37137
  • autoszimulator
    csikorog az így is, de nem az összes blokkol, így tudsz azért irányt váltani.. (hányszor mentett ez már meg)
  • cement
    "bazzmeg de nagy turbinaaaa"
  • desigo
    ember,hogy szemléli az erőt xD

• bosco05 #9046
    Ugyanez a véleményem. Nekem 1.4-es van, nagyon gyenge, de komfortra ötös a kategóriájában. A H-s astra elbújhat mögötte beltér terén. A motorja is Opel licenszes, csak sajnos gyengébb kivitelezés :(
  • milk4
    Szerintem te nemtudod,hogy miről beszélsz.A Daewoo egy megbízható és "komfortos" autó.Többször kibírtuk minden rinya nélkül az 1200-1300km-es utat amit egy nap alatt tettünk meg.Egyedüli hibája az volt,hogy a motorja egy sz*r.Nem húz egyáltalán,padlógáz és a simagáz között a különbség csak annyi,hogy többet fogyaszt padlónál.
  • bosco05 #9044
    autóBAN?
  • SötétBarom
    Mondom minden AUTÓBAN.
  • bosco05 #9042
    "Most komolyan, 15 éve szinte minden autóban van ABS."

Ezt ugye nem írtad komolyan? :)
  • milk4
    Aha.Daewoo Lanos,2002-es,ABS nuku.
  • SötétBarom
    Most komolyan, 15 éve szinte minden autóban van ABS. Azt meg a legalapabb vezetéstechnikai dolog, hogy ABS-el szerelt autóban úgy vészfékezünk, hogy kitapossuk a pedált a helyéről. Az, hogy csikorog-e, vagy nem, azt nem tudom, mert még nem nyomtam atomféket 100al soha. Majd valamelyik nap kipróbálom, csak előtte ki kell basznom a sok kacatot a kocsiból :DASD
  • öregember
  • bosco05 #9038
  • desigo
    auccs

• bosco05 #9036
    nem mondtam :D
  • Carlos
    akkor fasz vagyok!
  • bosco05 #9034
    és én mit írtam? pont ezt...
  • Carlos
    Igaz!
  • Carlos
    Ha tövig nyomod a féket, akkor a blokkolásgátló nem hagyja, hogy megcsússzon a kerék, hanem adagolja a fékerőt. Pont olyan, mintha te fokozatosan csinálnád, csak épp az autómatika csinálja meg helyetted!
  • bosco05 #9031
    az autó kormányozható satufékkel ABS nélkül is, csak mivel a gumi nem tapad az úthoz kitörölheted vele, de ettől függetlenül a kerék elfordul :)
  • bosco05 #9030
    attól válik kormányozhatóvá, hogy nem blokkol a kerék, ezáltal nem veszíti el a tapadást
  • Carlos
    Nincs kizárva!
  • Norbi1990
    Szerintem még úgyis csattantatok volna.
  • n003
    ez szép :D
  • bosco05 #9027
    Ezt ABS-el is elkaptad volna.
  • n003
    a blokkolásgátlót azért találták ki hogy kormányozható legyen a kocsi satuféknyomás alatt is..
  • Carlos
    Én a mi autónkra gondoltam amikor írtam mit tennék.

#9022: Ebben van igazság. De télleg nemtom mit csinálnék élesben. Lehet, hogy ugyanazt mint a videós arc.

