt, vizet nem lehet lewarézni? hát az kínos...

Sajnos sokan azt is lopják, a szoltáltató pedig a veszteségét szétteríti a számlákat befizető ügyfelek között...
  • ThisZip
    Nézem top 10-et és megakadt a szemem egy címen: A warez rossz

tényleg ezen a topikon belül a warez rossz meg a warez jó vita megy? :O
  • lowdog
    "Az senkinek sem tűnik fel, hogy az árak nincsenek hozzáigazítva az emberkék anyagi helyzetéhez?"

"télen ki kell csengetnem a csajommal egy kilót a pecó fentartására"

LOL, és a "pecó fenntartása" miért nincs hozzáigazíva az anyagi helyzetedhez?

jaaaa, hogy a fűtést, villanyt, vizet nem lehet lewarézni? hát az kínos...

persze tudom, nagy a pofám mert PS2-vel játszom amire ha nagyon béna vagyok akkor kerül egy fóliás játék 5-6k-ba, de valahogy mégis elég, és nem hiányzik a nextgen, majd ha "budget" áron lesz akkor váltok, addig pénzkidobás számomra...
  • Zóanagyvarázsló
    1. Kapitalitmus van, ami nem tökéletes, nem is kell szeretni, de azt nem lehet elvárni, hogy egy (luxus?)termék árát az egyszeri fogyasztóhoz igazítsák.

2. Nem kötelező a legfrissebb játékokkal játszani. Egy-két éves csúszással sokat lehet spórolni a hardveren (PC-n nyilvánvalóan, de konzolllal sem az early adopterek járnaka legjobban), és a leárazásokon is.

3. Nem az a lényeg, hogy valaki egyik napról a másikra mindent legalizáljon, vagy úgy szülessen, de legalább a "rosszat" ismerje fel, és maygarázkodás helyett igyekezzen tenni ellene. Ez az első lépés, a bűnösség beismerése.
  • gazgoblin
    dvdfutar.hu-ról rendeltem.
    19 ropi volt ez a pakk:

• SötétBarom
    Most bukkantam a topicra.. Az senkinek sem tűnik fel, hogy az árak nincsenek hozzáigazítva az emberkék anyagi helyzetéhez? Én pl szívesen vennék játékokat, csak nem tetszik, hogy 20km-el arréb ugyan annyiba kerül/olcsóbb, mint itt.. És ott bizony 1000e alatt nem keres senki, ami barátok közt is minimum 230ezer forint.. Ekkora nettóval meg nem sokan szaladgálnak.. Ugye könnyen beszél a sok antiwarez koma, csak kíváncsi vagyok, hogy belőlük hányan önellátók (párról tudom, hogy igen).. Csak amikor mondjuk télen ki kell csengetnem a csajommal egy kilót a pecó fentartására, nem biztos, hogy azon fogok gondolkozni, hogy ejj de csicska vagyok, mé nem veszem ezt meg 10 rongyért.. -.-
  • lowdog
    sajnos ma magyarországon mindent szokás ellopni, elcsalni stb, amit csak lehet, a warez sem kivétel -> lásd "az ingyennél nincs olcsóbb" beszólásokat.

de ez változik, változni fog - kérdés, milyen áron...
  • Zóanagyvarázsló
    Na igen, ilyenkor legfeljebb az fogható fel fair megoldásnak, ha működik a pár pálya után nem tetszik -> törlés, tetszik -> azonnal megy a boltba/azonnal letörli, majd vásárlás után folytatja. Mert ez így még demózással magyarázható, de a végigjátszottam - szar volt, végigjátszottam - megveszem 2k-ért már nem igazán.

Elég vegyes, hogy kinél duma, sokaknál biztos nem, de még többen takaróznak olyanok is ezzel, akiknek egy darab eredeti játékuk sincs, de legalábbis 1:100-hoz arányban fordulnak elő.
  • aabyssx
    Nem csak a részletet olvastam, de ez érdekelt belőle.

A kipróbálásra w4rézom úgy érzem, hogy 99%-ban csak duma.
    Egyrészt azért, mert egy egész ipar (játék média) épül arra, hogy segítsen a választásban, másrészt kicsit többre fogja használni, mint kipróbálásra.
    Biztos ismered Te is a "végignyomtam, szar volt" beszólásokat. ;)
  • lowdog
    "de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár később amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik."

