6215
A warez rossz

• balla27
    ha veszek egy gépet,akkor tudom mennyibe kerül 1 játék,ha nem engedhetem meg magamnak a 17e ft játékot nem veszem meg a gépet sem(itt már spóroltam kb 100 000ft) .de aki szerintem tud gépet venni ,annak van pénze játékra is.
  • Bogyi007
    Kérlek ne csak részleteket olvass már el!

de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár később amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik.
  • balla27
    nekem sem a playstation 2-es ,most a 3-as gépem se chippes,mert a hármast nem lehet,a kettes ahhoz meg nagyon drága volt számomra,hogy valami nem hozzáértő elb****a a gépet.a mai napig jó és nem fagy le.40 eredeti játékom van hozzá és mind eredeti.egy játék kb 4000 ft
  • aabyssx
    Na és akkor mi van, ha nem engedhetik meg maguknak premierkor? Én sem veszek premierkor.
    De ha valakinek nem tetszik, hogy drága premierkor, akkor miért akarja használni akkor?
    Korábban akarja, de nem akar érte magasabb árat fizetni? Rá van szorulva, hogy azonnal játszon vele, vagy mi?
  • Bogyi007
    Olvass már vissza kicsit!

Én is és mások is kifejtették már tegnap ezt. Lehet hogy te megteheted de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár később amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik.

Ezért tölti le, kipróbálja megnézi és ha tetszik neki akkor beszerzi eredetiben vagy azonal vagy amikor lesz rá pénze. Igen ez is warez de nem a megélhetési (amikor üzletszerűen csinálja pénzért) és nem hobbiwarez (amikor mindent letölt amivel játszani akar és a világért sem akarna fizetni érte) Van különbség azért.

A gond az hogy nálunk az egészet a nagy többség egybe akarja mosni és ezért vannak a viták is a fórumokon.

Én tudom hogy abba a körbe tartozom aki warezt a kipróbálás miatt csinálja. A warez többi válfajára amit yírtam, arra azt mondom hogy csinálja aki akarja, de ne hencegjen vele hogy neki ez és ez már megvan. Aki meg üzletszerűen csinája annak meg tényleg járjon büntetés, Ne abból legyen már meg a pénze hogy hamisít meg másolt cuccokat ad el.
  • Bogyi007
    Csak példa volt, szemléltetésképpen egy minta, persze vízműcég még nem csődölt be de szoftverfejlesztő már igen. Vagy nagyon vacakul áll.

Egyébként ragozhatod ahogy akarod. A lényeg az hogy ha nem fizetsz érte és úgy birtokolod akkor ergo jogosulatlanul van nálad ergo akár olyan mintha loptad volna.

A végeredmény akkor is ez lesz. Attól meg hogy kimondjuk hogy rossz attól még ugyanúgy létezni is fog.

Valamelyikőtök írta hogy már kicsikorában kapta a lemezeket. Igen ebből az jön le hogy a gyerek mindent megkapott, DE az eljárással egyet kell hogy értsek! Már a gyereknek is tudnia kell hogy semmi sincs ingyen - tehát amikor megvesz valaki egy cd/DvD/BR lemezt akkor mondja azt is hogy ez pénzbe került ne csak odaadja.

Mert ma mi van, a legtöbb gyerek épp hogy iskolás de már arról beszél hogy xy játékot letölti vagy lemásolja a barátjától és ez így nagyon nem jó. Meg sem tanulják azt hogy annak a játéknak programnak ÁRA VAN!

Szerintem ha nem változik a helyzet hazánkban warez ügyben akkor mégjobban terjedni fog nemhogy megszűnni majd. Tudatosítani kellene a gyerekekben is hogy a játékokért is fizetni kell.

vagyis az egész dolgot az alapokról indítva kellene megoldani....

• aabyssx
    > És képzeld ahogy elérhető árban van egy film vagy játék kicserélem eredetire.

