165
-
crx #165 Telesen felesleges vitatkozni a megszüne a kalozkodás akor is sirna a kiadó merz az sir általában a legjoban akinek a legtöbb van ez van ök sirnak meg mi is sirunk nekünk olcsoban kellene nekik meg az lene a jobb ha kétszer enyibe kerülne. -
sniper #164 Viszont a kereset es a vasarlasi hajlandosag osszefugg. Vegulis nem a vasarlonak fontos hogy fizethessen... -
#162 Háj elvis! (Lehet, hogy azt gondolod te vagy a király?;))
"Amúgy meg havi 44.000ből sosem veszel olyan PC-t, amit játékra is használhatnál, hacsak nem a prince of persia és a soko-ban a kedvenc játékod, de azok már lassan abandonware kategóriában lesznek... ;)"
Hát szerintem meg azért egy kicsit árnyaltabb a helyzet. A cégek pl folyamatosan szabadulnak meg pár éves, márkás(!) számítógépeiktől, amiért azért marha olcsón lehet hozzájutni. Egy 5 éves géppel meg szerintem simán lehet 1-2 éves de sokszor a legújabb játékokkal is játszani (persze nem biztos, hogy 1200x1600-as felbontásban, full detaillel), a hardwer ui ennyivel jár a szoftver elött.
-
#161 Egyesek idegesek, mások meg hisztiznek mert elmarad a várt profit, ez már csak egy ilyen világ;)
A kiadóknak csak azt üzenem, hogy elmúlt már az a világ, amikor az ABBA meg a Boney-M között lehetett választani.
Aki meg nem tudott választani az azt mondta, hogy zeneileg mindenevő, mert egyszerűen nem volt a kiadók palettáján olyan előadó aki az ember zenei ízlését lefedte, így aztán azt hallgatott ami volt.
Szal a helyzet a kiadók oldaláról annyit változott, hogy most van eminem meg britni.
De azért el kéne gondolkodni azon is, hogy az emberek nem csak a vivás meg emtévés csinált sztárok legújabb förmedvényeit töltik le, hanem olyat is, amit hanyagolnak ezek a szenzáció ipari csatornák. Nem csak azért kevesebb ám a profit, mert illegálisan töltik a britnit, hanem azért is mert lehet hogy már nem is csak britnit hallgatnak! -
asdasdasd #160 En tisztaban vagyok avval, hogy ha lemasolok egy programot az lopas. Avval is, hogy ha letoltok egy zenet az MOon nem lopas.
Avval is, hogy ha letotltok, lemasolok valamit, akkor azert nem fog engem senki baztatni.
Nem tudom masok miert olyan idegesek... -
xavier #159 remélem európa nem fogja átvenni az amerika vadparasztok szokásait..
ebben a tekintetben direkt jó hogy messze vagyunk tőlük...
ameddig szaré-hugyér dolgozik az ember igen is lopni fogom a szoftvereket, a filmeket és a zenéket is.
Tojok a szerzői jogra és ott teszül alájuk ahol csak tudok.
Miért miaz istent vártak ezek az emberek???!!
Horribilis összegekért árulják a dolgaikat és b*sztassák az embereket..
akkot mit hittek, majd mindenki dalolva és önként az fgoja csinálni amit őka akarnak??!
ez a történelemben sosem sikerült.Most sem fog. -
Cat #158 nem vagyunk döntési helyzetben -
#156 mindenbe bele lehet kötni :)
de a cigi meg a pia nem minősül kábítószernek -
#155 dehogynincs
cigi, pia -
#154 ma már vannak free szoftverek, 6-8 éve is voltak? nem -
#153 kisbogár, a 100e minimálbér a közszférára vonatkozik
-
#152 mit dolgoozol, te ilyen hulladék pénzért? -
#151 illetve egyszer megtérül, igen tudásban, ade ahhoz akkora hatalmas pénzösszegeket kell beinvesztálniuk
igaz, megértem, akkor jönne a konkurencia
pl. mennyivel szebb lenne, ha senki sem tudni egy Adobe termékhez még csak odaböfögni sem, mivel nem volt jó anyjának pénze arra, hogy a gyerekének, a jővőjét biztosítandó megvagye a félmilliós szoftvert
és nem most, hanem mondjuk 95-96-ban -
#149 figyelj, és is szoftverekből élek - többek között. Mégse mocskolom azokat, akik nem csak legális programot használnak, hanem bizony megértem őket. Én pl. sehol nem lennék tudásban, ha nincsenek illegális lehetőségek.
