17903
  • ChevyG #6260
    NR2003, ismered?

a saját barkácsprogiját használtam, tök 1xü.

csak fekete SZABÁLYOS négyszöget, és kört kell másolgatni, aztán tükrözni
  • gordon 24
    Milyen progival tudod ezt csinálni és hogy? Megmondod priviben?
  • ChevyG #6258
    "dolgozok, egy új festés tipuson. chevy03 (természetesen) az alap. de módósítom a lámpákat: elől a 91es camaro-hoz lesz hasonlatos, hátul kb a 60as impala-é.

itt a képz róla:

• gordon 24
    Szerintem tök jó hogy igy tolják egymást. Nem szeretném ha ez megszűnne, de abba igazuk van, hogy elég veszélyes. ez a No Zones jobban tetszik mint a puhább lökháritó.
    Mondjuk az a helyzet ezzel kapcsolatba, hogy sok versenyző emiatt nem szereti a "szűkítős pályákat" Pl: M.Martin nyilatkozta a multkoriban, hogy ez csak a nézők kedvéért van igy, ő pl abszolút nem élvezi sőt .Azt is hozzá tette (miután kiesett) "hogy tessék szorakozni".(nézőknek cimezte természetesen)
  • TheDreamingTree
    Na jó, megpróbáltam csak azt a 8 oldalt képként elmenteni, de nm jött össze, úgyhogy itt az egész újság :) Pdf, 32 mega. Bocs, én is igy találtam :)
    Kedvenceink kicsit más szemszögből (is).

Nézzétek meg: 141-148 oldal .
    Na azért a többi sem rossz, leszámitva a reklámokat.
    FHM May 2006
  • Totya000
    Lesz majd, természetesen.

A NASCAR reményei szerint az új lökhárító elveszi a kedvet a Bump Draftingtól

A NASCAR reméli, hogy az új, puhább lökhárítók felszerelése a Nextel Cup autókra majd csökkenti a Bump Draftingok számát, mely számos csúnya baleset okozója volt az elmúlt években. Az új elemet legelőszőr az április 30-i versenyen használják majd a Talladega Superspeedwayen.

A Bump Drafting az, amikor hátulról megütik a másik autóját, így nyerve sebességet az előzéshez. Ez nagyon jól működik az egyenesekben, de a kanyarokban már nem annyira, hiszen egy rossz ponton megtolt lökhárító az autó megpördüléséhez vezethet.

A kétszeres bajnok, Tony Stewart eléggé aggódni kezdett a Bump Drafting miatt - a februárban megrendezett daytonai Budweiser Shootout után az nyilatkozta, hogy a NASCAR-nak tennie kellene valamit, mielőtt valaki meghalna.

A Daytona 500 előtt a NASCAR bírák érvénybe léptették a kanyarokban a "No Zones"-t, vagyis ott tilos a lökhárítót megtolni. Még a túlságosan agresszív vezetésért járó esetleges büntetéseket is kilátásba helyezték, ami jobban csökkentette a Bump Drafting kedvet, mint a "No Zones".

A lökhárítók meglágyítása nagy változást hozhat.

"Izgatottan várom, mi lesz ebből, hiszen a NASCAR valami olyasmit csinál most, amire már régóta várok." - nyilatkozta Jeff Gordon, négyszeres bajnok és négyszeres Talladega győztes.

A változás kötelezi a csapatokat, hogy távolítsák el az acéllemezeket, amelyeket éveken át arra használtak Talladegában és Daytonában, hogy az autókat megerősítsék velük a kemény Bump Drafting érdekében.

"Kiváncsi vagyok rá, hogyan változik majd ettől a vesenyzés." - Gordon.
  • Jeff Gordon
    összesített lesz majd??? Olvastad a Vickers cikket a Hendricks topicban?
  • Totya000
    Texas 500 Margin of Victory eredmények:
    Helyes tipp: 5,229

