6215
A warez rossz
-
#3853 Megjött Ebay manitutól a GH gitárom kb. 8000 Ft-ot spóroltam a hazai árakhoz képest.
Azonnal felmatricáztam a piros dögöt. Naná, hogy fekete az enyém, piroska a páromé
-
#3852 vagy! minden nagyobb jatekgyarto ceg becsodol es inkabb a zemberek kimennek a szabadba jatszani meg ilyen stuff ^^ -
#3851 Ez az ismertető jele az eredeti játékoknak.
Kihalnak a fórumok, mert nincs krekk, isóóóó, meg miaaserrrial -
#3850 Na mi ez a nagy csönd itt? -
#3849 Színvonalas eszmecsere -
#3848 Tyűűű miről maradtam le... -
#3847 Mr és Mrs Kovács az úgy elég mélypont a többihez gratula -
#3846 Ne mond már hogy nincs különbség az között aki 2-3 játékot lewarezol és igyekszik beszerezni mihamarabb és azok között akik csak annak élnek hogy letöltsenek, nem akarják megvenni sem a játékot és főként azok között akik a letöltött anyagokból még további pénzt is csikarnak ki a többi warezolóból. -
lowdog #3845 ja bocs látom most már értjük egymást :))
"és ilyenkor esek a bűnbe"
bingó! épp ezért nem érdemes különbséget tenni warezoló és warezoló között SZERINTEM.
értem hogy szerinted mi a különbség, de nem értek egyet veled! -
lowdog #3844 sajnos Te nem érted még mindig.
az időbeli különbségről van szó.
miért kell törekedni? miért nem elég akkor lewarezolni amikor már lenne rá pénzed? -
#3843 Ja az akkor szót nem vettem észre, nos nem sok játék az a 12 darab és néha van olyan játék ami megtetszik azelőtt mielőtt a pénzem meglenne rá, és ilyenkor esek a bűnbe. jelenleg a Patapon és a Flatout Head on van ilyen helyzetben nálam. úgyhogy ez a két játék lesz a következő vétel a listámon.
Egyébként ez egyfajta ösztönzés is, látom hogy jó a játék és így mihamarabb meg akarom venni.
Bocsi kicsit nehezen fogtam fel a kérdést úgy tűnik! XD -
#3842 Várjál már akkor én valamit elírtam vagy félreértettél. Ha összejött a pénz az adott játékra akkor én azt meg is veszem, és utána törlöm is a warezolt anyagot, másképpen ami warezban van az csak addig van meg amíg meg nem tudom venni eredetibe. És erre mindig minél hamarabb törekszek is. -
lowdog #3841 a "nehéz fiúkkal" (=keménymagos warezosok? :)) kapcsolatban csak arra utaltam, hogy ide lehet jönni ezt megbeszélni.
a többiekről nem tudok, de nekem nem célom a világ megváltása, a warez eltörlése, csupán szívesen elbeszélgetek itt erről.
de konkrétan leszarom, ha valaki nem akar erről beszélni, ne tegye, üzemeltessen szervereket satöbbi, előbb-utóbb vége lesz annak is
a filmmegjelenéssel kapcsolatos finghámozásba inkább nem mennék bele, mert nem azt írtam hogy mindig, hanem hogy sokszor. hoztál példát, remek, hozok én is ellenpéldát, hogy aktuális legyen: hellboy 2 vagy például legutóbbi Fűrész.
az ilyen megoldásoktól pedig mint a hologramos matrica, meg en bloc az Artisjus, egyszerűen hányok. ezek a rablók olyan szinten lehúzzák az országot ÉS az előadókat, hogy az már pofátlan! a matrica egy dolog, de látnád ezek mit művelnek szórakozóhelyekkel, fellépőkkel, és utána hogy osztják el a bevételt... EZ is a probléma, hogy így küzdenek itthon a warez ellen. a legnagyobb pofáraesés lenne nekik, ha egyik napról a másikra feleslegessé válnának, mert megszűnne a warez. persze ezek a naplopók akkor is megtalálnák a módját hogy jól éljenek de azért megnézném :) -
lowdog #3840 először is tisztázzunk valamit: nekem semmi bajom nincs veled, csupán "reagálok és kifejtem a véleményemet"
az, hogy Magyarország, és más országok miért tartanak ott ahol, az nem ide tartozik - nehogy már a más kertjére mutogassunk hogy ott bezzeg deződ a fű, hanem mi lenne, ha mi is elkezdenénk ápolni és gondozni, ahogy szomszédék...
továbbra sem sikerült választ adni arra a kérdésre, hogy miért nem elég akkor lewarezolni a játékot és "kipróbálni", amikor már összejött rá a pénz?
