6215
A warez rossz

• DanielT
    Én sem, mi sem beszélünk le senkit a warezról. Leszarom, hogy ki mit csinál.

Könyvet, zenét is lopod remélem. Tehát a szórakozásod egyik formája sem ér meg pénzt, csak élősködsz.
  • Narxis
    tudom
  • Narxis
  • DanielT
    Kemény vagy.
  • Narxis
    ha van, játszok vele, ha nincs játszok mással ha nincsen semmilyen játék akkor olvasok, zenét hallgatok, de nem fogok senkit se lebeszélni a warezról, főleg, hogy ezért pénzt se kapnék. tőlem azt tölt le mindenki amit akar.
  • DanielT
    He?
  • Narxis
    nagyon helyes, hogy beláttad, gyere és akadályozd meg, hogy letöltsem amit akarok. jaaaj, már lent is van, bocsi.
  • Biriboy
    Vazze, kár volt ezt a topikot nyitni! Kezdődik az anyázás mint rendes topikokban!
    A másik fele DanielT, hogy akkor ne ajnározza magát, hogy én ilyen-olyan rendes emberke vagyok és nem teszek fel warezt!
  • DanielT
    És te miért lopsz, nem tudsz mivel kockulni? Annyira kockulni akarsz, hogy lopásra vetemedsz? Szörnyű lehet.
  • DanielT
    Jaja, a "leszarom" érvet nehéz ám felülmúlni. Olyan magas fokú kommunikációs és meggyőzési technikáról teszel tanúbizonyságot, hogy teljesen esélytelen vagyok :(
  • Narxis
    annak biztos szar lesz akinek a konzol és a pc-s játékok körül forog az élete. nem tud mivel kockulni majd, szar lehet.
  • Narxis
    még mindig leszarlak, az érveid fenomenálisak
  • DanielT
    A fejedben hibádzik az egész téma.
  • Narxis
    ott hibádzik ez az egész téma, hogy az átlagember nem azt érzi meg, hogy nincs final fantasy 20 pc-re vagy, hogy sírdogálnak a fejlesztők hanem, hogy több pénze marad tankolni a kocsijába, esetleg drágább cuccokat vehet az olcsóbb helyett stb. amit nem szerezhetek meg ingyen azt megveszem vagy abból jobbat veszem meg. hol érint az engem, hogy Torontoban 1-el kevesebb fejlesztőgárda lesz?sehol. nem lesz pl. red alert 4? ajajaj, de fájdalmasan érint.
  • DanielT
    De azért érted te, ugye.
  • Narxis
    véleményedet is
  • DanielT
    Érett gondolkodásra vall, büszke lehetsz magadra.
  • Narxis
    leszarom
  • DanielT
    "Nem értem, hogy "A warez rossz" címmel hogyan lehet topikot nyitni miért nem úgy írta, hogy "Az eredeti megvásárlása jó dolog!" ez vagy túl hosszú volt vagy pedig nem így gondolkozik."

Segítek! Azért ez a cím, mert a warez rossz. Kártékony bármely iparágra nézve, hisz nem kapnak megfelelő anyagi megbecsülést a munkájukért a fejlesztők/kiadók/stb, ezért rövid és hosszú távon is árt a letöltőknek/és a maradék fizetőnek is, hisz nem lesz következő rész a játékból, vagy mint ahogy a Pc fronton tapasztalható, már egyáltalán nem jelennek meg rá játékok, vagy ami mégis, az hónapok, évek múltán, ocsmány minőségben. Mert nem fordítanak rá elég gondot, tudván, hogy úgysem veszik meg.

A warez tehát rossz.

"A másik fele a dolognak, hogy ne mondja nekem azt senki, hogy 1 darab warez sincs a gépén, mert azt kizártnak tartom, hogy valamennyi programja eredeti, jogtiszta."

