Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1 szinttel lent ebb ahol lenni szokott a zárt ajtó túloldalán.

Tudja valaki, hogy hol van a first paladin helmet a CP1.7x-ben? Eldugták máshova állítólag.
Molnibalage
A G3 gyökerében ott a CP manual, amit már írtam. Az értékek is benne vannak. Azt nézd meg, hogy milyen nevû páncélt ad egy küldi, mert erre nem emlékszem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A Google-be a "Gothic3.hu"-t írtam, aztán elsõ találat. Errõl beszélsz, ugye? De a CP 1.73 azokat az állapotokat már felülírta, ezért lettek erõsebbek a páncélok. Ami ott van, azok a régi értékek!
Molnibalage
Nézd meg a G3.hu oldalon, hogy ki és mit ad.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt hiszem talán ez nem így van! 1.73-mal a nehéz rebel értékei 50, 80, 80; míg a közepes nordmárit (még ha a CP elõtt egyenlõ is volt a két páncél védelme) feltolták picit: 70, 95, 95 + 45-ös jég elleni védelem.
Viszont!
Ha küldetés után kapok majd ajándékba ilyet, akkor az végül is süti, és nem fogok költeni, hanem gyûjtök a paladinra!
Molnibalage
Õszintén szólva nem tudom, hogy a CEP elõtt mitt finomhangoltak. A legsúlyosabb bugok - és egyetlenek - amivel találkoztam a CEP1.71-ben is megvoltak. A nagy sivatagi város támadásánál átmenek a sziklán a nomádok és az egyik vízmágus is átrhohan a barlang falán.

Ezeken felül a nordmari "orkhent bugot" kijavítlották - egy ütés = egy halál = néha) x kill után. Az új AI és az AB az, amit tényleg nagy szó. Ahogy már sokszor mondtam. Kiadás után 1,5 hónappal végigtolam csak a gépem volt harmatgyenge. Picit optimalizálhatták és pár apróbb bugot javíttal. Szép és jó, hálás is vagyok, de attól ezért nem kell hasraesni.

Végülis csak éveken keresztül kellett finomhangolni a gothic 3-at 😄

Az FG-nek kb egy évtized kellene így rajongói szinten rendbehozni 😄

Molnibalage
Az alap G3-on közel nem volt annyi rendberakni való szerintem. Inkább csak finomhangolták és a végén belefejlesztettek. Az FG úgy ahogy van el van baszva.

Feladátk a G3 teljes szabadságát, mert csak lineráisan teljesíthetõ küldik vannak már az elején is. Viszont bárhova elrohantasz és milliós értékû péncélokat és fegyvereket vehetsz ki a ládákból.

A grafikai motor az én gépemen konkrétan nem mûködik a G2-G3 grafikája közé esik vissza az egész.

Az FG-bõl szerintem soha nem lesz semmi. Örök szégyenfoltként ott lesz a Gothic szérián.

Mi újság szerintetek a Forsaken Gods foltozásásra-toldozására irányuló projecttel? Lett belõle valami vagy nem adja oda a kiadó a forráskódot? Ha ilyen szépen rendbe raknák mint az alap G3-at tutibiztos végéjátszanám! Most még ebben az alfa állapotában hozzá kezdeni sem merek csak figyel rám a polcról:-)

Molnibalage
Igen, a sebzést növeli. Olyanniyra fontos, hogy a fegyverek sebzése gyakorlatilag tök lényegtelen. A fegyver hossza és a hozzátartozó "mozgáskultúra" a lényeg. Pl. a Nordmari fejsze asszem hatalmas sebzésû cucc. Apró gond, hogy kétkezes, és az összes egykezes fegyverrel messzebb lehet ütni. Mindezekenfelül még lassú is a vele való hadonászás.

A játék legkjobb fegyvere gyakorlatilag a bastard sword. Egykezes, hamar megszerezhetõ, hosszú, de mégis gyors. Ha kétkezesre gyúrsz, akkor a leghosszabb ork fegyver (a nyeles) vagy a sime 70-es sebzésû lándzsa a nyerõ. Már 250-es erõ táján is tökmindegy, hogy mekkora a fegyver sebzése.

Az erõ mire jó azon kívûl hogy szükséges jobb fegyverekhez, skiilekhez?
Ha pl 10 pontal növelem a sebzésem is több lesz?

Egyébként mikor a feladatot adja közli hogy a házában levõ öt sonkát vidd el a favágóknak, nem neked kell szerezni bár ha épp van nálad persze az is jó.

Molnibalage
Nincs értelme megvenni. Asszem egy küldetés után kaphatsz egy közpepesen durva nordmari páncélt. A gond az, hogy mire ott teljesíted aküldiket olyan táp vagy, hogy legalább a nehéz lázadó páncél már meg van. Még az is durvább nála. Nordmarba szoktam utoljára menni, nagy durva lényhordák vannak ott.

A lovagi páncél az, ami kell neked. Drága, de megéri érte gürizni.

Ja! Tényleg csak négy volt a sonkából, de amikor Geldernben felvettem a sisakot, akkor még ott egyúttal kerestem egyet.

