Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már most utálom azokat a Légyszerû valamiket. A kettõben asszem Vérlégy volt.XD

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

reménytelen
Rossz képek. Távolról például a videókon sokkal jobb az összhatás. Ezek alapján akár rondának is lehetne nevezni a játékot, pedig egyáltalán nem az!
Elég elõnytelen az alsó kettõ. A háttérben az égbolt nagyon kirí az elõtérhez képest.

Csúnyácskák 😞

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

néhány újkép

Én tuti meg fogom venni eredetiben.

Megnyilt a magyar Gothic3 honlap

Alwares
De jól nézki még meg is venném ha lenne rá pénzem, a térképért mindenképp!

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Randal
Szép, szép, de ez se az amire vágytam😞

És lõn, így fog kinézni a Gothic 3 Collectors Edition

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Molnibalage
Ha jól emlékszem kicsit tapló a hites ura és ezért pattan meg tõle.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mivel nem egy high-tech FPS-t, hanem egy "középkori stílusú" RPG-t kell fordítani, nem lehet olyan gond, h nincs megfelelõ magyar szó... Ha kicsit belehúznak még igényesebb lehet, mint az angol. 😉
Randal
Természetesen elõfordulhat ilyen, elismerem, de még akkor is könnyebb dolgod van, mivel elég széles körben válogathatsz, hogy mi legyen a megfelelõ szó, míg fordítva nem biztos, hogy ez teljesülne.

sokszor van olyan, hogy angol kifejezésekre nem találom a megfelelõ magyar szavakat. Bár le tudom fordítani, max egy kicsit körülményesebb kifejezni a helyzetet.
Ellenben olyan nemnagyon volt még hogy magyar szöveget ne tudja angolra fordítani...

Magyarul királyabb,hiába dumálunk róla akármennyit.Megtudná mondani valaki hogy Rosi-nak mi a beja Gothic 2-ben?Szegény elég rossz paszban van,és elég sokbaja van,csak nemtom mi.

peeter22
Nem több, maximum több szavunk van ez tény. De legyen igazad.<#eljen>

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Alwares
Mindenki itt fikázza a forditókat, akik pedig kedvtelésbõl forditanak az idejüket a köznépre áldozva. Nem tudom hogy hogyan jön bárki ahoz hogy fikázódjon föleg mivel nem hiszem hogy õ fogná magát és fordiana csak úgy másnak, olyannak is akit nem is ismer. A hivatalos magyaritások általában azért nem olyan jók mert azok akik forditják általában sajnos a játékot nem ismerik csak az angol nyelvet...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Randal
Nincsenek megfelelõ szavak??? A magyar szókincs kicsit több mint az angol. butaságokat ne mondjunk már kérem.

Takanohana
Én vadászom a magyarításokra, mivel angolból elég gyenge vagyok. A legtöbb amatõr magyarítás elég igényes volt, ami meg esetleg nem, én annak is nagyon örültem. Nem fikázni kell, hanem vagy anak örülni, ami van, vagy annak, ha nincs az embernek szüksége a magyarítás használatára. A NOTR "igénytelen" magyarításának is borzasztóan örülnék, például.

Én várom a magyar verziót,angolul sem tudok,ugyhogy a magyar verziónak nagyon örülök,annyira sajnáltam hogy egy csomó dolgot nem értettem vagy nem értek a Gothic 2-ben,például nagyon érdekel hogy szegény rosi-nak mibaja,de hiába halgattam meg a panaszait minden végigjátszáskor,mégse értettem meg belöle semmit.

peeter22
Csak annyit a nagy nyelvi vitához, hogy mivel szeretnék, hogy a tengeren túl is sikeres legyen a játék nem hinném, hogy az angol fordításra ne fektetnének megfelelõ hangsúlyt. Magyarul meg azért furcsa a legtöbb játék mert nincsenek meg a megfelelõ szavak. Valamit viszont mondani kell, ezért kitalálnak valamit általában elég buta dolgokat. De ezen kár fennakadni.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Randal
Attól még hogy szokatlan, az nem jelenti azt hogy rossz. Nekünk a külföldi tûnik vmiért jobbnak, pedig ha belegondolunk, teljesen ugyanazzal a jelentéssel bírnak a mondatok mint nálunk. Ugyanannyira egyszerû vagy szokatlan.

