Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
A hatósági vizsgálat véget ért.
"A vizsgálat megállapítása szerint a Porsche 145 km/h sebességgel haladt Santa Clarita egy külvárosi utcáján, amikor nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, és kigyulladt. A megengedett sebesség a baleset helyszínén 72 km/h volt. A szakértõi vizsgálat kizárta az autó mechanikai hibáját, és egyértelmûen a veszélyes vezetéssel magyarázta a balesetet."
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Per Aspera Ad Inferi.
Én ha gyalogosan vagyok akkor inkább még a zebránál is megvárom,hogy intsenek,hogy mehetsz ecsém és kész,visszaintek,hogy köszi és ennyi,de a legtöbb ember nem néz se jobbra se balra csak megy elõre 😉
Néha a buszpályaudvaron nyíregyházán bírom már amikor a cigánykölkök (15-16 évesek) szaladgálnak,mint akik otthon érzik magukat,majd ha meg egyszer elcsapja valamelyiket akkor meg a buszsofõrt fogják basztatni :/
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
És itt kapcsolódik a másik mondókámhoz. Busz? Buszsáv és pont. Pénzbe kerül, nincs rá keret, egyéb n+1 random kifogás.
Közbe meg lassan nem lesz olyan közlekedõ ember, akinek ne lenne már halottja, vagy súlyos sérültje...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Autósok, teherforgalom, vasút, villamos, kerékpárosok, gyalogosok. Ez mind össze van baxva egy szép nagy betonteknõbe. Csodálatos eredmények szoktak születni. Alapjaiban szar az egész. Eleve a puhatestûeket alul/felüljáróval, betonfallal, akármivel el kellene választani a többi közlekedõtõl, mert elég egy padkázás az autós részérõl és máris bekerül a nevük a holtak könyvébe.
Kerékpárosok? U.e. törékenyek, sérülékenyek, az idõsebbek rémesen instabilak. Aztán ott kepesztenek szegények a 15 tonnás teher árnyékába...
Hosszú a sor.
Hát ha már megnyomta azt a rohadt gombot akkor várja már meg amíg zöld lesz. 15mp pont egy lámpa váltás a következõ lámpánál szóval sokszorozódik az ott elvesztett idõ, de így hogy a semmire állunk az idegesítõ. Legalábbis nekem az.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Mire észrevették, hogy nem hiába van nekik piros, már az út közepén voltak és megálltak és visszafutottak oda ahonnan indultak.
Gondolom megérte nekik 😄
"a semmiért kell megállni majd várni 10-15mp-ig, hogy zöldre váltson nekünk a lámpa... " A rohadt életbe, 15 mp-ig? 15 egész másodpercig állnod kell az autóval? Hát ez hallatlan! <#mf2>#mf2>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A lényeg nem a busz, kínos gyorsulása lett volna, hanem a teljesen felesleges elsõbbségadás gyakorlata. Sokat járok vidéken és teljesen röhej, ahogy lefékeznek az emberek, kijön a busz, majd 3 mp múlva, tesz ki az indexet és elõzi meg. Mi a rákrossebb értelme van ennek?
Ellenben örülök, hogy barátok lettünk :-)
Az,hogy "méteres füstfelhõ,kivánszorog" nem minden esetben igaz,ma már nemcsak régi 280-as Ikarusok mennek,hanem már elég rugalmas motorú Credok,Autosanok stb.
Azt meg ne várd már el barátom,hogy majd mittudomén a busz neked ki fog lõni,mint a rakéta,mert az utasok olyan táncot lejtenek,hogy még a megboldogult Michael Jackson is megirigyelné (Ha persze vannak álló utasok)
Ne vedd sértésnek 😉
És hát kva szar amikor a semmiért kell megállni majd várni 10-15mp-ig, hogy zöldre váltson nekünk a lámpa...
A KRESZ egyik nagy hibája.
1. Városban mész, látod, hogy nem 30 percenként megy el 1 autó, hanem 10 mp-enként, nyilván JOGOS a busz elengedése.
2. Falu. 50-el jössz. 5-10 PERCENKÉNT(!) megy el egy autó.
Odaérsz a busz farától 5 méterre és bizony elédvág.
Jogos? KRESZ szerint az. Valójában pedig iszonyat nagy faszság. Hiszen mi történik?
Te 50-rõl kb. állóra fékeztél, a busz indul méteres füstfelhõ, kivánszorog. 1 perc múlva el is éri az 50-es sebességet, csak azért, hogy 500 méterrel arrébb kibaxa az indexet jobbra és lemenjen a buszöbölbe. Mert busz. Ilyen.
A másik ami baromira el lett cseszve az a zebra kérdése. A gyalogosnak minden jogot megadtunk. Rendben.
De:
A, Ez még nem jelenti azt, hogy körülnézés nélkül kell lelépni. 1000-ek megteszik... és mi van, ha éppen a sofõr rosszul van? Mi van ha berepült egy darázs és éppen a nyakába csíp? Mi van, ha felpattan egy nagyobb kõ éppen akkor? Ha elütnek, majd a túlvilágon lehet bizonygatni, hogy "de hát nekem volt elsõbbségem!"
B, A KRESZ szerint ugye fokozott óvatossággal 30km/h maximális sebességgel szabad megközelítened a zebrát.
Kérdésem:
Melyik mozgó test áll meg hamarabb?
1. 2.5 tonnás, 30km/h-val haladó jármû.
2. 70 kg-os, 3 km/h-val haladó gyalogos.
Na itt a baj! Még mindig itt baj...
-Az ilyenféle kanyarodást.
-Azt,hogy 99,9%-uk nem engedik el a buszt.
-A parkolás közbeni,hogy mondjam,ügyetlenkedést.
Persze vannak kiváló nõi sofõrök is 😊
Ha már mindenki elmondhatja, hogy a családjában* vagy vele történt súlyos/halálos autóbaleset, akkor egészen biztos, hogy így kell közlekednünk? Már rég fix vagy a Google-féle önjáró verdáknak kellene lenniük.
Eleve az mekkora hülyeség, hogy a legtöbb ember sok évnyi fizujával egyenértékû kaszniban jár. Egy kis sérülés, koccanás és 10-100 ezrek. Nagyobb sérülés, lehet, hogy ott is maradsz/lebénulsz etc + van egy rommá tört méregdrága roncsod.
*
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval, szerintem az összes ilyen halál iszonyat értelmetlen és felesleges.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Anyám pontosan egy ilyenen akadt fent és törte totálkárra az elsõ autónk.
DAFUQ
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

.jpg)