6215
A warez rossz
-
#5213 Az a nem mindegy, hogy kik mondják ezt. Pl most te. -
#5212 Ehhez te is hozzájárultál, ne feledd (most is azt teszed szvsz.)! :D -
#5211 Vagy talan csak arrol van szo, hogy nem vevok a hulyesegeidre. Teny, hogy barkit megkerdezel az SG szinvonalarol, aki nem csak ide jar, az mind azt modja, hogy az internet legalja. -
#5210 ?
tény, hogy nem vezetek nyolc blogot és nem spammelem tele az összes hírt és topicot... naponta ránézek azért, de család és munka is van a világon. azért édi vagy, hogy hiányolsz -
#5209 Amugy hogy elfogytal a Gamer 365-rol... -
#5208 Ha 25-ször írja be lexikon hosszúságban a légbőlkapott baromságait, akkor is csak egyszer írjuk le, hogy légbőlkapott baromság. Értelmes ember ennyitől is észbe kap, hülyékkel meg nem érdemes többet vesződni.
Te meg kihúzhatnád a fejed a segglyukából, nem tudom, neki vagy nekünk kínosabb-e hogy ilyen lelkesen pincsit csinálsz magadból... -
#5207 A lakbér játékidőre eső részét, vagy a játék közbeni vécézések alatt lehúzott víz utáni csatornadíjat nem akarod véletlenül hozzászámolni?
5 évre veszel egy 50 ezer forintos konzolt. Ez évi 10 ezer Ft, havi 830 Ft. Túrórudira többet költesz. -
#5206 Így van, rá lehet mondani hogy drága, de az arányokkal azért legyünk tisztába... lehetne olcsóbb, erre lenne kitalálva a digitális terjesztés de nem olcsóbb, hogy miért? már ki lett ez tárgyalva bőven.
10 ezer egy játékért amibe minimum 10 órát beletol az ember nem sok, 10 ezerért mit tudsz csinálni? egy szombat esti bulin el megy annyi, egy gokartnál el megy annyi, egy paintballnál el megy annyi, vagy bármi más szórakozásnál ami pénzbe kerül... ezek nem létszükségek. A gondot ott látom hogy a sok jó játék maitt az emberek nem nézik hogy számukra mennyi szórakozást nyújt ez a termék, havont kijön 2-3 jó játék 1 platformra, nagyon sok pénz ez tény, de egy játékot ha valaki megvesz havi szinten, amivel 20-30-40-50 vagy több órát játszik, maximálisan kimaxolja, végigjátsza, feldez benne mindent és élvezi, ezért nem sok a 10 ezer forint... -
Zóanagyvarázsló #5205 Bár jobban belegondolva ez az eszmei értékes dolog nem vonatkozik nálam a 10- órás lövöldékre. Némelyik ugyan kifejezetten bejön, de nagyságrenddel nagyobb összeget csak kivételes esetben szánnék rájuk. -
Zóanagyvarázsló #5204 Egyet is értek meg nem is. Egyrészt fogyasztóként dőreség lenne az alacsonyabb árak ellen tiltakoznom, ráadásul én többnyire budget áron vásárolok (ha 2k-s bukással cserélsz el egy játékot, te sem szánsz rá többet, bár a polcra sem teszed végül - én pedig nem játszom végig :), csóró vagyok, DVD-tokért 4k-nál többet nem adok. (Eddig mindössze egyetlen DVD-tokos játékért adtam ki 3990 Ft-ot.)
Másfelől viszont a legkisebb gondot sem jelenti, hogy kivárjam a kedvező árat, és egy jó játék eszmeileg ennél tényleg többet ér számomra. (És ez nem jó, mert kitolja a lélektani határomat, ha nem vigyázok :)) -
#5203 Pedig rádférne...
Érdekes, hogy az Ő hsz-eire nem nagyon válaszolgatsz. :-) -
#5202 ICs!
IstenCsászár.... Bár sokszor nyomva marad az s-nél is a shift...
Valószínűleg ebből adódott akkor az, hogy kiakadtál a PS3 vs WoW írásomon. Előzménye ICs írása volt, és az Ő érveit használtam fel, hozzáteszem, csipkelődős, azaz "ne vedd komolyan" stílusban. Ott egyetlen érv se a sajátom, csak átcsoportosítottam...
Aabssyx!