Neked meg azt ajánlom, hogy minek utána, a szoftvereknek nincs szabott ára, éljél azokból akik a programokért fizetni is képesek, ne pedig azokat basztaasd akiknek a programvásárlás nem befektetés, mert sohasem térül meg nekik.
-
#148 ha mindenki csak addig nyújtozkodna, akkor Mo-n sehol nem lenne a számítástechnika -
#147 ezzel az egész kiadós dologgal rohadtul nincs semmi bajom. csak az a probléma, hogy hetente egyszer ilyen baromságokkal basztatnak, és el akarják velem hitetni, hogy a hatezer forintos albumokat zsákszám kéne vennem, hogy képszerkesztésre maximum a paintet használhatom, miután tejeltem a microsoftnak a windowsért, hogy szinte gyilkossággal egyenértékű bűnt követek el, mikor játszom egy parti quake-et, hogy nem áll jogomban nietzsche-t olvasni a gépemen, hogy megkárosítom Brad Pittet, mikor a másolt Trójáról döntöm el, hogy csak egy kupac szar. na ez a bajom. -
#146 ezt biztosan nem gondoltad komolyan. a kábítószer birtoklásának és eladásának nincs legális formája, míg a szivart (szoftvert) legálisan is el lehet adni, megvenni, ajándékozni. ezért él még mindig a példa.
egyébként amit leírtam egyáltalán nem törvényesíti a warezt. ez csak egy nézőpont. és nem mondok le az adobe photoshop (csak példa) használatáról, még csak lelkiismeret-furdalásom se lesz, mert tudom, hogy az adobe árképzésében nem az én kategóriámat vették alapul. azt is tudom, hogy nem legálisan birtoklom a szoftver egy másolatát, de ezzel nem károsítom meg az adobe-ot, hiszen nem venném meg olyan áron. jogilag persze ez semmit nem jelent, de erre meg őszintén szólva magasról pottyantok. -
hzx #143 "Magánszemályek nem kötelesek számlákat megőrizni, akkor milyen alapon kérheti a bíróság?"
Igazából nem is tudom, min vitatkozunk. Feltételezem, a kiindulási alap a jogkövető magatartás. Van egy eredeti dobozos játékod. Ha véletlen a bíróságra kerülsz, el fogják hinni, hogy vetted, és nem a Tesco -ban loptad. Ha mellette van egy másolt CorelDraw -d, akkor már keményebb a dió - ha mondjuk ez egy eredeti biztonsági másolata volt, akkor érdemes mellette megtartani a számlát is, ha pedig másolt, akkor meg el kell fogadni, hogy bebuktad. Nem tudom, hogy vagytok vele, vagy hogy mennyi idősek vagytok, de így 30 felé már NAGYON gázosan hangzik ez a "kiadók világot behálózó összeesküvése" szöveg... -
#142 Az online vásárlás szép álom, de:
A kiadók költségei is nagyrészt a reklámra, promotálásra mennek el. Ezt is meg kell fizetni. Senki sem fog venni úgy pl online élvezetre kihegyezett játékot úgy, hogy véletlen odatéved a site-ra. Sose hallott még róla, lehet, hogy ő az első vásárló (akkor meg kivel fog ugye játszani)...
Tehát reklámozni kell... már jóval a megjelenés előtt, hogy már a megjelenés pillanatában legyen sok ember aki megveszi és egyáltalán, hogy legyen valamilyen bizalom a játék irányában. Ehhez meg senki más nem ért jobban, mint a kiadók. A reklámozáshoz pedig pénz kell. Az meg a fejlesztőknek nincs, ők a munkájuk eredményeként várják majd a hasznot. A kiadó az, aki kockázatot vállalva belemegy egy ilyen játékbuliba.
Arról nem is beszélve (most full online, letöltős dologra gondolok), hogy nem kapod meg a játékhoz a papír manualt, a CD-hez a szövegkönyvet, szép borítót stb. ;) én imádom ezeket a kiegészítőket is.
