101
Melyik konzolt, de nem szokványos szemszögből...
  • zaki
    kisgyereknek legot venni, nem konzolt, különben 12 éves korára kocka feje lesz
  • jboones
    mielőtt még leperegne előttem szegény kölyök elcseszett élete, mármint hogy a PC-vel életunt, kiégett ;) informatikus lesz belőle, konzollal meg isztván-koko-kovász, szal azért ez a nekibuzdulás nem olyan méretű ;). Csak esőnapokra keresek alternatívát, lehetőleg minőségit, meg nem akarom, hogy a gyerek kitúrjon a PC elől... Egyébként C-16-al kezdtem anno, de visszaemlékezve, amikor a haversrác Primoján órákig elökörködtünk vmi kukacos stuffal, meg az Ep-128-on először nyomulni a Beach Head-del, tehát mégis van vmi meghatározó ezekben a gyerekkori találkozásokban... persze a franctuggyami ;)
  • Anubys
    Ésszel kell csinálni, nem hal éhen... Sőt!
  • Anubys
    Na tessék... :D
    Azért volt haszna megtanulni azokat a szarságokat, nem? :D
  • hzx
    Hm, nem csinálok évente sem 3 rendszertelepítést (én egészen _más_képp vagyok informatikus :), mellékállásban meg játékfejlesztő vagyok. Még szerencse, hogy nem PC-n, mert akkor aztán abszolút nem lenne arányban a szopás a dolog pozitív hozadékával...
  • aabyssx
    > és pillanatok alatt átképzed magad játékprogramozóvá

...és éhenhal.
  • Devla
    Ha nem akarod, hogy a gep elott ULJON, probalkozz meg az EyeToy-al PS2 alatt. A legtobb boltban ki van rakva, ki lehet probalni, es szo szerint csaladi szorakozas. Ha hiperaktiv a gyerek akkor majd elfarad az ugralasban :) A hatranya, hogy eleg draga a gep+jatek egyutt.
  • Anubys
    Nekem annak idején az Atari2600 volt a konzol és a ZX Spectrum volt a számítógép... Mindkettő volt otthon (illeve előbb Atari, később Specy, aztán az Atarit el is adtuk), és sokkal jobban lekötött a gép egy idő után, mert elég hamar megúntam a játékot. Szerintem nem kellene így sutbavágni a srácot, ha pc-zni akar, akkor azt is meg lehetne neki engedni, bár azt hiszem manapság egyik gyerek sem állna neki programozni 9évesen... :(

hzx: azért informatikus és informatikus között is van különbség. Én szeretem a szakmámat, ami nem naponta három rendszerinstall és holnap újra. Persze ez is kell eleinte, hogy legyen indulótőkéd, de nem szabad túlzásbavinni... Indulj el a multimédia felé, és pillanatok alatt átképzed magad játékprogramozóvá (na jó, ez kicsit túlzás, de egy év alatt tuti). Hidd el sokkal élvezetesebb, mint a napi 3 rendszerépítés... :)
  • aabyssx
    LOL
  • Petyus_
    A Sanyika meg majd sokat fog Tekkenezni és akarva akaratlanul K1 világbajnok lesz.
  • aabyssx
    "iszonyatosan bánom, hogy annyi időt elkúrtam a szarabbnál szarabb gépek kitanulására"

