A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tejföl
A szanalmas az, amikor valaki kifogy az ervekbol es egy jelzos szerkezetet hasznal.

BAD Boys

Istencsászár
Ettõl a hsztõl inkább csak szánalmas lettél, amugy nemgond.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Ewergo
Ja, na jo akkor én is azt mondom amit itt illik mondani és én is jo fiu leszek.: A warez rossz ne csináljátok mostmár én sem csinálom mert megkárositom a szoftcégeket. Vegyen mindenki üzletböl programot!
Na ezzel letudtam én is az itteni kötelezöt. Aztán hogy otthon tovább folytatom a warezt, az már más tészta. Lényeg hogy bort igyak és vizet prédikáljak Ettöl leszek fasa gyerek nemde?! Tiszta megborult "elmék" vagytok komoly. <#vigyor2>

Tinman
Most idióta leszek -igen GH, ahogy mindig :-D.

Szóval: Ha adott hónapban veszek 4 játékot, és csak 2 db-ot warezolok le, amit végigvitel után törlök, akkor már mehetek audenciára Jeruzsálembe? <#buck>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

gazgoblin
<#eljen>

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

gazgoblin
A MÉRTÉK! azzal van gondom nem pedig azzal hogy le mer tolteni valamit!

(megy konyvet olvasni)

Tinman
Tölteni és venni, semmi több;
S VR álmok által élvézni mind
A szellem termékét, az elme eredendõ,
Természetes megnyilvánulásait:
Jó cél, minõt óhajtok serényen.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Magadból indultál ki. Egy ezer éve játszogató, terepfelmérõ emberbõl. Nem ez a jellemzõ.

Tinman
Ti meg azzal, hogy ki mert letöltni valamit... sokkal jobb, mondhatom.

Tinman
Félreértettél.
Kihangsúlyoztam, hogy ezek az emberek játszani akarnak WAREZZAL.
Érted... baxni azt akarok, de nincs farkam ^^
Aki megveszi eredetiben annak azért nem sokat kell szívnia, mert le van írva, Valve kivételével még a support is segíteni fog, tehát igen, még egy elõny az eredeti játékoknál.
De aki warezol, ami egyre komolyabb technikai tudást igényel a Word elindításához képest, az elég fárasztó egy idõ után.

guardian hero
Nem mondtam, hogy javultak a körülmények (bár valójában javultak, EU tagok lettünk, vámmentesen lehet EU-ból játékot rendelni, mûködik már a paypal is nálunk, pécéfronton meg még csökkentek is a hazai árak), de mint négy éve is írtam: "bölcsen hallgassunk, igyekezzünk jó irányba változtatni a mentalitásunkon", ha már másra nem futja...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Szerintem erõsen korlátolt gondolkodásra vall, ha szerinted azért nem játszanak pécén az emberek, mert "nem értenek hozzá". A pécé alapvetõen szar játékplatform, és szar rá fejleszteni is. Ettõl függetlenül lenne igény pécés játékokra, de a warez kinyírta az ipart. Ezen nincs mit ragozni, meg "szittya rendszerdazdák sind die übermensch" elméleteket gyártani, olyan emberek mondták meg nem egyszer, akiknek "csöppet" nagyobb rálátásuk van erre a bizniszre, mind neked (még ha nem egy közülök hájas amcsi is, ami ugye a leépült agy biztos jele <#wilting>)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

A warez jó. ÉS hogy miért? Azért, mert egy játékot én nem tudok megítélni egy DEMOból... Vagy akár review-ból. Pedig rendesen utánanézek 1 játéknak ami tetszik és kell...Nos, van a Battlefield 2, Call of Duty 1-UO-2, CS Source, Test Drive Unlimited, Codename Panzers PHase One-Two,Operation Flashpoint... stb... ami megvan origiben. És miért? Mert tetszik... (igaz a Codename Panzers nem annyira jó, de ha magyar a készítõ 1-2 ezer forintot már megért...) BF2-t anno 12ért vettem, másnap meg a Special Forces-t mert TETSZETT! De ha nem tudom kipróbálni TELJESEN, akkor nem veszem meg. CoD-dal is több éven át törttel nyomtam, de megvettem... 1. Kellett 2. Tetszett, ennyit megérdemelnek a készítõk. Test Drive Unlimited meg jó, csak a server nem lenne ilyen...Ha valaki megteheti hogy megvegye akármelyik játékot, az tegye. Csak ha összehasonlítod a fizetést külföldön és kedves hazánkban, észreveheted hogy van olyan játék vagy akármilyen cucc ami olcsóbb Amerikában mint Magyarországon, pedig nagyobb ott a fizetés... vagy akár Németországban... Azért ez se mindegy, mert a pénz fele kb a (tudjátok kiknek a zsebébe csuszik) ... Fõleg hogy mostanában lett divat az ilyen-olyan videokártya. Ami megint egy olyan árucikk (vidkari: 40-50-60-70-80-90-100k) vehetek 20ezerért is vidkarit, de azzal meg max grafon nem tudok játszani 1 játékkal, lowon meg olyan mint a régi vidkarival majdnem... Na meg RAM-ot, Procit, Vidkarit,stb... venni évente nem is kevés pénzért (100ezer) + origi oprendszer,játékok az szerintem sok a magyaroknak... Röviden ennyi... Akinek nem tetszik olthat, de ez a színtiszta igazság én ezt már most látom 14 évesen. Ezért is nem gépezek mert már lassan 1 új játék sem megy a gépemen... A többi játékkal meg olyan szinten bekockultam magam hogy uncsi... ennyi