Akkor miért kell előtte lew4rézni?
  • hpnx9020
    http://www.alon.hu/index.php/article/articleview/2216/1/5
    És itt a lényeg.
    Tanulmányozzátok behatóan.
    Elég jól ki van találva ,hogy aki akar ellavírozik a határok között.
  • hpnx9020
    http://origo.matav.hu/vendegszoba/20030704nemcsak.html
    Érdekes ez is.
  • hpnx9020
    A vízműves példa szánalmas volt
    A cégek hiánya csak a profitorientáltságban illetve ennek elmaradásában jelentkezhet.
    Annyian meg nem variálják a vízórákat,hogy becsődöljenek ha meg majd igen rászállnak jobban.
    De el kell keserítselek ,hogy lopják a villanyt a vizet a gázt az autókat pénzt és még embereket is.
    De az a fajta magatartás amit ti illetve egyesek itt megengednek maguknak,hogy rögtön cigányokhoz meg mindenféle bűnözőkhöz hasonlitgatják azt aki letölt (mert ugye ti soha semmit sehonnan.)az vérlázító.
    El kell keserítselek a magyar adó szabályok szerint 5 évig minimum kelle rendelkezned számlával a nálad található értéktárgyakról.
    A software pláne alá esik ennek az elbírálásnak.Ha operációs rendszer ha játékprogram.
    Az ,hogy nem csengetnek be a boltokba és kérdezik meg,hogy a kizárólag otthoni használatra engedélyezett játékokat miért értékesíti valaki újra és újra ezt se tőlem kérdezd.
    Ugyanis erre is hivatkoztál a jogszabály ezt sem engedi.
    De minden jogszabály annyit ér amennyit betartanak belőle.
    Aztán jöhet a warezmatyizás meg az egyéb jelzőakasztgatás nem ez kellene a téma legyen hanem egy ép érv amivel megmagyarázod a dolgokat.
    Ennek ellenére nem nevezlek el semminek embernek tartalak és elolvasom a véleményed mert komolyan érdekelne.
    Ja és ha ismernél tudnád ,hogy ki vagyok ez a baj ezekkel az arctalan oldalakkal,hogy nincs mögöttük semmi és senki.
    Én is itt vitáztam veletek minthogy a hús vér barátaimmal beszéltem volna.
    És képzeld ahogy elérhető árban van egy film vagy játék kicserélem eredetire.
    Playstation 2 es életemet 3 évig warez nélkül éltem meg és kibírtam.
    És nem ez az életem központi témája.
    Csak érdeklet volna kik milyen megfontolásból kiknek tetszelegve indították el ezt a topicot.
  • Banyapapa
    na hogy megtörjük warezt picit,kérdés.
    olyan webbolt érdekelne külföldröl,ahonnan ideis szállitanak,és régi GBA,Wonderswan játékok vannak.
    ebay sajnos nemjo,amit keresek ott nincsen.
  • Lammer
    PWN3D
  • lowdog
    az a baj hogy egy netkártyához nem elég 800 Ft, személyi is kell, ami a legtöbb warezmatyinak még nincs
  • Zóanagyvarázsló
    Na ja, de amikor felmerül kérdés, akkor a warezmatyik/warezt valamilyen szinten pártolók máris a fóliához, a számlához, a bolt sarkon való megtalálásához ragaszkodnak, a külföldi vásárlásokhoz szükséges, bárki számára hozzáférhető, évi kőkemény 800 Ft-os netkártyát pedig vállalhatatlan kompromisszumnak tekintik.
  • Bogyi007
    Szerintem nincs, épp ellenkezőleg a Ps3 egyre jobban szórja el a kizárólagos címeit. Egyébként a leguújabb X360 szériákat sem lehet warezolni.
  • balla27
    szerintetek igazam van?
  • balla27
    nem baj ,mert a playstation 3 elejét vette a játékok írásának,letöltésének.és ha még tarja magát egy ideig,akkor nem elképzelhetetlen ,hogy a jövőben nagyon sok játék csak ps3 exlusive lesz.és amíg egy gt5,vagy metál gear több millió embert meg tud mozgatni,egy cod sorozat ugyanúgy megállná a helyét csak ps3-on.egy cod fanatikus úgy is megvenné géppel együtt.ahogy én a gran-t mondjuk xboxon
  • PoisonChihuahua
    Warez vs No Warez. A fórumviták kiapadhatatlan forrása.....
  • Lammer
  • Bogyi007
    Kifejtettem a hátrányokat a hz-ban. de fordítsam le magyarra?

Te elmész dolgozni a munkahelyedre. És ami a te munkád eredmény eazt valaki ingyen használja fel. Ha pl egy vízműnél dolgozol és valaki pl a vízórát hackeli meg akkor voltaképpen a te munkádat is megkárosítja, ha ezt többen csinálják meg mint ahogyan a warezolást is akkor egyrészt elkezdik keresni azokat akik csalnak (warez esetében bsa és rendőrségi razziák) vagy a cég a veszteségeket látva és nem tudva azokat áthidalva létszámleépítésbe kezd és lehet hogy pl téged fog elküldeni mert nincs elég pénze.

