13886
  • csocso14
    Üdv!
    Lenne egy kérdésem vagyis problémám, hátha tud valaki segíteni. Most kezdtem el játszani, amikor elindítottam a játékot az intro tökéletesen ment semmi gond nem volt, majd bejött ez a képe és itt bármit csinálhatok nem történik semmi, a segítséget előre is köszi.
  • krisz0305
    hali, kérhetnék egy kis segítséget az Azar Javed elleni harchoz???
    milyen taktikát ajánlotok??
    mert csak ütöm, ütöm, de alig sebződik, ő meg megvakít, aztán üt és én meg meghalok :(
    (a jelek meg sajnos ellene nem sokat érnek.. pedig az aard meg az igni nagyon jól fel van fejlesztve :D)
  • ZÓÓÓcsi
    Meg még az is tetszik, hogy a karakterek nem szó szerint a leirtakat mondják, hanem egy ahhoz hasonló szöveget.
  • bélanéni #9600
    Itt Eskel meg is jegyzi, hogy mennyire zavarta őt mikor fehér lett a haja... Ömm... de mégsem fehér a haja. Ahogy más witchernek sem.

ez nagyon jó Nekem fel sem tűnt. Egyébként, lehet csak félrefordítások miatt, de néha eléggé katyvasznak érzem a sztorit. Bár lehet a sokféle választás okozta nehézségek miatt is. Gondolok itt arra, hogy bizonyos választások esetén kevésbé érthető 1-1 párbeszéd, mert szinte lehetetlen minden esetre gondolni. Sokszor érthető miről beszélnek, de néha azért érzek némi zavart. Most egyetlen konkrétumot sem tudok mondani, csak úgy általában gondolom. Más hogy van ezzel?
  • Prof William
    Ez nekem is feltűnt... tulajdonképpen minden Witcher normális hajú Geraltot kivéve. Lehet hogy a többiek festik...

A másik meg. Lehet hogy fordítási hiba? Már nem emlékszem angolul hogy volt...
  • Bachstein
    Nem a játékkal kapcsolatos a kérdésem (illetve nem közvetlenül) hanem egyfajta logikai zavar, ami a játék közben fogalmazódott meg bennem. Szóval Geralt, mikor a prológusban beszél Eskellel a Füvek Próbájáról, szóba jön hogy a witcherek teste (már akik túlélik) olyasfajta változásokon megy keresztül a mutáció miatt, mint a haj elfehéredése, a pupillák eldeformálódása stb... Itt Eskel meg is jegyzi, hogy mennyire zavarta őt mikor fehér lett a haja... Ömm... de mégsem fehér a haja. Ahogy más witchernek sem. Ez most hogy van? Sőt, az ötödik fejezet elején, a palotában egy hölgy meg is kérdezi Geraltot, hogy minden witcher haja fehér e... De ő mondja, h nem, csak az övé... Hmm?
  • Sir Quno Jedi
    De megám. Lehet nő, vagy féfri és tetszőleges pofázmányú. Lényeges, hogy ember, nem azért mert nem tudták volna megoldani (a többi kari éppen olyan aktív tud lenni), hanem mert a sztori az emberekre épül egyik oldalról.
  • ZÓÓÓcsi
    Aha.
    De nyílván csak emberrel mehet a játékos, ugye?
    Shephard a neve (főhős), ha jól emlékszem..
    A videókból leszűrve itt a főhős is megszólal, nem úgy mint a Kotorban.
  • Sir Quno Jedi
    Hát ez inkább lövöldözősebb.

Itt a fajok: (ebből Human, Turian, Quarian, Asari és Krogan lesz a partidban)

• ZÓÓÓcsi
    Én arra gondoltam, mikor 1-2 ÉLŐ emberke becsatlakozhat a játékba, de akkor ilyen nincs benne... Tehát akkor Kotor szerű irányítás, játékmenet. Értem!
  • Sir Quno Jedi
    Nemhinném, de van/lehet 1+6karid. Ebből 1+2-en mehettek 1xrre partizni terepre és ezzel a 3 emberrel kell boldogulnod. Csak a saját karidat irányítod TPS nézetből (őt kinézetre/nemre/előéletre stb. te tervezheted meg), a többiek csak 1xű parancsokat követnek, vagy cselekszenek maguktól is, illetve a skill-jeiket tetszé szerint aktiválhatod (meg is áll ilyenkor a gamma, míg menüben KOTORászol :D), de gyorsgombra is teheted valamék saját skilledet stb.