A Kedvtelésbõl fordítottaknál pedig nem tudom melyik magyarításokkal találkoztál, de a legtöbb amit én láttam, igencsak igényes és nem összedobott fércmunkák

reménytelen
Leginkább a kedvtelésbõl fordítottak, hivatalosból pedig a Postal 2: Share the Pain (szinkronos) magyar változata elég igénytelen.

Azt pedig, ha egy játék magyarul szólal meg, nem igénytelennek, inkább furcsának találom. Valahogy olyan szokatlan.
Molnibalage
Van tegez a hátán, csak kicsi és a ruázaba olvad a színe miatt. Hátulról nézve a jobb vállon keresd.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A videok alapján amit bénának tartok (az íjazás mellett, fõleg azt, hogy nincs tegez, és a semmibõl veszi elõ a nyílvesszõket a fõhõs), az az, ahogy a növényeket, stb. felveszi a földrõl, ilyen félkaréjos, ált. isis tesiórába illõ mozdulattal 😄DD

Elhatározás kérdése. Nekem spec az 1 már eleve magyarul volt meg, de a 2-t elõször úgy játszottam végig, h végigszótároztam az összes párbeszédet (már amit nem tudtam, h micsoda) és a teljes naplót! Két ilyen kis alapú szótárfüzetet nyomtam tele, aztán már brillíroztam a kis sulis csoportunkban.. 😄
_Atti_
nekem tetszett az 1-2 angol szinkronja..bár a németet sosem hallottam de nem valamiért illúzióromboló lenne ha németül beszélnének..komolyan..még a magyar is😊 már tulságosan megszoktam hogy cybervilágban angolul recsegnek.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Randal
Azért játszok angolul, mert úgy tudok. Nem hinném, hogy az angol rosszabb lenne a németnél és nem hiszem, hogy a magyar fordítás rossz lesz.

reménytelen: Melyik maygarítások igénytelenek szerinted? azok amelyek hivatalosak vagy azok amelyeket kedvtelésbõl fordítanak?

Vagy talán azért igénytelen, mert magyarul van?

reménytelen
Ahhoz még nem elég ennyi, hogy németet tudjak tanulni német nyelvû játékokból, még legalább 4 évet tanulnom kell. Angol nyelvet is szókörnyezet alapján már csak jó pár év tanulni, mert addig egyszerûen túl kicsi az ember szókincse, és éppen csak megért néhány szót. De mindegy, offtopic vége.
Molnibalage
Mert nem tudok németül. Elég nyomós ok szerintem.

de itt a lehetoség, h. jobban megtanulj!!!

Yang: Skandi- senior shao wari

reménytelen
Meg aki már annyira tud németül... nekem az a 2 éves némettudásommal nem lenne túl nagy élvezet.
Szerintem meg aki tokéletesen kiakarja élvezni a játékot, az németul fogja játszani.
angol-magyar vita befejezve :o)

Yang: Skandi- senior shao wari

Nem hiszem. A magyar elvileg már április óta készül, vélhetõleg hasonlóan az angolhoz, mert az is csak egy hónappal a játék után (szal november-december tájt) jelenik majd meg. Szal nincs más választás, németbõl kell fordítani! 😉
Duzsuki
Én csak azt reméllem hogy nem az angol verzíó alapján fordítják magyarra hanem az eredeti német szerint, így talán elkerülhetik a félrefordításokat.
Nem értem mért akartok angolul játszani vele amikor az is csak egy fordítás a Német az eredeti nyelve a játéknak.
Persze ha nem ugy csinálják mint a magyarok, hogy megcsinálják a játékot angolul és visszafordítják magyarra Pl.impérium galaktika és társai.

Én meg azt mondom, hogy eddig azért nyavalygott mindenki, hogy miért nem magyar. Kiadják magyarul erre mindenki (tisztelet a kivételnek) már jó elõre fikázza ilyennel, hogy "úgyis szar lesz" meg "én angolul fogok játszani". Hát akkor tegye azt. De ne szólja le már elõre a még ismeretlen munkát!!! Ezek után egy szava sem lehetne senkinek ha a kiadó vagy a fordító csapat beintene mindenkinek és szarna a világra.

Ui.: Sajnálom ha ezzel megbántottam valakit de már kezdem unni a sok nyávogást.