Érted már?

Ugyanez lehet a szoftvercégeknél. Van egy kissebb cég aki kiad egy jó játékot, sokan lemásolják és nem megveszik a cég még pár játéknál ugyanezt megéli és leépítésekbe kezd vagy bezár.

És ilyenkor jön a warezbéla aki kiabál hogy miért egyre vacakabb a cég játéka (kevesebb fejlesztő van ezért) vagy miért nincs több játék tőlük.
  • amodent67
    Magánszemélyeknek nincs számlaadásai kötelezettsége.
  • Bogyi007
    Most nem otthon vagyok, de ha gondolod adok fotót a játékokról. Majd teszek mellé egy aznapi újságot hogy hiteles legyen.
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont a szoftverek esetében még így sem szabad! Ott régebben egy 24 órás szabályról hallottam csak (leszedheted de utána 24 órán belül el kell távolítanod és nem rögzítheted adathordozóra sem)

Ez is csak legenda, mint az a bizonyos nem létező, de annál népszerűbb amerikai jogszabályra való hivatkozás.
  • Zóanagyvarázsló
    Jelenleg a warezt arra használom a PsP-n (elcseréltem az Xboxot rá - és így legalább megszabadultam egy kazal másolt lemeztől is végleg és végre) hogy egy játékot letöltök és megnézem hogy érdemes-e beruházni rá. ha nem akkor törlöm, ha tetszik akkor két út van.

Jogi szempontból egyértelmű a helyzet, az internet korában pedig nem tartom megkerülhetetlennek a telejs verzió előzetes kipróbálását, de tényleg csak demónak használni a letöltött játékokat messze más kategória az én értékítéletem szerint, mint az ún. megélhetési warez.
  • Zóanagyvarázsló
    Vannak ám az eByen üzletek is, számlát is adnak.

Meg van ez is, vagy éppen ez. De bármely brit webshopból 10-12k körül kijönnek a friss címek a jelenlegi árfolyamok mellett. Tudtommal játékcserélől/kölcsönzők idehaza is vannak konzolfronton, és teljesen legálisan működnek.

Mindezt úgy, hogy csak nézelődöm, mivel nincsen konzolom.

A hangsúly pedig elsősorban azon van itt, hogy te azért tartod jogosnak a warezolást, mert úgymond szükséged van rá. A helyzeted értem, de ez mint érv elég gyenge lábakon áll.
  • hpnx9020
    Ja a szokásos ebay fegyver.
    És itt a premier játékokat olcsón adják.
  • lowdog
    /ignore off

www.ebay.com

/ignore on
  • hpnx9020
    Meg tőled is fóliás játékokat 2-3000 ért.
    Komolyan küldjetek listát eredeti csomagolt számlás (mert ugye számla nélkül orgazdaság aki adja aki veszi és ki tudja számla nélkül honnan van?Ki lopta kitől,honnan?)játékokról ami playstation 2 viszonylatban 2000-3000 ft
    x360 és Playstation 3 szinten a linknél jóval olcsóbb.
    Nem 100-200 ft os tesco akciós.
  • hpnx9020
    http://www.576.hu/index.php?mod=platform&platform=14

Bocsánat tévedtem pár száz forintot.

De te hol veszel ennél jóval olcsóbban új játékokat.
    Komolyan érdekelne és vennék is tőled illetve tőlük.
  • hpnx9020
    A módosított fw is bűncselekmény.
    Mert nem a hivatalos van fent.
    Tehát letöltöd ingyen a játékot nem tetszik törlöd tetszik elsétálsz a boltba és pénzért megveszed..........aha igen.

"Szerintem azért van előnye is a wareznak bár kevesebb mint hátránya."
    Mik a hátrányai az előnyeihez képest?

• Bogyi007
    Ami kimaradt: A Laptopom 116e forint volt fél éve amit használtam vettem és futár hozta le és eredeti Xp van rajta. A PsP Fat típusú és 6 játékot kaptam hozzá eredetiben ehhez azóta (3 hónapja van meg) további 6 játék érkezett. A szoftvere módosított éppen azért hogy tudjam a játékokat kipróbálni úgy mint lejjebb írtam, valamint azért hogy a meglevő szintén eredeti Ps1 játékaimat átkonvertálva le tudjam játszani rajta.
  • Bogyi007
    Hú, látom nagyon beindultatok ma.

Szerintem azért van előnye is a wareznak bár kevesebb mint hátránya.

Az én példámat mondom el.

