Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Na ezt mondtam én is, aZ Oblibigyót azért tudták jobban eladni, mert egysíkúbb, és még a 7 éves pistike is barangolhat benne.

Köszönöm, de nekem nem ilyen szintû játék kell. 😊
Vita részemrõl lezárva.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Pretorian
Ebben is van ráció, ha eddig nem tetszett nekik, ezután sem fog valószínûleg.
Ha pedig mégis, az valóban a hangulat kárára mehet.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

_Atti_
Én meg remélem hogy nem annyira nagyratörõek és megõrzik a hangulatot inkább.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Pretorian
Persze, de a Gothic inkább az európai piacon él meg, ezért nem lehet borítékolni az anyagi sikert. Mondjuk ha tényleg valami óriásit alkotnak, talán egyszer sikerül bevenniük a Japán vagy éppen az amerikai piacot is, úgy legyen.

_Atti_
"És igen a Gothic 3 az Oblivion gyilkosa. Eme Dolog elöl nem lehet elmenekülni."

lehet hogy értékelésben nem lesz az de játékilag szerintem is nem sok kétség férhet hozzá..
a gothic egy kicsit hcbb, rétegebb játék lehet nem fogják annyira elismerni, nem lesz akkora pénzügyi sikere, de reméljük azért egy köv részre még jut is marad is😊

Pretorian
Ez csak egy, és korántsem bír akkora reputációval, mint egy IGN vagy éppen mondjuk az RPGdot. De azért végigolvasom, kösz.

Pretorian
Nincs, meg "rózsaszín köd" sincs a szemem elõtt, veled ellentétben. De kösz a hozzászólást, midannyian rengeteget okultunk belõle, ehhez kétség sem férhet.
Egyébként konkrétan a Youtube-os videókról beszéltem, szóval azt hiszem, az üvegszemre nem nekem van szükségem. És nem a szépségüket, hanem a minõségüket firtattam, de ezen most lépjünk túl, azt hiszem, veled is végeztem. Szia!
Szerintem nem kell törölni, anyázás még nem volt, és ha rajtam múlik, nem is lesz, mert tegnap óta mormon vagyok. 😊

_Atti_
Rpgcodex Review

tessék akkor😊

Nos, Én 2005 Agusztusában kaptam kézhez a G2-t. És már kilencszer végig nyomtam, mindig találtam valami ujat, nem untam, és ami legfontosabb egy perc se kellet, hogy hozzá szokjam az irányításhoz.
Most tavasszal szereztem meg a G1-t, irányítás kicit gáz volt csak fél óra kellet. És ha érdekel engem nagyon zavar, hogy a G3ban más mien irányítás, lesz!

"A második résszel mindössze 1 órát játszottam, mert egyszerûen képtelen voltam elsajátítani a ratyi irányítást, és az elején a farkas koma vagy 5-ször megevet" Bocsi de hány ujjad van? Mert én rögtön simán levretem. Vagy a tekezeid, olyan remegõsek,, mint egy kis faág a nagy szélviharban? Vagy mint a kocsony?
"Egyébként én teljesen nyitott vagyok a jó dolgokra, próbálom mindenben meglátni a jót" na mitt látál a Gothic-ban? Úgy tûnik semmit.
Te ha a G3-ban se látnád, meg a szépet...
Ja meg nem valami szépek az eddig megjelent videók? Véletlenül nics üvegszemed? vagy ha szemüveges vagy a lencse nem párásodot be?

És igen a Gothic 3 az Oblivion gyilkosa. Eme Dolog elöl nem lehet elmenekülni.

Vagy akkor fusbe a WC-be, és sírd ki magad!

(Ottto ha törölni akarsz valamit, akkor töröld az egész vitát)

a_n_d_r_e_w
Iagazad van. Én voltam a hülye, hogy megpróbáltalak elég értelmesnek tartani, hogy elismerd, hibáztál (más célom nem is volt). De mivel nekem sincs kedvem tönkretenni ezt a topicot, ezért egyetértek, bye-bye.

One Vision. One Purpose.

