37137
  • Carlos
    Berepült a kerék? Láttam énis hogy repül valami, de nem gondoltam hogy kerék.
    Aztakurva...
  • desigo
    Ez durva volt...
    (videót közben le is vették)

• Carlos
    aztakurva
  • Effe88
    szegény:S
  • Ulvar
  • gordon 24
    Szerintem a Casconál nincsenek ilyenek. De jó kérdés. Ezt kérdezd meg a biztosítótól. De én úgy tudom, hogy a casconál semmilyen következménye nincs. Annyiszor fizetnek ahányszor baj van.

A kötelezőnél emelkednek a díjjak, ha balesetet okozol. Az 100%
  • desigo
    bazz de rossz látvány :(
  • Japep

Köszönöm szépen a válaszod. :)
    Még nem tudom, milyen a szerződésünk, de azt majd megnézem.

És akkor ha elmegyek a biztosítóhoz (Allianz), hogy fizessenek, és ők fizetnek is, akkor ennek lesz valami következménye?

Esetleg ugrik valami összeg, és ha pl. 1 év múlva balesetem lenne megint (ne legyen!), akkor már nem fizetnek semmit, vagy kevesebbet? Vagy esetleg megemelik a havidíját a casconak? Tehát van valami következménye a jövőre nézve, ha bejelentem a kárt és ők fizetnek, vagy nincs?

Esetleg akárhány balesetem is van, ők mindig fizetnek, mert úgy is van olyan ügyfelük, akiknek sosem lesz balesete, azok pénzét meg megtartják?

Lehet hülye a kérdés, de még sosem volt ilyen gondunk, ezért akarok tisztán látni.
    Mert ha van következmény, de a kár akkora, hogy én is kitudom fizetni nélkülük, akkor lehet megéri - persze függ az összegtől és a következménytől.

Üdv.
  • Szabi #21381
    "Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete után kihagyni kényszerül az idei szezonnyitó ausztráliai versenyt. A motoros állapota a körülményekhez képest kielégítő, de azóta is kórházban van. Az elvégzett újabb vizsgálatok kiderítették, hogy a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább 5-6 nap, valamint eltört az alsó álkapcsa. A bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, és az esés következtében a válláról is csúnyán lehorzsolódott a bőr, így az orvosok minimum 5-6 napos kényszerpihenőt rendeltek el számára."
  • FrezeR
    Súlyos baleset Székely és Nyírbogdány között, egy utas kiesett az autóból

• st3ve
  • st3ve

Nálunk sem ártana, kezdve a parlamenttel :D

hülyegyerek :D

rendőrök

• desigo
    +1

ugyanígy van a mi cégünknél is
  • gordon 24
    "Ugye ha te vagy a hibás akkor csak akkor kapsz zsét ha van pénzed. De ezt vágod is."

Ugye ha te vagy a hibás akkor csak akkor kapsz zsét ha van CASCOD. De ezt vágod is
  • gordon 24
    Ugye ha te vagy a hibás akkor csak akkor kapsz zsét ha van pénzed. De ezt vágod is.

A kérdés az, hogy a Cascos szerződésed milyen.

Nekünk flottás autók vannak. A Flottában úgy van, hogy az önrész a sérülés 10%-15% de minimum 50000ft. Tehát ha a sérülés nem éri el az 50000hufot nem fizetnek egy forintot sem. Ha ennél több akkor ennyit neked kell megfizetned és a maradékot fizetik.

De ez ugye addig van, amíg a 15% a 50000ft ha nő a költség nő az önrész is.

Ha sérült a futóműved, a sárvédő és a lökös, akkor mondjuk fényezéssel együtt számoljunk: 50 kb a lökös (ha javítják) 40-50 az első sárvédő és a futómű alkatrészek. Ha sok minden sérült 100000 is lehet. Mondjuk számoljunk 75-t:)

Tehát kb 170 ezer így elsőre a kár. Ennek a 15% a az önrész, 25000Ft tehát 50000ft. Kapsz mondjuk egy 100-110 ezret.

