17903
-
#6300 es ware sehr sehr gut... Nekem hoznál a szépen megkérnélek? és ha összejön a kiruccanás? -
#6299 idén vajon ki lesz az a 10?? tényleg nem lehetne egy ilyen tippet is játszani? mindenki mondana 10nevet és találatonként egy pont. -
#6298 Fú!! Gyerekek nem akkarom elkiabálni, de lehet hogy jövő szeptemberben ki tudok menni amcsiba!!!
Ha ugy alakul, akkor szivessen veszek relikviákat egy pár emberkének!!!
(Persze előre fizetve)
Meg ha sikerül kimegyek egy futamra is!!
Bárcsak összejönne!!! (de egyenlőre ugy néz ki fog) -
#6297 chase anno:D
-
Totya000 #6296 A NASCAR a növekedésével a tradíciókat kiterjesztette a hosszú ideje a sportot magukénak érző délieken túlra is
Fort Worth, Texas - Közel 190.000 drukker röffent össze az április 9-én, hogy láthassák Kasey Kahne győzelmét a Texas Motor Speedwayen a Nextel Cup legutóbbi versenyén.
Máshol, néhány drukker bizonyára morgolódott, talán Délen. A hajdani superspeedway nemkívánt változásokat hozott.
Ezt hívjuk csak a NASCAR-paradoxonnak.
A széria autós verseny sosem volt ilyen nagy, mint ma. A NASCAR nagyon messzire jutott rövid idő alatt és az emberek, akik akkor támogatták, amikor még csak déli regionális sport volt, most idegennek érzik magukat.
A régi fanok mérgesek amiatt, hogy a NASCAR elhagyta az olyan hőn szeretett déli helyszíneit, mint North Wilkesboro és Rockingham. Zavarja az is őket, hogy ma már több versenyző jön Kaliforniából, mint Karolinából.
Utáljá a tradíciókat felrúgó Chase-t is. Irtóznak a gondolattól, hogy a külföldi Toyota megjelenik, valamit a NASCAR diversity programját (külföldi és női versenyzők támogatása) is gyanakodva figyelik.
"A NASCAR-nak egy vékony vonalon kell egyensúlyoznia" - mondta Michael Pitts, a Virginiai Nemzetközösség professzora, aki éppen ebben a témában tart előadásokat. "Nem felejthetik el, hogy honnan jöttek, de a jövőbe is kell tekinteniük."
Februárban történt egy tanulságos eset az üggyel kapcsolatban.
Egy diversity program bejelentését követően Mike Helton, a NASCAR elnöke így nyilatkozott: "Erős a gyanunk arra, hogy az öreg délvidéki paraszt örökség már nem létezik. De azt is tudjuk, hogy erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy másokat is meggyőzzünk arról, hogy megértsék ezt az életérzést."
A szurkolók erre hamar mérgesek lettek.
Helton szerint ezt a riportereknek adott válaszát ezek a szurkolók rosszul értelmezték.
Egy bristoli újságolvasó e-mailje a szerkesztőségnek: "Én magamat délvidéki parasztnak nevezem, ami rendben is van. Büszke vagyok erre. Semmi kétségem efelől. Azonban ez nem túl jó kifejezés mostanság, mert ebben a helyzetben ez előítéletként hangzik."
Helton szerint a NASCAR-nak attól még megmaradnak a gyökerei, mert versenyeket tart Chicagoban, Texasban és Dél-Kaliforniában.
Azt viszont senki sem vitathatja, hogy a NASCAR növekedett a France-család keze alatt.
A kimutatások szerint 75 millió amerikai (minden negyedik) drukkernek tartja magát. A NASCAR bevétele 1,5 milliárd dollár évente, ami több, mint az NFL vagy az MLB (baseball) bevételei.
Az elmúlt 10 évben a hétvégi látogatottsága 23 %-kal növekedett, a TV nézőket is beleszámítva ez már 86%-os emelkedés. A drukkerek több, mint 60 %-a nem a tradícionális déli területeken él.
A régi szurkolók már akkor magukénak érezték a NASCAR-t, amikor az még nem volt trendi. A tradíció egészen a szeszcsempészekig nyúlik vissza.amikor azok a tuningolt gépeikkel próbáltak meglógni a fináncok elől, majd eljutottak Daytona Beach homokjáig.
A spotot nem sugározták a Tv-k országosan az 1979-es Daytona 500-ig. Ott az utolsó körben történt verekedés Cale Yarborough és Donnie Allison között nagyszerű látványosság volt az otthonülőknek:
Egy új fogalom született meg.