Pretorian
Jaaaaj, öreg, ne erõlködj. Mindenki érti, hogy mit akartam, ha nem látod az érveimet, az a te szegénységi bizonyítványod.
Nem tartalak vitapartnernek, mert se füle, se farka a mondandódnak. Ha szerinted én flamerkedni jöttem ide, akkor inkább jobb, ha el sem olvasod a kommentjeimet, mert ebben az esetben a nálad árnyaltabban gondolkodó fórumos társaknak szántam õket. Játsszunk olyat, hogy ha meglátod valamelyik post -omat, akkor azt nem olvasod el, ok?
Én mostantól ezt fogom játszani, nem látlak téged, nem reagálok a hozzászólásaidra, és figyeld meg, mennyivel jobb lesz. Ég veled. 😊

a_n_d_r_e_w
na akkor: "próbálom mindenben meglátni a jót"
gondolom egy óra alatt annyit próbáltad, hogy ez teljesen kifárasztott téged.

nincs a kezemben lexikon, de azért van fogalmam a jelentésekrõl, köszönöm.

vita: két vagy több ember érvekkel próbálja meggyõni a másikat igazáról. Sok érvet nem láttam tõled. Hacsak a "ló sem lesz, ez sem lesz, az sem lesz" nem számít érvnek.

ezzel szemben a trollkodás: szándékosan flamet szítani, konkurens topicba beírni, hogy szerinted a másik sokkal jobb.

szerinted #2500-ra melyik igaz?

One Vision. One Purpose.

Pretorian
Ja, és ha már a kezedben van a lexikon, ne felejtsd el fellapozni a "trollkodás", és a "vita" címszavakat sem, és azokat is nyugodtan vesd össze. Szerintem itt most éppen vitázunk, az pedig nem rossz dolog. Egy vita során sokat lehet tanulni a másiktól.

Pretorian
Szerintem csak te érzed, mert közben mindenki megértette, úgyhogy elmagyarázom még egyszer:
A nyitottság részemrõl azt jelenti, hogy kipróbálom a játékot, teszek vele egy próbát, de ha frusztrál, ha idegesít, ha nem szórakoztat, akkor nem erõltetem.
A nyitottság és a türelem két különbözõ dolog, Révai Nagy Lexikona ajánlott, ott meg tudod nézni a két említett fogalom pontos definícióját, és össze tudod õket vetni "vs" -jelleggel. 😊

Pretorian
Hááát, biztos van sok olyan médium, ahol felszínes "tapasztalatok" alapján írják a rívjúkat, de én a Gamespot-ban és az IGN-ben még nem csalódtam, és egy ekkora kaliberû médiakonszern, mint pl. az IGN nem engedhet meg magának felszínes tapasztalatokra alapozó, vagy éppen pénzelt kritikákat, mert azzal rövid idõn belül jó sok árnyaltabban gondolkodó elõfizetõt vesztenének valószínûleg. Egyébként nem olvastam még olyan mérvadó értékelést a játékról, amely bármilyen aspektusban lehúzta volna azt, az óriási gépigény miatti pár százalék mínuszt leszámítva.

a_n_d_r_e_w
"Egyébként én teljesen nyitott vagyok a jó dolgokra, próbálom mindenben meglátni a jót"

vs

"A második résszel mindössze 1 órát játszottam", "Nem hiszem, hogy valaha újra nekiállnék", "Külföldi fórumokon má' csak azt olvasni, hogy "better than Oblivion" meg hogy "Oblivion-killer". Ugyanmár."

csak én érzem itt az ellentmondást?

"Ja, ne haragudjál. Azt hittem, ide bárki leírhatja a véleményét. 😊"
véleményt esetleg, de amit írtál már-már kimeríti a trollkodás fogalmát (látszik is egybõl hogy megindult a topic)

de hogy ne csak kötözködjek, leírom miért gondolom az Obliviont üresnek(közel 100 órát játszottam vele, ami százszorosa a te G2 tapasztalatodnak (ezért is furcsa, hogy hogyan is mered összehasonlítani a kettõt)):

-NPC reakciók: gyakorlatilag 0. míg a Gothicokban egész jól el lehet beszélgetni az NPC-kkel, akik ráadásul követik a sorsodat valamilyen szinten (G2: beálltam városõrnek, majd visszamenve a volt munkadómhoz, a kovácshoz, megdícsért, örült. a fogadós már ingyen adott szobát lovagként, stb...)
ezzel szemben Oblivionban, Lex, aki egész életét a tolvajcéh fejének elfogására tette fel, semmivel sem reagált másképp a feltûnésére, mint bármelyik másik õr (arról nem beszélve, hogy én úúúúgy szerettem volna feladni az õrségnél, de erre sem volt lehetõségem)

-világ: szép, nagy, egyhangú. G1-ben tizedakkora területen több változatosságot tapasztaltam, mint itt.

továbbá: a lopott lovon gondolom szól a riasztó, ezért tudja az õr 10 km-re odébb, hogy az nem az én lovam. Szníki gyilkosságoknál a semmibõl ott terem az õr, de még néha tolvajkodásnál is.

