Miért éltek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

harakiri
...tudok felsorolni párat, de mint mondtam ez erõsen szubjektív..
és mivel én nem gondolom, hogy a boldogság elérése lenne az életem célja , teljesen feleslegesnek tartom, hogy részletes, és sosem teljes listát kezdjek összeállítani errõl, mert nem lesz közte az élet értelme, és ez a topik elvileg arról szól.

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

The Garrett
kuul 😄 akkro csak jól írtam 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

t-vel
The Garrett
ezt t vel kell írni vagy t nélkül? mármint a korántsem?

The Garrett
jah természetesen ez nem jelenti azt hogy ne tudnék örülni 1 filmnek vagy 1 jó beszélgetsénsek vagy valami, de ez korántsem életcél.

úgy értem, kedves taoista barátom, hogy a kiváltó okokat el tudod-e konkrétan mesélni nekem?
The Garrett
Szerinte megfogalmazható, de csak olyan dologgal tudja megfogalmazni, amit 2 hozzászólással utánna világi dolgoként elítél 😊

Dzsini
meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

harakiri
én a boldogságot egy érzésként tudom definiálni, aztán hogy kinél mi váltja ki az már más kérdés..

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

szted megfogalmazható dolog?
The Garrett
bol-dog le-szek 0010010101000110 bol-dog le-szek 0110110101 😊) tökjó 😄

The Garrett
mármint #58 ra.

The Garrett
#34 és #40

harakiri
hoppá, mégiscsak a borgoké a jövõ

hmm... egyáltalán szerinted mit jelent a boldogság?
The Garrett
igen. CSak az lesz boldog aki másokat félretéve csak a saját boldogságának él 😊
várom a köv példát 😊

The Garrett
TEhát aki nem akar mindenáron boldoglenni, az a tökéletes világ ellensége. Ez a felfogás is hamar kaotikus viszonyokhoz vezetne.

harakiri
ja csak a túlvilágon, amikor boldoggá avatják 😊

bocs félreírtam: SOHA nem lesz mindenki boldog
néhány egyén lehet boldog, attól, hogy mindenki mást akar...
tökéletes világ nyilvánvaló hogy nincsen, mert mindig van, aki mást akar... ezért ezen a világon SOHA nem lesz senki "boldog"
harakiri
oké, de most nem az a kérdés, hogy mi lehet a boldogság forrása, hanem, hogy mi az életcélod..

The Garrett
vagyx is nem is így akartam megfogalmazni...
Van 1 ember akinek a példánál maradva a :

"másokkal való jó kapcsolat (lehet párkapcsolat, baráti vagy bármi"

jelenti a boldogságot. Az egész életében ezt fogja üldözni és sose éri el.ÉS nem érdekli más csak hogy másokkal jó kapcsolatokat létesítsen öncélúan a SAJÁT boldogsága érdekében. Értelmezésetek szerint. Ha mégis elérné akkor se lesz boldog mert van valami rossz is mellette....

tesz boldoggá (kicsit fáradt vagyok)
harakiri
oks, akkor ott találkozunk 😊

The Garrett
nemérted...
HA másban/ból keresed a saját boldogságod honnan tudod hogy azzal a másiknak örömet okozol?

sok embert a másokkal való jó kapcsolat (lehet párkapcsolat, baráti vagy bármi)
The Garrett
Ezer+1 féle képpen képzelték el a történelemben a boldog ideáis világot. Minden esetben katasztrófához vezetett, minden korban. Kezdve a bibliától, egészen a mátrixig 😊
boldogság= önámítás.

The Garrett
a francba akkor megyek vissza a nincsbe 😊 majd jövök 😊

harakiri
Olyan buta vagy ..ilyen ember nincsen, hát nem érted?? 😊))

The Garrett
" Mindig az után vágyakozunk ami nincs"
és ez boldoggá tesz?

The Garrett
Ha ez így lenne mindenki csak a saját boldogságát keresné és magával lenne elfoglalva amig egy elég agreesszzív világhoz vezetne.
Mindent megtennél hogy boldog légy ugye?

The Garrett
Nem feladás annak aki számára nem a boldogságkeresés az élet célja..

harakiri
A cipõs példa csak arra volt hogy a logikai állítások közti különbözõségre rámutassak, hogy megértsd, miért nem igaz amit leírtál.. miért nincs egyenlõség jel az állítások között.
Az nem érv, hogy punktum, így van és kész. Én megpróbáltam érvekkel megmutatni, miért nem értek veled egyet, erre volt a cipõs példa. A logikai állítás az élet céljára vetítve is ugyanígy mûködik, tehát gondoltam, ha a ciplõre belátod, akkor észreveszed mi a bukfenc a fejtegetésedben, nem így lett...sajnálom.

