Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Megyek munkahelyre fel Budára. Körforgalomba beérek, utána becsatlakozik nagy sebességgel egy Volvo és rám dudál. Gondoltam ez hülye, hiszen én már bent voltam a körforgalomba, mikor õ beért. Csak nem adta fel és dudált. Én a tetõablakon beintettem neki, erre utánam vágódott, elkezdett tolni, majd elém vágva leszorított. Megálltam. Szállok ki, mondom lesz ami lesz én neki megyek. Erre csikorogva elhajtott... Bátor kis faszkalap volt.
Amikor elhalkul a motor akkor kezd el lefele menni a kocsi orra.
<#wow2>#wow2>
Elsõre ránézésre azt hittem szanaszét szakadt a sofõr.
Eddig 3 hasonló esetem volt (50-60k/év vezetek 10+ éve).
1. Egy 50-es éveiben járó, erõsen garázsban tartott Renault Megane halad elõttem lakott területen kívül 70km/h-val.
Céges leharcolt Combo-val voltam, kb. 1.5 perc alatt beértem. Kitettem az indexet, majd a fasz rálépett a gázra. Már 130 körül jártunk egymás mellett, amikor "jólvanbazdmegakkormenjél" morgással besoroltam vissza mögé... ahol is elkezdett büntetõ fékezni.
Kb. fél percig mentem így utána, majd nem bírtam a feszkót és lelassítottam, az is lelassított. Kigyorsítottam, újra padlógázra lépet, de ezúttal elbaxta, mert lenyomtam, pedig mondom egy szar sima dízel-el voltam.
Miután kezdtem tõle távolodni elkezdett dudálni kegyetlenül, villogott és k. anyázott.
Sokat gondolkodtunk az eseten párommal, mert õ is ott volt és arra jutottunk, hogy az zavarta, hogy egy ilyen öregebb autóval, megpróbáltuk megelõzni + amikor gyorsan mentünk mellette és õ is gyorsított bekapcsolt nála a megrendszabályozó reflex, hogy miért megy ez a paraszt 100 felett és jött ugye a büntetõfékezés.
Igazából a mai napig valami elképesztõ düh van bennem az ürgével szemben. Kb. 2 éves ügy, de nagyon szívesen beverném a fejét, mert ZÉRÓ!!! okot adtunk arra, hogy ezt játssza.
2. A másik jó 10 éve történt, 1500-as Lada, ifjonti hév.
Gyorshajtottam. Elértem egy fõútvonalra, ahol a távolban láttam egy Opel Astra valamit. Még gondoltam is magamban, hogy úgyis utolérem.
Az kopasz ürge (sztereotípia rlz) kb. 120-al ment én meg egyre közeledtem. Gyorsított kb. 140-ig. Én is, de én padlóztam.
Mikor beértem már 155 körül járt a mutató a Ladába, elég tisztességesen leelõztem, nyilván index és nagy ívû kikerülés megtörtént.
Ezen kegyetlenül felhúzta magát, személyes sértésnek vette. Azonnal elkezdett tolni. Elõzéskor láttam, hogy hátul a gyerekülésbe OTT ÜL A KISFIA!!!!
Tudni kell rólam, hogy soha nem büntetõfékezek, mert annál mocskosabb dolog nem létezik.
Naiv voltam, lassítottam, azt hittem normális lesz. Durván elém vágott, kvázi keresztbe állt az úton. Feltépte az autója ajtaját, kiugrott és qrvára úgy jött, ökölbe szorított kézzel, mint aki el akar verni.
Én meg szépen kitettem az indexet, kikerültem, padlóztam.
Ami a csövön kifért toltam neki. Azonnal beugrott az autóba jött utánam.
Fõútvonal, gyér forgalom, 160 volt a legvége amit tudott a Lada. Az ürge picit lemaradt, de tartotta, elõzni viszont esélye sem volt. Néha mutogatott, villogtatott.
Beértünk a városba, végig vezettem, kegyetlenül mentünk, mindent elõztünk mind a ketten. Figyeltem jön-e utánam. Jött keményen és látszott rajta, hogy verekedni akar, mert egy Lada-s ki merte elõzni.
Ránéztem a benzinszintjelzõre, volt benne dögivel. Na mondom én ezzel verekedni nem fogok, feladom a célom, nehogy megtudja hová megyek... Bécsben úgysem jártam még (150 km-re volt onnan!) én kimegyek.
Aztán a városban a kis utcákba valahol elakadhatott én megy egy jó nagy kerülõvel elértem a célom.
3. Céges autó. Piros lámpa. 4 sávos út. Ürge fekete terepjáróval jobb oldalt a külsõben én mellette bal oldalt a belsõ sávban. Távolról látszik, hogy az én sávom meg fog szûnni, mert útburkolat javítás tábla van. Piros-sárga-zöld, mind a ketten kilövünk... látom, hogy nem fog menni, kevés a vas alattam, fékezek állóra, index kint jobb oldalra.
