6215
A warez rossz

• SötétBarom
    Az miért mentegetőzés, hogy a memkártyáimon (meg még máson is) keresztül fizetem a magyar popzenészeket és jogvédőket? Ha engem predesztinálnak warezolásra azzal, hogy előre megfizettetik velem az árát amikor adattárolókat veszek, akkor mire föl a nagy pofázás? EZ ugyan az (nem akarok szarországozni), amikor bejön a vpops fasszopó, vagy a munkaügyis, hogy 20 és itt se vagyok. Ugyanis ha nem, akkor így is úgy is megbasz valamiért. 15km-el arréb ez úgy működik, hogy szólnak előre, aztán jönnek. Ha valami nem oké, figyelmeztetnek, majd 2 hét múlva ellenőriznek újra.
  • SötétBarom
    Fogalmad sincs. :D De jó ez így. Egy vendéglátóegységnek tisztában vagy vele évente mennyit kell fizetnie azért, hogy szól a rádió, és van 2db TV?
  • Lammer
    nem szeretnek mas neveben beszelni*, azon jatekok neveben beszeltem amiket en is szeretek ;) van meg jo par igenyes nem ránengán monikaso style game amit keptelen vagyok tolni a stilusa miatt, de el kell ismerni, hogy rendelkeznek azon belso ertekekkel amik a kommersz higszar kategoriabol kiemelik oket...

*Abby is tol olyan gamekat amivel keptelen vagyok azonosulni, de elismerem muveszi, tartalmi mivoltat... hulyen "nezne" ki ha peldamban hasznalat targyat kepezne a meg nem nevezett Abbystyle jatekok akarcsak 1ike izs^^

kielegito voltam uram? -.-

ps: Dani! tudom-tudom, most jon az elcelodo kommented, amire nem vagyok kivancsi! -> hogy en dontom el, mi igenyes, es mi nem! (korantsem ezen celbol irtam fenti es lenti szosszeneteimet44!)
  • Narxis
    letölteni legális hahahahaha warezország óóóóó jeeeeee
  • DanielT
    Nem vennél meg mindent amit most kínodban leszedsz, de többet vennél meg(szükségleteid vannak), mivel nem lenne alternatíva. És a kifizetett pénzed pontosan oda folyna be, ahonnan a termék származik.

És ha elfogadod, hogy a warez rossz és helytelen, van benned megfelelő morális béklyó, akkor most sincs alternatíva. Autót sem viszel el gondolom, attól, hogy elhagyatottan áll és benne van a kulcs.

Egyébként itt sem kéri senki, hogy ne tölts le, stb, mert ugyan kit érdekel? Onnantól kezd izgalmassá válni, hogy a többiekhez hasonlóan kezded az ELVI SZINTŰ mentegetőzést az artisjussal meg a "megvenném, HA..." kezdetű mondatokkal. Na ezzel nem ért egyet a topik.
  • Istencsászár
    "Másfelől pedig a lewarezolt filmjeimet/zenéimet már bőven kifizettem annak a ***** ********* ******* ********** **** artisjusnak."

:) aha...
  • DanielT
    Az irónia a középső nevem és a viccelődés sem áll távol tőlem ;) Kéretik ennek tudatában értelmezni a leírtakat :)
  • SötétBarom
    Egy biztos: konkrétan az én warezolásom nem árt senkinek :D Mondom ezt azon a alapon, hogy tisztában vagyok az anyagi helyzetemmel, ill. hogy mire mennyit költök. Ha nem létezne warez, nem használnám azokat a cuccokat, amiket most pár napnyi hülyülés céljából letépek (FIZETŐS WAREZ OLDALRÓL OMFG) :D Néha az egy-egy játékot amit megveszek, meg megvenném amúgy is mert megéri (pl szegény GTA4 szarul ment mindenkinél, így teljesen baráti áron hozzájutottam használtan nem sokkal a megjelenés után :D).

Ellenben filmeket nem warezolnék, ha lenne alternatívája annak, hogy felmegyek egy FTP szerverre, böngészem a tartalmat, majd maximális sávszéllel leszedem azt, amihez épp kedvem van. Tudom, nyilván létezik már ilyen website, csak szenvedni kell a bankkártyával, nincs meg minden egy helyen, satöbbi.

Másfelől pedig a lewarezolt filmjeimet/zenéimet már bőven kifizettem annak a ***** ********* ******* ********** **** artisjusnak.
  • Terensz
    Egyetlen normális emberből sem vált ki megbotránkozást a fenti jelkép, mivel szemmel láthatólag a kép alkotója nemhogy egyetértene az elveivel, de elítéli a kommunizmust. Ahogy a nagy vörös karmos ember - mint a kommunizmus megtestesülése a kép szerint - sem kimondottan pozitív figúra. Aki ezért a képért képes feljelentgetni, az egy igazi szarrágó, és kívánom neki, hogy élete során soha ne érje akkora öröm, mint amikor a bíróságra benyújtja a feljelentését. Remélem a számára kedvezőtlen döntés után a perköltségeket is a "kedves" feljelentő állja.

