6215
A warez rossz
-
#5013 Nem emlékszem olyanra, hogy összemostam volna az összplatformot, a platformonkéntival. Természetesen, most sem úgy értettem a dolgot.
És sajnos a Piratebay dolog zaklatás. Azért nyilvános, azért van belőle hír, hogy fenyegetve érezd magad, ezért van hetente legalább 3 cikk SG-n, ezért van legalább heti egy hír a híradóban... Pláne, ha a piratebay ingyenes, "mindössze" pólókat árultak.
Továbbra sem mondom, hogy a warez csodálatos, és mindenki nyer rajta. csak annyit hogy.... (amit pár alkalommal elmondtam már) Tudod, miről beszélek.
És azokat, akik most buktak le, én sem sajnálom. De ezt is leírtam már. Ugyanis warez és warez közt is van különbség. -
Zóanagyvarázsló #5012 Emlékszem melyik kép volt ott. Platformonkénti lebontásban valóban PC vezetett NA+EU viszonylatban. De te áltlaánosságban beszéltél konzolokról, ugyanezekben a régiókban az asztali konzolok 2:1 arányban verik a PC-t. Azért értettelek dfélre, mert a másik topikban néha bedobja valaki (többször te is), hogy a PC egyedül lenyomja az "összkonzolt", de ez nem igaz.
Egyébként itt van az egész
Ha értelemzed a számokat, rájössz, hogy nincsen ellentmondáés a többi adattal.
A piratebay per nem zaklatás?
Miért, üzemeltető vagy? Nem gondoltam volna, hogy pár cikk miatt fenyegetve érzed magad. Viszont azokon, akiket elővettek, nem látok sok sajnálnivalót (pláne idehaza, a warezzel milliókat keresőkön). Persze a bíró körüli botrány tényleg nem semmi. -
Zóanagyvarázsló #5011 Danténak szántam azt a bekezdést is.
Azt viszont én nem látom ilyen egyértleműnek, hogy nem vennéd meg más lehetőség híján az adott - egyébként csak warezben érdeklő - termékek egy bizonyos részét. De ezt nem tudhatjuk, nem is szerencsés egy személyre leszűkíteni a kört. Általánosságban nézve viszont biztos vagyok benne, hogy emberek tömegei nem mondanának le csak úgy a hobbijukról, pláne ha szerencsésebb országban élnek, illetve egyáltalán jobbak az anyagi körüléményeik a hazai átlagnál. Hány és hány ember tismertem életem folyamán, akik havonta több ezer forintot költöttek el CD-k íratására tizenéve! Tehát komoly összegeket szántak a hobbijukra. -
#5010 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1218813069&no=10857
Az ez előtti hozzászólásban linkelt kép szerint, (amit azóta levettek) mégis vezetett. A TE általad linkelt cuccból vettem a képet.
A piratebay per nem zaklatás? a heti 3 SG cikk a témában nem zaklatás? Nem arról szól mind, hogy üldözik a warezosokat? Dehogynem. Nincs heti legalább 1 hír, a híradóban ebben a témában? Dehogy nincs. Sulykolják, folyamatosan, hogy a warez rossz.
Én azon a véleményen vagyok, amit ezerszer leírtam. Túl van hiszterizálva a dolog, erősen. De nagyon erősen. -
Zóanagyvarázsló #5009 Ismerem, sajnos nem vehető komolyan, nem ér sokkal többet, mint egy blogon való szavazás.
Az viszont enm igaz, hogy a "független" cikkek mindegyike ugyanarra a tanulságra jutna. Az már lehet, hogy az ismeretségi köröd, az általad látogatott fórumok linkjei segítenek torzítani az arányt. Tény, hogy a warez hatásai összetettek, de ez nem jelenti azt, hogy mindent összevetve nem érdemli meg a negatív előjelet. -
#5008 Na végre valaki, akinek van türelme szépen, a Zúrikönzégnek is értelmezhető módon leírni az igazat. :-))))
-
#5007 Artisjussal konkrétan a zenewarezt igazoltam, a játékwarezt nem. Játékwarezt továbbra is azzal az állítással igazolom, hogy attól, hogy nem töltök le valamit, még nem fogom megvenni. Nem vagyok rá se büszke, se nem kürtölöm világgá, de ez az igazság. Ha valaki csődbe megy, rajtam nem múlt. -
Zóanagyvarázsló #5006 Azért nem stimmel, mert nem ismered a számokat. Nem vezetett 2007-ben a PC szoftvereladásokban. A PC párti PCGA szerint sem. Azt a tanulmányt már linkeltem neked, a honlapjukon megtalálod.
