Miért éltek?

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

harakiri
az hogy a célom elérése boldoggá tesz, nem egyenlõ azzal hogy a boldogság a célom...
szerintem ez könnyen belátható
Pl.: ha az a célom (nem az életemé, csak úgy éppen aktuálisan), hogy vegyek egy cipõt, biztosan örülni fogok, hogyha sikerül vennem, mégsem mondhatod, hogy nekem az volt a célom, amikor bementem a cipõboltba, hogy örüljek.

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

sokat kell dugni és kész😄

[TFT] hi ok pú sry etc.. zsal... Huá™ hogykellkistéemetirni™ stb... amugymek nem írok alá semmit a zügyvédem nélkül szal...

Bandew
Astarothnak igaza van. Mindenkinek más a boldogság. Mindenkinek az a CÉLJA, hogy boldog legyen. Amit te mondtál, az nem cél, csak az út. Az az életfilozófia, és ezzel én is így vagyok, de a CÉL az a boldogság és punktum. A cél az amit az ember el akar érni, és nem hiszem, hogy valaki olyan dolgot akar elérni, ami nem teszi õt boldoggá.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

harakiri
ja és ha a feltevésed igaz volna, és at "út"-on járás okozna boldogságot, akkor én ugye folyamatosan boldog volnék, ami elég könnyen elhihetõ, hogy nem így van... 😊)

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

harakiri
nem hinném, hogy akkor érzem magam boldognak, amikor pl. meghal az apám, mégis az úton járásom része, tehát a válaszom: nem.
Nekem nem célom maga a boldogság, nem ez irányít, vezeti a tetteimet, ennél elérhetõbb az célként, hogy tudatos, mégis érzékeny legyek az életemben.
Ahogyan írtad egyszer ez a boldogság egyszer az, még ugyanannál az embernél is, ha ez a célom, akkor akár óránként változna.
különben is minek válasszak egy ilyen állapotot célnak, azért az egyben folyamatos kudarc is, mert eléred, elveszted, újra és újra.

Astaroth
Valakinek pl. a gyilkosság okoz kéjt,boldogságot.
Valaki a pénzt szereti,mert az õ beszûkült világában ez okoz neki egyedül örömet.Aztán rájön hogy a pénznek sincs értelme,magábafordul,és így elveszti élete célját a bodogságot.

Neked az "út"-onjárás okoz boldogságot nem?

Astaroth
Azt ajánlom ülj vagy feküdj legalább egy órát,és ne gondolj semmire.Az ég világon semmire.Nehéz lesz,de próbáld meg.(ezt nevezik meditációnak)

Utánna talán tisztábban látod a világot.

harakiri
már megbocsáss, de ez egy jó nagy baromság
ez nem cél, ha ez volna mindenki célja akkor egészen másképp alakulnának a dolgok a világon, különben is definiáld akkor elõbb, hogy mi a boldogság, mert szerintem ez is szubjektív...

én az életet és az értelmét leginkább egy játékhoz tudnám hasonlítani, amiben folyamatosan változik a hozzáállásod.. Az elején az a fontos, hogy mik is a szabályok, hogy kerüld el a rossz mezõket, kikkel köss szövetségeket, aztán ha kezded átlátni akkor jön az ,hogy ki is nyer ebben az egészben, és vajon mit vesznek figyelembe a játék végén mint jó pont.
Szóval teljesen szubjektív, hogy ki mit vesz észre, mit tart fontosnak, szerinte mik a szabályok, és mivel lehet nyerni, hogy a végén van-e nyeremény, illetve irányítják-e kívülrõl, vagy van-e bíró.
Én személy szerint az egészben a játékot tartom fontosnak és nem a végét, hogy nyertes leszek vagy vesztes valaki szerint, hanem azt amin keresztülmegyek, hogy megéljek dolgokat, szóval "maga az út", ha így jobban teteszik, és az hogy észrevegyem a játék apró elemeit, felépítését, törvényszerüségeit.

Sadun Tryst
nõkkel nincs gond, mindig találok valakit, de valahogy soha nem úgy sül el az egész, ahogy kéne...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
NGE, Berserk és Rurouni Kenshin OVA1... 😉

Glpetyus
Nõzzé!!
Dógozzá!!

Bandew
Személyes cél?
Mindenkinek ugyanaz a célja, és ezt senki nem tudja megcáfolni. Mégpedig az, hogy minden ember boldog akar lenni. Ez tény. Mindenki mindent elkövet, hogy boldog legyen. Ennyi a nagy cél.
Topicot lehet zárni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Botond
talán inkább matekozni kellene a sok lustálkodás meg matekozás helyett,nem? :-DDDD
The Garrett
2 oldalllal lejjebb élet értelme topig...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Davidus
Nem kellett volna az a sok NGE 😄

V9ykn8_TZL0

nem hiszem, hogy láthatnék valami igazi célt...persze, pénz, feleség, gyerekek, oszt' mi lesz? Egyszerûen csak keressük a boldogságot... ha ez megtörtént, már nagy lehet az öröm...
Sadun Tryst
jah. ez is 1 elképzelés

én pl itt vagyok 18 évesen. félévkor nem tudtam jelentkezni sehova mert bukta volt matekból, most meg nem tudom, hogy mit kezdjek magammal. egész napom végigalszom, meg néha leülök filmet nézni, amik épp lejöttek netrõl... ez az utolsó hónap pokoli. olyan mintha semmi nem lenne a világon, csak pár film, meg az ágyam, ahol alszok... talán majd érettségi után 1szerûbb lesz dönteni...

mukika
jah az más. az emberiség azért, hogy szaporodjon, aztán pedig megölje egymást....

Sadun Tryst
nem pont arra gondoltam
személyes célok. hogy tudjátok-e hogy TI miért éltek... nem arra vagyok kiváncsi, hogy az emberiség miért van...

CoolStuff
LOL

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

mukika
Sadun Tryst
A téma adott, plíz írjátok is le a gondolataitok.

← ElőzőOldal 4 / 4