Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Randal
Haegemonia, IG2, SWINE...😊😊😊

Meg még volt jó pár másik játék is, hidd el.

eprex
azért ez nem semmi nem tudom melyik másik játék jelent még meg magyar nyelven premierben..

Lilithn
<#nyes>

I can eat death like nobody\'s business.

3P
Én ott már nem merek ilyen "keresztkérdéseket" feltenni... 😊

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Lilithn
Hehehehe. Nagyon vicces...;P Arról más sajnos lecsúsztak, mivel ma van. De azért szülinapi hírnek se rossz...;Ð
Sehol sincs elõrendelés, csak a CDG-nél, és ott is csak az alapra. Na, megint jön a malmozás...

rotator
Na megvan a szülinapi ajándék? 😉

Ez egy nagyon jó hír, 13 rugó nem kevés, de ha semmi más nem is, a Gothic 3 CE talán megér ennyit. Már csak nem kéne lecsúszni róla!

Lilithn
Egyébként de most õszintén, ha valaki azt mondja, hogy év vége,akkor te melyik hónapra gondolsz? Vagy én hülye vagyok? (Mondjuk ez nem kizárt, sõt.)
De jó fej a srác azért...😄 Mindig megkapom a magamét. <#buck>

Lilithn
Upsz. Sorry. Közben nem updateltem az oldalt.

Lilithn
Lesz C.E. itthon is (korlátozott mennyiségben), és elvileg tudják tartani az októberi határidõt. <#pias><#nyes><#taps>

3P
Most olvastam a hazai kiadó topikjában a következõ hozzászólást:
"Lesz Colloector's változat csak angol nyelvû változatban (és korlátozott mennyiségben!!!), az ára pedig 12990.- lesz. A sima magyar nyelvû változat 9990.- lesz."
Illetve ahogy olvasom igyekeznek tartani a határidõt, de némi csúszás még közbejöhet. Reméljük a legjobbakat...

CS@
Bár ehhez nem konyítok így csak tippelni tudok, de szerintem ha már be van töltve a teljes pálya és megfelelõen van optimalizálva a játék akkor ezzel (remélem) nem lesz probléma.

CS@
Ja meg a ShipSimulatorosok sem, meg a FarCryosok sem, meg az összes többi olyan játék táborát támogató játékosok sem, amihez van editor. 😄

Takanohana
Egyik cikkben megütötte a szemem, hogy mivel a játék menet közben nem tölt, az elején betölti a teljes térképet, és ez kb. 2-3 percig tart, illetve konfigtól függõen akár többe is. Meddig fog akkor tartani egy mentés, vagy pláne egy visszatöltés?

Esrohnoil
Obliviont kedvelõk most majd nem kritizálhatják a miatt h. nem moddolható a G3. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Duzsuki
Egy ujj szösszenet az Amerikai kiadótól az rpgvault.hu-n a Gothic3 megjelenésérõl.

Ezzel én is így vagyok.😄 Egyszerûen nem bírom megállni, hogy ne írtsak ki minden ellenfelet.

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

Randal
Látod, én meg épp a Diablo 2, Sacred stílusú játékoktól õrülök meg ahol folyamatosan termelõdik az ellen. Én pedig szeretek mindenkit kiírtani az uccsó szálig.
Igaz a G-ben, ez nem mindig így van, hisz ha nem akad utamba, avgy nem kel annyira a TP akkor nem megyek vadászni.

Morroban én viszonylag hamar átugrottam Solstheimre, megnézni a dolgot. Igaz ugrálgatam én a 3 helyszín között össze-vissza, és még mindig nem végeztem a játékkal.

3P
Valóban G2 alapról írtam.