Most páncélra gyûjtök! Kinéztem a normál nordmári páncélt, 90 ropiban tartják, de inkább ezt venném, mint a nehéz rebelt.
Hát illene már a light rebelrõl átállni valamire 42-es szinten, de ehhez alaposan bele kell avatkozni a nordmari orkok magánéletébe, hogy adják is, az biztos.😊
Molnibalage
A kunyhóban a fickó mögött fent a falon van 5 sonka, ha nem lennne meg máshonnan.

Á igen!
Igazad is van!
Meg is oldódtak a dolgok ebben a megvilágításban! Kösz!
Mert nem azt mondta, hogy itt van öt sonka és vidd el, hanem oldjam meg, ahogy tudom! Cseles!
Molnibalage
Nem sima hús kell neki, hanem sonka. Lehet, hogy volt 4 db sonkád (?), de öt már nem.

Mert nem is ott van emlékeim szerint. A pincében van, nem fent...

Hali!
Van egy kis bajom! A wolfklán küldetései között van, amikor a favágóknak kell öt húst vinni. Ezt az udvarmester adja. Namost mikor elkezdem közöttük szétosztani, az ötödiket nem fogadja el a dolgozó.
????
Mi van ezzel? Hogy fog ez a küldi teljesülni?
Pedig fontos lenne, mert az udvarmesternél ezzel lehet bevágódni.

A másik. Geldernben az elsõ lovag sisakja nincs a sámán házában, ahol lennie kéne. Ez is súlyos hiba!
Tudtok ezekre valami orvoslást?
Köszi!
Molnibalage
A G3.hu oldalt olvasod? Emlékeim szerint ott le van írva, hogy nem adja, de ha kinyírtad õket, akkor a szövegben megjelenik egy választható sor, és akkor tõleg is kapsz XP-t és jutalmat. Ha kinyírod a csoportotak, akkor magától teljesítõdik a küldetés, de konkrétan nem kerül be oda a királlyal való beszélgetés során sem, csak ha már teljesítetted. Igen, valóban elég hülyén van megcsinálva...

A végigjátszás szerint chrisnek adnia kéne egy olyan küldit hogy öljek meg 5 csoport orkot ami körülveszi Vengard-ot. De Chris nekem nem ad ilyen küldit.

Az Orkvadász skill mire jó? Nyillal többet lehet sebezni orkokon?

Molnibalage
Akkor ez csak egy kisebb bug. Nálam sosem jelentkezett. Lényegtelen.

Átadtam, írta is hogy küldetés teljesítve vagy mit.

Molnibalage
Ennyire nem kell fõleg, ha az új AI-t nem is használod. Õszintén szólva AB mellett is pont olyan könnyen toltam végig, mint nélküle még az új AI-val is. Ahogy már sokszor írtam, alig pár helyen kellett csak kikapcsolni.

hát nem az a lényege az egésznek? 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Nem, jó lesz így Ab-vel, csak még nem látom elõre, hogy lesz rendesen kihozva a karakter.
Valószínûleg le kell vadásznom az egész mindenséget és kicsávázni az utolsó cseppig az eladható részeket, és majd meglátjuk, meddig jutok fel erõben, stb-stb...
Molnibalage
És át is adtak õket a fickónak Annogtól (?) nem messze? Elvileg mind az öt követ addig, amíg le nem passzolod õket.

Akkor játsz normál fokozaton. Nem tudom hogy eddig milyen rpg-kel játszottál, de annyira nem könnyûek.
A Gothic 3-ban Zapotek ad egy olyan küldetést Sildrenben higy öljek meg 5 rabszolgát, viszont én õket megmentettem - elvittem a lázadókhoz, de nem tünt el a teljesítendõ küldetés -naplóból. Ezzel mit lehetne csinálni?

Molnibalage
Hát ezt azért nem mondtam vola. A G2 NotR-nál még én is néha anyáztam úgy, hogy a G2-õt akkor már 3-szor végigtoltam. Mágussal nem is toltam végig. Kínszenvedés volt az egész.

Elég baj az hogy alapjában véve az összes rpg nehézsége ovisokat se izasztana meg.....

hát figyelj, akkor vegyük úgy, hogy ha egyszerûen szeretnéd játszani, ahogy még egy 4 éves gyerek is tudná, akkor nyomd alt nélkül. Ennyi.

Hát van hova költeni pontot is, pénzt is, az biztos!
És hogy hogyan, az egy külön történet.
Kösz a tippet!
Molnibalage
A Gohicban a varázsló soha nem játszható rendesen. Kicsit leshetnének már a NWN szabályrendszerébõl valami tisztességesebb mágiahasználatot...

Molnibalage
A hideg / meleg elviselésének semmi értelme. A sivatagban éjszaka akciózatm erdõ nincs világos van. Hideg elviselése mire kell? Soha nem tanultam meg. 250-ig fel kell vinni az erõt gyorsan a dumálós küldetésekkel és az arénaharokkal várni. Azok + erõt adnak. 300 körüli érték fölé simán fel lehet vinni 20-25. szint táján. Azzal már lehet zúzni elég rendesen. Nekem volt még így is 350 feletti erõm.