:|

Nem akartam ezt beírni. Megtetted helyettem.
  • hzx
    Nekem sem adatott meg anno a konzolok luxusa és mindenféle személyi számítógépen nevelkedtem, részben (főleg később) PC-n is. Akarva akaratlanul tanultam, valami nformatikusféle lett belőlem. És most, közel a harmchoz, iszonyatosan bánom, hogy annyi időt elkúrtam a szarabbnál szarabb gépek kitanulására, az azokkal való szenvedésre, stb. Inkább lett volna egy konzolom, és tanultam volna valami normális dolgot. Az elavulás pedig, kedves barátom, nem létezik a konzolos világban: egy 1980 -as Pong Madness ugyanolyan jó szórakozás ma is, mint amikor megjelent. Ami elavul, az a PC-vel foglalkozó ember maga.
  • CHEAPBOY
    Ps2ot, a sok lego meg army ment:)
  • Police88
    LEGO RACERS?
  • IGAZIWILLIAMS
    szerintem inkább menj el a sráccal többet biciklizni,focizni-és csak néha -EGYÜTT-üljetek le a konzol elé(ami szvsz lehet bármelyik)
  • Gregorius
    Aztán nehogy a LEGO-ból nekem ilyen kisgyerek játékot csináljatok, mert összetörtök lelkileg!
  • Gregorius
    Nekem annak idején nem adatott meg a konzol luxusa, ezért PC-n nevelkedtem. Így lett belőlem informatikus. Legalábbis remélem, hogy egyszer az lesz.
    Sajnos azt hiszem éppen ez okból soha nem fogom megérteni a konzol világot. Szerintem egy gyerek a PC-n akarva, akaratlanul többet tanulhat, mint a konzolon. Ráadásul a konzol elavulhat, vagy a támogatás megszűnhet ha befuccsol a cég, és akkor lehet mindent előről kezdeni. Gondolom elég siralmas képet festettem le, de elfogult vagyok.
    Az pedig, hogy mivel játszik a gyerek, nem a platform határozza meg. Minden masinára van "szenny" játék.
  • gyurmandia
    Ja, most látom, hogy 6 éves a gyermek.
  • gyurmandia
    Ha tényleg kisgyerek (5-10 éves) akkor a PSOne tökéletes neki. Vagy inkább a LEGO:)
  • Petyus_
    GBA simán, sok korosztályos játék van rá, van rá warez. "PC-s csoda" érv szerintem nem állja meg a helyét, a gyerek is érzi, hogy a kis szerkezettől nem kell olyan grafikát várni, másrészt a gyerekjátékok a többi konzolon se a hűdejó grafról híresek.
  • Police88
  • Neme.
    De ugye te sem hiszed, hogy ezek rossz irányba fordítják a gyerekek viselkedését?
  • Adi
    jboones: GC-t vegyél!!
  • Adi
    Ekkora faszságot!!
  • jboones
    6 éves múlt, és még csak most megy suliba...
    POLICE 88 - tudod mikor adnék konzollapokat a kezébe ;) Tuti, hogy nem lehetne levakarni a legvéresebb, agyonhypolt borzadályokról ;)
  • Anubys
    Jó, én már elég rég voltam gyerek, nem tudom megmondani mai fejjel, hogy pölö egy Luigi's Mansion-t mennyire értékelnék hatévesen... :)
  • Police88
    A gyerekjátékok altalában multiplatformosak szoktak lenni......
    De Gamecubera (nekem is az van) ha gyerekjáték jön akkor teljesen dedós,ezzel szemben a PS2-s Rachet&Clank elég jó ugrálós játék és még egy kis gyerek is megbírkózik vele.
  • Police88
    Érdekes én mégis tudtam dönteni és -7 évesen olvasni is tudtam már!
  • Anubys
    Én is inkább Gamecube-ot ajánlok, arra van sok gyerekeknek való játék, a hirdetések közt találsz alapgépet+memóriakártyát 19e-ért, nézz körül... Használtan egész olcsón tudsz játékokat venni akár cheapboytól (www.cheapboy.hu) akár valamelyik ismertebb konzolshopból. Az viszont tény, hogy nem lehet másolni rá, de a konzolboltok nagyrészében egész olcsón (ezresért) cserélnek is játékokat, szóval veszel alapgépet+két játékot (kb. 30e vagy kicsivel alatta), és amikor megúnja őket, becserélteted 2e-ért). A grafikától meg nem kell félni, nagyon is jó... Ja, ha szereted a jó horror-játékokat (nem belezős, hanem hangulatos), akkor magadnak megveszed az Eternal Darkness-t... Én amiatt a játék miatt vettem GC-t, pedig nem is olyan régen még én is pc-only voltam... Ha egy kicsit idősebb lenne akkor Dreamcast-et javasolnék (olyanom is van... :), a grafikája nem sokkal marad el a PS2-től, de az igazán jó DC-s játékok főleg a kalandjátékok (Shenmue az isten! :), de van igensok pc-s átirat is...
    X-et azért nem javaslok, mert szinte semmi játék nincs rá, amit gyereknek is mernék javasolni, leszámítva talán az autóversenyeket, és ez a legdrágább a konzolok közül. PS2-t pedig azért nem, mert drága, és ha nem figyeled, mivel játszik, könnyen azt veheted észre, hogy a kishúgát belezi, mert azt kellett csinálni a Return of the Psychokiller 3 címü játékban, ami most éppen az aktuális kedvence... :)
    GBA-t meg azért nem, mert ha pc-s csodákhoz szokott, akkor nem tetszene neki...
  • Neme.
    Attól, hogy lövöldözik, még nem lesz bűnöző vagy ilyesmi.. Konzolra viszont azért érdemes neki beruházni, hogy táguljon egy kicsit a látóköre. :)
  • aabyssx
    X-et ne! (nincs rá olyan játék)
    PS2-t ne! (van rá, de túl sok olyanhoz jut, amit nem kellene)
    GC-t talán... (ott van néhány ~rózsaszín~ játék)
    GBA-t igen. (de ha a pécés effpéessekhez szokott, akkor nem biztos, hogy ezek a játékok érdekelni fogják.)
  • jboones
    hibajav
    ha már megfertőződőtt, Ne a MOHAA..
  • jboones
    Nah, az eddigiekhez...
    A kölyök nem lesz gnóm, hajlotthátú, szemüveges, mert jelenleg is az óvoda réme, csajozik ;), minden balhéban benne van, inkább talán túl "aktív" is. Én azt szeretném elkerülni, ha már megertződött ;), hogy esőnapokon, vagy este a MOHAA és társai stílusú játékokon agressziózzon...
    Az SNES-t próbáltam emu szinten megmutatni neki /én a mai napig R-Type-zek/, de talán a billentyűzet miatt vagy mittomén, nem bejövős nála...
    A PS1 felajánlás árban ok lenne, de még gondolkodom /meg inkább chipeltett vennénk, ha errefelé döntenénk/...
    Asszem a járható út a GC lesz, ha tudok egyet 20-25 körül szerválni 1-2 játékkal...

