Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az osztájom egy nagy Gothic utáló. Csoda, hogy még élnek...
Nem bírtam kiálni õket, de most megyek kilencedikbe!!!!!!! Remélem ott majd valaki igazi Gothickos lesz.

Randal
Látod ezt én se értem, hogy miért kell ezeket versenyeztetni. Jó, az okés, hogy a médiának muszáj, de az egyes embereknek miért kell? Ezt sose értettem.
Így most ahogy vannak (Gothic sorzat, Morrowind) olyan játékokat kaptam amiben benne vannak azok amiket szeretek, igaz nem egy játékban, de ahogy most vannak közel vannak a tökéleteshez. Legalább egyikbe se próbáltak a másikból belevinni így sikerültek ilyen jól.

a_n_d_r_e_w
bocsi, akkor rosszul fogalmaztam. Egyáltalán nem te jártál a fejemben mikor ezt írtam. Sõt, nem is feltétlenül az sg. De úgy nagy általánosságban találkoztam már jópár helyen az általam felvázolt szituval, csak ezt szeretném elkerülni itt is.
És nálam is nagyon jó helyen megfér egymás mellett az Oblivion és a Gothic, habár az Obliviontól egyáltalán nem kaptam olyan átfogó beleélést mint a Gothictól, de ez csak egyénfüggõ...

One Vision. One Purpose.

CS@
OFF(bocsy):
Tudom akinek nem inge ne vegye magára, de én mégis úgy érzem, hogy ez biza nekem szólt.
Viszont ahogy te írtad az már általános, mert én „egyest” te pedig az egész „társadalmat” írtad és ez így nem egyezik az én véleményemmel. Már csak azért sem, mert én is nagyon kedvelem a Gothic –okat, de szerintem a két játéknak nem feltétlenül kell versenyeznie, nálam tökéletes békében jól megférnek egymás mellett.

Esrohnoil
A Morro nekem tetszett, de az Oblit sokkal unalmasabbnak tartom.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Randal
Annakidején G/G2 vs Morro szutykolódás volt egyesek részérõl. Voltak még nagy viták is, aztán lezárult az egész. Ha megnézed a régi fórumosok közül senki se jön át ill. megy át fikázni a másikat. Mivel náhányan játszunk mindkettõvel.

Csak vannak akiknek muszáj beszólogatnia, ráadásul nulla érvvel a háta mögött aztán elkullog.
Imádom az ilyen az enyém jobb mint a tiéd bibibííí embereket.

a_n_d_r_e_w
Sezrintem ne 😊
mert akkor lesz alapjuk azt mondani, hogy a Gothicosok a társadalom alja, akik abban lelik örömüket, ha a felsõbb rétegeket mocskolják (persze van aki most is ezt gondolja, de ne adjunk neki indokot 😊)

One Vision. One Purpose.

Most mitt csinálsz? Gyalázod az Obliviont?! Ez nem szép dolog!<#ejnye1>

Mehet segíteni?<#vigyor3>

Esrohnoil
#25116. számú üzenet, és elõzménye...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

?

Esrohnoil
Elkelne egy kis segítség az Oblivion topicban. 😄

Az!

Esrohnoil
Oblikiller. 😄

Esrohnoil
Az az eladási statisztika... De engem speciel nem érdekelnek holmi amcsi tizenévesek igényei. 😄

grebber
Amennyit eladtak azzal bõven elbannak a következõ részig!

Next PC upgrade: 2022

Randal
majd nem fog😊

grebber
Nem mert az oblivion még mindig tarol eladások terén!

Next PC upgrade: 2022

Randal
Akko leeht azt mondani, mint a választások után?
Tudniillik: Lesz*p*ott az Oblivion?😊

rotator
<#taps>

Ottto
"Best game of E3! (Award)"
És igen! --<#vigyor>--

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Randal
Játszottam már vele,c sak egy helyen elcsesztem(?) a dolgot és nem bírtam továbbjutni. Amúgy tetszett nagyon.

Esrohnoil
Ha a kombók tetszenek, a Blade of Darkness-t is ajánlom figyelmedbe. 😊
Kicsit durva, mert nehéz, de ha jól csinálod a kombókat, végigvihetõ.

Randal
Akkor mi van ha valaki a Gothic sorozattal és a TES sorozattal egyszerre jár jegyben?😊

amúgy a G3 meg se jelent, szal hasonlítgatni csak az elõzõ gamék alapján lehet.
A Morrowind nekem tetszett. Nem igen izgatott, hogy az NPC-k állnak bután. Jó nagy volt a terület, sok mágikus cumó, lehetett varázsolni ésatöbbi😊
Bár a sok szörnytõl idegbajt kaptam néha, hogy nem tudok nyogudtan eljutni egyik helyrõl a másikra gyalog.