A "warez jó" típusú beszólások, meg az állandó félremagyarázás (hogy a warez valójában senkinek sem ártalmas) - amit pl. JAG1 és Rundstedt17 művel - engem sokkal inkább megbotránkoztatnak, mint a sarló és kalapács használata egy kommunizmust szörnyetegnek beállító képen.
  • DanielT
    Alapvetően arról az állításról, hogy a warez rossz. Itthon jogszabályok szerint más kategóriába esik a szoftver és a film/zene és mivel a konzolos fórumban vagyunk, főleg a szoftver(játék és felhasználói is) rész az érintettebb.
  • SötétBarom
    Ez a topik konkrétan miről szól? A warez minden formájáról? Film-sorozat-zene-játék? Vagy csak a játék részről?
  • DanielT
    Mi kemények vagyunk. Többen jelentették már fel a topikot emiatt, volt rendőrségi ügy, tárgyalás meg ami kell, de mindig mi nyertünk, mert a kép egy Cseh szerveren van tárolva, ott pedig nem tiltott.
  • SrAta
    Ő srácok a bannerbe benne szabad lenni a sarlónak és a kalapácsnak?
    ha jóltom tiltott hatalmi jelkép. ha jóltom...
  • amodent67
    Te Lamme'boi, tényleg fárasztó már ez az "amit én tolok, az az attttttyaúristengigacsászár, amit meg ti toltok, az a megafos" duma, amit évek óta tolsz itt...
  • Lammer
    najo akkor elmondom mi a banatom:
    miert baj az, ha egy jatek nem arrol szol, hogy ránendgán stilusban vegigrohanok a palyan, letolom, robbanas-szep effektek, leckikszámesz styleban orul mindenki!44! (<--)
    miert baj az, hogy van egy olyan jatek amiben elbogyozik az eNber egy tok hangulatos (joesetben igenyes Art kerettel), kis parbeszedes, tobbszalu sztoris, kontenteros jatekkal??? miert???

osszefoglalva: Nagyon felek attol, hogy amilyen stilusokat en(meg meg gyanithatoan sokan) szeretek... a warez+'monikaso' style igenyek atvandorlasa a jatekiparba' koNbo MEG FOGJA olni szepen (lassan)...

(es most full komolyan nem akartam megbantani senkit, csak amolyan keserges Lami modra :D)
  • DanielT
    Na kábé.
  • Lammer
    amennyiszer mar leoltottal es megalaztal eNbereket itt a forumon(foleg a LOLaldozottban)... ugyerzem ennyi jar neked, minimum :PPPPPPPPPppppppkispe
  • Sir Quno Jedi
    Mindaz TUCATSZAR, amivel ti játszotok és mindaz SZUPEREXKLÚZÍV, amivel én! Vili:DDD

Ha ugyanazzal játszotok, az nem ér!
  • DanielT
    Kifogásolod a "ló túloldala" érvelést, amikor kinyilvánítod hulladék kommersz szarnak név szerint amiket én szeretek? Már megbocsáss...
  • Lammer
    veled errol nem fogok vitatkozni, mert te mindig a "lo tuloldala" stilussal ervelsz! igen, kommersz szarok amikkel ti jatszotok(forkráj, krájzis, re5, girz2 stb), amik felszines kiporgetheto instantget jatekok... ez van! a reteggamekhoz nem kell diploma ez teny(lo tuloldala ervelesteknik enivan? ezjuzsuol ahogy megszokhattuk toled ;)... de sok igenyes retegjatekbol arad a hangulat amit nem lehet bitre, meg hádééerre lemerni ;)

nem, nem kell linkelni a kiforgatott kotekedo kepeidet... ok igazad van, menjel vissza toljad valamék tucatakcioszarral tovabb :ppppp

ps: escét meg ne vedd a szadra, mert en szegyenlem el magamat helyetted is, menten :D:D:D
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem személy szerint nem jött be, a demót sem bírtam végig - mármint am ásodik részét, az elsőből annyit kibírtam.. Nem is a minősége miatt emlegettem (itt inkább a németföldön bejáratott név adta volna el a játékot), hanem azért, hogy mennyire nehéz fennmaradni, pláne függetlennek. Aztán lehet csodálkozni, hogy kell a fejlesztőknek a gonosz multik pénze.
  • DanielT
    Nem lusták. Leszarják.
  • DanielT
    Azért, mert én nem szeretem ezeket a játékstílusokat és az általad felsorolt címeket, nem tartom őket hulladéknak... tudod, ízlésről felesleges vitatkozni. Én a műfajukban kiváló játékokkal játszom. A nekem tetsző műfajokban.

