37134
  • RatBaG #32608
  • kamionosjoe
    Én ezért szoktam bekötni magam még a buszon is, bármi megtörténhet. (már ha van a buszon biztonsági öv)
  • Totti5
    Mer nem kell biztonsági öv, de ahogy látom az utasok is lefejelték a mögöttük ölő padlóját.
  • RealCián
    Azért a teherautósofőr is alkalmatlan.
    Hova tette a szemét, hogy tiszta időben, hosszú egyenes szakaszon, alig forgalomban nem vesz észre egy buszt.
  • Alexease
    Azert busszal visszatolatni autopalyan sem eletbzitositas. A buszsofor gyorsan "kiszallt" az ablakon (0:35) ...
  • Tirion
  • Tirion
    uhh! de hogy a rákba nem látták a motorosok? még nem is lassítottak
  • Stockbauer33 #32601
    https://www.liveleak.com/view?i=9da_1508598258
  • Alien69
    Az az igazság, hogy én is rendszeresen fülest hordok, és zenét halhatok. De! Ez önmagában keveset számít. Az adott pillanat dönti el, hogy meghalok, mert nem hallom a zuhanó repülőgépet. Minden másra ott a szemem, a nyakamon forog a fejem, még arra is, amerről elvileg nem jöhet semmise. Ugyanis, egy dolog a jelen, de a jövőben még kevesebb zaj lesz, az elektromos autók miatt is.
  • Totti5
    Ha én a sínekre megyek akkor a szememmel nézem meg hogy mi a helyzet, ha már sípolnia kell egy mozdonynak, fékeznia akkor ott erőteljesen gondok vannak már és nem a környezeti hangok hiánya.
  • Alien69
    Rendszeresen halnak meg, vagy szenvednek komoly sérülést úgy, hogy "zenét halhatnak". Legutóbb 2 napja:
    Zenét hallgatott a lány, ezért nem hallotta a HÉV sípolását
    A 16 kerben ez rendszeres, hogy a hév gázol hasonló okok miatt. De, múltkor a saját szememmel láttam egy idiótát az Örs Vezér téren, a 32-s busz megállójánál van egy gyalog átkelő hej a villamos síneken. Csak ennyi. Két sin, és ezen át lehet menni. Az idióta, füles a fején. Balról áll be a vili a megállóba. Azt nézi veszettül, és megy át. persze, jobbról is jött, erőteljes fékezés, csilingelés, és éppen hogy észre vette az idióta, hogy jön a másik irányból is.
  • Alexease
    Nem csak a busz mogul, a 2x3 savos uton maszkalnak keresztul, van amikor kozepen allnak nehanyan, es ket oldalt megy a forgalom;) De van amikor egy savot blokkolnak. Necces, mert ha csak lassitasz es elmesz mellette, ott marad az uton a forgamolban. Ha meg szinte megallsz es intesz hagy menjen, kepes megindulni "vakon" es a kovetkezo savokban csapja el valaki.
  • Tirion
    hát aki felnőtt létére a busz előtt lép ki az úttestre az is megérdemelne egy Taigetoszt
  • Alexease
    Attol en is agyfaszt kapok, amikor az autok kozul kitolja a babakocsit aztan korbenez.

A masik "kedvencem" a Rakoczin a Nagy diofa es a Sip utca kozti resz, a Kazinczynal ket buszmegallo egymassal szemben, Urania, Spar, Kazinczy fele belvaros stb. Ott rohangal at mindenki, ami csucsforgalomban, autok kozul kiugralva "izgalmasabb" (mar volt 1-2 fekezesem/kerulesem).

