Miért éltek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]PAStheLoD
a tapasztalatot akkor is neked kell megszerezned 😊
fizikailag sem árt felkészüni rá 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Match
a meditálást kipróbálnám én is....
már hallottam pár technikát de olyan nevetségesnek éreztem õket...
valami tapasztaltabb egyén nyithat neki egy topicot és oktathat 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

[HUN]PAStheLoD
az nem nehéz , de vannak elõfeltételei

hen-tes
na ? 😄
én meditálni akarok 😄D

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

[HUN]PAStheLoD
én azért élek mert szereknék valamit hozzátenni az emberi kultúrához/civilizációhoz .. persze ez elég elnagyolt megfogalmazás de ennél konkrétabb "célom" nincs

Match
hát ha öngyilkos lennék én is valami nyilvános helyen csinálnám...
lássák az emberek hoy mizuvan...
kicsit torzak a gondolataim...
lehet hogy ha nagyon depis lennék akkor nem így gondolnám, de túl kiegyensújozott az életem mostanság 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Taranov
Én nem tûztem ki hosszútávon semmilyen célt az életemnek, de azért élvezem. Szóval élvezni kell az életet, persze ehhez az is hozzátartozik, hogy néha nem élvezzük.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Sadun Tryst
ja, mert legtöbbször autóra vagy gyalogos utcára próbálnak ugrani. ha meg hídról, akkor meg csak figyelemfelkeltés a cél...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Bandew
Jaja tom. Aki leugrik valahonnan az köcsög, mert azzal nem csak a saját életét kockáztatja.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sadun Tryst
pl. azt tudtad, hogy a legtöbb öngyilkos csak fel akarja magára hívni a figyelmet azzal, hogy mgepróbálja megölni magát? mert mind1ik úgy rendezi a dolgokat, hogy megtalálják még idõ elõtt õket... ez leginkább a pengés és gyógyszeres próbálkozókra igaz. a kísérlettel akarják tulajdonképpen megmenteni magukat. az igazi öngyilkosok pisztollyal lesznek öngyilkosak, vagy pedig valami írdatlan magasságból leugranak. bár ott is számítnaka a segítségre. a menthetetlenek a lõfegyveresek...

Bandew
Ájjjáj, még a végén nem leszek egyedi... :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sadun Tryst
mint a legtöbben... ^_^

Bandew
Én csak az 1-es ponttal értek egyet.

Sadun Tryst
mármint? azért mert öngyilkos lesz?
ezt mondjuk 2féleképpen is fellehet fogni...

1. gyávaság, mert elfut a gondok elõl

2. megnyugvás, mert már nem TUD mit tenni. próbálkozik, akarja, de a világ nem fogadja el. az öngyilkosság ilyenkor olyan az illetõ számára, mint egy végsõ megoldás, végre nyugalmat ad magának, végre boldog lehet. csak nem ebben a világban...

Láma!
csak

mert megszulettem

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Bandew
Ok nem nevében, hanem -ról. :-)

The Garrett
Egy Társadalom NEVÉBEN beszélni akkoris nagy szó ...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Bandew
Nem. Azt mondtam amit eddigi életem során tapasztaltam az embereken.
Nem mondom, hogy mindenki ilyen, de az emberek nagy része sajnos igen.

The Garrett
Ez kicsit erõs kijelentés volt nem? 😊

Bandew
Én a társadalom nevében nyilatkoztam.

The Garrett
"
a kellemetlenség elhárítása kellemes érzést okoz. tehát mindig az a cél,hogy ne érezzük magunkat kellemetlenül. ha nem érezzük magunkat kellemetlenül,akkor az kellemes érzéssel tölt el 😊

"

bocsi de ez nekem már nagyon erõltetetten hangzik :/

harakiri
mindenki a maga nevében nyilatkozzon..

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

Bandew
A kellemetlenségek elhárítása okozza a mai civilizáció legnagyobb problémáját. Ma már senki sem becsül meg semmit, és nem értékeljük azt amink van.

harakiri
egyetértünk az önzés tekintetében, abban viszont nem, hogy ami nem kellemetlen az szükségszerûen jó, vagy boldogsággal tölt el, szerintem vannak közömbös dolgok is a világban..
azért hoztam vissza szándékosan ezt a boldogság szót, mert azért nálam annak magasabb érzelmi töltete van, mint a nem kellemetlen kifejezésnek, márpedig Bandew kifejezetten a boldogságot jelölte meg célként..

