A warez rossz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Wow azért sikeres, mert nem lehet warezolni!
A PS3 akkor miért nem sikeres? Hiszen nem lehet warezolni... JA, rétegjátékok vannak rá, értem. Viszont a WoW rétegjáték, nem? Jó kis logikai bukfenc a dolog.... (lehet folytatni a drágasággal, ami mindkettõre igaz, vagy azzal, hogy szar, ami szintén... Innen nincsen kiút. Ami az egyiknek sikerül, az a másiknak nem...) Talán nem mindig a "rétegjáték" és a "warez"-az ok, hanem valami más, ami a mai játékok döntõ többségébõl hiányzik.... Hogy mi az, én sem tudom, egyébként már milliomos lennék.
Úgyhogy ne kenjünk mindent a warezra, próbáljunk meg látni is a pályán, ne csak nézni, és az elsõ szembejövõ magyarázatot tövig beszopni! (EZ utóbbi bekezdés már nem elsõsorban neked szólt Istencsászár)
http://www.freetvmaci.info/
De ha az autólopáshoz kellene hasonlítani, akkor inkább a kövi a történet;
Veszek a tetszõleges autógyártól egy csomó alapanyagot, (artisjus matrica) majd szerzek egy építési leírást valamelyik modelljükhöz. (Warezverzió) Otthon a kis mûhelyemben megépítem a tetszõleges verdát (Veszek egy PC-t, flesheltetetem a konzolt) és kimegyek vele az utcára. (Használom)
Most akkor én loptam az autót, vagy sem?
Szerintem ez már véleményes, erõteljesen, annak ellenére, hogy a verda tervei nem tõlem származnak. Sok oldalól lehet megközelíteni a dolgot, és a reális, elfogulatlan nézõpont az marad, hogy a dolog véleményes, viszont továbbra is azt mondom; az emberi felfogást sokkal, de sokkal nehezebb megváltoztatni, mint egy iparágat a kor szelleméhez igazítani. Most az elõbbi zajlik, holott az utóbbinak kellene. Az emberek majd változnak maguktól. (vagy nem.)
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Akkor eljutottunk oda, hogy a topik címét módosítani kellene egy "?"-el.
'A warez rossz?'
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A PS2 rõl szólva pedig az a furcsa, hogy azzal egyenértékû PC-bõl a többszöröse létezik...
És ezzel együtt többszörös warez is, mely megtette hatását, ha a legkevésbé warezbiztos gépre még kevesebb játék ment el. Tanulság: felületesen megközelítve a tényeket találhatunk alátámasztást mindennek, és annak az ellenkezõjére is.
ICS!
Lehet nem a warez miatt, de TÉNY, hogy a warezbiztos PS3 produkálja a leggyengébb eladásokat. (fogalmazzunk úgy, hogy az azon megjelenõ rétegjátékoknak esélyük sincs tömegjátékká válni)
A PS2 rõl szólva pedig az a furcsa, hogy azzal egyenértékû PC-bõl a többszöröse létezik...
Engem az szomorít el ebben a történetben, hogy nem látni kiutat; Az egyik fél nem hagyja abba a dolgot, a másik pedig foggal körömmel kitart valami mellett, ami egyrészt elavult, másrészt sok tekintetben kifogásolható, kifogásolandó. A megoldás, valahol félúton lehetne, és a labda, jelenleg a kiadók oldalán van. Egyedül õk tehetnének valamit a helyzet ellen, de semmi olyat nem látok részükrõl, jelenleg, ami a kiút felé mutatna. Na EZ a valóban szomorú.
Pc-re mellesleg én sem vennék meg semmit az utóbbi 2 év termésébõl 😛 Igaz, le sem warezoltam...
Xbox Live gamertag: kilencnad
PS3ra miért fogy kevesebb mint 360ra? jobb az MS marketing, a játékai idõben megjelennek, a játékok nem rétegeket próbálnak meghódítani hanem tömegeket. Ps3on semmi sem megy úgy, semmi sem fogy úgy ahogy kellene.
