101
Melyik konzolt, de nem szokványos szemszögből...
-
#101 elirtam XD megfelekök=megfelelöek -
#100 inkább szerintem a sega dreamcast,xbox,ps2 a legjobb ja + a game cube
de ha ilyen idegesitö gameket akarunk akkor a réggebiek a megfelekök itt 1 példa : http://www.gametrailers.com/player/38168.html -
turho #99 Kicsi szelíd gyereknek Gamecube, ps2 doszt elég.... -
#98 PS3! Meee Jóóóóó! -
#97 vegyé neki focilabdát :| -
#96 Kisgyereknek szart zacskóba, szopogatni - régi népi bölcsesség -
#95 Bocs, ezt itt elírtam. Az első mondat végi írásjel: ? -
#94 Én nem ugyanezt mondodm. Én semmi különbséget nem látok a között, hogy valaki egy billentyűzetet püföl a monitor előtt eszeveszetten, vagy egy gamepad-et a TV előtt. Éppen ezért szavazok inkább a PC-re, ami előtt többet is lehet csinálni, mint játszani.
Ha ezt félreértettétek, akkor elnézést mindenkitől, aki így tett, de szerintem csak az érti félre, aki akarja. Szerintem elég világos volt, hogy mit akartam vele mondani. -
#93 Igen hallottam, mellesleg te hallottál olyanról, hogy PC-s játék? Mert innentől kezdve azt hiszem, hogy ez a mondás nem igazán helytálló. Azzal egyetértek, hogy konzolt játékra. -
#92 Ez így van, és ebben nem is kötekedtem senkivel, én a személyeskedést nem bírom, amikor szemellenzős, köcsögözős, hülye kérdéseket feltevő baromnak titulálnak.
Egyébként az nem igaz, hogy nem ismerem a konzolos játékokat. Mert a Sonic-ot például nagyon szerettem, és rengeteg konzolos játékot ismerek. Ezen felül rengeteg konzolos átirat van PC-re és fordítva is, sőt annyi érzékem is van a dologhoz, hogy megérzem, ha egy játékot konzolról írtak át PC-re.
Én semmit nem próbálok szépíteni utólag. Az elejétől kezdve ezt mondom. Azt pedig hogy elfogult vagyok abban a mértékben elfogadom, mint ahogy valaki, aki konzolra fejleszt is elfogult a konzol irányában. A különbség az, hogy lehet hogy belőlem még konzol fejlesztő lesz. -
#91 "elképzelek magam előtt egy egyedül ücsörgő gyereket a számítógép előtt, ahogy püföli a billentyűzetet, meg egy másikat, ahogy a TV-előtt eszeveszetten püföli a gamepad-et, és akkora minőségi különbséget látok!..."
Csak még egy szóra: a minőséget nem az jelenti, hogy mi elött "püföli" a joyt vagy a billt... A minőség a játékban jelentkezik. -
#90 Mellesleg hallottál már olyanról, hogy konzolt játékra, pc-t munkára/tanulásra/szövegszerkesztésre? -
#89 "Sajnos azt hiszem éppen ez okból soha nem fogom megérteni a konzol világot. Ráadásul a konzol elavulhat, vagy a támogatás megszűnhet ha befuccsol a cég, és akkor lehet mindent előről kezdeni. Gondolom elég siralmas képet festettem le, de elfogult vagyok."
Akárhogy próbálod szépíteni utólag, a fenti gondolatok is tőled származnak, amiből kiderül, hogy nem ismered a konzolokat és a hozzátartozó játékokat. Elfogult vagy, ezt be is vallod, innentől kezdve képtelen vagy tárgyilagosan látni, ezen nincs mit vitázni. -
#88 Ahhoz képest hogy nem érdekli épp ebbe kötött bele. Ha esetleg legközelebb valamit csak lózungnak ír bele a hozzászólásába, akkor nyugodtan jegyezze meg utána, akkor nem fogok rá reagálni. Persze lehet, hogy erre sem kellett volna. Lehet, hogy a túlzásoktól és a hasonló érdemtelen dolgoktól színesebb, érdekesebb, viccesebb lesz a szöveg, de egy kicsit nehezebben emészthető is.