Hardwert hozzáadtad? Konzolos játéknál a game maga drágább, PC-nél a gép, a kontrollerek, kormány, stb. Bill, egér fogyóeszköz, ott a TV, vagy monitor ára, az áram amit fogyaszt.... 500Ft-ra álomban jön ki egy óra szórakozás, sajnos sokkal több a végeredmény. És azt nem is említettem, hogy egy összegben fizeted ki, tehát érzésre is sok. -
#5201 Úristen, te elolvasod a közepéig?! -
tmisi #5200 "Ha egyébként nem tetszettek, akkor miért vitted végig?"
Nem mondtam hogy azt vittem végig amik tetszettek. Hanem amit végigvittem abból az ami megérné + végigvinném legalább még1x vagy van benne sok extra, azok. Magyarul ezek tetszettek, bár... Ami engem nehezen sarkall át, az az hogy nem szeretem a multit (bár az origi TDU-mmal elszórakozgatok néha) így szinte nincs különbség számomra a megvett és letöltött cucc között. Na az eredeti doboz és lemez mégiscsak különbség, de ha pl. Steamen töltöm le akkor kb. ugyanott vagyok, csak pénzbe került. Viszont hiába veszek mostantól eredetit, a régiekért ugyanúgy lekapcsolna a szoftverrendőrség. Kidobás nem jó 5let mert környezetszennyező.
Na ha már belekezdtem, akkor a hardverigényhez még adalék. Jó lenne ha a gyártól lemondanának a félévente kiadunk egy VGA szériát 126 féle variációval, aztán ember legyen a talpán, aki el tud rajta igazodni, és természetesen a programozónak is szar, mert ennyi féle hardverre (és meghajtóprogramra!) lehetetlenség tökéletesen optimalizálni. Kéremszépen egy PC hardvert soha nem lehet teljesen kihasználni. A HD4000-es szériának meg sem közelítik a határait, már fog jönni az 5000-es és akkor arra kell nyomatni mindent. Akinek gyengébb van az meg butít. Meg felbontást levesz. Az meg LCD-n kicsit érdekes lesz. Manapság már szerintem a PC erősebb FIZIKAILAG mint a konzol mégis lehet olyan szép és gyors játékot írni konzolra mint a PC-re. Mert ott maximálisan ki van használva a hardver, mert nincs más. Ez tényleg bukás lesz, aláírom. -
#5199 IstenCsászár, logisztikusnak ne menjél. :-))) -
#5198 > a játék most borzasztóan magas áron kínálja a szórakozást
Miva?!?
20 óra szórakozás simán benne szokott lenni egy játékban.
Én 10 ezer Ft fölött eddig talán 1-2 játékot vettem, szóval vehetjük a nem premier játékok árát 10000-re.
Órára lebontva ez 500 Ft/óra. Van ahol parkolásért elkérnek ennyit...
-
amodent67 #5197 Azt azért még áruld már el, hogy mi az atyaúristent jelent az az "ICS!", amit minden kommented közepébe beleírsz! :) -
#5196 Igen, ezek mind belejátszanak, belejátszhatnának. De mondjuk, belőlem speciel elég nehéz lenn több pénzt kihúzni, mivel figyelem a kiadásaim.
És, ez is egy lehetőség.
Az első bekezdésből kifelejtetted, hogy a digitális terjesztés költségei, jóval alatta vannak a mostaninak, így a 2,5-ös szorzó kb megállja a helyét.
ICS!
A játékipar is így gondolja, és nézd meg hol tart. Bizony a meki is egy alternatíva a szórakozásra, akárcsak a játék. (Egymagában ritkán mekizik az ember, inkább haverokkal teszi, mintegy szórakozási lehetőségként) Úgyhogy nem is rossz a példa, amit írsz. Bár a játék most borzasztóan magas áron kínálja a szórakozást, és ne felejtsük el; ez az alternatív lehetőségek keresésére sarkallja az embert. Hiszen a játék árát nem önmagában kell nézni, be kell ruházni a megfelelő eszközökbe, és minél tökéletesebb élményt akarsz, az ár annál magasabb. -
#5195 "És ha valaki azt hiszi, hogy egy 2000 ft-os játékból nem megy el 2,5x annyi, mint egy 10000Ft-os ból... Nem tudom, talán igaza van, talán nincs."