Jó, Ők koncerteznek is. Viszont, valami hasonló, egyszerű, olcsó rendszer a játékiparnak csak a hasznára lehetne, még akkor is, ha a mostani kiadói hozzáállás mást mond, és sír a warez miatt.
OK, a Witcher koncerten találkozunk...
A hazai együttesek stúdiófelvételeinek költségét pedig kár a játékok kapcsán felmerülő költségekhez hasonlítani. Nem egy kategória. Ingyen csak flashjátékra futja.
Sötétbaromnak pedig ott van igaza, hogy addig, amíg sok száz, ezer forintos szerzői jogdíj terheli az adathordozókat, a kollektív bűnözés nevében, addig ne vegyék a bátorságot, hogy üldözzenek, nyomozzanak, vagy épp sírjanak a dolgon. Vagy-vagy. A kettő együtt nem megy!
Nyomoznak utánad? Zaklatnak? Vagy mi zaklatunk? Ez a topik éppen az önkéntes mentalitásváltásról szól, s nem az Artisjusról. Persze az ő vámukkal én sem értek egyet, de tőlem szerencsére legfeljebb marginális összeget gombolnak le, legfeljebb 1%-át annak, amit szerzői jogvédett termékekre költök. Most kezdjek el warezolni orrba-szájba, majd igazoljam ezzel? -
#5005 Itt található a felmérés. Én a magon töltöttem ki, eredmény hamarosan.
Úgyhogy független, csak rosszul fogalmaztam. A pontosság kedvéért vérwarezosok is kitöltötték, a torrentoldalon. Ennyi.
Nem hiszem, egyébként, hogy pont Te nem találkoztál még olyan cikkekkel, amiket említettem. Hiszen elég sokat olvasol. És ha az olvasási szokásaid nem szelektívek, akkor pontosan tudod, hogy a valóban független cikkek, felmérések általában arra jutnak, hogy a warez egyrészt csökkenti a forgalmat, másrészt növeli is. Így az derül ki, hogy mind azok az állítások falsak, hogy a warez rossz, mind az, hogy a warez jó. Valahol a kettő közt az igazság. Mindenesetre van, és lesz. Együtt kell élni vele. Totális ellenőrzés nélkül, aligha fog megszűnni, azt pedig már próbálták, közel 40 évig, nem működött. Meg kell tanulni együtt élni vele. Ez az egyetlen lehetőség. -
#5004 Az a gond, hogy még így sem stimmelnek a számok. Több, mint 2x annyi fogy ugyanis, az ára 30%-al drágább, ráadásul sok exkluzív cím is akad... Nálam még mindig nem stimmel.
Véleményem az, hogy túlzó a jelenlegi sírás mértéke, annak ellenére, hogy a warez valóban árt(hat) a játékiparnak.
Viszont, jelenleg a széllel szemben való hugyozás tipikus esete forog fenn. Ugyanis, tetszik vagy sem, van warez, és tetszik vagy sem, a jelenlegi rendszer nem kínál alternatívát ellene. Az, ami most mint per zajlik, vagy mint sajtóhadjárat, vagy warez elleni agymosás, egyetlen célt szolgál; Hogy a kiadóknak ne kelljen üzletpolitikát változtatniuk, hogy ne kelljen a jelenlegi (rossz) rendszeren változtatniuk.
Miközben a jóléti társadalom, amire a rendszer épít, már rég a múlté.
nem egy ember/eggyüttes ma már a weboldalán, ingyenesen kínálja a számait letöltésre, a zenei CD-k csak int plusz jelennek meg a kínálatukban, és nagyon jól megélnek. Jó, Ők koncerteznek is. Viszont, valami hasonló, egyszerű, olcsó rendszer a játékiparnak csak a hasznára lehetne, még akkor is, ha a mostani kiadói hozzáállás mást mond, és sír a warez miatt. Ezzel az erővel sírhatnának az árvíz, a földrengés, vagy a tornádók miatt is. Egyetlen különbség, hogy innen volna kiút, csak keresni kellene, nem szerzői jogvédeni...
