1550
Autó 200.000 Ft alatt
  • fifi
    Nekem az volt. Evett 5lityit télen. Melóba járni kiváló volt.De erős nem volt ez tény.
  • I.C.ram
    Én Jettán tanultam :) 1,6-os Dízelen. Erő nem sok volt benne.
  • Dzsega #1187
    nagyobb tömeg --> nagyobb tapadás --> nehezebben csúszik meg. igaz ha megcsúszik nehezebb megfogni de sokkal nehezebben csúszik meg egy dög nagy volvo vagy omega mint egy corsa vagy egy 206 pözsó.
  • fifi
    Ó Jettám nekem is volt! Hihetetlenül megbízható, és kényelmes volt, mégha röhejesen hangzik is!
  • fifi
    "Gondolj már bele...nagyobb tömeg--->>> nagyobb tehetetlenség--->>> nagyobb sodródás..."

Kis tömeg kisebb erő ami az úton tartja/tudod-Newton/...Ha még te mint "tapasztalt" sofőr nyomod is neki mert úgy gondolod, lehet nagyobb a gond...
    Plusz jön még képbe az autó idióta dobókockára hasonlító formája és aránya. Én elhiszem neked hogy stabil, de sztem közel sem annyira mint amennyire te azt gondolod. Szívesen odaadnámn az ex Omegámat. AZ volt stabil autó.
    /továbbiakban tartsd szem előtt, hogy vezettem már Smartot/
  • [Walaki]D`Lair
    Addíg jó amíg nem kell átmenni a kőbányai fekvőrendőrökön...:DDDD Arrafelé vizsgáztam anno és a kis suzukinak leért az alja...:DDD
  • kiserik
    Arra én is kíváncsi lennék. Majd szójjá'!
  • menta
    ok, nemsürgős
  • Glpetyus
    Hát már másnak is igértem,lassam megpróbálom megoldani:))

Ami miatt körülményes:
    Melóhelyről netezek(otthon nincs):((
    Digitgépem sincs:)
    Meg scannerem se:)))

Majd elkérem valamelyik havertól,vagy anyáméktól a fényképezőt aztán feldobom az épp aktuálisakat:)
  • menta
    Amik eladóak arról tudsz képet berakni?
  • Glpetyus
    Nagy része akkor kerül vizsgáztatásra,amikor van rá vevő,vagy a vevő csinálja...
    Ha ennyi eszed sincs minek szólsz be?
  • SoDI---
    Minek neked annyi autó?

Van sok felesleges pénze, amit havonta kifizet súlyadóba.
  • Glpetyus
    Megcsináljuk,rendbetesszük,eladjuk...
    Kivéve azt amivel járok,azt soha:)
    Nagyon szép:))
  • kiserik
    Minek neked annyi autó?

Ezelőtt nekem is 2-esem volt. Szerettem nagyon. :)))
  • Glpetyus
    2 1-es
    1 2-es
    2 Jetta(egy 1-es+egy 2-es)

Amíről írtam az 1-es.
    Ez a kedvencem:úgy néz ki mintha a szalonból jött volna ki(persze a "kissebb" tuningolást leszámitva:))
  • kiserik
    Mét? Neked?
  • Glpetyus
    Ja tényleg,veled "veszekedtem"
  • menta
    Amikor utoljára csináltattam, 16-ot fizettem (jattolva).
  • kiserik
    III Golf
  • Glpetyus
    Mid van??
  • Glpetyus
    Hát má' mé'ne lenne???
  • kiserik
    Dehogy nem :)))
  • kiserik
    Én is. Sajnos:(((((
  • SoDI---
    Miért, szted 80 egy műszaki?

Én pesszimista vagyok, biztos kiderül, hogy valamit cserélni is kell :)
  • [Walaki]D`Lair
    Hát az se jó...:D
  • BaLeeX
    Akkor szerintem mindenképpen Lada.
    Igaz, hogy 10 év körül sok rozsdásodni kezd de ha kifogsz egy jó kockát vagy samarát aminek a motorja sincs leharcolva azzal lehet száguldozni is és ha valamit cserélni kell benne azt is jó áron megúszod.
    Tuti tipp újabb samaráknál, hogy műszaki vizsga után kibaszod a katalizátort valamivel csökken a fogyasztás és dob a teljesítményen is.
    Bár a 200ért tényleg jól körbe kell nézned, hogy jót találj, de egy olyan 90-92-es évjáratra talán van esély.
  • Glpetyus
    "jó nem egy keményített ültetett golf"

Látnád az enyémet:mindenhol fennakadok:PPPPPPPPP
  • [Walaki]D`Lair
    Hmm...namost nem csak 50-el megy az...30-as kanyart vettem 70-el is már, de csak óvatosságból nem gyorsabban, mert nem belátható...ha tudnám hogy nem jön szembe semmi, menne jobban is...jó nem egy keményített ültetett golf, de az átlagautóknál télleg keményebb sokkal...és valóban...kátyús úton pattog...de nemcsak járhatatlanul kátyús utak vannak...:)

