13886
  • grebber
    Hát basszus állandóan amiket linkelek WP-ről hotziher hogy a szar szerverekre mentek.
    Akkor elmondom nagyonsokadjára a 2. USA mirror a leggyorsabb az a filefrontra irányit.
  • rotator
    Ó, hogy az a... Végre lejött csigalassúsággal, erre kiderül, hogy ez a videó már hetek óta kint van a Youtube-on. :(
  • Etelkozi Vata
    Nyomozz csak nyugodtan tovább, meg fogod találni a megoldást.
    Én is ezen a szálon mentem /halott Coleman/.
  • DeDy
    Üdv.
    Kéne egy kis segítség, a második fejezetben a nyomózós küldinél be kell bizonyítani Vincent Meis ártatlanságát ehez kettő küldit kell megoldani--a,raktáras (szalamandrák írtása)
    b,"Rat" Colemantól kapjuk a fogadóba, na és itt a bibi mert én az első fejezetbe nem öltem meg a tündéket, így itt a fogadóba nem lesz Coleman mert megölik azok a Tündék, így nem kapom meg Colemantol ügye a Rat küldit, de anélkül meg nem lehet Vincent ártatlanságát bebizonyítani, ez esetben mit lehet tenni hogy megoldható legyen a küldi? Pls help, thx.
  • SaGa
    Fejből meg nem mondom és már nincs fent a witcher...
  • preti96
    [spoiler] a striga kriptájában van [spoiler] és a rendet választottam
  • SaGa
    Használni kell rajta egy "jel kombót" Azt, hogy pontosan mely jeleket és milyen sorrendben, valaki elmesélte, vagy el fogja mesélni az NPC-k közül.
    Több kalauzkő van, nem biztos, hogy azt találtad meg, amelyiknek a jeleit elmodnták. Az, hogy mi a "kombó", attól is függ, hogyan játszottál és emiatt ki az, aki beszélt róla...
  • grebber
    The Witcher Enhanced Edition - Trailer
  • preti96
    mit kell csinálni a kalauzkővel?
  • Randal
    Az eladásokra nem hinném, hogy negatív hatással lenne. Rengeteg több internetes és hagyományos kritikai írás elérhető a játékról, így a játékos sokkal jobb véleményt tud kialakítani egy játéról.

Nézd meg pl. a Bioshockot az Obliviont vagy a Dark Messiaht. A csillagokat lehozták az égről a kritikusok, ehhez képest mit kaptál? Egy viszonylag jónak mondható játékot,a mia zért mégsem akkora durranás mint ahogy beharangozták. Elmondom, hogy ÉN nem játszottam vele, viszont a fórumozók és véleményalkotók többsége igen, akik viszont nem voltak elájulva annyira egyik teljesítményétől sem.

Egyébként nekem a játékról a Vampire The Masquerade: Redemption jut eszembe.

• bélanéni #9513
    Persze joguk van hozzá, hogy negatív kritikát írjanak, de akár azt is megtehetnék, hogy ha nem tetszik, írnak egy elemzést és tovább nem foglalkoznak a játékkal, ami jobb sorsra érdemes, mint hogy lealázzák minden róla megjelent apró hírben. Ezáltal esetleg az eladásokra is negatív hatással vannak. A rajongók legalábbis jobban járnának a fenti esetben, ezt is szem előtt kellene tartani.
  • Randal
    Az előzményeket és a játékok eddigi megítélését ismerve ebebn szerintem nincs semmi, még így se.
    A 3 HW-s közül egynek nem tetszik annyira Witcher, a másik kettőnek pedig bejön.

Ráadásul az egyik oldalnál volt régebben olyan ügy, hogy kirúgtak egy kritikust, csak azért mert lefikázta azt a játékot amit az oldalon nagyon reklámoztak.

És az is igaz, hogy ínséges időgkben bizony máshogy nézünk egy-egy játékra, mint akkor amikor 2-3 van még mellette.
    Pl. ha megnézel 98-200x-ig kritikákat, rengeteg nagyszerű játék kapott viszonylag gyenge (7-8) értékelést, csak azért, emrt jóval több volt belőle a piacon.

Egy játék értékelése pedig szubjektív dolog, mint fentebb is írtam, a szerkesztőségben is megoszlik a vélemény. És ahogy utánnanéztem, most pont azokon a hibákon javítottak, amelyeket anno felemlegettek.
  • bélanéni #9511
    Én az ő elemzéseikből/híreikből nem érzek ki semmilyen dícséretet, csak a hibák/hiányosságok szajkózását.
    Ez az összefoglaló mondat (szerintem) abszolút lekicsinyítő:

"Valószínűen globális, bolygóerősségű Charm varázslat sülhetett el az első rész Metacritics (9.4/10), GameTrailers (9.1/10) és a Gamespot (8.8/10) értékeléseiből és a játékosok egy részének áradozásából ítélve. Régen jelent már meg igazi szerepjáték, így érthető, hogy a nagyközönség egy része etalon minősítéssel zárta szívébe a Witchert."

