11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• thé
    kb 1 méter M8-as és 1 méter M10-es menetesszár, horganyzott 144+214
    talán egy 6 méteres szál 20x20x2-es zártszelvény elég, 1700 péz
    3 rugó (?)
    3 db poti, 400 péz/darab
    pedál ez itt 4600, tecsóban sztem van olcsóbb is, de ezt akár gányolhatsz is magadnak
    másfél-két maroknyi anya, csavar, alátét, fakötésű alátét
    némi hulladéklemez
    festés

sztem kb ennyi

kíváncsi vagyok, h Pointer házilag készült pedálja mennyiből jött ki
  • gabesz752
    Egy komplett műhely áll a rendelkezésemre esztergagéppel, co-val, oxigénnel, gyorsdarabolóval stb. Anyagárra lennék kiváncsi, meg a 3 potméterre kb. A lényeg, hogy ha túl sokba jön ki, akkor inkább veszek egy másik kormányt. Az egész a kuplungból indult ki :)
    A csábító ebben a megoldásban a jobb fék, kuplung, gáz adagolás.
  • thé
    házi körülmények között az oldalsó magasság és szögállító lemez tűnik egy kicsit macerásnak
  • gabesz752
    Minden szerszám megvan. Magam csinálnám.
  • thé
    tudsz hegeszteni vagy hegesztetni? fúrni faragni?
  • pointer4
    Hát az attól függ, milyen szerszámok állnak rendelékezésre?
    Gondolok itt hegesztőre, állványos fúróra, flexre, köszörűre stb..
  • gabesz752
    Egy ilyet mennyiből lehetne kihozni? A fék sima mechanikus rugós lenne, mint a kuplung. Elektronika adott.
  • tomi555
    Igen erre voltam én is kíváncsi. De akkor ezek szerint fps-ből kiindúlva tényleg "valós" 3D-t számol. Az frankó, megnézbék azért egyet élőben mennyire zavaró vagy mennyi plusz infot ad.
  • gabesz752
    Teljes mértékben igazad van. Ez csak a kipróbálásra jó, nameg ha valaki nem akar rá tízezreket kiadni, hanem csak 300ft-ot :)
    Gyakorlatilag játék közben felesleges az AA, mert anaglyph-ben elmosódnak a recék, máramennyi van 1920x1080-ban. A stereo 3d meg teljesen más, mint ahogy azt le is írtad.
  • pointer4
    Pont el is mondtad a hibáját annak a rendszernek a színekkel kapcsolatban, meg még egy, ha egyszerre két képnyi infót raksz a képre, és csak a szemüveg színezése miatt nem látod, akkor a FullHD 2 millió képpontját, két egymillió képpontos jellel töltöd fel. Mert mindent 2x kell felrajzolnod. Tehát nem lehet FullHD minőségben mozizni pl.
    Viszont itt 120 fps-es jelből, jut 60 a bal, meg 60 a jobb szemednek, mert 120Hz-es frekvenciával a szemüveg kapcsolgat, kapva a szinkronjelet.
  • pointer4
    Ugyan nem néztem a technikai specifikációját az Nvidiának, de ha nem számol le két kamera nézetet, akkor ugyan azt a gagyi minőségű humbuk képet produkálja mint a samsung tv, amikor a tv műsorból csinál 3D-s képet.
    Biztos két kamera nézetet számol, azért esik vissza a frame.

