The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tarti19
bárhogy próbálsz elszakadni nem fogsz tudni 100%-os biztonsággal az RPG-bõl kiszakadni... a személyiséget szüntelen ott lesz a játékmenetben s akarva akaratlanul bele is csempészted magad😊
RPG nem attól különbözik a valóságtól mert nem fordulhatna elõ az ott
létrehozott döntésekbõl fakadó eredmény, hanem a való életben "valós" következményekkel járnak a döntések meghozatala.

Csak az archívum kedvéért megjegyzem: el lehet bukni küldetéseket fejezeten belül is, ha nem koncentrálunk eléggé. A favágókkal jártam úgy egy alkalommal, hogy a Vodiánokkal való kibékítésüket buktam, mert nem azonnal azzal kezdtem foglalkozni, hanem közben elugrottam a városba, leadni a kockadyum alkatrészt, meg behajtani pár adósságot. Mire visszamentem, csak a sisakos törp fogadott és jól elhajott a francba, hogy mindenki meghalt, vagy hazament, mert közben én kirándulni mentem ahelyett, hogy az õ bajukkal foglalkoznék...

Mondom ne politizáljunk, de ez marhaság. Más dolog a hivatalos politikai vonal, meg más a társadalom. Itt ez utóbbiról van szó...

Azért Vincent sem az a kifejezetten "jó" karakter. A bûnüldözésnek nem az a módja, hogy megeszem, megölöm a tolvajokat...

Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Naa, lehorgonyoztam tegnap Shani mellett és Alvint is magunkhoz vettük. Új idõk szele fúj, új Geralt. Túl idõsek vagyunk ahhoz, hogy elszalasszuk talán az utolsó lehetõséget, hogy Geraltnak otthona és saját családja legyen (amiben elõtte sosem volt része és nem volt tõle túl boldog, ezt többször kifejti). Shani legalább magunkért szeret és nincsenek hátsó szándékai (elvileg). Bár ugye a szokványos történetekben sosem végzõdik jól, ha a hõsnek "családja" lesz, mert máris zsarolhatják vele és általában csak lemészárolt családtagok és a bosszú marad... 😄

Azért nem Triss, mert õ egyértelmûen manipulál/felhasznál minket és a politikában is folyton döntésre/oldalválasztásra sarkall, Alvin meg csak egy mágikus erõforrás a számára, sosem kezelné úgy, ahogy egy gyereket kell. A "régi" szörnyírtós énünkhöz jól is passzolna a varázslónõ, de szvsz. Geralt tanul(t) múltbéli hibáiból. Az elvakult nemesek között és a puccos foagdásokon amúgy sem érezné jól magát, mivel alapvetõen egy egyszerû "ember".

Vicces, hogy bár Geralt anno 5 éve a másfajúak lemészárlásakor "halt meg", mikor kiment megvédeni õket, most meg simán csatlakozhatunk a "rendhez" ami egyenesági következménye a történteknek. Ja, majd biztos. De mivel a másfajúak is változtak és hozzáállásuk is, így õk sem túl szimpatikusak (mármint a "lázadók", a többiekkel semmi gond). Más dolog védeni az életünket és megint más dolog civileket ölni és sötét erõkkel szövetkezni.

Megátjuk hogy alakul a 3. fejezet, nem lesz könnyû semlegesnek maradni, már ha hagynak ilyen utat egyáltalán a készítõk. Egyelõre még mindig segítek mindkét oldalnak, de csak abban, amiben jónak látom (embereket menteni, szörnyeket írtani stb.-stb.).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nyugi. Ha itt nem, akkor az ötödik fejezetben majd mindent szépen megtalálsz. Nekem is csak ott lett meg.
pusztulat1
hali elakadtam megint a 4 fejezet elején.a kriptában kéne talalnom a tunde énekes tetemét,vagy a tanitványáét kéne a jegyzete.a kriptában irja de ott nem találom hol a pinámba lehet?valaki lécccccccci

Bucser
Látom te sem figyeled, hogy geralt mit motyog miközben szalad kifele a bányában... (ezek a cölöpök elég lazák. Lehet lekéne omlasztani talán? Egy Aard és megáll egy idõre a királynõ. Majd a végén átugrani.

