37135
  • Roger6
    Az tény, hogy semmi keresnivalója nem lett volna ott a bringásnak. Vagyis gyanítom.
  • Tinman #31841
    Dehogy érted :-D
    Abs. nem szándékosan csapta el az autós, ha így lett volna, le sem szarja mi lesz vele. Ellenben ha fingja sincs valakinek a sávokról az kőnnyen így járhat, majd mehet panaszra a sóhivatalba.
  • RelakS][
    De kérdem én: ha mi magunk nem tartjuk be azokat, miért várjuk el másoktól?

Ezért is szeretem olvasgatni, mikor anyázik a figura, hogy jobbra tarts van, takarodj a külső sávba, de hogy ő az autópályán 170-el megy, azt ne magyarázza neki senki, hogy ne tegye, és ne legyen önkéntes rendőr, hogy őt 130-al "feltartja".
  • Roger6
    Én csak annyit mondok, hogy egyirányú utcában dolgozok, az ablak mellett ülök, a táblától 10 méterre. Naponta 20-25 autó jön be ide teljesen szabálytalanul (itt jelentős a gyalogosforgalom, azért veszélyes), a 4 sávos úton meg 10 percenként megy tiltásig egy-egy autó. A lakásom előtt megállni és várakozni tilos tábla van, a közteresek naponta jönnek razziázni, mégis mindig fullon van a járda autókkal. Ami még nem is zavarna, ha nem a kurva kijáratom elé állnának, de a parasztja oda parkol.

Aztán amikor megyek edzeni, szintén látok legalább 5 szabálytalanul parkolót - erre most nyilván azt mondod, hogy na de kit zavar? Meg elférsz, nem? A helyzet viszont az, hogy ahol a kerékpárút torkollik az útba, annak a végén állnak meg a faszkalapok, tehát azokat kikerülve tudok rácsatlakozni az útra, ami forgalomban eléggé veszélyes, plusz a szemközti sávban haladok rám dudálnak, hogy mit keresek az út közepén?! Kerül a szabálytalanul parkolót. Az, hogy állandóan fél méterre húznak el tőlem városon belül 70-el, már nem is érdekel, hozzászoktam.

Azért az is érdekes, amikor kutyát sétáltatok, és zebrához érek. 10-ből 9 esetben nem kapok elsőbbséget, mert esze ágában sincs átengedni (43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben || (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
    ), az az 1, aki pedig illedelmesen megáll (ahogy a KRESZ előírja), az külföldi. Amikor Ausztriába megyek fotózni, akkor meg már az utca végén megállnak, ha látják, hogy szándékomban áll átmenni a zebrán.

Szóval kurvára balkán vagyunk. Itt aki beül autóba, az valamiért törvényen felülinek érzi magát, és rá nem vonatkoznak a szabályok. Ugye egyből ordibálnak, ha az ember zebrán kerekezik át (én speciel leszállok mindig, meg igyekszem kerékpárutakat használni), de a sebességhatárt nem tartja be szinte senki. Sok ember elmondása szerint a város lüktetése miatt mennek 60-al az 50 helyett. Tehát le van szarva mi a szabály. De kérdem én: ha mi magunk nem tartjuk be azokat, miért várjuk el másoktól?

Persze tudom, itt MINDENKI betartja a szabályokat.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.05.18. 10:47:38
  • Totti5
    Melóba jövet ma körforgalomban a kijáratnál jobbról!!!! előzött meg egy lökött barom állat aki a járdáról torpedózott le az útra, mellém, elém. Megint csak szerencsém volt hogy éppen láttam és hagytam helyet. Egyirányú utcán a család szembe jön, zebrán száguldoznak leszállás nélkül, kanyarodáskor nem jelez, csak gondol egyet stb stb.. mindennapos. Sokan nem ismerik a szabályokat...

Ahogy a motorosok és az autósok sem.
  • Roger6
    Sajnos ez az általános hozzáállás Magyarországon. Ha bringás, akkor fasz, tökmindegy mi volt a helyzet.
  • RelakS][
    És ha a bringás rossz sávban halad, akkor padlógázzal el kell ütni.
    Értem...
  • Tinman #31835
    A bringás volt a fax. Jobbra kanyarodva is elsőbbsége van, meg egyenesen menve is, de rossz sávban ment, ezáltal megtévesztette az autóst, aki azt hitte, hogy a biciklis is jobbra lemegy. Az tény, hogy az autós is figyelmetlen volt, de a biciklist büntetném keményen, mert a baleset nem következett volna be, ha egyértelműen az egyenesen tovább haladó sávban közlekedik.
  • RealCián
    Én az orosz videókban a rengetegszer előforduló esetet nem szoktam érteni, amikor jól belátható helyen, tiszta időben, féktávon belül fordulnak az egyenesen haladó elé. Szinte minden második eset ilyen.
    Mire gondolnak ilyenkor?

Ilyenek, mint ez:

• Alien69
    Nem, NEM telefonált! Egyszerűen egy T betűs. Látszik, hogy amikor kiszáll, még az autó biztonságos rögzítését is elmulasztja. Gurul hátra fele az autó, amivel még nagyobb bajt is okozhatott volna. A bringásnak nem volt szerencséje, ennyi.
  • RelakS
    Az tény, hogy amikor ennyi autó megy a bringással egy irányba (gyakorlatilag nulla), akkor nem lehet védeni a kanyarodó sávban egyenesen haladást. Az sem egyértelmű, hogy az autós most telefonál, vagy úgy gondolta, hogy ott bxa meg a kerekes cigány, még befér előtte.

