A warez rossz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát ha Te lennél a gamer-en a mérce, akkor már rég nem olvasnám 😊 De mivel - mint említettem - napi szinten járok oda is, szerencsére tisztában vagyok vele, hogy max egy utolsó kis csicska lehetsz ott is, bár az ottani nicked ugye nem tudom beazonosítani (milyen érzés lehet, ha az ember szégyelli vállalni saját magát?). Nem tudom feltûnt-e, de az egyetlen ember aki megpróbált ott belém kötni (valami sonic nevû köcsög, nem te vagy az?), csúnyán beégette magát. Mondjuk ahogy halottam, nem ez volt az elsõ eset, meg valószínûleg nem is az utolsó, bár azóta lehet, hogy nicket cserélt õ is, mert nem nagyon láttam, hogy rontaná a levegõt.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
BAD Boys
tény, hogy nem vezetek nyolc blogot és nem spammelem tele az összes hírt és topicot... naponta ránézek azért, de család és munka is van a világon. azért édi vagy, hogy hiányolsz <#puszis>#puszis>
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Te meg kihúzhatnád a fejed a segglyukából, nem tudom, neki vagy nekünk kínosabb-e hogy ilyen lelkesen pincsit csinálsz magadból...
5 évre veszel egy 50 ezer forintos konzolt. Ez évi 10 ezer Ft, havi 830 Ft. Túrórudira többet költesz.
www.youtube.com/aabyssx
10 ezer egy játékért amibe minimum 10 órát beletol az ember nem sok, 10 ezerért mit tudsz csinálni? egy szombat esti bulin el megy annyi, egy gokartnál el megy annyi, egy paintballnál el megy annyi, vagy bármi más szórakozásnál ami pénzbe kerül... ezek nem létszükségek. A gondot ott látom hogy a sok jó játék maitt az emberek nem nézik hogy számukra mennyi szórakozást nyújt ez a termék, havont kijön 2-3 jó játék 1 platformra, nagyon sok pénz ez tény, de egy játékot ha valaki megvesz havi szinten, amivel 20-30-40-50 vagy több órát játszik, maximálisan kimaxolja, végigjátsza, feldez benne mindent és élvezi, ezért nem sok a 10 ezer forint...
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Másfelõl viszont a legkisebb gondot sem jelenti, hogy kivárjam a kedvezõ árat, és egy jó játék eszmeileg ennél tényleg többet ér számomra. (És ez nem jó, mert kitolja a lélektani határomat, ha nem vigyázok 😊)
Érdekes, hogy az Õ hsz-eire nem nagyon válaszolgatsz. :-)
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
IstenCsászár.... Bár sokszor nyomva marad az s-nél is a shift...
Valószínûleg ebbõl adódott akkor az, hogy kiakadtál a PS3 vs WoW írásomon. Elõzménye ICs írása volt, és az Õ érveit használtam fel, hozzáteszem, csipkelõdõs, azaz "ne vedd komolyan" stílusban. Ott egyetlen érv se a sajátom, csak átcsoportosítottam...
Aabssyx!
Hardwert hozzáadtad? Konzolos játéknál a game maga drágább, PC-nél a gép, a kontrollerek, kormány, stb. Bill, egér fogyóeszköz, ott a TV, vagy monitor ára, az áram amit fogyaszt.... 500Ft-ra álomban jön ki egy óra szórakozás, sajnos sokkal több a végeredmény. És azt nem is említettem, hogy egy összegben fizeted ki, tehát érzésre is sok.
