A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dante73
Kis érdekesség, neked Istencsászár!
A Wow azért sikeres, mert nem lehet warezolni!
A PS3 akkor miért nem sikeres? Hiszen nem lehet warezolni... JA, rétegjátékok vannak rá, értem. Viszont a WoW rétegjáték, nem? Jó kis logikai bukfenc a dolog.... (lehet folytatni a drágasággal, ami mindkettõre igaz, vagy azzal, hogy szar, ami szintén... Innen nincsen kiút. Ami az egyiknek sikerül, az a másiknak nem...) Talán nem mindig a "rétegjáték" és a "warez"-az ok, hanem valami más, ami a mai játékok döntõ többségébõl hiányzik.... Hogy mi az, én sem tudom, egyébként már milliomos lennék.
Úgyhogy ne kenjünk mindent a warezra, próbáljunk meg látni is a pályán, ne csak nézni, és az elsõ szembejövõ magyarázatot tövig beszopni! (EZ utóbbi bekezdés már nem elsõsorban neked szólt Istencsászár)

http://www.freetvmaci.info/

Dante73
Ha az elsõ bekezdésre gondolsz, nem értem a válaszod. Abban egy gramm feltételezés sincs. Nézz utána a warezes, és az autóelkötõs ítéleteknek. (Én a magam részérõl ezt mint leülepedett megállapítást mondom. Olvasgattam errõl is, arról is, ez a kép alakult ki bennem, persze, lehet ellentétes példát is felhozni; az összkép akkor is ez marad)
De ha az autólopáshoz kellene hasonlítani, akkor inkább a kövi a történet;
Veszek a tetszõleges autógyártól egy csomó alapanyagot, (artisjus matrica) majd szerzek egy építési leírást valamelyik modelljükhöz. (Warezverzió) Otthon a kis mûhelyemben megépítem a tetszõleges verdát (Veszek egy PC-t, flesheltetetem a konzolt) és kimegyek vele az utcára. (Használom)
Most akkor én loptam az autót, vagy sem?
Szerintem ez már véleményes, erõteljesen, annak ellenére, hogy a verda tervei nem tõlem származnak. Sok oldalól lehet megközelíteni a dolgot, és a reális, elfogulatlan nézõpont az marad, hogy a dolog véleményes, viszont továbbra is azt mondom; az emberi felfogást sokkal, de sokkal nehezebb megváltoztatni, mint egy iparágat a kor szelleméhez igazítani. Most az elõbbi zajlik, holott az utóbbinak kellene. Az emberek majd változnak maguktól. (vagy nem.)

JAG1
Az lett volna a baj, ha vetted volna a warezt. <#hehe>

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
"...találhatunk alátámasztást mindennek, és annak az ellenkezõjére is."

Akkor eljutottunk oda, hogy a topik címét módosítani kellene egy "?"-el.

'A warez rossz?'

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Sir Quno Jedi
Ma is vettem egy Too Human-t, nem warez. 😄 Baj?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tehát feltételez? Mert ha valami konkrétumra gondolsz, akkor leírhatnád, anélkül viszont nem látom ennek értelmét.

A PS2 rõl szólva pedig az a furcsa, hogy azzal egyenértékû PC-bõl a többszöröse létezik...
És ezzel együtt többszörös warez is, mely megtette hatását, ha a legkevésbé warezbiztos gépre még kevesebb játék ment el. Tanulság: felületesen megközelítve a tényeket találhatunk alátámasztást mindennek, és annak az ellenkezõjére is.

Dante73
Nem ez a lényeg. 3 évig terjed, de ha bizonyíthatóan csak kocsikázni kötötted el, nem eladni, stb, hanem furikázni, akkor nem kettyintenek meg annyira, mintha egy ugyanakkora értékû szoftverrel csinálod GYAKORLATILAG ugyanazt. Ugyanakkor a két esetben kirótt pénzbírság, még csak össze sem hasonlítható.
ICS!
Lehet nem a warez miatt, de TÉNY, hogy a warezbiztos PS3 produkálja a leggyengébb eladásokat. (fogalmazzunk úgy, hogy az azon megjelenõ rétegjátékoknak esélyük sincs tömegjátékká válni)
A PS2 rõl szólva pedig az a furcsa, hogy azzal egyenértékû PC-bõl a többszöröse létezik...
Engem az szomorít el ebben a történetben, hogy nem látni kiutat; Az egyik fél nem hagyja abba a dolgot, a másik pedig foggal körömmel kitart valami mellett, ami egyrészt elavult, másrészt sok tekintetben kifogásolható, kifogásolandó. A megoldás, valahol félúton lehetne, és a labda, jelenleg a kiadók oldalán van. Egyedül õk tehetnének valamit a helyzet ellen, de semmi olyat nem látok részükrõl, jelenleg, ami a kiút felé mutatna. Na EZ a valóban szomorú.