Kommersz anyagok... ja, mert a felsoroltakhoz 3 diploma, meg rendkívül kifinomult ízlés kell ugye? Uggggggyanmár. Csak az nem kommersz ami neked tetszik? Há' ez nagyon érdekes. Ne térjünk vissza a Starcraft effektushoz.
  • BEAST #4950
  • Tinman #4949
    "egyre kevesebb olyan ceg lesz, akinek mersze lesz disciples, kingszbánti, eschalon hangulatu jatekokat csinalni... es miert??? mert a kocsog majom lewarezolja (meg azt is!) B+!!4 :CCC"

KÖHÖM...
  • Lammer
    a szokasos marakodas helyett inkabb gondolkodjunk el azon, hogy:
    a magunkfajta reteggamereknek lassan harangoztak... es miert? egyre kevesebb olyan ceg lesz, akinek mersze lesz disciples, kingszbánti, eschalon hangulatu jatekokat csinalni... es miert??? mert a kocsog majom lewarezolja (meg azt is!) B+!!4 :CCC

nagyitoval kell keresni a jo anyagot, sorry ha megbantok valakit(especiell Diti, Totti es a tobbi nagyuzemi hulladekzabbantora gondolva :D), de en peldaul keptelen vagyok tolni ezekkel a kommersz anyagokkal... olyan szinten aggaszto szvsz a helyzet... ezek a par poszttal ezelotti felsorolt tucatgamek nem hoznak lazba... es igen, lenne igeny a haMgulatos reteg gamekra is... csakhat szegeny kis cegek 3X meggondoljak azt is, hogy egyaltalan eljusson az otlet a boardig :C

fjucsor=muanyag, kommersz cuccok amikkel nem lehet nagyot bukni mert a disznok vennek!4! jo nagy igenyspreadet() becelozni, mert az a jo! + drogMMO!44 (<---)

ps: remelem sikerult kellokeppen belerugdosni mindenkibe xDDD
    [elfut]
  • BEAST #4947
    Veled az a baj itt a forumon hogy nagyon erolteted ezt a DT light stilust, de nem igazan megy meg neked :/
  • Istencsászár
    Amennyiben még mindig magadból indulsz ki igen az.
  • BEAST #4945
    :DDDDDD Najo, ez igy mar komolytalan...
  • Istencsászár
    Te azt írtad hogy nembaj hogy nem jön ki pécére, idézzelek vissza? az meg teljesen mindegy hogy neked tetszik avagy nem, mert ezek kiváló játékok, ha neked ebből egyik sem tetszik akkor nongamer vagy.
  • Rundstedt17
    mondjuk a fable 2-ért kár....
  • DanielT
    Nem értettem. Sajnálj.
  • BEAST #4941
    Ennel nagyobb hulyeseget meg nem nagyon olvastam, tehat ha nekem ezek a jatekok nem tetszenek akkor velem van problema, ertem. Amugy csak annyit megemlitenek hogy az a par millio is olyan ember mint te, vagy en... de ha igy ervelunk akkor az mmok a vilag legjobb jatekai, a wiirol nem is beszelve. :D

Raadasul ez itt off.
  • Istencsászár
    Nem tudom milyen az a Sacred minőségben, de ez a videjó nem túl meggyőző Sacred 2: Fallen Angel PS3 Gameplay Trailer persze tartalmilag lehet hogy rendben van.
  • Rundstedt17
    egyszerűen azért mert lusták átkonvertálni pcre....
  • BEAST #4938
    Azert mert egy betut elutottem feltetelezem ertetted mirol volt szo... ha nem, sajnallak.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha már Iron Lore, hasonló a helyzet az Ascaronnal is (Sacred 1-2), pontosabban abban reménykednek, hogy valaki segítő kezet nyújtva felvásárolja őket.
  • Istencsászár
    Ezek java sok millió eladott példánnyal büszkélkedhet...

GoW2 - 4+ millio
    Fable2 - 2 millo
    GTA4 - 10+ millio
    Resi 5 - 1.6 millio volt a múlt hónapban, mostanra megvan a 2 milla szvsz

ugytünik nem a játékkal van a baj, hanem veled, nem baj te nem szereted a TPSt meg az Akciót, csak az a baj hogy a játékosok túlnyomó többsége mind pécén mind konzolon ezt preferálják, vagyis azt hogy neked mi tetszik az ég világon senkit sem érdekel:) mert nem számít semmit...
  • aabyssx
    Ha én nem fizetnék adót, akkor mi lennék?
    Végülis nem veszek el semmit, és majd a többi tisztességesen adózó kipótolja az általam generált hiányt.
  • DanielT
    A mondatnak semmi értelme. Meg annak sem, hogy beszólsz.