Senki nem mondta, de ettől a warez még rossz. Csak be kell látni és a lehetőségeink szerint tenni ellene.
  • Biriboy
    Hihetetlen milyen emberek vannak! Nem értem, hogy "A warez rossz" címmel hogyan lehet topikot nyitni miért nem úgy írta, hogy "Az eredeti megvásárlása jó dolog!" ez vagy túl hosszú volt vagy pedig nem így gondolkozik.
    Szvsz mindenki azt csinál amit akar, ha valakinek a warez tetszik akkor csinálja és legyen vele boldog, ha valakinek az tetszik, hogy 12k-ért eredetiben megveszi mondjuk a CoD5-t akkor tegye azt. Igazat megvalva az alapműnek számító játékokat meg kell venni és én meg is veszem őket (pl: Bf sorozat, MoH sorozat, CoD sorozat, Far Cry, Anno 1602, Age of Empire sorozat, C and C sorozat...stb ), de sajnos azokat amik tetszenek nem tudom, mivel nincs rá keretem. Amik megvannak azokat többnyire leértékelten vásároltam meg illetve kézalól mert - mint ahogy feljebb írtam - nincs elég keret rá.
    És hogy ne legyen igaza NZiM-nek én nem dohányzom, nem iszok, nem drogozok csak van 2 gyerekem, 1 asszonyom akiket a kevés pénzből ez mellett el kell tartanom.
    Tény, hogy a warez nem jó dolog, de sajnos a szükség törvényt bont, bár nem hiszem, hogy szükségből játszik az ember.

Elítélni a warezt nem fogom viszont azokat akik másnak pénzért írnak, azt igen! Milyen dolog az, hogy 70 Ft-os lemezár mellett 500 és 1000 Ft között írnak meg egy dvd-t. És ez igaz nemcsak a játékokra hanem a filmekre is!
    A másik fele a dolognak, hogy ne mondja nekem azt senki, hogy 1 darab warez sincs a gépén, mert azt kizártnak tartom, hogy valamennyi programja eredeti, jogtiszta. Elég ha csak a Total Commanderre, vagy esetleg maga a Op. rendszerre gondolok. Valami biztos tört vagy generált szériaszámú. Akinek esetleg tényleg mindene jogtiszta és azt gondolja önmagáról, hogy milyen rendes ember az vagy hülye vagy pedig hazudik!
    Az pedig, hogy matekozunk, hogy egy játék ennyi meg ennyi az felesleges, mert a valódi értékétől nagyon messze van és van akinek nem ér még 2k-t sem a Crysis - mint például nekem sem, mert egy hihetetlen sz@r játéknak tartom -, de kinek a pap kinek a paplan.

Röviden és tömören ennyi a véleményem.
  • Narxis
    Nem feltétlen, próbáld Nero-val.
  • Victor1103
    Hali!Ha egy játékot IMGbunnel nem sikerül kiírni(nekem 83%-nál azt írta ki hogy servo faliure) akkor az hibásan lett feltöltve vagy a program nem csinált vmit helyesen? Előre is köszi a választ!
  • Narxis
    warezolunk-warezolunk?
  • DanielT
    "Ha ennyire utálod a játékokat, meg a fejlesztőket, mi a szarért játszol velük?"

Mert 13 éves kispöcs és azt hiszi, hogy ő a főhekker, mert be tudja kopizni a krekk.exe-t a játék könyvtárjába.
  • Atkamon
    Jó, te meg szenvedj a 6 féle crack-el, meg crack javítással, meg patch crack-el, meg annak a javításával.
    Félkész bugos szar? Nem tudom melyik játékra gondolsz ezalatt, én eddig egy félkész játékot sem vettem, ha meg nem veszi meg senki, nincs pénz kijavítani a bugokat... Ha ennyire utálod a játékokat, meg a fejlesztőket, mi a szarért játszol velük?
  • Seagal
    Te egy ritka szánalmas seggnyaló vagy...
    Warez 4ever!!! Ti meg vegyétek jó pénzér' a sok félkész bugos szart,amit a dráglatos fejlesztők jó pénzért rátok sóznak:DDDD
  • Zóanagyvarázsló
    Dehogy! A Monolith elhatárolódott az EP-től és a PM-től, mindkettőt a Sierra rendelte meg a TimeGate-től.
  • Atkamon
    Ugyanazok... még nem próbáltam ki
  • Istencsászár
    Az a Fear kieg valami kritikán aluli tákolmány, ugyan az a csapat csinálta mint az eredetit vagy cserkészek?
  • Atkamon
    Hétvégi szerzemények:)
  • Istencsászár
    valamikor el kell kezdeni és be kell látni, aztán minden megy a maga útján
  • Atkamon
    Én is pont így voltam/vagyok, mint te, hogy régebben én is töltöttem, de lett új PC, és azóta csak eredeti játékaim vannak:)
  • NZiM
    Hali.
    Én csak annyit akarok mondani warez témában, hogy nekem most hálaistennek megváltozott e tekintetben a szemléletem egy kicsit.
    Sikerült beújítanom egy PCt, és igyekszem origi gameket vásárolni, most pl. nincs is warez a gépemen. Szerintem ehhez is kell egy kis érettség, igaz bevallom, régebben és is sokat töltögettem innen-onnan, de elegem lett a sok sz*r minőségű törésből,hogy nincs patch,nincs online,szaggat,vírusos,trójais stb. stb, egyszóval élvezhetetlen.
    Aki meg azzal érvel, hogy milyen rohadt jót spórolt azzal hogy kiirt 40 játékot... nincs igaza.
    Én mérlegeltem: 2k-ért egy Crysis belefér, az ilyen EVM-s akciók is sokat segítenek és jóleső érzés az hogy valamilyen szinten azért támogatom azokat akik ezeket a fain játékokat írják NEKÜNK.
    Én sem veszek meg mindent eredetiben, mert pl. vannak olyan fizetős műsorok neten, amit nem tudok megfizetni, ergo marad a letölti :(
    De igyekszem megvenni az arra érdemes játékokat eredetiben.
    Havi 15k-t elcigiznek manapság emberek, de játékra nincs pénz.
    Nézzük csak a példa kedvéért : Crysis - 2k, Fear Gold - 3-4k, Far Cry 2 - 7k csapjunk hozzá egy Witchert is ami 5-7k, és ott tartunk.
  • gazgoblin
    A Game Business Law találkozón a digitális terjesztésről, a Steam platformról, a PC piacról és a "kalózokról" avagy a felfedezetlen vásárlókról tartott előadást a Valve egyik üzleti vezetője, Jason Holtman.

