13886
  • csgj
    Neverwinter Nights 2. Nemtom miért nem írta még senki... Kedvenc rpg-m. Rendszerét tekintve tökéletesen ugyanolyan, mint a kotor2 (ugyanaz a fejlesztőcsapat), csak fantasy világban, a Forgotten Realms világában játszódik. Überjó története van, szuper karakterekkel, és sok benne a D&D. Persze nem kell vágni a D&D szabályait ahhoz, hogy játszani tudjál vele. Egyetlen hátránya, hogy sokat kell patch-elni. És patch nélkül túl bugos meg gépigényes. Ja, és van már kiegészítője is, a Mask of the betrayar. 2006-ös az alap, a kieg 2007-es.
  • Qwerty4
    Ja egy fejezet van a IV. után és még egy epilgus a végére...legzsniálisabb játékbefejezés ami létezik sztem.
  • Prince23
    Dettó
  • Qwerty4
    A Fable túl lineáris és kevésbé RPG.Hangulata van, de a játékmenet nekem nem nagyon tetszett, csak egy ideig.
  • Skyline
    Nekem a fable olyan volt mint amikor a gyűrűk ura után megnéztem a narnia krónikáit...Gyermeteg mesecucc az egész,nem bejövős,sokan az egyik legjobb konzolos rpg-nek is tartják...Nem tudom akik annak tartják a final fantasykat nem ismerhetik,mert a közelükbe nem ér a fable,ha már a mesés szerü rpg-nél tartunk...
  • Prince23
    Még egy chapter van, a király chaptere. Az a Chapter már lineárisabb.
    ha jól emléxem
  • bélanéni #9557
    (#9540)
  • bélanéni #9556
    Valaki erre?
  • Prince23
    Pedig a JE is jó. Witcher után az a favoritom... természetesen (c)RPG terén.
  • tarti19
    Nekem a Jade empire nagyon nem jött be:( valahogy nem volt benne akora hangulat mint a kotor (művek) vagy fable esetleg Witcher stuffokba:P
    Bár előtte a angy Baldurs Gate részeket is megnéztem de valahoyg azok sem jöttek be:( bár lehet, hogy ez az idő miatt van.
    Noha most elkezdtem még1szer a witchert hátha találok új dolgokat benne:P ( biztos fogok -hehe:P)

Abban meg azért kételkednék, hoyg karaketrfejlesztés során, miond elütia Witchert:)
    Össze sem lehet hasoníltani a kettőt... mi már kész "hősök" vagyunk épp csak a múltbéli események tűntek el s idővel jobban idézi kardunk mivultunkat mintsem a történetek:P
  • Qwerty4
    Ja, ez egy egyedi játék. :D
  • Qwerty4
    Kösz. :)

Amúgy a Fable-t próbáltam, de sztem jó is, de kiábrándító is.Inkább abbahagytam.Nem tetszett, igazából kevés szabadságérzet, rossz save rendszer.
  • bélanéni #9551
    Ehhez hasonló nincs, épp ez benne a szép :)
    Én elsősorban a Fable-t ajánlom, mint kiemelkedő kaland/akció RPG. Igaz, teljesen más megközelítésű játék, és meseszerű grafikája. Ha ez nem zavar, nyugodtan ülj neki, magyar felirattal forgalmazza a CD-Projekt.
  • rotator
    2004 utáni hasonló játékokból túl nagy választék nincs, de nézzünk egy kis ízelítőt.

A KotOR2 és Jade Empire történet-orientált, lineáris játékok, nagyon jó karakterekkel, jól megkomponált átvezetőkkel, kellemes zenével, 20-25 óra játékidővel, 2-3 végigjátszási lehetőséggel.

A Gothic 3 és Oblivion brutális grafikával, epikus zenékkel és óriási, szabadon barangolható játéktérrel igyekeznek hódítani, cserébe szinte nulla a sztori. 50-80 óra körül lehet egy átlag végigjátszás, 2-3 alkalommal nyugodtan neki lehet látni. A Two Worlds gyakorlatilag ezeknek a kisöccsének tekinthető (habár annyira nem is kicsi az).