Amúgy meg, ha már kötözködni akartok az elnevezésen, akkor csak hologramm 3D-s. Ez a megoldás, csak sztereoszkópikus.
  • gabesz752
    Hello. Nem akarok beleszólni csak kérdezem. Nem próbáltátok még az IZ3D+red/cyan szemüveg összeállítást? Nemtudom ki ismeri és ki nem, de én jópár játékot így játszok 3d-ben. A színek természetesen jóval fakóbbak lesznek, de ténylegesen van 3D-s hatás. Rfactor alatt van vele 60+fpsem egy 22"-es monitoron. Egy próbát megér szerintem.
  • tomi555
    Nekem jött? Én nem tudom hogy hogy van megvalósítva, ezért kérdeztem hogy hátha te tudod, de azt írtad hogy ez egy külső szoftware ebből feltézteleztem hogy a játék nem képes valós 3D információt szolgáltatni hanem egy külső szoftware 'megtippeli' a két képet.
    De félre ne érts, nem vitatkozni akarok, csak érdekes a téma és leírom ami eszembejut:)
  • readswift
    még 85hz-es projektorral is képes rá hogy 42 frémet adjon másodpercenként a szemedbe. Ez frankó két perspektívás kép ami az agyadban 3dimenzióssá áll össze. Komolyanbazze. :D Akkor 42 frame idejéig az a kép látható az egyik szemedben, 42 ideig a másik . Tehát felváltva. És ez sem fog vibrálni mert ez nem CRT-s 42 hz. Ne gyertek ezzel mert végképp kiszállok, vissza se nézek : DD
    Fix 42 fps kurvajó.
  • readswift
    -és ezt te most nem hiszed el hogy így működik vagy mi van ???? :D google pls.
  • tomi555
    Oké a játék 3D ben számol ez nem kérdés de a megjelenítőnek csak 2D képi információt ad 1 szemszögből tehát ott vagyunk mintha Barátököztöt akarnál 3D-ben nézni kis túlzással. De mondjuk ha alpha csatornán mélyég is van és abból számol, még az sem igazi 3D mert a szemszög még mindig ugyan az tehát még mindig csak tippel hogy mi a két kép között a különbség. Igazi 3D-t egy játékból akkor lehetne kihozni ha képes lenne rá hogy kb szemtávolság eltolással két képet rendereljen le valós időben és ezt visszadja.
  • readswift
    a falfehérhez képest 10*-es... a falfehér minden irányba veti a fényt ez meg csak előre ráadásul jobb hatásfokkal a szín miatt gyorsan összejön a 10.
  • readswift
    *számol le
  • readswift
    a 3d vision sorround nem sázmom le 3x fullhd-t az oldalsó képeken skálázott felbontás van.

A 3d úgy működik most is ahogy elképzeled, borzasztó pluszt ad , nem fake : DDD. Az csak akkor fake ha az eredeti anyag pl,. barátok közt, 2d-ben lett forgatva. Meg a hülye film a moziban. A játékok olyanok mint az avatar , csak még sokkal jobb mert állíthatod kényedre kedvere a "pop out"-ot szeretnél vagy mélységet.
  • pointer4
    Tehát ha van egy 10 Wattos izzóm, és egy ilyen tükrös felületen visszaveretem a képét, egy ilyen anyaggal, akkor 100W fényerővel fog világítani??? És ha azt veretem vissza akkor 1000W? És így a végtelenségig? WTF???
    Ezt most te sem gondoltad komolyan. Valami frankó reklámszövegből idézhetsz, hogy a félfamentes farajzlaphoz képest, ez a felület 10x annyi fényt ver vissza, tehát mondjuk a rá eső fény 0.6% helyett 6%-ot.
    Amúgy, ha olcsón akarsz jó vásznat festeni, akkor útépítés végének közeledtekor, négy üveg sörrel megtámadod azt a verdát, aki festi a záróvonalat, és kérsz 2 lityó fényvisszaverő festéket a sofőrtől. Az mindent ver. Csak figyelj, hogy ne legyen ott műszakvezetőt, és vigyél zárható edényt. :)

