NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jeff Gordon
Joey Logano
Mark Martin
Bobby Labonte
Juan Montoya
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
De gondolom még 2 év legalább még bekerül a Sprint-be.
Isten kíséri utadat :)

Ryan Newman
Martin Truex Jr.
David Reutimann
Casey Mears
Dale Earnhardt Jr.
Jövõre a Sprintbe mivel indul a Ford ?
köszi a választ.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
AFLAAAC, kedvenc....nagyon állat :D.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Go Jeff Go!!!!
pipeppersnek lett a legtöbb pontja,grat!
Hát még van öt futam,de eddig úgy tûnik,Johnson idén is hengerel (legalábbis a chaseben),az elmúlt négy futamból hármat nyert,nem semmi.
The only speedometer is in your head.
Kasey Kahne
Tony Stewart
Mark Martin
Jeff Gordon
Marcos Ambrose
M.Bliss,
R.Gordon,
M.Ambrose,
J.Logano,
Ky.Busch.
Kyle Busch
Kasey Kahne
Matt Kenseth
Ryan Newman
Brad Keselowski
Stewart
Johnson
Kenseth
Kyle Busch
Biffle
Kasey Kahne
Matt Kenseth
Ryan Newman
Kyle Busch
Marcos Ambrose
Kansas tipp gyõztes: danikosz. grt
Fontana tipp gyõztes: Robotnyk a gyorsabb tipp miatt,grt.
keselowski
logano
ambrose
kahne
kenseth
A NASCAR átméretezi a superspeedway-eken használatos szûkítõ lemezeket.
Az elmúlt négy Talladega-i futamra visszatekintve ez lesz a harmadik méretváltozás, amivel a csapatfõnököknek meg kell küzdeniük, mikor optimalizálják az autók beállításait.
A november 1-én megrendezendõ futam alkalmával 59/64 hüvelykesek (2,341 cm) lesznek a szûkítõ nyílásai. A tavaszi 60/64 hüvelykrõl (2,381 cm) azért kellett módosítani a motor levegõ elérését, mert Carl Edwards súlyos balesetet kielemezve arra a következtetésre jutottak a mérnökök, hogy az autók sebességét csökkenteni kell. Annak ellenére, hogy a pilóták többsége inkább arra szavazna, hogy ne legyen korlátozás. Ugyan is azzal, hogy a 43 jármû lóereje közel azonos értékre zsugorodik, gyakorlatilag lehetetlen ellépni a mezõnytõl, együtt száguldanak az autók. És ez a közelség alakítja ki a veszélyhelyzetet, nem a sebesség.
Mikor a CoT (Car Of Tomorrow) autókat bemutatták, a karburátorra csvarozott lemez négy kerek nyílása még jóval nagyobb volt, mert az autók rossz légellenállása, dobozszerû felépítése azt jelentette, hogy kompenzálni kell a sebességet a korábbi áramvonalasabb NASCAR autókhoz képest.
De a Talladega-i új aszfalt a lefojtott lóerõk ellenére megnövelte a végsebességet.
- Az új szabály további 10-15 lóerõt vesz el majd az autóktól - mondta John Darby a Sprint Kupa igazgatója. - Szerintem ennek a változtatásnak nem lesz túlzott hatása a sebességre, ugyan is a csapatok mérnökei fifikás emberek, akik ezt képesek lesznek ellensúlyozni. Használhatják továbbá a hátsõ spoilerre szerelt vezetõélt is, ami nagyobb turbulenciát képez az autó mögött, így könyebb elõzni is.
Ha csak a lemezen található nyílások méretét nézzük, akkor az elmúlt 21 évben nem történt túl nagy változás. A Talladegai versenyeket áttekintve az alábbiak szerint változott az átlagsebesség:
1987-ben korlátozás nélkül 212,8 mph (341 km/h) volt a végsebesség a tavaszi futamon. Az év második Dega-i megmérettetésére ugyan ismét nem kellett szûkíteni, de bevezették a kisebb karburátort.
1988-ben már bevezetésre kerül az egy hüvelykes szûkítõ (2,54 cm), mellyel 198 mph (317 km/h) körülire csökkent az átlagsebesség.
A következõ három évben 2,381-ról 2,222 cm-re csökkentették az átmérõket. Ez nagyjából 192 mph (307 km/h) környékre redukálta a sebességet. Ez a szûkítõméret 1996-ig maradt szolgálatban, idõközben csak az 1992-es Daytona-i futamokon volt némi járulékos sebességcsökkentõ kezdeményezés, 35 illetve 45 fokos hátsó spoiler szögek bevezetésével.