Esrohnoil
Van, de nem pár nap, v. egy hónap alatt. D:

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Amit te írsz, az a G2 alapjáték, amit rotator, az pedig a kieg rendszere.
3P
Gyakrlatilag ez nem egészen így mûködik... 😊

Azaz 30, illetve 60-nál volt egy-egy váltás, s csak a rokon képességeknél volt ez a számítás. Azaz ha más sávban voltál akkor 1 TP ide 1 TP meg az elmardt képességre ment. Hosszú távon meg nem veszítettél, hiszen, ha ki akartad maxolni mondjuk az egy kezes kardozást, akkor a kétezest is minimum 60-ig kellett fejleszteni. Én ezzel soha nem kínlódtam elkezdtem pl. tólni az egykezes kardozást, s mivel 10 TP-t kaptam szinenként így az elején gyorsan a végén picit lassabban, de simánelértem a kivánt célt, azaz 13 szint lépés kell, hogy egy tök alap képességet maxra tólj (10-rõl 90-re), majd ha testvér képességet is ki akartad maxolni innen (pl egykezes mellett a kétkezes kardozást), akkor már csak 3 szint, így összességében ez pont 16 szint, azaz 160 TP, s ezt semilyen trükközéssel nem lehet csökkenteni. Az Erõ, ügyesség, mana résznél meg nem is volt ilyen, hogy összefüggött volna az egyik a másikkal.

Lilithn
Hehe, ezt mindig megjátszom. *** /me nagyon nagyon szégyelli magát ****<#nyes>

rotator
Hopp, mármint csak 3 egységet tudott volna emelni, mert 1*1+2*2=5. 😊)

rotator
Nekem a Gothicban a pontköltéses rendszerben csak az a fajta matematikai ügyeskedés nem tetszett, amikor valaki felnyomta 1 pontonként mondjuk 19-re a skillt, ahol 20 után már 2 pont lett volna 1 szint, de 19-nél még nyomva egy 5 pontos emelést az még 5 pontnak számított (és nem 1+2*4=9-nek). Kár, hogy ezt nem kezelték le normálisan.

CS@
Jogos igazad van, mert én vagyok a gyökszi, mivel a Gothic –okban az volt a mániám, hogy az elsõ chapterben kivétel nélkül mindenkit kiirtottam a létezõ legminimálisabb pontköltéssel. Pont a napokban írtam az AOPCT fórumba, hogy ezek a pontköltõs játékok nem nekem valóak, mert egyszerûen nem vagyok képes elkölteni a megszerzett pontjaimat csak, ha rá kényszerít egy játék. Mindez nálam nem csak a Gothicokra igaz, hanem minden olyan játékra, ahol nem kötelezõ elköltenem a pontokat, PL.:Fable –t is végigjátszottam egyszer úgy, hogy 21éves voltam a végére, tehát tulképp az egész játék alatt egyetlen pontot sem költöttem el. Úgyhogy emiatt a Gothicokban én már az „elején” mindig azt éreztem, hogy üres a terep, merthogy tényleg az volt.
Morros hasonlat megint nem szerencsés, mert ha belegondolsz, akkor egy Solstheim –re menõ magára valamit is adó karakter, ott már azzal harcolt, akivel kedve volt.

Shongi
Íjászként... de még mennyire, szerintem a legkönyebb azzal, leszámítva persze amikor a mágus már tud tûzesõzni😊

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

Lilithn
Egyetértek! 😊

Randal
Ez mondjuk tényleg egy jó ötlet😊

Ch_Slater
de lehetnének neutral lények. akik élõvé teszik a világot. mint a birkák a farmok körül...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Randal
Az újratermelõdéssel az is probléma, hogy pl. a Morroban ha mentem vhova, akkor jópárszor meg kellett állni lecsapni pár lényt, hogy nyugodtan továbbmehessek. És ez azért nem volt túl jó dolog, fõleg ha a Bloodmoon kieget nézük, ahol egy Spryggant 3x kell legyakni.

A G-ben és sose éreztem, hogy üres a terep. Az elején még muszáj volt kerülgetned a lényeget mert jóval erõsebbek voltak mint te, aztán mikor meg le tudtad csapni õket akkor meg már nemigen jártál arra mert már volt teleportod, ha pedig mégis arra kellett menned akkor pedig valszeg már chapterváltás volt😊

Szóval elég nehéz eltalálni azt a beállítást amikor megfelelõ mennyiségû lény teremnjen megfelelõ idõközökben.