http://www.freetvmaci.info/
Nem mondtam hogy azt vittem végig amik tetszettek. Hanem amit végigvittem abból az ami megérné + végigvinném legalább még1x vagy van benne sok extra, azok. Magyarul ezek tetszettek, bár... Ami engem nehezen sarkall át, az az hogy nem szeretem a multit (bár az origi TDU-mmal elszórakozgatok néha) így szinte nincs különbség számomra a megvett és letöltött cucc között. Na az eredeti doboz és lemez mégiscsak különbség, de ha pl. Steamen töltöm le akkor kb. ugyanott vagyok, csak pénzbe került. Viszont hiába veszek mostantól eredetit, a régiekért ugyanúgy lekapcsolna a szoftverrendõrség. <#hehe>#hehe> Kidobás nem jó 5let mert környezetszennyezõ. <#rolleyes>#rolleyes>
Na ha már belekezdtem, akkor a hardverigényhez még adalék. Jó lenne ha a gyártól lemondanának a félévente kiadunk egy VGA szériát 126 féle variációval, aztán ember legyen a talpán, aki el tud rajta igazodni, és természetesen a programozónak is szar, mert ennyi féle hardverre (és meghajtóprogramra!) lehetetlenség tökéletesen optimalizálni. Kéremszépen egy PC hardvert soha nem lehet teljesen kihasználni. A HD4000-es szériának meg sem közelítik a határait, már fog jönni az 5000-es és akkor arra kell nyomatni mindent. Akinek gyengébb van az meg butít. Meg felbontást levesz. Az meg LCD-n kicsit érdekes lesz. Manapság már szerintem a PC erõsebb FIZIKAILAG mint a konzol mégis lehet olyan szép és gyors játékot írni konzolra mint a PC-re. Mert ott maximálisan ki van használva a hardver, mert nincs más. Ez tényleg bukás lesz, aláírom.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Miva?!?
20 óra szórakozás simán benne szokott lenni egy játékban.
Én 10 ezer Ft fölött eddig talán 1-2 játékot vettem, szóval vehetjük a nem premier játékok árát 10000-re.
Órára lebontva ez 500 Ft/óra. Van ahol parkolásért elkérnek ennyit...
www.youtube.com/aabyssx
upacukafundalukafundakávékamaduka
És, ez is egy lehetõség.
Az elsõ bekezdésbõl kifelejtetted, hogy a digitális terjesztés költségei, jóval alatta vannak a mostaninak, így a 2,5-ös szorzó kb megállja a helyét.
ICS!
A játékipar is így gondolja, és nézd meg hol tart. Bizony a meki is egy alternatíva a szórakozásra, akárcsak a játék. (Egymagában ritkán mekizik az ember, inkább haverokkal teszi, mintegy szórakozási lehetõségként) Úgyhogy nem is rossz a példa, amit írsz. Bár a játék most borzasztóan magas áron kínálja a szórakozást, és ne felejtsük el; ez az alternatív lehetõségek keresésére sarkallja az embert. Hiszen a játék árát nem önmagában kell nézni, be kell ruházni a megfelelõ eszközökbe, és minél tökéletesebb élményt akarsz, az ár annál magasabb.
azért egy játékot nem kellene egy McDonalds menü szintjéra zsugorítani, amikor erre mindenkinek van pénze heti 2szer vagy többször... ( már aki jár oda, nagyon sokan vannak sajnos ), egy játék ennél többet ér, egy új játék egy magas költségvetésü játék jóval többet ér mint egy egy Meki menü...
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
az egy dolog, hogy el sem olvasom, mert ujra es ujra jossz a tevhiteiddel, meg onigazolo baromsagaiddal... de mar uncsi <#levele>#levele>
#5173: TereMsz jol irja, a BKV analogia nagyon ott van! (paszmek pont erre gondoltam enis tegnap delutan, mondom beirom, de reggel 6ig nem birtam abbahagyni az Arcanumot, qvva jo igy faMpatchel!4! <#zavart1>#zavart1>)
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Ha utánaszámolunk (nyersen), ez még mindig a bevétel megfelezése, az pedig nem a legjobb üzlet 😊 Az a kérdés, hogy adott játéknál a "ha már fillérekért van, megveszem" potenciális vásárlók vannak-e elegen, vagy eleve inkább szûkebb, áldozatkészebb a közönség, netán több millió méylen zsebbe nyúlni is hajlandó "rajongók" száma. Az induló ár filléres mivolta nekem nem tûnik annyira reálisnak, ha különbözõ mélységig zsebbe nyúlni hajlandóknak be lehe tárazni fokozatosan is, így senki nem fizet érdemben kevesebbet, mint amennyit hajlandó adni érte. Egyszóval: ez nem egy egyszerûen felszorozható képlet, gyakorlati példával, adatokkal lehetnénk csak elõrébb.