-
#3839 No hajrá ne kíméljetek továbbra sem! :D -
#3838 javíts ki ha tévedek, de Te jöttél ide, vagy nem? ha nem tetszik a kritika, vagy nem akarsz beszélni róla, viszlát. a "nehéz fiúkat" (=nagyon kövér egyetemisták? :)) pedig bármikor szivesen látjuk itt ahogy Téged is egy kis "beszólásra"! - ezen emberkék ha rájuk fújsz csak nemhogy vitába is szállsz velük, máris elküldenek a búsba hogy mi közöd hozzá, hogy ők mit csinálnak és persze gyorsan meg is sértődnek és lelépnek. Csak a szájuk nagy de érveik amik megalapozottak lennének azok nincsenek. (Nekem azért az talán elfogadható nem? Tekintve hogy honnan kezdtem és hol tartok most)
"ne felejtsd el, hogy sokszor mire nálunk megjelenik egy film moziban, addigra már egy jóféle R1 vagy R5 DVDRIP elérhető..." - hát ez annyira azért már nem így van. Szinte minden film max 2-3 hetes késéssel itt van nálunk, csak akkor van nagyobb késés ha szinkronos filmről van szó, de azoknál is mostanság több ország bevárja egymást (pl. star wars filmek, Harry Potter, vagy a legutóbbi Indiana Jones film)
Egyébként a gyenge pont nálam a wareznál (nevezhetitek ezt őszinte vallomásnak :D) a filmek és a zenék. A zenéknél a kedvenceimet veszem meg eredetiben (azért van sok belőlük) a filmeknél a sok nyomott áras DvD lemezek miatt szintén jobb a helyzet. De itt is legalább annyit tudok tenni, hogy boltban veszem a DvD és Cd lemezeket amiken van a hologram. mert mint köztudott a "keménymagos" wareztábor (szinte biztos vagyok benne hogy ezt idézni fogja valaki később :D) még ezen is szeret spórolni és a Dvd lemezekre is sokallja a 300-400 forintot és inkább behozatja külföldről (mostanában ez a módi mivel Szlovákiában vagy a déli határmenti országokban olcsóbb jelentősen). -
#3837 Lassan házi kedvenc leszek itt, bár már elég régóta itt vagyok e fórumon (is).
Látom neked az a bajod velem hogy egyáltalán warezolok, de nem megy a kapásból mindent megveszek és játszok dolog. Ember mint sokan írták bár az van kiírva az országhatárnál hogy az Európai Unió tagja Magyarország, de ettől még nagyon messze vagyunk tőle. Csak egy abszurdum többet dolgozunk átlagban mint a fejlett nyugati országokban és mégis sokkal kevesebb a bér.
Törekszek arra hogy minél több eredeti dolgom legyen (haladok is vele) de ez nem megy varázsütésre. Nem titok (de ezt is írtam :D) korábban az eredeti játékok, filmek zenék aránya talán ha 20% volt a meglevő készletemnek. Ez az arány manapság már a 70-75% felé közelít. Innen viszont csak akkor tudok feljebb lépni ha még többet melózok (de akkor már szinte csak aludni esek majd haza és akkor nincs pihenés, meg hobbira sem idő) vagy ha jön egy zsírosabb állás.
Ezzel nem tudom hogy válaszoltam-e a kérdésedre, de szerintem látva a hazai helyzetet és azt is látva hogy szerintem még csak rosszabb lesz a következő gyerekgeneráció miatt, szerintem ahogy én állok a dolgokhoz (minél hamarabb vagy ha van pénz akkor kapásból) az határozottan pozitívabb helyzet mint ahogy hazánkban a többség az eredeti dolgok birtokolásához és megvásárlásához áll.
Egyébként a kis vegyesboltokat favorizálom jobban a multikat nem szeretem, főleg nem a Tescot, akkor már inkább a Corába megyek be. És kifizetem a vásárolt árut.
"szerintem egész kultúrált mederben folyik a társalgás, úgyhogy fölösleges a sértődött hangnem + játékfotózás, de ahogy jól esik..." + - én legalább reagálok és kifejtem a véleményemet -
lowdog #3836 kb, de ehhez legalább nem kell diploma SE, itt lehet osztani az észt kedvünk szerint :) -
#3835 jaja...mint a dilidokinál....beszéljen róla...meglátja megkönnyebbül....
-
#3834 Persze, de szerintem akkor is jó beszélni róla:) -
#3833 azt hittem ezt a totyikot már rég bezárták.... és még mindíg a régi nóta...úgysem lehet őket meggyőzni.... -
lowdog #3832 teljesen lényegtelen újra magyaráznod, mindenki érti, a #3781 második mondata részemről még mindig áll, arra válaszolj! mi az hogy "mikor összejön a pénz"?!
teszkóba is így mész bevásárolni, hogy "csókolom hazavinném a terméket, aztán majd fizetek ha lesz rá pénz"
"Egyébként vicces hogy ti engemet barmoltok "
szerintem egész kultúrált mederben folyik a társalgás, úgyhogy fölösleges a sértődött hangnem + játékfotózás, de ahogy jól esik...