Annakidején úgy dobtam el a Gothic 1-et a picsába ahogy csak tudtam. Egy kardot se tudtam felvenni. Aztán meg nekiduráltam magam mégegyszer és láss csodát😊

Irányításról meg:
Szerintem tök buli, hogy a karakter akkor csinál pörgõforgórúgást amikor én akarom és nem akkor amikor õ úgy gondolja, hogy jó látványelemként.
Annakidején a Commodore-os Barbarianba volt ilyen kombózás.
És legalább nem az egeret gyilkolja. (Most épp az NWN-nel küszködök, mert érdekes, meg D&D,csak... unalmas az elején)

A Gothicnak pont az a lényege, hogy érzed a karaktered fejlõdését, azon, hogy azt a nyamvadt parasztot most már le tudod csapni ököllel amíg a kezdetén még nem bírtad.

a_n_d_r_e_w
legyen igazad 😊

One Vision. One Purpose.

Esrohnoil
"azt kellett volna, hogy te 5 percet játszottál az oblivionnal, de szerinted az évszázad legszarabb játéka, és uninstalláltad is"
Ez azért túlzás lenne. 😄
Hazudni nem szokásom.
De amit ezután írtál abban van vmi, majd csak figyelj. 😄

a_n_d_r_e_w
nem volt elég lázító 😊)
azt kellett volna, hogy te 5 percet játszottál az oblivionnal, de szerinted az évszázad legszarabb játéka, és uninstalláltad is 😊 arról nem beszélve hogy a gothic3 úgy veri, hogy az obli nevét is elfelejtik 😛

One Vision. One Purpose.

Pretorian
Szerintem senkit sem zavar, ott nincsenek véresen habzó szájú értetlen Vérpistikék. (ha felveszed, az felér egy beismerõ vallomással, koma!) <#vigyor2>

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Takanohana
<#mf2>

Esrohnoil
Írtam vmit az Obli topicba... Azt hiszem, sokan nem fognak neki örülni. <#vigyor5>

Azt hiszem valahol itt

_Atti_
pech 😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

peeter22
Errõl hol olvastál? A Gothic saját honlapján? Ha igen, akkor elég egy igen válasz azt megkeresem, ha nem akkor leírhatnád, hogy melyik honlapon. Köszi.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

NOs, a hajó út alat a képeségekbõl vesztesz. Az elsõ nagy küldid Lee ártatlanságának bebizonyítása. Amikor mész a bizonyítékért egy Sötétmágus megtámad és megátkoz, (szerintem egy kutató lesz az) aztán már 0. szinten vagy.

Takanohana
Nem hiszem, hogy azt figyelembe vennék a készítõk, mit értél el az elõzõ részben. Pl. szerintem az sem számít, mágus voltál-e vagy harcos. Olvastam valahol, hogy a hajón a kovács gyártani kezdi a fegyvereket, akkor is fogja, ha te pl. el sem vitted magaddal Benettet.

Úgy emlékszem, valami mágus fogja megátkozni a karit, ettõl lesz megint nulladik szintû gyökér.

_Atti_
nem jobb, rosszabb(a morrowind jó)..kb amilyen szinten nõtt a grafikai, úgy egyenes arányban degradálódott az értelmi szinvonal.
na offnak tényleg annyi

ON: Utolsó rövid teaser frankó volt, de azért remélem hogy megmaradnak a mindennapibb questek is és nem fog eltolódni affelé hogy állandóan ostromok meg piff-paff 😊 remélem megmaradnak a stilusuknál és inkább a különféle hadmûveletek elõkészítése/szabotálása, lesz mint tömegmészárlás jobbra balra.

De amit legjobban féltek az a jól eltalált nehézség..a gothicokban megvan a pénz súlya, ott van hogy egy farkas is halálos veszedelem ha nem figyel az ember. És nagyon tetszik hogy van a világnak egy bizonyos rendje..nincs tálcán kínálva minden.Ha be akarsz menni a zsoldosok farmjára akkor számolj a szokásaikkal.és ha lezúz valamelyik vess magadra..és hiába rebegsz akármi sárkányokról, a felsõ negyed az felsõ negyed és kuss onnan amig nincs jogosultságod..és egy orkokkal körülvett várba nem könnyû bejutni még akkor se ha te vagy itt a nagy fõhõs..

szóval remélem hogy nem megy át olyanba hogy már a harmicadik überartifactet adjuk el a zöldségárusnak mer már van hat a városban mindenkinek.