A jövõ szerintem nem önmagában a budget áron, digitális úton terjesztett játék, hanem az ehhez tartozó perc- vagy óradíjas lehetõségek (és multi!), pénzért letölthetõ kiegészítõk, skinek tömkelege. Ha valóban túl akarunk lépni a jelenlegi kereteken, akkor bizony ezekkel számolni kell. Szóval lehetnek olcsó alapjátékok, de a teljes élvezet nem biztos, hogy olcsóbb lesz, lévén könnyebb az emberekbõl apránként kihúzni a pénzüket.
Ráadásul digitális terjesztés túlnyomóva vagy kizárólagossá válása az alternatív, olcsóbb használtpiacot is kiiktathatja, tehát egy riválissal kevesebb lehet. (És igen, a warezre is csapás lehet.)
Ami pedig azt illeti, elég sûrûn hallani, hogy a játékipar válságban van, CGI-s hírek közt is volt nem egy, ami ha nem is válságról, de csökkenõ eladásokról mindenképp beszélt. Tehát, hiába lehet eladni, úgy tûnik, annyira mégsem lehet.
És alternatívának ott az internet. Így a szállítási, gyártási költségeket meg lehet spórolni, a terjesztésre rakódó árréseket, a vámokat egyebeket szintén. Az az átlagosan 10000 ft, máris csak 5000. És ha valaki azt hiszi, hogy egy 2000 ft-os játékból nem megy el 2,5x annyi, mint egy 10000Ft-os ból... Nem tudom, talán igaza van, talán nincs. Tényleg nem tudom; túl rég kiestem a szakmából, ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani.
TDU-t azért említettem, mert minden gyermekbetegsége megvolt; Rossz marketing, elmaradó PC-s támogatás, leálló szerverek, drága ár, stb...
TDU2 esetén ezen még lehetne változtatni. Említette itt valaki a Bornout-ot; Igen, kissé elszabták a reklámokat, nekem nem tûntek fel, igaz, csak 2-3 órát játszottam vele; Nekem túl... bugyuta volt. (Ez a jelzõ természetesen nem sértõ szándékú. hanem mindössze vélemény) TDU-val több száz órát játszottam, a hibái ellenére bejött, és ahogy most látom, rengetegen vannak a szigeten, és a játék már budget kategóriás... Ahogy a topik pörgését nézem, jóval többen vannak, mint akkor, amikor még négy ropi volt az ára, a tízrõl ne is beszéljünk....
Ja, igen, voltak reklámok is; ott ahol a való életben, a reklámtáblákon. Online játék esetén, az a pár kb fel sem tünt, amit a reklámok betöltése jelentett.
TDU2-t valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy a normál, DVD-s értékesítés mellett digitálisan is terjesztik, "baráti" áron, a támogatása megfelelõ, és az esetleges bugokra nem tojnak; Én is nem egy ismerõsöm lebeszéltem a TDU megvételérõl. Egyszerûen, mert nekem bejött ugyan, de ha egy haver ajánlja, hát párszor visszaküldtem volna anyukájába.
Ha a támogatás mellett jönnek +küldik, +kocsik, a lehetõségek ki vannak dolgozva, az autómosótól az ablaktörlõn és benzinfogyasztáson keresztül, a nyitható zárható tetõig, akkor már csak az elsõ viszonylagos sikere miatt is sikerre van ítélve a dolog. Mondom, ennek alapvetõ feltétele a megfelelõ támogatás. Én példának okáért, hosszú évek óta elösszõr fogok úgy játékot venni, az elsõ nap, hogy nem próbálom ki elõtte. Nem a bizalom miatt, hanem mert az esetleges hibák ellenére tudom, hogy tetszeni fog, és sok-sok órát fogok eltölteni elõtte. Egy letöltés, esetleg más véleményre vezethetne.
Az én gyakorlatom, józan paraszti eszem azt súgja, hogy valami ehhez hasonló lehetne a kiút, digitális, olcsó játékok, amiket tényleg meg is éri megvenni. Mert valljuk be, Egy GTA4 messze nem ér tizenezret, sok más játékkal egyetemben. Még nyugati fizetések esetén sem. (Mondhatni, azokban az országokban, ahol nem jó elõjel, ha jobb kocsid van mint a fõnöködnek, ahol a pénz az Isten, tizenezer forint, vagy 50$ nagy pénz...Pláne, ha könnyû mellényúlni vásárláskor.) 10$ már nem annyira, persze, ha kicsi az esély, hogy mellényúlsz.
