The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A kritika igenis fontos, engem kifejezetten érdekelnek a hibák, mert aggódom a magyar verzió miatt, így még hezitálok. Szomorú, hogy csak a vásárlás után tudhatja meg az ember, hogy milyen minõséget kap kézhez. Ha nem leszek elégedett, ha úgy érzem, hogy kidobtam a pénzem az ablakon, akkor a legkevésbé sem fog érdekelni az sem, hogy így esetleg többen tudnak idehaza játszani vele. Igényes fordításokat várok el, és igényes kritikát hozzá, mert ha elfogadjuk a gyenge minõséget, akkor azt is fogjuk kapni.
BlackShadow
végülis elképzelhetõ 😊 grafikus motor, meg a játék dolgai megvannak.. új story és kész is 😊 bár mindenképpen kell bele új varázslat/kardozgatósdi módszer, mert anélkül csak egy kiegészítõrõl beszélhetnénk😊

ja és a hírrel ellentétben, szerintem az intro zseniális volt!!
azt sajnálom csupán, hogy a mozisok még nem fedezték fel ezt az animációs irányzatot (pl warcraft-ban kegyetlen brutál átvezetõ videók vannak) .. olyan animációs filmért tutkó rohannék preimerre 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

grebber
Ha volt már akkor bocs!

The Witcher 2: 18 hónapon belül

Dixie Flatline, 04:06 - PC MOBIL - Játék: Érdekesség

Amilyen kiforrott, egységes volt a Katedra c. rövid animációs filmje az Oscar-díjas Tomasz Baginskinak, olyan rossz, csapongó lett a The Witcher bevezetõ és befejezõ múvija. No sebaj, a mestert elcsípte a TVN CNBC Business egyik riportere. Nyilatkozata alapján a The Witcher további részeiben is aktívan részt fog venni. Baginski szerint, ha minden jól megy, akkor 18 hónapon belül megszülik a következõ részt. (Thx Zoo!)

info: Hardwired

Next PC upgrade: 2022

tibor16
Nem õk tehetnek a mi életszínvonalunkról - sajna.. Én is meg-megveszek 1-1 játékot.. de nem úgy mint amikor kenyeret megy venni az ember - hogy, nééé - megjelent - érdekel, tehát be a kosárba.. Ha meg mégsem olyan mint képzeltem, mehet a szemétbe.. Az még messze van, hogy eddig eljussunk, pedig a készítõket is ez segítené..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Nem régóta. Amióta az Electronic Arts nyitott kicsiny országunkban irodát, azóta minden játékukat lokalizálják valamilyen szinten, valamint belépett a képbe egy másik cég, a CD Projekt is, õk is rengeteg játékot terveznek kiadni anyanyelvünkön. Szerintem ez nagyon helyes, bár még néha a minõséggel vannak gondok. Nem írok példákat, mert ez az én szubjektív véleményem; annak örülök, hogy gondoltak erre a kis országra is. Ha még olcsóbbak is lennének a játékok, akkor biztos még többen vennének, de hát ne legyünk telhetetlenek. <#vigyor5> Örüljünk, hogy ez van. A szorgalmas én önzetlen amatõr fordítócsapatok pedig úgyis lefordítják elõbb-utóbb az angol nyelvû, de nagyobb érdeklõdésre számot tartó játékokat is...<#worship>

tibor16
😊
Ez a magyar nyelv dolog a játékoknál - nagyon jó.. Volt amivel emiatt nem is játszottam - pl Morrowind (megbántam, de hittem a morrohun csapatának és vártam). Fõleg az ilyen típusú játéknál, mint a Witcher, elveszhet a játék izgalma a szótárazgatás miatt (csináltam, úgyhogy tapasztalatból írom pl: B@W).
Most szabályosan Hawai van, az elõzõ évekhez képest.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Azt elfelejtettem leírni:
egyetértek veled,ezért várom nagyon a második részt,remélem kijavítják a hibákat.

\"Sorsom kardját szívedbe vájom, sírok veled ha fáj az élet nem kérek többet semmit

"A lopás hiánya, no meg hogy nem tud a fõhõs ugrani, mászni stb, továbbra is hiányzik. Micsoda izgalom, beosonni valahova és megszerezni ami kell."