Bandew
Errõl van szó.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

A boldogság szerintem s múlandó... valójában a boldogságért való küzdelem maga az élet. És ha a célt ami az ember fejében volt eléri és "boldog" lesz,akkor kiélvezi, de egy idõ után már lehet, hogy unalmassá, értelmetlenné válik az élet, ezért új célok pattannak ki a fejbõl. Mindig az után vágyakozunk, ami épp nincs...
Bandew
Van aki ilyen hülye.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
EZ embertõl függ. Van aki feladja, van aki nem.

The Garrett
DE ha annyit kerested már hogy belefáradsz és eljutsz 1 pontra, ahol aztmondod nemérdekel miaz?

Sadun Tryst
ja és akkor van a legnagyobb szívás, ha a saját boldogságodhoz egy olyan dolog kell, amit soha nem fogsz elérni anyagi okok miatt. akkor mit tesz az ember? pisztolycsõ a szájba? vagy felköti magát? kibaszott egy szar világban élünk, az az igazság...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Bandew
Nem, mert ha elmúlik a boldogság, újra meg kell találnod...és így tovább, és így tovább.

The Garrett
DE a boldogság mint olyan múlandó.
Egy idõ után pedig ott találod magad hogy már nincs semmi ami boldoggá tenne. ÉS értelmezésed szerint itt vége az életnek?

Bandew
Nem ezt mondtam. Csak felhoztam egy példát, mert valaki ilyen, és õt ez teszi boldoggá. Valakit az, hogy kínozhat valakit, vagy ha lát egy balesetet (Nemcsakfeel).

The Garrett
" ha mindenkit elõbbre sorolsz magadnál akkor leszel boldog.."

Sz.tem nem akkor leszek boldog ha mindenkivel foglalkozok csak magammal nem. A saját boldogságomhoz elsõsorban ÉN kellek. ( na most ez nem kell félreérteni...)

Bandew
Nem én hoztam fel példának, hanem ti. Én csak válaszoltam rá. :-)
Olvass csak vissza.

The Garrett
Aztmondod nem a pénz a boldogság és nem az fizikális dolgok, mégis csak ezeket tudod példának hozni. 😉

2. Ha logikusan gondolkozom nem tûzök magam elé olyan célt amit nem lehet elérni.

Egyszerûen nem lehet más? Ilyen még sose volt az életben 😉

Bandew
Elõször is nem mondtam, hogy a család meg a pénz a boldogság, másodszor nem mondtam, hogy el lehet érni ezt a célt. De ez a cél. Egyszerûen nem lehet más. Csak gondolkozzatok logikusan.
Nem olyan célokról beszélek, hogy cipõt akarsz venni. Hanem az egész élet céljáról. Mindenki elkövet mindent, hogy a lehetõ legjobb legyen neki, és ez sokszor fordítva sül el.
Ha pedig mégis sikerül elérni a nagy boldogságot, nem veszti értelmét az élet, mert az az élet. De ez nem lehetséges, mert jó nincs rossz nélkül. Bár ebbõl a szempontból a rossz is jó.
Nyugodtan összeszedhetitek a gondolataitokban a célotokat. Rá fogtok jönni, hogy a boldogság a cél. Ha adakozni akartok a szegény gyerekeknek, vagy hasonló, és mindenkit elõbbre sorolsz magadnál, és csak utoljára törõdsz magaddal, az egy olyan dolog, hogy akkor vagy boldog. Ezt nem pénzben kell mérni, vagy tulajdonban. Egy hajléktalan is lehet nagyon boldog, és egy gazdag is lehet szomorú. A vicc az, hogy ez szinte így is van.

The Garrett
ÉS mi Történik ha eléred a " végsõ boldogságot"
Amikor aztmondod hogy .. igen:
Van 1 családom, semmi gondunk, szivárvány a fejünk felett meg közben csiripelnek a madarak.

Akkor értelmét veszti az élet?

Sadun Tryst
és a mód ahogy eléred a boldogságod? vagy egyáltalán tudod, hogy neked mi a boldogság? az, hogy van jó munkád, meg egy jó asszonyod, még önmagában nem boldogság... azon felül még önmagadban is rendbe kell tenned a dolgokat. ha ez nem megy, megb*szhatod az egészet...

Sadun Tryst
próbáltam... nem megy... túl sok gondolat van a fejemben... 😞

ja és a neved ha nem tévedek az áldozatok démonáé nem? nem rossz... 😉