Amúgy annyit megjegyeznék, mert sok nagy fanyalgást olvastam más fórumokban, miszerint minek fordítják, a magyar úgy is tré lesz, õ csakazértis az angolt akarja. Mind az I, ming a Gold angolosítása SOKKAL SZARABB, mint az eredeti német, elég csak rettegett hõsünk vagy Vatras hangját említeni. 😉
reménytelen
Én a Gothic sorozatban mindig azt szerettem, hogy tökéletesen megértem angolul, mert nem eleve ilyen nyelven íródott, hanem németbõl fordították, ezáltal merevebb a szóhasználat. Másrészt pedig azért nem szeretem a magyarításokat (fõleg, ha szinkron is), mert általában igénytelenek. Sok dolgot rosszul fordítanak le, a szinkron sokszor túl halk, vagy nem tükrözi a hangulatot. Én inkább maradok az angol verziónál, persze ez csak magányvélemény.
Csak ilyen folyamatosan fusson majd a gépemen ilyen részletesség mellett, és nemfogok panaszkodni.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

grebber

Next PC upgrade: 2022

Randal
van a francnak kedve fordítani😊
Így is el avgyok maradva az Arcanummal avgy egy éve/fél éve.

Áprilisban mondták hogy magyar szinkronos lesz, vagy akkor fog megjelenni?
Valszeg az lesz, hogy leszedem mindkettõt és a jobbikat megveszem😊

De legalább egy magyar nyelvû demót kaphatnánk, hogy mit mire fordítottak. Igaz nagyon elcseszni nem tudják, ügyes srácok azért. Remélem.

A g2 meg a kieg még nem fullos. Hunnenkoeniget kérdezzétek ne engem, õ projektje😊

Takanohana
Azért ne add fel, a kieg még lefordításra vár.<#finom>

"SeVeN M is helyesen döntött, ugyanis most kaptuk az információt, hogy a Gothic III-hoz nemcsak magyar feliratot fogunk kapni, hanem bizony magyarul fognak megszólalni a karakterek."

Bazz, és mindezt áprilisban... Erre mondják, h fától az erdõt. 😄
Na gyorsan utánanéztem nem semmi, Randal, nem fordítunk! 😄 Bár nyilván ez kizárólag a szövegre vonatkozik.
Hö? Szopatol? 😄
grebber
Aki nagyon magyarítani akar annyit megtehetne majd ha megveszi a magyar nyelvût hogy felteszi a nyelvi fájlokat! 😄 Elõre is köszönjük!

Next PC upgrade: 2022

Ottto
Dehát magyarul fog megjelenni, mit akarsz még fordítani?
Ha a szinkron nem is, de a szöveg bizonyára magyar lesz....

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Randal, gondoltál már olyasmire, h esetleg a G3-t le kéne fordítgatni? Én spec szívesen segítenék, 20 órányi szöveg többünknek elég lenne... 😉 Amúgy Hunnennel mi a helyzet?
_Atti_
ne tudd meg amikor a tribunalban kijöttem a dark brotherhood barlangból kb 80 light armor settel 😊

viszont egy jó ötlet lenne az hogy akkor levehetnéd róla ha az erõsebb a te páncélodnál..az igy levett gyengébb páncélod eladhatnád, viszont hulláról legközelebb csak ennél erõsebbet szedhetnél le..bár én szeretek páncélra gyûjtögetni, vagy megkapni a szolgálatért😊 igy ez 5 bõl 4 embernél nem történne meg.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Randal
Na de hogy nézne a z ki ha tele lennél páncéllal, fegyverrel meg mindennel? Vagy el tudod õket adni vagy nem. ha nem akkor meg felesleges leszedni. Szerintem jó az így ahogy van.
ne olvadjon má össze a TES meg a G sorozat...

a_n_d_r_e_w
hát még ha lenne rá másfél hónapjuk 😉
általában 1 hónappal a megjelenés elõtt már ranylemezre megy a játék, hogy kellõ idõben elkezdhessék sokszorosítani, dobozolni, kiszállítani. akkor meg már csak fél hónap van hátra, a maradék 1 hónapban maximum megjelenés elõtti patcheket csinálhatnak. Erre is volt már példa.
Ja és ha ez alatt a 2 hét alatt még bármit változtatnak (mondjuk optimalizáció) akkor azt a részt, vagy esetleg a teljes játékot újra kell tesztelni, és javítani. Szal gyakorlatilag komolyabb változtatásokra néhány napjuk maradt szerintem.

One Vision. One Purpose.