The Witcher
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kuták=kutyák
Hagyjuk, fáradt vagyok az önlektoráláshoz!
Viszont arra mindig ugrom, amikor valaki egy szubjektív témában akar igazságot hirdetni, hangsúlyozom, szerintem jelen esetben félreértésrõl van szó. Szerencsére Geralt jellemébe sok mident bele lehet sûríteni szerepjátékos felfogással is.
(Nem lovagolandó rajta, csak témánál maradva, a kutyás helyzetet is el lehe túgy játszani: hogy Geralt, a híres, nem futkos kuták után éjszaka, ha nincsne anyagilag rákényszerülve; illetve úgy is, hogy Geralt állatbarát, függetlenül az õt irányító játékostól. Ugyebár nincsen semmi ezt kizáró információnk, alakíthatjuk így is jellemét.)
Semmi nem volt mögötte te magyarázod bele egyszerüen nem akartam bele menni egy partalan vitába részemröl ennyi ,látom rád is átragadt a mai Magyarországi hangulat mindenkiröl a rosszat feltételezed.
Ez nem itélet néha én is ilyen vagyok söt sajnos elég gyakran.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szerintem simán csak kötözködni akarsz bár nem tudom miért.
Te csak feltételezed hogy nem öl kobor betegségeket terjesztö a gyerekekre veszélyes / ugye így már mindjárt más / kutyákat mert te ilyen vagy.
Sokkal valoszinübb hogy jó pénzért öl de ez csak egy kiragadott példa nem ez volna lényeg.
A lényeg szerintem hogy egy crp-ét ugy játszol ahogy a keretek adta lehetöségek között kedved tartja.
Én meg mível 18 éve aktiv szerepjátékos vagyok inkább ugy ahogy az asztalnál szoktam és egy szóval se mondom hogy az a frankóbb / persze szerintem az <#eplus2>#eplus2> / a lényeg hogy jól szórakozz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
1xû példa: Én nem ölök kutyákat és szvsz. Grealt sem öl kutyákat ismervén az "életét", ezért ahol a sintérnek kéne kutyákat ölni, ott én NEM csinálom meg amit kell, mert elvei is vannak az embernek. Vagy másként hozzájutok a "kutyaviaszokhoz", vagy nem érdekel. "
Ezt írtad ,elöször hogy beleéled magad mint egy szinész aztán hogy mégse mert te nem vagy olyan...
Ezért nem akartam belemeni ebbe a vitába csak a stilusod ahogy megmagyaráztad két fejezet után a játékot nekem aki már kétszer végigtolta hát érdekes volt.
Na mindegy spongyát rá mindenki ugy tolja ahogy kedve van ezen ne vitázun én így ,te ugy.
Õ tisztán átlát azon a homályos és szövevényes hálón, amivel elkábítják az átlagembereket. Nagyon eltalált karakter. Igazi, jól játszható RPG kari.
Érdemes vele Zoltan-nak kifejtenünk a nézeteinket, mert jó zavaros lesz, mégis tiszta.
Ez is jó a gammában, hogy ha akarsz, akkor filozofálhatsz is benne (elég kevés sikerrel). :D
Apropó, pl. Leo szellemét sem kell lenyírnunk az elsõ fejezetben, mert ha négy "jó" választ adunk a Vadak Királyának, eltakarodik, mert nem tudta "kihasználni a gyengeségünk". Igaz így bukjuk a piros meteoritkövet, de jólesõ érzés volt!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Will Munny: Any man don't wanna get killed better clear on out the back.
utálom a vak "paladin csak jó lehet" embereket. a Paladin is meghasonulhat önmagával, hitével, rendjével szemben. Elvesztheti gyógyító képességét ha jó a kalandmester még meg is tagadhatja mindezt és renegáttá válhat. mindez ez csak konstruktív parzin és kalandmesteren múlik , hogy hogyan kezeli.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A bankos rész ezért elhet majd érdekes, mert ott egy ilyen gondolkodásmóddal még inkább kijön a két rossz közüli választás. A helyzet lényege pont a dilemma, tehát teljesen a képbe illik.
Mellesleg Geralt embernek született, nem másfajúnak, a szerek hatására lett mutáns. Így nem kimondottan ember, de nem is másfajú. (Ezek a witcherek is rasszisták lehetnek, hiszen nincsen közöttük másfajú :))
pont azért hasonlítgattam egy jó és beszédes filmhez.
Egyébként tetszik a hozzáálásod, én is hasonloképp nyomom, az tetszett a kolégától, hogy elküldött szörnyre vadászni, a kutyák kapcsán.
Ez a lényeg; dönts úgy, ahogy az életben is döntenél, hasonló helyzetben. Persze, nem jön szembe egy vízbefúlt a dunaparton, de ha jönne, 2 eset lehetséges; 1, sikítva elrohannék, 2, Ha ott a kard a hátamon, hát használom.
Kioktatás elött; nem, nem hiszem azt, hogy szembejöhet, és nem kardal járok sétálni. Pisztoly van nálam...<#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota>
Dante.
http://www.freetvmaci.info/
A szerepjátékról meg téves fogalmaid vannak ezért is nem szeretem ha összekeverik a crpg-ét az igazi rpg-vel.
Az igazi rpg-ben ha te inditasz egy paladin karaktert az minden helyzetben a jóságos önfeláldozás és a becsületeség utját kell hogy járja egyébként a party ugy rugja segbbe hogy ellszálsz.
Ha viszont egy gyilkos kéjenc karaktert inditasz akkor civileket kell mészárolnod és lehetöség szerint minden szüzed megkelleröszakolnod akkor HITELES a karaktered.