A harc real time, de lehet szinte kötökre osztottan, szinte sakkszerűen is tolni, sok pause-val. De a keő között van valahol az igazság.
  • ZÓÓÓcsi
    Parti? Ez azt jelenti hogy coop-ba is lehet tolni?
  • ZÓÓÓcsi
    Ja, hogy az is ki volt kötve? Hát ezért kihagyni egy ilyen jó game-et... Na mindegy..
  • Sir Quno Jedi
    Már régen (valamikor tavaly vettem). Nekem elsőre vagy 35 óra felett, de azóta már ugyanazzal a karival nyomom újra, lassan annak is vége (csak itt az előző végéről megmarad a parti tagok szintje és a tárgyak/cuccok, persze a nehézség is ehhez igazítva lev40-45+). Végülis fele ennyi idő alatt is megy bőven, de akkor részletes melléküldik és utánajárások nélkül végigrohanva tökhülyén.

Most a lev60-as partira gyúrok, csak túl sok más dúrvánjó gamma csücsül itt a polcon.
  • rotator
    Igen, csak a KotOR 1 az 2004 előtti. :P
  • ZÓÓÓcsi
    Te talán végignyomtad xbox-on?
    Meddig tartott?
  • Sir Quno Jedi
    Mass Effect jóak volt. De azért nem egy KOTOR (hosszra sem).
  • ZÓÓÓcsi
    Jaja, Mass Effect-et én is nagyon várom! Bioware-ben még nem csalódtunk.
  • ZÓÓÓcsi
    Abszolút egyetértek! Nekem is tetszettek az utalások, meg maga a játék is(Kotor2), de nálam mégis az 1 van a top-on! Például azért is, mert elsiették egy kicsit a végét(Kotor2)...
  • bélanéni #9584
    Az Advanced Dungeons & Dragons ("édíendí") egy szabályrendszer, ami könyben meg is van írva. Tehát ez nem konkrétan EGY játék, hanem sok játék jelent már meg ebben a világban. Pl. Baldur's Gate is ilyen, vagy legalábbis nagyon hasonló. Remélem nem beszéltem nagy hülyeséget, nem vagyok hardcore szerepjátékos
    Nem tudom, engem KOTOR játékok a SW univerzum miatt nem vonzanak, sőt kimondottan taszítanak. Viszont Mass Effect-et kimondottan várom!! Na ezt pl. ajánlom is, de ez csak májusban debütál.
  • Fantusz
    KOTOR2 is egy jól felépített játék, vannak benne utalások a KOTOR1 eseményeire, akkor érthető igazán a sztori, ha előtte az első részt is végigjátszottuk.
    Mindkét részről el lehet mondani, hogy igazán sikeres karaktert legalább második végigjátszásra, illetve utánolvasás után lehet megalkotni - picit csalás, mert elémegyünk a történetnek, amit elvileg nem ismerhetünk.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az első részben csak 8. szint után lettünk Jedik, de ha addig nem léptünk meg minden szintet, azokat a szinteket is jediként léphettük meg, több erőalkalmazást megismerve így.
    A második részben a 15. szinten elérhető presztizs osztályra lehetett hasonlóan rágyúrni, sőt itt már a társakkal is csak akkor volt érdemes szintet lépni, ha azok Jedik lettek. (nem egyszerű feladvány némelyiket meggyőzni)