Lilithn
Valszleg ez hülyeség részemrõl, de pl. kimondottan bírtam, hogy "letisztíthattam" a terepet a Gothic-ban. Amikor újra kellett arra menni, mindig az jutott az eszembe, haha, már itt sincs senki (ez fõképp a vár körül volt király, ahol a rengeteg ork helyett maradt sóval hintett föld <#vigyor1>) , és békésen rohanhattam ide meg amoda. Fejezet váltáson kívüli respawn nélkül is bõven voltam 40. szintû a végére, bár jobb szeretem nagyobb részt a questekbõl összegyûjteni az xp-ét. Mindamellett a harc is király volt. Mind harcosként mind mágusként. Pure ijászként még nem próbáltam. Megoldható?
rotator: szerintem is tök zavaró lenne, hogy angolul dumálnak, és magyar felirat megy alatta. Remélem tényleg választható lesz.
Tök félelmetesek ezek az új trollok is. Elõre borsódzik a hátam milyen lesz amikor a tök sötétbõl egyszer csak elõbóklászik egy ilyen. Waaaah.
A shadowbeasttõl is mindig frászt kaptam. <#csodalk>

koschwarz
na jó hát a tápolásnak csak az olyan áll neki, akit rohadtul nem érdekel maga a játék, a játék hangulata, a sztori, csak valami istenség akar lenni a játék világában, mer az úgy jó. nem értem, hogy mért nem használ az ilyen csítet, akkor nem kellene szarakodnia sem a harcolással.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Takanohana
Azért jön elõ folyton a tápolás, mint kifogás, mert egyáltalán nem bugyuta. Ha folyamatosan újratermelõdnének a szörnyek, akkor az egyszerû gémer leállna egy csapat dögevõ mellé, és addig ölné õket, míg ezer lp-t összeszed. És akkor hol a kihívás a továbbiakban.

Másrészt viszont igazad van, engem is baromira zavar, hogy ha egy erdõt végigirtottam, akkor attól kezdve az egy halott világ. Mellesleg az állatok hangjai ilyenkor is hallatszanak(?)

A megoldás: legyen újratermelõdés, még az sem baj, ha xp korlátozás nélkül. Aki odaáll órákon keresztül irtani, az így is meg tudja csinálni ezt, elég egy csontvázmágus hozzá. A hangulaton viszont nagyot dobna.

rotator
Teljesen igazad van, ez is egy nyomós érv az angol verzió mellett!
Ha tényleg lesz benne angol felirat, akkor annak nagyon fogok örülni - feltéve, hogy nem 2007-ben kerül a polcokra. 😊

rotator
Nem szeretem, ha más nyelven beszélnek, mint amit olvasok. Az amerikai filmeket is mindig angol felirattal nézem (már ha sok benne a gettóbeszéd, amit ugye nem teljesen értek). 😊

3P
Elnézésed kérem, csak nekem elsõre az újratermelõdés szükségességérõl a tápolás jutott eszembe, de elfogadom az érvelésed. Egyébként írtam is, hogy engem egy minimális újratermelõdés nem zavarna, mert úgy egy picit realisztikusabb, csak ha mászkálok akkor unom 23. alkalommal lenyomni ugyan ott ugyanazt a csatát, de hát ugye izlések és pofonok... 😊

CS@
Mivel másodjára jön elõ ezzel kapcsolatban a tápolás, így most már megjegyzem, hogy ez csak egy bugyuta kifogás. Bár reális nem lenne(mondjuk így sem az), de nekem az is sokkal jobb lenne, ha normálisan respawnolnának és nem kapnék értük egy darab XPt sem. Úgyhogy ismét elmondom, hátha elsõre nem volt érthetõ: nem a TÁPOLÁS miatt kéne újra termelõdniük, hanem mert baromira unalmas és illúzióromboló egy teljesen üres világ, ez legalább akkora baromság, mint PL az Obli szinthez igazított ellenfelei.

Ch_Slater
énis pl. az angolt választanám és remélem benne is lesz.
a legfõbb okom arra, hogy mindent (oprendszer, böngészõ, openoffice, stb) angolul használok az, hogy kb. 10.000 %-kal könnyebb segítséget találni a neten, ha bármi gondom akad. párszor már nagyokat szívtam egy pár progival, amikor az ékes magyar hibaüzire 1db találatot nem találtam a google-on.

a játékokra és érvényes ez a szempont, talán egy kicsit kisebb mértékben. de azért néha jól jön a gyors segítség az angol nyelvû fórumokon. és ha magyart használok, akkor elõször még azután is vadásznom kell, hogy mit fordítottak le így magyarra. és a játékok egy kicsit "sután" is hatnak nekem magyarul. ez inkább megszokás kérdése. én angolul szoktam meg a játékokat. hozzátartozik, hogy elég jól megy az angol.
nyilván akinek hosszú távon már nehézkes idegen nyelven játszania, annak áldás a magyar fordítás. a lényeg, hogy legyen benne választási lehetõség és akkor minenkinek jó lesz. 😄

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

3P
Mondjuk azért nem "szánalmas lény" termelõdött, hanem ami a sztori szerint történt, de a lényegen nem sokat változtat, annak aki a tápolást kedveli.

