Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Kell egy karosszériás ismerõs, aki nem horror áron melózik, meg egy donor kocsi, mondjuk full motor kárral.

Gondolj bele, hogy sem a motort, sem a váltót, sem a motorteret nem érte semmilyen sérülés, sõt a futómûvet és belteret se nagyon.

Nem mondom, hogy perfekt lenne a végeredmény, de az az autó még simán mehetne 3-400k-t!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Zeller01
"Bécsben úgysem jártam még" :)

. : Z E L L E R : .

Zeller01
pedig szerintem a te mentalitásod is közrejátszhatott. sofõr is voltam, több 100ezer km-t levezettem, de soha senki nem szállt ki, hogy megverjen. egyébként jó sztorik voltak, szívesen olvastam :)

. : Z E L L E R : .

Mivel a fa olyan nehéz volt, hogy a kocsi szó szerint a kerekein ült, plusz a segge az oda volt szorítva a betonhoz, esélyesnek tartom, hogy a futómû is kapott.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

z0ty4
vótmá?

Itthon is terjed a trükk: így foszthatnak ki a magyar utakon

hányan szállnak ki azonnal <#conf>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

gordon 24
Az az sajna. Kb 1.5 milla az a kocsi. Full tetõ csere 4 ajtó motorháztetõ stb stb...

Van rajta vagy 800-900 ezer kár. Gazdasági Tk az 100%

Downhill!!

Misuka963
Jó Isten,esze mint egy döglött hintalónak,jogsit elvenni tõle 100 évre <#wilting><#boxer>

Misuka963
Jaja az a szerencse,mert akkor nem a saját lábán sétál el :)

z0ty4
ennek ki az isten adott jogsit?
nem elég ahogy felmegy az útra, a kocc után megáll középen, hadd legyen még nagyobb baleset. <#falbav>

Tinman
Ne is mondd... hihetetlen! ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

PetruZ
CCC #256, 5:29-tõl a leghülyébb vezetõ evör, duplán is... <#wilting>
Tinman
Azé' szerintem ez messze nem totálkár.

w77d
hát tényleg örüljön, hogy nem egy fémlapot baszott be alá :D

Misuka963
Ingyen szivacs ;D <#eljen>

Adaaam
http://www.youtube.com/v/bg4nPT_RrBk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

everything's better with music

PetruZ
A közelben, gyak. az utcában.
z0ty4
de ez most a te verdádra dõlt vagy csak a közeledben történt?

PetruZ
Ma délután jövök haza melóból, valami munkások nagyban aprítanak egy fát az utcában, de a környéken más gyanús dolog nem látszik. Mondjuk biztos, ami biztos, elgyalogoltam a kicsit odébb lévõ parkolóig, hogy az autóm rendben van-e (ma nem azzal mentem munkába és nem is fa környékén álltam meg tegnap). Aztán itthon nézem a híreket: fa dõlt autóra az Érc utcában...
Ma a szomszéd utcában. Egy új suzuki is kapott a fából. :/

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Pluskast
Azért a lassú tötyörgés is legalább olyan balesetveszélyes mint az õrült gyorshajtás. Vannak országok ahol büntetik is a lassú haladást.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Roger6
Vagy kiszedik a sofõrt a helyérõl, és félholtra verik, mint ahogy történt nemrég...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Misuka963
Tuvokot idézem: 'Birkaszellem' :)

w77d
ha elsodor párat, akkor legalább rájönnek, hogy nem õk az utak királyai és legközelebb majd szabályosan mennek...

Tinman
Na végre! Ez a 10.000$-os kérdés! Mi a faxt keresnek a motorosok az úton kb. mindenhol???

Jobbra tartási kötelezettség.

Majd mutogatnak szerencsétlennek, akinek nyilván tele lett a töke a teljes utat elfoglaló parasztoktól...

z0ty4
az ilyen nagyon jó helyen van ott az árokban.
lehetett volna ennek rosszabb vége is. ha hamarabb áll keresztbe és elvisz vagy 3 motorost magával....

de a motorosok is miért foglalják el az egész utat?

