40034

WAREZ = azonnali BAN!

Infókon és híreken kívül nem kérsz és nem adsz segítséget feltöréssel kapcsolatban, akit érdekel nézegesse a linkeket!
  • lowdog
    az tud 480x272-es felbontást?
  • Verseghy
    Én meg leszedtem a PSP Video 9-et és az mindent megcsinál:D
  • Prince of Máté
    Én 480x272-be szoktam konvertálni, legalább 1024 video bitrate és 128-as hanggal.
  • NEOreg3
    egyszerűség kedvéért beszúrom ide az egészet:

8, Video-kódolás

20. Hivatalos Sony FW-rel (2.0-nál nagyobb) ellátott PSP-vel rendelkezem. Ezen hogy lehet video-filmeket nézni (mivel kell átkódolni)? Hová kell tennem? Feliratos filmeket, hogyan tudok vele átkódolni?
    Ahhoz, hogy .mp4 videókat tudj a PSP-den nézni, előtte át kell kódolni a "forrás videofile-t" pl.: a PSPVideo 9-cel. (v. 3GP Video Converter, megfelelő paraméterekkel)
    A folyamatról itt találsz leírást:
    http://em82.extra.hu/filez/eM82_PSP_GUIDE.doc
    Most már (3.30-as FW óta) 480x272 vagy akár 720x480-as felbontásra is átkovertálhatod az újabb PSPVideo 9 programokkal.

Lejátszik avi file-t a (nem hivatalos FW-rel rendelkező) PSP? Muszáj nekem átkódolnom, meg beleégetnem a feliratot?
    Alapértelmezés szerint, külső segédprogram hiányában nem. A PSPlayerMT segítségével (HomeBrew program) azonban igen, de a max. felbontás, amit le tud játszani az: 480x272. (Tehát, ha egy 540*320-as video-t akarsz megnyitni rajta, akkor kifagy a PSP-d).
    Ha nagyfelbontású filmedet a PSP-n szeretnéd tudni, akkor igen, át kell kódolnod.
    Erre az egyik módszer a PMP Mod v2.02b subtitle mod for fw 1.5 (tehát Hivatalos 1.5-ös FW-en is futtatható), amely .pmp formátumba kódolja át a filmeket és tud (.srt) feliratot is kezelni. Leírást itt olvasshattok hozzá: viewtopic.php?t=83
    A Dark_Alex féle 3.03OE-B FW segítségével már (tehát ettől a verziótól felfelé) le lehet játszani a 480x272-es [PSP-kijelző maximum] felbontású .mp4 filmeket.
  • Balazs15
    igen ott benen van hogy mpg4 formátum de hogy azon belül a bitsürürség meg a képméretet azt nem találtam
  • NEOreg3
    Gyakran Ismételt Kérdések
  • Balazs15
    hello al

rá szántam magam és megvan életem elsö konzolja egy psp..és kicsit hülye vok még hozzá szal lenne kérdésem: ha filmet akarok rá tenni mien formátumba konvertáljam át???divx???bit sürürsége meg ilyenek hogy a legjobb minöségü képet kapjam pl a SUPER © 2007 egy csomo video beállitást be lehet állitani vki tudna adni egy részletes beállitást?
  • Bogyi007
    megkérdeztem a HP Magyarországot és közölték velem a laptop típusának bemondása után, hogy nem tud hozzáférési pontként üzemelni. :(