Nem mondom, hogy nem használnám, ha segít a jûátékélményen, akkor miért ne?
Egyébként egy laza, mondjuk 10-20%-os újratermelõdés esetleg lehtne mondjuk hetente, de ha nincs az nekem épp úgy jó. 😊

CS@
Szerintem meg baromira nem korrekt, hogy amíg chapterváltás nincs, addig soha az életbe nem termelõdik semmi, aztán ha a chapter vált, akkor meg pikk-pakk születik KB.10db szánalmas lény. És itt jönne a képbe megint a MODok lehetõsége, mert ha erre lenne, akkor én használnám te meg nem és ebben pont ez lenne a jó, hogy senki sem kényszerít egyik választásra sem.

3P
Az eddigi információim alapján úgy tudom, hogy a magyar felirat mellett lesz német és angol is a hazai csomagban.
Egyébként miért érdekel ennyire az angol? Az is épp úgy fodítás, mint a magyar...

rotator
Ez nemes dolog, de ettõl függetlenül az angol feliratfájlért valószínûleg bejátszik majd nálam a warez is (hacsak valaki ki nem rakja azt külön).

3P
Ha így nézed, akkor ez megvan a Gothic-ban is. Amint fejezet váltás volt kis számban, de van populálódás a térképen, s ez szerintem így korrekt(ebb) is.

CS@
Nem a tápolás miatt kellene újratermelõdni, hanem azért, mert egy teljesen üress világban rohangálni baromi kiábrándító.

Molnibalage
Azért az állatoknak van természetes szaporulata is, vándorlásról nem is beszélve..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Esrohnoil
Újratermelõdõ ellenfelekrõl csak annyit h. én nem azért játszom szerepjátékokkal h. "tápoljak", úgyhogy ellenzem.

Randal
Õszintén szólva nem tudom mi sülne ki abból, ha a G és TES sorozat legjobb elemeit összeraknák egy játékba. Nem biztos, hogy jó lenne.

A Morroban legtöbbször nagyon felidegesített az állandóan újratermelõdõ ellenfél (valszeg ezért nem szeressem a Diablo 2-t, meg a többit), meg az, hogy néhány emberkét és küldetéshelyszínt alig lehetett megtalálni.
A küldetések többségével nem volt gondom, élvezetesek voltak nagyon. A városok is szépek voltak, a lények is jól néztek ki. Az, hogy csak álltak bambán az nem zavart különösebben.
Szerettem még benne az összepakolható páncélzatot és fegyvereket és a moddolhatóságát.

A moddolás a Gothicra viszont nem igazán lett volna jó hatással, hisz abban egy elõregyártott karakterrel és erõsen kötött történettel van dolgunk. Ebbe belepiszkálni nem lett volna szerencsés, hisz a világ és a benne lévõ dolgok is szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A Morroban ezt nem igazán lehetett érezni és ez most nem negatívum. Abban nagyon okosan megcsinálták azt, hogy ezek a dolgok természetesen hassanak, hisz egy személyes karakterehez kaptál egy olyan világot amit formálhatsz is.

3P
Én annyittudok, hogy a Gothic eddig egy szórakoztató, s szerintem minõségi RPG volt. Úgy vélem, hogy ez most is így lesz. Aki meg a hibákat keresi, hát keresse, én inkább szórakozom vele. 😊

Esrohnoil
"Emellé plusszba a honlapon találtok egy faszályos képet egy igazi, brutális feketetrollról!"

Az a troll nekem vhogy nem tûnik elég brutálisnak. Inkább olyan, mintha épp azt akarná mondani h. "Most haggyá', szar napom vót!"

Esrohnoil
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Szinte mindennel amit írtál. 😊