Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Szerintem már igen régóta mûködnek az armorok. Csak mivel most 300-as védelem táján van a max. ezért az alap páncél 30-as értéke alig érzékelhetõ fõleg, ha kevés HP-d van...

Anno fullos páncélt levettem tesztelés céljából és én bizony nagyon megéreztem difit...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az armorokat is javítja az 1.73?
1.73-al futtatom a gamet.
Még csak a játék elején vagyok. Megvettem a light rebel armort,de nem tapasztaltam nagyobb védelmet az alap ruházattal szemben.
Mért lehet ez? Hiszen kimutatható védõértékekkel rendelkezik.
Ez elég bosszantó! Van erre valami javítás, vagy csak majd a komolyabb páncélok érnek valamit?
Köszi!
Feltétlen elõször az I-et és a II-t játszd végig!
Igaz, hogy már idejét múltak kicsit (az I. fõleg), de ezekkel nem játszani olyan, mint a filmek közül kihagyni a Terminator I és II-t!
E hasonlattal élve azt kell mondjam, a 3. már nem az igazi (akárcsak a filmben), de így is az egyik kedvencem.
Én személy szerint elõször a II-vel kezdtem annak idején, úgy mentem az I-re késõbb. Ember! Így is nagyon jó volt, mintha idõutazás történt volna. Ez azért érdekes, mert a két játék részben azonos helyszínen játszódik (a II. magába foglalja az I-et), a 3. ezektõl már teljesen kûlönbözik!
BEAST
Nem kifutok a vilagbol, csak befutok valami fa, ko akarmi moge, amiket ok nehezebben kerulnek meg igy van idom potit inni... nem hiszem, hogy ez csalas lenne. Tarsakat meg nem szeretem, csak hatraltatnak, bar allatok ellen tenyleg elvannak egy darabig, ork tulero ellen semmit sem ernek, akkor mar inkabb jojjon ram mind.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Molnibalage
Csak én ezt "csalásnak" tekintem, mert nevetséges, hogy minden állat elõl el tudsz szaladni. Nehezen hihetõ még fantasy viágban is. Egyszer próbáltam combos íjászt csinálni G2-ben. Csak akkor lehetett megtenni, ha elõbb valamennyire megtanultál kardozni.

Én úgy játszottam hogy nem éltem ilyen csalásokkal. 2-3 helyen kikapcsoltam az új AI-t, de mindehol addig gyakok, amíg élek. Nagyon rikán használom az elfut, potion iszik, visszamegy dolgot. Így élvezetes szerintem, mert így járod be a világot úgy, hogy egyre erõsebb vagy és visszatérsz helyekre. Általában azért nem kell elfutni mert, ha van társam, akkor amíg õt vegzálják, addig gyógyulok. Max. annyit szoktam csinálni, hogy épleten átfutok és legugrok, vagy szikla felett át. (Ha már gurulás és szaltózás nincs a játékban...)

Semmi fun nincs abban, hogy lepkefingként 100 nyílvesszõvel kinyírsz egy elvileg feletted álló szörnyet. Mindent a maga idejében. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BEAST
En hpt nem fejlesztettem, valami 200 vagy 300 hpm van. Allatok ellen hatralas es big game hunteres ijaszkodas eleg hatekony, es ugye ijaknal ha kozelre losz kb fel sem kell huzni, lehet sorozatloni. :d
Egyedul a sabertoothok szoktak nehezek lenni ha mar 4en vannak legalabb, de egy-egy kore felugralva siman visszatoltheto a hp potionokkel, potiont meg nem nehez csinalni annyi wildberry van szetszorva a vilagban hogy venni sem kell.
Orkok, emberek es eloholtak ellen pedig a pajzs + kard kombo eletvesztes nelkul elvan. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Molnibalage
1000 fölé nem is lehet vinni emlékeim szerint, talán csak varázstárggyal. 1000 pontig megtanulod, aztán potion és tárgy még hozzáadhat.