"Szóljatok be azoknak a nehéz fiúknak akik smsweb oldalakat vagy torrenthálzatokat valamint fizetős ftp-s oldalakt üzemeltetnek. vagy azoknak nem mertek beszólni? vagy talán azoktól féltek?"
javíts ki ha tévedek, de Te jöttél ide, vagy nem? ha nem tetszik a kritika, vagy nem akarsz beszélni róla, viszlát. a "nehéz fiúkat" (=nagyon kövér egyetemisták? :)) pedig bármikor szivesen látjuk itt ahogy Téged is egy kis "beszólásra"!
"Ugyanis a filmek premierkor való másolása szerintem kevés kiesést okoz elvégre ki az a barom aki vacak minőségben torz hanggal kíváncsi a filmekre?"
ne felejtsd el, hogy sokszor mire nálunk megjelenik egy film moziban, addigra már egy jóféle R1 vagy R5 DVDRIP elérhető... -
#3831 Látom továbbra is összeakarjátok mosni az én warezolásomat (kipróbálom majd megveszem) a többi warezolásal.
Pedig ha centről centről olvasnátok el amit írtam akkor nem kéne magyaráznom újra.
"A lényeg ami tetszik azt veszem meg eredetiben mihamarabb amint összejön rá a pénz és utána megy a másolt a kukába, ami meg nem tetszik az meg azonnal. valamint "de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár később amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik"
Nem azt mondtam hogy csak premierkor "demózok" és akkor veszem meg amikor olcsóbb a cucc! Ott van az a fránya vagy szó! Van meg a PsP-re olyan játék is ami nem rég jelent meg.
És látom hangembernek is tartatok engemet. Szombaton leszek csak otthon, és mivel ennyire vacakoltok ezért lefotózom az összes játékdobozomat úgy hogy az UMD lemezek is benne legyenek (vagy azt is lehet hamisítani? - mert akkor más módszert kell alkalmaznom :D) és hogy hiteles legyen melléteszek egy aznapi újságot is majd.
Istencsászár Azért ne essünk át a túloldalra se: "a géming drága mulatság, hiszen amit te elköltesz játékra sok tízerzer az másoknak a napi betevőjük is lehetne, szóval ha már valaki gémingre adta a fejét az ne sírjon hogy nincs pénze, meg drága meg egyéb kifogások..."
Ami pénzt kapok a munkámért azt hadd költsem már a hobbimra és ne azon filózzak hogy más mit vehetne belőle oké?! Nem nekem kéne talán adományozni (egyébként az adómnak azt a bizonyos 1 %-át szoktam) hanem azoknak akiknek jóval több van és talán nem olyan forrásból amivel dicsekedni is lehetne.
lowdog"azt állítod, hogy itt szar, mert drágák a játékok a fizetésekhez képest és ezért a warez jár.
ugyanakkor a "fejlettebb" országokban magasabbak a bérek, olcsóbbak a játékok, tehát a warez nem jár.
de attól még a warez globális probléma, nem pedig "balkáni""
Ez kb igaz a warez ráta ott magas ahol a pénz is kevesebb, Nézd csak Kínát ott szinte még a hivtalokban sincs eredeti software nemhogy a magánszemélyeknél.
Egyébként vicces hogy ti engemet barmoltok warez miatt aki azért legalább igyekezik az árral szemben maradni és néha használom csak ezt a "rossz dolgot". Szóljatok be azoknak a nehéz fiúknak akik smsweb oldalakat vagy torrenthálzatokat valamint fizetős ftp-s oldalakt üzemeltetnek. vagy azoknak nem mertek beszólni? vagy talán azoktól féltek?
Mint írtam korábban a lemez és filmgyárak részesülnek a hologramos adathordozók bevételeiből. Nos mindent átgondolva a filmipar részesedését kicsit megkérdőjelezném, ugyanis a zeneipar szerintem sokkal jobban érintett a másolás miatti kieső veszteségek eziránti bevételpótlásában mint a filmipar.
A filmipar bevételei leginkább a filmek moziban való bevételétől függ a dvd és egyéb adathordozóra való kiadása az összbevételeknek csak kicsiny töredéke. Ugyanis a filmek premierkor való másolása szerintem kevés kiesést okoz elvégre ki az a barom aki vacak minőségben torz hanggal kíváncsi a filmekre?
A zeneiparnak viszont az adathordozós kiadások a fő bevételi forrás, ha ezt csapolják meg a warezolók akkor kerülnek bajba, itt a koncertek kevesebb pénzt hoznak normális esetben.
Nota bene mindig lehet vitázni a témában. De a fórumoknak éppen ez a lényege!
