20113
-
bgabor #19033 Pedig bizony szívás tud lenni, amikor nincsen rendesen meghatározva, mit kell csinálni, és csak bóklászol céltalanul, főleg egy akkora térképen mint a gothic3-é.
Amit belinkeltem, az full szöveg és felirat magyarítás, a Morrohun team munkája.
Egyébként meg nem érekel, hogy van vagy sem.
Ez nem volt túl barátságos. Amúgy ez nem arról szól hogy tudsz e angolul vagy sem, hanem arról hogy az anyanyelveden sokkal jobb játszani. -
#19032 Nem, nem bukod egyiket sem. És pusztán port az RPG jelleg miatt nem nyírom ki őket. Haverok. Mind. :)
Szerintem egy RPG lényege, hogy te tolod végig. 10 percenként megnézni a végigjátszást semmi értelme.
Nincs trükk a repu hiány ellen. Ha nincs meg a repu - terület alapján ellenőriz a program - akkor rád fognak támadni. -
bgabor #19031 Akkor toltam amikor még az első patcheknél tartott, azóta nem vettem elő.
Egyébként a Risenre irtam azt, hogy viszonylag sokat toltam. -
Anonymusx #19030 Próbáltam befutni Ishatar -ba de akkor meg mindenki rám támadott.
Nincs valami trükk?
-
Anonymusx #19029 Azért majd kipróbálom. Amúgy szerintem jó ötlet hogy mutatja a térkép hogy merre menj, mivel anélkül elég esélytelen lenne valamit megtalálni.
a gothic -kal is úgy játszom, hogy kb 10 percenként megnézek valamit a vj-ba vagy a neten.
De még így se tudtam kideríteni amit a vízmágusokkal kapcsolatban kerestem.
Ha megölök 2-3 akkor lehet buktam az egyik befejezést,nem állnak velem szóba. Viszont abba a városba jó lenne bejutni. -
#19028 A küldetések is sokat javultak, nincsenek már homályosan megfogalmazott feladatok, mint a morroban(pl:hozd el a gyűrűt Vas városából), a térkép mutatja, nagyjából merre van amit keresel.
Micsoda szerepjáték, mutatja, hogy merre menj. :)
Nekem linkeltek egy magyarítást, de az nem 100% volt. Egyébként meg nem érekel, hogy van vagy sem. -
#19027 Community Expansion Pack. Lényegében az 1.7x patch széria neve tudtommal. Mivel is játszottál akkor sokat te ember?? -
#19026 Nono, nekem konkrtéan az egyik textúraeffekt folyamatosan hibás. Van ilyen "pöttyözés, koszolás" mittomén, hogy hogyan hívjam. Folyamatosan csúszott a nagyobb dolgokon. Elég viccesen nézett ki közelről az épületeken és a sziklán... -
bgabor #19025 Mi az a CEP? -
bgabor #19024 Az oblivion csak nyomokban hasonlít a morrowindre, mert a morro főbb hibáit kijavították benne. Sok gyaloglás helyett van már lovaglás, sőt, gyorsutazás is, ami azt jeleti hogy a már bejárt településekre bármikor "odateleportálódhatsz". A fejlődési rendszer is sokat változott, már nem úgy van, mint a morroban volt, hogy olyan eséllyel találod el az ellenfelet a fegyóval, amilyen fejlett az adott képességed(pl:hosszúkard), hanem mindíg eltalálod, és minél fejlettebb a képesség, annál nagyobbat sebez. A küldetések is sokat javultak, nincsenek már homályosan megfogalmazott feladatok, mint a morroban(pl:hozd el a gyűrűt Vas városából), a térkép mutatja, nagyjából merre van amit keresel. Mostmár teljes magyarítás is van hozzá, szóval érdemes egy próbát tenni vele. Érdemes továbbá a főküldetésszál helyett a mellékküldetésekre, céhekre koncentrálni. -
Anonymusx #19023 Most olvastam a frakciókról - http://gothic3.hu/readarticle.php?article_id=60
Szóval ha nem ölök meg 2 vízmágust akkor nem tudok bejutni.
Ha megölök 2 vízmágust az nagyon bekavar?
Úgy akarom csinálni hogy majd ha megcsináltam az összes "semleges"
küldetést, mentek egyet külön, és onnantól megcsinálom mind a 3 féle befejezést, de ha megölök 2 vízmágust akkor mi lesz?