koryne
Ha egyébként nem tetszettek, akkor miért vitted végig?
Pc-re mellesleg én sem vennék meg semmit az utóbbi 2 év termésébõl 😛 Igaz, le sem warezoltam...

Xbox Live gamertag: kilencnad

Istencsászár
A PS2 A legsikeresebb konzol, warez ide warez oda, a hatalmas géppark, a rengeteg játék miatt a generációját szinte egyeduralomba töltötte.

PS3ra miért fogy kevesebb mint 360ra? jobb az MS marketing, a játékai idõben megjelennek, a játékok nem rétegeket próbálnak meghódítani hanem tömegeket. Ps3on semmi sem megy úgy, semmi sem fogy úgy ahogy kellene.

De nem, nem a warez miatt😊

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

"Nagyon sokan, (gyanítom a nagy többség) akkor sem venne játékot, ha nem lenne warez."

Na ez így van. Én a két kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt 2 évben amiket végigvittem (kb. 20-30 cím) mit vennék meg.
Amin röhögtem nemrég: GS-ben lehet Cryostasist nyerni. Még ingyen se kell (próba volt, de már töröltem). Ez a szar 20 fps-t alig bír kinyögni, pedig itt vidéken még az én gépemet is megirigyelnék sokan. És még nem is szép. + egy nyeszlett 6800GT van a gépigényben odaírva. Vicc. Na itt a vásárló átbaszása, aki meg engem hülyének néz, azt én sem tisztelem... Ilyenkor megértem a konzolosokat.

Elnézést, a jármû önkényes elvétele külön kategória, de egyébként ugyanúgy 3 év.

Ha egy másfél milliós kocsit jogtalanul "veszel kölcsön", akkor az nagyobb érétkre elkövetett lopás, 3 évig terjedõ szabadságvesztés lehet a büntetés.

Ezzel szemben szerzõi jogok megsértésénél csak jelentõs vagyoni hátrány okozásától (2 millió fölött) terjedhet 3 évig a büntetés, egyébként csak 2 évig.
Dante73
Magyarország alapból érdekes egy ország.
Nem azért, mert magyarok vagyunk, hanem a történelmünk miatt. Nem szabad csodálkozni, hogy minél keletebre megyünk, a warez annál nagyobb mértékû; hiszen, a volt keleti blokkban, "mienk volt az ország, magunknak építettük" így kivétel nélkül mindenki hazavitte... Sokan, fel vagytok háborodva a "lopáson" de tegye fel a kezét, aki még semmit, soha nem vitt haza az irodából, legyen az akár gemkapocs, vagy tollbetét, esetleg a suliban talált számológépet... Viccnek hangzik, de komoly; van olyan ismerõsöm, aki ugyanolyan nyomtatót vett, mint amilyen a melóhelyen van, mondván, így "ingyen" van a patron. Mellesleg a nyomtató egy méregdrága darab, sokkal jobban árt volna egy olcsó canonnal, amihez fillérek a patron. Ebben a szellemben neveltek minket a szüleink, ne csodálkozzunk.
Ami érdekes, hogy nyugaton, ugyan ez a helyzet, bár nem ennyire, és az a platform, amire van warez nincsen sokkal hátrébb az eladásokban, mint az, amelyikre nincsen. Ugye x360-ra van warez, azt hiszem Wii-re is, egyedül PS3-ra nincsen, mégis az van az eladási lista végén. Míg a PS2 sokáig vezette, holott arra is volt.
Lehet ezekre a dolgokra tetszetõs, hangzatos magyarázatokat találni, de sajnos nem abba az irányba mutatnak, hogy ez mennyire káros. Ugyanis. Nagyon sokan, (gyanítom a nagy többség) akkor sem venne játékot, ha nem lenne warez. Azokat pedig, akik vennének, kiegyenlítik az olyan példák, mint az enyém. Nem egy játékot KIZÁRÓLAG a warez hatására vettem meg.