-
#3830 Amugy a MIB 2 volt ez első DVDm:) Miko lesz a 3??? -
#3829 azjó.
csak az HBO-t nem tudom kitenni a polcra és megnézni rajta ezeket BÁRMIKOR -
#3828 a többségét már a HBO-n szarrá hugyá játszoták -
Zóanagyvarázsló #3827 Nem értem miért gondoljátok azt, hogy ha nem lenne warez mindenki rohanna játékot venni.. Akkor lenne így, ha épeszű áron megoldható lenne..
Warezol -> Játszik -> megszűnik a warez -> nem warezol nem is játszik: olyan mintha nem történt volna semmi az ég világon..
Senki nem írta, hogy így lenne, de azért az si belátható, hogy nem mindenki mondana le a hobbijáról, csak azért, mert nincsen warez. Leglaábbis ez éppen olyan meredek lenne, mint amit valamiért belegondolnál a warezlellenes dolgokba. -
lowdog #3826 OKs, felőlem jó játékot, de tényleg :) -
#3825 Legalább ebben egyetértünk. -
#3824 Na én pont ezért nem veszek, mert semmivel sem vagyok el hetekig.. Ha igen, akkor veszek :D -
#3823 Mert kurvajó országban élünk... -
#3822 A pénzemet erre költöm, havonta veszek egy gémet azzal elvagyok hetekeig... -
#3821 Nyertél :)
Ettől függetlenül továbbra is fogok warezolni, és ha valami megéri megveszem, miattam nem fog csődbemenni senki, aki nem érdemli meg :] Mint már alant kifejtettem, 5k-s lélektani határ alatt nyitott vagyok mindenféle vásárlásra. -
lowdog #3820 ez bizony a "foskazalunk" sajátossága.
persze megváltozni nem attól fog, hogy behúnyjuk a szemünket, külföldre menekülünk, vagy sajnáljuk magunkat. -
lowdog #3819 Bocs, igyekszem!
de ha már itt tartunk, miért nem jár alanyi jogon mindenkinek a fallabdázás, ahogy a warez? a megtérülésen réges rég túl vagy, a villany elhanyagolható, aki jön az feltörli a padlót maga után...
szóval mennyit is kérsz egy fizető vendégtől, és miért?
-
#3818 Neked tanulóként majd 10ezer forint nevetséges? Kicsit irigyellek.. :( -
#3817 Ebben a hsz-ben benne van a problémám. Külföldről miért olcsóbb? -
#3816 Már egyszer megkértelek, hogy a lekezelést mellőzd.
Csak akkor használom, ha nem veszem el fizető vendég elől, nyilván nem akarok bukni. A pálya már áll kb 20 éve, a megtérülésen már réges régen túl van. A villany ará elhanyagolható, takarítani meg sokszor én szoktam. Soroljam még? Igazad van. Az emberek csak az orrukig látnak -.-
Nem értem miért gondoljátok azt, hogy ha nem lenne warez mindenki rohanna játékot venni.. Akkor lenne így, ha épeszű áron megoldható lenne..
Warezol -> Játszik -> megszűnik a warez -> nem warezol nem is játszik: olyan mintha nem történt volna semmi az ég világon.. -
#3815 http://galaxisnet.hu/shop
8 ezernél drágább játékot nemlátom... van tudom, de nemsok... és számold hozzá hogy külföldről pár ezerrel mégolcsóbban megkapod ezeket, csak egy példa hogy a nemrég megjlent Alone in the Dark 5 limited edisön ( amibe van art book, figura, zenei cédé, igy készült dvd + játék és egy szép doboz ) az össz vissz postával együtt 9000 pár száz forint... nevetséges árak, a sima verzió meg postával együtt 6 ezer kb. -
lowdog #3814 Tényleg el kell magyaráznom?
Hát jó.
Mondjuk "opportunity cost"? ha Te ingyé használod a pályát az azt jelenti hogy elveszed a fizető vevő elől, tehát nem pénzt adsz ki érte, de bevétel veszik el -> tehát nincs ingyér
De azt a pályát csak fel kellett oda húzni, dolgoztak a munkások, beszállítottak a beszállítók, ezért bizony fizetett valaki. Ezt használod -> avul -> amortizáció, szintén költség.
sötétben használod-e a pályát vagy azért villanyszámla befigyel?
ütő, ladbda, cipő ingyen volt-e a boltban?
a takarítónéni örömmel, ingyen törli fel a lecsöppent izzadságot a pályáról?
soroljam még?
persze ezek nem a te zsebedből mennek közvetlenül, hanem csak áttételesen
talán ez a probléma, hogy az emberek nem látnak az orrukon túl. a warez sem azért probléma mert konkrétan nem fizetsz érte, hanem mert "éhen hal a programozó -> nem programoz -> nincs játék -> nincs mit warézni"