A VS tényleg drága, de vannak annak is oktatási és trial verziói. (nekem pl itt hever egy 60napos trial VS.net DVD a fiókomban) -
hzx #141 A levegőbe lövöldöztök, már ne haragudjatok. A kiadónak magának nem sok köze van az előállítás költségeihez - az a pár millió dollár a fejlesztésben jelentkezik. Mivel ennyi pénzze nem sok embernek van, a kiadó megelőlegzi az összeget, a fejlesztők megcsinálják a játékot, a bevételből a kiadó leveszi a kockázatvállalás árát és a hasznot. Ki lehet hagyni a kiadót, de akkor a bankból kell felvenni a pénzt hitelbe, és az dobja meg az árat. Ott van pl. az ID Software: a kiadók kiválló feltételekkel adják ki a játékaikat, azaz alig nyernek rajta: mégis annyiba kerülnek a programjaik, mint bármlyik új csapat AAA címe. -
hzx #137 Ja, a letöltött free vagy shareware nem warez... A letöltött zene tényleg nem illegális, de ez nem függ össze a szoftverrel (teljesen más szerzői jogi kategória). Ellenben az, hogy van valamid, még nem elég a bíróság előtt: ha vetted valahonnan, számlád is kell hogy legyen róla. -
Cat #134 érthető volt hogy annak szántad, viszont nincs igazad, ugyanis a letöltött szoftver ELVIEKBEN nem büntetendő - legalábbis az artisjus honlapján lévő közlemény szerint. És a letöltött zene sem lehet az, nagyon egyszerű okból: most már magyarországon is van fizetős zenebolt ([origo] > play), tehát ha a vinyodon van 30 giga zene, akkor mondhatod hogy fizettél érte.
Persze kiváncsi leszek a bírói gyakorlatra, hogy erre mi lesz az ügyvédek álláspontja, hogyan találják ki azt, hogy megfordítják a bizonyítási kötelezettséget, mármint hogy te bizonyítsd be hogy valóban fizettél, és nem letöltötted... -
hzx #133 "a kábitószer birtoklása magyarországon büntetendő, ha ingyen, ajándékba kaptad akkor is "
Jaj, Cat, ennyire nehezen volt érhető a humor? Valóban, a kábítószer birtoklása akkor is büntetendő, ha ajándékba is kaptad - ahogyan a warez is büntetendő, akkor is, ha netcaféban töltötted le, vagy ha ajándékba adta a szomszéd Pistike.
-
#132 Kedves Nagypepe!
Sikerült frappáns szavakat behelyettesítenem a ... helyére, és nyilván benne volt a szórásban az is, amire te gondoltál. Köszönöm...
A kérdés most nem az, hogy te vidéken (én is vidéki vagyok) mennyi munkával mennyi pénzt keresel. (Bár ha nem vagy elégedett a helyzeteddel, akkor nyilván minden jobvadász sitera regisztráltad magad, és naponta nézed az álláslehetőségeket, ugye?)
Hanem a kérdés az, hogyha kevés a pénzed, kihasznál a cég ahol dolgozol és alig marad kajára is, az feljogosít-e arra, hogy kalózszoftvereket használj? (és legalább bűntudatod ne legyen miatta)
HZX: LOL! :D -
hzx #131 " de én felsőfokú végzetséggel, néha napi 10(!!!) órát dolgozva kapok kézhez 49600 ft-ot."
Már bocsánat, hogy beleszólok, de ha ez igaz, akkor a.) téged csúnyán átvertek (100e a diplomás minimálbér, ami 80-85e kézhez), vagy b.) nem mondasz el mindent (pl. a fizud nagy részét elviszi a tartásdíj). -
Cat #130 a kábitószer birtoklása magyarországon büntetendő, ha ingyen, ajándékba kaptad akkor is -
Cat #129 te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy direkt nem akarod felfogni amit mond?
a termékek ára és a te kereseted irreleváns, nem függenek egymástól - ha te faragsz egy szobrot akkor annyiért árulod amennyiért akarod. Az albánoknak olcsóbban fogod adni a kezed munkáját, mert ők kevesebbet keresnek? Nyilvánvalóan nem. -
#126 johnnybe:
"Havi 44000 forintból nem futja legális filmre, játékra meg zenére és kész!" Ezzel meg is válaszoltad a kérdést. Ha nem futja, akkor nem futja... azt szokták mondani, hogy mindenki odáig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér.