"Egyértelműen többen voltak a déliek, a felkelők zászlaja és minden ilyesmi." - mondta Pitts, aki egyetért a NASCAR terjeszkedési filozófiájával. "Néhányan közülük becsapva érzik magukat és azt gondolják, hogy a NASCAR-nál a pénzért mindenre hajlandóak."
Néhányan közülük elletágatott a martinsville-i DirecTV 500-ra, Virginiába. Körülbelül 70.00 szurkoló ülte körül a fél-mérföldes ovált a felhajtható, aluminium széksorokban. Az észak-karolinai Trinity-ből érkezett Donald Hill egy szatén Winston Cup-os dzsekit viselt, amely még abból az időből maradt hátra, amikor a NASCAR top divízióját a dohányipar támogatta és nem egy mobil telefon társaság.
"Egy kicsit megváltozott, amióta elhagyták Észak-Karolinát. - Hill. "Remélem, Martinsville megmarad, mert ha tovább folytatják, nem marad semmink."
Az ISC embere azt nyilatkozta, hogy a virginiai fél-mérföldes pálya jövőre is két versenyt rendezhet és valószínűleg utána is így lesz ez.
Az aggodalom azonban továbbra is indokoltnak tűnik, hiszen a NASCAR szerint az észak-keleti és az észak-nyugati területek nincsenek megfelelően ellátva versenyekkel.
A NASCAR szóvívője elmondta, hogy lehetségesek a jövőbeni terjeszkedések.
"A versenyzők, a csapatok, a szponzorok és a drukkerek is jelzik, hogy szükség van a további terjeszkedésre és ez majd a versenynaptár átszervezésével fog járni."
Amely valószínűleg újabb pofon lesz a jó, öreg délieknek.
-
#6295 Ja ő, már megint!!! (nem mintha baj lenne) -
#6294 Harvick nyert -
#6293 Valaki nem tudja, hogy a Waltrip ezen a versenyen miért forddal ment?
Mert idáig Dodge-al ment minden versenyen és a Nextel-ben is az a kocsija.
Érdekes, mert a rajtszám 99-nem változott csak az autó. -
#6292 Kevin Harvick nyerte a Busch series hétvégi futamát a Pepsi 300-at Nashvilleben:
-
#6291 21:50 perckor kezdődik a Busch széria futama a Moteurstv-én.
A verseny ugyan 15-én volt, de csak most adja le a Moteurstv.
A pole-t Danny Hamlin szerezte meg!! 20-as autó. -
#6290 Igen a 29-essel ment Az idénnyitó Daytonai futamon. -
Totya000 #6289 Én már teljes-szezonos Busch Szériásnak olvasom sok helyen Harvickot. Elég keményen vágtak bele már év elején:
#21 : Childress autó - Harvick (31), Burton (4?),
#29 : Childress autó - Harvick (már mintha ment volna vele), Burton (10),
#33 : Harvick autó - Harvick (4), Stewart (8), Hornaday (14), Fellows (2 Road Course)
#77 : Delana Harvick autó - Burney Lamar (R) (teljes szezon).
Harvick az érdekeltégei miatt bármikor beülhet egy másik autóba, ha nem sikerül valamelyikkel kvalifikálnia magát. -
#6288 eredeti terv az volt, hogy a #21-ben 31 versenyt megy Harvick, a többit Jeff Burton, de hogy ilyen jól megy neki, lehet változott már a helyzet. -
Dougie #6287 arról mit lehet tudni, hogy Kevin Harvick akar-e minden Busch versenyen indulni idén? és meg akarja nyerni, vagy mi? -
#6286 Jaj jaj, jaj, elírtam baszus!!!!!
Bill Elliott-ra gondoltam elnézést kérek mindenkitől.... -
Totya000 #6285 Biffle? Az egy #91-es, ha az alsó képről beszélsz. -
#6284 Igen csak a főmenőket számoltam: 25,5,48,24.
Terry Labonte-t nem számoltam mert ő összevissza autókkal megy hol a 96, hol a 44-essel.
Meg a Buscht sem számoltan hozzá.
De végülis igaz amit mondott ChevyG, ha igy nézzük valóban csak 40%. -
#6283 Enyém a 48,és a 24-es autó.
A fenyezést nem én csináltam, mert a bátyám autó fényező a wv-nél ő fulyta.
Utánna a matricákat csak rá kellet ragasztani, de az egész alváza ecsettel festve van, amikor megveszed, minden fehér.
Kb két hét meló, és egykis tapasztalat és készen is van!