Egyébként meg ha betömörülnek elõtted a munkások egy AArd-al arrébb tolhatod õket vagy éppen ha gyors stílusban beállsz az egyik elé akkor egy duplakattal a másik mögé átszaltózik az ellenfél felett geralt bácsi.

Ti tényleg ennyire nem használjátok a játék adta lehetõségeket?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tinman
Ez a "mindent szabad" pont az amcsikra jellemzõ.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
De van.
Tudom, hogy mit ad, mi hol van.
A sztorit lehetett volna azon a szálon IS tovább vezetni, de nem vezették tovább... életbe hagyod semmi, megölöd semmi. Ziccer kihagyás!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Shani mellett még Vincentet is megemlíteném... mert hiába az ami, kizárólag a bûn ellen lép fel és bizony segít ahol tud!
Vincent totálisan kaotikus jó!

pusztulat1
hali elakadtam megint a 4 fejezet elején.a kriptában kéne talalnom a tunde énekes tetemét,vagy a tanitványáét kéne a jegyzete.a kriptában irja de ott nem találom hol a pinámba lehet?

Bizony, bizony. Ezt próbálom megértetni a kedves játékostársakkal, de nem hajlandóak elfogadni, hanem nekiállnak az IRL érveikkel operálni. Geralt világa nem azon törvények mellett mûködik, mint amit mi a szüleinktõl tanultunk. Inkább az Al Kaida, Vörös Khmer, a Medellini Kartel és társaik világa. Ezt, innen K-Európából, a legvidámabb barakk utódjából nehéz átélni, felfogni.

A Witcher világában mindenkit, kivétel nélkül (Shanit is, aki az egyetlen, viszonylag szimpatikus karakter a játékban), csak és kizárólag a saját érdekei vezérlik. Azaz nincs egyetlen jó szereplõ sem, senki miatt nem kell lelkiismeretfurdalást érezni.

Megjegyezném: többszöri végigjátszás után meggyõzõdtem róla: bármit is teszel, a vége mindig ugyanaz, csak menet közben néha másokat leszel kénytelen legyilkolni, illetve egyes mallékfeladatokat más oldalról kell megközelíteni. Ennyi...

Kutyák: ha valaki lelki okokból nem hajlandó õket lecsapni, próbálja meg nappal és éjjel. Csak éjjel sikerül, mert ezek veszélyes, kóbor ebek. Normális kuty éjjel a gazdájával van, õrzi a házat, nem az utcán csatangol...

Ez az rpg alapos félreértelmezése, bát így is lehet játszani. Amíg játszol, igyekezz elszakadni az IRL személyiségedtõl, mert az ott létezõ világ törvényei nem a mai életben megszokott szabályok. Ha a DM tényleg jó, akkor nagyon rossz lesz neked bármilyen RPG világban.

Off Topic. Bocs, nem kell válaszolni.

Ebbe most ne menjünk bele, de a terroristák sok mindent akarnak, szabadságot azt nem. Ha csak nem az a szabadság, hogy nekik mindent szabad, mindenki másnak meg kuss...
Azt a kérdést, hogy miért, fel szabad tenni, de értelmes választ nem fogsz kapni rá. A terroista ad rá valami maszlagot, amivel a tényleges célokat elfedi, a fotelben üldögélõ moralistának meg fingja nincs az életrõl, csak a rózsaszín álmait hinti mindenfele...

Nincs ott semmi ziccer kihagyás. Az öreg, ha nem vágod le, ad egy elég jó fõzet receptet, illetve a szekrényében ott van az a könyv, amit egyébként Vivalditól lehet megszerezni, ha el nem rontod valahogy. Ha igen, lehet kisasszézni a kunyhóhoz. A könyvhöz nem kell levágni az öreget, anélkül is megtalálható.

jee...elveszet masfel ora jatek..😄
nah majd eccer folytatom...
Sir Quno Jedi
Érdekes a harmadik fejezet eleje. Nagyon belemagyarázzák, hogy mostan aztán naaagyon dönteni kell. Igaz elõte az elõzõben a szkoja vezetõ is, ha sokat dumcsizol neki, meg segítesz elvinni oda-vissza a levelét, akkor kiböki, hogy nem teheted meg, hogy nem állsz valamék oldalra.