Hogy mi a lúzer, arról sajnos fogalmam sincs, mivel életemben először fejeztem ki a véleményemet a témában, és nem is szoktam a konzolokat fitymálni úton útfélen. Köcsögökről egy szót sem szóltam, úgyhogy ezzel is csak magát hergeli. Részemről mindenki úgy dönt a témában, ahogy akar, én elmondtam a véleményem, és a lgkevésbé a személyeskedésre voltam felkészülve, pláne, ha az a sértegetésben kimerül, mint információt hordozó rész.
Amit elmondtam, azt ezután is vállalom, nagyon sajnálom, ha nem látja be, ez önt minősíti, én annyit állítottam, hogy ha egy konzolt megtanul használni az ember, akkor azzal csak a konzolt fogja tudni használni, és szöveget szerkeszteni még nem biztos hogy fog tudni tanulni. Egy számítógép előtt ülve ennek nagyobb az esélye. Tudom, hogy most már kijönnek egyre komolyabb konzolok, amiken lehet internetezni és hasonlók, de ez szememben éppen közelebb hozza a konzolt a számítógépekhez.
Egyébként ön kezdett el először pejoratíven személyeskedni, és most sem hagy fel vele úgyhogy legalább a kérésre vegyen vissza magából! ÉS pusztán divatból pedig, mert valamit lúzernek tart nem fogom megváltoztatni a véleményem. (Ide pedig képzeljen el egy hasonló szellemes megjegyzést, mint a spanyol tudás!) -
hzx #87 Nézze, meister, frankón nem érdekel, hogy milyen hangszeren és milyen műfajban nyomja - a lényeg, hogy nagyon lúzer már ez a "a konzolok csak a kisköcsögöknek vannak, akik csak ennek a kezelését tudják megérteni" szöveg. Már 15 éve is az volt, amikor szellemi elődei bepróbálkoztak vele, csak akkor még nem service pack és video driver volt a kontra, hanem az expanded memória meg a stacker. Comprende? -
#86 Pontosan ezt a hangnemet sikerült leszürnöm már előző hozzászólásodból, lehet éppen ezért sikerült egy kicsit markánsabbra a válaszom. De ezek szerint nem hiába, mert csak az veszi magára, aki érzi, és nem alaptalanul.
Örülök, hogy szemellenzős informatikusnak hívsz, de nem hiszem, hogy bármit is tudnál rólam, ami mentén degradálhatnál. Nem mintha rád tartozna, de 12 éve tanulok hangszeren játszani, és rendszeres látogatója vagyok koncerteknek, mind klasszikus, mind más műfajban. Filmeket nem szoktam warezban beszerezni, játékot is csak akkor, ha nálunk nem kapni, vagy megkapom valakitől ajándékba. E téren való tájékozódásod e szempontból többet elárul rólad, mint rólam.
Annak is kifejezetten örülök, hogy utolsó kérdésemet hülyeségnek tartod, miután teljes mértékben helyeseltél válaszodban az egyébként általam cinikusan, szarkasztikusan felvetett kérdésemre. Persze én is félreérthetném a te szarkazmusodat, és mondhatnám, hogy ezt hiába mondom annak, akinek egy szöveg olvasása sem más, mint dekódolás.
Annak pedig kifejezetten örülök, hogy számodra a felhasználói ismeret nem fontos, és ezért a crossplatform fejlesztés megkezdése előtt mindig megkérsz valakit, hogy ugyan telepítse már neked fel a fejlesztői környezetet, és aztán indítsa el. Nem csoda, hogy ezzel a szemlélettel utálod a munkádat. Mert magadnak kívánsz keresztbe tenni. Te ugyan fejleszted a mindenféle dolgot, de azt, hogy azt valaki felhasználói gyakorlat lévén használni is tudja, azt már nem nézed szívesen. Egyébként még azt is megérteném, hogyha azért esel nekem, mert te konzolra irogatsz, én pedig a PC-t erőltetem.
