20113
  • ratgab
    Félreértés ne essék én nem akartam senkit bántani a bugossággal, csak a kolléga állandó okoskodását, rinyálását, flém keltését kezdtem már nagyon unni. Ezért leírtam a véleményem.

Egyébként meg tökéletes játék nincs, mindben vannak kisebb-nagyobb bugok. Akinek tetszik egy játék, az még ezeket is el tudja fogadni, aki meg nem tudja az ne játszon vele, de akkor ne menjen föl egy fórumra rinyálni, hogy ilyen sza...r meg olyan sz..ar. Ettől megy fel az agyviszem. Nem tetszik? Akkor töröld a gémet és csinálj mást (menjél focizni, úszni, csajozni, bulizni). Nem azt mondom lehet negatív véleményt is írni, de a delikvens mindenhol ezt csinálja.

Na nem offolom szét a topikot tovább.

Ui.: "Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás" Van amikor az is segít, katonai nyelven ez a taktikai visszavonulás. :-D
  • Molnibalage
    Még ezzel sem értke egyet. A kiadás után 1,5 hónappal végigtoltam. Egy súlyos bug volt benne Nordmarnal, hogy néha bekattant a gém és egy ork = 1 utés.

Ezen felül a sivatagban a barlangból kifele a vízmágus átment a falon és Mora Sul felszabadításánal a sziklán pár Nomád. Ezek még az 1.71-ben is benne voltak.

Nekem alapvetően semmi bajom nem volt az alappal azt leszámítva, hogy ultrakönnyű a buta MI miatt. Az új MI mellett meg egyes helyek túl lehetetlenek. Mondjuk AB nélkül új MI-vel nem próbáltam. Akkor lehet, hogy feltápolhatod magad eléggé. Az alap G3-ban elértem a 40-45-dik szintent és onnan sima hent volt minden. Most 30. szint táján egy közöpes ork csapatot nem lehet az új MI mellett megölni egydül az, ha nem csalsz.

(Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás.)
  • ratgab
    Egyébként te minek játszol, ha mindent utálsz??
    Nem ez az első topik, amiben csak szidsz valamit, de építő jellegű dolgot nem írsz. Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy ilyen hozzáállással csak flémet tudsz generálni.

Mit vársz egy gothic 3 topikban, amikor szidod a játékot, hogy húdenagyon helyeselnek? Igen mindenki tudja, hogy gothic 3 meglehetősen bugos volt, aminek egy részét vagy az egészet (?) kijavították. Na puff neki volt már ilyen a történelemben. Nem tetszik nem játszol vele.
  • Molnibalage
    Az irreális gépigényét én is s G3-ra értettem. Figyelsz te egyáltalán? :)

A Risen grafikailag - fényhatások és napeffekteket leszámítva - messze a G3 alatt volt, de a célnak megfelelt.
  • bgabor
    A Gothic3nak volt irreális gépigénye, nem a risennek. Figyelsz te arra amit mások írnak?

A Risen szimplán csak ordenáré rossz minőségű cucc volt. Egyedül a grafikája volt szép, minden más erősen átlagon aluli volt benne. És de, sokáig toltam vele, azért tudok róla nyilatkozni.
  • Molnibalage
    Mi bajod a Risennel? Konkrétan a legjobb közelharc rendszrer ebben volt amit valaha is láttam.

Az Oblivion teljesen más halál felesles összevetni a kettőt.

Irreális gépiégye sem volt annyira. Van egy olyan érzésem, hogy nem sokat játszottál vele...
  • Molnibalage
    Ahogy írtam nem varázslóval kell azt megnézni. Annak tényleg mindegy. Melyiben van? Fejből nem tudom, de nem olya nehéz észrevenni...
  • grebber
    Az új Ai az melyik a menüben alúl az a kik be kapcsolásos izé?
    Mert akkor megnézem majd,de kétlem hogy atom varázslóval lenne bármilyen változás.
  • bgabor
    A Risenben nem csak a varázslás volt egy vicc, a teljes karakterfejlődés és az összes küldetés az volt. Úgy általában az egész játék egy vicc volt, ha mondjuk a műfaj királyával, az oblivionnal vetetted össze.

Risen nagyon nem ütött meg semmilyen mércét, a piranha bytes fejlesztői mintha egy másik világban élnének, mit sem tudva a nemzetközi színvonalról, meg az ilyen játékokkal szembeni minőségi elvárásokról.