Persze ezt mondjuk a flottás szerződésből kiindulva. És nem látva mennyi a baj. Lehet több:)
  • st3ve
    "ha gáz van"
  • st3ve
    Nekem is van, hogy legyen mihez nyulni gáázvan, de én nem hiszek benne és ez kőkemény utoitélet.
  • Japep

Hát igen, de ezt írnod sem kellene, ki az, aki direkt csinálja? :D :S
  • st3ve
    balesetet, ha lehet kerülni kell.Tudod ez "magyarország", abszurdisztán.
  • Japep

Mit érdemes elkerülni - a balesetet, vagy a cascot? :)
  • st3ve

12 éves kislányt üldöztek :D
  • st3ve
    Ez engem is érdekel, de szerintem jobb elkerülni az ilyet.
  • Japep

Hello.
    Sajnos történt egy kisebb koccanás a havas úton - előzés közben megcsúszott/megpördült a kocsi és a mögötte jövő eltalálta a bal elejét. Persze nem voltak itt nagy sebességek, jó ha 30-40-nel jött a hátsó autó.
    Az első kerék feletti elem roncsolódott, meg az első lökhárító repedt be egy kicsit. A rossz, hogy a kerék kapta az ütést ami miatt most "terpeszt" kicsit.

Az autóra fizetünk Cascot. Hiába is kerestem gyorsan neten, nem találtam tájékoztatót róla, de tudom, hogy van fix önrészes és százalékos.
    Az, hogy nekünk melyik gondolom benne van a szerződésben.

De valaki volt már hasonló esetben? Mire számítsunk? Hogy működik, mennyit fizetnek? :)

Köszi előre is. Üdv.
  • Pluskast
    Őrbottyánba mostanában elég sokat járok. Tél elején mindig Csomádon keresztül mentem mert ha Veresegyház fele megyek akkor az plusz 10 perc. 2 hónap alatt az út olyan szinten tönkre ment, hogy lehetetlenség arra menni. Annyi lyuk van az úton mint egy ementáli sajton. Szégyen, hogy olyan útjaink vannak mint Albániában.
  • matyi0323
    Tegnap szakadó hóban, már az úton is volt 2-3cm, minusz 1 fokban aszfaltoztak/kátyúztak. Akkor nincs min csodálkozni, hogy szar meg 2 hónap alatt megint 10cm lyuk lesz.

Múltkorában 40-el mentem egy olyan helyen ahol 60 a megengedett és természetesen ott is ilyen "jó magyar útviszonyok " voltak. Az egyik kátyútól defektet is kaptam, felni minden tropa. Mondták, hogy csináljak képeket kérjek mindenről számlát és küldjem el a közútkezelőnek. Megtettem mindezt, mire visszaírtak, hogy sajnálják, de ők nem tehetnek arról, hogy ilyen rossz minőségű gumit használok, ők mindent megtesznek az utak minőségért, de a sok sótól ilyenkor ez természetes. ( mondjuk az más dolog, hogy egész télen 10cm hó állt az úton és hótolót még véletlenül se lehetett látni soha ) Mindezt mondták egy olyan gumimárkára, amiből igencsak 20k körül/fölött van egy darab. De persze, az én hibám..:)
    Szánalmas az egész, hogy lassan 500 ft a benya mert a világpiaci ár, aha csak rajtunk kívül sehol nem nő, az utak minősége kurva szar, az autópályadíjért már nem tudják mit kérjenek, ahol meg tudnál menni normálisan oda kipakolják az átkozott trafikat, hogy ha még marad egy kis lóvéd azt is lehúzzák.
  • st3ve
    http://www.szon.hu/inkabb-az-arkot-valasztotta-a-seat-vezetoje-nyirtelek-kozeleben/2200861

• RatBaG #21363
  • gordon 24
    Én naponta 250 km-et megyek a Magyar utakon. Nem ismerem az útszakaszt ilyen szinten mégsem borulok fel rajta. Miért nem? Azért, mert nem vagyok bolond, hogy 70 el lehajtok az útról egy 30-40 centi mély árokba:) Csodálkozik, hogy felborul? Én nem igazán. Ha látom hogy jönnek szemből, lelassítok, és nem vágom a kanyart. Nem egy WRC volánja mögött ülsz, pontosan tudni, kellene, hogy egy személyautó ezt nem tudja.. Sokszor nem értek egyet a rendőrökkel, de speciel ebben full igazuk van ezt a pali baszta el. Nem az ut és látási viszonyoknak megfelelően vezetett.