Ezen felül pedig igazán sajnálom, hogyha valamit félreértelmeztem, és ez esetben én kérek bocsánatot, amint rávilágítasz, de sajnos ezt még nem tetted meg.
Gregorius -
#85 Igez ez már régóta így működik, egy titkárnő vagy egy irodai alkalmazott a legritkább esetben fog mondjuk videókártyát cserélni és hasonló baromságokat. Erre ott van minden irodában a rendszergazda. ;) -
gyurmandia #84 Tökéletesen igazad van abban, hogy felhasználói szinten kell érteni a PC-hez. De! A munkaadók többsége szigorúan tiltja, hogy a gépeddel berhálj (7 éve dolgozom multinál, mint műszaki tanácsadó - 7 év 3 munkahely), programokat telepíts stb. De emilezned, jelentést írnod tudnod kell. Ha ma valaki nem ért felhasználói szinten a PC-hez az XXI. században analfabéta! De csak felhasználói szinten... -
Cat #83 ma már a munkahelyek jórészén pc van, bármi is a foglalkozásod, persze a kétkezi munkákat kivéve (pénzügy, jog, müszaki, marketing, HR, egyszóval MINDENHOL)
amig ez igy van, egyszerüen muszáj a pécé nyűgjeihez érteni, és elvárják hogy tudj levelezni, fájlokat kezelni, dokumentumokat kinyomtatni. -
gyurmandia #82 Igazából nem is Veled vitatkozom, csak úgy leírtam. -
gyurmandia #81 Igazad is van meg nem is. Az igaz, hogy nem baj ha az ember ért a PC-hez (is) jobban mint az alap szint. De! Ez szép lassan felesleges luxus. Komolyan. A mai ember nem erre van szocializálva. Haza megy bekapcsolja a TV-t és nézi. Ha nem megy hívja a szerelőt, a kocsi nem indul detto. A mai kocsikba már bele sem nyúlhatsz (mert már nem elég hozzá pl egy csavarhúzó meg egy olajos rongy). Nem azt mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy ez a jövö, és nem is olyan távoli... Nincs rá idő, hogy b@szakodj. Amíg nincsenek korrekt szabványok és számon kérhető garancia addig lehet berhálni... -
hzx #80 Kizárólag hozzáállás és tanulás kérdése. Hol érvényesül a szemléletemben az, hogy anno vágni kellett a DOS hülyeségeit, ax expanded és extended memóriát, a hi-mem -et, stb? Egy szarul megírt rendszer megértésére elvesztegett idő. -
Cat #79 tökéletesen egyetértek, ugyanezt tapasztalom én is mindenhol
nem a konkrét utasításokról van szó, hogy "hova mikor kattintson", hanem az egész logikájának megértéséről, egyfajta szemléletről -
#78 nahja.. ez igaz.. gc becsapos.. vannak ra gyerekes jatekok egy kisgyerek megis foldhoz fogja baszni a joy-t hogy ezt o nem tudja megoldani:) aztan az apja is baszkodja hogy o sem:))))))))))))))) -
#77 A te utad más, mint az átlagemberé! Azok nagy százaléka ugyanis nem szoftverfejlesztő lesz. :)
Ha otthon foglalkozott géppel fiatalabb korában valaki, akkor tisztában lesz olyan alapvető fogalmakkal, amik lehetővé teszik a későbbi esetleg komolyabb okítások megértését vagy egy irodai munkakör betöltését.