Anno 14 (14 éve) éves koromban kaptam első olyan gépemet amihez játékokat lehett venni. Ez az Amiga 1200 volt. Szerintem a szegedi 576Kbyte boltot (akkor még nem a plázában volt - nem is volt akkor még olyan) hanem a Csongrádi s később a Vadász utcában) akkoriban én tartottam el. Nagyon sok játékot vettem meg eredetiben mert NEM IS TUDTAM hogy lehet másolni a játékokat. Később persze másoltam a játékokat méghozzá az úgynevezett Noname lemezekre (ezek olyanok voltak amik teszteletlenek voltak és fehér dobozban cimke nélkül voltak, amelyek közül szériafüggő volt hogy mennyi jó lemez volt benne és mennyi hibás). Ez a korszak egészen addig tartott (közben elcseréltem a gépet Ps1-re és utánna némi kp-val megtoldva Xboxra) amíg el nbem kezdtem keresővé válni. Ekkor tudatosult az hogy bárki akinek a játékát másolom attól voltaképpen LOPOK! Az aki a játékot kitalálta programozta egyáltalán részt vett a készítésében az dolgozott! Ergo pénzt vár a munkájáért. Persze itt a kiadó szakít a legtöbbet, de akkor is fizetni kell nekünk a munkájukért.

Jelenleg a warezt arra használom a PsP-n (elcseréltem az Xboxot rá - és így legalább megszabadultam egy kazal másolt lemeztől is végleg és végre) hogy egy játékot letöltök és megnézem hogy érdemes-e beruházni rá. ha nem akkor törlöm, ha tetszik akkor két út van. Igyekszem spórolni rá hogy megtudjam venni és addig (DE CSAKIS ADDIG!) marad a letöltött/másolt játék vagy megveszem kapásból ha olcsón be tudom szerezni.

Sajnos nincs többszázezres fizetésem, de nincs higheng Pc-m vagy konzolom sem. Van egy laptopom és a PsP, nameg 2 GBA (ezekre meg sok kártya ami eredeti az ilyen hackelt kártyák ne érdekelnek).

Nem tudom hogy mások hogy vannak a témával én így vagyok.

Egyébként tudomásom szerint ha egy filmet vagy zenét letöltesz (ami saját célra és magadnak lesz) és olyan adathordozóra másolod ami hologrammal van ellátva (CD/DVD) ami jogvédett akkor jogszerűen cselekszel. Ugyanis ezen adathordozók eladásából is részesedik a film és zeneipar.

Viszont a szoftverek esetében még így sem szabad! Ott régebben egy 24 órás szabályról hallottam csak (leszedheted de utána 24 órán belül el kell távolítanod és nem rögzítheted adathordozóra sem)

Várom a reagálásaitokat.

• Zóanagyvarázsló
    Én besétálok veled bármelyik rendőrkapitányságra kezemben a kiírt dvd vel és felnyomom magam szerinted mit fognak mondani?
    Letöltendő
    Emberölésért is felfóüggesztettet kapsz ha pl elütsz valakit.

Azért írtam, hogy kaphatsz, mert a jogi oldaláról volt szó. Precedens nem igazán akad, de egyébkétn sem így épül fela jogrendszer.

Az unrealt fizetős oldalról töltöm egy irányba!
    Tehát nem fájlcserélek.

Szoftver esetén a nem jogtiszta péádány birtoklása is bűncselekmény, hiába nem akarod ezt megérteni. Nézz utána! ;)

Álszentek vagytok nem is értem mi értelme ennek a topicnak.

Mert nem csak arról szól a topik, hogy ki mennyire warezol, és aki életében letöltött egy mp3-at, az maradjon csendben, hanem arról, hogy belássuk: nem jár minden ingyen, a wareznak vannak ártalmai, nem helyes, változtatni kell rajta.

Vagy bármilyen kis progi amit crack-el vagy kamu seriallal használsz az az égből jött.

Nekem például fogalmam nincsen, hogy mire lehet szüksége egy átlagos felhasználónak, amire nincsen ingyenes, de jogtiszta alternatíva. Egyedül a Windowst lehet rfognia játékokhoz - de az ugye jobb esetben járt a konfighoz, ha nem akar az ember játszani, akkor pedig remek ingyenes Linux disztribúciók vannak.

Nem írom ide mennyi egy xp mert az is hazugság mint a 17 huf os hjátékok.