Az Earnhardt, és Biffle autója valami nagy modellező birtokában van, nem magyarországon. -
#6282 A DE makett nagyon tuti, még a keréknyom is ottvan az oldalán.
gordon24, ezeket festékszoróval fested és utána matricáztad? -
Totya000 #6281 Nagyon szépek, grat. hozzájuk! Nekem is be kell szereznem 1-2 darabot.
Biztos csak a Cup regular-okat számolta bele (#5, #24, #25, #48). A #44-es nem teljes szezonos. Azután még ott vannak a Busch Szériás Hendrick autók is (#5, #48, #57), a kisebb sorozatokat meg számolja össze, aki akarja. :-D -
#6280 csak 40% ha jol számolom -
#6279 Na kész lett Gordon Autója itt van a fél Hendrick Motorsports:
-
#6278 Ezt a makettes forumba raktákbe érdemes megnézni:
-
#6277 Neked is!! Jó pihenést! -
#6276 srácok hétfőig nem leszek úgyhogy minenkinek kellemes húsvétot kívánok! -
Dougie #6275 kösz, akkor majd rákeresek -
Dougie #6274 ja, konkrét tévedések, elírások stb. stb. -
#6273 torrent... általában van FHM, Playboy, ilyesmik. Nem mindig, de akad :) -
#6272 fuuu, télleg!
emléxel, mennyi ökörséget hortak össze egy ilyan vagy hasonlo kaliberü lapban a NASCAR-rol és az NHL-röl?! (fitben még...) -
Dougie #6271 hol lehet ilyen angol nyelvű újságot letölteni
(csak mert ebbe a Sopranosról is írnak egy cikket, aztán hátha más számokba is van valami értelmes még...) -
#6270 Ja :) De tényleg jó, kb feleannyit fizetünk azóta, hogy van :) -
#6269 Ezzel egyet értek!!
Csak tényleg az a szép benne hogy tudják ezeket a dolgokat, és mégis amikor versenyeznek nem foglalkoznak velük.
Stewart a legobb példa, amit irtál,olyan szinten ment neki Kenseth-nek mintha nem is érdekelte volna hogy ott van.
Viszont ha megnézed azt a mozdulatot amit az autó tett egyenessen látszik belőle hogy tudta hogy ott van és arrébb akarta lökni, "csak túl jól sikerűlt". -
#6268 Az az !!!! De jó kis telo. Tán neked is szintén? -
#6267 Ja, egyébként még egy bosszantó dolog kis hazánkkal kapcsolatban:
Végre átveszem a hitelkártyámat, (American Express Blue - amúgy qrva jól néz ki, átlátszó plexi..), már épp rendelnék a Nascar.com-ról, erre akkor derül ki, hogy Magyarországra nem szállitanak... Németország, Brazilia, tökömtudja igen, mi nem...
Hát ez van. Csak gondoltam kibosszankodom magam :) Egyébként a DMB web-boltjából egy 4500 ft-os pólót 3500 ft-ért hoznak ki, tehát 8000-et fizettem érte. -
#6266 Király a favorit dijcsomagos akciós teló a háttérben :D
Jól sejtem, ugye? :) -
Totya000 #6265 Ironikusan, a NASCAR biztonsági fejlesztései kockázat növelőek voltak a versenyzőkre nézve
A félelelem-faktor ma már hiányzik a NASCAR-ból és ez nem jó. Menj bele az autóddal a falba és szállj ki belőle egyetlen karcolás nélkül. Ez jó dolog, de van rossz oldala is.
Az agresszív versenyzés allandóan jelen van, mert az esélye, hogy valaki megsérüljön, nem tűnik valósnak. A biztonsági szint a NASCAR-ban odáig kitolódott, ahol a versenyzők - különösen a fiatalabbak - sérthetetlennek és legyőzhetetlennek érzik magukat.
A mostani Texas 500-on elindultak fele még nem versenyzett a Cup-ban, amikor Dale Earnhardt halálos balesetet szenvedett a 2001-es Daytona 500-on. Sokan közülük még nem álltak rajthoz olyan versenyen, amelyen meghalt egy versenyző. Néhányuk még sosem látott komoly sérülést.
Nem halt meg egyetlen versenyző sem NASCAR versenyen az elmúlt 5 évben. Az egyetlen komoly sebesülés az Jerry Nadeau fejsérülése volt egy baleset következtében 2003-ban, Richmondban, egy évvel a SAFER barrier (rugalmas falak) bevezetés előtt.