gazgoblin
4 eve ezt szajkozza csak te nem igy mered az embereket hanem az eredetijatekok szamaval....

ami egy kicsit vicces...

ugyanis ez a topik nem arrol szol hogy kinek nagyobb a fark...a gyujtemenye... hanem arrol hogy a warez rossz-e vagy sem...

Nem áll szándékomban midnen mondatomat magyaráznom, de csak az elmúlt egy-két oldal azt tanúsítja, hogy többen úgy élik meg ezt a topikot (és annak konkrét címét, témáját), mintha sértené õket.
Sir Quno Jedi
Tõteni, vagy venni: AZ itt A kérdés
Akkor nemesb-e a lélek, ha tõti
Torrentje minden release-ét s ISOfile-jait;
Vagy ha kiszáll tenger WAREZe ellen,
S tárcát ragadva véget vet neki?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

warez jó

SZAVAZZ HAZÁNKRA és KÜLDD TOVÁBB A CÍMET ISMERŐSEIDNEK IS: www.TheVoteNation.com

Aha. És ha mondjuk Madonna legújabb albumát töltöm le egy ftp -rõl, akkor az már illegális lenne? Csak mert a jelenlegi jogi szabályozás szerint nem az, így nem tudom eldönteni, hogy akkor most a 4. pontod alapján hozzászólhatok-e avagy sem...

upacukafundalukafundakávékamaduka

Rossz embert választottál kötekedéshez! 😊
Ha nem érted, hogy kizárólag az illegális tartalmakról van szó, akkor nincs miröl vitáznunk! Ha meg érted, csak játszod, hogy mégsem... na akkor sincs! 😊

"személyes sértettségtõl fûtve nyit be a topikba"
tényleg azt gondolod, hogy van ilyen?
Tûzszítás?

"Aki ezt megtette az oszthatja itt az észt! A többiek inkább maradjanak csöndben!
4, SOHA többet nem hallgat netröl letöltött zenét, nem néz filmet a gépén amiért nem adott pénzt!"

Mint írtam, most töltöm a lent említett zenét a hivatalos honlapról, melyet a zeneszerzõ ingyen megosztásra kínált az interneten. Azaz 1.) letöltöm és 2.) nem fizetek érte. A feltételeid szerint csöndben kellene maradnom. Ha ezt nem így érzed a fentiek alapján, akkor gondold át újra, hogy mit írtál.

Igen, az a helyes, ha mindenki teszi a dolgát. Én azonban nem tartom mellverésnek, ha valaki kissé határozattabban mutat rá problémákra. Ha az ember higgadtabban értelmezi a leírt véleményeket, és nem mintegy személyes sértettségtõl fûtve nyit be a topikba.
Látom a tüzszítás az nagyon megy! 😊))

Tôlem aztán hozzászólhatsz vagy akár "kussolhatsz" is!
Most töltöm a Nine Inch Nails Ghost albumának elsõ 9 számát. Az NNN CC licensz alatt adta ki tegnap, ingyen letölthetõ. Akkor én már hozzószólhatok vagy a 4. pontod alapján kussoljak?

csak akkor egy igazi prosztó lettél volna, de hát nem akarsz az lenni! 😊

hidd el magadnak tettél jót!
akkor pont ugyanott tartunk mindannyian, át akarunk állni, ki több ki kevesebb sikerrel!

A különbség csak annyi, hogy van a ki a mellét veri, és van aki csak saját magáért teszi!
Istencsászár
Irhattam volna szebben is ( értsd még sértõbben ).