Hehehe😊 Itt is beosonhatsz,és elveheted ami kell,csak sajnos a kutya sem foglalkozik vele.Egyszer volt olyan,hogy megkérdezte valaki: mégis mi a francot keresek ebben a szobában?
remélhetõleg ezt hamar kiigazítják

\"Sorsom kardját szívedbe vájom, sírok veled ha fáj az élet nem kérek többet semmit

tibor16
Más: nem állom meg, muszáj vagyok leírni, soxor teljesen olyan érzésem van, mintha az obliviont vagy a Gothicot folytatnám. Lehet, hogy a szörny öldöklés az oka, vagy a "menj el ide, szerezd meg / öld meg és akkor kapsz ezt meg ezt". Ráadasul a fõszereplõ a szokásos módon kezdett vagyis nem emlékezett semmire vagyis a 0-áról.
Aztán, van a fõszál, mellette ezek a kis küldetések. A 3 féle kanyar, ami a történetet befolyásolja. Bár eddig ez nem olyan markáns mint pl a Gothicban. Lötyi fõzés, a tulajdonságok megszerzése. És itt megint csak van 1 közbevetésem - ha pl a Gothicban a, b, vagy c válasz közül választottál, nem volt olyan, hogy utánna megkérdezhetted a másik választ is, - mert utána nem adfta meg a játék a lehetõségét. A szörnyek újratermelõdését az általam játszott játékok közül az Oblivion használta elõször. Ami aztán azt a hibát generálta, hogy a hõsnek egy idõ után, a fejlõdése miatt nem lett volna ellenfele. Erre dobták be a "szörnyek fejlõdését a karakterrel". Itt az a megoldás, úgytûnik, hogy átlép a hõs egy másik területre. A Gothicban nem volt ilyen, így elõbb utóbb üres erdõben kószált az ember.
És itt volna is egy ötletem, - a szörnyekért, a sima leölésükért, mert pl elõrébb akarok jutni a terepen, nem kellene pontot adni, csak akkor ha a leölésük küldetéssel párosul. Pontot csak küldetésért adnék. El lehetne kerülni vele a pontgyûjtéses mészárlást. Másrészt jobban hasonlítana a valós viszonyokhoz - a vadon egy veszélyes terep és kész.
Ja igen és a teleportálás is visszaköszön. A játékok terepeinek megismerése után, hogy az uncsit elkerüljék, egyformán bevetik a készítõk a teleportot (az Oblivion a lovaglás lehetõségét is).
Amiben kicsit más nekem, pro és kontra:
jobban koncentrál a fõküldetésre, kicsit mesélõsebb mint a pl a Gothic3. Talán ezért is nincs akkora szabadság a terepen, mert akkor meg kellene tölteni (lásd pl Oblivion - Dungeonok). Ami viszont feltûnt, az a (csak a 2. résznél járok) - soxor akármit választok, akkor is hasonló választ kapok, vszínû a történet folytatása miatt. A lopás hiánya, no meg hogy nem tud a fõhõs ugrani, mászni stb, továbbra is hiányzik. Micsoda izgalom, beosonni valahova és megszerezni ami kell.. Most a 2. részben viszonylagosan szabad a terep - de miért nem tud a mocsárban elsûlyedni Geralt? A másik 2 játékban lehetett kószálni, - nem mindig akarok küzdeni - voltak napok amikor (lehet röhögni) virágokat gyûjtöttem lötyikhez, meg megnéztem mi van a térkép másik felén - na jó, persze imitt amott muszáj volt vagdalkozni, de én bizony élveztem, hogy ezt is azt is megnéztem.. pl felmásztam hegyekre, megpróbáltam várakba bejutni stb... Attól még lehetne ugyanez a történet.
Mielõtt félreértésre adnék okot, nagyon szeretek vele játszani - de... (bocs a hibákért, de nem olvasom vissza, mert nem akarom meggondolni magam, hogy leírtam)

bélanéni
Valami info arról, hogy holnapra már küldik a Witcher-t vagy csak 14-én adják oda a futárnak? Nem mintha 1 napon túl sok múlna, csak kíváncsiság.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Nekem is feltûnt, hogy mostanában kb. minden második játék magyar felirattal jelenik meg. Ez mióta van így? Nekem az utóbbi 2-3 év kimaradt.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Köszönöm a segítséget Tobiasnak és macleodynak!
Este kipróbálom. :-)
Nekem már az is nagy szó volt,hogy egyáltalán van benne magyar felirat.Régebben úgy kellett böngészni a neten,hogy van e magyarítás hozzá?És a legtöbb játékhoz nem is volt.Eléggé kemény pl a Morrowind angolul.Megalakult az MP portál,és sokan mások...Manapság hál istennek elindult egy olyan "felolvadás",amikor a legtöbb játék rendelkezik gyári magyar feliratozással.Régebben ez elképzelhetetlen volt😊
Mostanában is meglepõdtem,amikor felraktam a Hellgate-t,hogy még a telepítõjén is van magyar nyelv!Nagyon örülni kell neki,a kritikát meg késõbbre hagyni,amikor már nem lesz meglepõ a lokalizáció.
Van persze hátránya is,anno sokkal jobban tudtam angolul,manapság sokat felejtettem.Én sosem tanultam angolt(oroszt,németet igen),de a játékok miatt rengeteget fejlõdtem.
Tehát összegezve:várjatok még a kritikával,inkább örvendjetek feleim.😊