-
Anonymusx #19022 Csak úgy tudom megszerezni a 75 % reput hogy bejussak Ishtar-ba ha megölöm az összes vízmágust? Az elég rossz.
Most 69%-nál vagyok. -
Anonymusx #19021 Az oblivionnal nem játszottam, de a Morrorwind annyira rossz volt, hogy elvette a kedvem az Obliviontól.
Amiért nem tetszett:
- Ha elérted kb 10. szintet verhetetlen voltál. Egyszerűen nem tudtam meghalni, egy ütés és az ellen meghalt. Pedig nem tápoltam magam. Az eleje viszont nehéz volt.
- Van kb 10 fajta ellenfél egy ekkora játékban?
- Ráadásul új ellenfelek nem voltak tehát szinte ugyan azokkal kellett megküzdenem 40. szinten, mint pl a 8.
- Npc-ék- ugyan azt a szöveget mondta az összes npc.
- Az egész annyira primitív volt...
- Az egész játék 95% séta...
- Egyforma küldik voltak...
Még sorolhatnám...
És ez a szar lett az év szerepjátéka?
De ez nem is szerepjáték!!!!
"De azért engedtessék meg nekem hogy leírjam a szarról hogy szar."
A Morrowind az
Bgabornak ebben igaza van.
Amúgy van 2 kérdésem:
1, Hol van Sanuyem ? Használtam az npc keresőt, azt a területet átnéztem egy csomószór, de mégsem találom.
2, Az Oblivion mennyire hasonlít a Morrowindre? Tehát abban is megvannak azok a hibák amit felsoroltam? -
W B #19020 Vengardban van jó pár, és nordmari nagy érc bányában. Mind két helyen van ha jól emlékszem minimum 3.
bgabor rólad csak annyit, hogy ha megint ide jössz, az már egyenlő a szándékos provokációval. Azaz, csak azért szidod a Gothic3-at és a Risen-t mert erre élveszkedsz.
Nem is beszélve arról, hogy a Risennek kb. annyi bugja van, hogy egy helyen van textura hiba és van mikor nincs hang a párbeszédnél. (ez csak két alkalommal)
A G3 meg azért bugos, mivel a kiadó nem adott elég időt a fejlesztőknek. Később beismerték hogy jó fél év még kellet volna.
Szal: Kushadjá léci köszi! THX
-
#19019 Még valami, ti hány malömkövet találtatok, amit meg lehet emelni?
- Montera, belső vár
- Faring, középső vár terület
- Geldern, a ház mögötti terület
Van még ezen kívűl máshol? -
#19018 Azért ez már kezd elmenni flémbe.
Én csak a Morrowind III részével toltam egy picit. (Lvl 16). Voltak dolgok, amik tetszettek benne.
- Az alkímia vagy herbalizums - mittomén hogyan hívták - nem csak dísznek volt benne. A Gothicban szinte semmi értelme, ahogy az NWN szériában sincs értelme. Ugyanez igaz a kováncsolára. A kovácsolsára nem emlékszem a MIII-ból.
- Jófopfa volt a MIII-ban, hogy darabokból lehetett összeszedni a páncélt. A GIII-ban csak pénz és repu kérdése, de azért vicc, hogy a max. páncélra az egész játékon keresztül kell spórolni... A G1 és G2 meg adagolta a páncélt. Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki maga döntse el.
- A Gothic fejlődés rendszere szerintem hiperprimitív a TES szériáházo képest. Igen, én sem láttam át, de nem is próbálkoztam.
- A TES abban reális, hogy az fejlődik, amit használsz. Ez bizony fontos dolog szerintem. Az más kérdés, hogy lehet vele csalni. Nem kell, azt ennyi.
- Abban viszont igazat adotk, hogy a MIII-at azért hagytam abba, mert sablonos volt az egész és karaktereknek jószerivel útjelzőtábla funkicójuk volt. A grafika a maga korában szép volt és jópofa atmoszférát adott itt-ott, de a karakterek kinyírták számomra az egészet. (Város feletti lebedő szikla jópofa volt.) Azt is fájó, hogy a G3 folyamatos, lényegében nem töltöget - kellően erős gép estetén - míg a TES darabolódik. (Mondjuk az NWN is...)
A gépigényes megyjegyzést nem értem. Én egy AMD3000 gépen egy AGP-s 256 megás 6600GT-vel toltam végig a G3-at 1 GB RAM-mal. Igen, sokszor kínszenvedés volt, de a felrakott kölcsönkapott warez TES IV-et is simán megfeketette, holott a G3 grafikájától a táj igen messze volt.