Evek ota lazadnak oda egy zebraert, de mivel meg nem halt meg senki, igy az meg odebb van.
    Majd ha elcsapnak 1-2 embert, akkor: lazadas, peticio, alairas gyujtes, onkenyes ut lezaras, demonstracio, bizottsag alapitas, onkormanyzati ules, terveztetes, EU palyazat, barkacsolas, a kepviselo hosiesen atadja (sose ult BKV-n vagy gyalogolt), aztan general javitas, ujra atadas stb. :))))))

Ja, ez Budapest, a fovaros kozepe, turista osveny...
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.10.22. 19:09:51
  • Tirion
    a kamionos egy fasz! és remélem megbasszák a jogsiját! és hála az égnek,hogy nem történt tragédia

DE!! a fogyatékos anya,hogyan lehet ilyen barom,hogy nem néz szét a kibaszott úttestre lépés előtt???!!!! pláne a saját kisgyermekével akit maga előtt tol az Isten barma?!?!?!?! ezen annyira kitudok akadni,hogy még!

A zöldnél is nézzetek már szét mielőtt az úttestre léptek!!!
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2017.10.22. 18:52:56
  • Alexease
  • Alexease
    Nem sok hianyzott!
  • PetruZ
    A VK az inkább az orosz facebook, mint SG. :) Az egyetlen politikailag is elfogadott közösségi oldal ott.
  • Tuvok #32590
    A vk.com-ra (ami egy SG-jellegű mindenes orosz fórum csak sokkal nagyobb volumenben) és egy másik helyre (ami nem jut eszembe, de valami DTP-s, többször volt már AP videókba linkelve) töltögetik fel maguk az autósok, ahonnan Youtube-erek válogatják össze. A térfigyelős meg rendőrségi videókat (pl. moszkvai, krasznojarszki) szerintem a rendőrség holnapjáról, hacsak nincs ezeknek is valami fóruma.
    Például innen, vagy innen, és számos hasonló helyről.
  • Tirion
    ezek az AP videók amúgy hogyan kerülnek erre az oldalra? az emberkék elküldik a felvételeiket vagy ezek a felvételeket a rendőrség begyűjti az esetek után és ők adják ki ?
  • Tuvok #32588
    Elárulom neked, lassítottam én már ott vonattal is emiatt nem egyszer. :D
  • PetruZ
    A friss AP-ben már benne is van az eset, több helyi videóval kiegészítve (kockázott, ill. szűrt felvételek, de így is 18+-osak).
  • Tirion
    szemmel láthatóan nagyon "megviselte" a történet

• Tirion
  • Tirion
    A férfi meghalt a felesége súlyos sérüléseket szenvedett

megahlt 46 évesen és vele halt a 19 éves lánya is

meghalt 28 évesen
  • Tirion
    abban a pillanatban amikor leszart a 60kmh-s táblát a jogairól is lemondott és potenciális bűnözővé avanzsált! Ezen nincs mit szépíteni! Aki gyorshajt vagy átmegy a piroson az mind-mind ugyanezt teszi: lemond a jogairól ha balesetet okoz! Hihetetlen,hogy ez a skypon "buzis" loginnal rendelkező gyerek/komolyan lehet venni egy ilyen embert?akinek 38 évesen ez a skype azonosítója: "Skype azonosító: Homosexualsaregay" itt osztani próbálja a hülyeségét miközben emberek haltak meg !
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2017.10.21. 15:23:21
  • Tirion
    nekem biztos nem, csak az adminnal fenyegetőztél.....legyél férfi
  • n003
    ugye ez azért a mi btk-nkban is benne van .. mert ki hogy értelmezi azt az adott szituban ;)

ja még az eset kapcsán Tinman: Veszélyeztetés! ami szerintem itt is fenn áll és súlyosbítja a büntetést is .. ugyibár 60 helyett 100 semmiesetre sem normális .. nálunk valami 5-10évet olvastam, mig a "sima balesetnél" 2-8év a 2 vagy több halált okozó esetben
  • Alexease
    Naluk valszeg haromfele "btk" van:

- atlag emberek: butetes * 1
    - "fontos emberek" ellen elkovetett: buntetes * 10
    - "fontos emberek" alltal elkovetett: buntetes / 100

