917
sgtopic4.jpg
  • roblee
    Köszi! Vissazolvasom.
  • takysoft
    olvass vissza, volt már párszor a dolog a topicban... 600 hozzászólásba nem szakadsz bele.
    amúgy ha nincs a c:-n legalább 7 giga hely, akkor nem tudod feltenni.
    csinálj rá helyet:D (ha van 7 giga hely, akkor már beállítható az installnak más partició is... csak amíg nincs hely, nem lép tovább)

ha megoldhatatlan, akkor a regisztrációs adatbázisban kell átírni az aktív vagy a swap particó helyét. nem tudom pontosan, a regedites megolgáshoz olvass vissza:D nem bonyolult, csak nem tudom fejből:D
  • vg
    Biztos valamilyen boszorkány átkot tett rád!
  • roblee
    Üdv mindenkinek!
    Segítségre lenne szükségem. Nagyon érdekel a játék már régóta. Leszedtem a netről, de mikor telepíteném, kiírja, hogy nincs elég hely a merevlemezen, még lehetőséget sem ad, hogy én kiválasszam, hogy hova akarom telepíteni. Feltételezem, hogy a C:\-re akarja rakni, ott van több, mint 4 Giga helyem, akkor miért nem engedi? Haveromnál simán felrakta, még fel is ajánlotta a telepítés helyének kiválasztását. Tudnátok segíteni? Köszi!
  • Malakai
    Én spec ja, pont azért, hogy legyen folytatás, mert egyik kedvenc játékom a TLJ, a Dreamfall nem annyira, de mindenesetre egyik kedvenc történetem a játékok közt!
    Amúgy hazai forgalmazás, hogy is mondjam? Hmm, gyenge volt? :P
  • takysoft
    ha a magyar eladásokon múlik... ahogy ismeretségi köröm ismerem, ...

Speciel a jelen lenők közül megvette valaki a játékot?

én azért remélem lesz folytatás
  • erram
    Hajjátok én még fél évvel ezelőtt vagy hogy (asszem nyáron:)) kivittem a gamet. Rengeteg nyitott szál van baassza meg és idegesít a folytaás. Szerintetek várható kövi rész?
  • MerlinW
    Válogass
  • Shodan
    Nagyon jó, én már 3 napja töltöm, most tenném fel erre kéri a 6os cd-t ami nincs is ebbe a relodedes szar verzióba, remek. Melyiket szedjem helyette?
  • takysoft
    nem tudom..
    google it
    and again
  • qweasd
    Help a daa képfájlt melyik progival lehet beolvasni?
  • takysoft
    jaja.. olyan, mint egy film, csak mindne apró részletet körbejárhatok, megnézhetek, sőt, része is van a történetben. gondolkodnom kell.
    remek
    de azért maradjunk a kalandjáték elnevezésnél... az interaktív mozi valahogy lekicsínylő..
  • Lacc
    Ja, jó lenne ha be lenne fejezve valahogy.
  • Malakai
    Hát sajnos azóta se kezdődtek meg a munkálatok, Ragnar - az író - blogján se téma már régóta a TLJ trilógia ( ugye elég sokat volt a Dreamfall rossz visszhangja miatt ), én azért reménykedek, hogy lesz folytatás, egyszerüen muszáj folytatni ezt a történetet! :|
  • tankyboy
    Hali mindenki!
    Nemrég vittem végig a Longest Journey-t. Utána pedig szinte azonnal a Dreamfall-t. Mindkettő nagyon tetszett és NAGYON várnám a folytatást mert ez így sajnos kevés. Műfaját tekintve szerintem ne keresgéljünk az akció-kaland v. kaland-akció között. Kicsit a Fahrenheit-hez hasonlítva sztem ez egy külön műfaj, a történetmesélés újabb fajtája. Nem annyira kaland játék amibe belefér egy kis akció, inkább a cél elmesélni egy lebilincselő történetet, és az ahhoz illeszkedő elemeket pakolni a játékba.
    Szóval szerintem első a történet és ahhoz válogatnak a játéktípusok közül.
    Mindenesetre nekem ez tetszik.
    Nem mondom h. interaktív mozi, de nincs messze tőle.
    Szerintem:D
  • magyarvok
    Notepad++ progiban lehet váltogatni karakterkészleteket.
    Nemtom segít-e, mindenesetre itt a link: http://notepad-plus.sourceforge.net/hu/site.htm
  • takysoft
    a gond az, hogy egy-egy játék csak annyira utf8, hogy ismeri annak karaktereit, de néha bizony nem ugyanazt a kódot használja rá.
    bár az is lehet, mondom, hogy az editor nem utf8-as.
    bár ha jól olvasom, kiszedhető a szöveg, így a notepad-es dolognak menni kéne.
  • Malakai
    Notepad pl szerkeszt UTF-8-at, annyi, hogy elmentéskor nem ANSI legyen kiválasztva, hanem az...
  • takysoft
    UTF8, én is úgy tudom, akkor kell kezelnie az ékezeteket.
    más kérdés, hogy az editorod utf8-e?
    mint anno dos-windows ügyben. nem mind1, hogy fordítom le a játékot, mert win alatt más a karakterkészlet, mint amit a játék használ.