Még "szegény" rajongókat is minősítik olyan értelemben, hogy nem veszik észre szerencsétlenek, hogy nem egy nagy wasistdas az egész, csak ínséges időkre időzítették a megjelenést. Bár ez is főleg a játékot húzza le.
  • Randal
    Ez nem tudom miben lejáratás. Szerintem igenis látni kell egy jó játék hibáit, és itt ráadásul még jobbá teszik azáltal, hogy az ismert hibákat javítják.
    Ezen az alapon lehetne fikázni a Gothic 2-t, hogy ott eladtak nekünk egy félkész játkot, majd kieg címén eladták hozzá a patchet.

• bélanéni #9509
    Nem tudom, láttátok-e már, de a Hardwired tovább folytatja az összehangolt(?) Witcher-lejáratást. Érthetetlen, miért teszik ezt az elmúlt néhány év (egyik) legnagyobb címével.
    Néhány dologban igazuk van, ami a negatívumokat illeti (relatíve kevés arcmodell és "testbeszéd", stb...), ami szerintem egyértelműen a szűkös határidők betartása és a játék komplexitása miatt van - illetve volt, mert jön az ingyenes patch és az ezt tartalmazó bővített kiadás -, de hogy a fától ne lássák az erdőt, az már fájó tény. Mondjuk engem speciel nem befolyásol - az egyébként jó humorú - oldal véleménye, de lásd Titan Quest és Iron Lore csőd esete: ott is elsődlegesen néhány "gyökér" tesztelő véleményét emelik ki a tényezők közül, ami hozzá"segítette" őket a csődbe jutáshoz. (Meg még 1-2 hugyos Jóska fikázását, akik a megjelenés előtt egy hibás Crack-el próbálkoztak, és emiatt volt lassú a játékmenet.)
  • bélanéni #9508
    Én sem értem az okát, de ha eredeti lemezzel játszik valaki, észreveheti, hogy minden helyszín betöltésekor hozzányúl, nem is kevés időre a DVD-hez, tehát lehet az a ludas. Az én esetemben 100%, hogy ez okozza, mert rengetegszer megpróbáltam, ha miniImage-el töltöm vissza a (már belassult) mentést, továbbra is játszhatatlan (minimum grafikán is), ha DVD-vel, akkor tökéletesen gyors (majdnem mindent maxra húzva is). Én sem általános jelenségként írtam, gondoltam, hogy nem sokan jártak így, ha nem tudja senki mi oldja meg a problémát. Egy biztos, hogy ezentúl minden game-t eredeti lemezzel játszok, mert számomra az jött le ebből, hogy a miniimage sem minden esetben tökéletes. (a Crack-ekről nem is beszélve)
  • Sir Quno Jedi
    később
  • Micsu
    srácok

Énis megkaptam a holló páncélos küldit, ügye most a faluban vok, valami elf cucc kellene a páncélhoz, aztírja a küldetés hogy kutassam át a kriptákat! A falu és körzetében átkutattam mindet, nem találtam semmit, gondolom akkor máshol találom azt a kriptát! Azt lenne a kérdésem hogy még a 4. fejezetben összetudod rakni a páncél vagy csak később?
  • rotator
    A telepítésen túl egyetlen másodpercig sem tartózkodott a lemez a gépben, ém is mini-image-dzsel játszottam, és sosem lassult be.
  • bélanéni #9504
    ... és DVD, nem CD. Egyébként csak azért használtam eddig miniImage-el, mert kicsit idegesít, hogy állandóan be kell tenni az eredeti lemezt + olyan hangosan pörög a DVD-íróm mint állat.
  • bélanéni #9503
    ("ellenére" nem kell oda )
  • bélanéni #9502
    zárójelben az előzőhöz: ez egyáltalán nem "vedd meg az eredetit" kampány akart lenni, inkább felhívás/info megosztás, hogy érdemes inkább a lemezt használni, ha már megvan eredetiben a progi. Persze mindemellett ellenére ajánlom mindenkinek hogy ruházzon be a játékba, ilyen korrekt árért nagyon megéri. Rohadt jó a JÁTÉK!!!!
  • bélanéni #9501
    totyának és a többieknek: ráleltem a megoldásra, már tudom mi okozta a problémát. A játékot a Game******rld-ről letöltött miniImage-el futtattam eddig sikerrel, és fel sem merült bennem hogy az lehet a ludas. Nem tudom miért, de ahogy elértem ehhez a lent említett részhez, és akár merre megyek tovább, akárhányszor töltöm vissza a korábbi mentéseket, előbb-utóbb 1-2 fps-el "ment" a játék. Így egyszerűen használhatatlan a program, amíg eljutottam mondjuk a téren zenélő emberektől a templomnegyed kapujáig (ez egy kb. 100-200 m-es egyenes szakasz), eltelt kb 2-3 perc. Kipróbáltam mindent, levettem minden grafikai beállítást minimumra stb... de ugyanúgy tetves diafilm maradt. Utolsó esélyt adtam az eredeti CD-nek, de szinte biztos voltam benne, hogy ennek nem lehet hozzá köze.
    Nem tudom, mivel volt gond, a Daemon-al vagy az image-el, de többször letöltöttem mindkettőt és nem segített. Most eredeti lemezzel használom, és minden HASÍT mint állat :) (most tényleg, főleg zárt terekben k**vagyors)
  • AntiHero
    The Witcher: Bővített Kiadás
  • Sir Quno Jedi
    Elugázza, hogy egy borostyánköves ezüstgyűrű kell neki (emlékeim szerint). Mivel a gyémánt neki túl drága és így nem őszinte stb.-stb.
  • Skyline
    Shaninak milyen gyűrűt kell odaadni mikor elvittem hozzá alvint? Mert se a sima ezüst gyűrűnemjó neki mert túl drága sem semmi..:)
  • w77d
    én olyan 3 ra tippelek :)