A Fable egy eléggé elvarázsolt játék, alapvetően lineáris, elég rövid, de nagyon jópofa. Elsőre nem tűnik valami összetettnek, de vannak benne rejtett erőtartalékok, érdemes birkózni vele.

Zeneileg bármelyik felveszi a versenyt a Witcherrel, karakterfejlesztésben pedig szerintem mind simán felülmúlja.
  • fixpont
    Csak a 2-3 fejezet kozott van ez a lehetoseged, mashol nincs.
  • fixpont
    Vail: nem
  • Vail
    Üdv az lenne a kérdésem, hogy miután átmegyek a 2. fejezetbe vissza tudok jönni az elsőbe a mellék küldiket befejezni?
  • Vail
    Üdv az lenne a kérdésem, hogy miután átmegyek a 2. fejezetbe onnan vissza tudok jönni az elsőbe befejezni a küldiket?
  • Qwerty4
    Sztori, karakterek sokszínűsége, kisfilmek, zene, fejlődési rendszer, hangulat, látvány, nem túl nagy terület, de azért elégséges...
  • rotator
    Attól függ, melyik része ragadott meg a játéknak téged.
  • Qwerty4
    jav.:fantasztikus

Ma nem ment az írás nekem :(
  • Qwerty4
    Tudtok ajánlani nekem egy ilyen faszntasztikus RPG-t mint a Witcher.
    Minimum 2004-2005-ös legyen, magyarítása is legyen. :)
    Tehát egy ehhez hasonló játékot.
  • rotator
    Nincs róla hír, esetleg valaki megérdeklődhetné CD Projektéktől. :)
  • bélanéni #9540
    Lenne egy kérdésem. Eljutottam a IV. chapterbe, most a legelején vagyok, itt még nem csináltam semmit. A kérdés pedig az, hogy tartok-e már a játék felénél, ugyanis, feltűnt hogy (szerintem) igen kevés helyszínen, illetve kis méretű világban játszódik a program. Más ezzel kapcsolatban még nem panaszkodott és ezt furcsállom. Remélem nem SPOILER téma, ha igen, akkor úgy válaszoljatok. Az igaz, hogy sokat kell futkározni, de szinte mindig egyik ismert helyszínről a másikra és nagyon ritkán új felfedezendő helyre.

Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt is életem (talán) legjobb játéka, a hangulata eszméletlen. Nemsokkal mielőtt átjutottam a 4. fejezetbe a mocsárban jártam, és akkor először teljesen tiszta, köd- és esőmentes időben. A grafika, hangok és a belőlük áradó hangulat már-már olyan érzést keltett bennem, amilyet még egy játékban sem éreztem. Egyszerűen néha csak sétálgatok a kikötőben is naplementekor vagy felkeltekor, annyira felemelő érzés.

A kérdés viszont továbbra is áll.
  • wednes
    Erre én is nagyon kíváncsi lennék.
    Igazából nem csak az új küldiket érinti szerintem a változás. Olyanokat is igérnek, hogy sokkal jobb, emberibb lesz az arc és test mimika. Sokkal jobban fog illeni a szituációkhoz. (mondjuk elég fapofával társalogtak a karakterek) De viszont ehhez úgy gondolom más szinkron szükséges. angol/lengyel/magyar nyelvbe máshol van a hangsúly a hangszín stb. Szerintem itt az lesz a megoldás, hogy angol szinkron magyar szöveg.
  • Dante73
    Üdv urak!
    Egy ideje nem tolom a gammát, és a topik is kimarad, úgyhogy, ha láma a kérdés, nézzétek el nekem!
    Hírek szerint nemsoká jön egy kiegészítés a gémhez, uj npc-k, küldetések, egyebek. Az, hogy az új arcok a régi, többször is felhasználtak helyére kerülnek, világos. Viszont az új küldik nem, hiszen ahhoz ugye új mondatok, szövegek kellenek, akár Geralt, akár a küldetés adója szájából. Ugye a gondom a szinkrom. Azt nem hinném, hogy ujra összetrombitálják a szinkronszínészeket, tehát marad Lengyel /Angol a szövegelés? Nem lessz kissé zavaró, ha kedvenc Geráltom, hol ilyen, hol olyan hangon szólal meg, különböző nyelveken, vagy erre valami ficsőrt talállnak ki? (Mondjuk ellátogat valami másik királyságba)
    Van erről valami hír?