Szóval összegezve, kinek mi a hobbija. A G3 a CEP-pel nagyon fasza valami lett, de tényleg. Az új AI mellett túlontúl nehéz is talán harcossal főleg, ha AB is be van nyomva. Ha nem lenne régen 400 feletti erőm lenne és A sildeni ork halászkunyhójában levő fegyverével széthentelnék mindenkit... -
#19017 Gothic logikusan felépített gém, élvezetes és követhető párbeszédekkel, szemben az oblivion végeláthatatlan monológjaival, amiben annyi felesleges info van, hogy a lényeg elsikkad. Nem beszélve oblivion féle fejlődési rendszerről, ahol benyomtad az ugrás gombot 1000x és léptél 10 szintet, meg még egyéb gondjaim is voltak a morrowind-oblivion duóval, ami miatt fenntartom, hogy oblivion egy nagy nudli, g3 az isten. -
bgabor #19016 Ha úgy döntesz hogy elkezded az Obliviont, ITT találod a jó minőségű magyarítást. -
bgabor #19015 Mellesleg emlékszem, amikor kijött az oblivion, mindenki boldogan tolta, linkelték be a screenshotjaikat medium meg high detailről, senki nem panaszkodott nagy gépigényre. Amikor meg a Gothic3 kijött akkor a topic 80%-a hörgött hogy a készítők hogy mégis képzelik ezt a gépigényt, meg szar futást. -
bgabor #19014 Sokan erre azt mondanák, hogy attól hogy te nem boldogultál az Oblivionnal, még nem a játék a rossz. Ezt az "elvesztem benne" érvet pedig erősen falsnak érzem, egyfelől azért mert a Gothic 3 bejárható területe háromszor akkora volt, mint az oblivioné, másrészt pedig mert egy ilyen típusú RPG-nek pont az a feladata, hogy egy nagy, élő, lélegző világot formáljon meg, amiben aztán a player kedvére bóklászhat. -
#19013 Na ha vkinek szemellenzője van az neked. :) Oblivion szép gém volt, de maxra húzva szinte szóról szóra az igaz amit leírtál a g3ról, vagyis a 90%a a playereknek minimumon tolta az tuti, szal az a mediumos tolás elég túlzás.
Ugyanakkor például nekem se tetszett oblivion, mert nekem pl már túl szerteágazó volt a dolog, egyszerűen elvesztem benne. Nekem a single rpg csúcsa a gothic sorozat, és a g3 is igen kiváló játék volt minden bugja ellenére. Szóval ahogy te leírhattad, hogy risen nudli volt, úgy én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, aki azt állította, hogy oblivion is egy jó nagy 0 volt. :) -
bgabor #19012 Pontosan ezt tettem, töröltem a Risent a francba, és mással foglalkozom.
De azért engedtessék meg nekem hogy leírjam a szarról hogy szar. -
bgabor #19011 Ez a jó taktika. Ennek az oblivion német cuccnak mi a neve, hol találom a honlapját? -
bgabor #19010 Nekem meg az ilyen szemellenzős gothicbuzi hozzászólásokkal van tele a tököm.
Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de műfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :)
Bakker, ugyanazokkal a játékokkal játszotunk? Merthogy a Gothic3 technikailag egy szégyenletes játék volt, csúcsgépeken is szaggatott mint az állat, az akkori magyar gamer-gépek 90%-án pedig alig futott el.
Ezekután azt hiszem nem is kell több szót vesztegetni a Gothic3-ra.
A Risenben számtalan olyan hely volt a küldetésekben, hogy bugba futottál, és emiatt nem tudtad továbbvinni a játékot.(Egyáltalán, semmilyen irányba) Sokszor előjött ilyen már csak attól is ha valamit nem olyan sorrendben csináltál ahogy azt a készítők kitalálták(Mindezt 2009-ben, a FŐKÜLDETÉSSZÁLBAN, egy állítólag nonlineáris játékmenetű RPG-ben)
A harcrendszer egy szar volt, a nehézségi fokozat rosszul volt beállítva, a varázslatok száma nevetséges volt, variációs lehetőségek nem voltak.
Ezekután te ezeket az erősen amatőr munkákat hasonlítod az oblivionhoz, ami kijövetelekor a piac legjobb grafikáját hozta, és minden gépen elfutott medium detailen? Amiben egyetlen küldetésbug se volt, és a játék minden porcikájáról sugárzott a profizmus. Ezt nevezed te szarnak, nullának.