azért egy játékot nem kellene egy McDonalds menü szintjéra zsugorítani, amikor erre mindenkinek van pénze heti 2szer vagy többször... ( már aki jár oda, nagyon sokan vannak sajnos ), egy játék ennél többet ér, egy új játék egy magas költségvetésü játék jóval többet ér mint egy egy Meki menü... -
#5194 aaaa Dante nem lehetne, hogy kicsit roviditesz?
az egy dolog, hogy el sem olvasom, mert ujra es ujra jossz a tevhiteiddel, meg onigazolo baromsagaiddal... de mar uncsi
#5173: TereMsz jol irja, a BKV analogia nagyon ott van! (paszmek pont erre gondoltam enis tegnap delutan, mondom beirom, de reggel 6ig nem birtam abbahagyni az Arcanumot, qvva jo igy faMpatchel!4! ) -
Zóanagyvarázsló #5193 És ha valaki azt hiszi, hogy egy 2000 ft-os játékból nem megy el 2,5x annyi, mint egy 10000Ft-os ból... Nem tudom, talán igaza van, talán nincs.
Ha utánaszámolunk (nyersen), ez még mindig a bevétel megfelezése, az pedig nem a legjobb üzlet :) Az a kérdés, hogy adott játéknál a "ha már fillérekért van, megveszem" potenciális vásárlók vannak-e elegen, vagy eleve inkább szűkebb, áldozatkészebb a közönség, netán több millió méylen zsebbe nyúlni is hajlandó "rajongók" száma. Az induló ár filléres mivolta nekem nem tűnik annyira reálisnak, ha különböző mélységig zsebbe nyúlni hajlandóknak be lehe tárazni fokozatosan is, így senki nem fizet érdemben kevesebbet, mint amennyit hajlandó adni érte. Egyszóval: ez nem egy egyszerűen felszorozható képlet, gyakorlati példával, adatokkal lehetnénk csak előrébb.
A jövő szerintem nem önmagában a budget áron, digitális úton terjesztett játék, hanem az ehhez tartozó perc- vagy óradíjas lehetőségek (és multi!), pénzért letölthető kiegészítők, skinek tömkelege. Ha valóban túl akarunk lépni a jelenlegi kereteken, akkor bizony ezekkel számolni kell. Szóval lehetnek olcsó alapjátékok, de a teljes élvezet nem biztos, hogy olcsóbb lesz, lévén könnyebb az emberekből apránként kihúzni a pénzüket.
Ráadásul digitális terjesztés túlnyomóva vagy kizárólagossá válása az alternatív, olcsóbb használtpiacot is kiiktathatja, tehát egy riválissal kevesebb lehet. (És igen, a warezre is csapás lehet.) -
#5192 Nem, nem kell mondanod. De mint azóta Te is látod, még a jelenlegi rendszerben gondolkodsz. Most, per pillanat egy SMS ára 500-2000 Ft, amivel játékot töltesz, illegálisan. (jó, nem egyet) Meglehet szerezni ingyenes forrásból is. Viszont az SMS-webet működtetőknek nagyon is megéri a dolog, (persze, az nem biztos, ha összeadjuk a világszerte így vásárolt játékok árát, akkor kijön a fejlesztési költség) mindössze annyit akarok ezzel mondani, hogy a warezos is hajlandó fizetni.
Ami pedig azt illeti, elég sűrűn hallani, hogy a játékipar válságban van, CGI-s hírek közt is volt nem egy, ami ha nem is válságról, de csökkenő eladásokról mindenképp beszélt. Tehát, hiába lehet eladni, úgy tűnik, annyira mégsem lehet.
És alternatívának ott az internet. Így a szállítási, gyártási költségeket meg lehet spórolni, a terjesztésre rakódó árréseket, a vámokat egyebeket szintén. Az az átlagosan 10000 ft, máris csak 5000. És ha valaki azt hiszi, hogy egy 2000 ft-os játékból nem megy el 2,5x annyi, mint egy 10000Ft-os ból... Nem tudom, talán igaza van, talán nincs. Tényleg nem tudom; túl rég kiestem a szakmából, ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani.
TDU-t azért említettem, mert minden gyermekbetegsége megvolt; Rossz marketing, elmaradó PC-s támogatás, leálló szerverek, drága ár, stb...