Mondom, ez bonyolult, hosszú téma, és annyi csak a biztos, amit már ezerszer leírtam; A jelenlegi helyzet, és az ahhoz való foggal-körömmel ragaszkodás, rossz üzleti húzás, és a warezt csak erõsíti.
Lassan nem a megoldás, hanem a probléma maga. Ilyen helyzetben, nem szabad csodálkozni a warezon, hisz valamilyen szinten, még érthetõ is.
persze, a ware akkor is maradni fog; de ha a lan opciót kihagyják a játékokból, a multija élvezetes, (esetleges tört szervereken úgy sincs annyi ember, olyan hangulat, már csak a csíterek miatt sem) akkor az összeg már elég alacsony, hogy meggyõzzön a vásárlásról.
Persze, így is sok minden bejátszhat még, az állandó hardwerfejlesztésre kényszerülés, (azaz a a folyamatosan emelkedõ gépigény) ugyanúgy vezetheti zsákutcába az ipart, mint az ezernyi más hibalehetõség. Ez egy nagyon átgondolandó, de mindenképpen szükséges váltás. És nem lehetõség, hanem kényszer. Legalábbis az én meglátásom szerint. És hogy tévedek, nincsen kizárva.
Erre egyébként van ötleted? Én csak ezeket látom:
Stardock - fapados, alacsony költségvetésû fejlesztés, szuper játékok, budget áron, szigorúan 0 DRM - 85-90%-os warez arány.
2Dboys - A már említett World of Goo, indie fejlesztés, szuper játék, Steam-en és még pár helyen digitálisan terjesztve (5 euro volt a múltkor.) - 90%-os warez arány
(ebben a két esetben ezek valós mért adatok)
Sok más kiadó - fõleg PC-n a megjelenés után fél/egy évvel már féláras kiadások, sok esetben digitálisan is terjesztve - masszív warez arány.
Talán igen, de így eleve sok milliós eladott példányszám kell a megtérüléshez is. Ráadásul a 2000 Ft-nak megfelelõ árból még csak nem is ötödannyi profit keletkezik, mint egy 10k-sból, lévén a logisztika így érezhetõen nagyobbat hasít a "tortából". Ha pedig az elvárásaidnak megfelleõen drága játék esetén csak 7-10 millió eladott példány után beszélhetünk profitról, akkor bizony a túl nagy a kockázat, szerintem nem is lenne elég erõs ehhez a Test Drive brand.
A legnagyobb sztárjátékokból viszont teljes áron is komoly milliók mennek el, és ha valamit egy komoly réteg drágábban is megvesz, az árcsökkentés nem indokolt. De egy kereskedõnek mindezt aligha kell magyarázni.
Bournout Paradise. A város tele van reklámokkal, ami egyrészt kurva zavaró (és nem az élethûséget növelte), másrészt az én sávszélességemet használja, és cserébe még olcsóbb sem volt.
A játékfejlesztés mai üzleti modelljében egyértelmû, hogy a befolyó plusz pénzek nem a játékok árának, hanem a fejlesztés kockázatainak csökkentésére fordítódnak. Az, hogy ez mennyire jó vagy rossz, az egy másik beszélgetés témája, a lényeg, hogy GTA4 csak sok millió dollárból készülhet, kevés pénzbõl pedig csak World of Goo. Én személy szerint ez utóbbit többre becsülöm és jobban szeretem, de be kell látni, hogy World of Goo-kból nem lesz a filmipar bevételeit meghaladó videojáték iparág.
A Te álláspontoddal, ott nem értek egyet, hogy a warez a kizárólagos ok, a csõdbemenetelekre, egyebekre. Kicsit olyan a dolog, mint a Catrina hurrikán; Sírnak az amcsik, és jogosan. Mégis, az Õ káros anyag kibocsátásuk a legmagasabb a világon, Õk nem írták alá a korlátozó szerzõdéseket, gazdasági érdekek miatt. Akkor miért sírnak? Ok-okozat. Szennyezik a környezetet, a természet visszavág. Ennyi a történet.