Az õsi tudásról beszélsz? Régen nem néztem. 1.71-gyel csináltam asszem varázslót, de nem tudom, hogy mennyit adott. Édesmindegy. Az egy fireballhoz nagyon sok kell. A kettõhöz meg bõven elég. Ahogy írtam. 600-700 mana és regen. Csak fagyasztani kell az ellent, aztán tûzzel vagy mással irtani. Két varázslaton felül semmi sem kell...

Nem hiszem, hogy az normális lenne, hogy egyetlen tulajdonság megtanulása 20 tanulópontot igényeljen. (példaként ilyen a hideg elviselés képesség) Ez nem életszerûség, ez pazarlás szerintem az AB részérõl. Ja, meg a könyvtartókról is csak 3-at tanulok meg egyszere 5 pont helyett. Meg tudtok erõsíteni ebben?
Én ezekre a hátrányokra kérdeztem rá konkrétan!
ittas

Tragakot kell elkisérnem Seldernbe, hát vagy 1 órája szenvedek vele, dombra nem megy fel, lejtõn nem jön le, néha eltünik, hátrafelé megy,oldalazik. Ráadásul az egyetlen normális úton lázadók vannak, arra nem mehetek.

Molnibalage
Az MI-vel meg fõleg. Alig pár helyen kell kikapcsolni. Viszont nagyon céltudatosan kell tápolni. Az amúgy sem használható íjászatot viszont teljesen kinyírja.

sokkal életszerûbb az egész játék alternatív balansszal

Molnibalage
250 felett a tulajdonságpontok tanulása kétszer drágább. 1 erõ vagy 1 ügyesség 2 LP.

A tanulási fa is változott, egyes dolgoknak több elõfeltétele van. Van manual is az CP 1.73-hoz, automatikusan be is töltõdik telepítés után. A játék gyökérkönyvtárában ott lesz telepítés után.

Azt szeretném tudni, hogy az Alternate Balance miben, mivel nehezíti a tanulást? Mennyiben hátráltatja úgymond és ez milyen nehézséget jelent?
(Most néztem, és be van kapcsolva) Nem akarok nagyon nehéz felfogású lenni!😊
Molnibalage
Az 1.12 sem kell. G3 + CP 1.73.

Molnibalage
ini edtálással picit hátrébb lehet tolni a vonalat, de mindig látszódni fog távol.

Hajrá.

grebber
1.12-es patch után elég csak az 1.73-as community patchet felrakni vagy kell az 1.72-es is?

Next PC upgrade: 2022

Az éles grafikai határvonallal lehet valamit kezdeni, vagy bele kell törõdni és nem érdemes vele foglalkozni?
Köszike!
Hétvégén tesztelés!
Hjhj
Molnibalage
A harcrendszer teljesen más, mint a G2-ben fõleg az új MI mellett. Tanuln, tanulni, tanulni. Mivel én már vagy 1 éve nem toltam vele, nem igazán emlékeszem már rá.

Molnibalage
Nem az AB a gond, az új MI. Az alternate balance a tanulást változtatja meg. Az új MI mellett is kiirtható Vengard, csak nem 20-22. szinten, hanem bõven 30. felett.

Szerintem a Gothic csak harcossal élvezetes. Mágjusként csak a fireball és fagyasztó varázslat kell. Megtanulod a mana regenerációt és onnantól fogva csak kikkelgetesz. Még mana italt sem nagyon kell inni 800-as mana mellett..

Jaja! Kösz a választ a páncélra!
Biztos rájöttem volna tapasztalat útján, csak azért kérdeztem, mert ritkán tudok játszani (a fõgépem otthon van, a laptopnak meg esélye sincs, hihi), és már ülnék le és tolnám.

Most nem emlékszem pontosan, hogy az az AB be van-e kapcsolva. Azt akarom kérdezni, hogy hogy lehet a legjobbat kihozni mondjuk az életszerûségre törekedve? Én nem szoktam fejjel menni a falnak, mindent a maga idejében próbálok levágni! Csak kíváncsiságból: mintha azt olvastam volna, hogy a vengardi orksereg ellen esélytelen az AB-vel menni. Akkor most úgy használjam, hogy 1-1 ellen AB-vel, csapatok ellen meg kapcsoljam ki?

Másik kérdés(bocs a hosszadalmas levélért):
A harcrendszer!
G2-ben (ha jól emlékszem): nyomom a bal egeret folyamatosan, elõrecsapás "W" lenyomásával, jobbra lendít "E" lenyomásával, balra lendít "Q" lenyomásával. Védekezés hátra "S"-sel (beállítás alapján)
Ezt meg lehet csinálni a G3-ban is? Sokkal jobb lenne, mint azokat a hülye karkörzéseket csinálni!
Köszi!
Molnibalage
Részben, hiszen a II. részben a bánya az kisebb, mit az I. részben.

Ettõl függetlenül már a II. részben kiegjében is jópofa volt, mikor az I. rész belépõ pontjára visszatértem Diegoval emlékeim szerint. Már akkor is ott volna a hangulat, hogy "itt kezdõdött és most hol vagyunk". 😊