TDU2 esetén ezen még lehetne változtatni. Említette itt valaki a Bornout-ot; Igen, kissé elszabták a reklámokat, nekem nem tűntek fel, igaz, csak 2-3 órát játszottam vele; Nekem túl... bugyuta volt. (Ez a jelző természetesen nem sértő szándékú. hanem mindössze vélemény) TDU-val több száz órát játszottam, a hibái ellenére bejött, és ahogy most látom, rengetegen vannak a szigeten, és a játék már budget kategóriás... Ahogy a topik pörgését nézem, jóval többen vannak, mint akkor, amikor még négy ropi volt az ára, a tízről ne is beszéljünk....
Ja, igen, voltak reklámok is; ott ahol a való életben, a reklámtáblákon. Online játék esetén, az a pár kb fel sem tünt, amit a reklámok betöltése jelentett.
TDU2-t valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy a normál, DVD-s értékesítés mellett digitálisan is terjesztik, "baráti" áron, a támogatása megfelelő, és az esetleges bugokra nem tojnak; Én is nem egy ismerősöm lebeszéltem a TDU megvételéről. Egyszerűen, mert nekem bejött ugyan, de ha egy haver ajánlja, hát párszor visszaküldtem volna anyukájába.
Ha a támogatás mellett jönnek +küldik, +kocsik, a lehetőségek ki vannak dolgozva, az autómosótól az ablaktörlőn és benzinfogyasztáson keresztül, a nyitható zárható tetőig, akkor már csak az első viszonylagos sikere miatt is sikerre van ítélve a dolog. Mondom, ennek alapvető feltétele a megfelelő támogatás. Én példának okáért, hosszú évek óta elösszőr fogok úgy játékot venni, az első nap, hogy nem próbálom ki előtte. Nem a bizalom miatt, hanem mert az esetleges hibák ellenére tudom, hogy tetszeni fog, és sok-sok órát fogok eltölteni előtte. Egy letöltés, esetleg más véleményre vezethetne.
Az én gyakorlatom, józan paraszti eszem azt súgja, hogy valami ehhez hasonló lehetne a kiút, digitális, olcsó játékok, amiket tényleg meg is éri megvenni. Mert valljuk be, Egy GTA4 messze nem ér tizenezret, sok más játékkal egyetemben. Még nyugati fizetések esetén sem. (Mondhatni, azokban az országokban, ahol nem jó előjel, ha jobb kocsid van mint a főnöködnek, ahol a pénz az Isten, tizenezer forint, vagy 50$ nagy pénz...Pláne, ha könnyű mellényúlni vásárláskor.) 10$ már nem annyira, persze, ha kicsi az esély, hogy mellényúlsz.
Mondom, ez bonyolult, hosszú téma, és annyi csak a biztos, amit már ezerszer leírtam; A jelenlegi helyzet, és az ahhoz való foggal-körömmel ragaszkodás, rossz üzleti húzás, és a warezt csak erősíti.
Lassan nem a megoldás, hanem a probléma maga. Ilyen helyzetben, nem szabad csodálkozni a warezon, hisz valamilyen szinten, még érthető is.
persze, a ware akkor is maradni fog; de ha a lan opciót kihagyják a játékokból, a multija élvezetes, (esetleges tört szervereken úgy sincs annyi ember, olyan hangulat, már csak a csíterek miatt sem) akkor az összeg már elég alacsony, hogy meggyőzzön a vásárlásról.