De ezeknek a játszott karaktereknek semmi köze nincs a valos énedhez ezért SZEREPJÁTÉK ha nálad van akkor az nem szerepjáték hanem Sims.
Te ott vagy eltévedve szerinted ugy kell egy kitalált karakter börébe bujni hogy közbe önmagad maradsz sajnos ez crpg-nél nem megy együtt rpg-nél talán de unalmas lehet ha egy kitalált figura börébe bujva is önmagad adod.
POnt hogy a semlegesség választásával mindig a legkisebb rosszat választod. Ideológiátol mentes moralizálást ami olyan jól áll Geraltnak.
Dante.
http://www.freetvmaci.info/
Ki talája ki melyikre gondolok?!44negz :D
- "Ártalmatlan" kutyákat Geralt nem ölne az én olvasatomban ezer és egy okból. Ha nálad belefér, hajrá.
- Nyilván nem voltam még a banknál, de azon a hídon majd akkor megyek át. Lehet ott abba is hagyom a játékot, ha úgy vélem, hogy merõ baromságok azok az utak, amiket a készítõk felkínálnak. Ez majd kiderül. Ott is én döntök nyilván.
Voltam úgy játékkal, hogy mivel a készítõk morális és erkölcsi kódexe, illetve a helyesrõl alkotott véleményük annyiban különbözött az enyémtõl, hogy nem igazán nyerték el a tetszésemet, ez elõfordulhat ugye bármikor. Ámde, ha vigyáznak az ilyesmire, nem lehet gond.
Lehet félreérthetõ voltam, de nem gáncs nélküli lovagként játszom Geralt-ot, merthogy nem is az. Ha kell lemészárolja mindkét (vagy x oldalt) ha úgy látja jónak és helyesnek (a kettõ nem mindig vág egybe). Persze õ is kerület patthelyzetbe stb.-stb.
Azonban aki úgy játsza(ná), hogy sétálgatva az utcán asszondja, jé egy törpe és legyilkolja, vagy jé egy járókelõ és azt is megöli, merthogy úgysincs semmi következménye (sem tétje) és ez vicces, ez csak egy játék, annak feleslgees ilyen bonyolult játékokat gyártani, elég neki az alien invaders. Ez az egyik véglet ugye. Van aki így játszik. Pl. Oblivionban is az a problemája, hogy hogyan lehet legyilkolni a város lakosságát, hogy megússza! :D Ja, merthogy szerinte ez reális lenne...
most ti vagytok a mókusok és a rend ^^
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Ajánlatos a többszöri mentés!Már nincs messze a vége neked se, ki lehet bírni.Nekem már csak az epilógus van hátra, addig eltûröm a problémát. :)
Qwerty4
Jelzem mindennek utánajártam, minden információt kiszedtem mindenkibõl és annak tudatában döntöttem, tehát nem csak futok, mint egy FPS-ben (így nem is lenne sok értelme az RPG-nek).Nagyjából meg az én értékrendem szerint játszottam, de valamennyire megpróbáltam azonosulni Geralt személyével is.Tehát a saját érdekek voltak mindig a legfontosabbak és a közelálló személyeké.De ez így mûködik a valóságban is.
Qwerty4
Mert ott szint kell valanni és mindkét oldal rossz oldal ha annyira beleéled magad morálisan mint ahogy állitod akkor ott neked vége lesz.
Én már kétszer végigtoltam egyszer a rend egyszer a mókusok oldalán és tervbe van a semleges is igy talán tudom mit beszélek a játékkal kapcsolatban veled ellentétben.
Más crpg-ét ehhez hasonlitani nem lehet föleg nem a Kotort mert itt semmi sem világos és sötét hanem minden szürke.
Minden cselekedeted a mi az egyik oldalnak jó az a másiknak rossz.
A játék beleélést kevered valamivel tulzónak tünnik az amit írsz ez a kutyás meg sírni való ezek szerint te szörnyeket ölsz ezért öl Gerald is? vagy te is tudsz varázsolni vagy itt már lukas a beleélés elméleted.
Az meg hogy Gerald nem ember de nem is másfajú az csucs akkor micsoda talán földönkivüli ?
Szerintem told végig a játékot legalább egyszer és akkor lesz miröl. vitázni
Ha "csak" kompjúter által generált senkiknek fogod fel az NPC-ket és nem látsz beléjük többet, ha nem mûxik a fantáziád, a morálod, az erkölcseid, akkor nem igazán fog sosem igazi élvezetet nyújtani. Egy jó színésznek is azonosulnia kell a szerepével és nem tekinthet a többiekre úgy, mint akikkel elõadás után egy jót söröznek majd!
1xû példa: Én nem ölök kutyákat és szvsz. Grealt sem öl kutyákat ismervén az "életét", ezért ahol a sintérnek kéne kutyákat ölni, ott én NEM csinálom meg amit kell, mert elvei is vannak az embernek. Vagy másként hozzájutok a "kutyaviaszokhoz", vagy nem érdekel.
A KOTOR2 pl. szintén ebben volt nagy.
Nálam egyszerû, mindig amellett próbálok dönteni ami szimpatikusabb nekem és késõbbiekben biztonságot adhat, ami persze nem ilyen egyszerû.De mivel csak egy játék nem lehetnek való életemre kiható következményei, így sokszor ez se érdekel.Tehát néha nem árt bevállalósnak, önfejûnek lenni. :)Szerintem így élvezetes a játék, nem kell ide sok filozófia.
És persze az elsõdleges cél a saját boldogulás. :)Jelen esetben a végigjátszás és nem a többi.
Engem például, mint karakter/fél csak a két lány, Dandelion, Zoltan sorsa érdekel.Akik a játék során úgymond közelebb álltak hozzánk és az igazság kiderítésért harcoltunk két tûz között. :)
Qwerty4