De nem, nem a warez miatt😊
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Na ez így van. Én a két kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt 2 évben amiket végigvittem (kb. 20-30 cím) mit vennék meg.
Amin röhögtem nemrég: GS-ben lehet Cryostasist nyerni. Még ingyen se kell (próba volt, de már töröltem). Ez a szar 20 fps-t alig bír kinyögni, pedig itt vidéken még az én gépemet is megirigyelnék sokan. És még nem is szép. + egy nyeszlett 6800GT van a gépigényben odaírva. Vicc. Na itt a vásárló átbaszása, aki meg engem hülyének néz, azt én sem tisztelem... Ilyenkor megértem a konzolosokat.
Ezzel szemben szerzõi jogok megsértésénél csak jelentõs vagyoni hátrány okozásától (2 millió fölött) terjedhet 3 évig a büntetés, egyébként csak 2 évig.
Nem azért, mert magyarok vagyunk, hanem a történelmünk miatt. Nem szabad csodálkozni, hogy minél keletebre megyünk, a warez annál nagyobb mértékû; hiszen, a volt keleti blokkban, "mienk volt az ország, magunknak építettük" így kivétel nélkül mindenki hazavitte... Sokan, fel vagytok háborodva a "lopáson" de tegye fel a kezét, aki még semmit, soha nem vitt haza az irodából, legyen az akár gemkapocs, vagy tollbetét, esetleg a suliban talált számológépet... Viccnek hangzik, de komoly; van olyan ismerõsöm, aki ugyanolyan nyomtatót vett, mint amilyen a melóhelyen van, mondván, így "ingyen" van a patron. Mellesleg a nyomtató egy méregdrága darab, sokkal jobban árt volna egy olcsó canonnal, amihez fillérek a patron. Ebben a szellemben neveltek minket a szüleink, ne csodálkozzunk.
Ami érdekes, hogy nyugaton, ugyan ez a helyzet, bár nem ennyire, és az a platform, amire van warez nincsen sokkal hátrébb az eladásokban, mint az, amelyikre nincsen. Ugye x360-ra van warez, azt hiszem Wii-re is, egyedül PS3-ra nincsen, mégis az van az eladási lista végén. Míg a PS2 sokáig vezette, holott arra is volt.
Lehet ezekre a dolgokra tetszetõs, hangzatos magyarázatokat találni, de sajnos nem abba az irányba mutatnak, hogy ez mennyire káros. Ugyanis. Nagyon sokan, (gyanítom a nagy többség) akkor sem venne játékot, ha nem lenne warez. Azokat pedig, akik vennének, kiegyenlítik az olyan példák, mint az enyém. Nem egy játékot KIZÁRÓLAG a warez hatására vettem meg.
Ennek ellenére, én is elítélem a lopást, és a warezt lopásnak tartom. DE nem tartom ördögtõl valónak, és elismerem, hogy haszna is van, a kár ellenére, amit okoz. Látom, hogy a jelenlegi helyzet nem megoldása a dolognak. Ez a "hiszti" amit csapnak körülötte csak a helyzet elmérgesítésére jó, és az exkluzívok, timed exkluzívok senki másnak nem használnak csak egy két cégnek, és ezek a cégek, nem játékfejlesztéssel foglalkoznak...
Autóvásárláshoz hasonlítani pedig butaság; A játék, film, zene, szellemi termékek. Nem kézzelfoghatók, így a szó hagyományos értelmében ellopni sem lehet õket. MAXIMUM jogtalanul használni. Azt pedig, még egy autó esetében sem büntetik olyan haj de nagyon. Nem vagyok teljesen tisztában a jogi szabályozással, de ha elviszel egy másfél milliós kocsit, kocsikázni, gyanítom, nem büntetnek meg annyira, mintha egy másfél milliós szoftvert letöltesz, és használgatod, MAGÁNCÉLRA. Arról nem is beszélve, hogy fel sem merül a másfél milliós károkozás fogalma a gépjármû kölcsönvétele esetében....
Bocsi a hosszú postért! DanielT nem kell válaszolnod, tudom...