Sötétbaromnak pedig ott van igaza, hogy addig, amíg sok száz, ezer forintos szerzői jogdíj terheli az adathordozókat, a kollektív bűnözés nevében, addig ne vegyék a bátorságot, hogy üldözzenek, nyomozzanak, vagy épp sírjanak a dolgon. Vagy-vagy. A kettő együtt nem megy! -
#5003 Nem utállak, de ettől még nem fogunk együtt zuhanyozni -
Zóanagyvarázsló #5002 Most is tart egy felmérés a magon, és eddig az derült ki, hogy a mocsok warezos TÖBB TERMÉKET VÁSÁROL, mint az aki nem töltöget egyáltalán.
Miközben fel nem lelhető, nem részletezett tartalmú "független" cikkeket emlegetsz etalonként, tényleg egy torrentoldal "felmérésére" hivatkozol? Persze a kiadóktól ez is független, talán a kelleténél jobban is...
Szerk. az előzőhöz:
Az alábbi összegben benen van a micropayment is, hiszen nem minden MMO havidíjas. -
Zóanagyvarázsló #5001 Ez arányaiban 44-45% körül lehet. -
Zóanagyvarázsló #5000 Valóban nincs 50%, mert 10,75 milliárdból "csak" 4.769-et tettek ki a havidíjak. -
#4999 Te csípsz engem, eddig nem volt hsz-ed, amibe ne lettem volna benne. -
#4998 "legutóbb pl a Mirror's Edge volt az, amit letöltöttem, és tetszett annyira, hogy már a listámon van."
Te valószínűleg abba a "játékvásárló" kategóriába tartozol, aki letölti, kipróbálja, ha tetszik, megveszi.
A kipróbálás pc-n úgy működik, hogy a gamer letorrentezi a cuccot. Konzolon pedig: letölti a demót. Én úgy gondolom, semmi kifogásolható nincs abban, ha valaki így jár el, mert nyilván van egy havi kerete mindenkinek, amit játékokra szán, és kipróbálatlanul lehet, hogy egy (vagy több) vacak játékra megy el a kereted, ahelyett, hogy 2-3 jó játékot szereztél volna be.
Már csak egy lépés lenne, hogy ne állj ki azok mellett, akik nem a fejlődés hívei. Ők a warezosok, és hidd el, ők máshogy gondolkodnak, mint te. Csak olvasgass vissza, havonta visszatérő vendégek próbálják megmagyarázni, hogy a warez valójában jó - és lásd meg az ellentétet a te valódi gondolkodásoddal.
Csak egy apróság: a lent említett 3 diszpinty mindegyike ezzel köszönt be első alkalommal ide: "A warez jó".
A következő 3 hsz-en belül előkerült a "ti sem vagytok szentek, bizonyára van mindegyikőtök gépén warez", és minden egyes alkalommal a srácok vették a fáradságot, és elmagyarázták, hogy ez senkit nem érdekel. A warez jó, vagy a warez rossz szerinted, és ha igen/nem: miért, és ennyi. Az, hogy a warezos többet/kevesebbet vásárol, az a kerülő max egy magaslabda lesz pl. egy JAG1 kezébe. Ne adjunk neki olyat...
Amúgy a "warezos többet/kevesebbet költ" dologra csak annyit: rossz a megközelítés. A kérdés helyesen az, hogy a hardcore gamer az éves 50-200 játékát (amit kijátszik) milyen forrásból szerzi be? Ha ő csak azt az 5-6 játékot veszi meg, amit tényleg nagyon megszeretett, akkor ő támogatja a jó fejlesztőket. Mellesleg többet költ játékra, mint egy átlagember. Így ez a gamer egy átlagembereknek szóló kérdőív eredményét a fals irányba tolja. -
#4997 Itt csak dumát látsz. Azt hiszik, hogy elolvasnak pár angol betűt, meg sony oldalt, és máris igazolva látják saját állításukat, miszerint minden játékot gyártó cég warez miatt ment csődbe. Sőt, _minden_ cég a warez miatt megy csődbe...
És akkor idehoznak egy krájziszt, ami akkor a fos lett, hogy a 'lewarázsolt' dvd-t sem éri meg...
Nézz meg egy CS-t, vagy Unreal-t, vagy Battlefield sorozatot...