• n003
    hogy egy kicsit megnyugodjon a leked nélunk nem szokása a bírói plénumnak a letöltendő osztogatása

azért tegyük hozzá nem ismerjük az adott esetben abban az országban érvényes 'btk'-t .. lehet súlyosabb ill enyhébb is a magyarhoz képest
    Utoljára szerkesztette: n003, 2017.10.21. 14:17:31
  • Totti5
    Persze brahiból, mi másból, mi más szükség lett volna rá, jó poén az erős luxuautóval száguldozni, mert miért ne, megteheti. Ha a rendőr lekapcsolja akkor röhögve kifizeti a csekket, ha elvennék a jogsit röhögve beül másnap anélkül. Ezeknek mindegy. Ha adrenalinból menne a dolog akkor tudná az autó és saját maga határait, mert a vezetés élményéért vezet dinamikusan, és ha valaki így tesz akkor az tudatában van a korlátoknak. Nem véletlen a friss jogsis suhancok ( is ) döglenek bele ( lásd lentebb ), mert nyomja neki dobogókőn, mert szerinte vicces és poén az egész, fun, meg kikapcsolódás és menőzés. Ez nem az, ez nagyon komoly és felelősségteljes dolog. Dinamikusan haladni a közúton felelősségteljes feladat, és aki ezt belátja az ilyet nem csinál, ők a jó sofőrök! gondolom Te is ilyen vagy. S vannak akik félvállról veszik, poénnak veszik. Ők azok akik a tragédiákat csinálják, mert sem a saját, sem az autó, sem a környezeti sem a kreszt nem veszik komolyan.
  • Alien69
    Másképpen fogjuk fel, ennyi. Én sajna, eléggé drasztikus lennék, mert ez EMBER NEM alkalmas példul a normák betartására, hanem sajnos eléggé kőkeményen, anti demokratikus módszerekkel, következetesen KELL(ene) a fejükbe verni dolgokat. De, nem lehet, mert mindig is lesznek olyanok, mint Te, akik meg az ellenkezőjét hajkurásszák. A Te módszeredet már kipróbálták, nézd meg az utakat. Alig-alig van rendőr, és semmi hatásuk szinte a közlekedésre, mert vannak, akik sportot űznek a mások életének kockáztatására. Nem, NEM a sajátjukat kockáztatják, ez KAMU ferdítés. Kimegy a közútra, és szándékosan gyorsan hajt, és kikerüli a szabályokat, DIREKT! Más a mamika, aki benézi. Az se annyira való közútra, de legalább Ő, ha balesetet okoz, nagy a valószínűsége, hogy Rá, amit írtál, megfelelő lenne. Ő ugyanis már NEM fog többé volán mögé ülni valszeg. De, az olyan luvnyák, mint ez a rezesova és társaik, bizony igen! És ezek NEM tanulnak, csak a fizikai korlátozásból. Ez van. Ezeket sajna korbácsolni, fűrészelni kellene, de ugye a humánum előrébb való. had nyírjon ki még pár embert "gondatlanságból elkövetett" közúti akármi miatt. Nem azért, mert szabályokat betartva okozott közúti balesetet!
  • Tinman #32576
    "bár abban a felfokozott helyzetben szerintem sokunk belerugott volna egyet.

Egy 20 éves zokogó lányba belerúgsz miután kikászálódik a roncsból egy baleset után?

A másik meg fel akarja kötni... gratulálok!

Na én kiszálltam, egy közösségben sem akarok lenni az ilyenekkel.
  • Tinman #32575
    Gondolod viccből gyorshajtott? Akkor tényleg gyerek, akkor meg főleg nem áll meg a 10 év.

A gyorshajtás nem vicces, maximum adrenalin növelő, de picit sem vicces.
  • Tinman #32574
    Autó-motor topikban valóban nem nagy szeretnék elszakadni a közlekedéstől ha lehet, főleg, hogy a beszélgetés témája egy közlekedési és nem cirkuszi baleset.

Nem is vitattam, hogy a gyorshajtás ne lenne szabálytalan, felelőtlen, büntetendő, de az a gond, hogy ezen a téren egy kicsit olyan a büntetés végrehajtás, mint egy alkoholista apa. Akkor is elver, ha pénzt loptál, meg akkor is elver, ha 1-est kaptál matekból. Dettó u.a. a büntetés, mégis más liga a 2 dolog, más megoldást is kíván! (És most én is nyúltam "kintről" egy példát.)