Ja, megnéztem, hogy miket lehet késõbb összeszedni, (most lvl26 vagyok) a sisakokon kívül nincs nagy különbség. Pedig engem szórakoztatni szokott a különféle reseket adó páncélok/gyûrûk összeszedegetése. Itt a gothic3-ban egy-két dolog elég furcsán van ez megcsinálva, minek van egyáltalán megkülönböztetve az IP és a BP? A HP-ra szintenként 3LP-t rakok egyenletesen, úgy olvastam, hogy kb 1000HP az kb. oké a játék végére egy harcos karakternek.
Molnibalage
Lehet, hogy egyes állatoknál a vágás. Én alapvetõen az ütésre szavaznék. Nagy eltérés a kettõ között úgy sem lesz igazán. A páncélra gyúrni nagyon nehéz, sok pénz kell hozzá. Told fel az eljén a HP-t 600 tájára. Könnyebb is a játék és költséghatékonyabb, ha venni és használni kell healing potionöket. Mindig x%-ot gyógyít. Akár 200 HP-d van, akár 1000. Nagyon nem mindegy, hogy minek az x%-a...

Vadállatok ellen az ütések elleni védelem számít a páncél statok közül? Nekem nem teljesen egyértelmû.
s0n1c
Megvan mi volt a probléma. Alternatív kamera nézetet ki kellett kapcsolnom.
Molnibalage
Ilyenkor sajnálom, hogy nem csináltam videót arról, ahogy 5 kardfogút leverek ennél jóval bonyásabb taktikával úgy, hogy hozzám sem értek.

Botond
Állatok ellen jobbclick spammolás a nyerõ. Ahogy emberek orkok ellen csak balgombbal ütütüt, állatok ellen meg a jobbgombos ütütüt a nyerõ taktika. 😊 Kitérés meg ilyenek marhaság.
s0n1c
Elnézést nem a "d", hanem az "s" a hátrafelé 😊
s0n1c
Több, mint valószínû, hogy én csesztem el valamit a beállításoknál, mert most nézegettem youtube-on videókat és nagyon nem így mozognak a karakterek, ahogy nekem. G2-nél is lehet két féle irányítási módot használni. A "hagyományos" wasd (vagy nyilak) - walk, walk, sideway helyett nekem a G3 esetében nincs sideway, csak minden irányba walk 😊 Tehát ha pl. a d-t (vagy lefelé nyílt) lenyomom, akkor nem hátralép a karakter, hanem megfordul, ugyanez oldalazásnál, nem oldalaz, hanem arcal balra ill. jobbra fordul. De nem akartam ebbõl országos vitát 😊 Szerintem csak valami minimál beállítási probléma lehet, amit a hülye fejemmel elcsesztem.
A konkrét irányításra sajnos már nem emlékszem, ilyen problémám nekem sem volt a G3-mal, esetleg átállítottam valamit, ahogy talán a korábbi részekben is.
Molnibalage
Este 10-nél elõbb nem lesz fent szerintem, de talán csak holnap.

Molnibalage
A G2-ben is ugyanazokat a gombokat használtam, mint a G3-ban. Akkor nem értem, hogy mi problámája van a G3-mal. Akár a nyilakat akár a wasd-t használta a G2 alatt, szerintem G3 alatt is ugyanaz a kiemenet a nyomkodásnak.

s0n1c
Én mindig wasd-t használtam, g1-g2-risen, és idáig nem volt gond 😊 De szerintem egyszerûen csak más a bill kiosztás és nem figyeltem rá tegnap, mert installálás után csak épp bele lestem egy órát.

Bár a videot ettõl függetlenül tolhatod.
Ne benne legyen már a hiba, hogy a játékosok és - hasonló nézetû - játékok 99%-a által megszokott és alapértelmezetten használt billentyûkiosztást preferálja...
Molnibalage
A G2-ben sem használtam soha a WASD-t. Tökéletesen ugyanúgy mozogsz, mint a G2-ben, az ugrás gomb van talán alapból máson.