-
#4996 Ez engem nem érdekel, mond te miből tevődik össze ténylegesen... a tényekre hagyatkozok azokat látom napról napra, játékról játékra. Ha nem tudod kihozni akkor lehet fals eredmények? -
#4995 Szerintem a jó megoldás egy WAREZ SMS jellegel működő 100%-osan legális, és egységes terjesztési rendszer jelentené. Csak ugye az a gond, hogy van kismillió kiadó, aki nem szeretne elcsoffadni. A helyzet viszont az, hogy internet utóbbi 10 évben végrehajtott hatalmas térhódításának köszönhetően lassan feleslegessé válnak, és emiatt foggal körömmel kapaszkodnak a menthetőbe.
Nyilván én sem hiszem, hogy lesz olyan, hogy egy helyen néhány kattintással elérhető lesz játék-film-zene és bármi más, de nagyon tetszene. Ráadásul több mint valószínű, hogy hajlandó lennék használni is. De amíg utalni kell, meg 27 helyre regisztrálni, meg neten rendelni és izgulni, illetve mindenféle közbeiktatott szarral kell szenvedni (steam-live-stb.), addig inkább kösz nem. -
#4994 Pici számtan; Legyen a PC forgalom FELE az MMO-k számlájára írható. (10-20%-nál nem több, amúgy) Egy konzolos game elmegy 3-5 millió példányban, egy PC-s sikeres 1-2 millióval. A konzol játék 30%-al drágább, korábban jelenik meg, és van nem egy exkluzív cím. Mindezt figyelembe véve, magyarázd már meg nekem, hogy jön ki az, amit mondanak? Mert én továbbra sem értem. És még egyszer mondom; A kereskedelem a szakmám. és középfoku közgazdasági ismereteim vannak.... Én nem tudom kihozni, sehogyan sem a jelenleg publikált eredményeket. Sehogyan sem... Ha megmondod, mi maradt ki a számításomból, tényleg hálás leszek! -
#4993 Viszont az éves szinten százezres nagyságrendű "hozzájárulás" már talán elég az önigazoláshoz, vagy nem? Amit ugye pusztán azért vesznek le az emberfiáról, mer szól a rádió. Na az a nem mindegy. Szerintük ugyanis a vendég AZÉRT JÖN BE, MERT szól a rádió.
Illetve a mai napig nem értem mi köze van ezeknek a tetveknek az én családi fotóimhoz. (van 2db 2GB-os kártyám, meg néhány 512-es)
Én sajnos nem vagyok itt jó példa, mert ezeket az autómban használom és történetesen zene van rajta, de az emberek 99,5%-a nem cselekszik hasonlóképpen.
Visszatérve a warezra: nekem, amíg nem volt saját keresetem, az halál biztos, hogy egy kanyi vasat nem adtak volna arra, hogy játékot vegyek. Most pedig nem vagyok annyira vastag, hogy csak úgy megvegyem ami tetszik. 10ezerért vagy többért pedig nem rizikózok.
Amúgy lehet, hogy úgy tűnik védeni akarom a warezt, mert nem így van. Csak a kereszteshadjáratot nem egy ilyen lepukkant helyen kell erőltetni, hanem ott, ahol a 40 euró egy esti sörözéssel egyenlő. -
#4992 ja a fizetős MMO... konzolon nincs pécénvan, hatalmas bevételt generál, de ez nem fogja előrevinn a pécés piacot egy tapottat sem -
#4991 Kerestem a legutóbbi cikket, amit erről olvastam, sajnos nem találom. De ez sajnos nem hazugság. A (kiadóktól) független felmérések, MINDIG erre a következtetésre jutnak. EZ TÉNY! -
#4990 "hanem az átlag fogyasztót, mint pl én is vagyok. Sok játékról nem is hallottam, de mivel tag vagyok egy két warez oldalon"
HAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA. LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt fejezzük be. -
#4989 ICS!
Én azt "érdekesnek" tartom, hogy konzolon sok milliós eladások vannak, PC-n alig fogynak a játékok, mégis, az összbevétel terén a PC vezet. (legutóbb a 2007-es adatokat néztem,) Hozzáteszem, úgy, hogy több játék van konzolon, hamarabb, és ráadásul warezmentes a platform. Van egy kis közgadasági jártasságom, próbálok minden tényt figyelembe venni, de nem jön ki a végeredmény....