Dante.
  • bélanéni #9537
    Az volt a probléma, hogy nem mindig jelentkezik a probléma, csak egy idő után. Múltkor amikor írtam, hogy megjavult, utána nem sokkal már megint szaggatott. Most direkt játszottam kb. 1 - 1,5 órát mielőtt megint elkiabálom magam. Most úgy tűnik tényleg ez volt a ludas, mert azóta nem csinálta.
  • rotator
    Hmm... Akkor mégse a mini-image lehet a ludas?
  • bélanéni #9535
    NEM javaslom a /3GB kapcsoló bekapcsolását, mert más játéknál is tapasztaltam már furcsaságokat. Ritkán de fagyogatott több minden is.
  • bélanéni #9534
    Mindenki figyelmébe: ha másnál is jelentkezik olyan probléma, hogy a játék elkezd oltári módon szaggatni (1-2fps), azt a BOOT.INI /3GB kapcsolója okozza! Én bekapcsoltam ezt a kapcsolót kb. 2 hete (mert 3GB RAM van a gépemben, és csak így használ egy program 2GB-nál többet), és azóta játszhatatlan volt a játék. Azért nem gondoltam hogy az okozza, mert nem mindig jelentkezik ez a szaggatás, csak bizonyos játékban eltöltött idő után. Nem gyanakodtam rá, mert eszembe sem jutott, de átgondoltam, mi változott azóta a gépemben, amióta elkezdődött a szaggatás, és így már egyből beugrott. :)
  • rotator
    2 hónap múlva jön az enhanced edition, ami "picit" több lesz, mint patch.
    :)
  • rotator
    A dobozos verzióra hatástalan, a letölthető inkompatibilitását orvosolja az 1.2-vel.
  • Prince23
    Hm,, akkor hamarosna várható (2-3 hónap:() egy 1.3...
    költői kérdéssel:D
  • bélanéni #9530
    Patch 1.2a (néhány hibajavítással)
  • csgj
    Hm... Miért van az, hogy ha bekapcsolom az elsimítást (mindegy mekkorára), a fal átlátszó lesz? Meg néha a padló is... Nagyon idegesítő, és jó lenne használni az élsimítást! Legújabb driver van fent, ATI-m van... (Hd2600 pro, 512mb)
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is halott volt Coleman és simán ment a nyomozás Franc sem emléxik, mert elég bonyi, de összejön.
  • DeDy
    Na igen, de Vincent,Leuvaarden,Thaler ártatlanságának bizonyítása után jönne egy kislány hozzánk és utána kell Raymoundhoz menni és akkor kapjuk a következő lépésst, hogy irány a temető, és hulla boncolás, de ha Vincentre nem tudom mondani hogy ártatlan addig nem jön oda a kislány, és nem léphetek tovább, így a "Rat" küldi teljesítés nélkül csak megvádolni lehet és a beszélgetés végén az jön ki hogy bűnös, na akkor így mégis hogyan nyomozzak tovább?
  • martin1992
    sziasztok
    letöltöttem a plehr-es verziót, 1.2 magyar patch fel rá, NS-TW_SS-poseden, mini-image bemountolva, játék indít, és néha két rész közötti betöltéskor hallom a hangot de a betöltés nem ér a végére, Tehát az embereket hallom beszélni meg a tájat, de csak a betöltő képernyő van és a kurzor mozog?
    várom a segítséget?
  • bélanéni #9525
    grebber, csak kíváncsiságból: az XV 8800GT-d nem sűvít mint egy elszállni készülő porszívó? Nemrég vettünk egyet és nem hittünk a fülünknek, hogy 2008-ban kit akarnak ezzel a hűtési megoldással átb@**ni!? (az SUPER típusú volt)
  • rotator
    Jaja, végül arról szedtem én is. :)
    Az egyik németről kerek 20k-val akart döngetni, nem hittem a szememnek így, 2008-ban.