Végülis konzolra e zmár majdnem igaz, de igenis lehet ennél jóval olcsóbban vadonatúj játékokat venni, ez a lehúzós magyar boltokbana plafon.
  • Zóanagyvarázsló
    Az első két mondatomban számodra pontatlanul ismert tényekről tájékoztattalak, a hamradikban pedig az általad hirdetett, de alá nem támasztott szükséged vontam kétségbe.

Ez egy hobbi. Ha más hobbid választasz, például búvárkodni a legdrágább, legmodernebb felszereléssel, kocsit tuningolni, azok is naygon drágák, ahogy kaviárt foygasztani is. A legújabb játékokkla játszani kurrens hardveren ehhez képest még olcsó, bár itt is el lehet szállni a luxus irányába. Ellenben egy kicsit ócskább géppel 2-3 ezer forintos játékokkal talán még olcsóbban is ki lehe tjönni, mint egy éjjel-nappali warezolással, valamint friss hardverrel. Persze ahhoz alapvetően semmi közöm, hogy te mit preferálsz, de jöttél ide osztani az észt szükségről, valótlan árakról, valótlan jogi szabályozásról, na meg takarózni a családi és anyagi helyzeteddel. Így ha már felhoztad, én erre tetteme gy felvetést, de olybá tűnik, erre érdemben reagálni már nem tudsz, csak megsértődni azon, hogy az illegális tevékenységedet nem üdvözlik.
  • hpnx9020
    A sorozat letöltés is illegális.
    Ami a tv ben megy az sem szabad préda
    Hohoho
    A legnagyobb jogtudor is hibázik?
  • Istencsászár
    Eredeti... amugy én ha használni akarok progit akkor beírom a gugliba hogy download yxz FREE és kiadja az ingyenes stuffokat, vagy trialokat használok amíg tudom és van rá lehetőség, pécén majd Wördözök ami kell a tanuláshoz Wörd 2000 megvan origibe teljesen jó nekem mindenre. Nálam csak sorozatokat találsz amit letöltök mert máshonnan nemtudok beszerezni, a hazai tévében meg évek mulva fogják csak adni pocsék szinkronnal... szóval warez játékot sem pécén, sem Xboxon nemtalálsz nálam, CDírom, Dvdírom sincs, vinyom is csak egy 70 gbos ócska, ami a napi teendőkre elég, meg arra a pár pécés játékra amit használom, persze mind origi.

De szar nekem:D
  • hpnx9020
    Álmomban sem gondoltam volna,hogy itt ilyen véresszájú jogvédők vannak.
  • hpnx9020
    Ez konzolos topic nem?
    Ki beszélt itt fos pc -ről?
    Az unrealt fizetős oldalról töltöm egy irányba!
    Tehát nem fájlcserélek.
    Nézz utána mielőtt dobálódzol a törvények adta lehetőségekkel.
    Én besétálok veled bármelyik rendőrkapitányságra kezemben a kiírt dvd vel és felnyomom magam szerinted mit fognak mondani?
    Letöltendő
    Emberölésért is felfóüggesztettet kapsz ha pl elütsz valakit.
  • hpnx9020
    Akkor miről beszélsz?
    Azon az operációs rendszeren nem dolgozott senki ami alatt épp most megy a géped?(bocs a feltételezést ,hogy nem eredeti)
    Nem írom ide mennyi egy xp mert az is hazugság mint a 17 huf os hjátékok.
    Vagy bármilyen kis progi amit crack-el vagy kamu seriallal használsz az az égből jött.
    Álszentek vagytok nem is értem mi értelme ennek a topicnak.
    Csak azért jöttem be ide,hogy megnézzem, kik írogatnak ide meg miről de itt ragadtam.
  • Zóanagyvarázsló
    A biztonsági másolat fogalma mond valamit.?
    És igen megvan az eredeti is.

Az UT3-nak, amit most töltesz? Eredeti nélkül azért letöltendő szabadságvesztést kaphatsz. Csak azért szólok, mert a törvényekkel védted magad, tévesen.

Nem kell semmit legalizálni bárhol 11 és 17 000 igenm tizenhétezer forint egy játék.

Legfeljebb konzolra, illetve a Flight Unlimited árát nézve, egyébként 5-12 ezer Ft között vehetsz vadonatúj játékokat bármely boltban, és normál kiadásból csak az EA cuccai szokták elérni a felső határt. UT3 például 4-5k mindenhol.

És az ingyennél akkor sincs olcsóbb!!!!!!!!

Ez így van, de takarózol a drágasággal. Biztos a hardvert is ingyne adják az új játékokhoz, melyekre szükséged van 34 évesen a család mellett.