Terensz!
Igazad van! Tényleg!
Ha játékot csinálnék, persze, örülnék, ha nem lenne warez, és az is tuti, hogy nem egy fejlesztő bukott be rajta. Viszont, vajon hány cég ment tönkre? Mind a warez miatt? vagy más is közrejátszott? Mondjuk egy autógyárnál, vagy akármi másnál? Na ugye. A cégek egy része tönkremegy. Szellemi terméknél ezt könnyű kizárólag a warezre fogni. Én nem hiszem, hogy az az egyedüli ok, bár, hogy közrejátszott nem egy cégnél, józan ésszel nem tagadható.
Warezes többet vásárol... Vagy nem....
Ne a "nagy" gémereket hozd példának, hanem az átlag fogyasztót, mint pl én is vagyok. Sok játékról nem is hallottam, de mivel tag vagyok egy két warez oldalon, látok játékokat, amiket egyébként nem is látnék, legutóbb pl a Mirror's Edge volt az, amit letöltöttem, és tetszett annyira, hogy már a listámon van. Ha nem warezolnék, nem is tudnék róla; Ugyanis, nem olvasgatok utána, mint ahogy rengeteg más ember sem.
Aki folyamatosan olvasgat, naprakész a játékok terén, annál természetesen kevesebbet vásárolok de annál, aki nem, mint a nagy átlag, aligha...
És nem, nem gondolom érvnek, mindössze furcsának tartom a dolgot. És mint ilyet, egy tisztességről (is) szóló vitában megemlítésre méltónak tartom. -
#4988 a warezosok csak azt a játékot veszik meg amivel multiba sokat tud játszani ( mert ott nincs más választása, persze előtte évekig próbálkozik tört szerverekkel, hekkekkel, aztán feladja és megveszi ócsóért ) amit kijátszik egy nap alatt azért esze ágába sincs egy fillért sem fizetni ( nem hogy teljes árat... ) akárhogyan is nézzük ez tényleg hazugság -
#4987 Bár nem nekem írtad, de nyilvánosan, így hozzászólok.
"Ki, mikor bizonyította be, hogy a warez ártalmas?"
- Van egy szellemi terméked. Melyik esetben keresel rajta (hogy folytathasd a munkádat a bevételből)
a.) jó sokan megvásárolják
b.) valaki megvásárolja, majd a figyelmeztetés ellenére továbbadja másoknak.
Nem kell közgazdásznak lenned, hogy rájöjj.
"Most is tart egy felmérés a magon, és eddig az derült ki, hogy a mocsok warezos TÖBB TERMÉKET VÁSÁROL, mint az aki nem töltöget egyáltalán."
- A felmérések sikerességének egyik kulcsa a minta jó megválasztása, meg persze a jó kérdések a kérdőívben. Mivel az eredmény fals, sajnos a felmérés készítői valahol hibáztak. Van ilyen. Amúgy logikusan belegondolva ugye nem hiszed el, hogy JAG1, Narxis, Rundstedt17 - akik a topic megrögzött warezolói - pl. több játékot vesznek, mint pl. SQJ, DT, Lámi, aabyssx, meg úgy általában azok az emberek, akik sokat írnak ide, és az antiwarez oldalon állnak?
Esetleg kicsi a mintám ahhoz, hogy szignifikanciát találhassunk? Nem baj, ezzel azok sem foglalkoztak, akiket idéztél.
"Nem a játékok minőségének (esetleges) romlása az, ami miatt nem fogynak a termékek? (Elméleti kérdés...)"
- De, nagyon is. Azokat a cégeket (és programozóikat) akik anno korszakalkotó játékokat készítettek és megalapozták azt, hogy a ma készülő játékok nem rosszabbak még ennél a szintnél is. Mi lett a System 3-mal, Az SSI-vel, Sierrával, a Black Isle-lal, hol a Gremlin Graphics, a Brøderbund, és még számtalan olyan cég, akik ha nem lettek volna, ma nem lennének ilyenek sem a játékok? Hát, a nagy részük tönkrement. Némelyiket felvásárolta egy pénzesebb cég. Miért mentek tönkre? Nem voltak marketingeseik, akik kiszámolták volna, hogy mekkora haszon várható? Nyilván nem ezért mentek tönkre. Ha minden játékot mindenki csak letöltene, akkor minden fejlesztő tönkremenne. Ha mindannyian csak legálissal játszanánk, akkor támogatnánk a kedvenc műfajunkat, lenne pénzük a fejlesztőknek a következő project befejezéséig, sőt: tudnának bővülni, és esetleg nem kéne egy megjelenésre éveket várni.