Azt amugy tudjátok hogy fogják bemagyarázni hogy ujra elsõ szinten kezdünk? vagy lesz valami ilyesmi hogy ki kell választani a múltad?(milyen mesterséget tanultál ki , esetleg frakció szerint)

Mr_no_NaMe
jóvanna :o)
Csak az Oblivion is Morrowind csak húdecsicsás grafikával. Mondjuk lehet, hogy egy kicsit jobb, de most mind1 na ez G3 topik. Jöhetne már...alig várom, hogy játszhassak vele GOTHIC KETTÕS ÍRÁNYÍTÁSSAL :o)
_Atti_
mármint nem azt hogy szóbajöjjön hanem hogy lehurrogjuk.

_Atti_
Nah..leállni mert már a Morrowind is szóbajön pedig az nem érdemli meg szvsz 😊

Mr_no_NaMe
Nem is baj legalább nem jön majd a sok láma, hogy hogyan is kell elindítani 😄D
Amúgy meg én is így vagyok vele. Aki egy igazi vérbeli élethû RPG-vel akar játszani annak anyit tanácsolok, hogy GOTHIC!
Aki meg tömény unalomra és illúziórombolásra vágyik annak morrowind és társai.
Mondjuk az Oblivion az annyiban jobb, hogy szebb grafika és van benne egy-két ténylegesen isteni küldetéssorozat (pl: D😎. De Gothic sajnos akkor is veri ezeket akárki akármit mond ^^
Takanohana
Persze. Nyilván jó játék az Oblivion, ha ilyen sokan játszák, és tetszik is nekik. Nekem valószínüleg azért nem jön be, mert a Gothic miatt magasak az elvárásaim. Mármint úgy értem, hogy én most már minden RPG-ben olyan, vagy legalább közel olyan élõ világot, és hangulatot várok el, mint amilyen a Gothicnak van. Azért megpróbáltam a Morrowindben is és most az Oblivionban is megtalálni a jót, de egy idõ után visszatértem a Gothic világába.

A reklámot csak azért említettem, mert szóltál arról, hogy az Obli milyen jó kritikákat kapott. Ilyen nagy beharangozás, ekkora eladási statisztika után rossz kritikát nem is nagyon kaphatott volna. A Gothic részeinek mindig is az volt a hátránya, hogy nem kapott elég nagy reklámot. Most sem. Olvasgatok más topicokat is, még ha bele nem is szólok. Az Obliviont mindenki ismeri, a Gothic sorozatról alig halottak. És nem azért, mert rossz játék.

Pretorian
Egyéni ízlés kérdése. A tény és a szubjektív vélemény között óriási a difi. Ami az egyiknek jó, a másiknak szar.

Meg valami überjó hejezést attólmég lehet ratyi a te szavaiddal élva.(Oblidion)

Pretorian
Igen, nekem sajnos a türelem nem az erõsségem. De ki tudja, talán ha a harmadik rész megtetszik, erõt veszek magamon, és egyszer még nekiugrok az elsõ kettõnek is. Attól még, hogy valami nagy hájpot kap, még lehet jó.

Most így utólag, valahol olvastam, hogy beálítható lesz, én örülök neki, nem kell elszoknom tõle.

Takanohana
Honnan tudjam? Én azt írtam, ha lesz. De nagyon bízom benne. A G2-be is tettek Gothic 1 irányítás opciót.

Lesz olyan opció? hogy a hagyományos irányítás?
MEGVAGYOK MENTVE!!!!!!

Takanohana
Az egész vita értelmetlen, mint az ilyenek általában. De azért én is hozzászólnék.

"Úgy, hogy az elsõ benyomás rengeteget számít, bármilyen játék esetében."

Anno a Gothic 1 német verziója került elõször a kezembe, és az elsõ benyomásom olyan jó volt, hogy azóta sem tudtam leszedni a gépemrõl, pedig egy szót sem tudok németül. Persze azóta már van magyarítása. De elõszörre úgy játszottam végig, hogy olvastam a végigjátszást, és imádkoztam, hogy jó szöveget nyomjak mindenkinek. Ennyit az elsõ benyomásról és a hangulatról.

"A második résszel mindössze 1 órát játszottam, mert egyszerûen képtelen voltam elsajátítani a ratyi irányítást"

Nos az irányítás nem nehéz, az elsajátítása sem. Én sem ilyenhez szoktam, de már elõre szólok, ha lesz a G3-hoz hagyományos irányítás opció, biztos, hogy azt fogom használni.

Egyébként kár, hogy olyan hamar feladtad, a Gothic sorozatnak a hangulat az erõssége, azt meg nem lehet 1 óra alatt megérezni.

Az Oblivionnak jó volt a reklámja. A Gothic sorozat meg egyszerûen baromi jó játék.

reaper4
lol

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Pretorian
Látom, te is az entellektüel gémerek táborát erõsíted. De nyugodt lehetsz, én elhiszem, hogy a te apukád az erõsebb. 😊

Hehh. Bejon egy csokott gothicot szidni, ergo az oblivion egy ratyi jatek. Az mikor jon, hogy az en apukam az erosebb?