Én személy szerint utálom az ilyen gyórsulós majmokat.Mintha rájuk nem vonatkozna semmilyen kressz.Kivétel természetesen akik csapatba(30-80 fõ)vonulnak elõre megbeszélt sebességgel.A szerelõm 100 v 100 feletti bandába mennek olaszba v bárhova kulturáltan.Ha nekik megy akkor a sok fekvõtámaszos gyökérnek miért nem?Ismerek én is sok atom barmot és itt pécsen v pécs körül hullanak is évente.Amikor megölnek egy autóst v egy egész családot visszavesz mind a nagy arcból <#conf><#idiota>

Ez se a kulturált

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Misuka963
Nem semmi :O

w77d
ami csúnya volt az esetben, hogy még nem is egy fiatal mitugrász volt, hanem egy megkeseredett fejû 50 év körüli :D elõször gondolkodtam is, hogy mi legyen, de aztán úgy értékeltem, hogy rászolgált arra, hogy megcsapjam...

Varenga
Úgy gondolom, hogy az emberekben benne van egyfajta sztereotípia a céges-dobozosokkal szemben, legyen az ducato, vagy kisebb caddy, mert azok tolják neki vadul -ami érthetõ is, mert idõre megy stb. El kell engedni õket ugyanúgy mint a mocisokat, az utóbbiak pölö állandóan megköszönik, ami jól is esik. Itt a probléma tényleg az afféle víkend-drájverekkel van, akik hetente kb. kétszer ülnek be az autóba és szétszopatnak bárkit, anélkül, hogy tudnának róla. :) Ettõl függetlenül én nagyon szeretek vezetni, fõleg éjszaka amikor lehet is kényelmesen krúzolgatni.

Tinman
Saját verdában (Volvo) öreguras vagyok én is, alacsony fogyasztás/KRESZ/biztonság triumvirátusban lebegek.

Céges verdában mivel mindig mindent idõre kell csinálni viszont határozott vagyok és lakott területen kívül gyakran gyorshajtok. Na nem annyira durván de 105-110 az úgy kényelmes, ha jól belátható fõútvonalról van szó.

Nagyon sok a gyakorlatlan vezetõ. A legkevesebb gondom az agresszív gyorshajtókkal van. Kicsapja az indexet és már nem is látom.

A legtöbb gondom ezekkel van:

- nem adok elsõbbséget... ez az utóbbi idõben félelmetes méretek ölt!
- nem használok indexet
- nem tartok jobbra... ez a másik rendkívül gyakori jelenség.
- vánszorgok, de ha elõzni akarnak rálépek a gázra (Volvo-val soha, cégessel néha a pofámba kapom)

Nem szeretek vezetni. Semmi örömöm nincs már benne nagyon régóta. Az egész egyfajta póker lett. Elég nagy a tét (élet/vagyon) és mégis mindenki csal :-(

Tinman
650-essel mentem (nem saját, nincs motorom, nem is lesz) és bárki bármit mondd:

1. Mocskosul csábít a gyorshajtásra. Egyszerûen nevetségesnek érzed magad 50/90 mellett, mintha nem is tudna annyival menni a gép. Nagyon érzõdik, hogy nem ilyen sebességre méretezték.
2. Tényleg úgy érzed, hogy az utak királyaként siklasz. Legközvetlenebb vezetési élmény.
3. Egyetlen picike kátyú is az életed végét jelentheti... no meg egyetlen picike hiba is.

Varenga
Az úgy más tészta persze, én inkább a városban jövök-megyek, illetve agglomeráció, meg néha csak úgy, de faszparaszt így is akad azért, pedig nem kényszerítem ki senkibõl sem. Én ilyen "papásan" drájvolgatós vagyok. ^^

Megnézném, hogy milyen motort, és autót hasonlítottak össze, de legyen igazad!

Az eldõlést úgy értettem, hogy ha besatuzod a hátsót, akkor a hátulja kitör oldalra, és keresztbe állsz meg. (Kezdõ motorosként jártam így<#zavart1>, de mivel kicsi volt a sebességem nem estem el!) Ha nagy sebességnél csinálod átesel a motoron. Nem arra gondolok, hogy elfelejted letenni a lábad! <#vigyor5>

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Tinman
Tulajdonképpen nem is az év, hanem az évi megtett km számít sokat. Sajna 1m km már benne van a lábaimban :-(

Ez alatt nyilván megtörténik sok minden...