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

ThugEdge
de még azt sem értem,hogy ez miért baj?
akkor a nõk nagy százalékának elvennéd a jogsiját,mert nyilván fogalma sincs a benzin égésû motorokhoz?
tisztelem a szakmád,de nehogy már azt hidd,hogy az a világ teteje
a te szakmád pontosan az általad light usernek titulált emberekbõl él
szal egy kicsit sztem vegyél vissza és ne azokat hibáztasd,akik nem szeretnének mélyebben belemenni,mint,hogy használják a pc-jüket vagy konzoljukat
kíváncsi vagyok hány olyan dolog van,amirõl neked fingod nincs,azt mégis csinálod/használod
szal a példád über gyenge volt

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

" nemigaz hogy nem lehet agyilag megérteni " vegyél vissza 😊
Istencsászár
"SZTEM, egyszerüen csak magábol csinál hülyét az az ember akinek tele van a gépe wrezzal és itt meg észt oszt a warez ellen!"

Ember nem errõl van szó, nemigaz hogy nem lehet agyilag megérteni hogy a warezolás mérdéklése is már félsiker... senki sem állítja senkirõl hogy a patyola tisztság... énse, mert most is warezolok, de már játékokat nem!!! tök mind1 mennyire csábító a dolog, nemteszem semmilyen szinten, sem pécén sem konzolon.

Nem ezt írtad abban a hozzászólásban, és az nem derült ki, hogy mit is jelent az észosztás. Elég sok mindent bele lehet magyarázni ebbe a kategóriába, egyesek az egész topikban folyó eszmecserét annak tartják, így talán érthetõ, ha erõsek a fenntartásaim.
ThugEdge
Ennyi
Õszinte,rövid,nem álszent
na speciel én az ilyen hozzászólást többre becsülöm,mint a megmagyarázós kétszínû szarházi szöveget

Könyörgöm, ne magyarázd már félre a listámat!
SZTEM, egyszerüen csak magábol csinál hülyét az az ember akinek tele van a gépe wrezzal és itt meg észt oszt a warez ellen!
A listádra céloztam, azt hittem egyértelmû. Érveket érdemes ütköztetni, nem egymás kompetenciáját kétségbevonni.
Istencsászár
Most nézd, ha kinézek az ablakomon a konzol studió üzletét látom... odamahatnék, itt van 10 méterre😊 és vehetnék egy pl egy Fifa Street 3at, ami elég uj gém, 16900 ftért, de ha netán megnézek egy boltot a pl a Nyugatinál ami innen 20 perc, ott megkapom ezt 11ért, vagy Blahánál ott megkapom 13ért...

Nemhiszem hogy ugy kell vásárolni mint a brika... én mindent megnézek több helyen, legyen bármi féle mûszaki cikk, vagy akármi más.

a warez rossz, de nekem...,. jó 😄

SZAVAZZ HAZÁNKRA és KÜLDD TOVÁBB A CÍMET ISMERŐSEIDNEK IS: www.TheVoteNation.com

Jesszusom Ember, te miröl beszélsz? 😊))
Tôlem aztán bárki bármit mondhat! Mi van az én világommal?? Kik írnak nekem nem tetszô dolgokat? Milyen elhallgatást célzok meg? Milyen normatívákat adok ki? 😊
Tinman
De a birkák nem tudják, hogy hol kell vásárolni... netkártyájuk fõleg nincs. Annyit max tudnak, hogy Galaxis meg 575 mert az küldi a katalógust meg szép a boltjuk és ennyi.

Tinman
Sajnos/szerencsére én alaposan benne vagyok az IT világban és sokkoló amit tapasztalok.
Õszintén szólva nagy általánosságban igaz, hogy az emberek szép nagy %-a nagyon, de nagyon light user /se/.

Ha már egy játékot kell telepíteni és az angolul van, ráadásul kérdez, akkor már megáll a tudomány. Sokkoló! 2008.-ban tömegek hiszik azt még mindig, hogy a Winhez pl. "JÁR!" az Office.
Ezrek vannak akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az a DirectX vagy, hogy kell egy drivert frissíteni, de játszani akarnak!

Tele vannak a fórumok ostoba barmokkal, még ostobább kérdésekkel, akik már a letöltésnél megakadnak, de wrzban kell nekik a játék... ezt az egyet tudják.

Ezekneki ki az a barom aki fejlesztene? Egy Hello Kittyt nem bíznék rájuk.
Ez is egy szelet a tortából, persze, hogy nem csak emiatt népszerûbb a konzol, ezer más ok is van... ez csak az egyik.
De ahogy már írtam, mindent a warezra kenni eléggé pipe-seeing.