KISSÉ hasonló a helyzet a warezzal is. Nem a hurrikán miatt kell sírni, meg kell szüntetni az okokat. Azaz a méregdrága, rossz játékokat, és alternatívát kell kínálni, érdekelté tenni a fogyasztót a vásárlásban. Biztos nem egyszerû feladat. De egy a gazdasági helyzethez, környezethez igazított, a játékos igényeit messzemenõen figyelembe vevõ rendszerrel ez nem lehetetlen. Hiszen minden más terméknél mûködik; A zenész, aki letölthetõvé teszi a cuccot, posztert, lemezt árul, koncertet ad, nagyon jól megél. A filmipar a reklámokkal pótolja, pótolhatja a warez által okozott károkat, és ezt a játékoknál is meg lehet(ne) tenni.
Képzeljük el a következõt. A TDU2 egy hatalmas szigeten játszódik, teli reklámozásra alkalmas felülettel, ami ráadásul a játékost sem zavarja; az élethûséget növeli. Ha 2000Ft-ért adják a játékot, nagy valószínûséggel, sok millió fog elfogyni. Sok-sok millió. (Megfelelõ reklámkampány után, természetesen) Vajon a hardware-cégek, az üdítõital gyártók , a chips-készítõk kifizetnek egy Normális összeget a célzott reklámért? Ami az Õ célközönségükhöz jut el, ami sokmilliószór jelenik meg naponta? Nos ez ugyancsak tipp, de szerintem mûködne a dolog, azaz mûködhetne. Mert ha a játék jó, a fogadtatás, és a ár is kedvezõ, a gépigénnyel egyetemben, akkor szerintem, nagyon is mûködhetne a dolog. A játékos jól jár, mert bagatell összegért vehet egy sok száz órás játékot, a kiadó jól jár, mert finanszírozva van, stb... (TDU azért rossz ellenpélda, mert 1; drága volt, 2; a támogatás a béka seggét alulról súrolta)
Mondom ez tipp, és nem is biztos, hogy mûködne. De a jelenlegi rendszer viszont BIZTOS, hogy nem mûködik.
Mondom; Kiadói oldalon a labda, lépni kellene.
remélem, most sikerült érthetõbben fogalmaznom.
20/10 megás netem van 2500-é' Most lett 50/25-ös csomag 4500-é'.
Annyival jönne le a cumó, hogy nem bírnám olyan gyorsan nézni. <#hehe>#hehe>
Amúgy a játékban nincs vesszõ a repulsive elõtt, pedig tényleg kéne oda.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Vagy egyszerûen magával ragadott az egyéniségem? :-)
Dante vigyázz, magukhoz akarnak édesgetni. NE MENJ A FÉNY FELÉÉÉÉ!!!!44
Aláírás <#eljen>#eljen>
De ha nagy kezdõbetûkhöz nem is ragaszkodsz, a repulsive elé kell vesszõ. Ezzel a napi szõrszálhasogatás meg is volt 😊
JAG1 téged most messiásként kezel, mert pl. az õ elméletét véded, úgy véli.
Most kicsit elkanyarodtunk, de most épp azok mellett állsz ki, akik úgy köszönnek be ide: "A warez jó". És általában hosszas meddõ vita után úgy köszönnek el: "Na császtok, letöltök pár játékot egy jó ki warez ftp-szerverrõl".
Szerintem ne azonosulj velük.
A warez nem jó és kész, biztos lehetsz benne, hogy a játékok minõségi romlásához vezet hosszú távon, mivel a kevésbé pénzes kisebb (és van köztük sok tehetséges) programozó csapat tönkremegy miatta.
Azt kijelenteni, hogy a warez jó, az olyan dolog, mintha kijelentenéd: bliccelni jó. Nem jó, mert a BKV-nak kevesebb bevétele lesz, mivel 2 millió tömegközlekedõbõl 1 millió potyázik (valószínûleg nem ennyi az arány, lényegtelen, ne köss bele) így nyilván kiesése lesz a várthoz képest, a költségei viszont attól megvannak. Nem jó potyázni, de sokan csinálják mégis, (velem is elõfordul) mert drága a jegy, kevés a pénz, stb... a szokásos történet. De legalább a bliccelõ ne akarja megmagyarázni, hogy a cselekedete jó, ennyi. Ez miért bonyolult?