Tinman
Ezek soha nem halnak ki? :-(

Pedig a Volvo-sok elég normális arcok szoktak lenni.

Egyetlen egyrõl tudok megyeszékhelyen, aki ilyen csípõficamos-stylba vezeti alapból szegényt... na õ pl. tuningolja az eleve öreguras/családias Volvo-t. 1-2 pofon ráférne -.-

Varenga
Érdekes amit írsz, szerencsére én még nem tapasztaltam ilyet, pedig jópár éve vezetek én is. Az én autóm egy 5gen Civic kupé, az idén lett húsz éves, tehát nem egy mai csirke, de szerencsére így még nem jártam ahogy te. Hihetetlen milyen suttyók vannak az utakon.

Adaaam
Ne dõlj el fékezés közben? :D nekem még sose volt ilyen problémám, az adagolásra kell figyelni, hogy ne csússzon meg az elsõ kerék amire esõ esetén kell nagyon figyelni. A zebrák, felfestések különösen csúszósak tudnak lenni esõben. A videón már fékúton belül volt a motoros, ha autós jött volna ugyanekkora sebességgel, az se állt volna meg..

everything's better with music

milk4
Amúgy: "Since then the guy suffered five complex operations.Now he will have at least three major surgical interventions.
At the time of the collision speed of the motorcycle was more than 200 kilometers per hour."

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4

Elismerem a 2x lehet túlzás,de hosszabb mint egy autóé, az biztos. Fõleg ABS nélkül! Motornál még arra is kell figyelni, ne csússzon meg, ne dõlj el fékezés közben. Autónál nem érdekes ha keresztbe állsz, motornál ebbe az esetben repülsz! Kamionnál, fékezésnél a súly miatt az elsõ kerekeket terheli a nyomás amit a fékezést segíti. Motornál ha sok az elsõ fék elõrebuksz. Ezeket csak úgy tudod elkerülni, ha visszaveszel a fékerõbõl!
Lehetne fizikai hatásokat elemezni napokig, de én csak arra a kérdésre akartam válaszolni, hogy miért nem fékezett: Fékezett, de nem tud akkorát fékezni mint egy autó, fõleg nem nagy sebességrõl!

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

milk4
Aha, egy kamion meg 2x gyorsabban áll meg mint egy autó... Kevesebb tömeg miért állna meg lasabban?

Ez autóra vonatkozik, de szemléltetésnek jó lesz: Link
És abba gondolj bele, hogy a motorok fékútja szerintem több mint 2X az autóénak!

Misuka963
Mint egy rongybaba <#wow2>

tuzfal3
Nem vitaindításból írom és nyugodtan javítsatok ki ha nem jól látom a helyzetet.Nem vezettem még soha 250ccm-nél nagyobb motort, biztos csábító rajta a hirtelen nagy sebesség elérése, de azért ha látja, hogy van valaki egy keresztezõdésnél van, /valószínûleg/ a féklámpája is égett kanyarodás elõtt, akkor az istenért nem tud fékezni? Vagy ott már úgy volt vele a tag, hogy itt már mindegy hogy érem utol az autót úgyis ott hagyom a fogam?

Opel Movano 2.8DTi

RatBaG
http://www.youtube.com/v/6_NYmPHI2MM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

Tuvok
Van egy olyan érzésem, hogy ha be volt hajtva a tükör, ha nem, elvitte magával <#zavart2>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

w77d
én ma reggel így jártam:

Megyek munkahelyre fel Budára. Körforgalomba beérek, utána becsatlakozik nagy sebességgel egy Volvo és rám dudál. Gondoltam ez hülye, hiszen én már bent voltam a körforgalomba, mikor õ beért. Csak nem adta fel és dudált. Én a tetõablakon beintettem neki, erre utánam vágódott, elkezdett tolni, majd elém vágva leszorított. Megálltam. Szállok ki, mondom lesz ami lesz én neki megyek. Erre csikorogva elhajtott... Bátor kis faszkalap volt.