One Vision. One Purpose.

a review-eket általában egy rövidebb/hosszabb teszt után írják.
Amikor én leszedtem az Obliviont kb. 5 órán keresztül játszottam vele, mert másnap elmentem pár napra otthonról. És amikor nem voltam otthon alig vártam hazaérhessék és tolhassam tovább =)
Ez az a pillanat amikor megírnak egy review-t általában.
Aztán hazaértem, mégegyszer öt óra, és ellaposodott. Aztán még egy öt órát rákínlódtam, majd leszedtem... kellett a hely a jobb gémeknek 😄

Esrohnoil
Hidd el, játszottam az Oblivionnal, és nem csak 1 órát. Egyedül a képi világa volt az, amiért kb. 20 órányit játszottam vele, de ott már baromira untam, és arra a sorsra jutott, mint nálad a G2.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Pretorian
Ez is igaz, bár szerintem ez vérmérséklettõl függ. Én türelmetlen vagyok sajnos, és ha nem úgy rezdül, ahogy szeretném, akkor inkább nem erõltetem. ):

Az irányítás egyáltalán nem jelent nehézséget, egy kicsit is tapasztaltabb játékosnak meg végképp nem. Csak neki kell ülni, és fél óra múlva azt veszed észre hogy az irányítás teljesen természetes lett... bekerülsz a világába (:
Ha azzal foglalkozol hogy szar az irányítás nem is fogsz beletanulni. Én nem is figyeltem hogy hogyan irányítom... egyszerûen hozzászoktam.

Pretorian
Egyébként jó lenne már látni belõle valami korrekt felbontású gameplay videót, mert én eddig csak a youtube-on lévõ xar minõségû flash-videókat láttam. Tudtok valamit címet, ahol találhatok ilyesmit?

Pretorian
De mondom, ettõl függetlenül, ha a Gothic 3 tényleg számomra is egy jó játék lesz, el fogom ismerni.

Pretorian
Ezzel én is tisztában vagyok, mint ahogyan le is írtam. Én is csk azt tudom ajánlani, hogy játsszál vele, és talán megváltozik a véleményed. De mivel te a Gothic-sorozattal jársz jegyben, én meg az Elder Scrolls-al, ezért valszeg ugyanazt fogod mondani, amit én.

wedge31
Én végig játszotam anno tüzmágussal a második részt és nagyon bejött várom a folytatást. Az írányitás /különõsen a harc / tényleg elég elcseszett volt nem véletlenül olvastam,hogy javitottak rajta a harmadik részben már jobb lesz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Esrohnoil
Egy jó rpg nem attól lesz jó rpg, mert szép a grafja. Mint ahogy elõttem már írta vki, attól az még csak egy tech demo. 😊
Az obliban számomra túl egyhangúak a küldetések, az NPC-k semmitmondóak, üresek.

Pretorian
Osztogathatsz tesó, de nem érdekel, ha anyázni akarok, átmegyek a gumiba. 😊
Nem érzem úgy, hogy bárkit megbántottam volna, ha mégis, hát sorry. Ez csak az én véleményem, aki magára veszi, az jobb, ha elgondolkodik, hogy mikor szeretett bele
egy nullákból és egyesekbõl álló kódsorba.

Esrohnoil
Igazad van, bár ez inkább téged jellemez, mint a játékot:
"A második résszel mindössze 1 órát játszottam, mert egyszerûen képtelen voltam elsajátítani a ratyi irányítást."