vagy tudsz valami más megoldást?
  • KILLER2
    A másik itthoni gépen sem volt jó Firefox 2vel. Routernek meg kizárt, hogy köze lenne ehhez. Na mindegy, nem akarok többet OFFolni, majd megoldom valahogy.
  • KILLER2
    IE 7el is szar. Na mindegy, megnézem másik gépen, aztán ha akkor sem megy, akkor kerítek valami hotspotot, azt megpróbálom a PSPvel, de azon meg nagyon hosszadalmas beírni ezt a sok szart.
  • KILLER2
    Firefox 3at használok.
  • KILLER2
    Amúgy nem tudjátok, hogy lehet-e még kapni eredeti Logitech Playgear tokot? Azt akartam venni, de a boltban, ahol láttam, azt mondták, hogy ez már nem Logitech, hanem csak fos hamisítvány, mert a Logitech 2 éve nem gyártja és hogy ez könnyen törik, nem tart semmit a tetejes és ezért állványnak nem jó, stb. Ok, vettem egy zipzáros kemény külsejű anyag tokot 2500é, de elég vegyesen érzek felőle. Nem rossz, de van benne 1 cm hely a PSP felett. Gondoltam biztos azért, mert van benne felül ilyen kis zseb, mondom oké. Az a zseb is jó, örültem neki, mert gondoltam, hogy majd ott lesznek a memkarik, de mivel felül-alul nyílt a cucc, ezért épphogy nem csúzsik ki belőle, UMD-t meg nem akarok túlzottan beletenni. Ok, mondom nem baj, legalább nem kell pakolászni belőle a PSPt, mert szépen belefogja. Na most van benne 2 gumi, azt szépen ráteszem a PSPre. A képernyő mellett szépen el is halad, ezért alapból letakarja a home és a start gomb felét (szerencsére nem nyomja be), valamint a felső karok is hozzáférhetetlenek, akárcsak a zár és a bekapcsoló gomb és a töltő is épphogy belefér, meg az USB, de a fülest el lehet felejteni a tokban, mert azt 1az1ben eltakarja.
    Szóval most lehet, hogy vennék is ilyen playgeart, csak hát akkor eredetit (és ha írok, akkor meg legalább megosztom a bánatomat, had legyen írva a topicba).
  • rnd
    Nem hinném hogy az gond lenne. Inkább böngésző függő lehet, vagy a csillagok rossz együttállása.
  • KILLER2
    Az lesz. IPvel nem lehet gond? Kábelnetem van és itt mindenkinek ugyanaz az IP címe.
  • rnd
    Próbáld másik gépen, másik böngészővel...
  • KILLER2
    Hát én most megint megpróbáltam, még aláírást is írtam (pedig azt eddig nem), mindent beírtam, de nem jó, továbbra is azt kapom, hogy sikertelen regisztráció.
  • rnd
    Valamit mégsem töltöttél ki szépen, mert a kedvedért kipróbáltam és hiba nélkül ment...
  • KILLER2
    Kicsit OFF, de nincs tippje valakinek, hogy mi a fenéért nem bírok regisztrálni a psphungary.hu-n? Mindent széepn kitöltök, amit kell és mindig azt kapom utána egy kis ablakban, hogy a regisztráció sikertelen.
  • Totis
    Esetleg az a megoldás lehetne, hogy a laptop Ethernet portjára kötöd az Internet-et. A WiFi-n keresztül tudsz csatlakozni a PSP-vel. Az vezetékes kapcsolat ikonjára jobb klikk majd Internet megosztás a WiFi-vel. Így költséghatékonyan meg tudnád oldani.
  • MaSzKa
    igazából az 1.5-es gyárilag elcseszett Sony FW egyes részit rakja bele a szintén gyári újabb FW-be
  • Bogyi007
    Akkor én lezárom ezt a vitát megint ok?

Nos az ofw a Sony tulajdona. A progi ami az ofw-t cfw-re változtatja az Dark Alex tulajdona (a progiról beszélek amit az ofw mellé kell másolni! - az a pici progi is egy software ami viszont magántulajdon de ki van adva freewareba)

És van egy gép ami a kedves felhasználóé. Ha a három dolgot összerakjuk akkor ki a bűnös? A Sony semmiképp nem az, Dark Alex sem mert nem beszél rá hogy csináld csak kiadott egy magánprogit de ő azzal nem módosította a gyárit. Csak és kizárólag az összepárosítás végrehajtója a vétkes! Ezt csak bonyolítja ha a e mutatványt egy másik személy végzi aki esetleg ráadásként pénzt is kér érte. (Arra célzok amikor valaki a gyári gépet pl. pandorázza és utánna teszi fel a módosított firmware-t pénzért)

Érthető volt?

Ne hozzuk fel újra ezek után már a témát! És én is csak szemléltetésként írtam le újra.

Térjünk vissza a normális mederbe a topicban! És ne a warezolásról és a szoftvermódosításról legyen szó!
  • KILLER2
    Igen, egyértelmű, de hogy bizonyítod?
  • rnd
    mit bizonyítsak? @_@ azt hogy vissza kellet fejtenie a firmware-t (amit tilos EULA szerint) hogy custom firmware legyen? azt baromi egyszerű... ha használod a fejed te is rájössz hogy mennyire az.
  • 5c0rp330n
    bizonyítsd be az ellenkezőjét. :)
    a kormányról is mindenki tudja hogy lop, mégsem lehet őket csak úgy börtönbe zárni, mint a köznséges bűnözőket.
  • rnd
    Az egy másik dolog hogy a hardveren is jó pénzt fognak és emiatt szemet húnynak...