A driád mondta jól meg, hogy a kis taknyos (nála ez a fiatal népekre utal) elfek és törpök behülyültek és nem veszik észre, hogy pont úgy kezdenek viselkedni, mint az emberek, akiket úgy gyûlölnek ezért. Elgondokodtató. Mivel a driádok is harcolnak az emberek ellen, de csak annyit tesznek, hogy a ligeteiket védik és nem dédelgetnek világhódító terveket, míg a szkojások kerekperec kijelentik, hogy ma vizima, holnap a világ (azon jót rötyögtem). A driád azt is tisztán látta, hogy nem gyõzhetnek a világ urai az emberek ellen, de ha olyanná válnak mint azok, csakhogy túléljenek, akkor többet is veszthetnek, mint az életüket.

Ja a temetõben ghoul-okra hagyjuk a civil túszokat megoldás kissé rontott az ellenállás imídzsén, node a fanatikus rendlovagoktól is felfordul a gyomrom néha (gondolkodni, na azt nem nagyon szoktak).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ahh megiscsak sikerult...nem is felszedi kell hanem megolni a delliderceket a tukrok helyen...
Hmm...a 4ik fejezetben amikor Alina tukret kell osszerakni...a nap hevében cimu kuldiben...az megy vkinek?...mer nekem nem...odamegyek a tukordarabokhoz...latom h ott csillog a foldon...es nem tudom felvenni...semmi...pedig szerettem volna ezt a kuldit megcsinalni...
tarti19
szerintem pont attól szerepjáték egy szerepjáték, hogy elsõsorban az ember beleviszi a saját jellemvonásait is a történetbe s ha úgy adódik igazítja az egyéniségéhez a játékbeli döntéseket...
Persze itt adott hogy problémamnetesen kipróbáld milyen választásokat hozhatsz még létrea széles repertuárból😛

wedge31
Komolyan gondoltam a kérdést de ha ezek az érveid akkor hagyjuk és én is bocsi.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

tibor16
ugye nem gondolod komolyan a kérdést - mert a válaszom - ahogy jól esik!
😊
- nem folytatnám, és istibizi elhiszem, hogy tényleg komolyan gpondolod, csak nekem más a véleményem 😊 de nem is akartalak zrikálni - ugyhogy - ha gondolod, akkor bocsi 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tarti19
iagazából sem pénz sem fegyver turbózása nem szükésges a könnyed végigjátszáshoz😊
nehéz fokozaton már lehet hogy izzadnánk, no de ott az alkímia barátunk is besegítene😛

igen én is úgy vettem észre hoyg aza te "gonosz" vagy "jó" hasonmûásod alias ellentéted a játékbeli hõs személyiségével😛

Alexandra888888
A végén nem értettem,nem láttam teljesen ki volt aki megpróbálta legyõzni a királyt.Talán a hasonmásom kissé hasonlított hozzám.

Alexandra888888
<#wave><#rinya> Na kipörgettem! Olyan szomorú hogy nem tudom tovább játszani.Mikor Jön már a 2. rész? Hát nem sok ilyen jó játékot játszottam még. én a rend mellett voltam.Bár azért sajnáltam a tündéket,az embereket jobban ki lehet szerintem használni a kereskedelemben is meg fegyverek készítésénél.

wedge31
Oda írtam a végére hogy " szerintem " -tehát magánvélemény.
Ha teszerinted másként kell játszani egy szerepjátékot kérlek írd le kiváncsian várom.