Aztán döbbenek. Az ürge is lefékez jóval távolabb. Kiszáll az autójából fut felém? WTF? Fülbevalós, nagydarab, fekete terepjárós. Mindegy, én nem csináltam semmit, index kint, várom, hogy beengedjenek. Az ürge a terepjárójával TELJESEN megállította a forgalmat!
Odaér, és megint hülye voltam picit letekertem az ablakot. Egy k. szót nem szól, amennyire befér a keze az arcom felé kap. Egy simítós pofon ki is jön belõle. Majd mind aki jól végezte dolgát beül a fekete terepjáróba és cirka 130-ig kigyorsítva távozik.
Mind a 3 esetben ott és akkor nem értettem mi a baj. Ma már tudom.
Az utakon futkosnak olyan elmebeteg emberek, akik személyes sértésnek veszik, ha egy jóval gyengébb/öregebb konstrukció ki meri õket elõzni, vagy MEGPRÓBÁLJA. Ezt kõkeményen torolják.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kell neked ilyen?
Inkább hagyd békén és lépj tovább. Rövid az élet ahhoz hogy minden fasszal foglalkozz.
Halálos kimenetelû motorbaleset történt ma Marosvásárhelyen, a Segesvári úton, a Business Hotel elõtt.
Az információk szerint a motorkerékpár Koronka irányából tartott Marosvásárhely felé, jóval meghaladva a megengedett sebességet, körülbelül 200 km/h-val közlekedett, és nekiütközött a Marosvásárhelyen bejegyzett személygépkocsinak.
A motorkerékpár vezetõje a helyszínen életét vesztette, a személygépkocsi sofõrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset helyszínén a hatóságok lezárták az érintett útszakaszt és ideiglenesen átterelték a forgalmat az út Segesvárról Marosvásárhelyre vezetõ oldalára.
Persze az autós a hibás sokak szerint,mert nem adott elsõbbséget a 200-al haladó motorosnak. Kérdem én,hogy adjon,ha jóformán nem is láthatta...
Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--
Ülhetett volna benne 2 ukrán nemrég leszerelt deszantos is.
A bosszúval qrvára óvatosan...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
( most igen, jöhetnek a kommentek, hogy ha az enyém vagy a tied lett volna akkor már halott lennél, a tükrös esetbõl kiidulva😊)
Leléptem a zebrára, ami olyan 4 méter hosszan ment át, kb a 3. vonalon jártam, mikor egy kocsi elment elõttem mint az állat, szerencsére pont észrevettem így hátrébb léptem, amúgy elcsap. Aztán pont a kezemben volt egy tele üveg kóla és azzal a lendülettel utána basztam, puffant is egy rendeset. Csávó egybõl kipattant hõbörögni. Mondom zebra haver és ne pofázz.. Aztán dörmögött még 1-2 sort és elment.
És ja, mikor kocsival vagyok mindig átengedem a gyalogost a zebrán, sõt kisebb utcáknál ha nincs zebra és látom, hogy menne át, akkor is átszoktam.
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
õk a donorok
viszont el ne feledkezz a pusztítóan intelligens autós társainkról, aki index- és tükörhasználat nélkül félreb.ssza a kormányt, mert h õ sávot vált
autóval is komoly fékezést igényel az ilyen jószág kivédése
ha motoros gurul éppen ott 20-30-cal, akkor õt épp ott küldte kórházba
Just do it :)
Amúgy én autós is vagyok. Húzodok ha jön egy motoros és elõzékeny vagyok. Ha el tud menni a dugóban miközben én ott rohadok, miért ne menne? Igaza van.
elsõ és az utolsó jelenet <#vigyor2>#vigyor2><#taps>#taps>
2:10-nél a terepjárós? ez is libára vette az tuti.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Mi ebbõl a tanulság?
Vigyél magaddal távcsövet, és messzire is nézzél el nem e áll valahol vagy jön egy rendõrautó/rendõr.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Annyiban lehetne max hibás a teherautó vezetõje, hogy használta-e az irány jelzõt lekanyarodáshoz. De, ez amúgy ebben az esetben totál MELLÉKES, mert az idióta motoros MINDEN szabályt áthágott. Ad egy, keresztezõdésnél NEM lehet elõzni (ez alól van kivétel, ha ezt megfelelõ tábla jelzi). De, a street view szerint itt ráadásul van elõzni tilos tábla is. Ergo, teherautós vétlen, ENNYI!
Ertem.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nekem is volt olyan, hogy szerenscétlenkedett egy thaliás elõttem elkezdtem elõzni és akkor rakta ki az indexet balra és jött volna belém de rádudáltam elég rendesen
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
pofám leszakad... közlekedési rendõr és felkenõdik az oszlopra...
Bõvebben ITT .
Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Per Aspera Ad Inferi.
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!