Én se hasamra ütök és lököm a hülyeségeket, hidd el. :) Anno nagyon régen, még gimiben, volt nekünk egy középfokú szoftverüzemeltetői vizsgánk. Beletartozott minden olyan dolog, ami egy irodai munkához mondjuk, hogy elengedhetetlen: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbaziskezelés, html, alapszintű programozás, minimális grafika, hálózati ismeretek, a gép működésének közepes szintű megértése, pici programozás és néhány oprendszer elsajátítása kezelői szinten. Csupa bagatel baromság, amit otthon már mindenki megtanult ezer éve, de ha mégse, hát nem volt nehéz megérteni. De volt három emberke, akinek nem volt otthon soha sz.gépe. Namost ők már a legalapvetőbb dolgoknál leragadtak, mert voltak képesek megérteni és annak rendje és módja szerint meg is buktak. Csak annyin múlott az egész, hogy volt-e otthon számítógépe vagy nem! -
#76 "mint alap- ill. középszinten érteni hozzá"
Azért, mert az nem alap/közép szint, hanem tévút.
Ezt a saját bőrömön tapasztaltam és ezért merem ilyen határozottan kijelenteni. Én egy ilyen görbehátú számítógép b*zi voltam a tizes éveimben (akinek az volt a szórakozása, hogy a demo-s időkben assembly-ben 3D rutinokat és hang rutinokat programozott). Tudom, hogy miről beszélek. BTW ma (szerényen sikeres) szoftverfejlesztőként tevékenykedek. -
Cat #75 ha tudnád hogy szenvedek a szüleimmel, ha a legalapvetőbb dolgokat akarom elmagyarázni
egy képet akar beszurni index fórumba, mondom reggelj tárhelyet, töltsd fel, és mondom hogy mit kell beirni -> ez már bonyolult volt
egyszerüen félnek használni a gépet, de ha alapszinten elsajátották volna, simán magától megtanulná a forumot olvasgatva -
#74 Mégis nagyságrendekkel több esélye és tudása van mintha egyáltalán nem foglalkozott volna vele. Ráadásul nemcsak nagy céges, speciális felhasználói programok vannak, sőt szerintem az eléggé szűk szeglete a munkaiparnak. Az uralkodóbb a Kovács Bt. De egy olyan ember, aki soha életében nem foglalkozott géppel, még a legegyszerűbb adatbáziskezelési alapelvek megértésével is gondban van. Nem értem miért jobb valamihez full hülyének lenni, mint alap- ill. középszinten érteni hozzá? -
#73 "Kár, hogy ekkora előnnyel indul az életben, míg más görcsöl, hogy megtanulja alapszinten kezelni a PC-t."
Előny a Kovács Bt. három darabos számítógépparkjánál (ahol nagy dumával és okoskodással elérhet valamit, mer' nem ért hozzá senki).
Állati nagy probléma pl. egy komoly adattárház, vagy cég üzemeltetésénél, és rengeteg pénzbe kerül, hogy átképezzék megbízható szakemberré a "hű de értek hozzá, mer' én otthon felraktam az új 3D kártyám peccsét és még a házat is szét tudom csavarozni" ifjú titán csávót. -
#72 Ja tényleg rossz dolog. Annyira rossz, hogy csuklóból vágja a gép üzemeltetését, ami manapság már alapkövetelmény minden irodai (és millió másik) munkánál. Kár, hogy ekkora előnnyel indul az életben, míg más görcsöl, hogy megtanulja alapszinten kezelni a PC-t... :P -
#71 A PC előtt ülő gyerek a rendszerekkel kapcsolatos ismeretanyagbővülése 99%-ban a rendszer üzemeltetésére korlátozódik, ami kifejezetten rossz dolog
Ezt kiemelném. BTW nagyon jó hozzászólás!
...habár sosem szokta magára venni, akire igazán vonatkozik. :/ -
#70 :))
Az 'informatikust' elfelejtetted idézőjelbe tenni. :)
-
hzx #69 Kedves Regorius! Látom, az adás teljes értelmezése (mondhatni, dekódolása) elmaradt, de mivel ezen a szép vasárnapi estén egyéb dolgom sincs, mint szemellenzős informatikusok lelki fejlődésének elősegítése, ám legyen.