Azért örülök, hogy a bírók nem az SG balesetek topikján nevelkedtek, így érzik/látják a különbséget, erre a BTK-ban is külön passzus van.
  • Tinman #32573
    Szóltam már, nem tűnt fel?
  • Tirion
    te írtad le jól :

" Az ilyen ember nem való a társadalomba" pontosan!!!

A kopasz Dózsa Györgyes esetén láthatjuk,hogy a baleset után pár nappal ugyanúgy vezetett vásárolgatott/partyzott és nem otthon kesergett megreccsenve a szobályában várva az ítéletre.....
    Nem örökre kell kizárni a társadalomból,de amíg meg nem tanulja,hogyan kell viselkednie és meg nem bűnhődik addig bizony ki kell zárni a társadalomból , ha tetszik, ha nem! Annyi,hogy ne a köztörvényesek közé tegyék,de mindenképpen el kell zárni
  • Tirion
    komolyan mondom ez a gyerek,mert ilyen gondolatmenettel maximum gyermeki szinten van, teljesen el van tévedve az üggyel kapcsolatban! szerintem nem fogta fel mit tett a kicsaj,pedig rajta kívül nincs ember a topikban,de RL sem vagy bárhol máshol ahol ezt szóvá tenné,hogy egyetértene vele! Meghalt 6 ember azért,mert a hölgyike leszarta a szabályokat ! Igenis vágják sittre! Soha az életben ne vezethessen és ha ott helyben meglincselik az emberek akkor sem könnyeztem volna meg....az más kérdés,hogy akkor viszont a lincselők is gyílkosokká váltak volna,szóval szerencsére ez nem történt meg , bár abban a felfokozott helyzetben szerintem sokunk belerugott volna egyet.
    Komolyan gondolja,hogy "személyiség fejlesztő" training vagy egy pszichológushoz járkálás majd megfelelő büntetés lesz neki? Igenis példát kell statuálni az ilyen esetekkel,hogy aki kocsiban ül és a 60-as táblánál a gázra lépne jusson az eszébe,hogy milyen súlyos következménye lehet ha kihágást követ el! Egyébb esetben csak beleszarik majd abba,hogy embereket ölt meg és tette tönkre a családjukat,pont úgy mint a Dózsa György úti száguldozó.....Sechelle szigeteken kúrja a csaját és koktélozgat a tengerparton miközben legalább 30-40 ember életét tette tönkre ,de a közvetlen hozzátartozó 6-8 emberét ezer százalék !
  • Totti5
    Csak is rajta múlik hogy milyen emberként jön ki onnan. Mint ahogy az ő döntése volt nyomni a gázpedált is. Persze ha ennyire tróger volt a való életbe, nem kizárt hogy a börtönbe még jobban az lesz, de ha nem megy börtönbe akkor is az lehet, mert pont az a fajata típus aki a pénzel mindent megold. Alá van tolva a luxus, és azt hiszi hogy a törvény felett áll, buli az élet, pia, sex, drog, buli, party, szelfi meg a többi, ezért is követett el szabályszegéseket, mert azt hittem megteheti, nincs önkontroll, nincs semmi. Az ilyen ember nem való a társadalomba, amíg ezen nem változtat. Haszontalan és látjuk mennyire veszélyes, kártékony.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.21. 10:30:21
  • Alexease
    A kesdobalast azert irtam, talan eltudsz szakadni a kozlekedestol:) De nem.
    A lenyeg az "ember halal", amit MINDENHOL bortonnel buntetnek (OK, van ahol felakasztjak vagy hasonlo):D Az hogy ez (borton) most jo, rossz, hasznal vagy nem, az mar teljesen mas kerdes.

Lehet erte felfuggesztett bortont is kapni (vagyis semmit), ha minden szabalyt betartottal de total peched volt.
    De a gyorshajtas NEM tartozik bele, az tudatos, szandekos, gondatlan, felelotlen, szabalytalan stb.