Hát, nem is tudom... Én azért ezzel a mondattal nem igazán értek egyet <#idiota>#idiota> De azért linkelj máskor is, okulásunkra válik <#mf1>#mf1>
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tõlem :D
upacukafundalukafundakávékamaduka
basszus, nem fáradtok el? <#szomoru1>#szomoru1>
aki warezol, az kussoljon, aki meg nem, az örüljön, hogy megteheti.
end of discussion 😄
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Xbox Live gamertag: kilencnad
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Fõleg az a röhej amikor valaki dicsekszik azzal ha megvesz egy játékot mintha a világnak büszkének kéne lennie rá. Én is megveszek egy csomó játékot ami tetszik mégsem érzem magam ettõl nagy embernek meg felsõbbrendûnek de attól sem ha valamit letöltök.
Rég olvastam ekkora baromságot 😄DDDDDDDD
Mindenesetre úgy vélem, hogy a játékpaicot hazsnáltpiacnak és a kölcösnzési lehetõségnek kellene kiegészítenie, nem pedig a wareznek.
Ez pedig egy ajánlott publicisztika a használt játékokról.
ha valoban van olyan orszag, ahol az ujraeladasbol a szoftvert keszito ceg profital, akkor oket is lehetne kenyszeriteni arra, hogy az osszes beszallitojuknak fizessenek kvotat (feltetelezem hogy ezt nem teszik meg).
Fact2: boldogabb országokban üzletláncok is foglalkoznak ezzel legálisan, komoly jogdíjakat fizetve.
Fact3: a lehetõség, mely szerint a kifizetett szoftver a használtpiacon továbbadható, növeli az értéktartó erejét, és jobb befektetés lévén bátrabb vásárlásra ösztönzi az embert. Ezt alátámasztja a gyakorlat, de józan paraszti ésszel is belátható.
Question: ha egy játék kereskedelmi forgalomban nem kapható, akkor melyik az "erkölcsösebb"? Abandonware-t kiáltani (pedig ilyen nem létezik jogilag), és letölteni ingyen, vagy megvenni attól, aki már támogatta a fejlesztõket? (Nem mintha a 20 éves játékok letöltéséért el akarnék ítélni bárkit is, de ez jogilag warez, és manapság már próbálják az abandonware-t rásütni egyre újabb, akár még boltban játékokra is.)
Persze abban igazad van, hogy magánszemélyek egymás közötti adás-vételébõl nem kerül közvetlenül pénz a jogtulajdonosok zsebébe. Ez egy lényeges közös pont. De ha emiatt a warez=használt, akkor bizony te küklopsz vagy, mert köztudott, hogy a küklopszoknak van szemük, és valószínûleg neked is...
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
.:HNS-OЀX:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]
Akkor egy személyes vélemény, a Pinball FX demó pálya finoman szólva nem gyõzött meg, de a demóban a többit még csak megnézni sem tudom... talán szerencsésebb lenne 1 perces demó minden pályáról.
Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/
Ebben van valami, de talán megsúghatom, hogy ha minden jól megy, ez nem marad így sokáig 😊
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
http://store.steampowered.com/sub/469/
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
100% garancia meg nincs semmire.
Egyébként, ha a warez VALÓBAN teszt lenne, mondjuk azoknál a játékoknál amiknél nincs demó, akkor nem tartana ott a Pc gaming ahol most. Mert kurvára nem teszt, hanem a többségnek az egyedüli forma.
Ellenpélda: GTAIV - warez leszed, krekk megvár türelmesen. kb 10 óra gémpléj után OMFGWTFNEED. ->megvettem. Régebbi példa (sokkal) Fallout 2 - warez kipróbál -> miezaszar??? Rá pár hónapra unatkoztam, elkezdtem szöszölni vele.. Úgy 10 óra után már jónak tartottam, kb a 12ik végigjátszás után rájöttem, hogy a világ legjobb játéka. Azóta megvan az 1 és a 2 is origiben. Vagy pl a The Fall címû postapoc cucc (az az egy amit vakon vettem meg, de az csak 2000 volt 😊 )
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