Pretorian
Ja, ne haragudjál. Azt hittem, ide bárki leírhatja a véleményét. <#vigyor2> 😊

Pretorian
Egyébként én teljesen nyitott vagyok a jó dolgokra, próbálom mindenben meglátni a jót, de a begyöpösödött RPG mikulásokkal, akik szerint a BG2-nél nem volt és soha nem is lesz jobb játék, valahogy nem tudok azonosulni. Szép és jó dolog nosztalgiázni, kellemes, de haladni kell a korral, és el kell fogadni, hogy mindig lesz valami, ami felülmúlja az aktuális kedvencünket. Ha a gothic 3 lesz ez a játék, akkor fejet hajtok, addig is hadd csavarjam úgy a véleményemet, ahogy szeretném. No offense. <#vigyor2>

Esrohnoil
Akkor mit keresel itt? 😄

Pretorian
Úgy, hogy az elsõ benyomás rengeteget számít, bármilyen játék esetében. Ha a játékélmény a totális frusztrációban és az anyázásban teljesedik ki, akkor inkább nem szeretnék idegzsábát kapni. A sztorit meg ismerem, mert a végigjátszást olvastam. Nem hiszem, hogy valaha újra nekiállnék, miért is tenném, ha megtaláltam a számomra tökéletes applikációt a settingen belül.

Esrohnoil
"A második résszel mindössze 1 órát játszottam, mert egyszerûen képtelen voltam elsajátítani a ratyi irányítást,..."

Na itt szúrtad el haver! 😄DD
Az elején mindenkinek különös elõször az irányítás, és nehézkesnek találja, de KB 4-5 óra játék után rájössz h. praktikus, sõt, elég jól hozzá lehet szokni.
Szóval szánj rá 5 órát! De vigyázz, mert utána nem kell majd az Oblivion neked sem! 😄

Egyébként hogy mersz kritizálni olyat, amit jóformán nem is láttál, legalábbis a történetbõl meg a játélkélménybõl tuti nem sokat ha 1 órát játszottál csak, és az is abban merült ki h. egy farkast 5* próbáltál megölni??

peeter22
Ott a pont.<#buck> csak kicsit máshol jár a fejem.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Nem FPS, hanem RPG.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

peeter22
"Ami, ha olyan lesz mint az elõzõ részekben," bocsesz.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

peeter22
Szépnek szép, az Oblivion, és történetét tekintve teljesen más, de játékélmény tekintetében nem valami nagy szám(ez nem sértés az oblivionnak ez egyéni vélemény) ratyi az irányítás a G2-ben? Hát nem tom szerintem nem valami bonyolúlt és elég könnyen elsajátítható. Az öcsém 9 éves volt mikor elõször játszott vele és nem okozott neki semmi nehézséget. Konkurenciája nem a szép grafja miatt lesz az Oblivonnak, hanem a játék élmény miatt. Ami, ha olyan lesz mint az elsõ részben, akkor igen is komoly konkurencia lesz. De engem az se érdekel, ha nem lesz az év FPS-e a lényeg az, hogy legyen jó a sztori és a játszhatóság. Szerintem egy jó FPS -nek ez az alapja az már másodlagos ha mellette a kidolgozottság teljesen élethû. Hisz gondolj bele játékokról van szó mért legyen teljesen olyan mint amilyen a valóság abban nincs semmi érdekes.

Pretorian
Nem akarok senkit meggyõzni, biztosan nagyon jó játék a Gothic is. Kinek ez, kinek az. Nekem az Obli. a killer app., mert egy elképesztõen részletesen kidolgozott univerzumban egy nagyon sokrétû, szinte megunhatatlan játékmenetet hoztak létre Bethesdáék. Mondjuk ha egy játékban az irányítás jelenti a kihívást és a nehézséget, az szerintem beszédes. De igazatok van, várjuk ki a végét.

Nahát nekem meg épp a fejlõdési rendszer miatt nem tetszett annyira az Oblivion meg a Morrowind sem. Az egy ideig logikus amit használok az fejlõdik de ha azokat a tulajdonságokat kimaxoltam akkor egyszerûen nem tudsz levelt nõni csak ha elkezdesz olyan skilleket is tápolni amit addig egyáltalán nem is használtál. Szóval ha van 100as sword skillem a bluntom meg 30as akkor kezdjek L azzal kaszabolni mert ha a kifejlesztett kardozással hentelek az életben nem növök szintet. Az Oblivionos "szintedhez generálom a szörnyet" okosságról már nem is beszélek -igaz beletették a nehézségi szintet állító csúszkát(?) amivel játék közben bármikor Doomot varázsolhattunk a gémbõl. Egyszer végignyomtam de sose ülnék neki újra.
Esrohnoil
Õk csak 2 dolgot néznek: Az eladhatóságot, és az egyszerûségét, h. minél több rétegnek el lehessen adni. 😄

_Atti_
tudod a legtöbb reviewet írják ahogy lehet, még a kezdeti lelkesedés bennük van..