1.MrSpock : 19 pont (3,574) Grat.!!
    2.gordon 24 : 18 pont (3,729)
    3.Jeff Gordon : 17 pont (3,861)
    4.dodgecharger : 16 pont (3,929)
    5.TSanyi : 15 pont (4,017)
    6.Tihy : 14 pont (4,129)
    7.robotnyk : 13 pont (4,230)
    8.STF0131 : 12 pont (4,239)
    9.Dougie : 11 pont (4,441)
    10.Dietrich/Nicko : 10 pont (4,443)
    11.ChevyG : 9 pont (4,452)
    12.p3t33 : 8 pont (4,487)
    13.Laffite : 7 pont (4,503)
    14.spedway : 6 pont (4,529)
    15.Zetterberg/McCants : 5 pont (4,585)
    16.Carti19 : 4 pont (4,606)
    17.TheDreamingTree : 3 pont (4,667)
    18.Minstrel : 2 pont (4,729)
    19.Totya : 1 pont (4,896)
    20.Dinsdale & Redvin : nem tippeltek
  • ChevyG #6252
    jah, bots, hogy nem irtam hozzá semmit, de látom sikerült rájönni
  • gordon 24
    Már nem emlékszem, valamelyik nagyobb könyves boltba, az a kiadó csinálja aki a Formula1-es könyveket. De az ára (ha jól emlékszem) 6000-ft körül volt.
  • gordon 24
    Köszi, már tegnap rájöttem ,hogy D.E-os repcsikről van szó.

Azt tudtátok, hogy Jack Roush is tud gépet vezetni.
    Sőt állitólag ő viszi pilótájit a verseníekre.
    A multkor látam egy műsort róla, a Discovery-n egy régi Mustáng gépe is van azzal repkedet ott.Persze nem ezzel szállitja a pilótákat, az egy másik.
  • Totya000
    Ha 5-6 ember heti 1-1 szócikket letükörfordítana, az nagyon szép lenne. Nekem is csak a heti egy darab a terv.
  • Totya000
    Le lehet fordírani az angol wikipédiából a Jimmie Johnson szócikket, igy nem kell keresgélni a neten infóért és nem kell azon sem gondolkodni, hogy mi legyen a szöveg. Egy tükörfordítással megoldható. Napi fél óra és megvan egy hét alatt, szerintem.
  • Jeff Gordon
    Hááát megtaláltam azt amit mondtál, azt a vitalapot. Szivesen megcsinálom a Jimmie Johnsonos részt, de ehhez idő idő és idő kell. nyáron (főleg érettségi után) szivesen elkezdem, ha nemgond. Mert most kb arra van időm, hogy fórumokba irogassak és ez pedig kemény munka(gondolom te is tudod). egyébként ha igény van rá készíthetné(n)k egy Hendrick Motorsportos wikipédiát is. ha addig elkezdenéd valamelyiket akkor megpróbálok majd segíteni benne. ill a Gordonosban mindenképp szeretnék segíteni...
    ha nem kezdenéd el akkor nyáron majd kérdezek infókat még erről...
  • Jeff Gordon
    Igen én is fordítgatok. A Hendrickes topicba majd lesznek egy pár fordítások még... és igyekszem minél több érdekeséget betenni majd a topicba.(persze banner is lesz majd)
  • Jeff Gordon
    DE=Dale Earnhardt. egyébként a logo azt hiszem a "Dale Earnhardt Legacy". bár ebben nem vagyok biztos mert nem látszik elég jól...
  • ChevyG #6244
    köszi, így már világos!
  • Totya000
    Szerintem az ritka dolog, hogy nyelvtudás nélkül sikerült NASCAR-fanná válnod. Én például nem is tudom, hogy az angol nélkül hogyan választottam volna magamnak kedvenceket és hogyan követném nyomon az eseményeket. Szerencsére nekem még eddig nem kellett sürgősen válaszolnom egyik topikban sem, azt hiszem, de ami késik, az nem múlik. Az információkat angol nyelven olvasom és onnan fordítom a wikipédiába vagy fórum(ok)ba. Pl. innen: raceslick. Természetesen, én sem vagyok perfekt angol, sokat segítenek az online szótárak.
    Hol láttál NASCAR könyvet?
    Köszönöm a reakciót és folytasd a fórumozást úgy, ahogy szeretnéd. A lényeg, hogy szeressük a NASCAR-t.
  • gordon 24
    Bocs hogy csak most válaszolok de csak most láttam az üzidet.