Azért az akkor sem járja, hogy premierkor lewarézod, végigtolod, aztán olcsóbban megveszed fél év múlva, remélem érted a probléma lényegét.

ha tudod hogy úgysem lesz pénzed a premierjátékra, ne tölsd le. ha olyan áron van, hogy esetleg megvennéd, de félsz hogy csalódsz benne, tölsd le, próbáld ki, vedd meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem is ez a legfontosabb, a mentalitásváltás, és ennek a továbbadása, a szellemi javak értékként kezelése. Itt kezdődik az egész.

Egyébként a megélhetési warez ellen nem a "warezjavakkal" kereskedést szoktuk érteni, hanem a warezolást szükségként (lelki igényként?) megélést, a szűkös anyagi lehetőségekre viszavezetett egyetlen alternatívaként való bemutatást. Egy analógia az elhíresült megélhetési bűnözés fogalomra. (Mely egyébként a maga gyakorlati formájában szintén bar... badarságnak bizonyul.)

lowdog:
    az a baj hogy egy netkártyához nem elég 800 Ft, személyi is kell, ami a legtöbb warezmatyinak még nincs

:DD

A poén jó, viszont sajnos egyre kevésbé korhatáfüggő dolog, ahogy ez az ipar öregedik.
  • balla27
    ebben igazad van,hogy a minőség ,mint a mennyiség.én is így vagyok vele.ezért nem fáj most a szívem sok játék után,mert sajna most nem sok minőségi van.bár most lóvé se lenne rá,mert most nagyobb tételt vásároltam,ami elvitte a pénzt.még 1x bocs,nem úgy gondoltam
  • Bogyi007
    Oké elfogadva, de remélhetőleg mások is olvassák amit itt most írtunk és elgondolkoznak rajta.

• Bogyi007
    "ha veszek egy gépet,akkor tudom mennyibe kerül 1 játék,ha nem engedhetem meg magamnak a 17e ft játékot nem veszem meg a gépet sem(itt már spóroltam kb 100 000ft) .de aki szerintem tud gépet venni ,annak van pénze játékra is."

Éppen ezért van most PsP egyrészt (meg elegem is van egyenlőre a nagykonzolokból s időm sincs rá) havi egy játékra meg azért van pénzem.

Mondom nem a mennyiség hanem a minőség érdekel a játékokból.

de zeneileg is így van. Az István a Király jubileumi cd-k és a Társulatos Cd+Dvd az én szememben megért 4000 és 4500 forintot. Na jó picit csúsztattam az egyiket én a másikat a barátnőm vette meg, de a lényeg hogy megvettük. Az előadók és a mű is megérdemli hogy ennyivel is elismerjük a munkájukat. Egyébként megyünk a Szegedi Szabadtéri előadásra is aug. 16.-án. És amint jön a DvD-s kiadás azt is megveszem.
  • balla27
    én nem téged akartalak bántani ezzel bocs.
  • Bogyi007
    És akkor visszakérdezek, egyetlen játékod sincs amivel melléfogtál? És sajnálod érte a kidobott pénzt?

Nekem a videójáték kikapcsolódás és mivel ilyenkor ki is szeretnék kapcsolódni ezért olyan játékok kellenek amivel ki is lehet, ergo nálam a mellényúlás ezért sem kellene meg hát mint írtam a kidobott pénz fogalmát sem szeretem.

Egyébként ha visszaolvastál volna láthatnád hogy nincs 100000-es gépem. Egy Fat PsP van összesen meg kettő sima Gameboy Advance (egyik anyámé) meg egy Snes. És a PsP is csere útján van meg. Persze jó lenne egy slim gép, de egyrészt anyagilag sem érné meg lecserélnem most meg egyébként sem tud annyival többet hogy váltsak.
  • Bogyi007
    Látom te sem tudsz egyébként különbséget tenni warezolo és warezolo között.

4-5e forintnál is megnézem hogy fölösleges pénzkidobás lesz-e vagy sem.
    Ez neked annyira fáj? Ember ez az összeg azért havi viszonylatban számít azért nálam. Vagyis nem örülnék neki ha ennyit kiteszek egy játékért és mégsem lenne jó. Ismétlem magamat. HA JÓ az a játék AKKOR KIFIZETEM ÉRTE AZ összeget, ha nem akkor kukába vágom a letöltöttet. Én nem akarom a polcomra kirakni a másoltat hogy ez is megvan! Ne mossál össze azokkal a userokkal oké?

A lényeg ami tetszik azt veszem meg eredetiben mihamarabb amint összejön rá a pénz és utána megy a másolt a kukába, ami meg nem tetszik az meg azonnal.

Ezek után hogy más mit és hogyan warezol az nem érdekel!!!