A retaldált fórumtárs hsz-ére a mult ismeretébe inkább nem reagálnék.

rotator
A hivatalos fórumon van egy szavazás "Mire gyúrjanak rá a következõ javításban?" témában és magasan, 35%-kal az inventory fejlesztése vezet. Ez jó hír, remélhetõleg figyelembe veszik és tényleg rámozdulnak, mert kezdeném már újra, de ez egyelõre visszatart...

tibor16
de a strigát most lehet, hogy levágom <#eplus2><#eplus2><#eplus2> - a kis cemendét...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
nofene - azt el lehet hagyni? - mia csudi 😄

rotator
Emiatt ne menj falnak, üdv a klubban! <#wave>

tibor16
jajmááár
- nem félsz ettõl a fene nagy bölcsességtõl? - mibõl gondolod, hogy az amit állítasz, nem-e csak a Te igazad? - szvsz - ez csak a véleményed, de nekem egész más ami errõl eszembe jut. Túl kell azon jutni, hogy másnak más állaspontja lehet - jut eszembe - errõl (is) szól a játék - nem lehet, hogy esetleg túl sokan jönnek szembe? én másképp gondolom (ezexerint) - és kész

Alexandra888888
Valakinek nincs meg a Tó Úrnõjének a képe amikor lehetett vele szerelmeskedni.Sajna elveszett.

Legalábbis bármilyen szerepet nem. Az akciófilmsztárok sem feltétlenül nyújtanak jó alakítást egy drámában 😊
wedge31

tibor16
Nekem nem mindig sikerül így másodjára másképpen játszanom, más döntéseket hoznom. Egyenesen kínban vagyok, hogy most a rózsa mellé álltam. A gólemnél levágtam a tündéket (nagyon könnyû volt az elõzõ - a lovagokhoz képest) és nagyon hülyén éreztem magam. Pl akartam a farkasemberrel végezni és nem tudtam magam rávenni. A kutyákat sem tudtam leölni. stb. Shani mellett maradtam, de egyszerûen nem érzem jól magam nna...
- akkor most én sem tudok szerepet játszani? - vagy, hogy is van ez?

tibor16
Azért most nem játszom le újra de - nekem mindig szembõl érkezik a kikimór hadsereg a királynõ meg a hátam mögül - vagyis nem tudok átrohanni. Igaz én nem omlasztottam csak a végén. Lehet, hogy akkor szembõl is eltûnnek? Mert nyílt színen hadakozni velük teljesen reménytelen.
- Persze elhiszem, csak erõsítse meg vki, mert nekem tényleg szembõl, elálva az utat jönnek... úgy elhiszem, hogy könnyebb.. Mondjuk hardon játszom most - de lehet ez nem számít...
Ha úgy játsza vki, mint én, akkor a folyosón is és egyáltalán, a végén viszont tényleg ott a bug

wedge31
Én a szerepjátékról beszéltem ugy általában és nem a Witcheröl.
Látom semmit se értetél meg abból amit írtam igazán sajnálom <#szomoru1>

Tinman
"az ö fejével gondolkozva cselekszel tehát a játék és ez fontos hogy csak a játék idejére kilépsz a saját énedböl és egy másikat játszol el."

Ez a kijelentés szerintem több sebbõl vérzik.

1. Az õ fejével nehéz lenne gondolkodni amikor Gerált amnéziás! Attól függõen alakul az INDENTITÁSA, ahogy viselkedsz!

2. "Nem minden szörnyeteg, szörnyeteg." Ugye? ;-)
Ha ugyanis szörnyölõ witcherként játszol, akkor érdekes dolgokról maradsz le + segítséged se nagyon lesz szorult helyzetekben.

3. Az RPG pont az a játékstílus, ahol ki tudjuk teljesíteni a személyiségünket. Ahol bátrabban lehetünk jók, rosszak vagy éppen semlegesek -egy ideig- itt a Witcherben.
Egy csomóan igyekeznek még ebben a játékban is már a kezdetektõl fogva "gonosz" utakon járni, míg más a "jó" nevében nyalja a Lángoló Rózsa seggét, és abszolút nem látja, hogy a Lángoló Rózsa rasszisták gyülekezete.
Ha már a jót említettem, akkor sokkal inkább a Scoaitelek-

