1550
Autó 200.000 Ft alatt
-
#1229 akkor talán kegyeskedjél kitőlteni az adataidat, mert különben honnan tudnánk, hogy egy bölcs öreg vegyült közénk az ocsuba -
#1228 Ne sértegesd a Trabantot!!
(olyanunk van, és már fordultam be nemegyszer csikorgó kerekekkel. Még jó, hogy anyám nem szúrta ki a kopást a téligumi oldalán ) -
Cvd #1227 Jaja, tökéletes példa arra amit mondtam, talán ebből sikerül megérteni. -
Cvd #1226 Igen, nem vezettem még. Vezetgettem viszont már akkor amikor te még nem is éltél, és kb. írni-olvasni tanultál amikor jogsit kaptam. Azért 10-15 év után már meg tudja tippelni az ember hogy mi mit tudhat. És lehet hogy durván hangzik, de a Smart útfekvésben kb. a Trabant szintje, kicsit jobb a szélesebb gumik meg a keményebb rugózás miatt, ennyi. Köze sincs egy rendes autóhoz, a FIZIKA törvényei alapján. Neked biztos jónak tűnik mert egyenlőre nem tudod kihozni belőle a maximumot. -
#1225 Legegyszerűbb példát nem látom?? TE JÓ ISTEN (basszus, magamat szólongatom )
Nézzetek meg egy F1-es autót! Megfelelő tempónál akkora a leszorító ereje, hogy akár fejjel lefelé is mehetne, ergó a pályán több, mint kétszer akkora a látszólagos súlya. Namármost, ha leszakad a szárnya, BÁRMELYIK, ugyan abban a kanyarban úgy száll el, mint a győzelmi zászló, mert lecsökken a súlya, elveszik az a többlet, amit a leszorító erő ad.
Aki meg belekötne az érvelésembe: Nem mindegy, hogy gravitációs, vagy leszorító erő? Newton-Newton :P -
#1224 LEVEGŐ! De már kijavítottam :) -
#1223 :DDDD -
#1222 Kifelé azért kezd menni lassításkor, mert csökken az ellenerő a centrifugáliserő ellen. -
[Walaki]D`Lair #1221 Meg is nézem... -
[Walaki]D`Lair #1220 nem ültél még smartban ugye? -
Cvd #1219 Ez semmit nem jelent hogy 30-as kanyar. Elég tág intervallumban használják ezeket a jelzéseket. Ismerek olyan tábla szerint 60-as kanyart amit 2 kilóval lehet venni, és ismerek tőle pár km-re olyat amit akkor se veszel be 70 fölött ha belső íven kipányvázod az autót. Viszont abban halál biztos vagyok hogy amit Smarttal beveszel X sebességgel, azt egy átlagautó ennél gyorsabban is tudja. -
Cvd #1218 Na akkor nagyon figyelj, jön a lényeg: kanyarban ugye kitörne az autó az ívről, ha nem húznád rá. Fizikából ugye tudjuk hogy minnél nagyobb egy tárgy lendülete, annál jobban rá lehet húzni az ívre. Ezért tudod (bizonyos határok között) gyorsítva kisebb ívre húzni az autót, és ezért kezd kifelé sodródni ha lassítasz. Ez még tiszta? Na és akkor nézzük meg hogy mi is a lendület:tömeg*sebesség. Vagyis ugyanakkora sebességnél a Smartodnak kisebb a lendülete mint egy nehezebb autónak, ebből következően kisebb kanyarsebességet érhetsz el mint egy nehezebb autó. De ha még mindig nem érted, akkor kapd elő a KRESZ-könyv vezetéselméleti részét, szerintem benne van. -
[Walaki]D`Lair #1217 És? a kanyarstabilitásról volt szó...:D -
#1216 De nagyobb erő hatására tudod csak eltéríteni... -
#1215 ha nagyon kicsit kicsúszunk a 200-ból
235
Ez jó, nem? -
[Walaki]D`Lair #1214 igaz...de a lényeg, hogy a súlytól független...
lökj meg egy fagolyót és egy vasgolyót...melyik gurul tovább? a vasgolyó...miért? nehezebb tehát nagyobb a tehetetlensége... -
#1213 tapadási erő = súrlódási erő, attól függ, hol használjuk. -
#1212 levegő... na :) -
#1211 Ja hogy kereskedsz velük.
értem... -
[Walaki]D`Lair #1210 "alváz alá szoruló erő"
Mivan? :DDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #1209 de az meg független a súlytól...és amúgyis súrlódási erőnek hívják...:DDD -
#1208 Azért vannak spoilerezve a könnyű autók, mert az alváz alá szoruló erő, mint egy légpárna megemeli a kocsit. -
#1207 Tapadási erő is létezik ám :) -
[Walaki]D`Lair #1206 Na? senki többet harmadszor? -
#1205 hát ez éppen nem mond ellent már ne is haragudj! -
[Walaki]D`Lair #1204 Felteszek egy egyszerű kérdést:
Légüres térben 10 méter magasról leejtve egy tyűktollat és egy vasgolyót...vajon melyik esik le hamarabb? -
[Walaki]D`Lair #1203 MIÉRT TAPAD ATTÓL JOBBAN HOGY NEHEZEBB??!?!?! -
[Walaki]D`Lair #1202 butaság...ellentmond a fizikának... -
[Walaki]D`Lair #1201 Nem vagyok én tapasztalt sofőr azért is nem merem azt a kanyart jobban bevenni...:D
mondcsak...nagyobb tömeg --->>> jobban vonza a gravitáció? Nem hinném...kevésbé borul az igaz, de ez is a nagyobb tehetetlensége miatt van...;) -
#1200 Igyexik az ember... -
#1199 Látom te is benne vagy(voltál)minden földi jóban:)) -
#1198 Ja. Meg:
MINDEN KAMIONOS ÉLJEN SOKÁIG!!! -
#1197 Hát igen:)) -
#1196 áhh
volán rulez :) -
#1195 Nem konkrétan a benzinkútról szerezni a gázolajat. -
#1194 kupa? -
#1193 Meg lehet kupázni is és akkor kb. 750-800Ft ra jön ki 100km, ha csak az üzemanyagot nézzük :) . -
#1192 Nem röhelyes,szerintem a kategóriájában(olcsó)nagyon jó kis kocsi...
Ha meg dízel(én nem szeretem)akkor meg el lehet járni 6 literrel is,szal gazdaságos... -
#1191 -
#1190 ok:)