Jártadban-keltedben nyilván észrevetted már, hogy a PC-n túl is létezik világ, boldogok az emberek, akiknek a zene nem csak az mp3 tömörítést, a mozi pedig nem a divx bitrátáját jelenti. Tudom, még elképzelni is nehéz, de ezek az emberek nem kívánnak részleteiben tudni a PC lelki világáról, ahogy pl. a reggeli munkábamenetelhez használt metró transzformátortekercsének mágnesen mezőiről sem.
A PC előtt ülő gyerek a rendszerekkel kapcsolatos ismeretanyagbővülése 99%-ban a rendszer üzemeltetésére korlátozódik, ami kifejezetten rossz dolog: azt jelenti, hogy vannak olyan, a gyakorlati életben használt rendszereink, melynek működésben tartása _masszív_ kiegészítő tudást követel meg még a legelemibb felhasználótól is. DirectX, driver, pixelshader, disk cache - ezek ismerete teljesen ekvivalens azzal, mintha a kocsi vezetéséhez a forgatónyomatékok, kopásállandók, stb. ismerete lenne az előfeltétel. Alig pár embernek lenne jogosítványa, hidd el. Amikor a gyerek úgy jut szórakozáshoz, hogy bedugja a konzolba a cartridge-t, akkor a fennmaradó idejét értékes dolgokra tudja fordítani, ellenben a PC előtt ülő gyerek a teljesen felesleges és 1-2 év alatt TELJESEN devalválódó tudásának megszerzésére elpocsékolt idejével.
Utolsó kérdésed vagy provokatív vagy simán butaság: nyilvánvaló, hogy a konzolra, mint célhardverre csak valamilyen crossplatform segítségével lehet fejleszteni - ennek elsajátítására azonban nem a gyermekkor gép előtt eltöltött esős délutánja adnak lehetőséget.
Várom további kérdéseidet a gépekkel vagy az életvezetéssel kapcsolatban :) -
#68 Szerintem is Ps2 t vegyél (EyeToyal is lehet)
Arra van a legnagyobb játékkínálat, sok mászkálós ugrálós cucc meg filmlicenszek (nemo nyomában tól harry potterig minden)
És hát nem kell neki egyből Manhunt ot venni rá :D
GC is jó, csak éppen becsapós - nemtom ugyanis egy 6 éves gyerek meddig tudna elvinni pl. egy Mario Sunshinet..
-
Dante2 #67 EyeToy-t a gyereknek ! -
#66 "...és éhenhal."
Programozóknak nincs szükségük élelemre. :) Meg persze alvásra sem. :) -
#65 Egyébként én sem azt mondom, hogy ezen kell felnőnie (pedig nekem aztán semmi bajom vele, mindent lehet barom módra és okosan csinálni, és mindent lehet szeretni és utálni), de egy esős napon is akár elképzelek magam előtt egy egyedül ücsörgő gyereket a számítógép előtt, ahogy püföli a billentyűzetet, meg egy másikat, ahogy a TV-előtt eszeveszetten püföli a gamepad-et, és akkora minőségi különbséget látok!...
A számítógépen még beüzemelsz magadnak egy játékot már többet tanultál, mint a konzolon, ennyi a különbség, amire utaltam.
Egyébként kiváncsi vagyok, hogy konzolra programozni SEGA-n tanultál meg, vagy PS-en?
Persze ha egy gép van, és azt akarod elérni, hogy ne túrjon ki, akkor nincs gép, az világos. -
#64 Már bocs, kedves barátom, de nem kell mindig a legújabb PC-ket megvenni. Vannak játékok bőven régi PC-k re is. Sajnálom, hogy te puszta elvesztegetett időnek tartottad a dolgot, de remélem, hogy valami informatikus létedre a konzolokból jobban megélsz és többet tanulsz! Annak idején én is rengeteget tanultam a szomszéd SEGA-jából. Volt hozzá kartya, bedugtam és működött. Igazán kielégítő tudást szereztem belőle. Persze a szenvedést nem kell erőltetni. -
#63 Ja milyen jó lenne, ha még mindig csak a pong létezne és megállt volna a fejlődés... :DDD -
#62 én mind a kettővel játszottam kiskoromban!!