Persze, így is sok minden bejátszhat még, az állandó hardwerfejlesztésre kényszerülés, (azaz a a folyamatosan emelkedő gépigény) ugyanúgy vezetheti zsákutcába az ipart, mint az ezernyi más hibalehetőség. Ez egy nagyon átgondolandó, de mindenképpen szükséges váltás. És nem lehetőség, hanem kényszer. Legalábbis az én meglátásom szerint. És hogy tévedek, nincsen kizárva. -
#5191 -
Rundstedt17 #5190 Kapitalizmus van elvégre,amit lehet azt ingyen kell,épp elég drága az élelem,márkás ruhák illetve magas adók:D.na meg minimum 2évente új gép mert a pénzéhes dixnók xándékosan fejlextik úgy végtelen folyamat... -
Rundstedt17 #5189 A warez jó,értelmes emberek élnek vele.Amit ingyen is megkaphatok miért fizessek borzalmas összegeket? -
amodent67 #5188 Már mi nem ugyanaz? Csak azt mondom, hogy a játékok ára jelenleg jelentős korlátozó tényező az eladásokban és az új címekből is sokkal több menne el, ha mondjuk az áruk a jelenlegi 2/3-áról, feléről indítana. A 2000 forint kiskereskedelmi ár persze nyilván irreális új AAA címnél. -
Zóanagyvarázsló #5187 A legnagyobb profit szerintem ebből úgy hozható ki, ha eladják a hájppal a legkomoylabb vásárlói magnak, majd szigorúan időszakos akciókkal - akár más termékkel együtt adva - "rushokat" váltanak ki a többiekből. -
#5186 lecsapják az árát egy 2éves játéknak, ami rendben is van, de azért messze nem ugyan az mint egy teljes áru játék megjelenéskor -
Zóanagyvarázsló #5185 Valóban, úgy már nem annyira elképzelhetetlen, én is a jelenlegi körülmények között tartom kivitelezhetetlennek. -
Zóanagyvarázsló #5184 A Stardocknál mely játékok is budget árúak megjelenéskor? Én néha szoktam nézegetni őket, de bizony 50 dollár körül szoktak nyitni. Persze idővel olcsóbbak szoktak lenni, illetve az Impulse-on kínálják mások termékeit is, akár olcsóbb flashjátékokat is. -
amodent67 #5183 Egyébként én hiszek a masszív árcsökkentében. A múltkor beszélt a valve-ös Gabell arról, hogy amikor 75%-al lecsapják egy játék árát a Steam-en, 1000+%-os növekedések vannak eladásban és masszív növekedés a profitban. De ez csak természetesen digitálisan működik, ahol a letöltések számával nem nőnek arányosan a logisztikai költségek. -
amodent67 #5182 Mondom; Kiadói oldalon a labda, lépni kellene.
Erre egyébként van ötleted? Én csak ezeket látom:
Stardock - fapados, alacsony költségvetésű fejlesztés, szuper játékok, budget áron, szigorúan 0 DRM - 85-90%-os warez arány.
2Dboys - A már említett World of Goo, indie fejlesztés, szuper játék, Steam-en és még pár helyen digitálisan terjesztve (5 euro volt a múltkor.) - 90%-os warez arány
(ebben a két esetben ezek valós mért adatok)
Sok más kiadó - főleg PC-n a megjelenés után fél/egy évvel már féláras kiadások, sok esetben digitálisan is terjesztve - masszív warez arány. -
Zóanagyvarázsló #5181 Ha 2000Ft-ért adják a játékot, nagy valószínűséggel, sok millió fog elfogyni.
Talán igen, de így eleve sok milliós eladott példányszám kell a megtérüléshez is. Ráadásul a 2000 Ft-nak megfelelő árból még csak nem is ötödannyi profit keletkezik, mint egy 10k-sból, lévén a logisztika így érezhetően nagyobbat hasít a "tortából". Ha pedig az elvárásaidnak megfelleően drága játék esetén csak 7-10 millió eladott példány után beszélhetünk profitról, akkor bizony a túl nagy a kockázat, szerintem nem is lenne elég erős ehhez a Test Drive brand.
A legnagyobb sztárjátékokból viszont teljes áron is komoly milliók mennek el, és ha valamit egy komoly réteg drágábban is megvesz, az árcsökkentés nem indokolt. De egy kereskedőnek mindezt aligha kell magyarázni. -
amodent67 #5180 A TDU2 egy hatalmas szigeten játszódik, teli reklámozásra alkalmas felülettel, ami ráadásul a játékost sem zavarja; az élethűséget növeli.
Bournout Paradise. A város tele van reklámokkal, ami egyrészt kurva zavaró (és nem az élethűséget növelte), másrészt az én sávszélességemet használja, és cserébe még olcsóbb sem volt.
A játékfejlesztés mai üzleti modelljében egyértelmű, hogy a befolyó plusz pénzek nem a játékok árának, hanem a fejlesztés kockázatainak csökkentésére fordítódnak. Az, hogy ez mennyire jó vagy rossz, az egy másik beszélgetés témája, a lényeg, hogy GTA4 csak sok millió dollárból készülhet, kevés pénzből pedig csak World of Goo. Én személy szerint ez utóbbit többre becsülöm és jobban szeretem, de be kell látni, hogy World of Goo-kból nem lesz a filmipar bevételeit meghaladó videojáték iparág. -
#5179 Hozzáteszem; Én is warezolok, mondjuk úgy, önvédelmi céllal. És amíg a jelenlegi rendszer működik, nem is fogom abbahagyni. Amit teszek? Helytelen, tudom. Mindenesetre úgy érzem, jogos(?) De azért a lelkiismeretemet megnyugtatom azzal, hogy a TÉNYLEG jó, engem valóban érdeklő játékokat megveszem. Akkor is, ha egyik másik haverom hülyének néz miatta. (Hülye vagy, ingyé van...!) Nem, nincs ingyé... Csak egyre több, a méregdrága szemét a piacon. -
#5178 Valószínű rosszul fogalmaztam. A warez nem jó. Mindössze, van. És úgy tűnik, kiirthatatlan. Az egy globális jelenség, hogy az ingyennek nincsen konkurenciája.