bélanéni
Így van, valószínûleg az eredetiben nem ez a pár hónappal ezelõtti állapot lesz, hanem mondjuk egy igényes szinkronhoz igazított <#duhos2>

tibor16
köszi a segítséget mindenkinek 😊

rotator
Ebbõl is látszik, hogy az európai verzióban bentfelejtett magyar felirat erõsen béta.

BlackShadow
hát én minél tovább haladok a magyar felirat annál rosszabb és rosszabb..
félrefordítások, 4 mondatos párbeszédbõl csak 1et fordítok feliratok stb :\ holy mother of fuck - a fenébe 😊 jobb mint a semmi😛
de amúgy maga a játék is hemzseg a bugoktól.. de attól még favorit 😊

#3514:
druidáktól kérsz vihart, elbattyogsz a gólemhez, rányomod a villámhárítót amire õ felébred elég dühösen 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
majd úgy nyírod ki, hogy folyamatosan aktiválgatod a 3 oszlopot, és ha közöttük van a gólem, belecsap egy villám

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

CS@
Spawnolnak rendesen, szerintem nem nagyon akaródzik elfogyniuk sosem.
Kb negyedórámba telt mire sikerült odajutnom, úgy hogy fel is tudtam szedni a cuccokat.
Rohangálós megoldással igyekeztem megcsinálni, amint észrevettek futottam egy kört had harcoljanak a környezõ teremtményekkel.
Aztán jó messzirõl klikk a testre és így végül összejött, de elég macerás volt, a végére jó sok ilyen dög volt már mindenfele.
Amúgy van a hírvivõnél egy egész kellemes acélkard, amit némi szerencsével így már a 2.ik chapterben meg lehet szerezni.

wedge31
Ö örzi a tornyot ki kell nyirni,le kell darálni,ki kell csinálni ne kegyelmez neki !

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

tibor16
Ahha, én azt hittem azzal fogom feléleszteni - nem megölni.. most akkor hogy van ez? - hisz most meg van dermedve - nem?

tibor16
Ja és még vmi - a tündétõl (véletlen) elvállaltam, hogy a felderítõit elkísérem a gólemes szigetre - igen ám, de (gondolom direkt) belesétáltunk egy vízbefúlt csapatba, aztán meg a vivernekhez, szépen el is patkolt vmennyi rám bízott egyén... - a küldetés a jegyzetek között viszont továbbra is ugyanazt írja, mintha a tünde felderítõk még élnének - nem lesz ebbõl fennakadás?

wedge31
Vilámháritot kell csináltatnod a kovácsal azt beleszurod a hátába.
Utána már csak vihar kell / a druidák csinálnak /

tibor16
sziasztok, - találtam a mocsárban 1 szigetet vivernekkel, kinyírtam már vagy 15-öt de állandóan jön újjabb a fák lombjából. Ki lehet pucolni azt a szigetet tõlük? - mert ha nem, akkor nem kínlódok. Van ugyanis ott 1 hírvivõ holttest, de így nem férek hozzá. Nem tudom, nem-e fontos-e?
A másik - nem tudom, ha felélesztem a gólemet, akkor mi a fenét kell vele csinálni? - gondolom megölni - de nem fogja szinte semmi - lövésem sincs mivel essek majd neki? Tipp?

Olvasd el az oltáron lévõ feliratot a tóparton (ahol a pap van)
Az emberektõl egy alabástrom pálca kell asszem a vodyanoioktól pedig egy arany karkötõ

Mindenesetre azért népszerû a witcher idehaza, a keresések csak Lenygelországból, s Csehországból érkeznek nagyobb mértékben, mint innen, pedig van kis népességszám-beli eltérés. 😊

Mit kell adni a tó hölgyéne ajándékba?(mikor a vodayo priestet kell kérdezgetni h mit adjak neki)

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

bardocz
aszem kalsten árul de érdemes megnézni thalernél meg vaskánál is
Nagyon jó minõségû alkoholt hol lehet venni a 2. fejezetben. CSak jó minõségût találok. Pedig kéne a nagyon jó a gólemszív fõzethez.
Foltestõl le lehet gombolni sokat.
Páncél:
Kapsz ingyen egy szuper armort,a Hollópáncél a neve.

majd mikor foltest-el pókerezel...