Rég toltam a G3-at, de tegyek fel videót és harcoljak egy kicsit, hogy látszódjon a dolog?

s0n1c
Ok, akkor itt valószínû másképp vannak kiosztva a billek, majd meglesem otthon. Köszi.
Molnibalage
Szerintem a felhasználóban van a gond. Én soha semmilyen játékban nem használtama wasd gombokat...

A nyilakkal lehez mozogni és oldalazni, az egér használatával meg forogni. A szörnyek elõli kitérés pont úgy mûködik, mint a G2-ben.

s0n1c
És, hogy tudsz kitérni? Mivel nem hátralép, hanem hátrafordul a kari, így max elfutni lehet. Nem tudom érted e mire gondolok? 😊 Vagy valamit én bénázok.
s0n1c
Nem is a kameramozgás, inkább az irányítás (a wasd-vel ugye itt mindig irányba fordul, nem pedig irányba mozdul, mint g1-g2 v. risen esetében). Mindegy majd megszokom 😊 AI-t most így hirtelen nem emlékszem, hogy beállítottam e vagy sem.
Molnibalage
A pajzs blokkolás állatok támadása ellen emlékeim szerint hatástalan.

Nem tudom, hogy mi bajod van a kameramozgással.

Az új AI-t belõtted? Egyes helyzeteket leszámítva sokkal jobb a harcrendszer, mint a G1-G2. Az állatok ellen meg lényegében megegyzik. Blokkolni nem tudsz, csak kitérni.

s0n1c
Megvettem ma eredetiben (elsõ kettõ már megvan). Hát emlékeztem, hogy nagyon szar volt kiadás után, dehogy ennyire... És mégsem tudom letenni, annyira kiba**ott hangulatos. Miért nem lehetett a g1-g2-es harcrendszernél maradni :/ Na mindegy, 1.73 fent van, kamera kezeléssel nem lehet valamit kezdeni, ill. hogy hõsünk ne úgy mozogjon, mint egy full kretén? Felvettem a shield blockot, remélem ezzel már nem fognak kdzni a mezei farkasok...
A CP1.73 van fent (full max minden).
És iszonyat szaggat, másodpercekre megáll a kép néha.
(Alapjában az fps -el nincs gond ha betöltötte a helyszínt, de nem akarom egyhelyben leélni az életem 😊 )
Mi a megoldás?

Az új fiókom: DevLupius

Hogy tudom a HUD -ot eltüntetni ?
Mozit akarok csinálni fullhd ben.
Csak tiszta kép kell, semmi mini térkép invertory stb.
Thx

Az új fiókom: DevLupius

Az lesz. Elég cheat szerû.
Molnibalage
Egyszerûen ne használd és kész.

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. A CP1.73 van fent, AB,MI be van kapcsolva. Csata közben, ha kinyitom az inventory-t, senki sem támad meg, lehet potiont inni (inventory-ban maradva!) stb... Nincs szünet a játékban, pl. egy nagyobb csata esetén csak velem nem foglalkoznak tovább. Nem furcsa? 1.12 és 1.6x alatt ilyet nem tudtam csinálni. Telepítsek újra, vagy ez direkt van így? Medium és hard fokozaton próbáltam.
köszi
Molnibalage
Miért? Az Forsaken Gods az tényleg hulladék, de a CP 1.73-mal a G3 elég jó kis valami. Persze lehetne jobb, de az atomszfére és zene magával ragad, ha az elsõ két résszel is játszottál.

közben már megoldottam, megnéztem..
hát én ezt 1 forintért nem veszem meg (csak a risen miatt néztem rá erre, az tetszik)

fotográfik kolomp edisön :D

Molnibalage
Már ennyire olcsó? 😊

Szaruman
bemész a boltba, és megveszed 2k forintért...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

sziasztok!
szeretném kipróbálni a játékot
reloaded van, és leszedtem egy community patch 1.73 full-t
mit kell tennem, hogy a játék magyar nyelvû legyen és fusson?
elõre is köszönöm

fotográfik kolomp edisön :D

Molnibalage
Sárkány ellen mindenki esélytelen szemtõl szemben szerintem. A 60-dik szintû karakteremnek is emlékeim szerint elég volt egy tûzlehellés.