A Te álláspontoddal, ott nem értek egyet, hogy a warez a kizárólagos ok, a csődbemenetelekre, egyebekre. Kicsit olyan a dolog, mint a Catrina hurrikán; Sírnak az amcsik, és jogosan. Mégis, az Ő káros anyag kibocsátásuk a legmagasabb a világon, Ők nem írták alá a korlátozó szerződéseket, gazdasági érdekek miatt. Akkor miért sírnak? Ok-okozat. Szennyezik a környezetet, a természet visszavág. Ennyi a történet.
KISSÉ hasonló a helyzet a warezzal is. Nem a hurrikán miatt kell sírni, meg kell szüntetni az okokat. Azaz a méregdrága, rossz játékokat, és alternatívát kell kínálni, érdekelté tenni a fogyasztót a vásárlásban. Biztos nem egyszerű feladat. De egy a gazdasági helyzethez, környezethez igazított, a játékos igényeit messzemenően figyelembe vevő rendszerrel ez nem lehetetlen. Hiszen minden más terméknél működik; A zenész, aki letölthetővé teszi a cuccot, posztert, lemezt árul, koncertet ad, nagyon jól megél. A filmipar a reklámokkal pótolja, pótolhatja a warez által okozott károkat, és ezt a játékoknál is meg lehet(ne) tenni.
Képzeljük el a következőt. A TDU2 egy hatalmas szigeten játszódik, teli reklámozásra alkalmas felülettel, ami ráadásul a játékost sem zavarja; az élethűséget növeli. Ha 2000Ft-ért adják a játékot, nagy valószínűséggel, sok millió fog elfogyni. Sok-sok millió. (Megfelelő reklámkampány után, természetesen) Vajon a hardware-cégek, az üdítőital gyártók , a chips-készítők kifizetnek egy Normális összeget a célzott reklámért? Ami az Ő célközönségükhöz jut el, ami sokmilliószór jelenik meg naponta? Nos ez ugyancsak tipp, de szerintem működne a dolog, azaz működhetne. Mert ha a játék jó, a fogadtatás, és a ár is kedvező, a gépigénnyel egyetemben, akkor szerintem, nagyon is működhetne a dolog. A játékos jól jár, mert bagatell összegért vehet egy sok száz órás játékot, a kiadó jól jár, mert finanszírozva van, stb... (TDU azért rossz ellenpélda, mert 1; drága volt, 2; a támogatás a béka seggét alulról súrolta)
Mondom ez tipp, és nem is biztos, hogy működne. De a jelenlegi rendszer viszont BIZTOS, hogy nem működik.
Mondom; Kiadói oldalon a labda, lépni kellene.
remélem, most sikerült érthetőbben fogalmaznom. -
#5177 Épp azon gondolkodom, hogy csomagot váltok.
20/10 megás netem van 2500-é' Most lett 50/25-ös csomag 4500-é'.
Annyival jönne le a cumó, hogy nem bírnám olyan gyorsan nézni. -
#5176 Először nagy kezdőbetűkkel akartam, de ronda lett. Így meg legalább csak annak tűnik fel, aki nagyon sokat játszott vele :-)
Amúgy a játékban nincs vessző a repulsive előtt, pedig tényleg kéne oda. -
#5175 Én lettem a warez megtestesítője? :-DD
Vagy egyszerűen magával ragadott az egyéniségem? :-)
Dante vigyázz, magukhoz akarnak édesgetni. NE MENJ A FÉNY FELÉÉÉÉ!!!!44
-
Zóanagyvarázsló #5174 OFF:
Aláírás
De ha nagy kezdőbetűkhöz nem is ragaszkodsz, a repulsive elé kell vessző. Ezzel a napi szőrszálhasogatás meg is volt :)