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

bardocz
én zoltant meg carment egyszer elszegényítettem😄 és még így sincsen pénzem nagyon,most van 1000 valamenyi,mostanában sokat költöttem😄
wedge31
Jó a kockapoker a harmadik fejezetöl már nem ritka az 1500-as nyeremény se én a gróftol gomboltam le ennyit.

bardocz
köszi,akkor megpróbálom azt még megvárni,amúgy 5000orenes páncélt érdemes csináltatni?kockapókerbõl nem jönne ösze rá a pénz mert nincsenek jó ellenfeleim(carmen és zoltan),de jó lenne egy jobb páncél
Negyedik. Annak is a vége fele

Why so serious?

bardocz
ez melyik fejezetben lesz?
Acélkardhoz 3 meteorit,az ezüsthöz 3 rúna kell.Elmész a kovácshoz,és nem rákovácsolja,hanem megveheted tõle az elkészült kardot.Elvileg amelyik ugyanolyan rúnákból áll,az erõsebb.
Kapsz majd a Tó Úrnõjétõl egy nagyon faja ezüstkardot,ami mindent visz.Ezért én nem szarakodnék a rúnákkal

bardocz
elvileg 3 meteorit kell egy kõhöz,és így sem hagyja a kovács hogy csinálj?😮
ah tényleg és ezüst kardot hogy lehet csináltzatni?3 rúna?acél már csináltattam,de ezüstöt nem tudtam,meg nem is tudtam rúnát belekovácsoltatni
haliihó!
köszi a segítséget , túljutottam azon a nyamvadt noonwraith-os részen....lenne még egy kérdésem. Ti tudtok kardot kovácsolni? mert én sehogy se tudok rájönni h h kell....van 9324236178 rúnám és köbö ugyanennyi meteoritom de nemtudok semmit se csinálni velük ezért csak porosodnak.....segítene valaki?
bardocz
csak 1😄 akkor 3 kéne?
amúgy sztem már lehet a rend is gyárt nekem cuccokat ha a törp már nem😊 valakiket legyõztem a gólemtemetõben és nintha lett volna törp is közöttük😄
Hmmm. Írhattak volna picit többet is, mindenesetre kösz, jó hogy pont ma nyomtam elõrendelést rá... :-D A telefonban amikor beszéltem velük még nem említettek késést, csak azt, hogy a making of nem magayr, a többi minden meg igen, bár már ezt úgyis írtam.

Megrendeled a Druidáknál a vihart,beleállítod a gólem hátába az anennát,és nyomogatod az oszlopokat.Ha valaki jó erõsen hátbacsapott,na az a gólem😊

rotator
Kíváncsi lennék, hány példányt gyártanak le belõle.

bardocz
baszus,mire lesz pénzem collectorsa sehol sem lesz már😞
bardocz
a mocsárban a gólemnél hogy csináljak vihart?van villámhárítóm,segítettem egy jóhangú barátomnak ott😊,de nem tudom az oszlopokat hogyan használjam,kettõ mûködik majd a 3. miatt leáll az öszes:S
Honnan az info?

Én õszintén szólva azt sem tudom, hogy mikor tudok majd idõt szánni rá. Ha lehetne, talán inkább idõt vennék az árából...
rotator
Én nem örülök, mert nálam más játékok kiszállítása is csúszik emiatt, így a hétvégén nem tudom tolni egyiket se. Nem mintha nem lenne végigjátszandó a tarsolyban, de már bekészültem ezekre. Persze annyit nem fog csúszni, hogy érdemes legyen a UT3-mal összevárni, ehh... 😊

Én nem bénom, egy hét csúszás még ideális is. Úgyis folyamatosan bizonytalan vagyok a honosítás miatt. Bár az angol verzió megvágása sem egy szívderítõ hír. Igazam volt, hogy lengyel CE kellene 😊

A párbeszédek színvonala egyébként milyen angolul és magyarul? Mennyire érezhetõ a megnyírbálása, milyen az összhatás más RPG-khez képest?
rotator
Jaj neeeee, tudtam, hogy lesz valami geb@sz, a CE kiadás "várhatóan" csúszik pár napot. <#rinya><#rinya><#rinya>