Úgy tudom a Ralink csipes usb adapterek többsége megy softAP módban.
  • Bogyi007
    erre mondom azt hogy a Sony nem is bántaná, hidd el hogy ezért is fogyhat több PsP az pedig a sony érdeke is.

Egyébként találtam olyan wifis usb adaptert ami jó a PsP-hez.
    http://www.konzolbarlang.hu/Shop/product_info.php?cPath=60&products_id=592
  • rnd
    És vajon hogy jött rá arra hogy mit kell módosítani? o_O
    Ücsörgött egy üres szobában és jött az isteni szikra... persze...
  • Bogyi007
    Olyan Wifis Usb adaptert keresnék a laptopomhoz ami képes lenne Access Pointként működni (mert a laptopom sajnos nem tud), hogy tudjon csatlakozni hozzá a PsP.

Valami ilyesmire gondolnék: http://www.edigital.hu/product.php?productid=19362&cat=942&page=1
  • Bogyi007
    Hát tévedsz! Nem tudna semmit sem tenni dark Alex kollegával.

Ezért: http://dark-alex.org/index_psp.php

Ő az oldalára csak a programot teszi ki ami módosítani tudja az eredeti firmware-t, de az viszont az ő oldalára nincs kirakva.

A gyári program módosítását MINDIG a felhasználó végzi el! DA pedig nem beszél rá téged. Amikor meg csinálod a módosítást a program rá is kérdez (ha jól emlékszem) hogy felól akarod-e írni.
  • rnd
    A custom firmware is jogsértő, ugyanis az eredeti firmware-t nem szabad visszafejteni, "dekódolni", módosítani stb a licensz szerződés szerint (amit a psp használatával ráutaló magatartásoddal te is elfogadtál). Márpedig a custom firmware nem a nulláról lett újraírva hanem a gyári módosítása. Elvben a sony perelhetne emiatt (valszeg pert is nyerne) és ki tudná nyírni a custom firware készítőit anyagilag.
  • KILLER2
    Na mindegy. Kicsit Sephiroth fan vagyok, azt gondoltam, csinálok valami fasza képet háttérnek a PSPre. Én még csak ott tartok, amikor Hojo professorhoz megyek. Nagyon ütős a játék. Én igazából még egyetlen FFet sem játszottam végig, főként mert nem vagyok nagy RPG fan, így a harcrendszere nem jött be annyira, de ez a rész nagyon jó lett.
  • 5c0rp330n
    nagyon jó lenne, ha vissza lehetne nézni azokat a videókat, de erre én még nem találtam lehetőséget...
    azt a videót legalább 3szor megnéztem már, nagyon büntetős :)
    az én mentésemmel már végig van játszva..
  • KILLER2
    FF7: Crisis Core-ban nem elhet valahogy megnézni újra a videókat? Vagy nem tud valaki egy olyan mentést adni, ami az előtt van, hogy az a videó megy, amiben Sephiroth, Angeal és Genesis harcol? Most hogy fent van az IRshell, akarok csinálni belőle néhány screenshotot, viszont nem akarom emiatt újrakezdeni a játékot.
  • PoisonChihuahua
    Akkor OK
  • KILLER2
    Persze, értem én.
  • PoisonChihuahua
    Ez így teljes mértékben igaz, de én nem erről beszéltem, csupán korrigáltam kisgabo #31369 sz. hozzászólásában lévő ordtó hibát....
  • kisgabo
    de a custom már nem az övék. muhaha. megtörték, átírták.

• KILLER2
    Ja, de a PSP az enyém és ráteszek olyan firmwaret, ami nem az övék
    Jó dolog erről vitázni, abszolút semmi értelme. De azé jó :)
  • PoisonChihuahua
    "az én tulajdonom" *BEEEEEEEEP* Tévedés!!!

A firmware nem a te tulajdonod, hanem az övék.
    Talán el kellene olvasni azt a bizonyos "Végfelhasználói licensz szerződést"....
  • Prince of Máté
    A megvétel pillanatától kezdve azt csinálsz vele amit akarsz.