Az elemzők és újságírók egyaránt imádják hangoztatni, hogy a PC piac zsugorodik és az online eladások a bolti forgalmat kannibalizálják. Holtman hangsúlyozta, hogy több PC van forgalomban, mint az eddig eladott konzolok összesen, az eladások pedig szép lassan, de igenis emelkednek PC fronton. Egyedül 2007-ben 255 millió új PC talált gazdára, mely óriási felhasználói bázist jelent. Elmondása szerint szó sincs róla, hogy az online eladások a bolti eladások rovására mennének.

A Steamnek hála a boltban vett és online aktivált, illetve online vásárolt példányokat egyaránt nyomon tudják követni. A Day of Defeat c. kiegészítőt egy hétvége erejéig ingyen elérhetővé tették. Miután mindenki jól belemelegedett a lövöldözésbe jutányos áron felkínálták megvételre. Mint az eladási adatokból kiderült az online eladások megugrottak, mégis ugyanabban az időszakban 28 százalékkal több dobozos változat kélt el, mint online. Azaz, Holtman szavaival élve, nem lehet megjósolni hova mennek az emberek vásárolni és szó sincs a két kereskedelmi csatorna kannibalizmusáról.

Végül a kiadók által démonizált kalózkodás kapcsán Holtman kifejtette, hogy a kalózok valójában rossz kiszolgálásban részesülő vevők. Oroszországot hozta fel példaként. A kiadók általában pár nap, esetleg hét vagy hónap késéssel dobják piacra az adott játékot a régióban. Az orosz játékosok viszont szeretnek olvasni, tájékozottabbak, mint amerikai társaik, így érthető módon a külföldi megjelenéssel egyidőben akarnak játszani az adott játékkal. Amióta a Valve hasonló elbánásban részesíti az orosz vevőket és világszerte ugyanazon a napon teszi megvásárolhatóvá boltban és online egyaránt a termékeit, a kalózkodás számlájára írható bevételkiesés is jelentősen lecsökkent.

A Valve tíz éves pályafutása alatt több, mint 30 millió - saját - játékot adott el. A Steamen jelenleg 15 millió aktív játékost tartanak számon, az eddigi legmagasabb egyszerre online lévők száma pedig 1,6 millióra tehető.

hardwired/gamedaily
  • arty
    :DDDD

(szépek a fémtokok, de az a "randa" müanyag az idő nagyrészében eltakarja őket - szivem szerint kidombám a "foliát" a fenébe, de akkor meg gondolom bekarcolodna a fém :( )
  • koryne
    Köszi, megfogadom :D
  • edios
    Nem akarok beleszólni az életedbe, de szerintem jobban járnál ha egy Rolls-Royce-t nem vennél meg! Úgy tudom az megéri!
  • koryne
    Oh, kösz, hogy szóltál :P
  • Lammer
    hat akkor teged bizony nagyon at akartak vagni, mert a 996(2004ig gyartottak es meg a GT2ok is olcsobbak) az elozo szeria vót es neked 997es arban ajanlottak a verdat! vigyazzal vele!

[kecizik]
  • DanielT
    Igen :DD Lehet, hogy egyszer meg is filmesítik :DDD