esetleg: azt mondod ki lehet szedni a szövegeket.
    tipp: nem tudom, egynyelvű, vagy többnyelvő verziód van, így helyből azt se létezik-e több verzió. de ha mondjuk igen, akkor próbáld meg kiszedni a spanyol, vagy német szövegeket, és visszarakni őket. nézd meg, hogy ah meghy, akkor ők hogy oldották meg az ékezeteket.

olyan játékot is láttam már, ami ugyan UTF8 volt, de az ékezetek karakterek mégis speciális karakternal számítottak.
    ilyen helyen ilyesféle megoldások születtek: //é vagyis: késett = k//ésett.
    lehet próbálkozni...
    mondom, a játék megjelent spanyolul, franciául, stb. az lehet hogy ő, vagy ű nem lesz, de éáúóüöí kell, hogy legyen benne valahol.
  • nagykispeter
    Persze ha van megoldás akkor más a helyzet
  • nagykispeter
    Ha ékezet nélkül adod ki szerintem annak aki 1 mukkot sem tud angolul,annak az is nagy segítség
  • Montgomery
    Szerbusztok!

A fordítás augusztus 30-ra lett előirányozva de felmerült némi probléma. Ugyan a szövegfájlt ki lehet emelni és visszarakni, azon kívül bele is írhatok ékezetes karaktereket, de a játék nem jeleníti meg azokat, sőt a mellettük levő betűket is elnyeli néha. Ékezet nélkül működik, de az nem megoldás. A szövegfájl kódolása elvileg UTF8-as azt mondták róla kezeli az ékezetes karaktereket, de sajnos nem úgy tűnik. Próbálom megkerülni a problémát, vagy keresek valakit, aki ért a programozáshoz és segít megoldani ezt a dolgot. Lehet - sőt valószínű - hogy kések egy kicsit.
  • takysoft
    hol? még elég messze....
  • 19410122
    Jóóóól megszívtam:1. torrent letöltésnél 6 helyett csak 5CD volt a letöltésben.
    2.torrent letöltésnél a játék csak oroszul kommunikált.3.torrent letöltésnél a 6 képfájl DAA formátumban volt. Nnna rövid utánajárás után ezt már sikerült installálnom. Végre gurul a játék. - Hol az a magyarítás? :-)))
  • Malakai
    Ja, végülis nem totyog oda a kamerához és szótagolja bele, hogy az én nevem ám Épríííl!! :)
  • takysoft
    a pap srác még visszatérhet simán.
    Amúgy az első rész nem fektet le semmit. Lady Alvane mondja a mesét.... az akárki lehet... :D
  • Malakai
    Zoì-ra a Fehér Sárkány is mondta, hogy különleges, szóval nemhiszem. Szerintem a harmadik részben Westhouse, April és Zoì hárman lennének a főszereplők, csak egy tipp. :P April sztem tuti visszatérne, az első rész lefekteti, hogy nem hal meg. :) Sztem egy új "különleges" embert már kicsit sok lenne behozni, bár kitudja... :P
  • takysoft
    wáááhhh... ez zenél...
    dobtam egy hátast ilyenkor reggel 8-kor...(max hangerőn volt a hangfal:D)
    hiába kapcsolom le, ha rámegyek egy másik oldalra, ott megint zenél:(
    ilyet el ne kövess még egyszer:D
    amúgy jónak indul:D
    a képek - linkek rész már látom alakul.(bár bekerülhetne pár TLJ-s kép is, meg némi info arról is. Dreamfall sehol se lenne a TLJ nélkül.(ebbe nem kell belekötni, így van)
  • Montgomery
    Kukkantsátok meg:

dreamfall.tar.hu

Jó szórakozást!
  • takysoft
    a köpenyes alak az, aki megölte a fehér sárkányt, aki (talán) westhouse.
    ennyi ami biztos.
    a húsmassza:D azért halt meg, mert önző volt, és csak a saját túlélése érdekelte.
    a csajszi nem látta benne az erőt ami a világ meghódításához kell.
    az Azadi invázió.. pontosabban a torony építése.. pontosabban amira a torony épült.
    a torony egy átjárószerűságre épült, amit a Dreamnet nyithatott meg.
    Az azadni invázió lényege: megkaparintani az átjárót. vagy akármi is az.

arcdia létezik.. erre a TLJ első része a bizonyíték:D akkor még sehol se volt dreamnet.. vagy brian westhouse utazása... zsintén bizonyíték.

tehát: Zoé a álomgép segítségével nem magába a dreamnet világába jutott be, hanem Arcadiá-ba(hisz az az álmok útján kommunikál Starkkal.) ez talán valami bug.
    Viszont maga a dreamnet is átszivárog Arcadiába.. hisz eleve egy hatalmas álomgép az egész...
    ennek a kivetülése az a valami a torony alatt.
    a kislány storyját nem magyarázom, azt lezárták.

ami tény: Zoé mikor rákötötték a dreamerre, nem oda jutott, ahova a gonoszok szerették volna.(a húsköteg agyába, hogy az jól felfalhassa), hanem valahogy Arcadiába csúszott át.
    Kérdés: vajon ez másokkal is megeshet majd? ha igen... lesz folytatás:D
  • alacrity
    Épp az imént végeztem a játékkal! Összeségében azt kell, hogy mondjam, hogy tetszett, habár voltak hiányosságai.
    Hiányoztak a kalandjátékokból megszokott feladványok. Sokkal inkább volt interaktiv mozi, mint kalandjáték (habár ez nem feltétlenül baj, csak mást vártam).
    Amit abszolút kihagyhattak volna az a verekedős rész. Nem is kell egy kalandjátékba (mégha csak félig is az), meg nem is volt nagy szerepe.
    A vége nagyon lezáratlan, vagy lesz folytatása, vagy a teljes kilátástalanságba akarták taszítani a játékost a készítők (gyakorlatilag a rosszak nyertek...).

Chang szerintem azért adagolta túl Zoét, mert WatiCorp embere (esetleg már hipnotizálták is), és ezzel megszűntette a Staticot (Faith elment), és Zoé sem tudja elmondani senkinek, hogy mit tervez a vállalat.

Amit viszont én nem értek:
    Ki volt a köpönyeges alak, akit April követett?
    Miért kellett megölni azt a húsmasszát? (nem mintha kár lenne érte, csak logikailag nem stimmel)
    Brian Westhouse miért ölte meg a fehér sárkányt?
    Az Azadi invázió meg a Dreamnet között végülis mi a kapcsolat? Mert azon kívül, hogy Zoé néha megjelent Arcadiába, én semmi összefüggést nem találtam.
  • Malakai
    Én nagyon reménykedek, de vmi öngyilkos hajlamú kiadó kell hozzá... :S
    De a fejlesztőknek is igencsak elment a kedve, meg lehet nézni a blogjaikat, pl az író Ragnar Tornquist, van még pár, de azt már nemtom' fejből...
    Mondjuk pont Ragnar blogja talán még a leg optimistább, sok helyen inkább reménykedik, mint idegeskedik...