Amúgy itt nézem minden nap a 3D-s plazmatévét, ami veri a samsungnak, meg az nvidiának azt a gagyi crosstalkos képét, és nem is olyan homályos mint a IMax moziban. Van rajta autós játék demója, - valami igen ratyi az autó mozgása, valami konzolos marhaság lehet - hát nem látok benne amúgy fantáziát.
  • tomi555
    Én elhiszem hogy jó, de azért az akor sem mind1 hogy adott méretre (most vegyük csak a vizszintes irányt mert az a mérvadó) 1280 pixel van vagy ugyan ekkora méretre (tegyük fel hogy 2 rendszer úgy van beállítva hogy 3 monitor szélleségét vetíti a projector) 3840 pixel van. Persze elég messziről már a projector is jó lesz de szerintem minél messzebb viszed annál jobban romlik a az élmény(annál jobban fókuszban lesz mindedn)
    Nem számoltam utána a dolognak lehet ogy ez nem számottevő de 1 biztos kisebb lesz a felbontásod AA-tól függetlenül.

A 3D meg ha szoftware-esen van megoldva "hülyeség" szerintem. Nem valós infot ad vissza csak kitalál valamit. Úgy lenne 3D igazi ha a játék le tudna renderelni 2 nézetet real time és mindekttőnek a képét biztosítani.
    Bocsi ha valmit félreértettem vagy rosszul tudok, leginkább csak hangosan gondolkodok:D
  • readswift
    " Azért amit írsz 3 monitor FullHD felbontását nem fogod elérni egy 720-s projectorral akármilyen AA-t is teszel rá attól a felbontás nem lesz nagyobb."

Egy 720p film meg nem pixeles...

A formája miatt 10x-eres és mert ezüstel van befújva.

Szoftveresen megy a 2 projektor , 560 dollárért és akkor edge blendinget még külön kell megoldani hogy össze legyen toldva a két szél 100 pixel árán. Az nincs benne az 560 dollárban ezt is rosszul tudtam. De mindegy engem nem foglalkoztat most.
    De ez most kb az hogy a Frex féle cuccról nem hiszitek el hogy jó... Hát 720p elég jó szerintem , olyan 280 centiről , úgy hogy 340ről van vetítve... Kb még 1 métert mehetnék közelebb és tökéletes lenne.
  • tomi555
    És az én kérdésemre tudod a választ? Mármint hogy az iRacing 3D tekintetében hogy van. Pointerrel értek egyet, szerintem is zavaró lenne egy versenyt végigcsinálni 3D-ben (annak ellenére hogy tuti nagy élmény) és hogyha nem ad a játék valósan 2 teljes lépet(1-1 a két projectornak) akkor szerintem nem hogy plusz infót ad hanem még be is csap, ami versenyen pláne nem szerencsés.

Ezt ki tudnád fejteni bővebben vagy adni egy linket hogy ez a vászon mitől is 10x meg a fényerőt?

Illetve még egy dolog. Azért amit írsz 3 monitor FullHD felbontását nem fogod elérni egy 720-s projectorral akármilyen AA-t is teszel rá attól a felbontás nem lesz nagyobb.
  • readswift
    100.000res projektor az egy kurvajó Darkchip3 DLP proji, a vászon meg jobban számít, ezek a projektorok 2005-től kezdve lettek 3000 dollárnál olcsóbbak , most ennyibe kerül ... Teljesen jó. Arra nem jó hogy nagyon közelről nézd , azért kell nekem is viszonylag nagy. A darkchip3 egyébként azt jelenti hogy van ilyen csirkeháló a pixelek közt, de nem fehér hanem fekete, és csak közelről látszik. Mozgásban meg nem versenyezhet vele semmilyen LCD az , meg a másik 1000%, se kontrasztban sem másban sem.
  • readswift
    Az a játék ami megy nektek 3 monitorral FullHD-ben, akár AA nélkülis ,
    az nálam megy 720p-ben 32x AA -val , EZ 1000% : DDDD

nálam nvidia enchacerrel így néz ki a 32X AA

1x2 SSAA (SLI) , 16x MSAA
    SLI Anti-Aliasing modes are using the two graphic cards to offer a near-Supersampling quality. They are especially usefull for games which are not directly compatible with SLI, i.e. which don't run faster with an SLI setup. Using SLI Anti-Aliasing, the SLI power can be used in those cases to gain some image quality at least.