Ha jól belegondoltok a "mókusok" olyanok, mint a terroristák. Mert tele a híradó a szemét terroristákkal, akik éppen a Dakarnak intettek be -állítják-, csak soha és sehol nem látom a kérdést: MIÉRT?
Nem szórakozásból fenyegetnek! Vannak követeléseik és szabadságot akarnak. Gyerekek, ha kis hazánkban lenne annyi olaj és mi az erõsen nem adtuk volna a jenkiknek azt hiszitek nem lett volna itt is kemény világ?
Lett volna.
Szépen össze is kötöttem a Witcher világát a valósággal, de nem véletlen, hogy nagyjából sikerrel jártam, mert Sapkowski is a való élet morális kérdéseit boncolgatja a játékban.

Le a kalappal a játék elõtt, mert folyamatosan moralizáló gondolatokat ébreszt bennem. De ahogy látom ezzel nem csak én vagyok így... SQJ még nálam is rosszabb <#nyes>

mondd el merre és segítünk😊

Na ez egy jó játék 😊
Kár, hogy elakadtam benne de azért jó 😊

Azért a Kikimór királynõnél van némileg könyebb út is:

Amikor megjelenik a királynõ, épp átmész egy folyosón, ott egybõl le tudod omlasztani a barlangot mögötted. Erre a kikimór munkások eltûnnek. Mész tovább. Minden szûk átjáró után beomlasztod magad mögött a barlangot, és mindegyik után eltûnnek a kikimór munkások. A végén az omlás maga alá temeti a királynõt is.

rotator
Én Simsezem, de abszolút nem viszem bele a valódi énemet. Van pl. politikus karakterem, aki hobbiból kertészkedik - e két tevékenységnél távolabb tõlem nem sok minden áll. 😊 Különösebb szerepjátékra egyébként sem ad módot, szerintem.

Alexandra888888
A kikimór királynõnél rohanni kell a folysóra,közvetlen a bejárattól omlasztani lehet a támaszokat végül a nagyteremben leomlasztani az egészet.azt hiszem 3szor lehet omlasztani és alig jönnek elõ úgy kikimór munkások.

wedge31
Én se hittem el amig itt a fórumon nem találkoztam olyan játékosokal akik ugy játszanak egy crpg-ét mintha az sims lenne és beleviszik a saját valódi énük jellemvonásait.
Félreértés ne esék én nem itélkezek hogy ez jó vagy rossz de az biztos hogy az így nem szerepjáték.
A lényeg az volna ha inditasz egy karaktert akkor annak a börébe bujva az ö fejével gondolkozva cselekszel tehát a játék és ez fontos hogy csak a játék idejére kilépsz a saját énedböl és egy másikat játszol el.
Tapasztalatból mondom hogy ez eleinte nem könnyü persze vannak születet szinészek de a többség igy én is ebbe beletanul.
Nekem oriási szórakozás egy gonosz karakterel játszani beleélni magam a szerepbe majd a következö héten minden törés nélkül ugyan olyan jól szórakozom egy gyógyitó mindenkin önzetlenül segitö kari játszásával.
Szerintem ez a szerepjáték lényege.

Alexandra888888
A mocsári temetõben találtam meg egy egy kriptában a tünde feljegyzéseit

* de azért köcc xd
nagyon szépen köszi
csak az a baj h csak a demo van mmeg m,er az egészet most töltöm rapidshare de azlrt kövv
A hamradik az egyik mellékküldetés folyamán megszerezhetõ.

Ha eltemeted Leuwarden társát, akkor a Vadak Királya rád küldi Leo szellemét, ha "rossz" válaszokat adsz. Nála lesz.

Egy másikat pedig csak a fejezet végéhez közeledve lehet megtalálni.

A Szalamandrák búvóhelyén, a barlangban. Arra már nem emlékszem, hogy a vezérnél található-e, vagy valamelyik ládában.
szasztok
nem tudjátok h a külvárosban hol lehet szerezni meteort?
(tudom hogy vany egy a kriptába meg eggyet lehet venni Harennél) de hol lehet harmadik?
elõre is köcc