ThugEdge
de hát ezt mondtam pont én is,tök igazad van
vagy csinál egy igényes-azt nem is mondom eredeti,mert tán olyan már soha nem lesz-játékot és kigondolja mi a valós piac
meg írja itt az okostóni, hogy nem a dmc mega frencsájz fog megdögleni a wareztõl
hát ez szar
azért nem fog megdögleni tõle,mert egy bizonyos stílus királya
na ezt kell elérni mindenkinek és akkor mi is csak jobban járunk

hát példul mikor a dacia visszajött ezzel a fosadék kinézetû logannal, na az kb pont ilyen
vagy csinál vki minõséget vagy elhullik a rákba,ennyi
hagyjuk már ezt a szegény kis fejlesztõket meg ilyenek
én a pénzemér-és nem csak holmi hülye videó játékról beszélek-igenis minõséget, megfelelõ produktumot akarok és rohadtul leszarom,hogy ,hogy milyen nyomik mennek csõdbe,amiatt,hogy lewarezolják a szarjukat

Istencsászár
Vagy az osanba, teszkóba, media márktba stb... a leg szánalmasabb helyekre ahol játékotkat lehet venn jó drágán.

Istencsászár
12900 vagy 13900 vagy 14900 a legtöbb boltban... 17 kért is vannak, de az mennyen és vagyen a szánalmas 576ba ha neki megfelel hogy még 2-3 ezer plusszal lehúzzák...

Tinman
Bocsi, hogy nem olvastam vissza 4 évet, így nem tudhattam mit mondott anno GH, most már tudom.

Egy baj van vele --->"és talán ha a körülmények is javulnak majd, eszünkbe sem fog jutni, hogy játékokat másoljunk."

Javultak? Tényleg? Mikor, hol? Már megint lemaradtam valamirõl?
17k idehaza egy megjelenõ konzol cím. A minimálbér meg alig van 60k felett. Ez jobb helyzet?

Istencsászár
no ezt nézzük meg alaposabban

"A PC alapvetõen rossz játékplatform, de nem azért mert bug, meg patch, meg driver...

vs

"hanem azért mert a userek nagy többsége nem ért hozzá"

vs

" Nekik az kell, hogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak."

nos, ha a zökkenõmentes pécés játszásnak nem a "bug, patch, driver" az akadálya akkor mi???

pl, nem tudja elindítani a windózt? vagy netán nem tudja felinstallûlni a játékot ( nem is meri a next szó jelentését pl.. ) vagy nem találja meg a indítóexét? esetleg megijed az autóruntól?

"ogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak"

asszem egy játéknak alapvetõen ebben a sorrendben kell mûködnie... vagy netán nem???

Akkor megkérdezném, hogyha valakinek 1 darab nem jogtiszta mp.3 van a gépén, annak pontosan mit szabad mondania szerinted?

Szerintem inkább ez a vicc, mellesleg a gyakorlatban pont az elhallgatatást célzod meg ezzel. Mivel mindenki máshogyan látja a világot, így érdekes dolog ennyire "részletes" normatívákat kiadnod. A téma lényege pedig továbbra sem a melldöngetõs warezellenesség/warezpártiság. Miért is ne tarthatjá az eredeti termékek vásrálást fontosnak valaki (és miért ne tarthatná szomorúnak a túlzásokat), ha az eredetik mellett akad bûne, de megpróbál tenni ez ellen? Nyilván nem szerencsés, ha valaki a saját hibáit nem ismeri fel, de nem errõl van itt szó. Ez a te véleményedben, világodban van így, másokéban nem feltétlen, ezért is írnak neked nem tetszõ dolgokat.
gazgoblin
"Szerintem teljesen felesleges megideologizálni, hogy miért jó a warez. A warez igenis rossz, elítélendõ, bûncselekmény. Mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok "ártatlan". Én azt mondom bölcsen hallgassunk, igyekezzünk jó irányba változtatni a mentalitásunkon, és talán ha a körülmények is javulnak majd, eszünkbe sem fog jutni, hogy játékokat másoljunk."

GH 2004 junius (ezen topik 9. hozzaszolasa)

Tinman
Istenem egy értelmes ember az SG-n, aki nem bináris és nem csak feketét és fehéret lát.
Ezt is megértem... hüpp-hüpp <#rinya>

Tinman
A játékaid száma csak azért érdekes, mert gõzerõvel osztasz mindenkit, akik szerint a wrz nem egyértelmûen rossz. Ez nyugodt szívvel megtehetnéd, ha az összes eddig általad letolt gáma mind ott lenne a polcodon, vagy legalább a sajátod lett volna.
Ezt erõsen kétlem... persze lehet, hogy tényleg te vagy az új messiás akinek keze hófehér és soha nem szennyezte be a warez mocska... ebben az esetben, áldj meg és követlek URandomAccesMemory.