A Gothic3 hasonló történet, csak az meg technikailag volt halott, a totál irreális gépigénye és a minden rendszeren szar futási teljesítménye tette tönkre. Ezekután nem tudom mit várjak a Gothic 4-től.
  • Molnibalage
    Soha nem idéztem démont. Az új AI mellett kétlem, hogy túl sokat számítana. Az új AI-val próbáltál már várost felszabadítani az elfut / háztetőre megyek gyógyulok megoldást elhagyva? Totál reménytelen. Silden vagy Montra de akár Trelis esetében is. Bánya kiirtása és nordmari orkseregek legyakása sem túl kivitelezhető vele.
  • grebber
    De ez a baj a harcossal is ha arra tápolsz ott sincs kihívás max tovább tart és ott megközelithetnek ha varázslóval vagy és tápos akkor még a közeledbe sem érnek nagyobb tömeg beleteszek egy démont azt vége is mindennek.
  • Molnibalage
    Ezért szoktam azt mondani, hogy a Gohtic világában még 3 rész után is vicc a varázslás. A Risenben emiatt ki sem próbáltam. Nem láttam értelmét.
  • grebber
    Ház igen valóban az lett amit mondtatok.
    Manna regeneráció + 350 fölötti manna szint + villámlás /tűzlabda már semmi kihívás nincs így.De most már amugy is csak gyűjtögetés van ereklyék serlegek és a két eddig nem látott befejezés.
  • Molnibalage
    Odamész fölé fegyverrel a kezeben. Ekkor a lény neve látszik. Jobbklikk nyomvatart és ekkor szépet ledöföd az eszméletlen orkot.

Nincs maximális szint. Harcossal HP-ra érdemes gyúrni szerintem, hogy ne verjenek le, mint vak a poharat. Én 30-dik szitig feltolom 800-1000 HP-ra. Onnantól fogva meg már a 160-170-es erő is elég ahhoz, hogy szinte minden közönséges lénytcsoportot agyonverj a térkép közepén és a sivatagban is. Nordmar az viccesebb hely...

Az első két részt nem toltad? Mert érdemes azokkal kezdeni.

• Fantusz
    Különböző okok miatt ezidáig kimaradt ez a játék, most ismerkedem vele, s akad némi problémám.

A lázadók táborától nem messze megtaláltam egy ork felderítő csapatot.
    Őket hogy lehet véglegesen legyőzni?
    Leverem őket, de csak eszméletüket vesztik, Xp nincs, kis idő múlva felkelnek.

Karakterfejlesztésről nem sok info-t találtam, mennyi lehet a maxilmális szint?
    Risenhez hasonlóan érdemes előbb az erőt fejleszteni harcossal, vagy inkább a szakértelem, ami fontosabb (nekem úgy tűnik az utóbbi, bár lehet tévedek)
  • Zóanagyvarázsló
    Gothic 3 CE olcsón
  • steweee
    igen, hát hányingert kaptam a kastély visszavételekor, hogy az ORKOK ellen megyünk, előre eltervezett módon, és mégis megütöm a tömegharcban a bajtársakat, majd azok nem törődve az orkokkal nekemesnek emiatt.....

itt ment el egy kicsit a kedvem az eégsztől. azért persze megcsináltam és mentem tovább, de illúzióromboló
  • grebber
    Ez nálam nem játszik mivel elég sokszor volt olyan,hogy én is bevittem a tömegbe őket és a nagy csapkodásba kaptak az emberim is és rámtámadtak szóval inkább egyénizek.
  • Molnibalage
    Akkor van egy rossz hírem. Ha egyszer elkezdtek felszivárogni az orkok, akkor asszem ez nem igen fog leállni.

Viszont így a játék egyik legjópofább részét hagytad ki, mert nagyon tuti érzés összeszedni még 4 vagy 5 embert a támadáshoz. Én annyit változtattam ilyenkor, hogy nem mentem be a bányába, hanem kicsaltam őket és úgy gyaktam szét őket a fenti emberekkel az új MI mellett. Ez kb. reálisnak tűnt.
  • grebber
    Nem szervezget én semmit "in medias res" stílusban nyomom
  • Molnibalage
    Megszervezted a támadást vagy csak fogtad magad és lemetél? Gondolom a régi AI-val tolod, mert különben simán ledaráltak volna... :)
  • grebber
    Na elteleportáltam a sivatagból a fagyos hegyekbe.
    Meglátogattam a pörölyklánt.Ki kell irtani a bányában az orkokat.Megyek egyre lejjebb és ezek csak jönnek a nagy semmiből.Kinyírtam valami vezérüket ki is írta hogy ez küldi volt.De ezek csak jönnek a semmiből az emberek mert lejöttek itt ücsörögnek ,de az orkok csak jönnek.
    Kb kifogyhatatlan xp forrás :D csak szívok mint a torkos borz mert vannak sámánok is szépen azok ledarálnak :)
  • Molnibalage
    Az TES IV-gyel csak órákat toltam, de ahhoz készült egy olyan mod, hogy csak a motort használták fel. Csináltak vele egy teljesen új játékot. Ha lehetne még itthon kapni a TES-t egyszer talán ki is próbálnám.

Itt.