Nem akarok véresszájú kapitalista állatnak tűnni, de egyrészt magyarországon rengeteg lehetőség van pénzt keresni, másrészt meg hol érdekel az bárki eladót is, hogy kinek mennyi pénze van. Akinek van, az megveszi, akinek nincs az élejen (a létszükség szempontjából abszout nélkülözhető) játékok, zenék és filmek nélkül.
Ha olyan sok szabadidővel rendelkezik a szegényember, hogy megállás nélkül játszani akar, akkor abban az időben lehet, hogy inkább dolgozni kéne és pénzt keresni. Ha meg, ahhoz nincs kedv, akkor tanulni, könyvtárba járni.
Amúgy meg havi 44.000ből sosem veszel olyan PC-t, amit játékra is használhatnál, hacsak nem a prince of persia és a soko-ban a kedvenc játékod, de azok már lassan abandonware kategóriában lesznek... ;)
Borzasztóan unalmas ez a sírásrívás itt állandóan.
QuippeR:
A szivaros példád erősen sántít. Mert amíg a szivar esetében a termék maga a besodort dohány, addig a szoftverek esetében azok használati joga. Azt meg csak egyvalaki adhatja neked, annak tulajdonosa. -
#124 elég sok magyarosított programot adnak egyébként ki -
#123 MONDOM
én megvettem
2 példányban is
na igen, és utána játszottam vele 10 percet összesen
egyébként én tuti nem vagyok normális, mert ha megveszek egy játékot eredetiben, akkor azzal tuti nem játszom többet
volt, hogy fel sem installáltam -
#122 és kit érdekel
én nem rettegek nap mint nap, hogy: jaj nem jön ki a doom 140
ha vkinek nem megy ne csinálja
a filmesek is folyton rinyálnak mennyi pénzt költöttek egy filmre? nem
a játékiparnak is ugyanaz a baja mint a zenének, rengetek a gagyi, ötlettelen kaptafa termék -
#121 magamból indultam ki, de egész biztos vagyok benne, hogy nem én voltam az egyedüli, aki egy percet nem játszott azzal a játékkal az alább említett okokból.
nagyon sajnálom, hogy nem adnak ki többet magyar nyelvű programot, de látni kell, hogy a magyar piacban egyelőre nincs meg ehhez a potenciál. örülök, hogy megpróbálták, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni. -
#120 szoftver:
a kiadókra valóban szükség van, hiszen a programozónak meg kell kapnia a pénzét. ha nem áll mögötte kiadó, akkor nem tud reklámozni, nem ismerik meg az ügyfelek a szoftverjét, ergo nem veszik meg.
amit a kiadóknak meg kéne érteniük, hogy a magánszemélyek tőkéje nem egyenlő arányú a cégek tőkéjével. soha az életben nem fogok megvenni egy adobe terméket sem, mivel kurva drága, ellenben ha letölthetem, akkor az állásajánlatnál ezt a programot fogom megjelölni, mint a munkához szükséges szoftver. a cég pedig meg fogja venni. ha nem veszi meg, akkor az büntetendő.
lehet, hogy ez jogilag még nem megoldott, de akkor problémák vannak a jogi rendszerrel. ezzel pedig az alkotmányjogászokat kell basztatni, nem az egyszeri felhasználót.
a játékszoftver ismét egy új téma. luxuscikk, amire itt Mo-n nincs pénz. de ha valaki ingyen osztogatná az utcán a szivarokat, akkor is elfogadnám tőle, ha tudnám, hogy illegálisan teszi. mert nem az én dolgom, hogy honnan szerezte, és miként. engem nem vonhatnak felelősségre azért, mert egy nyilvános helyen elfogadtam valakitől egy ajándékot. ha a letöltés az internet egy nyilvános helyén (hubon, ingyenes weblapon) történt, akkor ott és akkor teljesen legálisan tartózkodtam, ajándékot pedig attól fogadok el, akitől kedvem tartja. ebbe ne szóljon senki bele.
ha fizettem a tartalomért, akkor már egész más a történet. ezért is nem értem, hogy egyes magyar szolgáltatók hogyan lehetnek olyan etikátlanok, hogy smswebes szolgáltatást indítanak. olyan mintha sápot szednének a kábítószer-piacon.