1996-tól 2000-ig aztán ismér visszatért egy nagyobb méretû szûkítû, 2,301 cm-es átmérõvel. A sebességek 188 és 195 mph között ingadoztak, Daytonában a motorok sûrítési viszonyának csökkentésével is kísérleteztek. Nem sok eredménnyel. A lengéscsillapítók mozgástarttományának korlátozása is kipróbálásra került.
2000-ban Irwin és Adam Petty halála okán New Hampshireben is felkerültek a 2,54-es szûkítök az autókra.
2001-ben 2,381-es mérettel, versenyeztek. Daytonában meghalt Dale Earnhart, pedig az átlagsebesség már "csak" 185 mph (azaz 296 km/h) volt.
Spoiler- és légbeömlõ méretek szerepeltek a korlátozási listán 2002-tõl. A szûkítõ nyílásai 2,222-re csökkentek.
Mint látható a rengeteg szabálymódosítás nem feltétlenül hozta meg a kívánt eredményt, igaz 2001 április 1-én Talladegában nem volt egyetlen baleset sem, sõt még olaj vagy egyéb szennyezõdés miatt sem kellett beküldeni a felvezetõ autót.
Talladagaban a pályamenti biztonságra is áldoznak. Edwards balesete megrongálta a biztonsági rácsot a célegyenesben és több nézõ megsebesített (legsúlyosabban egy tinilányt, akinek eltört az állkapcsa). A rácsot (vagy inkább védõhálót) 4,57 cmrõl 670-re növelték az elmúlt hetekben, a téli idõszakban pedig a hátsó egyenesnél is megkezdik majd az átépítést.
motorsportok.hu
Truex,
Harvick,
Kenseth,
Vickers,
Kahne.
Matt Kenseth
Clint Bowyer
Martin Truex Jr.
Greg Biffle
Kevin Harvick
Greg Biffle
Matt Kenseth
Juan Montoya
Jimmie Johnson
Tony Stewart
Greg Biffle
Carl Edwards
Jeff Gordon
Kyle Busch
Clint Bowyer
Juan Montoya
Martin Truex Jr.
Joey Logano
Denny Hamlin
Jeff Gordon
Mears
Logano
A.J.
Truex
én megtettem volna fõleg olyan hírnévért és fizetésért amit az f1 hoz
F1-be akar visszatérni ilyen után,és tisztességes csapatra és mérnökökre van szüksége? Milyen jó,hogy egy csaló még feltételeket is diktál.. Mázli,hogy apuci 3x vb és sok pénze van,így talán még esélye is van. Sokan elítélik? Nem tudom,ezt hogy nem lehet elítélni.
Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(
2009.10.09. 16:13 JoóGabi
F1blog.hu
Elképzelhetõ, hogy a következõ szezon rajtjánál újra ott lesz a Szingapúr-balhé fõszereplõje, a Campos Metá színeiben.
A Forma-1-egyik új csapatát az f1-live.com szerint apja, Nelson Piquet is pénzelni fogja, így akadna hely a Renault-csalást kitaláló, de vádalku miatt nem büntetett pilótának.
”Meg akarok szabadulni ettõl a sztoritól, hogy ne üldözzön életem végéig – nyilatkozta a brazil Globo TV-nek. – Tisztességes csapatra van szükségem egy tisztességes mérnökkel, ahol hisznek bennem. Nem tudom, melyik lesz az, de azt igen, hogy újra versenyezni fogok.”
Sokan elítélték a botrány miatt, a jelenlegi istállók közül biztosan nem ad neki szerzõdést senki. NASCAR-kamiont is tesztelni fog, az amerikai váltás a másik lehetõsége.
"
Mi az a NASCAR kamion ? Majd N.P vezeti a csapat 1ik kamionját ? <#mf2>#mf2>
Csak egy részlet az utolsó kör az elsõ versenybõl:
Downhill!!
De sokask azt mondják hogy az F1-esek legalább európaiak vagyis a legtöbbjük ezáltal "hazai".nak érzik a több 10 ezerkm-re lévõ Jef Gordonnal szembe aki tán még azt se tudja mi az európa.
érted mire célzok ?
Nem kellenek F1-es pilóták, jók az ottaniak is csak többet kéne látni, ismerté kéne tenni õket, a topik olvasók sem Montoya miatt nézik a NASCAR-t.
De már az ingyenes lap by lap-ot nézem a nascar.com-on ott jó a minõség.