Fallout:

Azért mert rétegjáték. Az. Tényleg az.
Egy posztapokaliptikus RPG, körökre osztott harcrendszerrel, nem mellesleg kiváló sztorival, sok társalgással.

Nem tudom érezhetõ volt-e, ahogy egyre csökkent a vásárlói érdeklõdés?
Na újra:
-RPG
-körökre osztott
-sok beszélgetés

Vaz, ehhez már ész kell, ezt a userek 50%-a élbõl kerüli.
Ja, sok benne az angol szöveg?
"Magyarítás nincs?"-kérdezi Ödönke 2 nappal a wrz verzió letöltése után.
Vicc, hogy anno hónapokig nem lehetett idehaza kapni, így 2000 Ft-ot fizettem egy wrzkirálynak a stuffért, persze már évek óta megvan legálban.
Tudom, a warez rossz, a tibicsoki meg finom <#whatever>

"A Bioware is csak harmadlagos-negyedleges platformnak tekinti már a pécét, és még lehetne sorolni napestig. És ez mind a warez bûne."

IS! IS! IS! A vásárlóerõ nagy százalékát az USA teszi ki. Aki fel akarja mérni a játékpiacot, az erõsen számba veszi, hogy az USA-ban hány háztartásban milyen konzol van és mit kedvelnek.
Az amcsi gamerek nagy %-a, soha nem kerül a CERN-be és nem fog részecskefizikával foglalkozni... nagy általánosságban igaz rájuk, hogy egy megfélemlített, elhízlalt nemzet. Kicsit olyanok, mint amit esznek... tehenek.
Mielõtt habzó szájjal védenéd õket, nézd csak meg hol a legnagyobb az elhízottak száma.

Mi köze ennek a warezhez? Van. Minden, mindennel összefügg.

Csupán annyi köze van hozzá, hogy egy eltompult, megfélemlített és elhízott nemzet nem fog a PC rejtelmeibe túlságosan belemerülni és retteg már attól, hogyha letölti a Civ V-öt, akkor berúgja az ajtót az FBI.
PC-n egy EREDETI játék esetében is néha komoly rálátás kell ahhoz, hogy gond nélkül élvezhesd.

Nagyon finoman fogalmazva a konzol a kényelmes ember játékszere. --> Ez egy kulcsmondat.

És akkor, hogy egyben lásd az egészet:
Globális szempontból vizsgálva a játékpiacot fõleg figyelembe kell venni, hogy kik lesznek a lehetséges vásárlók.
Hát nem a Nepáliak és nem is a Burmai userek.
Helyette: USA, Japán, EU, Korea, etc.

Elsõ kettõ nagyon fontos, hiszen a GAZDASÁGI helyzetük lehetõvé teszi, hogy mosolyogva vásároljanak.
EU már neccesebb, mert egy része lehetséges vásárló, másik része, meg komoly gazdasági nehézségekkel küzd, ergo az utóbbiaknak nem kell nagy figyelmet szentelni az igényfelmérések során. /Mert balga az a játékfejlesztõ aki nem méri fel az igényeket.../

A PC alapvetõen rossz játékplatform, de nem azért mert bug, meg patch, meg driver... nem, hanem azért mert a userek nagy többsége nem ért hozzá. Nekik az kell, hogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak.
A Bioware jól látja ezt. Ha játékfejlesztõ lennék én sem fejlesztenék olyanoknak akik még arra is hajlandóak akár, hogy feltörjék a védelmem, bonyolult módokon lefájlcseréljék, kitömörítsék, patch, crack, ODD lehúz... bah. Az ilyenek nem jó piac, ezek gondolkodnak, olyanok, mint az Oroszok ^^
Nekünk a kényelmes embereknek kell játékokat készítenünk. - mondja a képben levõ játékfejlesztõ, ezért konzolra fejlesztünk, meg esetleg egy portot odadobunk a kutyáknak.

Nem kell mindent kizárólag a warezra fogni, itt sok dolog összessége buktat meg egy fejlesztõt, vagy emel fel. Egy biztos, a jó ötletek és az igényessen megalkotott szoftver, 80% esély a sikerre.

"Elég sajátos vélemény az olyan, mely meg akarja szabni annak feltételeit, hogy mikor szólalhat meg a másik."
Ne vicceskedjünk már 😊 mindketten tudjuk hogy nem a szólásszabadság eltörlése mellett kardoskodtam!
Te már megtetted? Csak érdeklödöm, hogy hol tartassz a folyamatban?!
És ez most ôszintén érdekel!