Szerintem pedig a te igényességed, minőségérzéked egy óriási nulla, ha nem érzed a különbséget a csiszolt profi munka és az amatőr szarok között. -
#19009 Ezért megoldás az, hogy csak azt veszed meg eredetiben, amire tutira vágysz. Én most vettem meg az Oblibion-t, hátha egyszer kedvem lesz vele tolni. (Meg jön ki hozzá egy brutális német cucc, ami egy teljsen új játékot ad.) Lehet, hogy a TES lejárt lemez, de most így 2 ropi volt. Az NWN2-őt tavaly vettem meg. Volt valami 4-5 ezer és nem tizenx.
Ja, hogy egyes vérpistikék kockák és havi X fos játékot tolnak végig? Az az ő bajuk... -
bgabor #19008 Ha megfigyelted több éve már az a tendencia, hogy nem adnak ki demót a játékokból, hanem elvárják hiogy zsákbamacska alapon fizessél ki érte irreális összegeket. Naná hogy ezt teszik, mert ha például egy SC Convictionnak (vagy az utóbbi másfél év bármely Ubisoft játékának) kipróbálná a vevő a demóját, eszébe se jutna megvenni.
Nem attól lesz jó valami hogy kiadsz érte egy halom pénzt. Főleg nem magyarországon, ahol a gamerek zömének az eredeti játék várálása nem lehetőség. -
#19007 Én nem vettem észre, hogy bármelyik immúnis lenne. Jégre akkor váltottam át, ha nagy tömeget kellett leassítani.
A nagy varázslatoknak meg semmi értelme, mert tetű lassan lehet elsütni őket. Az ork íjászok vagy megőlen és félbeszakítják a varázslatot vagy közelér a többi.
Engem mélységesen megdöbbent, hogy mennyire gyenge "modellezést" írtak mind a sebzés kiszámításához, mind a mágiához.
A harci stílusok kérdése meg aztán tényleg vicces. Javítsatok ki ha tévedek, de csak alapmozdulatok vannak. Nem lehet kombózgatni.
Az is vicces, hogy olyan mozdulat amit ellenfél nélülküli gyakorláskor meg tudok csinálni, az ellenfél ellen többnyire nem megy. A Risen harcrendszere no, az már valami. -
#19006 Új AI-val tolod? Mert, ha nem akkor nem értem, hogy 27-dik szinten milyen szörnyek jelentenek nehézséget főleg a sivatagba. Nekem azon a szinten semmi. Kétkezes fegyver alapharc és alabárddal a lényeg nagy része meg sem tud téged ütni. A goblin a legkellemetlenebb ellenfél még ezen a szinten is, mert olyan alacsony, hogy nem tudod rendesen megütni. -
ashead #19005 Patchelted a játékot ? Szerintem fontos felrakni a community patchet, bár sajnos azzal is előfordul hasonló bug mint amit említesz ( emberkék átgyalogolnak a barlang falán stb. ) Ez a játék sajnos elég bugos , ez az egyik legnagyobb hibája, de egyébként remek játék, a hangulata nagyon ott van, nekem az egyik nagy kedvencem. És igen itt a mágia a nyerő, a mágus a legerősebb karakter, ha a mana regenerációt megtanulod utána szinte isten vagy. Egyébként az ellenfelek közül is azok tudnak főleg kellemetlenségeket okozni amelyek mágiát használnak pl. ork sámánok. Mágus karakterrel a végén kicsit unalmas is a játék mert gyakorlatilag semmi sem tud megszorítani, komolyabb gondot okozni, mana regennel és egy két egyszerű varázslattal mint a tűzgolyó vagy a villám mindent könnyedén le lehet verni ( azért kell többféle mert egyes lények immúnisak lehetnek egyikre ).Persze magas ősi tudás is kell hogy hatékonyak legyenek a varázslataid. -
#19004 Első nekifutásból csak tapogatózom, nem szándékoztam orkbarátként kezdeni.
Jól eldugták a világ végére a dualos okatatókat, sőt, akkor mester szinten nem is lehet megtanulni, csak orkhaveroknak.
Legyalogoltam a sivatagba, a hágónál valami renegát lovag vezette banditákat leverve teljesítettem egy küldetést, amit fel se vettem - maj kiderül, hogy kinek kedvez a lovag-bandita halála.
Braga-ban is bele futottam egy bugosnak tűnő küldetésbe: Riordant kisértem a nomádok rejtekhelyére.