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
(Akár itt SG-n) hogy a nagyit sok ezer dollárra büntették, mert az unoka mp3-at töltögetett a géprõl. Elsõ, egyetlen alkalommal.
Hasonló híreket már én is olvastam, de azokban a fájlmegosztás miatt volt durva az összeg, nem a magáncélú használat miatt, amit te említettél. (Hangsúlyozom, én sem tartom járható útnak az egyszerim letöltõk, fájlcserélõk mintegy szúrópróbaként való kiszúrása utáni elrettentését. Máshol kell ezt megfogni.)
Olyat eddig nem olvastam, hogy valaki elvitt egy kocsit, nem üzletszerû céllal, és egy ejnye-bejnyé-nél nagyobb büntit kapott volna. (persze, más tészta, ha hetente kapják el érte...) Viszont hetente 3 cikk szól arról, (Akár itt SG-n) hogy a nagyit sok ezer dollárra büntették, mert az unoka mp3-at töltögetett a géprõl. Elsõ, egyetlen alkalommal.
Saját képet nem kérek, már csak azért sem mert eddig nem is tudtam, hogy jogász vagy, azt hittem, elemzõ.
Egyébként nem értem ezt a linkelgetési mániát. Te is tudod, hogy az interneten minden megtalálható, és annak az ellenkezõje is. Ha linkelek valamit, akkor jön a kirívó eset, és egyéb magyarázatok. Ezért van az, hogy az utóbbi években, általam olvasott cikkekbõl leszûrt tanulságokat mondom el, anélkül, hogy bizonygatni is próbálnám. Ugyanis, én egy perverz vagyok; Ha olvasok, a mondandóra figyelek, nem a szavakra.... Mert ha azokat nekiállok boncolgatni, nagyon könnyen oda lyukadok ki, ahová szeretnék, nem oda, amit az írás szerzõje közölni akart. De gondolom, ezzel Te, mint elemzõ, tisztában vagy.
Azért nehéz úgy vitázni, hogy teszel egy hamis ténymegállapítást, majd másoktól várod, hogy megcáfoljanak.
A jármû önkényes elvételének alapesete bûntett, ha pedig ténylegesen eltulajdonításra kerül az autó, akkor (hacsak nem Trabantról van szó) az értéke miatt szintén lopás bûntette már. A szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsoló jogok megsértése ellenben vétség, a bûntetti alakzathoz jelentõs vagyoni hátrány vagy üzletszerûség kell. És a gyakorlatban egyáltalán nem azonos a két cselekmény súlyának a megítélése: magánszemélyekkel szemben szerzõi jogok megsértésének vétsége miatt szinte kizárt, hogy pénzbüntetésnél súlyosabb büntetést szabjanak ki, de inkább csak megrónak vagy próbára bocsátanak, míg jármû önkényes elvétele (vagy lopás bûntette) miatt nem ritka a letöltendõ szabadságvesztés sem. Forrást nem tudok linkelni, max a saját fényképemet, lévén napi munkatapasztalatról van szó.
Ez baze havi 2 játék. Ehhez a tempóhoz minden nap húzósan játszani kell, akár több órát. Aki ilyen szinten falja a játékokat, annak ez az egyik fõ hobbija! Mégsem áldoz rá? o_O
www.youtube.com/aabyssx
Tanulság: felületesen megközelítve a tényeket találhatunk alátámasztást mindennek, és annak az ellenkezõjére is.
Ha lövésed nincs a PS3-ról, akkor miért próbálsz ilyen-olyan általánosságokra épülõ feltételezésekre támaszkodva következtetéseket levonni?
Most akkor én loptam az autót, vagy sem?
Egyébként sem értek a kocsikhoz, de ahhoz végképp nincs lövésem, hogy mennyiben számítanak jogvédettnek a tervrajzok. Gyanítom, nem díjaznák, ha valaki egy az egyben másolná õket. Játékról pedig warezkópiát bárki képes másolni, kocsi esetében ehhez egy kicsit fejlettebb infrastuktúra kell. Mindenesetre kilopott tervrajzokért alighanem megüthetnéd a bokád, teljesen érthetõ módon.