Esrohnoil
Pontosan, amiben a Gothic mindig is odabaszott (elnézést a kifejezésért) a TES játékoknak, az a hangulat volt. Ez most sem lesz másképp.
Aki meg olyan mint Pretorian, és túl nehéz neki a Gothic, v. nem szereti a kihívásokat, nyugodtan maradjon az Oblivionnál. 😄
A viták elkerülése végett: ne próbáljatok meggyõzni h. az Obli jobb, mert:
1. Nem fog összejönni.
2. Ez A Gothic 3 topic! 😊

Pretorian
Hááát, ha ez így lenne, nem hiszem, hogy 9.6 -okat kapott volna a prominens on-és offline szaklapoktól, illetve a játékosoktól.

a_n_d_r_e_w
Köszönjük ezt az Obliviont éltetõ, Gothic2-t uninstalláló hozzászólást, de szerintem az Obliviont felülmúlni nem lesz nehéz. Az egész játék kong az ürességtõl. A cukros máz alatt szinte semmi sincs. Cserébe egy gépevõ, optimalizálatlan valami. Akinek az jelenti az RPG-k csúcsát, egészségére. Egyetlen jó dolog benne a fejlõdési rendszer.

One Vision. One Purpose.

Érdekes amit írsz. Akkor had mondjam el énis a véleményem.Mindig is jobban szerettem a Gothic sorozatot, mint a TES-t, de a Morrowinddel anno énis elvoltam legalább 2 hónapig folyamatosan. Ezért nagyon vártam az Oblivion megjelenését is, ami azonban hatalmas csalódás volt, mivel az Oblivion az enm egy játék hanem egy techdemo maximum, fantasztikus grafikával, ami alkalmas lenne arra hogy egy játékot készítsenek belõle. Az pedig hogy a Gothic3 nem venné fel kidolgozottságban a versenyt az Oblivionnal meg egy vicc, mivel az Oblivion az sokminden csak nem kidolgozott, elõre elkészített elemek ismétlõdnek az unalomig..., ezzel szemben már a Gothic elõzõ részei is jóval kidolgozottabb volt, nem ilyen random generált izé. Természetesen no offense, csak egyszerûen nem értek veled egyet.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Pretorian
Toom, azért próbáltam árnyaltabban leírni, hogy mi mindenben kéne a Gothicnak többet nyújtania az Oblivionnál. A grafika csak egy tétel volt a felsorolásban.

_Atti_
hát az obliviont még a g1 is tulszárnyalja (..menekül)
pedig a morrowindet szerettem

az obliviont jelenleg nagyon könnyû elérni, csak a 90-es évek végétõl kezdve egészen mostanáig többn tucat jobb rpg-vel játszottam =) Az hogy szép a graf, az nem minden... sõt, semmi.

Pretorian
Na, mostmár tényleg nagyon kiwi vagyok, mitõl lesz akkora jó ez a játék, hogy látatlanban az Oblivion gyilkosának kell titulálni. Külföldi fórumokon má' csak azt olvasni, hogy "better than Oblivion" meg hogy "Oblivion-killer". Ugyanmár.
Biztosan nagyon jó lesz, de az Obliviont jelenleg nem könnyû utolérni, sõt.
Grafikailag nem fog ráverni, kidolgozottság terén sem valószínû, ló sem lesz, ez sem lesz, az sem lesz, moddolhatóságban meg végképp képtelen lesz felvenni a versenyt az Oblivionnal. Biztosan jó lesz, valszeg én is meg fogom venni, de nem várok túlságosan sokat a játéktól. A második résszel mindössze 1 órát játszottam, mert egyszerûen képtelen voltam elsajátítani a ratyi irányítást, és az elején a farkas koma vagy 5-ször megevett ez okból kifolyólag, szal' inkább nyomtam neki egy jó kövér uninstallt, és visszamentem Morrowindezni.
Remélem, a Pyranha Bytes nem lámázza el ezt a részt semmilyen szempontból, mert azért érdekel a játék, és ki tudja, lehet, hogy tényleg képes lesz felvenni a versenyt az Oblivionnal. Mondjuk ha csak fele olyan jó lesz, már megéri megvenni.

Esrohnoil
Én egy sárkányölõ felszerelésnek jobban örülnék. 😊

Nem kell sátor, csak egy Innos nak felszentelt kard, egy számszeríj, és egy nehéz lovagivért