Óriási kár lenne ezért a történetért, ha kárba veszne azért, ha nincs befejezve. :(
  • takysoft
    ha lesz
  • skullman
    Ja, az hogy Chang mér adagolta túl Zoët az nagyon ködös, és én megvallom még valami magyarázatot vártam a végén, hogy kiderül egy két dolog. Bár már az egy után is világos volt hogy a longest journeynek nincs tiszta vége, szal elő a szürkeállománnyal :D. Ettől fügettlenül a sztori jó, és remélem a 3. rész sok mindenre választ ad, vagy legalábbis következtethetünk...
  • Malakai
    SZPÓJLŐŐŐR :)

Sztem ha lesz harmadik, akkor ott egy harmadik csajszi lesz és neki is meg lesz a saját desztinije, de tutira fog szerepet kapni még April. Az, hogy egyesül a kettő, vagy valami hasonló az lehetséges. A TLJ-ben ugye April egy ismeretlen világban öregszik meg elméletileg, ami vagy Stark múltja, vagy valami tök más, vagy ugye most így az egyesülés tudatában lehet, hogy egy egyesült reset? :P Még akár Zoì is visszatérhet elméletileg, hisz nem egyértelmű, hogy meghal-e.
    Hát, Reza sztem azért nem ő, mert ugye rólla nem tudni semmit, elméletileg továbbra is a Corpnál volt, a DreamNet segítségével pedig tudják irányítani a tudatát.
    Az, hogy Chang miért adagolta túl Zoì-t, hát az tényleg nemcsak ködös, de sztem így magyarázat nélkül és így lezárva a főhős sorsát, hát no, elég pofátlanság sztem. :P
  • skullman
    Én is végigvittem a játékot! :) úgy látom itt mindenkinek vannak pozitív negatív élményei a játékról.
    Úgy gondolom én is megosuzom a benyomásaim a többiekkel.
    na szóval, szerintem ez 3D kinézet kifejezetten feldobja a játékot, bár elsőre kicsit nehézkes volt az irányítás. szerintem a krafikával sincs baj, és főleg Zoë sokkal szebb mint April . Az amit hiányoltam a gameből az a fejtörők. Ebben a részben kicsit sok letta mászkálós, meg akció rész, de a terep szerintem így is kicsi, lehetett volna nagyobb is. A lopakodós részeket nem igazán csippáztam, mivel nem igazán bírom az ilyen cuccokat (bevallom a pókirányítás nagy poén volt) s szorija sztem fantasztikusra sikeredett, igaz kicsit nehezen indul be. Sokkal jobban lekötött ez az álom-nemálom, létezel-nemlétezel feeling mint a Divination. Mivel kevesebb fejtörő volt ezért hamar vég lehet vinni.
    A sztori azért néhol nehezen rágható, miért adott be még egy adag morpheust Chang, miért mondta Zoë hogy Reaza nem az aki.
    Abban is reménykedem hogy a szereplők közül minnél kevesebb hal meg valójában, és abban is hogy megint majd Zoë-t irányíthatjuk.
    már látszik a kapcsolat Stark és Arcedia között. A DreamNet jól bekavar. Ebből én azt vontam le hogy 3. rész végén a két világ összeolvad mindenki happy lesz és kész.
    Aki nem szereti az ilyen játékokat az is vigye végig, már csak a sztori miatt is.
    Sok sikert mindenkinek aki még nem vitte végig

U.i.:jó volt látni az idősebb régi szereplőket (Charlie, Emma, Crow, stb)
  • takysoft
    úgysem találtok olyandefiniciót, ami mindenkinek tetszik, így maradjon akció/kaland
  • MerlinW
    mint a Broken Sword 3, tehát kaland akció
  • azazel
    ez a dreamfall kalandjáték, vagy kaland/akció. mert valaki a BGaE-höz hasonlította, ami viszont nem az a "klasszikus kalandjáték" mint pl. a syberia.

szóval ez melyik fajta

kösz
  • Malakai
    Említettem a grafikát? :)
    Amúgy sok hiányossága volt a játéknak, sztem a sztori is elég hullámzó volt, mindenesetre voltak nagyon jó pontjai... De üvölt a folytatásért, meg persze Ragnar is több részesre tervezte (ha jól tudom a béjz sztori az trilógia, de vannak kiegészítései)... Ja és azthiszem a Dreamfall se az eredetileg tervezett sztorit viszi végig, csak egy szeletet...