"Ugyanakkor a tisztességről szólva; kiderült, hogy a pirate-bay es perben az ítélkező bíró, a felperes érdekvédelmi szervezet tagja... Ennyit a "jogvédésről". Tisztességes bíró, (nevezzük embernek) feláll, és közli az összeférhetetlenséget, mikor ráosztják az ügyet."
- Ugye nem gondolod komolyan, hogy a warez rossz/jó vitában ez egy érv? -
#4986 "Nem a játékok minőségének (esetleges) romlása az, ami miatt nem fogynak a termékek? (Elméleti kérdés...)"
konzolon a kötelező címek kötelezően hozzák a milliós vagy sok milliós eladásokat ( heteken, 1-2 hónapon belül! ), pécén egy Krájzis évek alatt kiköhög egy 2 millát vagy a többi exluzív... pécén lehet hogy leáldozott, konzol köszöni jól van él és virul és az eladásokkal semmi probléma, a játékokkal semmi probléma. -
#4985 "Ki, mikor bizonyította be, hogy a warez ártalmas? Mert én akárhány független cikket olvastam a témában, valahogy az ellenkezője derült ki belőle. És a hangsúly a független szón van.
Most is tart egy felmérés a magon, és eddig az derült ki, hogy a mocsok warezos TÖBB TERMÉKET VÁSÁROL, mint az aki nem töltöget egyáltalán."
Nevetséges hazugság. -
#4984 "és azóta nem warezolsz játékokat, mióta boxod van" előtte se warezoltam, mert a pécém nem volt rá alkalmas hogy új játékokat futtasson, amivel meg játszottam az meg eredetibe megvan, azelőtt warezoltam, de az az előtt volt és nem tagadom, sose tagadtam, ez van... az régen volt, most most van.
garim már nincs egy ideje, szóval bármikor warezolhatnák rá, sőt 2 gépet is tarthatnák warezolás céljából... -
#4983 ICS!
1; Te a saját bevallásod szerint filmeket/sorozatokat leszedegetsz, és azóta nem warezolsz játékokat, mióta boxod van. Mondhatnám, azt is csak a gari elvesztése miatti félelmed okozza, de mivel ezt max sejthetem, nem tudhatom, így nem mondom. Ennek fényében a hozzászólásaid kissé vegyes érzéseket keltenek.
2; Ki, mikor bizonyította be, hogy a warez ártalmas? Mert én akárhány független cikket olvastam a témában, valahogy az ellenkezője derült ki belőle. És a hangsúly a független szón van.
Most is tart egy felmérés a magon, és eddig az derült ki, hogy a mocsok warezos TÖBB TERMÉKET VÁSÁROL, mint az aki nem töltöget egyáltalán.
Nem a játékok minőségének (esetleges) romlása az, ami miatt nem fogynak a termékek? (Elméleti kérdés...)
Félreértés ne essék; Azt a fazont, aki most bukott le, mert pénzért árulta a cuccost, én is megvetem; éljen meg a saját munkájából, ne a máséból, és azt szintén, aki fizetős warezt használ; Rengeteg helyről beszerezhető bármi ingyenesen, elég nagy palimadárság sms-t küldeni, FTP-t fizetni. És az már tényleg ártalmas, mindkét félnek, ugyanis fizetsz, tehát a fejlesztőnek is fizethetnél.... valamint, az ilyenekre való tekintettel olyan rossz a warez híre, hiszen máris számszerűsíthető az "okozott kár"....