Soha életemben nem érdekelt túlságosan. Egyszer néztem be, akkor is pont ebben botlok. Micsoda véletlen. :)

Fel nem fogom, hogy sok embernek honnan van ideje játszani. Az NWN2 két kiegje tavaly október óta a polcon várja, hogy végigtoljam...
  • rotator
    A sebzési modell programozást igényel (feltételezem), a G3CSP csak a scriptekkel, értékekkel játszik. Amit leírtál, pont arra apellálnak, feltöltik a térképet tartalommal, és próbálnak valami épkézláb, koherens sztorit csinálni, az egészet az első 2 részhez igazítani. Nekem egyetlen fenntartásom van, a szinkron vélhető hiánya, sajnos a tátogós modokat se tudtam a régi részeknél értékelni, egyszerűen a Gothichoz nálam hozzátartozik az, hogy mindenki dumál. :)
  • Molnibalage
    A G3 nagy baja szintén az, hogy elég üres sok helyen a térkép. Picit több élettel lehetne feltölteni, ahogy a G2 és a G2 NoTR esetében történt. Persze a NoTR picit durva lett, mert az "sok élet" = sok brutál banditát jelentett legtöbbször.
  • Molnibalage
    Esetleg akkor fel lehetne hívni valahogy a figyelmet arra a sebzés modellezésre, amit én írtam. Csak mint ötlet, semmi több. Hogy ne legyen annyira szélőséges az erő hatása és talán lehetne újra kritikus ütés, de nem olyan szélőségesen, mint volt.

Gondolom release data az nincs. Reméljük nem fog elbukni...

Én ezt is várom, de általában az ilyen dolog szép csendben meghalnak. :(
  • rotator
    Van egy Gothic 3 Community Story project is, amit még idén ki akarnak hozni. Átdolgozzák a sztorit, egy csomó új küldetés lesz, NPC-ket újrakalibrálják, új fegyverek, plusz az egész játék darkosítva lesz, több szempontból is, pl. a textúrák le lesznek cserélve az első 2 rész hangulatát idéző, a mostaninál nagyobb felbontású változatokra. Pár kép: G3CSP
  • Molnibalage
    Nekem egyikkel sem indul el...
  • grebber
    Én kipróbáltam a sivatagban annyit vettem csak észre hogy akad a game mint a szar semmi mást!
  • Molnibalage
    Közben én is észrevettem. :)
  • grebber
    Megszerezheted ugyanis bevan linkelve oda!

Alul van a cikk aljánál!
  • Molnibalage
    Erről beszéltem. Az MI lények picit ütnek más MI lényen, de irtózatosan sok HP-jük van, ha nem tömegével jön az ellen.
  • grebber
    Most hogy teszteltem 2 társat is elég hosszú időre valóban full szarul van megoldva a dolog.

Én ugye leverem őket pillanatok alatt.Nekem kb 2-3 csapás egy dögevő-vérlégy csak hogy a leggyengébbeket említsem.De a társ legyen az ork vagy zsoldos lovag fél évig küzd a legcsirább lénnyel is.
    De ha rátámadnak sokan azt bírja és sosem hal meg.
    Csak arra használtam őket lefoglalják a nagy tömeget.
  • Molnibalage
    Ez több, mint minden max. és kiadott ini tweak. Végig hires marad a textúra, nincs a váltás a képeken sehol. Jó lenne ezt az ini-t megszerezni...
  • Molnibalage
    Az igen...
  • grebber
    Erről van szó akit érdekel!
  • rotator
    Németek unatkoztak, tesztelték az 1.74-et mindent maximumra állítva 8 GB rammal, húzott Core i7-tel, winyó helyett SSD-n, valami pokoli videókártyával, hát rendesen alázott mindent (tájgrafikában) ez a lassan 4(!) éves játék!
  • Molnibalage
    Csak kőtáblából és olvasgatából összejön kb. ennyi. Röhejesen könnyű emlékeim szerint 250 táját elérni. Kell kb. 600-800 mana és onnatól fogva gyerekjáték az egész.
  • grebber
    Annyi ősi tudásom nekem soha nem lesz.Annyi játékidő szerintem nem fogok belerakni hogy elérjem ,bár ki tudja.
    Most van 150-es és most megyek a sivatagba majd ahol ha jól emlékszem elég sok kőtábla van.

Most olyanon töröm a fejem hogy mi lenne jobb druida tábort most szétcsapni mielőtt odaviszem neki embereket (ezt a küldetést adta) vagy xp-re menve akkor szétverni amikor az emberes küldetés megvan.
    De gondolom akkor az odacsődített népek is nekem esnének és az nem oké.
    Azon gondolkodom hogy Trompok akit most várakoztatok ilyen debil orkot leverne az oldalamon (aki nem tud semmiről csak egyből támad).
  • Molnibalage
    Fagyasztással, tűlabadával 250-300 ősi tudással + manareggennel csak tűzgomnyomogatás a játék...