Egy csapat homoki rusnyasággal kellett hadakozni, ami 25-ös szinten elég nehézkes volt, de megoldottam, csakhogy Riordan közben eltűnt.
Keresgélés után találtam egy barlangot, vélhetően Riordan is ide indult, a nomádok vezetője, Asaru hajlandó volt megtanítani a kettős fegyverhasználatot - szerencsém volt, mert nem tudtam, hogy ő tanítja.
Riordan küldetése viszont ott van az aktív küldetések között, csak a mágus elveszett...
Egyenlőre vissza tértem a lázadók közé, orkot bosszantani, 27-es szinten a sivatag még nyűgös.
(Toporkot és bandáját végül mágiával sikerült kiirtani, fegyverrel lehetetlen volt) -
#19003 És szerintem senki nem szeret/akar zsákbamacskát venni.Sajnos sokszor csak képek és videók vannak pc-n demók a kiadás után van hogy hónapokkal jön.
De még mindig hülyeség amit írtál wareznál is ugyanúgy nézi az ember mit tölt le és ha nem tetszik neki akkor nem adott ki érte pénzt jó hogy boldog.Nem ragozom tovább hülyeség amit írtál lehet nem így akartad akkor meg szarul fogalmaztál! -
derboy #19002 Mielőtt megveszed ,megnézed a teszteket letöltöd a demoját utána nézel a neten stb.Én igy szoktam várárolni.nem csak a hasamraütök és megveszem. -
#19001 Ezt ugye te sem gondoltad komolyan amit leírtál?
Nem azért lesz valami jó mert fizetsz érte lol. -
gyonax #19000 A Splinter Cell: Conviction-t a megjelenés után pár nappal vettem meg, és a játék mégis csalódás volt, és bármilyen fórumon leírnám, hogy mi vele a bajom(persze kultúráltabban, mint hogy ez egy nagy sz*r). Az hogy egy játékot megveszel, nem változtat azon, hogy milyen hibái vannak. Például nekem az AC II is csalódás volt, pedig azt is megvettem(a nekem tetsző 1 után), mégsem játszottam végig, mert a játékmenet alapjai annyira nem változtak meg, hogy az első rész 2 végigjátszása után engem le tudjon kötni.
Ezzel csak annyit akartam, hogy ha egy játékot akár megveszel, akár letöltesz, és kevesebbet ad, mint amire számítottál, akkor a beszerzés forrásától függetlenül letörlöd, vagy elteszed egy későbbi alkalomra. -
derboy #18999 Szerintem azok az emberek szidják a játékokat(nem csak ezt hanem bármelyiket),akik valahonnan letöltik azaz nem eredeti..feltelepíti megnézi (á ez sz*r) letörli ,és utána meg rinyálnak a forumba hogy mekkora egy sz*r volt.Aki kiad érte 10k az megbecsüli minden hibájával együtt.nem hiába fizette ki érte a pénzt.Anno a g3-at 10k - ért vettem..
Risen 9k-volt.És igen vannak hibái,de nekem azt adja amire számítottam. -
totya4 #18998 A Risenben nem csak a varázslás volt egy vicc, a teljes karakterfejlődés és az összes küldetés az volt. Úgy általában az egész játék egy vicc volt, ha mondjuk a műfaj királyával, az oblivionnal vetetted össze.
Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de műfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :) -
ashead #18997 Alapfokon Ben Eraiban a bánya bejáratát őrző fejvadász tanítja. A bányába nem enged be csak 75-ös fejvadász hírnévvel, de a dualos technikát megtanulhatod tőle. A mesterfokozathoz mint már Molnibalage írta Istarba kell menni. Illetve van egy kard ami ha viseled ezt a bónuszt adja, azt hisze m mesterkard a neve. -
#18996 Alapfokon tanítja valami nem fejvadász vagy Istharon kívül valaki. Legfelsőbb szinten csak Istharban lehet megtanulni, ergo az orokok mellék kell állni. (Vagy legalábbis a fejvadászoknak kell nyalni ami egyet jelent... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a vízmágusok kinyírásával. -
#18995 Valamiért az ork felderítőket, és Toporkot nem lehet megölni.
Kétkezes harcot kitől lehet tanulni?
Erő, kard, nehézfegyver, számszeríj képzés van a harcosoknál, de a vadászoknál se láttam még lehetőséget dualos harci technika tanulására. -
#18994 Ismered az angol viccet erről? Rugalmas elszakadás az ellenségtől = futáááááááááááááás! :)