Ugyanakkor a tisztességről szólva; kiderült, hogy a pirate-bay es perben az ítélkező bíró, a felperes érdekvédelmi szervezet tagja... Ennyit a "jogvédésről". Tisztességes bíró, (nevezzük embernek) feláll, és közli az összeférhetetlenséget, mikor ráosztják az ügyet. De ez nem, gond nélkül ítélkezett. Érdekes. Érdemes a két oldal módszereit összehasonlítani. Sok különbség nincs.... -
#4982 PC :) -
#4981 Szóval veszel 5 memkártyát hogy egy db zenei cédé árát visszatérítsed? ( a pénz ugyse fog ahhoz az előadóhoz kerülni, de ha már önigazolást keresel akkor mondjuk azt hogy oda fog ), ha ennyire szórod a pénzt akkor miért nem veszed meg inkább magát a terméket? olcsóbban ki fogsz jönni, hidd el... -
#4980 ENNYI555!5!%!4
(SSI jatekok BESZTESZT4ever!4) -
#4979 Khm... Nem mondom, hogy olvasd el a 4968 hsz-t, ami van ebben a topicban, de a topic mondanivalója (üzenete) nem állt nálad őssze
1. bekezdésed:
Senkit nem zavar/érdekel hogy mit warezolsz, meg mennyit, milyen sávszélen, stb.
2. bekezdésed:
Kis kitérővel kezdeném. Warez a film, a zene, a játék és a felhasználói program is, ha nem fizettél érte, vagy nem jogtiszta a te verziód. Itt mégis főleg a WAREZ JÁTÉKOKRÓL szól elsősorban a történet. Azért, mert ha te is 26 éve játszol - mint én - akkor tömérdek fejlesztő-csapatnak végleges tönkremenetelének láthattad, vagy egyszerűen olyan játékok nem jelentek meg, amiket milliók vártak. Magam részéről az SSI tönkremenetelét és a Last Ninja IV meg nem jelenését sajnálom a legjobban, mindkettő a warezolás számlájára írható. És esetleg egy kanál vízben meg tudnék fojtani mindenkit, aki nem vette meg anno a játékot, hogy mostanra akár 4-5 csodálatos Last Ninja epizóddal, meg ki tudja hány remek RPG-vel legyen gazdagabb a világ.
De: magammal kezdhetném, mert a Last Ninja 1-3 nekem pl warezben volt meg, ahogy pl. a Baldurs Gate és az Icewind Dale is. Ma már megvan az utóbbi 2 legálisban, a Last Ninja sorozat pedig régesrég abandonware lett, de a pénzem akkor kellett volna nekik, hogy tovább tudjanak lépni, mert ugye a civilizált ember pénzből él. Az én Baldursommal pedig nem az SSI-t támogatom (aki anno készítette), nem is a TSR-t (aki anno kiadta) hanem a Wizards of the Coast nevű, elődjénél gazdagabb, de nagyságrenddel tehetségtelenebb társaságot.
Szóval azt kéne már felfogni mindenkinek, aki a warezolást tényleg annyira jónak tartja, hogy amit tesztek ahhoz vezet, hogy nagyon jó játékok egyszerűen a tevékenységeteknek köszönhetően nem fognak megjelenni.
Az artisjus meg ebben a topicban (mivel elsősorban külföldi - játékokról van szó) senkit nem érdekel. -
#4978 es milyen platformra? ha szabad kerdezni ;) -
#4977 Vettem 3 játékot multkor,ezer FT volt darabja:
Hitman Blood Money,PoP Warrior Within,Fable.
ezek tényleg megérték,de tizezret akkor sem adok ki egy játékért.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legjobb Választás termékek a Media Marktban vettem őket -
#4976 [kiemeli a lenyeget]
En a regi Edda albumokat szeretem!
kolykod vótam, veredbo" letteeeeeeee-eeem -
#4975 vendeglatos tema:
1. ezt mar meg akartam kerdezni, hogy miert nem elozod meg ezt a tetves, maradi kommi stylet avval, hogy tenyleg popecul minden renben legyen? ha nem tud belekotni semmibe, akkor elmehet a zannyaba, nem? regi rendszerbol visszamaradt bunko magatartas... ugyanez van a kinai piacon... vamosok ingyen vasarolnak :D (csak mondjuk tegyuk fel, te osszetorod magad tenyleg, hogy minden rendben legyen... a kinai meg szetbombazza igy is a nemadofizeto, nemlevamolos, okoskodos stylelal a gazdasagot -.-) -
#4974 Mi volt előbb? A brutális mértékű warez, vagy az Artisjus? Ok, vagy okozat? Hány memória kártyád van? Mekkorák? Számoljuk ki mennyit fizettél eddig. Ráadásul nagyon nem annak akik termékét élvezed. Ha mégis Lagzi Lajcsi és Edda rajongó lennél akkor elnézést :)