ez a legyorsabb. Maga a 16x MSAA magában elég szar. SSAA kb azt jelenti hogy függőlegesen megduplázódik a felbontás azaz 1280*1440-nek lendül neki a 16x MSAA . Az eléggé odaüthet a FullHD-nak. Kissé lentebb veszem az AA-t ha nem megy eléggé, azért nem kár, viszont te fullHD-n ha lentebb veszel akkor vagy rögtön vesztesz a részletességből vagy feladod a natív felbontását az LCD-nek , ez a legnagyobb elképzelhető érvágás, ááá.
  • readswift
    120hz-en 750 lumen fényereje van az nvidia 3d -nek shutterel, *0.37 áteresztés, *0.5 zárt kapcsolgatás miatt. Viszont egy olyan buborékkal kapsz egy 10szeres szorzót. Szóval le is kell venni belőle. De az jó ha minél több van.

"De hiába rendelkezik jó fényvisszaverő, vagy átengedő tulajdonságokkal a "vászon", ha egyszer a projektornak gyenge a fénye. "

ez nincs így, 750 Lument szépen megfogja 10szerezni, láttam olyan apróhirdetést 70 es évekből hogy olyan kitet árultak amivel tv elektronikájával projektort épített a fickó és ilyen vászonra vetített vele !! Nagyonkemény. Akkor azt írta hogy azért ajánlja az ektaliteot mert 16x fényesebb mint a mattfehér.
  • readswift
    500 wattos izzó mi , ? hol ? :D a képernyő előtt az a lámpa arról beszélünk ott lóg be egy fehér lap, meg az lcd képernyődből is annyi látszódna mint abból a fehér lapból kb!!!!-------tyű. hagyjuk....... írta a fickó , 160 dollár az a screen amúgy... és 3000 óra 30ezer ft.. 200w...
  • pointer4
    De hiába rendelkezik jó fényvisszaverő, vagy átengedő tulajdonságokkal a "vászon", ha egyszer a projektornak gyenge a fénye.
    Ha meg nincs sötét a szobában, akkor nincs fekete a képen.
  • pointer4
    Jó, de a Frex nem 100e Ft-os projektort használ :D
    32xAA-nál gondolom szaggat, de annál a sebességnél az miafaxnak ? :D Nem RayTracelni akarok állóképeket, hanem csapatni az úton.
    Igazad van, nem a lumen számít, hanem az hogy kox sötét van-e a szobában. Akkor elég az 1200 lumen is, ha fullra betudok sötétíteni.
    A DLP chip meg lehet nem megy tönkre, de az izzót akkor is meg kell venni bele. A LED-es projetorok meg tudnak 400-600 Lument.

A képen én egy fekete rést sem látok, csak középszürke árnyalatot.
    500Wos izzó, meg felfűti a szobát nyáron, illetve a fogyasztása miatt, 3 évre vetítve, meg gondolkodhatnál egy ilyenbe:

Amúgy a linkelt 3D-s szemüveges játéknak, semmi értelme.
    2 órás futam után, hányva szédülsz ki a székből, fejfájással, illetve 1mm-el sem látsz többet oldalra. Bár pár hónap után lehet megszokja az ember, lehet még a szédülés is elmúlik.
  • readswift
    120hz-et nyom a projektor, 720p-be, mindkét szemnek 60at 60at. De nagyonsok fényerő kell, azért kell a buborékvászon.
  • tomi555
    Hát 3 monitort azért jóval olcsobban meg lehet úszni mint egy projectort.