Persze az is megér egy misét, miért hagyjuk az utakat ilyen tré módon.. De ez az adott szituban teljesen másodlagos dolog.

SZERINTEM!!!!
  • st3ve
    Az ügyvég válaszában van a lényeg!Meg a többi is lényeg szar az egész. :D
  • st3ve
    Belinkelem ide is mert aktuális :D

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/123262_naponta_tobb_ezer_uj_katyu.html
  • icetihi
    Sokkal egyszerűbb a KRESZ-be kapaszkodni az államnak, mint az utakat megjavítani az üzemanyagárakból és pályadíjakból befolyt összegekből. Ebben az országban rengeteg ingyenélőt kell eltartanunk, milliárdokból (és most nem kifejezetten a létminimum alattiakra gondolok). Erre meg nincs pénz. A családban 2 baleset is történt, amit a rendőrség/bíróság a saját szájíze szerint alakított (hogy meglegyen a bevételük), ezért bosszant ennyire ez az eset.
  • st3ve
    Olvasom a kommenteket,hogy ismerte az utszakaszt, stb, meg hogy 70 el ment.És?Azt senki sem tudja belekalkulálni, hogy a kanyarban még ha enyhe is a szembe jövő átjön az én sávomba, ütközést elkerűlvén húzodok amennyire tudok, itt nem jött össze.Meg hiába járja az utat nap mint nap az ember mindig van uj gödör stb.

Az ilyen esetekért egyértelmüen a drága közutkezelő társaságot tartom bünösnek, akinek soha semmi felelelőssége, sem kötelezettsége, az utak megolyanok mintha háboru sujtotta ország lennénk, ha meg utat csinálnak valahol azt is ellopják, de az ,már másik téma.
  • PetruZ
    Sztem nem kell nagy tempó. A Scenic magas, a kátyúba jobbra belecsattan, a kasztni billen jobbra, a vezető balra rántja a kormányt és a kátyú széle már borítja is. Az itteni "ruszkis" videókban is látni ilyeneket, ahogy kis sebességgel simán felborulnak.
  • desigo
    A környéken nem egy útszakasz van amit tudok,hogy le szokott fagyni.Hibátlan aszfalttal,mindenféle kátyú és útletörés nélkül.Az elmúlt 15 évben rendszeresen ugyanott találkoztam árokba csúszott vagy megpördült autóval.
    Mivel tudom,hogy az egy veszélyes szakasz ezért a 90-ről nemhogy 70-re lassítok de ha úgy érzem akár 30-ra,20-ra.
    Letört útszél,sár,kanyar,szembejövő forgalom.Ezeket mindent ismerte és mégis állítása szerinte 70-el belemegy családostól.

Ettől függetlenül a sáros kamionokat üzemeltető cégnek és az közútkezelőnek kellene fele-fele arányban a kártérítést kifizetnie.Már csak emberségből is.
  • Norbi1990
  • zzeN

"Könnyen meghalhattak volna mindannyian, ha nem hetvennel hajtanak, hanem az útszakaszon megengedett kilencven kilométeres sebességgel. Akkor ugyanis telibe találták volna a közeli beton villanyoszlopot."
  • desigo
    Az út minőségétől függetlenül csak halkan kérdezem meg:
    Mennyivel kell ahhoz menni egy Scénicel,hogy megpördüljön,felboruljon és háromszor átforduljon?
    Arról ne is beszéljünk,hogy ismerte azt az útszakaszt a hapsi.
  • st3ve
    Geci egy rohadt ország ez.Szinte minden méteren meg lehetne halni az utak minőse miatt.Mindenki középen megy, mindenki levágja a kanyarokat............De a lényeg:Fizesss fizesssss.
  • desigo
    20 évesen,részegen,jogsi nélkül
    gratulálok...

• st3ve
    http://www.szon.hu/becsapta-a-gps-es-foldutra-vitte-az-ukran-kamiont/2199934