• ZÓÓÓcsi
    Én a NWN2-vel nem játszottam, de a Kotor1 története fantasztikus! Szerintem jobb, mint a 2.részé(Kotor2). Ilyen jól megformált sztorival még azóta sem találkoztam! Szóval ha a sztori a lényeg én a Kotor1-et ajánlom!
  • Qwerty4
    Már értem. :)
    Utánanéztem a teljes cím tudatában neten ennek, látom ez nem számítógépes RPG, hanem egy társasjáték. :)
  • Tusy
    - Dungeons & Dragons, gyakorlatilag az első sikeres szerepjáték, és mint ilyen ennek a stílusnak a védjegye (zanzásítva és pontatlanul)
  • Qwerty4
    Aha, sokan ajánlották már nekem ilyen címen ha igazán jó sztorit szeretnék akkor a NWN2-nek kezdjek neki vagy a KotOR1-nek. :)
    A NWN2 meg is van, a másik nincs úgyhogy lehet erre esik a választás még akkor is ha nem éppen Witcher stílusú.
    Amúgy nem vágom mi az a D&D.Valaki felvilágosítana?
  • Sir Quno Jedi
    Hja, kérem, csak én melózok itten?!??!? :D
  • tarti19
    csak nem:) Voldemort pálcájába?:) vagy netán a sith nagyúr fénysusogójába:P
    majd segítek mindenkin:) vagy nem:D na irány a móka
  • Sir Quno Jedi
    Én azon buktam ki, mikor azzal traktált az egyik kovács a nemeseknél, hogy ha szerzek menő ékkövet, ami illik egy olyan neeeemes lovag kardjába, mint tudjuk melyik kisköcsög (és azt ő majd jól belekovácsolja neki), akkor hűderendes lesz velem a kovi. Mondta, hogy a jó édes ***. Kár hogy nem lehet valami jó kis átkozott ékkövet szerválni és azt belekovácsoltatni a kecsege kardjába! Meeekkora poén lenne már!!! Főeg, ha csatában ott szívna miatta, vagy elég nekem egy kis cutscene is, ahol lehet látni azt a bamba ábrázatát, ahogy rájön, hogy valaki megfingatta!!! :DDDDDD LOÁL!

Szal. mehetett vón több poén a gammába, de így se rossz. Tuc-tuc!
  • tarti19
    bűnösök megvoltak:P
    sebaj majd használok szörnycsapdát:P
  • Sir Quno Jedi
    Nem szép dolog megölni a strigát!

Szegény királyjány nem tehet róla, hogy megátkozták és felhasználják (ő nem is tud semmiről közben, még ember formájában sem). Meg kék gyógyítani és megkeresni a bűnösöket.
  • tarti19
    nekem ott volt para mikor a temetőben már a striga kriptája előtt 3 ilyen fenevad is rámtört:) Na mondom hullanak itt a trófeák:P
    igaz mots a strigát nem fogom megölni, hanem megtöröm az átköt de ismét Shani mellett maradok:P
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, még szerencse. De ha elfeledted, hogy hol hagytad őket, kellemetlen tud ám lenni.
  • tarti19
    nah jah :) igaz azért ezeknek "különleges "nevük van de legalább ottmarad a megszerzett testrészük ahol összestek:P
  • Sir Quno Jedi
    Nem. 1xrre egy trófea lehet nálad, az ott is fityeg az oldaladon a kampón (látszik Geralt cuccai közt kívülről). Meg invynél alul látszik is. Ez mondjuk egy faszság, mert így lehet mindig visszamászkálni, ha több trófeás csülökzabálót küldtél egy füst alatt a másvilágra.
  • tarti19
    jaja nekem is csak most unalomból kedvet kaptam még egy végigjátszásnak és 100%-ra akarom kitolni:P már csak ez van az első fejezetből:P
    de akkor még dumázok vele hátha eltévednek kincset keresni:P
    jah meg még valami trófeákat inventoriba is tudunk tárolni? mert erre mrá nem emlékszem
  • Sir Quno Jedi
    Neki kell. Ha elmennek utána kincskeresni, már mehetsz is utánuk. (ámbár lehet, hogy van még valami küldi a kettő között, baromi rég volt az első csapi)
  • tarti19
    Értelek, tehát az őröknek jelentsem:)
    Mikulnak jelentetttem de az be volt parázva és csak hálálkodott:)
  • Sir Quno Jedi
    Ott asszem, ha már az őrök elmentek oda kincskeresni (merthogy jelentetted nekik, hogy kitakarítottad az általuk rettegett élőholtakat onnan), akkor lesz egy megtisztított átjáró, amin tovább tudsz menni és megtalálod őket (vagyis ami maradt belőlük). Szal. csak türelem.
  • tarti19
    Sziazstok a kérdésem az volna , hogy az 1 fejezetbe:P a kriptábana folyósóra hogy megyek tovább? Mert sehol sem tudtam szétardoznia falat:P vagy a köveket, az első végigjátszásom során tuti kimaradt ez:P
  • rotator
    Direkt nem írtam, mert az inkább parti alapú rpg, szóval szerintem eléggé messze van már a Witchertől.