A hajlásra képes korlát a leghatásosabb biztonsági fejlesztés a versenyzés történelmében...és a versenyzők jól tudják ezt. Puhább falak, fej- és nyaktámasztók és más nagyobb fejlesztések forradalmasították a NASCAR biztonságát.
De mindez egyúttal magával hozta a lökhárítós mentalitást. A másik autójára ráfutni hátulról nem jár fizikai következménnyel. Ez nem igaz, természetesen, de a versenyzők az autóikból nem látják a különbséget, tehát miért gondolnák ezt másképpen?
Az illúzió egyre csak növekszik.
Paul Dana három héttel ezelőtti halála a szezonnyitó IRL versenyen sem volt túl nagy hatással a NASCAR-osokra. Ma az Indy Car ovál pályás összecsapásai sokkal veszélyesebbek, mint a széria autóké. Ezért Dana tragédiája inkább több "az ott volt, nem itt" reakciót hozott.
Nem volt azért az olyan régen, amikor még a komoly sérülés esélye jelen volt minden versenyen. A versenyzők tiszelték a veszélyt és számoltak is vele. Tudták, hogy az életükkel játszanak minden egyes körben. Túl sok versenyző látja már ezt másképpen. A veszély ma már csak egy szó. Az ütközés csak egy dolog, ami szétnyitja a kocsidat, de a testedet nem. Ennek a hibás logikának az eredménye lett az, hogy kevésbé tisztelik egymást a pályán.
A másik autójának megtolása, megdöngetése az olyan nagy sebességű pályán is, mint a texasi, ma már általános. Te nekem jössz, én majd neked megyek kétszer olyan erősen.
Kurt Busch látszik ebben a legbűnösebbnek, de nem Ő az egyetlen. Texasban láthattuk, ahogy Busch megütötte Biffle hátsó lökhárítóját és Marlin is megtette ugyanezt Newmannel. A versenyző kapja az ütéseket és kezd bepipulni és aki elkezdi az egészet mindig azt mondja, hogy Ő ezt nem akarta.
De ettől még megtörténik, mert a versenyzők agresszívebbek és kisebb esélyű előzésbe is belemennek. Nagyobb kockázatot és incidenst bevállalnak egy-egy pozícióért. Ha megkérdezed valamelyiküket, még mindig azt állítják, hogy tisztában vannak a kockázattal, ami a sporttal jár. Talán mégsem és ez aggodalomra adhat okot. Amit mondanak és amit tesznek az nem állítható párhuzamba.
"És nem tudod befolyásolni, amit a többiek tesznek." - Jeff Gordon.
Az etikett megváltozott. A múltban létezett egy íratlan szabály a versenyzők között, ami húzott egy határt ott, ahol a sárvédő megdörzsölődött (ejj). Az udvariasság kora lejárt. Tűnés az utamból, vagy kiraklak onnan!
Daytonában és Talladegában - A NASCAR két legveszélyesebb pályáján - néhány versenyző golyóállónak érzi magát. Tony Stewart nyilatkozata "Valakit meg fogunk ölni." az idei Daytonán volt az, ami mindenkit visszarántott a valóságba...legalább is egy pillanatra. Ugyanis egy héttel a saját figyelmeztetése után Stewart felkente a falra Kenseth-et a Daytona 500-on.
A következő évben az agresszívitás még tovább fokozódhat a Car of Tomorrow debütálásával, mert az még biztonságosabb lesz, mint a mostani autók. Csodálatos dolog, hogy a NASCAR elérte azt a biztonsági szintet, amelynek előreláthatólag nem lesz tragikus kimenetel...de ez túlzott magabiztossághoz és nyugalomhoz vezetett, ami a versenyzők legnagyobb ellensége.
A tragédia esélye csökkent, de még mindig jelen van és a legtöbb versenyző ezt figyelmen kívül hagyja és túl sokat vállal, csak nehogy megtapasztalják, hogy mi is az igazság.
-
#6264 Igy néz ki Gordon autója egyenlőre..
-
Totya000 #6263 Köszi! Mini divatbemutató. :-D
Itt van a 8 oldal gyenge, de nézhető minőségben:
Képek. -
#6262 Petesilvert kérdezd, én is Őtőle kérdeztem anno, de elfelejtettem. (photoshop, vagy paintshop pro aszem) -
#6261 Ja ismerem azt a játékot nagyon komoly.
Csak ha a játékosok forumába belépsz ott is van róla totyik.
És ott ezek valami programmal szerkesztik meg aztán meg berakják a játékba.
Csak a multkor amikor kérdeztem senki nem válaszolt rá ott na mind1 megpróbálom mégegyszer.