A Válasz: A 60-100.kör tályán a mult hétvégi Texasi futamon a Ku.Busch meglökte a G.Biffle-t és emiat a látszolag kicsi lökés miatt csunyán összetörte a Fordot. Na ezért válaszoltam azt Laffite-nek.
  • gordon 24

Az a baj ("Szép, de nem tudok segíteni."?),hogy én hozzám nem nagyon érnek el hírek. Tudod én a NASCAR-t az ABMoteurson nézem, az Francia.
    A NASCAR.com meg angol. Sajnos mivel se angolul, se franciául, nem beszélek igy nem tudom miket irnak.
    Magyarországon meg a NASCAR-ról nem sok hirt lehet találni.

Ezért van az hogy nem tudok neked segíteni.

Abban szerintem nincs igazad, hogy miket irok be,mert amiket kifogásolsz az beszélgtések utáni elköszönés, és ezek azért vannak hogy ne irjanak a többiek olyat amire sürgössen válaszolnom kéne. De ha igy látod hát az nem jó, de én ugy fogom továbra is csinálni ahogy én gondolom.

És egyébként te ezeket az infókat honnan gyűjtd?

A multkoriban láttam egy NASCAR-os könyvet abba biztos elég sok minden van de valami iszonyat ára van!!
  • Totya000
    Köszi! Vagyis "Szép, de nem tudok segíteni."?
    Ezekkel nagyban hozzá lehetne járulni ahhoz, hogy Magyarországon jobban megismerjék a NASCAR-t, hiszen a magyar google az első között mutat rá. Többet segíthetne, mint a
    "Jaj de szép!!!!!!!!!!!",
    "Na megyek szunyálni!! Szerbusztok!" és a
    "Na jól van srácok, jó éccakát!!
    Majd 2 hét mulva nyer a Gordon aztán ennyi, remélem.
    hali!!"
    Amelyektől, bár pörög a topik, de nem segít tájékozódni a többieknek.

Ezt barátilag jegyeztem meg. :-)
    Nem probléma, csak észrevétel.
  • Tihy
    néz a függőlegesen a logot, meg mindegyik lajstromjának utolsó két betűje is beszédes
  • gordon 24
    Szép! Mi ez?? (jó az hogy repülő én is látom)
  • ChevyG #6237
  • gordon 24
    Nagyon komoly dolgot hoztál össze Gratulálok!!!

Esküszöm hogy amióta a NASCAR-t nyomon követem (KB 6 Éve) Ilyen cikket még nem olvastam róla. Nagyon jó tényleg.. További sok sikert hozzá, és irj még többet.
  • Totya000
    Van ott vitalap is az adott szócikkeknél és ott meg lehet beszélni, hogy mit szretnél beleírni. Esetleg kezdhetsz önálló szócikket is. Egy Jimmie Johnsont, például.
  • Jeff Gordon
    a segítséget úgyérted, hogy neked mondjunk valamit v. mások is szabadon írhatnak bele? Igazából gondolkoztam hogy írjak-e bele, de gondoltam ez a te műved és nem akartam beleírni. de ha engedélyt adsz rá akkor...
  • gordon 24
    Sajnos elég nehéz jó képeket találni, főlleg olyat ami jó minőségü is.
    Sajna ez van.
  • Jeff Gordon
    igen. teljesen véletlenül akadtam rá a neten és gondoltam megosztom veletek... a mérete nem túl nagy, de még a neten is nehéz normális NASCARos képeket találni
  • gordon 24
    Jaj de szép!!!!!!!!!!!
  • Jeff Gordon
  • ChevyG #6229
  • Totya000
    Köszi a reklámot, ezeken dolgozom már jó ideje. Várom még mindig a segítséget. Az angol wikipédiáról is lehet fordítani.

Szócikkeim.
  • gordon 24
    Na sziasztok!!
  • gordon 24
    Ez Nagyon szép!!! Gratulálok Totya, Nagyon tetszik!!!!!
  • Dougie
    srácok, erre vetettetek mostanában egy röpke pillantást, szerintem kegyetlen jó lett
    nagy nagy köszönet Totyának
  • Jeff Gordon
    az első képen elég morcos kedve van Sadlernek
  • gordon 24
    Semmi csak a képeket az elöbb nem láttam, aztán azért irtam azt az üzit, de most minden rendben!
  • gordon 24
    Most már én is látom, Most már én sem értem!!!!
  • Jeff Gordon
    látható ez csak valamiért szarakodott, nem értem miért:S