Ennek ellenére, én is elítélem a lopást, és a warezt lopásnak tartom. DE nem tartom ördögtõl valónak, és elismerem, hogy haszna is van, a kár ellenére, amit okoz. Látom, hogy a jelenlegi helyzet nem megoldása a dolognak. Ez a "hiszti" amit csapnak körülötte csak a helyzet elmérgesítésére jó, és az exkluzívok, timed exkluzívok senki másnak nem használnak csak egy két cégnek, és ezek a cégek, nem játékfejlesztéssel foglalkoznak...

Autóvásárláshoz hasonlítani pedig butaság; A játék, film, zene, szellemi termékek. Nem kézzelfoghatók, így a szó hagyományos értelmében ellopni sem lehet õket. MAXIMUM jogtalanul használni. Azt pedig, még egy autó esetében sem büntetik olyan haj de nagyon. Nem vagyok teljesen tisztában a jogi szabályozással, de ha elviszel egy másfél milliós kocsit, kocsikázni, gyanítom, nem büntetnek meg annyira, mintha egy másfél milliós szoftvert letöltesz, és használgatod, MAGÁNCÉLRA. Arról nem is beszélve, hogy fel sem merül a másfél milliós károkozás fogalma a gépjármû kölcsönvétele esetében....

Bocsi a hosszú postért! DanielT nem kell válaszolnod, tudom...

Terensz
"oraz przy ¶ci±ganiu nie mo¿na u¿ywaæ mened¿erów pobierania plików oraz nie mo¿na ¶ci±gaæ wiêcej ni¿ jednego pliku w tym samym"

Hát, nem is tudom... Én azért ezzel a mondattal nem igazán értek egyet <#idiota> De azért linkelj máskor is, okulásunkra válik <#mf1>

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Ben007
én csak a battleföldeket veszem meg eredetibe

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tõlem :D

A kölcsönzés jogdíjköteles, ja, a használtjáték-eladás viszont nem az. Ebben a tekintetben a jogtulajdonosoknak nem jogi természetû a gondja, hanem az, hogy a kereskedõk kvázi élõsködnek a játékosokon és a fejlesztõkön.

upacukafundalukafundakávékamaduka

kuci06
loál, érdekes, hogy akárhányszor benézek, mindíg ugyanaz a 4-5 ember veszekszik ezerrel. 24/7

basszus, nem fáradtok el? <#szomoru1>

aki warezol, az kussoljon, aki meg nem, az örüljön, hogy megteheti.
end of discussion 😄

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Istencsászár
Egy gémernek a gyüjteménye a büszkesége, hiszen ez a hobbija... warezpisták ezt nem tudják megérteni.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DanielT
Igen, gyûlnek az önérzetes pistikék.
koryne
Felkerült a topic a top10-be, megérkeztek az egységsugarúak <#hehe>

Xbox Live gamertag: kilencnad

MR ME
zárható

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

rajmika1992
Adam II
Nevetséges, hogy nem férnek a bõrükbe a warez utálók. Muszáj volt nyitni neki egy topikot ami úgy is teli lesz flémmel, mintha mindez változtatna bármin is.
Fõleg az a röhej amikor valaki dicsekszik azzal ha megvesz egy játékot mintha a világnak büszkének kéne lennie rá. Én is megveszek egy csomó játékot ami tetszik mégsem érzem magam ettõl nagy embernek meg felsõbbrendûnek de attól sem ha valamit letöltök.

Narxis
a warez jóóó

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Istencsászár
80 forintos DVDRõl egész szépeket lehetett is olvasni mostanában😄D ( ez a fogyasztói ára, elõállítása 10 fillér😄 )

DanielT
"mellesleg egy dvd kicsit tobbol all, mint a rajta talalhato jatek/film/program. ha minden egyes ujbol eladas utan penzt kapnanak, akkor nekik is ujbol kellene fizetniuk a dvd korong gyartojanak, a dvd tok gyartojanak, a nyomdauzemnek, a fuvarozo cegnek, ezeknek pedig az erc kibanyaszo uzemnek, az ercet szallito cegnek, es a sor vegelathatatlan."