A másik meg, hogy ha könnyű attól miért sodródna jobban??? Gondolj már bele...nagyobb tömeg--->>> nagyobb tehetetlenség--->>> nagyobb sodródás...
  • Cvd
    Én 200 alatt nemis nagyon gondolkodnék nyugati autókban, mert ennyiért azok már nagyon le vannak harcolva. Inkább fél milla körüli összegért éri már meg ilyet venni. Inkább egy Kispolák vagy Trabant, vagy egy "jó" állapotban lévő Lada.
  • BaLeeX
    Na van már megoldás a témára? (nem olvasok vissza 1200 hozzászólást :) )

Milyen autó kell a témaindítónak tulajdonképpen?
    Divatgönc ami jól mutat de nem megy, hogy virítani tudjon vele?
    Esetleg egy jó, megbízható kocsi ami még megy is és olcsó a fenntartása szervizelése?

Ha előző akkor javaslok valami VW göncöt (1-es 2-es golf, ezek nagyon "menők" mostanában a király csávóknál) igaz ezek többsége nem nagyon megy és majd szétesik ha 200 alatt odaadják. Ausztiából bontóból egész olcsón kapni hozzá alkatrészeket ha kicsit értesz a bütyköléséhez és meg tudod javítani magad. Ha itthon szervízelteted akkor már nem ilyen rózsás a helyzet.

Ha utóbbi akkor javasolnék egy 92 körüli Samarát ezerötöset. Olcsó a fenntartása, olcsók az alkatrészek, 75 lovas motorjával azért odabasz jópár kocsinak és nem is nagy étvágyú. Bár lehet kicsit több, mint 200 de nem sokkal.
    Persze nem olyan menő, mint egy VW de el kell dönteni kinek mire kell.
  • Cvd
    Erre mintha válaszoltam volna tegnap, de most nem találom a hozzászólást, úgyhogy megismétlem.

"- kis súly --->>> igaz, tehát nem sodródik a kanyarban" - Pont a könnyű autók sodródnak, ráadásul a rövid tengelytáv még jócskán rátesz.

"- keskeny, ehhez képest magas --->>> nem igaz, 1515mm széles és 1549mm magas..." - Vagyis még magasabb is picivel mint amilyen széles? Egy átlagos autó is legalább 20-30 centivel szélesebb szokott lenni a magasságánál. Ez megint nem pozitívum a stabilitásnál.

"- kicsi, keskeny kerekek" --->>> elöl 145/65 R15-ös gumik, hátul 175/55R15-ös gumik...nem egy batár, de méretéhez megfelelő..." - Minnél kisebb a kerék, annál jobban szív a kocsi az úthibáknál, attól függetlenül hogy a méret megfelelő a kocsi méretéhez. Ehhez hozzávéve a kemény futóművet és a kis súlyt, logikusan következik hogy nem tarthatja rendesen az úton a kerekeket egy átleg személyautóhoz képest. Városban biztos elmegy 50-nél, de egy autó rendesen menjen közúton is, ami jó eséllyel hullámos és kátyús is magyar viszonylatban. Kemény futóművel kapcsolatban van tapasztalatom egy ültetett és keményített futóműves Golf GTI-vel. Hiába tudnék vele kényelmesen haladni 180-nal, ha az utak 90%-án ilyen tempónál már pattog a kocsi. Pedig az egy szélesebb, alacsonyabb és nehezebb autó, szélesebb gumikon. Mocskosul fekszi az utat, csak nem a magyarokat.
  • menta
    Miért, szted 80 egy műszaki?
  • Glpetyus
  • I.C.ram
    Te és a csajok. Ne viccelj Sodi :) egyetlen kapcsolatod nővel, édesanyáddal volt :)
  • SoDI---
    Nem vagyok milliomos, de ugye hogy simán annak néznél egy embert egy olyan sima 1.200.000 Ft-ért kapható '91-es Mazda MX akármiben? :)

Na, hát erről beszéltem!
    Csajozós autó!! :)
  • SoDI---
    Milyen milliomos?
    Ember!
    Nem olvasol?
    Összefoglalom amit ebben a topikban mondtam:

Hülyeség milliós autókról álmodni, mert átlagembernak egy Suzuki a max. Vagy valami, ami árában van. Az árában pedig nagyon fasza 10-15 éves luxus sportkocsik vannak.
    Első autónál pedig nem számít szinte semmi, mert úgy is össze-vissza fogja az ember horzsolni, meg horpasztani.
    Ennyi.
  • fifi
    Vagy add el a románoknak 300 darab rugalmasért...
  • mikike
    valaki mondja meg nekem, hogy Sodi milliomosként miért adogatja a tanácsait szegényeknek?
  • SoDI---
    aha.
    akkor meg max. 150 körül keresgélj műszakivel kocsit, mert még arra is kell pénzt, hogy átírassad.
  • sumi
    Igazad van,DE,nem azt mondtam kétszázért ne legyen műszakija....Max annyit tudok összekaparni.....200e ft-ot..