A régi Gothic fanoknak az volt a fura, hogy a régi rendszerben a szintlépésektõl automatikusan életképesebb lettél, mert HP-t is kaptál. Viszont ez lassú fejlõdés volt. Itt kezõ karakterként elõ feladat a HP minium megduplázása. Utána már viszonylag simán megy minden.

A régi harcrendszerrel az a baj, hogy már 20-dik szintûként gyakorlailag szinte minden ledarálható fõleg, AB nélkül. Én új MI + AB-vel is végigtolam, bár nem hard szinten. <#zavart1>

bár fejbõl meg nem mondom biztosra, de azt hiszem amikor elkezdtem a játékot most utoljára, és sztem végig is fogom jáccani, akkor se új MI, se AB-ot nem kapcsoltam. elõbbit azért mert úgy túl nehéz volt, bár tetszett hogy van benne már védekezés is, utóbbit meg azért, mert szeretném ha minden képességet ki tudnék fejleszteni, így láthanám az összes lehetõséget a játékban. elsõre harcos vagyok, kicsit hunter is mellé, és végül majd felveszem a mágiát is ha belefér.

mivel vengardot kipucoltam 20. szinten, elmondható hogy életképes a karakter, igaz ilyen ogre csordák meg sárkányok ellen még esélytelen, de már vki azért.

szóval akkor irány a sivatag myrthana után...

Molnibalage
Lehetséges, hogy van ilyen. És nagyon régen pajzzsal rohangáltam - sajnos ennek sincs értelme - de kétkezes harca csak poénból képeztem ki magam, de a hosszú spear jobb volt.

Az új MI és hordák mellet is el tudtam játszani, hogy én túlélek, csak a haverokat darálták le szélvész sebességgel. 😞

De emlékeim szerint van rá valami gyûrû, ami képességnövelést ad a kétkezes harchoz, úgy már nem vészes.
Molnibalage
Ha emberek oldalán vagy, akkor kétkezes harc felejtõs, mert asszem csak egy helyen tanítják, Istharban. Legalábbis mesterfokon. Oda megy csak úgy lehet bejutni, hogy egyes jó haverokat - nem árulom elõre, hogy kiket - ki kell nyírni.

A legjobb egykezes kard a Bastard Sword, mert szép hosszú. Azt meg bármikor beszerezhetsz.

ja, amit kifelejtettem az elõbb. érdemes a régebben használt egykezes kardokat megtartogatni arra az esetre, amikor kétkézzel harcolhatunk ? mi lesz a megkötés arra, illetve hol van annak a trénere ?

Molnibalage
A másikre elfelejtettem válaszolni. Irány a sivatag. Normadt hagyd a végére, nagyon druva szörny és orkseregek vannak ottan. Az új MI mindenhol nagyon jó, de Nordmarban lényeégben "csalás" (elfut, gyógyul) nélkül nem lehet leverni õket, a bányát felszabadítani is csak trükkösen lehet, hogy mindenki túlélja a csapatodból. (Nálam ez szempont.)

Én egyszerûen a lehetetlen helyzetekben kikapcsoltam az új MI-t, mert ekkra szörnyhordákra már nem optimalizálták sajnos.

Annyi jó ötletem lenne, hogy hogyan leheten sokkal értelmesebb harcrendszert összehozni. 😞

A Risen nem volt rossz, de a fegyver sebzés még mindig lényegetelen. A technikai kivitelezés jó volt, és nem voltak kezelhetetlen szörnyhordák. Hangulatilag a Risen valahogy nálam nem érte el a G3 szintjét. A G3 + CP valami felülmúlhatalan annak, aki ismerti a G1/G2-õt. A fura az, hogy egy ideig azt gondoltam, hogy a G2 veri a G3 hangulat terén, de ma már nem gondolom ezt. Csak egy jó gép kellett a G3 alá. 😊

Molnibalage
És csak 20. szintû vagy? Egyszer kipróbáltam, hogy csak az aréna és dumálgatós küldekit csináltam meg (valamit kísérleteztem a minél nagyobb erõ eléréséhez, minél hamarabb) de kevesebb helyen jártam, mint te. Akkor lettem 16. szintû. Fura.