ps. egy konzolkölcsönző a környéken, no az lenne jó "tesztlehetőség", de az meg nincs...
  • Aramir
    Ja kösz!
    Esetleg dobnál egy linket? Mert a google nemtalált semmit.
  • Sephi
    Neten bogar! Neten :)
  • Cat #26
    nyilván azért gondolják, mert mindenki magából indul ki :D én is amikor 8-9 évesen megkaptam a c=64et kurvasokat ültem előtte, és amikor nem, akkor azért mert untam a programokat
    igaz, akkor még korántsem volt ilyen bőség, sőt... újság tekintetében egyetlen commodore magazin nevü silány csoda volt, és csak évekkel utána jelent meg a cov első száma is
  • rusland
    Jboones en mindenfelekeppen a Nintendo Game Cube konzolt ajanlom neked. Ne vedd el a gyerektol a Nintendo feeling lehetoseget, ha felno legyen mire majd visszaemlekeznie. GC kepminosegnel nemkell aggodni, biztositalak rola hogy a GC-e a legjobb a 3 rivalis kozul (mondjuk egy 6-7 eves gyereknel ez meg nemnagyon szamit). Erre a platformra keszul a legtobb es legjobb gyerekstuff amit velemenyem szerint minden gyereknek atkell elnie aki szeret jatszani.
    Szal mindefelekeppen GC, ez a leg realisabb megoldas szamodra szvsz.
    De amugy meg telleg ne engedd hogy a gyereket lekosse ez ennyire... csak ha nemakarod hogy girbe, ronda, szemveges es buta gyerek legyen. (bocs) ... Remenykedj hogy megunja az egeszet 12-13 eves koraban, ilyen esetben alltalaban ez tortenik.
    Aki meg PS-t meg tarsait ajanlja annak szvsz kar volt megszolalnia... :D
    Sok sikert a valasztasban Jboones...
  • sanzik
    most nem tudom miért gondolják sokan azt ,hogy ha egy gyereknek van valamilyen játékmasinája akkor egész nap csak előtte fog ülni...
    Én N64-et vettem a lányaimnak 2 éve (most6 és 8 évesek),de egyszer nem kellett szólni,hogy ne üljenek a tv elött,mert a kisebbik az le se tolja annyira nem érdekli,a nagyobbik meg csak akkor szedi elő ha mondjuk szar idő van kint és nem tud menni a barátaival biciklizni.

Szóval nem gáz egyáltalán ennyi idős gyereknek a konzol csak ha nem jön rá magától, akkor rá kell vezetni, hogy vannak ennél jobb dolgok is.
  • Aramir
    Hm, és olyan cartridgét merre találni? :P
    Xbox vagy Ps2, esetleg Dreamcast, mindre van Snes emulátor :)
  • Sephi
    Snes jatekot nehez beszerezni? Neten nem nehez es csak szerezni kell egy DFV cardige-ot amire felmegy vagy 50 SNES jatek es lejacca a SNES szal nem gond :)