Rég olvastam ekkora baromságot 😄DDDDDDDD
Jó lenne ezt potnosan tudni, de én úgy tudom, hogy valamit ezért fizetniük, persze lehet, hogy csak az engedélyért amolyan Artisjus szinten. Az biztos, hogy a kölcsözõknek komoly jogdíjakat kellene fizetniük, mert az ebbõl való balhéról konkrétan is olvasta - a belga vagy holland videotékások nem tudtak fizetni.

Mindenesetre úgy vélem, hogy a játékpaicot hazsnáltpiacnak és a kölcösnzési lehetõségnek kellene kiegészítenie, nem pedig a wareznek.

Ez pedig egy ajánlott publicisztika a használt játékokról.
Istencsászár
Használt autó piac mozgatja az autópiacot, régit elad => újat vesz v. régit beszámít => újat vesz, ha nem lenne használt piac, az embereknek nem lenne pénze új autóra => az eladások visszaesnének.

mellesleg egy dvd kicsit tobbol all, mint a rajta talalhato jatek/film/program. ha minden egyes ujbol eladas utan penzt kapnanak, akkor nekik is ujbol kellene fizetniuk a dvd korong gyartojanak, a dvd tok gyartojanak, a nyomdauzemnek, a fuvarozo cegnek, ezeknek pedig az erc kibanyaszo uzemnek, az ercet szallito cegnek, es a sor vegelathatatlan.
ha valoban van olyan orszag, ahol az ujraeladasbol a szoftvert keszito ceg profital, akkor oket is lehetne kenyszeriteni arra, hogy az osszes beszallitojuknak fizessenek kvotat (feltetelezem hogy ezt nem teszik meg).
ez olyan dolog, hogy hasznal auto kereskedes is van. tudtommal toluk sem kap az autogyar egy fillert sem. attol kezdve, hogy egy termeket egyszer eladtak, elveszitettek a termek tulajdonjogat, tehat a kesobbiekben mar nincs is miert penzt fizetni nekik.
Sajnos a fact2 nem igaz. A fejlesztõk/kiadók régi nagy problémája, hogy az üzletláncok (és úgy általában a kereskedõk) vagyonokat szakítanak a használtjáték-kereskedelemmel, amibõl õk egy fillért sem látnak. Úgyhogy én személy szerint kizárólag magénszemélytõl veszek használt játékot.

Fact1: a használtpiac legális, a warez nem.
Fact2: boldogabb országokban üzletláncok is foglalkoznak ezzel legálisan, komoly jogdíjakat fizetve.
Fact3: a lehetõség, mely szerint a kifizetett szoftver a használtpiacon továbbadható, növeli az értéktartó erejét, és jobb befektetés lévén bátrabb vásárlásra ösztönzi az embert. Ezt alátámasztja a gyakorlat, de józan paraszti ésszel is belátható.

Question: ha egy játék kereskedelmi forgalomban nem kapható, akkor melyik az "erkölcsösebb"? Abandonware-t kiáltani (pedig ilyen nem létezik jogilag), és letölteni ingyen, vagy megvenni attól, aki már támogatta a fejlesztõket? (Nem mintha a 20 éves játékok letöltéséért el akarnék ítélni bárkit is, de ez jogilag warez, és manapság már próbálják az abandonware-t rásütni egyre újabb, akár még boltban játékokra is.)

Persze abban igazad van, hogy magánszemélyek egymás közötti adás-vételébõl nem kerül közvetlenül pénz a jogtulajdonosok zsebébe. Ez egy lényeges közös pont. De ha emiatt a warez=használt, akkor bizony te küklopsz vagy, mert köztudott, hogy a küklopszoknak van szemük, és valószínûleg neked is...
Nincs ojró jel a billentyûzetemen, me' anyuék nem tömtek $ egy puccos darabhoz!!!1!!!