Az új MI-t használod? Milyen szinten tolod? Mert új MI mellett 20. szinten még easy levelen is nagy respect a kitakarításért.

A nagy fegyer az az orkok és egyéb kétkezes fegyverekhez kell. A 70-es sebzésû kétkezes szálfegyverhez a legjobb megvehetõ cucc talán és tök hamar hozzájutsz. A tanulási folyamat tovább tart, mint szerezni egyet.

Érdemes a leghosszabb ork fegyvert is használni. Sajnos sértetlenhez nem tudsz asszem hozzájutni. Kis sebzése ellenére a játék legjobb fegyere talán, mert iszonyatosan hosszú. Az összes vadállat röhögve kordában tarható vele, erõlködés nélkül.*

Érdkesség, hogy asszem 1.73-ben a Sildenben levõ ork õr fegyverét is tudod használni. Ez az, amit a malomnál lustálkodó ork keres. Szimpla lándzsának néz ki, de valójában 200 (!) feletti sebzése van. Igazat megvallva talán ez a játék legdurvább fegyvere. Asszem az õ küldetése nélkül is bejuthatsz a góréhoz, ha nem, akkor próbáld éjszaka leverni és elvenni tõle a cuccot.

* A Gothic nagy hibája még mindig lényegetelen a fegyver sebzése, mert az erõ egyszerûen mindent visz a sebzés számítása terén. A lényeg az, hogy a fegyver szép huosszú legyen. A nordmari kétkezes, kétélû bárd lényegében egy jól kinézõ, de használhatatlan dolog, mert az egykezes fegyverek is kétszer messzebbre ütnek...

Megint kedvet kaptam a gammához. 😊

20 szintû vagyok, megcsináltam a fõvárost, vengardot kipucoltam. respect.már érzem magam vkinek. igaz még egy bison csorda letaposott legutóbb, de azért már életben lehet maradni a legtöbb esetben, nem úgy mint az elején szaladgálni meg nyilazgatni minden farkas meg goblinhordákra.

továbbiakban hogyan kellene csinálnom ? az emberekkel vagyok, ardea, reddock, cape dun, montera, okara, gotha, vengard, silden küldetései teljesítve. orkokat nem bántottam csak amennyire kell, azt tudom hogy késõbb kell majd felszabadítani a városokat.

arra gondoltam, hogy myrtana földjén a maradék városokat is megcsinálom, és utána megyek nordmarba, amúgy is szól oda küldetés. harcosom van, de hunterként is fejlesztem, és késõbb szeretném kipróbálni a mágiát is mellé, úgyis csak 1x fogom végigjáccani.

kérdés : a large weapons késõbb jó vmire ? mert most bastard sword-el nyomom, ami hatótávra ua mint a two hander, viszont nagyobbat sebez, pajzsot is lehet mellé, elég furi így. vagy az ork fegyverekig kellene eljutni erõbe hogy megérje ezzel foglalkozni _?

a kétkezes harc jónak tûnik, csak egyenlõre nincs hozzá tanító. a sharp arrows nem tudok csinálni, nem értem miért. 1x kell hozzá az alkimista receptje, meg knowledge. sztem utóbbi hiányzik. pedig korábbi játékomban tudtam. vki emléxik még ki tanítja meg ?

az arcania az FG fikcióvonalát követi, arra értette.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Az Arcaniára írta.
Molnibalage
Engem már nem érdekel. A G3 nagyon szép emlék. Nem engedem, hogy az FG mégegyszer belerondítson ebben.

Lehet, hogy csak azért mégegyszer végig tolom, hogy szép videókat csináljak. 😊

rotator
Már eljutottak a bétatesztig, harmadik negyedévben szándékozzák kihozni. Az eddig látottak alapján a varázslás jóval dedósabb benne, mint a Risenben. Meg körülbelül minden más is 😊