zene: nem a művészi értéket kell megfizetni, ez egy nagy kamu. ha így lenne, akkor a Mozart felvételek ötvenszer annyiba kerülnének mint az aktuális 50cent album. bármennyire is kedvelek egy előadót, nem támogatnám jobban, mint hogy jól éljen. (minimum olyan szinten mint én.) a kiadók pedig végképp nem szívügyem, úgyhogy inkább letöltök. majd akkor kérjen segítséget tőlem madonna, ha annyit keres, mint az én családom egy tagja. akkor majd visítozhat, hogy lopok tőle. addig meg kussoljon szépen az egyik sarokban. nem érzem át, hogy miért kéne őt jobban támogatnom mint egy utcai zenészt (respect!).
dvd: ezt se vettem eddig sokat. az ok egyszerű: nem vagyok egy film-őrült. nagyon kevés film van, ami tényleg tetszik. ezek megvételét épp most tervezem. -
#118 soha nem játszottam az alább említett játékkal, mivel letölteni nem akartam, a csapatra való tekintettel, megvenni pedig nem volt pénzem. sajnálom, ha a dr többet nem gyárt magyar nyelvű programot. de akkor talán már nem lesznek gátlásaim a letöltéssel kapcsolatban...
(és akkor még meg sem említettem a Mo-n elég sok helyen felemlegetett "mi megcsináltuk, ti meg nem vettétek meg"-mentalitást. ha az emberek nem vesznek meg valamit, azt nem lehet számon kérni rajtuk.) -
#113 én spec vettem kettőt is! -
#112 inkább mű-együtteskéket kreálnak, aztán sírnak-rínak, hogy csökkennek az eladások -
#105 alapíts kiadót , persze inkább megépítem az M6ost két veder sóderből .. a kiadók igencsak vigyának az érdekeltségeikre , már a cégalapításnál megfektetne a kedves magyar cégbíróság , de ha az netán sikerülne ... esetleg a többi kedves konkurrensed tesz hidegre .. így vagy baltával :)
-
#104 Háj Cat!
Csak önmagamat tudom ismételni!
Ez már egy más világ! Ha a kiadó és a mögötte álló kockázati tőke ezt nem tudja felfogni, akkor ne kelljen már a fél világnak börtönbe vonulnia.
Nézd, ha a probléma marginális lenne akkor azt mondanám, a törvény által biztosított szankciókkal a "normális" mederbe lehetne terelni a dolgokat.
Csakhogy most zajlik le az internet második forradalma, a szélessávú hozzáférés elterjedése, és az emberek mindíg is megtették azt amit agyilag és fizikailag meg tudtak tenni, hülye az aki ennek az útjába áll.
Egyezzenek meg a warezoldalakkal és akkor ők is megkapják a pénzüket. De amíg lesz warez meg p2p addig lesz letöltés is, viszont soha nem lesznek képesek minden warez oldalt minden fájlcserélőt becsukatni! -
Cat #102 figyi, előtted a lehetőség: alapits egy kiadót, kutass fel tehetséges zenészeket (vagy a nálad kopogtató emberek promocédéit nyálazd végig), fektess be sok sok pénzt, terjeszd, add el a boltokban!
Ha 1200-1400%os haszon van rajta, miért nem teszik ezt meg sokan? Talán mert az extrém esetekről beszéltek állandóan, akiken valóban kaszál a kiadó (és persze az előadó maga is)és nem pedig a sokszáz, sokezer kis zenészről, zenekarról, akik örülnének ha egy kiadó felkarolná őket, és "parazitaként" kiszipolyozná őket. -
Cat #98 az a gond hogy azt felejtitek el hogy a kiadók igenis dolgoznak a pénzükért, ha nem is arányosan
ha te egy tehetséges zenész vagy, akkor hogy fogod kiadni a lemezedet? hogyan fogod reklámozni, hogyan fogsz studiót bérelni, kinek a pénzéből készül el a kliped, amiből megismerhetik a fiatalok a jó zenédet? Ki szervez neked koncerteket, ki fizet egy profi fotóst hogy cimlapon legyél, ki jutatt be zenetévébe, meg mindenféle bulvárlapi pletykába, ami közvetve növeli az eladásokat?
egyszóval a kiadó kockázati tőkebefektetőnek is tekinthető, 10-ből 1, max. 2 zenész generálta bevételből fizetik a maradék 8-9-et, de ők sem tudják hogy melyik fog bejönni. Próbálkoznak, van amelyik sláger lesz, van amelyik nem, de igenis sok pénzt kockáztatnak a dologgal.