azért helyenként elég gyenge a szinkron a játékban :)
  • rotator
    Az jó, és hány indulóból lett első a szinkron? :)
  • Etelkozi Vata
    A talált kulcscsal ki fogsz tudni nyitni egy rácsot, ami eddig zárva volt. Na oda bemész, és a többit majd meglátod (megharcolod... :) )
  • tarti19
    nah igen, fontos kelléka napló, hisz megmenthet minket a fölösleges bolyongástól:)
  • Fantusz
    A Hellgate bug-tengere után igazi felüdülés ez a játék

Mocsárbéli túráimnak egyrészt a hiányos ismeret is oka volt, de megesett, hogy csak a városban böngésztem át a naplómat, akkor derült ki, hogy "valamit" elfelejtettem a mocsárban elintézni - irány vissza

• ZÓÓÓcsi
    Oké fölfogtam nagy nehezen...
  • mallamut
    Tehát minden futó processzt irányítsak rá egy magra pl 0-dikra.--ja
  • ZÓÓÓcsi
    Köszönöm!
    Szinte csak keresgélős küldik vannak a játékban, várakozik vagy 20 mellékküldi és azt sem tudom melyikkel foglalkozzak! De nekem bejön ez a rendszer!
  • Fantusz
    Főküldetésnél, ha bekapcsolod a küldetés nyomonkövetését, általában jelzi hová kell menned (törpkovács), mellékküldetéseknél már többet kell bolyongani.

Most ott tartok, hogy ki-be rohangálok a mocsár és a város között, küldetésekkel, kockával szerzett pénzem szinte mind könyvekre ment el, a törpe egész könyvtárát kiolvastam, talán most már összejön egy kis tartalék is.

Lent a csatornában találtam egy lovag tetemet, volt nála egy levél, és egy kulcs, valami rejtekhely után nyomozott - erről semmit nem találtam a neten, a játékban sem találtam utalást merre is kellene keresgélnem tovább.
  • ZÓÓÓcsi
    Aha..
    Tehát minden futó processzt irányítsak rá egy magra pl 0-dikra. Ezután ha elindítom az UT-t (vagy valamilyen egymagos progit), akkor csak az UT-nak lesz fenntartva az 1-es mag! Ez így helyes ugye?
    Sajna az UT2k4-hez nem írtak dualcore támogatást patch-ben...
  • SaGa
    Kiegészítés: az XP elvileg egyenletesen osztja el a futó proceszeket az egyes magok között, emiatt lehet lyen "pakolgatásokkal" esetleg segíteni a szingle cpu-ra írtaknak egy kicsit. Mire elindítod a programot, minden mag le lesz terhelve valamennyire, majd az egyiket tovább terheled az UT-vel. Ez után már nem fogja magától újrahangolni a terhelést...
  • SaGa
    Nem "is", hanem "azt", Ha a másodikra küldöd az Affinityvel, akkor azt, ha az elsőre, akkor azt.

A lényeg, hogy úgy oszd el a programokat a processzormagok között, hogy az UT 2004-nek egy "üres" mag jusson, ami lehetőleg semmi mást nem csinál...

Ahhoz, hogy egy program 2 magot használjon, eleve úgy kell megírni,vagy patchelni. Ahogy a Stalker is valamelyik patch óta képes a második magot is használni állítólag (még nem láttam 2 magos procin)
  • ZÓÓÓcsi
    Értem. Köszönöm!
    OFF:
    "van olyan opciója az XP-nek, ami ráveszi, hogy az egymagosra megírt programok számára lehetővé teszi a másik processzormag használatát is"

Erre nekem is nagy szükségem lenne, ezt le tudnád nekem írni pontosabban mit kéne csinálnom (pm-ben?)? Az affinitást már próbáltam, de nem segített... Történetesen az UT2004-et akarom rávenni, hogy használja a másik magot is!
    ON
  • Prince23
    Ja már vágom:)