#9023: Szépen és körülményesen megfogalmaztad a blokkolásgátló feladatát.
  • bosco05 #9024
    ha ezt tette volna ugyanúgy elkapta volna ráadásul nagyobb sebességgel. Így vette a legnagyobb féktávot és így volt rá a legtöbb az esély, hogy a barom állat észreveszi orbitális hibáját és ha a legegyszerűbb reakciót vesszük alapul, mégpedig azt, hogy olyankor a vétkes a fékre tapos, akkor ily módon még mindig elkerülhető lett volna a baleset, míg a te verziódban mindenképp csattantok. A fűre pedig soha, de soha nem húzzuk le ilyenkor a kocsit, mert abból sokkal nagyobb baj szokott kisülni. A kocsiban pedig nincs ABS mert csikorognak a kerekek, tehát blokkol az szépen...
  • bosco05 #9023
    Amúgy azért nem jó ha satuzol (és erre találták ki az ABS-t), mert satufékél a gumi elveszíti a tapadását és csak a súrlódás lassítja a kocsit (gyakorlatilag az, ahogy kopik a gumi az aszfalton), míg ezzel ellentétben, amikor szépen egyenletesen fékezed meg a kocsit a gumi tapad az útra és lényegesen rövidebb idő alatt állítja meg az autót, mivel egyrészt nagyobb felületen érintkezik az úttal, másrészt meg nem csúszik rajta.
  • desigo
    nem életszerű,hogy jobbra húzod a kormányt amikor meg van szokva,hogy mindig balról kerülünk ki vagy előzünk meg autókat
    jó esetben xD
  • Norbi1990
    Honnan tudod, hogy ebbe a kocsiba van blokkolásgátló?? :D
    Meg inkább lemész a fűre és ott fékezel? Mert ha lemész a fűre akkor valószínű megcsúszol a fékezés közben és beesel a bozótba.
  • Gallardo007
    Ez nagyon egyszerű, mert aki vezetett nem tudta, hogy a barom visszatér az útra vagy lekanyarodik.
  • Carlos
    Amit én tettem volna (szerintem).
    Amikor látom hogy jön be akkor lesatuzok és a blokkolásgátló megoldja a többit. Én nem mentem volna be a szembesávba. Mentem volna egyenesen vagy egy kicsit jobbra.
    De ez feltételezés.
  • bosco05 #9018
    Jah és egyből fékez, amint lehet látni, hogy a kocsi elindul, nem tudom ti mikor fékeztetek volna, de ez csak egy álló autó volt az út szélén, az utolsó pillanatban bőven féktávon belül kacsázott ki elé.
  • bosco05 #9017
    nem kötözködés képpen, de:
    1. ha satuzol lassabban áll meg az autó, mint ha szépen egyenletesen lefékezel, más kérdés, hogy rutintalan sofőr ezzel nincs tisztában
    2. ha a leállósávra kormányoz kevesebb ideje lett volna fékezni és nagyobb sebességgel kapja el, csak hátulról, továbbá nem tudhatta, hogy az ökör barom mit fog csinálni és nem utolsó sorban neki 1 másodpercnél kevesebb ideje volt dönteni.

Szerintem én is így tettem volna, mert nagyobb az esély arra, hogy észreveszi a vétkes, hogy hibázott és legalább nem húzza be még jobban az autót, másrészt ha a fűre ment volna, ott megcsúszik és ki tudja hol áll meg. Szerintem nem volt mindkettő láma. A szabályosan közlekedő autósnak ehhez abszolút semmi, de semmi köze.
  • desigo

• Norbi1990
    Ha nem balra kormányzik és esetleg megáll amelyik keresztbe megy akkor is csatt lett volna amikor meg már láccott hogy nem fog megállni onnan meg már nem nagyon tudta volna elrántani jobbra a kormányt, hogy ne ütközzenek :)
  • desigo
    Azért ez egy tök egyenes út volt,illett volna észrevenni a tükörből,hogy közelít valami akár nagy sebességgel is.
    semerre se jó kikerülni mert jobbról fák balról autók
    egyedül a korábban fékezés lett volna jó

arra gondolt szerintem,hogy ha ki is jön elé az álló autó akkor elindul és valamennyire felgyorsul mire odaér mögé
  • Carlos
    Kérdeznék.
    A kamerás autó nem ment gyorsan, hallani hogy a haver figyelmezteti, hogy be fog jönni eléjük a barom.
    1, Miért nem fékezett/satuzott kapásból? Elég későn kezdett el fékezni, ezt hallani is (már a szembesávban voltak amikor elkezd visítani a kerék)
    2, amikor látta, hogy jön befelé akkor miért a szembesávba kormányzott (ahonnan jöhetnek) és nem a leállósávra vagy a fűre?

Azért itt mindkettő elég láma volt szerintem.
  • desigo
    az idiótája...

• desigo
    Halálos balesettel végződött múlt pénteken a Mercedes ML készülő, 2012-es verziójának közúti menetpróbája Stuttgartban. Az álcázott terepjáró nagy sebességgel eltrafált egy álló Mazdát