JAG1
Ne $-t tömjenek, me júróé' adják az orandzsot. <#hehe>

Hú, mindjárt 7 óra és kelnek anyuék, megkérem már õket hogy tömjenek már egy kis $, meg akarom venni az Orange Boxot 10 euróért a Steam-en!!!!1! <#mf1>

"A warez rossz" Persze akinek van mamija meg papija és tömik $-al annak nem rossz. Majd ha meg tetszik egy játék talán kiadok érte $. De ameddig basznak normálisan megírni egy játékot pl GTA IV ha nem lenne ilyen bazinagy gépigénye meg vettem volna de így, hogy még tele is van bugoklkal nem kell. kb ennyi. A warez meg lehet jó is. Lopni is rossz még is csinálják csak sokaknak nem tûnik fel, hogy minket lopnak 😊 errõl ennyit

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

odex
Nekem az a véleményem hogy mi magyarok nem úgy vagyunk hogy gondolunk egyet és megvesszük eredetibe a játékot igen is kell nekünk a warez csak hát ezzel rontjuk azt is hogy pc-re így kevesebb játékot adnak ki hogyha senki nemveszi meg vagy találjanak ki egy olyan védelmet a játékokra!

.:HNS-OÐ&#8364;X:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]

DanielT
Arról nem is beszélve, hogy az autós témájú pályán a fõ 3D motívum egy béna sárga sárkány... te jó ég.
Hohó, én megvettem XBLA-n a Pinball FX-et!!! 😊

DanielT
Hmm.. nem is tudtam, hogy ti vagytok. Azt sem, hogy a Pinball FX -et csináltátok.

Akkor egy személyes vélemény, a Pinball FX demó pálya finoman szólva nem gyõzött meg, de a demóban a többit még csak megnézni sem tudom... talán szerencsésebb lenne 1 perces demó minden pályáról.
Neme.
http://www.youtube.com/watch?v=utV6896VtY0flipnic

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Istencsászár
<#eljen>

Banano
A warez jó.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

DanielT
Súgjad csak, kellene valami NAGYON DURVA grafikájú, fizikájú flipper 800 pontért 😊
guardian hero
"mert ez magasan agyonveri azt ami Liveon van jelenleg."

Ebben van valami, de talán megsúghatom, hogy ha minden jól megy, ez nem marad így sokáig 😊

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Ez újabb fejlesztés, valóban mutat "némi" elõrelépést a Pinball FX-hez képest, viszont PS3 exkluzív... de szerintem odabaszósan jó lett 😊 (azért merem így direktbe dícsérni, mert nem dolgoztam rajta 😊)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Azért egy ilyen mindenképp megéri 😊
http://store.steampowered.com/sub/469/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

DanielT
Tesztvezetés alapján is nehéz megítélni, hogy mit bír az autó 100.000 km után és mik lesznek a költségei. Erre vannak a szaklapok, elõzõ típusok, márka hírnév, amiket elolvasva nagyjából tudhatod mire számíts. Ahogy a demók mellett iszonyatos mennyiségû teszt van amit elolvashatsz vásárlás elõtt, ismerheted a fejlesztõk elõzõ munkáit, stb.

100% garancia meg nincs semmire.

Egyébként, ha a warez VALÓBAN teszt lenne, mondjuk azoknál a játékoknál amiknél nincs demó, akkor nem tartana ott a Pc gaming ahol most. Mert kurvára nem teszt, hanem a többségnek az egyedüli forma.
SötétBarom
Demo alapján elég nehéz ítélni. Példának ott a GOW. A demo tetszett. Warezt húztam is egybõl, ahogy kijött. Néhány óra játék után kiderült, hogy egy unalmas foshegy. Végig sem játszottam. Másik példa: FEAR (elsõ rész) demo alapján húdeállat király. Szintén érdektelenségbe fulladt viszonylag hamar. Szintén nem játszottam végig. Bioshock. Húdeállathúdefasza. Teljes: unalomba fulladás közeli állapot. Nagy nehezen végigszenvedtem (a végén már csakazértishamá'ennyitnyomtam).

Ellenpélda: GTAIV - warez leszed, krekk megvár türelmesen. kb 10 óra gémpléj után OMFGWTFNEED. ->megvettem. Régebbi példa (sokkal) Fallout 2 - warez kipróbál -> miezaszar??? Rá pár hónapra unatkoztam, elkezdtem szöszölni vele.. Úgy 10 óra után már jónak tartottam, kb a 12ik végigjátszás után rájöttem, hogy a világ legjobb játéka. Azóta megvan az 1 és a 2 is origiben. Vagy pl a The Fall címû postapoc cucc (az az egy amit vakon vettem meg, de az csak 2000 volt 😊 )

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;