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

fm
a túlélés a cél,ez nem kétség,minden élõlény célja. azonban minket embereked "megáldottak" a gondolkodással,így ez már nem elég,persze mindig ez a legalapvetõbb,egészséges embereknél.

a kellemetlenség elhárítása kellemes érzést okoz. tehát mindig az a cél,hogy ne érezzük magunkat kellemetlenül. ha nem érezzük magunkat kellemetlenül,akkor az kellemes érzéssel tölt el 😊

engem a mozgás tölt el boldogsággal (persze nem csak ez) ezért rengeteget sportolok. a célom pedig ,hogy mindig tanuljak vmi újat akár fizikálisan,akár szellemileg,mert ez jó.

így mondhatnánk azt,hogy minden ember végtelenül önzõ,hiszen ha segítünk vkinek,akkor is azért tesszük,mert jó érzéssel tölt el minket.

harakiri
legalábbis kellemetlen, és elhárítható ez a kellemetlenség..
De hogyha még azt is akarod kihozni, hogy a célom a cipõvásárlással a kellemetlenség elkerülése, akkor sem az öröm elére a cél, tehát szerintem igaz amit leírtam..

fm
és az rossz érzést kelt benned?

harakiri
azért, mert fázik a lábam nélküle

hen-tes
és hogy ne gondoljak semmire ? 😄
arra se gondoljak hogy ne gondoljak semmire ? 😊

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

fm
"Pl.: ha az a célom (nem az életemé, csak úgy éppen aktuálisan), hogy vegyek egy cipõt, biztosan örülni fogok, hogyha sikerül vennem, mégsem mondhatod, hogy nekem az volt a célom, amikor bementem a cipõboltba, hogy örüljek."

ez mind szép és jó,talán még logikusnak is tûnik,de nem az! válaszolj erre: miért akartál cipõt venni?

The Garrett
kezdjük elölrõl? 😊

Bandew
De figyuzzatok, én nem azt mondtam, hogy tökéletes boldog világ, meg minden, hanem, hogy az ember célja az, hogy boldog legyen, csak ez mindenkiben más és más.

Bandew
De hisz erre írtam az adakozós példát.

harakiri
😊

The Garrett
ámen 😊

harakiri
Megismerni a világot, azokat az emberi tulajdonságokat, amik igazából formálják a "játékot", ezáltal megismerni saját magamat is és elfogadni, hogy nem vagyunk mindenen felül állók, magamat építeni ezek által a "tudások" által, és örülni mindennek, ami csak adatik.
Összhangot elérni, és amennyire lehet a gyerekemnek olyan dolgokat átadni, hogy õ is megtalálja a helyét, amellett hogy tudom, senki helyett sem lehet élni, csakis magunk helyett.

The Garrett
"élni jó"

ezt senki nem vonta kétségbe, és a vita nem is errõl ment. 😊

továbbadni, éltetni -> ha én jól értelmeztem..
The Garrett
hmmm megnézem ezt nem hiszem el 😄

élni jó... az életcél pedig sztem koronként változhat, ezt elõidézhetik külöbözõ véltozások. de vannak, akik tartják magukat eredeti céljaikhoz
Madách: Az ember tragédiája: A paradicsomon kívül ismét szín...

The Garrett
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ 😄

AMugy ezt komolyan madách mondta? Esküszöm (tõle függetlenül ) erre gondoltam.

"továbbadni, éltetni" - kis Madáchom 😊
ÉLNI: ez alatt nem a boldogság elérését érted? :S
The Garrett
továbbadni, "éltetni" de legfõképpen ÉLNI. jobbat nem tudtam kitalálni eddig.

hmmm, érdekes megfogalmazás... "a játék apró elemeit, felépítését, törvényszerüségeit." ezek alatt mire gondolsz?
harakiri
nem vagyok vallásos, legalábbis nem tartom magam annak

harakiri

ha nem az, talán vallásos vagy? Mi az életed éclja?
Mellesleg a topik alapkérdésére a válasz: 42 😊