Viszont azt, hogy a szabályosan közlekedő autós elé hajtott a bringás, továbbra sem értem
  • Alien69
    Az autó vezetője qrvára béna volt, vagy csak figyelmetlen. Amikor elment az utcsó autó, azonnal meg kellett volna kezdenie a kanyarodást, és bőven a bringás előtt be tudott volna kanyarodni. De lehet, hogy a bringás miatt nem tudta eldönteni, mit is csináljon. Ott (is) elbakkta, hogy mindenképpen (ha már nem kanyarodott be időben) meg kellett volna várnia a bringást, hogy mit is csinál. Még így is, hogy a bringás is TEHET erről. Mi a ráknak megy a kanyarodó sávban. Így félre vezette az autóst. Azért IS tehet róla, mert rá utaló magatartásával az is kérdéses, hogy ha az első autó mondjuk hamar, időben bekanyarodik, a ladás nem-e hajtott volna ki elé! Márpedig, nagy az esélye, hogy ha nem az első autós, akkor a második gázolja el. Kivéve, ha én ültem volna valamelyik autóba, mert én türelmesen megvártam volna. Max elkezdem a kanyarodást, de mindenképpen megvártam volna a bringás reakcióját, hogy TÉNYLEGESEN merre megy.
  • RelakS
    Kérem az indoklásokat, hogy ezt a balesetet hogy lehet úgy magyarázni, hogy a bringás behajtott a szabályosan közlekedő autós elé
    Igen, tudom, a bringás rossz sávban közlekedett, de a kivasalására számomra ez nem kielégítő és védhető magyarázat... Másnak másik fórumon igen
  • Tinman #31829
    Ezért szoktam mondani, hogy óvatosan a baleset utáni képek mérlegelésével, mert ebben az esetben is a tűzoltók felszecskázták a Citroent, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Nyilván nekik ez a dolguk, köszönjük szépen nekik, nem is ez most a lényeg, hanem a média ilyenkor -gyakran tévesen- leszakadt tetőkről, meg ajtókról haluzik, ami gyakran nem igaz, mert a "szerv" vagdosta le őket.
  • PetruZ
    AP-621: középtájon egy erősen 18-as jelenet egy szerencsétlen motorosról, akit a védőkorlát szel darabokra, a végén meg két érdekes és látványos villámlásos eset van.
  • PetruZ
    A Mercis egy ismert maffiózó, állítólag német rendszámos lízingflottás bizniszben utazik, a Mercit nemrég hozták ki a kereskedésből. A kihallgatása már megkezdődött, egyelőre erős ellentmondás van a szemtanúk és a vallomása között. A másik kocsi egy Citroen volt, a vezetője súlyosan sérült, utasa meghalt (és még egy fiatalember is, aki a buszmegállóban állt).
    Tippem szerint egy tipikus "orosz" baleset volt, amikor kanyarodó kocsiba csapódik egy nagy sebességű másik.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.05.16. 17:05:40
  • RatBaG #31826
    valaki odarohant, hogy megállítsa, ő meg gyorsan tekerte is az öngyújtót.
  • RealCián
    Nem baleset, inkább vicces közlekedési helyzet.

• Roger6
    Én arra is gondoltam, hogy nem lehet, hogy egy csikket dobtak oda?
  • Tinman #31823
    Mi történik 1:11-től? Nem az a tipikus, na akkor itt az életem vége meggyújtom magam... ellenben olyan, mintha odadobnának valamit ő meg próbál elhajolni.
  • RatBaG #31822
    a jobb kezében volt az öngyújtó.
  • Tinman #31821
    https://www.liveleak.com/view?i=dcc_1494654611

Hát nekem ez nem tűnik öngyilkosságnak! Pedig mindenhol azt hozták le! Úgy tűnik, hogy csak szórakozni akart a kerozinnal és mintha valaki odadobott volna egy öngyújtót.
  • RatBaG #31820
  • Nyiri
    Itt volt a munkahelyem mellett. Jó nagy dugó lett. Nem tudjuk mi történt még. Ha jól látom a szürke az egy Citroen
  • z0ty4
    száguldozó barom.
    gondolom a kigyurt állatok nem a suziban voltak ( vagy mi lenne a szürke roncs )
  • PetruZ
    Dózsa-Kassák sarkon nagy baleset van.
  • Roger6
    Régi munkahelyem utcájában történt, kajak részeg volt a pali
  • RatBaG #31815
  • Roger6
    Hát ja, elég szomorú.
  • RealCián

A buszos borulásnál jól megállt a kamerás autó segíteni..... azért menjen a francba az ilyen.

• RatBaG #31812
    https://streamable.com/wxn1e

https://youtu.be/aI8Tppeat90

https://youtu.be/OoWBwOsEOzU?t=5m34s

http://i.imgur.com/hlSxWhv.gifv

https://i.giphy.com/uup7PcjFpnGAE.gif
  • RatBaG #31811
    https://youtu.be/sq3wcxFz4yk

https://streamable.com/lq7ip

https://youtu.be/0C5ZashTWwM?t=50s

http://i.imgur.com/DxK72VX.mp4
  • PetruZ
    A CCT-169-ben meg a gyerekrendőr jópofa. :)
  • PetruZ
    AP-620: A 7:38-tól és a 8:05-től utána következő, huhh...
  • Roger6
    Ez nem jött össze:
  • Roger6
    Dehogynem lehet arra menni :) Remélem elfér itt.
  • Totti5
  • kamionosjoe
  • kamionosjoe
    Európában 3,5 tonna felett kötelező a poroltó a kocsiba, szóval ha itt ilyen baleset van és kigyullad valami első teherautót megállítani és elkérni tőle, ezt jó ha tudják a személygépjárművesek is. Kínába nem tudom milyen szabályok vannak, de ahogy nézem ott nincs senkinél. :/
  • RatBaG #31803
    nagyon annak tűnik.