Amúgy kicsit 3D-re visszatérve. Azt lehet tudni hogy iRacingnél hogy van ez? rendesen két teljes képernyőnyi információt kiad vagy valami 'fake' megoldás? Ha nem valami külső szoftwares hokuszpókusz akkor van iRacingen kívül valami ami még tudja?
  • readswift
    500wattos az az izzó ott előtte
  • readswift
    Az a frex is egy db projektor. 120hz-es, vagy 85 hz-es. Polarizerrel meg 2 projektor. Széthúzott fov-al is csak az AA számít. Neked fullHD-d van énmeg rárakok 32x AA -t akkor mi lesz? És nem a lumen számít ilyen buborékformánál, annak nagyon erős fénye van, hidd el. 10-15x is fényesebb mint egy sima mattfehér. Mintha drága lenne bele a fényforrás, qrvára megéri, én most monitor helyett használom már egy ideje :D , filmeket a végtelenségig lehetne nézni rajta. A DLP chip meg csak 20év alatt sem megy tönkre.
    Eztnézd milyen fénye van, és ott a fekete is ;)

3 monitor =
  • pointer4
    Úgy volt a terv, hogy most, hogy kész a gyerekszoba, jöhet a nagy rendrakás, és befejezem 1-2 hét alatt az új cockpitet, majd egy másik helyre beüzemelem, a régit lebontom, és a helyére veszek egy
    ilyet
    Na most evvel szemben fater meglepett minket péntek délután a szekrénysorral, és azt a szoba közepére sikerült kb elhelyezni. Anyagilag jól jártam, de a tervemet felborította. A családi béke megőrzése, és a fejetlenség elkerülése érdekében gyorsan a helyére kellett tennem.
    így szombat este 10-re hazaértem a melóból, és 2 óra leforgása alatt szét kellett kapnom a kicsikét.
    Viszont így, 1el több ok, hogy gyorsabban nekiálljak befejezni a cockpitet :D
  • Bucser
    Új projekt miatt csomagoltál össze vagy esetleg jön a gyerek?:)
  • pointer4
    Mondj egy jó árat, és viheted :P
  • pointer4
    Egy-két gondolat a témához.
    Izzócsere 2-3 évente, darabja 80-100e Ft.
    Sötét kell legyen a szobában, különben nincs fekete, hacsak nem 3000+ lumen a projektor fényereje.
    1 projektor kevés, mert az csak 16:9-es képarányt ad (bár evvel számoltál), tehát mindjárt duplázódik a izzó ára.
    Három monitoros rendszert alapból csak ATI tud, illetve 70eFtos bővítéssel Nvidia is, viszont akkor annál lőttek a 3d-nek, amit viszont csak Nvidia tud. Ezt érdemes eldönteni, előre ki mit akar venni :D
    5760*1080-as felbontás, szimulátor autós játékoknál nem gond a mai kártyáknak.
    Szerintem egy projektorral vetítve, ha megtalálod a jó Fovot, akkor annyira "bezoomolva" fogod látni az utat, hogy még a FulHD felbontás is éppen csak kielégítőnek fog azon a részen látszani.
  • thé
    hűha, biztos, nemigazán sejtem, h mire gondolsz, de végülis ezt neked kell értened :]
  • readswift
    Mégegy ötlet, ez az utolsó spammelésem, ha valakit megragad a téma, esetleg vállalja hogy x ezer pénzért elkészít nekem ilyet, akkor állok elébe, keressen meg privibe. Esetleg bannerben is kaphatnék helyet hogy van rá X forintom hogy támogassak ezzel valakit!
  • readswift
    Ha profin le lehet fújni akkor az működhetne. Ilyen piramis szerű formákból ha kapna több réteget , és különböző zacskóba menne készültekor a tégla soronként :)

A 3d egyébként rettenetesen jó, nekem lesz egy másodlagos vásznam is , TV -vászon, játszani viszont fov-ost akarok. Aki nem látta , főleg projektoron ,elképzelni sem tudja h milyen :D.

LCD helyett abszolút javallot, 85hz DLP az már gyakorlatilag 3d ready egy kis hack árán.